2014. augusztus 27., szerda

Cukorgyárakat!

A magát megnevezni nem kívánó szakember így reagált arra, hogy Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szombaton Szerencsen a Bonbon Kft. új üzemcsarnokának átadásakor mondott, miszerint: bízik abban, hogy a jó néhány évvel ezelőtti, az uniós cukorgyártási szabályozás miatt lebontott Szerencsi Cukorgyár újra felépülhet.
A miniszter hozzátette: "most, amikor az uniós szabályok elhárultak, lehetőség nyílhat arra, hogy újra cukorgyárak épülhessenek Magyarországon". (Az unióban tervezik az országokra szabott cukorkvóta megszüntetését - a 2017 körüli években -, ami lehetőséget adna Magyarországon a cukortermelés növelésére.)


A szakértő ugyanakkor óvatosságra int, mivel szerinte a "cukorgyártás, mint az élelmiszeripar nehézipara rendkívül költség- és eszközigényes". Azaz: a kibővített cukortermelés újraindítása - a kapacitásbővítés - Magyarországon sok pénzt igényelne.
Közölte: egy gazdaságosan működő cukorgyár évente legalább 100 ezer tonna cukrot állít elő. Ennek a gyárnak a felépítése 80-100 milliárd forintba kerülne zöldmezős beruházásként. Szerinte ugyanis a bezárt petőházi, szolnoki és szerencsi cukorgyárakat már nem érdemes revitalizálni, újraindítani. A kabai cukorgyár termelése esetleg újraindítható volna - véleménye szerint -, mivel ott több, a cukorgyártáshoz kapcsolódó technológiai folyamathoz szükséges részelemek még megtalálhatók. Ezek csökkenthetnék egy esetleges beruházás költségeit.
Emellett figyelembe kell venni, hogy Magyarország jelenleg egy nyitott gazdaság, a korábbi zárt rendszer helyett. A kvóta-felszabadítás pedig a piacot dinamizálni fogja, ami azt jelenti, hogy nagy szerepe lesz annak, hogy a terméket hol lehet olcsóbban előállítani.


A cukoriparnak ugyanakkor három igen érzékeny pontja - költségtényezője - van: az alapanyaggal való ellátottság, az energia, valamint a munkaerő költsége. Magyarországon igazán két szenzitív pont van, a nyersanyag - a cukorrépa - és az energiaköltség. A cukorrépa-termelés pedig költséges, beruházásigényes - támogatott tevékenység -, míg az energiafelhasználás korszerűsítése mellett is a fajlagos felhasználás még mindig jelentős. Amennyiben ezeken a területeken sikerül elérni a költséghatékonyságot, úgy akár meg is érheti új cukorgyár építése és a termelés beindítása - mondta a szakember.
Hozzátette: nehéz megállapítani, hogy ma mennyi cukrot használnak el Magyarországon. Ez a mennyiség kristálycukor egyenértéken számolva, a becslések szerint mintegy 250-280 ezer tonna lehet. Magyarország uniós cukorkvótája 105 ezer tonna. A kaposvári cukorgyár kapacitása pedig 120 ezer tonna körüli, emellett még némi finomítási lehetősége is van a gyárnak. Létezik még a szabadegyházi izoglükóz-gyár, amelynek magyarországi eladása évente mintegy 70-100 ezer tonna lehet az ipari felhasználók számára.
Utalt arra, hogy a hajdani 12 cukorgyár 4-re való csökkentése más folyamat volt, mint a 4-ről az 1 gyárra való áttérés. Ez utóbbi folyamat az uniós cukorreform nyomán indult el. Az EU cukorreformjának fő célja pedig a cukorár csökkentése volt Európában, és az unió cukorkivitelének megszüntetése volt, mivel azt támogatták. Ennek következménye lett: a kabai, a petőházi, a szolnoki és a szerencsi cukorgyár bezárása. Az üzembezárások eredménye pedig a jelentős kvótavisszaadás. (Magyarország korábbi uniós kvótája 400 ezer tonna körül mozgott.) A szakmai vélemény azt volt, hogy Magyarországon 2-3 cukorgyár rentábilisan működtethető, és ezzel biztosítható a magyarországi felhasználás is.

Kiprivatizáltuk! Pártügyileg leépítettük! Ellehetetlenítettük! - Bezártuk? Tönkre ment? Most pedig újat építenénk?

Érdekes! Azért még a világban csak gyártanak valahol cukrot. Ott megéri? Vagy ott is csak egy van?

Hírfigyelő Szolgálat

Német vonatkozó munkavállalás

A szivélyes fogadtatás jegyében....

A toleráns német kormány szándéka szerint az új szabályok már az idén életbe lépnek - emelte ki Thomas de Maiziére belügyminiszter és Andrea Nahles munkaügyi miniszter a javaslatcsomagot bemutató sajtótájékoztatón. Hangsúlyozták, hogy a munkaerő szabad áramlása az európai egységfolyamat legfontosabb vívmányai közé tartozik és Németország érdekét szolgálja, ezért azt nem szabad korlátozni vagy megkérdőjelezni, de a jogsértésekkel szemben fel kell lépni.

A bevándorlókat érintő javaslatok között az a legfontosabb, hogy a munkakeresés céljából Németországa költöző uniós állampolgárok legfeljebb fél évig maradhatnának az országban, ha nem rendelkezek munkaviszonnyal. Akinek hat hónap alatt nem sikerül állást találnia, és ezért német közpénzből finanszírozott támogatásra szorulna, annak el kell hagynia az országot. A hatóságok továbbá kitilthatnák Németországból mindazokat az uniós bevándorlókat, akik törvénytelen eszközökkel - csalással, adatok, dokumentumok hamisításával - szereznek jogot a németországi tartózkodásra, vagy ilyen módon szereznek hozzáférést a szociális ellátórendszer juttatásaihoz, például munkanélküli támogatáshoz vagy családi pótlékhoz.

Jelenleg nincs időbeli korlátja a németországi tartózkodásnak, kitiltani pedig csak külön eljárás révén lehet uniós állampolgárokat, és kizárólag a közrend, a közbiztonság vagy a közegészségügy veszélyeztetése miatt. A szigorítást az indokolja, hogy egyre több önkormányzatnak okoz gondot külföldi uniós állampolgárok ellátása, akiknek a képzettség vagy a nyelvtudás hiányossága miatt nincs esélyük az elhelyezkedésre, és szociális támogatást kérnek.

A kormány tervei szerint külön fel kell lépni a családi pótlék jogtalan megszerzésére irányuló kísérletekkel szemben. A javaslat alapján az uniós külföldiek körében a kérelmező szülők vagy gondviselők, valamint a gyerek adószámát is csatolni kell a kérelemhez. Azt még vizsgálják, hogy lehet-e a támogatást a származási országban járó támogatás szintjén rögzíteni abban az esetben, ha a gyermek nem Németországban, hanem a hazájában tartózkodik.

A 80 milliós Németországban 2013 végén 3,1 millió volt az uniós társállamokból származó bevándorlók száma (mind a 27 országot együttvéve), ami 10,6 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A leggyorsabban a román és a bolgár állampolgárok száma nőtt, az év végén 414 ezren voltak, ami 27,9 százalékos növekedés éves szinten.

Gölöncsér Miklós

Saját kollégáikat is kilakoltatják a rendőrök?

…”Ismét egy kilakoltatási botrány van készülőben. Ezek a botrányok nagyon nem tesznek jót Magyarország politikai közérzetének… Minden egyes kilakoltatás növeli a kormány instabilitását.

Nagy valószínűséggel ez is céljuk, – a végrehajtók mögött meghúzódó liberális erőknek. Kiket végeredményben a bankok pénzelnek. És mindenféleképpen egy liberális kormányváltást akarnának – kieszközölni, mely politikai környezet a bankoknak kedvezne.

És ezt a kilakoltatásokkal keltett társadalmi feszültséget, szándékaik szerint; kitűnően fel tudnák használni a kormány megdöntésére…”

1. Egy BM nyugdíjas határőr kilakoltatása

Rendőri segítséggel lakoltatja ki szeptember 1-én Börczy Lajos BM nyugdíjas határőrt, Asztalos Árpád önálló bírósági végrehajtó. A Vas Népe Online információi szerint; a kilakoltatást Sárváron, a fenti napon délelőtt 10 órai kezdettel kívánja foganatosítani a végrehajtó, – s a rendőrség segítségével eltávolítani Börczy Lajost abból a házból, amelyben született és hatvan éve él.
Pedig ehhez semmi joga nincsen, szögezi le határozottan a nyugdíjas férfi, hiszen nem kapott olyan papírt a bíróságtól, hogy őt innen ki kellene dobni. A kilakoltatás oka: egy bedőlt devizahitel.
Börczy Lajos devizahitelének története eléggé bonyolult és szövevényes, s 10 évre nyúlik vissza. Törlesztőrészlete már a kezdetkor is elég magas volt, havi 110 ezer forint, s ezt egésze 2007-ig rendszeresen tudta fizetni. Ám jött a válság, s aztán az amúgy is magas törlesztő hihetetlen módon megemelkedett, s fizethetetlenné vált. – Börczy Lajos azt mondja, amikor nehézségei támadtak a kölcsön fizetésével, kért mérséklést a banktól, választ azonban nem kapott a levelére. Ehelyett a pénzintézet árverésre bocsátotta azt az ingatlant.
Ám itt mi nem kívánunk még mélyebben belebonyolódni ezen ügy az elmúlt 10 év alatt lezajlott pénzügyi és jogi műveleteinek részletezésébe, – mert ezek a résztvevőkön kívül senkit nem érdekelnek. – Itt a nyilvánosságot is kifejezetten érdeklő lényeg; – a bedőlt devizahitel miatti kilakoltatás!
Mi mindenkor és minden alkalommal az otthonvesztések ellen tiltakozunk, s lépünk fel, – mert a kilakoltatásoknak komoly társadalmi következményei vannak – és lesznek.

2. Semmibe veszi a törvényszék végzéseit a végrehajtó

A Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége, mely már számtalan kilakoltatást sikerrel akadályozott meg, – most kiállt Börczy Lajos nyugdíjas határőr mellett is. És üzent a végrehajtónak, hogy a kilakoltatási moratórium ellenére megkísérelt kilakoltatáson, – a Fehér Kéményseprők aktivistái is ott lesznek. Ebből már arra következtethetünk, hogy nem valószínű, hogy a kilakoltatás a végrehajtónak annyira simán fog menni.
A Fehér Kéményseprők Facebook bejegyzése szerint a kilakoltatás jogtalan, törvénytelen, s jogilag sem megalapozott. Azt írják, hogy Börczy Lajos végrehajtási ügyében, – idézzük:
“A Szombathelyi Törvényszék 2014. február 04. napon kelt 6.Pf.20.421/2013/22 számú jogerős ítéletével, azonnali hatállyal MEGSZÜNTETTE az Asztalos Árpád végrehajtó előtt folyó végrehajtási eljárást. Egyben érvénytelenítette a hitelszerződést, melynek felmondását követően végrehajtási záradékkal került ellátásra a közjegyző részéről.
A jogerős ítéletet követően a gátlástalan végrehajtó azonnali, kilakoltatást eszközölt, melyet a Szombathelyi Törvényszék Pkf.20.397/2014/2. számú jogerős végzésével valamint a Pkf.20.398/2014/2 számú jogerős végzésével Asztalos Árpád bírósági végrehajtó kilakoltatási intézkedését MEGSEMMISÍTETTE, egyben a végrehajtást kérő lakás kiürítésének elrendelése iránti kérelmét elutasította.
Mindezt a gátlástalan végrehajtót nem érdekelte, minden jogerős bírósági végzés ellenére, újabb az adós által jogcím nélkül használt lakás kiürítésére, annak az árverési vevő részére történő átadására, határnapként 2014. szeptember 01. napon rendőrségi közreműködéssel a lakás kiürítésére kötelezte, – délelőtt 10 órai kezdettel.
Tisztelt Asztalos végrehajtó úr! Számíts ránk, mert ott leszünk a gátlástalan rablásodnál… Nem leszel te tovább király, aki a törvény felett áll! Most mi jövünk, te gátlástalan rabló!” – írják a Fehér Kéményseprők.
Az alábbi fotón pedig pedig a végrehajtó, az adós részére elküldött “hivatalos” tájékoztatója látható, melyben felszólítja az otthonának az átadására és elhagyására. Az olvasó figyelmébe ajánljuk az okirat száraz, hivatalosnak tűnő, de voltaképpen kifejezetten fenyegető, agresszív, s megalázó nyelvezetét:
“Felszólítom adóst, hogy a megadott időpontig, a lakást ürítse ki és hagyja el. – Amennyiben ezt nem teljesíti, akkor a végrehajtást kérő kérésére, ingóságait elhelyezhetem AZ UTCÁN.”
10639361_539886432779855_7675293835934494959_n
A Végrehajtási törvény szerint: a végrehajtónak gondoskodnia kell az ingóságok elhelyezéséről egy raktárban, ám ha az adós a felhívástól számított 30 napon belül az ingóságért nem jelentkezett, a végrehajtó megszünteti az ingóság további őrzését, és az ingóság MEGSEMMISÍTÉSE vagy HULLADÉKKÉNT való átadása iránt intézkedik.

3. A kilakoltatásokkal gyengítenék a kormányt a végrehajtók

Nos, ismét egy kilakoltatási botrány van készülőben. Ezek a botrányok nagyon nem tesznek jót Magyarország politikai közérzetének. A közelgő káosz előérzetét vetítik az emberek elé. – Mert minden egyes kilakoltatás növeli a kormány instabilitását.
Nagy valószínűséggel ez is céljuk, – a végrehajtók mögött meghúzódó liberális erőknek. Kiket végeredményben a bankok pénzelnek. És mindenféleképpen egy liberális kormányváltást akarnának – kieszközölni, mely politikai környezet a bankoknak kedvezne.
És ezt a kilakoltatásokkal keltett társadalmi feszültséget, szándékaik szerint; kitűnően fel tudnák használni a kormány megdöntésére.
Pedig a kormány, a maga módján, több kevesebb sikerrel próbált, próbál segíteni a devizahiteleseknek, (csak a számla és- rezsiadósokat hagyta ki, valamilyen oknál fogva).
Az első devizahiteles perben, a Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet keresetét többek közt azzal az indoklással utasította el a bíróság, hogy; “bizonyos gazdasági, szociális, társadalmi helyzetek esetén lehetősége van a jogalkotónak, hogy folyamatban lévő vagy már lezárt jogviszonyokba beavatkozzon…”
És tovább folytatódnak a bankok iránti perek, három pénzintézet keresetét már elutasították, de a legtöbb ítélet áthúzódott szeptemberre.
Ámde a kormány minden eddigi igyekezetét semmivé teszi akár egyetlen kilakoltatás is, – mert hatalmas mértékű felháborodást okoz. – A kilakoltatást, s a körülötte kialakuló családi tragédiát, – az emberek kivetítik már saját sorsukra nézvén mondván: EZ VÁR RÁNK IS!
A rendőrség pedig, melynek a segítségével akarja kieszközölni a kilakoltatást a végrehajtó, (azon kívül, hogy a fent említett esetben a saját kollégáját, egy BM nyugdíjas határőrt hajítana az utcára), – ezen kívül megint egy végrehajtó által kikényszerített népellenes parancsot hajtana végre. Ezzel tovább destabilizálván a hatalmat, – szintén a kormány megdöntését akaró liberális erők kezére játszik, – ha teljesíti a végrehajtó parancsát.
Mi eddig már sokat bíráltuk a kormányt, persze meg is volt az oka. – Ám el kell mondani azt, hogy ez a kormány legalább tett valamit az adósok érdekében, ellentétben az őt megelőző balliberális kormányokkal, akik úgy tettek, mintha ez a devizahiteles és számlaadós probléma nem is létezne! – És hagyták szabadon garázdálkodni kedvenceiket a bankokat, – behajtóstul, végrehajtóstul.
És, ha az Orbán kormányt sikerülne megdönteniük a liberális erőknek, – újra ez következne, – erre játszanak a bankok, a behajtók, végrehajtók.
De nem várnak, hanem már most is cselekszenek. A kilakoltatások nemcsak az anyagi haszon és a profit miatt történnek, – hanem a távlati céljaik miatt is. Ez pedig a kormány megdöntése és egy számukra kedvező politikai konstelláció, – vagyis a liberális, a bankokat, multikat és az Uniót maximálisan kiszolgáló liberális kormányzat restaurációja.
***
Ceterum censeo: Az ország jelenlegi súlyos társadalmi helyzetében, amikor ilyen nagy a szegénység, – elvárjuk a végrehajtóktól a nyilvános vagyonnyilatkozatot, – mindenki számára jól hozzáférhetően a Végrehajtói Kamara honlapján, – különös tekintettel a Végrehajtói Kamara vezetőségére, elnökségére nézve.
Mivel a végrehajtók végeredményben “közszolgálatot végeznek” (vagy kellene végezniük – a szerk.) ezért minimum elvárja tőlük a nép, de kiváltképpen azok az adósok, akiknél végrehajtanak, – annak nyilvánosságra hozatalát; hogy milyen vagyonuk keletkezett a végrehajtói praxisuk alatt?
Amennyiben a vagyonnyilatkozat rövid időn belül nem történik meg, javasolni fogjuk a NAV-nak a vagyongyarapodások ellenőrzését, – kiterjesztve a közjegyzőkre is, akik manapság a legjobban kereső vállalkozók Magyarországon.
Ezekre az intézkedésekre azért van szükség, mert a végrehajtók jelentősen gazdagodnak a lakosság kárára, – és ahogyan Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője is fogalmazott 2013. május 16-án a végrehajtási ügyeket érintve; “fosztogatják az elesetteket.”
Ceterum Censeo 2: Ezen felül mindenképpen szükség van a végrehajtói és a közjegyzői státuszok teljes államosítására, hogy ne legyenek a legjobban kereső vállalkozók, – s így ne legyenek érdekeltek az adósok kifosztásában.
De jelenleg mivel a végrehajtó a lényegében vállalkozó formában “dolgozik” – lehetősége van arra, hogy a jogalkotó eredeti szándékát semmibe véve megkerüljék a törvényt, gondolván azt, hogy az csak az állami alkalmazottakra vonatkozik, a végrehajtói vállalkozásokra nem. - Ezért, hogy a jogalkotó akarata, vagyis a Parlament akarata minden tekintetben érvényesüljön, – s a végrehajtók is 100%-osan betartsák a törvényt, – minden végrehajtási eljárást államosítani kell, vagyis szigorú állami ellenőrzés alá kell vonni!
Így elkerülhető, hogy – a bankok, a végrehajtásokban résztvevők és a multi szolgáltatók triumvirátusa, – a tovább folyó kilakoltatásokkal, – még jobban kiélezzék az amúgy is pattanásig feszült helyzetet, – mielőtt áldatlan tevékenységüknek beláthatatlan következményei lesznek.
6 És így lakoltatnak ki ha nem fizeted meg az uzsorakamatot a banknak
Fort András/Szabad Riport – Bal-Rad/Otthonvédő csoport

