2015. január 21., szerda

Újdzsentrik karácsonya: a Döbrögi vejkó és üzlettársai vitorláskikötővel lepték meg magukat

Tiborcz István és üzlettársai érdekeltségébe került a keszthelyi kikötőt üzemeltető cég és több kikötői ingatlan is – derítette ki az Átlátszó.
Az ügyletet decemberben ütötték nyélbe, a 23 millió forintos adóssággal terhelt cégért 7 millió, a kikötői ingatlanokért további 330 millió forintot fizettek a keszthelyi önkormányzatnak, illetve a vitorláskikötőt korábban tulajdonló állami cégnek, a Balatoni Hajózási Zrt-nek.
Újdzsentrik karácsonya: Orbán veje és üzlettársai vitorláskikötővel lepték meg magukat
Anya! Vettem Neked egy kikötőt Karácsonyra! Megy a fogéxeredhez!
December 23-án jelent meg egy győzelmi jelentésnek is beillő közlemény Keszthely város honlapján, amelyben arról tájékoztatják a helyi lakosokat, hogy “nyereséggel értékesítette a város a kikötő-üzemeltető cégét”.
Arról azonban a fideszes többségű önkormányzat elfelejtett beszámolni, kik állnak a kikötőt megvásárló projektcég mögött. A Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. ugyanis tavaly júniusban, 3 millió forint törzstőkével alakult, és két hónappal az üzlet megkötése előtt Tiborcz István egyik cége, a Green Investments Kft., és további öt vállalkozás tulajdonába került.
A helyiek úgy tudják, hogy tavaly kétszer is körbenézett Keszthelyen Tiborcz István, akit “komolynak látszó üzletemberek” társaságában láttak.
(propeller)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése