2018. június 14., csütörtök

Biológiai fegyvert gyártott a migráns, elfogták

Kedden egy 29 éves tunéziai migránst tartóztattak le a német hatóságok, miután házkutatást tartottak nála és otthonában nagy mennyiségű ricint találtak, ami a biológiai fegyverek egyik hagyományos hatóanyaga.
A nyomozók szerint a 29 éves tunéziai migránst kedden Kölnben fogták el, és megalapozottan feltételezhető, hogy a gyanúsított biológiai fegyverek előállítására használta a lefoglalt anyagot – derült ki a Welt TV beszámolójából.
Mint kiderült, a rendőrség a migránst és német származású feleségét is letartóztatta, ám a muszlim hitre áttért asszonyt később szabadon engedték. A Kölner Stadt-Anzeiger napilap szerint a tunéziai férfi 2016 novemberében érkezett Németországba.
A házkutatás során a rendőrök jelentős mennyiségű mérgező anyagot foglaltak le, melyre jelenleg nincs ismert ellenanyag és hatszoros mértékben toxikusabb a kálium-cianidnál. Ahhoz, hogy a lefoglalt hatóanyag gyilkoljon, az ember be kell légezezze vagy a véráramba kell jusson. Korábban több olyan eset is történt, melynek során migránsok tömegközlekedési csomópont szellőző rendszerébe juttattak kevésbé káros vegyianyagot, vélhetően ehhez hasonló terrortámadásra készült a tunéziai férfi.
http://www.hidfo.ru/2018/06/biologiai-fegyvert-gyartott-a-migrans-elfogtak/

Az amerikaiak hadihajóval hordják a migránsokat Európába

Az amerikai haditengerészet kezdi partra hordani a migránsokat Európában, miután az olasz kormány úgy döntött, hogy a civilek hajói nem folytathatják az embercsempészetet – derült ki az Index.hu beszámolójából.
A múlt hét folyamán az olasz kormány megtiltotta, hogy egy nemzetközi civil szervezet hajója Európában partra hordja a Földközi-tengeren át szállított afrikai migránsokat. Az Index.hu szerint a civil szervezet most abban reménykedik, hogy ha az NGO-k nem is köthetnek ki, az olasz hatóságok majd nem mernek nemet mondani az amerikai haditengerészetnek.
“A Sea Watch Twitteren közölte: remélik, hogy a hadihajó, ellentétben a civil szervezetek hajóival, kiköthet Olaszországban” – írták, hozzátéve, hogy az afrikai migránsokat ezúttal nem civil szervezet, hanem az amerikai haditengerészet Trenton nevű hajója akarja Európába hozni.
Az amerikai haditengerészet Trenton nevű hajója további utasításokra vár a Földközi-tengeren, hogy mitévő legyen a Líbia partjainál felvett migránsokkal – írták.
A lap megemlíti, hogy a migránsok partra hordása – amit immár az Amerikai Egyesült Államok katonai erővel folytatna – komoly diplomáciai bonyodalmakhoz vezetett az európai országok közt. “A migránsokat olasz hajók segítségével szállítják át Spanyolországba, amely felajánlotta, hogy fogadja őket. Az ügy diplomáciai feszültséget gerjesztett az olasz és a francia kormány között” – áll a beszámolóban.

http://www.hidfo.ru/2018/06/az-amerikaiak-hadihajoval-hordjak-a-migransokat-europaba/

Behívatták a francia nagykövetet a migránsimport miatt

Olaszország külügyminisztere, Enzo Moavero Milanesi behívatta a francia nagykövetet, miután Emmanuel Macron “felelőtlen lépésnek” nevezte, hogy az olasz hatóságok nem fogadták be a civilek által a Földközi-tengeren át csempészett migránsokat.
Az AFP hírügynökség szerint a külügyminisztérium “meglepőnek” tartja, hogy a francia elnök nyíltan kritizálta az olasz kormány intézkedését, emiatt hivatalos úton magyarázatot követelnek.
Kedden Macron “cinizmusnak és felelőtlenségnek” nevezte, hogy az olasz hatóságok nem engedélyezték egy civil szervezet hajójának kikötését, ami több mint 600 migránst szállított volna Afrikából Európába. A migránsokat állítólag a Földközi-tengerről “mentették ki”, de a német NGO nem az afrikai kontinensre vitte őket vissza, ehelyett megpróbálták a migránsokat Európába csempészni.
Az olasz külügyminisztérium szerint meglepő ez a kritika, főként egy olyan ország részéről, melynek kormánya félrenéz és nem hajlandó tudomást venni a migrációval együtt járó problémákról.
A keddi incidenst követően a migránsok végül bejutottak az európai kontinensre és a schengeni övezetbe, mert egy másik bevándorláspárti kormány engedélyezte az NGO számára, hogy az Európai Unió területén partra hordják a migránsokat.



http://www.hidfo.ru/2018/06/behivattak-a-francia-nagykovetet-a-migransimport-miatt/