Ez történne, ha az ön házára esne egy atombomba

A hidegháború lezárása óta mintha megfeledkeztünk volna a nukleáris fenyegetettségről, pedig az atomfegyverek nagyon is léteznek.

A nukleáris fegyverek azok az eszközök, melyek miatt már lassan hetven éve vagyunk kénytelenek abban a tudatban élni, hogy az emberiség gond nélkül, gyakorlatilag bármikor képes lenne megsemmisíteni önmagát, és jó eséllyel az egész Földet is. Jórészt a nukleáris fegyvereknek köszönhető ugyanakkor, hogy a második világháború óta nem zajlott le globális fegyveres konfliktus. Mégis, szinte felfoghatatlan, képesek vagyunk legyártani őket, különösen, ha megvizsgáljuk, hogy pontosan mire is képesek.

Tudta például, hogy a valaha épített legnagyobb atombomba az 50 megatonnás (50 millió tonna TNT robbanóerejének megfelelő), szovjet gyártmányú Cár bomba, önmagában képes lett volna letarolni a fél Dunántúlt? Pedig csak feleakkorára sikerült, mint eredetileg tervezték.

Az első, kísérleti atombombát hatvankilenc éve robbantották fel Új-Mexikóban. Két bő héttel később, 1945 augusztusában, a történelemben először és utoljára be is vetették a legszörnyűbb ember által gyártott fegyvert két japán város Nagasaki és Hirosima ellen. Négy évvel később 1949-ben már kész volt az első szovjet bomba. Az ötvenes évek kétpólusúvá vált világában mindenki okkal készült a harmadik világháborúra. Ilyen, ma már komikusnak tűnő oktatófilmekkel nevelték például arra az amerikai ifjúságot arra, hogy mit tegyenek, ha meghallják a szirénákat, és meglátják a villanást.

A nukleáris világégéshez talán 1962 őszén állt az emberiség. A kubai rakétaválság bizonyította be véglegesen, hogy mennyire valóságos veszély az atomháború, ami egészen biztosan az ismert civilizáció végét jelentette volna. Ez után kezdődtek el az első egyeztetések a nukleáris fegyverek korlátozásáról. A fegyverkezési verseny mindennek ellenére még évtizedekig zajlott. Az első teszt, a Trinity és a mindennemű kísérleti robbantást tiltó, 1996-os teljes körű atomcsend-egyezmény, CTBT között eltelt fél évszázad alatt 2048 nukleáris robbantást hajtottak végre a világon az atomhatalmak, vagyis az Egyesült Államok, a Szovjetunió, Franciaország, Nagy Britannia, és Kína. Azóta csak néhányat, India, Pakisztán, és Észak Korea.

Bár a hidegháborúval együtt a közvetlen nukleáris fenyegetettség korszaka is lezárult, rengeteg interkontinentális, és a középhatótávolságú, ballisztikus rakéta, pihen itt-ott a föld gyomrában, a nukleáris robbanófejeikkel együtt. Mi lenne, ha előkerülnének? Ha egy katasztrófafilm forgatókönyvének megfelelően egy őrült, gonosz diktátor nukleáris arzenálhoz jutna? Mi lenne, ha az ön otthonára támadnának atomfegyverrel? A rövid-, és hosszútávú hatásokat a Nuke Map (IDE kattintva éri el) segítségével ellenőrizheti.

A Nuke Map alkalmazást a Google térképét és adatait alapként használva Alex Wellerstein, nukleáris biztonsággal foglalkozó tudománytörténész készítette. Az amerikai kutató oldalán a világ bármelyik pontjára ledobhatunk egy tetszőleges nagyságú atombombát. Választhatunk előre meghatározott robbanóerejű szerkezetet a hirosimai „Little Boy”-tól, a valóságos apokalipszist előidéző szovjet Cárig, de magunk is beállíthatunk bármekkora töltetet. Megadhatjuk még, hogy a bomba a levegőben robbanjon-e, vagy a föld felszínén, beállíthatjuk a szél sebességét, és irányát. Aztán ha a „Detonate” – „Robbanás” gombra kattintunk a program kirajzolja, és leírja a támadás feltételezett hatásit. Áldozatokat kalkulál, kiszámítja a lökéshullám, a hősugárzás, és a radioaktív sugárzás határát. Így nézne ki például, ha a Hír24 szerkesztőségére hullana egy olyan, 20 kilotonnás bomba, mint amilyet Nagasakira dobtak le az amerikaiak 1945 augusztusában. Hátborzongatóan rémisztő grafika.

Hir24

400 ukrán nemzeti gárdista fegyveres hagyta el önkényesen a frontot

Az ukrán sajtó jelentései szerint 400 főnyi ukrán fegyverest tartóztattak fel ideiglenesen a helyi rendfenntartók a Dnyeper folyó melletti Zaporizzsja városában egy ellenőrző-áteresztő pontnál.
A buszokon utazó katonai alakulat tagjai a nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszkba kívánnak eljutni, mivel - állításuk szerint - az egységük sok veszteséget szenvedett, sőt júliusban például egy katlanban is harcoltak, Amvroszijvka és az orosz-ukrán határ térségében. A feltartóztatott személyek az Ukrán Nemzeti Gárda 5. territoriális zászlóaljába tartoznak. A gárdisták a felszólítás ellenére sem adták át kézifegyvereiket, arra az indokra hivatkozva, hogy fegyvertelenül már dezertőröknek számítanának. (Így saját logikájuk szerint, éppen csak visszavonulást hajtanak végre.)
A helyi rendőrség gépjárművei kísérik most a fegyveres gárdisták konvoját hazafelé - jelentette Mikhail Logvinov a területileg illetékes, helyettes katonai megbízott.
A főként Majdan-aktivistákból álló Ukrán Nemzeti Gárda tagjai átlag három hetes katonai kiképzést kaptak. Amilyen feladatra szánta őket az ukrán hadvezetés - ágyútölteléknek - ez pont elegendőnek bizonyult.

Nem jó a kínaiakat megsérteni

Ezt már az ausztrálok tudják – Ausztrál parlamenti képviselő kért bocsánatot a kínaiak megsértéséért

- Hírek, kommentárok -
Hír – CRI: Clive Palmer ausztrál politikus kedden bocsánatot kért a canberrai kínai nagykövetségtől, amiért a kínai kormányzatot „gazembereknek” és „korcsoknak” nevezte egy interjúban.
Palmer írásos közleményében bocsánatot kért a kínai emberektől, akiket megbánthatott az a nyelvezet, amit az ABC televízió Q&A műsorában használt.
„… a Q&A-ban elhangzott szavaim minden kínai ember számára sértést jelentettek mindenhol, és szeretném biztosítani őket legigazibb és legőszintébb bocsánatkérésemről, valamint arról, hogy nagyon sajnálom a műsorban tett megjegyzéseimet.”
Palmer szavait múlt héten az ausztrál politikusok, üzleti vezetők, és a közvélemény is széleskörűen elítélte, – az ausztráliai kínai közösség körében pedig tüntetéseket is kiváltott.”
Bal-rad komm: Vajon mi történhetett még a háttérben, hogy ez a képviselő, ilyen sietve és ilyen látványosan kért bocsánatot? – Azért van róla elképzelésünk.
Kérdésünk viszont: Ha a magyarokat ilyen mértékben megsérti valaki, (mint, ahogy az utóbbi időben már számtalanszor előfordult, – szinte mindenkinek van erre egy története), – vajon ki tudnánk-e kényszeríteni, – ilyen hamar és ilyen látványosan, a bocsánat kérését?
Ha majd igen – na, akkor lehet büszkének lenni.
B-R

DNR ultimátum Nyalókakirály bűnbandáihoz!

Alekszander Zaharcsenko a Donyecki Népköztársaság miniszterelnöke ULTIMÁTOMOT INTÉZETT Nyalókakirály Újoroszországban vergődő latorjaihoz.

Emlékeztette a bérgyilkoshordát sanyarú helyzetükre, és arra a körülményre, hogy nincs számukra kiút! A DNR fegyveres erői ÚJABB NAGYSZABÁSÚ offenzivába kezdenek napokon belül.

Zaharcsenko ugyanakkor “kegyelmi” inditványt is tett a latrok felé. Amennyiben feltétel nélkül megadjáűk magukat a DNR erőinek, úgy megkimélik életüket, és garantálják biztonságukat. Megadási szándékukat fehér zászlóval jelezzék.

Ezzel egyidejűleg mindennemű harci cselekményeiket be kell hogy szüntessék, fegyvereiket és felszeréleiket pedig a DNR erői részére át kell hogy adják.

Az ultimátum külön is kitér a Oljenovka, Uszpenyka, Uljanovszk, Sztyepanivka, Sztarobesevo, Vojkovszkij, Kutyejnyikova, Alekszejevszkoje, Amvrozijevka, Sztyepano-Krinka, Blagodatnoje térségekben körülzárt valcmanisták kilátástalan helyzetére. Ezen belül is kiemelte a 28. 30. 93. gépesitett dandár, a 95. légiszállitású dandár, valamint az “Ajdar” a Donbassz”, a Sahtyorszk”, az “Azov” és a Dnyepr” zászlóaljak reménytelen helyzetét.

Amennyiben felszólitásunk eredménytelen lesz, a Donyecki Népköztársasáf fegyveres erői kénytelenek lesznek teljes mértékben megsemmisiteni a Népköztársaságunk területére betolakodott idegen fegyveres erőket! – jelentette ki Alekszander Zaharcsenko.

http://balrad.wordpress.com/2014/08/27/dnr-ultimatum-nyalokakiraly-bunbandaihoz/

Az éjszakai nyugalmat Donyeckben ma délelőtt hatalmas robbanások váltották fel.

A repülőtéren már hónapok óta körbezárt valcmanista bérgyilkosok hirtelen aktivizálták magukat, és tüzérségük elkezdte lőni a várost. Megsemmisitésük meglehetősen bonyolult feladat, hiszen a repülőtér szabályos erőditmény, és komoly épületenkénti közelharcot igényel. Vagy pedig a repülőtéri infrastruktúra teljes földig rombolását.

Márpedig a miliciáknak döntésre kell vinni a dolgot, hiszen nem nézhetik tétlenül, hogy az izolált hóhérbanda rommá lője a várost.http://balrad.wordpress.com/2014/08/27/varatlan-tamadas-donyeck-ellen/


térk
képe1

Amerikai állampolgárt lőttek agyon a szír kormányerők - az ISIS oldalán harcolt

Meghalt egy újabb amerikai a szíriai kormányerők és az ISIS harcaiban - csakhogy ezúttal nem civilről, vagy újságíróról van szó, hanem egy az ISIS soraiban harcoló amerikai állampolgárról. Douglas McAuthur McCain san diego-i lakos, aki májusban utazott Törökországba, majd onnan tovább Szíriába, a szír kormányerők és a terroristák közti tűzharc során halt meg, majd a holtak átvizsgálása során megtalálták nála az amerikai útlevelet. Mivel az amerikai hadsereg újonnan az ISIS elleni harcra hivatkozva akar beavatkozni Szíria területén, így rekord gyorsasággal leközölt a média egy teljes alibit, miért is harcolt amerikai áampolgár a terroristák oldalán.
Hídfő.net | Douglas McCain
A fővonalú média meg is magyarázza, miként jutott el odáig, hogy a terrorista szervezetben harcoljon. Az ilyenkor szokásos magyarázatok szerint az ismerősök körében "mindenkit megdöbbentett" a dolog, hiszen Douglas "jókedvű, érdeklődő, társaságszerető fiú volt", aki mindig is jó muszlim akart lenni. Majd valamilyen "ismeretlen oknál fogva" radikalizálódott, miután egy évig minden ismerőse számára megszűnt létezni, majd újra megjelent. Mikor május 13-án újra használni kezdte a közösségi médiát, több külföldi dzsihádistát is ismerősként jelölt, majd legközelebb már az ISIS szóvivőjének beszédét osztotta meg Twitter-felhasználóján. Abu Muhammad beszédének továbbítása után újra eltűnt mindenki szeme elől és Törökországba utazott, ami a közel-keleti "dzsihádra" érkező muszlimok elsődleges úti célja. Az amerikai médiának három ismerőse is nyilatkozott, akik elmondták, hogy legutóbb egy törökországi Burger Kingben látták, ahol még beszélgettek is vele az NBA-ről.
Ez a hivatalos verzió, amit a nyugati média közöl.
A "ki mit mondott" és ehhez hasonló körítéseket a puszta tényekre leszűkítve azonban csak annyit tudni, hogy Szíriában a kormányerők agyonlőttek egy amerikai állampolgárt, aki az ISIS terrorista szervezetben működött Észak-Szíriában. Mindez újabb bizonyíték arra, hogy a terroristák nem csak amerikai fegyverekkel vannak felszerelve, de amerikai állampolgárok is vannak köztük. Tekintve, hogy ezek a "US citizen"-ek a világ szinte összes háborús gócpontján megjelennek, igen nagy a valószínűsége, hogy Douglas McCain zsoldosként vett részt Szíria felforgatásában, és az alatt az egy év alatt, amíg valamennyi emberi kapcsolata számára megszűnt létezni, felkészítésben részesült valahol Törökországban.
A szíriai kormány korábban már felrótta Törökországnak, hogy a háborús turizmus tranzitállomásaként működik, és a török határon rendszeresen szivárognak be a nyugati zsoldosok Szíria területére.


http://www.hidfo.net/2014/08/27/amerikai-allampolgart-lottek-agyon-szir-kormanyerok-az-isis-oldalan-harcolt

Elindult az ukrán hadseregnek szánt lengyel humanitárius segélyszállítmány

A lengyel nemzetvédelmi minisztérium szerdán elindította az ukrán hadseregnek szánt humanitárius segélyszállítmány első részét – közölte a tárca szóvivője.
Amint Jacek Sonta szóvívő a TVN24 hírtelevíziónak nyilatkozva elmondta, a 320 tonnányi segélyt szállító kamionok egy Lemberg melletti laktanyába indultak szerda reggel. Az akcióra az ukrán fél kérésére kerül sor, az augusztus 14-én kötött lengyel-ukrán egyezmény alapján.A kamionok a lengyel hadsereg raktáraiból tartós élelmiszert, pokrócokat, matracokat, ágyneműt visznek Ukrajnába. Szabályszerű vámkezelésen esnek át, majd a nyugat-ukrajnai laktanyáig viszik a rakományt, melynek továbbszállításáról az ukrán hadsereg gondoskodik.     A segélyszállítmány elindítását kedden Malgorzata Kidawa-Blonska kormányszóvivő jelentette be. Mint mondta, Lengyelország ezzel Ukrajna kérésére reagál, amellyel a területi egységét védő ország az Európai Unió tagállamaihoz fordult korábban.(MTI)
http://www.tvn24.pl/zywnosc-materace-posciel-polska-pomoc-humanitarna-dla-ukrainskiego-wojska,462393,s.html

Október elsejétől kilépési illetéket kell fizetnie Tunéziában minden turistának.

Októbertől kilépési illetéket kell fizetnie minden külföldi állampolgárnak Tunézia elhagyásakor - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata a honlapján szerdán. Tunéziában az alkotmányozó nemzetgyűlés augusztus 8-án elfogadta a pótköltségvetési törvényt, amelynek értelmében a külföldi állampolgárokat az országból távozásukkor 30 tunéziai dinár (mintegy 13 euró, azaz 4000 forint) kilépési illeték megfizetésére kötelezik.
A 30 tunéziai dinár értékű illetékbélyeget a határrendőrség az ország elhagyásakor ragasztja be a kilépő külföldiek útlevelébe.
A tunéziai kormány döntésének értelmében október 1-jétől az országba érkező utasoknak kötelező kilépési illetéket kell fizetniük, melynek ára 30 tunéziai dínár, vagyis körülbelül 13 euró. Az újonnan bevezetett adó euróban számított összege az árfolyam mozgásának függvényében változhat.
Sokak tunéziai kedvence, Sidi Bou Said kikötője (Fotó: Gyurcsik Fanni)
Sokak tunéziai kedvence, Sidi Bou Said kikötője (Fotó: Gyurcsik Fanni)

(forrás: MTI)

Rasmussen: amerikai katonai bázisokra van szükség Kelet-Európában

Anders fogh Rasmussen leköszönő NATO főtitkár bejelentése szerint a szeptember 4-5-én tartott NATO csúcstalálkozón döntés születik majd az operatív erők korai bevetéséről, valamint amerikai katonai létesítmények telepítéséről a kelet-európai országokban. Rasmussen szerint a NATO saját szabványa szerint fogja újrafegyverezni az ukrán hadsereget, ami Ukrajna NATO tagságának előszobáját jelenti.
Hídfő.net | Anders fogh Rasmussen
Rasmussen, miközben olyan ellenséges szófordulatokat alkalmazott, mint pl. "az orosz fenyegetéssel szembeni ellenállás", lemondóan bejelentette, hogy "Oroszország nem partnerként tekint a NATO-ra". Rasmussen szerint Oroszország agresszor, és "ha NATO tagállamok ellen támadást intéz, akkor nem csak az adott tagállam, hanem a NATO egészének fegyveres erejével szembe kell néznie".
Az továbbra is rejtély, hogy Oroszország melyik NATO tagállam ellen hajtott végre fegyveres agressziót.
Ukrajna utolsó legitim kormánya pedig az orosz-kazah-belorusz vámuniós csatlakozásról írt alá szándéknyilatkozatot, miután az Európai Unióval folytatott tárgyalások sikertelenül zárultak. Az EU-csatlakozást és a NATO integrációt egy puccsal hatalomra jutott kormány fogadta el, ami demokratikus legitimációval nem rendelkezett, és a NATO számára fontos dokumentumok aláírását követően az újonnan megválasztott ukrán államfő elrendelte feloszlatását.
Amikor a nyugati országok arra hivatkoznak, hogy Ukrajna az Európai Unió tagja lesz, egy fegyveres puccsal hatalomra jutott kormány határozatait fogadják el, ami semmilyen demokratikus felhatalmazással nem rendelkezett, vagyis az Európai Unió által pajzsként előretolt "demokratikus értékekkel" összhangba nem hozható. Látható azonban, hogy a gyakorlatban szó nincs "demokratikus értékekről" - mint a NATO főtitkára is mondta, amerikai katonai bázisokat akarnak létrehozni Kelet-Európában, és Ukrajnában az orosz határ mentén.
http://www.hidfo.net/2014/08/27/rasmussen-amerikai-katonai-bazisokra-van-szukseg-kelet-europaban


A NATO-tagság háborúba sodor - még tart a visszaszámlálás

Válaszként arra, hogy a NATO főtitkára újra agresszív retorikához nyúlt a katonai tömb keleti szomszédjával szemben és további jelentős számú amerikai haderőt akar állomásoztatni Kelet-Európában, Oroszország NATO nagykövete figyelmeztette a nyugati katonai tömböt, hogy ezeknek a lépéseknek következménye lesz Oroszország honvédelmének szervezésében is. Alexandr Grusko a NATO-hoz intézett szavaiban elmondta, "Nyilvánvaló, hogy a katonai tervezésben figyelembe vesszük a NATO csapatok aktivitását az orosz határ mentén, és megtesszük a szükséges lépéseket arra, hogy szavatoljuk az ország biztonságát a fenyegetésekkel szemben."
Az orosz küldöttség a közleményt egyértelműen azért adta ki, mert a hidegháborús katonai szövetség újabb bázisokat akar létesíteni a balti országokban, annak ellenére, hogy azt saját tagállamai közül is sokan ellenzik.
Anders fogh Rasmussen NATO főtitkár az európai sajtónak nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy már létezik egy NATO gyorsreagálású erő, most ugyanezen csoporton belül akarnak létrehozni egy állandó harckészültségben tartott alakulatot, ami azonnal bevethető a NATO keleti határán, "ha a helyzet úgy hozza". Rasmussen elmondása szerint ahhoz, hogy a NATO bármikor képes legyen a gyors reagálásra keleti határain, előre ki kell helyezni a készleteket és valamennyi lehetséges művelet előkészítésére alkalmas létesítményt közvetlen a határok mentén.
Rasmussen: újabb katonai célpontokat akar telepíteni térségünkben
Mivel ezek a határok már Oroszország határai, a NATO közvetlen katonai fenyegetést jelent Oroszország számára. Saját tagállamai számára pedig azt a kockázatot hordozza a NATO tagság, hogy emiatt érintetté válhatunk egy Oroszország elleni háborúban, aminek a kelet-európai térség csak ütközőzónája lesz. Az ukrán helyzet is mutatja, hogy egy ilyen háborúban kivétel nélkül mindenki érintetté válik, akkor is, ha nem akar állást foglalni egyik fél oldalán sem, és a harcokban sem vesz részt. Az ukrán heyzet is mutatja, hogy ha a háborús gépezet beindul, a civilek akkor is százával halnak, ha nem érdekli őket se a politika, se a háború.

http://www.hidfo.net/2014/08/28/nato-tagsag-haboruba-sodor-meg-tart-visszaszamlalas

Minszk előtt - titkos tárgyalások Finnországban

Az amerikai AP hírügynökség Vesa Hakkinen finn külügyi szóvivőre hivatkozva közölte, hogy a külügyi tárca segített megszervezni egy találkozót a Finnország déli határa mentén lévő Boisto szigeten, ahol az Egyesült Államok és Oroszország folytatott tárgyalásokat az ukrán helyzet rendezéséről.
A jelentés szerint a finn államfő augusztus elején Vlagyimir Putyinnal folytatott tárgyalásokat ennek kapcsán, majd Ukrajnába utazott, hogy Porosenko részvételét is megszervezze a találkozón. Mivel nem említik, hogy az államfő ennek kapcsán az Egyesült Államokba utazott volna, egyértelmű, hogy nem a közvetítő ország kezdeményezte ezt a tárgyalást, hanem a finn államfő amerikai kérésre hozta össze a tárgyalásokat.
A finn államfő ugyanakkor nem az Európai Uniót képviselte, az ukrán helyzet rendezéséről kizárólag az Egyesült Államok és Oroszország tárgyalt, ami rávilágít, hogy az Európai Unió csak mint az USA protektorátusa vesz részt ebben a konfliktusban, valamint a minszki tárgyaláson is kész helyzet elé állítják az Európai Unió küldötteit, akik a Washington-Moszkva megállapodáshoz kénytelenek igazodni. A tárgyalásokat követően - tegnap - a finn külügyi tárca kiadott egy nyilatkozatot, amiben tagadta, hogy közük lett volna a találkozó megszervezéséhez.


http://www.hidfo.net/2014/08/27/minszk-elott-titkos-targyalasok-finnorszagban

Az USA nem egyeztet Szíriával a szír légtérben való megfigyelő repülésekről

Az Egyesült Államok már megkezdte a megfigyelő repüléseket Szíria felett, önhatalmúlag, Barack Obama, az Egyesült Államok elnökének engedélye alapján. Csak hogy értsük, még attól az országtól se kértek engedélyt, aminek a légterébe napi szinten behatolnak. Ezt az egyértelmű nemzetközi jog ellenes akciót az USA az Iszlám Állam (IS, ISIL, ISIS) megfigyelésével, és a légicsapások megtervezésével indolkolja, mivel az a terület már az Iszlám Állam része.
Hídfő.net | Martin DempseyMartin Dempsey
Martin Dempsey tábornok újságírói kérdésre se kommentálta a megfigyelő repülésekről való egyeztetést a szír kormánnyal, ám kifejtette, hogy "Az ISIS Irakban egy sokkal finomabb képet mutat magáról a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint. A Szíriában zajló tevékenységüket azonban nem ismerjük részletesen, és erről többet akarunk tudni." A gond ott van, hogy mindent jól tudnak a Szíriában zajló eseményekről is.
Az Egyesült Államok azt a következtetést vonta le ebből, hogy mivel Szíria északi része, és Irak nyugati fele egy külön állam -az IS, ami hivatalosan nincs elismerve- , ezért ha az USA hadereje legyőzi ezt az új államot, akkor amerikai protektorátus lesz belőle, mint ahogy azt láthattuk Irak esetében is. Ez bevonulással és amerikai katonai bázisok építésével is jár az eddigi gyakorlatot figyelembe véve. Az egész IS elleni "büntetőakció" Szíria északi részének megszállásával is járhat, de ez már csak "mellékes", hiszen "a terroristákat legyőztük, nem?"
Ha a bevonulás nem is történik meg, a megfigyelő repülések adatait könnyedén eljuttathatják a nem-ISIS tag szíriai lázadókhoz, hiszen az Asszad-kormány katonai sikerei már kicsit aggasztóak lehetnek az Államok számára. Az ISIS a radikalizálódása miatt egyébként se lenne már vállalható, mint az Asszad-kormányzat váltó politikai ereje, ezért érdemes lenne kiiktatni őket Szíriából, hogy a végén az ún. mérsékelt szíriai "ellenzék" (értsd: nem ISIS vagy al-Nusra tag NATO terrorista) juthasson lélegzethez.
Hídfő.net | ISIS tagok a dzsihad fekete zászlajával.ISIS tagok a dzsihad fekete zászlajával.
Érdekes megfigyelni azok számára is itt az összefüggéseket, akik eddig nem gondoltak bele, hogy a NATO, de főleg az USA áll az egész Szíria felforgatás mögött. Szíriában a nyugat szerint "polgárháború" zajlik, amiben eddig a becslések szerint 200.000 szír ember halt meg. A nyugat a füle botját se mozdítja a hírre. Ezzel szemben, amikor egy terrorszervezet állítólag elvesz egy amerikai életet, Obama elnök napokon belül engedélyezi a megfigyelő repüléseket, és még pár nap, mire nagy valószínűséggel engedélyezni fogja a bombázásokat is, egy idegen, szuverén állam területén - igen, Szíriáról beszélünk.



http://www.hidfo.net/2014/08/27/az-usa-nem-egyeztet-sziriaval-szir-legterben-valo-megfigyelo-repulesekrol



Tavaly novemberben Adana környékén egy kamionkonvolyt állítottak meg. Kábítószert kerestek . Az nem volt de volt helyette 935 darab ismeretlen eredetű török és amerikai gyártású rakéta. Keresték a kamionok gazdáját. Nem találták meg , egy fantomcég nevére voltak beírva. A sofőrök hétköznapi átlagemberek voltak. Csak az uticél volt ismert : Szíria.

Vége az esztelen eladósodásnak: saját hülyeségünktől véd a jegybank

Januártól jövedelemarányos törlesztőrészlet mutatót (JTM) és a hitelfedezeti mutatót (HFM) vezet be a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A szabályozás célja a túlzott lakossági eladósodás és a devizahitelezés újbóli felfutásának megakadályozása.
Az új szabályozás a közlemény szerint alapvetően két fő pillérből áll. A jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató az ügyfelek rendszeres, legális jövedelmének meghatározott arányában korlátozza az új hitel felvételekor maximálisan vállalható törlesztési terheket, és ezáltal mérsékli az ügyfelek eladósodását. A hitelfedezeti mutató a fedezett hiteleknél - ilyenek például a jelzáloghitelek - a fedezetek (lakásérték) arányában korlátozza a felvehető hitelek nagyságát.
Mit néz a bank?
A JTM-et minden új, 200 ezer forintot meghaladó hitel (fogyasztási hitel, jelzáloghitel, gépjárműhitel stb.) felvételekor vizsgálni kell. A mutatóban az új hitel terhei mellett figyelembe kell venni minden fennálló hitelhez kapcsolódó törlesztési terhet, rendelkezésre álló jövedelemként pedig csak az igazolt, legális nettó jövedelem (munkabér, nyugdíj, családi pótlék stb.) számítható be. Ez az MNB szerint egyértelműen ösztönözheti a gazdaság fehéredését is, hiszen a jövőben csak bevallott, legális jövedelem mellett lehet hitelt felvenni.
Hol a határ? A 2015. január 1. után felvett új forinthitelek esetében a JTM nem haladhatja meg az 50 százalékot, a magas jövedelmű ügyfelek esetében (400 ezer forint nettó jövedelem, vagy afelett) pedig a 60 százalékot. A jövedelmeket és az adósságterheket több adóstárs esetében összevontan kell kezelni. Az MNB szerint az új rendelkezés a forinthitelekre alkalmazott megengedőbb korlátok miatt valószínűsíthetően nem jár hitelvisszafogással, ha pedig a jövőben túlzott lakossági hiteldinamikát észlelnek, a korlátokat bármikor szigorítani lehet.  Az euróban és egyéb devizában felvett új hitelekre vonatkozóan - egy esetleges árfolyam-leértékelődés negatív hatásait ellensúlyozva - sokkal szigorúbbak a JTM korlátok: 25 és 10 százalék, illetve a magas jövedelmű ügyfelek esetében 30 és 15 százalék. E korlátok mellett kizárható a devizahitelezés újbóli elterjedése és felfutása - írja közleményében az MNB.
A hitelfedezeti arányokra vonatkozóa alapvetően a jelenleg hatályos előírásokat vette át az MNB: a jelzáloghiteleknél forintban 80, euróban 50, egyéb devizában 35 százalék, a gépjárműhiteleknél ugyanez rendre 75, 45, illetve 30 százalék. A pénzügyi lízingre 5 százalékponttal magasabb hitelfedezeti korlátokat lehet alkalmazni.
Nincs kibúvó

Az MNB a jogszabályi hierarchiában a kormányrendeletekkel egy szinten álló rendeletet alkotott a túlzott lakossági hitelkiáramlás megakadályozása érdekében. Az MNB rendelet szövege várhatóan szeptemberben jelenik meg a Magyar Közlönyben. A 2015. január 1-jétől életbe lépő új előírásokat minden, Magyarország területén kötött új hitel esetében alkalmazni kell.
Az EKB örül

A jegybank az új rendelet kapcsán egyeztetett az Európai Központi Bankkal, amely 2014. június 23-án közzétett véleményében pozitívan értékelte a rendelettervezet tartalmát és annak a pénzügyi rendszer stabilitását erősítő várható hatásait - közölte az MNB.
Felforgatja a hitelezést?
A hazai bankok egyelőre nem gondolják azt, hogy a Magyar Nemzeti Bank által bevezetni tervezett jövedelemarányos törlesztés (PTI) szabályozása előtti időszakban sokan épp azért fogják majd felkeresni a bankfiókokat, mert attól tartanak, hogy az új feltételek mellett már nem lesz lehetőségük arra, hogy hitelhez jussanak, mert nem felelnek majd meg a szigorodó feltételeknek. A Privátbankár.hu által nemrég megkérdezett hitelintézetek szerint a pontos részletek megismerése előtt nehéz elképzelni, hogy komolyabb érdeklődést generálna az egyelőre a szakmában és kisebb részben a sajtóban zajló polémia. A lapunknak nyilatkozó bankok remélik, hogy eddigi hitelezési gyakorlatukat nem írja majd teljesen át az új szabályozás. Részletek >>>


MTI

Egy elmeteg ország elmebeteg története!

White Hills – Géppisztolyt adtak egy 9 éves kislány kezébe! Az Egyesült Államokban még a fegyvertartás mellett kardoskodó polgárokat is ledöbbentette a rendhagyó tragédia, amely ráadásul egy lőtéren történt, gyakorlás közben.

A szülők le is filmezték lányuk első éles lövészetét, így azt is, amint a lövedékek repkedése közben a fegyver egyszer csak visszarándul, a géppisztolyos gyermek mellett álló lőtéri oktató pedig összeesik vérző fejjel. Charles Vacca (†39) olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy kórházba szállítását követően elhunyt egy Las Vegas-i kórházban.

– Az első vizsgálat alapján balesetnek minősül a lőtéri oktató halála – olvasható a Mohave megyei seriff közleményében, amelyből az is kiderül, az elhalálozott fegyverszakértő egy Uzi típusú automata géppisztoly használatára tanította a kislányt, amikor a tragédia történt.

– Tragikus esemény. Mintha az öcsémet veszítettem volna el – nyilatkozta a Daily Newsnak, Sam Scarmardo, az Arizona Last Stop lőtér tulajdonosa, és kérdésre válaszolva hozzátette. – Csak bizonyos életkortól lehet náluk éles lőfegyvert használni, de a fiatal hölgy illett a kategóriába.

A tulaj nem fejtette ki, az életkori korlátozásnak hol húzódik az alsó határa, ami érthető, hiszen neki is bíróság előtt kell majd felelnie a történtekért. Azt viszont hangsúlyozta, a lőtér 13 éves működése alatt még senki sem vesztette életét balesetben. Az is tény, hogy a szülők átadták – gyaníthatóan eladták – a mobiltelefonnal készített videofelvételt a BNO News tévétársaságnak, amelyen jól hallható, amint Charles Vacca a kislánynak mondja: „Ezt így kell tartani, mert különben a fegyver nem tüzel. Oké? Fordítsd előre ezt a lábadat. Igen, így. Rendben, és most mutass nekem egy lövést. Rendbeeen! Teljes automatika..” Ezek voltak az utolsó szavai.
(Blikk)

Nőtt a foglalkoztatottak száma - a kampány részeként (1982-es rendszerváltozásnak nevezett szabadrablás óta 2.5millió munkahely szünt meg)

164 ezerrel több a foglalkoztatottak száma a KSH szerint, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor.
2013-ban májustól júliusig 4 millió 127 ezer volt ez a szám, idén pedig annak köszönhető a "nagy fellendülés", hogy a kormány az önkormányzati választások előtt a kampány részeként újra felfuttatja a közmunkaprogramot, ami beleszámít a foglalkoztatottsági adatokba.
A KSH február-áprilisra is 238 ezer fős növekedésről számolt be az előző év ugyanezen időszakához képest, ugyanakkor azt is tudni lehet, hogy az országgyűlési választások miatt ebben az időszakban 150 ezerrel több közmunkás volt, mint 2013 februárjában, amikor nem volt szükség erre a kampányfogásra.
A kormány az októberi önkormányzati választások előtt is a közmunkaprogram felfuttatásába kezdett. A választásokig folyamatosan nő a közmunkások száma, és csak augusztusban újabb 105 ezer embert alkalmaznak az újonnan kiírt programokban. Vajon a KSH a novemberi jelentésében is arról fog beszámolni, hogy október előtt 200 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma?


http://www.hidfo.net/2014/08/27/nott-foglalkoztatottak-szama-kampany-reszekent

Hetek óta ma reggelre virradóan volt az első nyugodt éjszakája Donyecknek.

Már tegnap napközben is érezhetően csökkent a valcmanista latortüzérség aktivitása, viszont az éjszaka teljesen csendes volt. Jelentések szerint a harcok súlypontját a népfelkelők erői áthelyezték Donbassz délnyugati térségeibe, és a tengermelléki szakaszon őrlik Nyalókakirály latorhordáit.

Ilovajszk, Jelenovka és Jaszinovata környékén továbbra is harcok dúlnak. Valcman hordái mostmár az életbenmaradásukért közdenek- teljesen ellenséges területen. Utánpótlásaiktól megfosztva, totális reménytelenségben.

Lepusztult, ATO a módja annak, hogy a teljes kudarc.

Az Amvrozijevkánál harapófogóba zárt “Azov” és “Donbassz” neonáci bérgyilkoshordák, valamint a 28. és a 30. gépesitett brigád és a 95. légideszontosok már heringesdobobozban érezhetik magukat. Szinte “egymásba érve” zsúfolódva várják a közelgő véget. Mára virradóan a nyalókakirályi “hadsereg” szélre szorult egységeinek háromszáz katonája dezertált, és adta meg magát az őket körbezárt népfelkelőknek.

Komoly csapdahelyzet alakult ki a kijevi erők számára Novoazovszk és Mariupol városoknál. A rosszul sikeredett evakuáció miatt a két város és környéke megtelt a menekülési útvonalak elvágása miatt visszatérni kényszerült brigantihordákkal, akik pánikhelyzetben várják minden irányból a hamarosan bekövetkező véget.

http://balrad.wordpress.com/2014/08/27/del-donbassz-ma-reggelre/



A luhanszki
milicia légvédelme is a jelek szerint kissé elkényelmesedve figyelte a délnyugati területek történéseit.

Csakis igy történhetett meg, hogy Luhanszk nyugati külvárosait tegnap egyidejűleg három SzU-25 – ös latorgép támadta, és távozhattak sértetlenül.

A terrorbombázásnak tucatnyi civil áldozata lett, és legalább harminc lakóház és egy iskola hever most romokban.

Valujszki falu közelében – Luhanszktól nem messze északnyugatra – a milicia kora este lerohant egy “kósza” valcmanista hadtáposzlopot. Mind az öt lőszerszállitó “KaMAZ” elpusztult, és a valcmanista horda tiz egyede is lekerült a zsoldlistáról.

Avgyejevka és Jaszinovataja térségében – Donyecktől északra – Nyalókakirály huszonöt hóhérja harapott fűbe mára virradóan, és a veszteséglistára tett a milicia kettő darab “GRAD”-ot, kettő tankot, és kettő darab páncélozott csapatszállitót.

Sztarobesevonál még cudarabbul jártak a pribékek. Itt a milicia tüzérsége apritotta őket mára virradó éjjel, és megsemmisült négy “GRAD”, öt harckocsi, hét páncélozott csapatszállitó, valamint kettő darab lőszerszállitó teherautó. Mintegy ötven lator fűbe harapott, és 125 megadta magát.

http://balrad.wordpress.com/2014/08/27/ujoroszorszag-harcteri-hirei/

Amerikában élő keresztény palesztin szedi ízekre a sokat sulykolt, átlátszó cionhazugságokat

A cionista hazugságok gyenge lábakon állnak, primitívek és átlátszóak. Cáfolatuk nem igényel különösebb szellemi erőfeszítést. Azonban bizonyos minimális történelmi tudás és a napjaink eseményeire vonatkozó hiteles információk mégis szükségesek hozzá.
Az oktatás és „fősodratú” média minden fegyvert bevet annak érdekében, hogy bizonyos kulcsfontosságú kérdésekre vonatkozóan – mint amilyen például a Palesztinában zajló izraeli erőszakos térfoglalás ügye is – ne legyenek megfelelő ismereteink. Egy Honoluluban élő palesztin keresztény, Raji (Roger) Abuzalaf csokorba gyűjtötte a legkirívóbb cionista hazugságokat, és meg is cáfolja azokat.
„Nincs olyan, hogy Palesztina, palesztin nép nem is létezik”
• Pedig én palesztin vagyok. Az őseim – 100 generációra visszamenően - Palesztinában éltek, és mindig is palesztinnak is nevezték őket. A mai napig őrzöm a szüleim palesztin útlevelét.
• Mielőtt a cionisták teljesen újraírták volna a történelmet, a kutatók egyértelműen megállapították, hogy ezt a földet Kr. e. 500 óta Palesztinának, lakóit pedig palesztinnak hívják.
• Az Egyesült Nemzetek Szervezete 1947-es felosztási tervében az a kitétel szerepelt, hogy az “eredeti Palesztinát („original Palestine”) két államra osztják: Izraelre (amely a terület 55%-át kapta) és Palesztinára (amelynek 45% jutott). (181 – 11/29/1947. számú ENSZ határozat. Megjegyzem itt, hogy már ez a felosztás is súlyosan igazságtalan volt, mivel akkoriban Palesztina lakóinak egyharmada volt zsidó, kétharmada palesztin.)
Következtetés: Palesztina (ezen a néven) több mint 2500 esztendőn keresztül létezett. Noha a cionista Izrael állam fennállása illegális a történelmi Palesztina 78%-án (hiszen az 1947-es ENSZ alapján csak annak 55%-án jöhetett volna létre, és ezt a tényt az ENSZ figyelmen kívül hagyja), a fennmaradó 22 %-ot mindenütt a világon Palesztinának nevezik. (És ezen a fennmaradó 22%-on közel félmillió „telepesnek” nevezett izraeli megszálló él, és ebbe a 22%-ba tartozik a Gázai övezet is, melynek tengeri és szárazföldi határait, légterét Izrael ellenőrzi, a területet blokád alatt tartja, és rendszeresen mészárlásokat rendez ott. Ciszjordánia és Kelet-Jeruzsálem 1967 óta folyamatosa katonai megszállás alatt áll – P. O.)
Palesztinok milliói élnek szerte a nagyvilágban:
• Palesztinok élnek Palesztinában (az illegális izraeli megszállás terrorja alatt).
• Élnek palesztinok Izraelben (másodrendű állampolgárokként ).
• És végül élnek palesztinok a szomszédos arab országokban, Európában, Ázsiában és Amerikában.
„Izraelnek joga van megvédenie magát”
Elméletben természetesen mindenkit megillet az önvédelem joga. Csakhogy ez a jog elveszíti érvényességét, ha az a fél, amelyik hivatkozik rá, törvénytelen vagy erkölcstelen tetteket hajt végre. Vegyünk egy példát: ha egy bűnöző betör egy lakásba, és ostrom alá veszi a bennlakókat, a lakás tulajdonosának joga van ahhoz, hogy elűzze onnan a betolakodót – ezzel szemben ha a betörő erőszakkal lép fel az őt kiebrudalni szándékozó tulajdonossal szemben, az nem nevezhető „önvédelemnek”. (Habár sok bűnöző az amerikai tárgyalótermekben fortélyos módon gyakran hivatkozik erre.)
A tény: 1967-ben Izrael megtámadta a palesztin területeket, és kezdetét vette a katonai megszállás. Mind az agressziót, mind az azt követő megszállást elítélte az ENSZ. (242 – 11/22/1967. sz. ENSZ határozat.) Ennek ellenére, valamint számos más ENSZ-határozat dacára, Izrael katonai kormányzást kényszerített rá a palesztinokra, és az alábbi emberiség elleni bűncselekményeket követte el, melyeket az ENSZ szintén elítélt:
• Katonai akciók a szomszédos Libanon, Szíria, valamint Irak ellen.
• A palesztinoknak szánt orvosi felszerelések, gyógyszerek és élelmiszerek célba juttatásának akadályozása.
• A palesztinok vízkészleteinek ellenőrzése. (És sok esetben ezeknek a vízkészleteknek a felhasználása Izrael javára – P. O.)
• Illegális települések építése Palesztinában – a Gázai övezetben, Ciszjordániában, Kelet-Jeruzsálemben. (2005 óta nincsenek zsidó telepek a Gázai övezetben, de Izrael azóta is szoros felügyelet, sőt blokád alatt tartja a területet – P. O.)
• A megszállt területeken illegális telepek benépesítése telepesekkel – valamint felfegyverzett gengszterekkel. (A nemzetközi jog tiltja, hogy egy megszálló hatalom megváltoztassa a felügyelete alatt álló területek etnikai arányait – P. O.)
• Palesztin házak ezreinek a lerombolása, nem egy esetben úgy, hogy a bennük lévő embereket is megölték. (Vagy éppen azokat, akik a házak előtt voltak, lásd Rachel Corrie tragédiáját.)
• „Apartheid Fal” építése, amely elválasztja a palesztinokat a családjaiktól, földjeiktől, vízkészleteiktől, és megnehezíti számukra az orvosi ellátás igénybe vételét.
• Együttműködés az apartheid Dél-Afrikájával, annak érdekében, hogy illegális nukleáris, valamint biológiai és kémiai fegyvereket fejlesszenek ki. (Az izraeli atomfegyver-készlet létrehozásában elsősorban Franciaország játszott szerepet, de Nagy-Britannia is kivette belőle a részét, és természetesen az USA jóváhagyására is szükség volt hozzá – P. O.)
• Az „adminisztratív elzárás” gyakorlatának bevezetése, amelyre hivatkozva palesztinok tömegeit – nőket és gyermekeket is – letartóztatnak, és vádemelés, ítélet, a szükséges jogi eljárások lefolytatása nélkül tartanak fogva.
• A palesztinok segítségére siető nemzetközi humanitárius segélyszervezetek munkatársainak bántalmazása, letartóztatása, meggyilkolása.
Következtetés: Izrael nemzetközi jogszabályok és erkölcsi normák sokaságát sérti meg. Izrael jelenléte Palesztinában illegális behatolásnak minősül, amely együtt jár a palesztinok javainak eltulajdonításával és tönkretételével, erőszakkal, gyilkosságokkal. Mivel a nemzetközi közösségnek nem sikerült az izraeli háborús bűntettek ügyében igazságot szolgáltatni, a palesztinok fel vannak jogosítva arra, hogy bármilyen eszköz révén, de megszabaduljanak az elnyomójuktól – Izraeltől. Bármiféle fondorlatos kísérlet Izrael részéről, hogy gyalázatos tetteit „önvédelemnek” állítsa be, teljes mértékben jogtalan és súlyosan megtévesztő.
„A Hamász a felelős! A Hamásznak fel kellene hagynia Izrael bombázásával!”
Ezzel a váddal aljas módon ismételten csak az áldozatukat állítják be bűnösnek a cionisták. Izrael brutális jelenléte Palesztinában számos nemzetközi és morális szabály súlyos megsértését eredményezi. A Hamász cselekedeteit ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor a 18. századi (még brit uralom alatt álló) Amerikában polgárőrök tettek meg minden tőlük telhetőt a megszálló brit csapatok kiűzése érdekében.
Következtetés: noha én magam pacifista vagyok, és az erőszakmentes ellenállás érdekében emelek szót Palesztinát uraló kriminális izraeli megszálló hatalommal szemben, jó lelkiismerettel el kell ismernem, hogy a Hamász teljesen törvényesen és morálisan is jogosan harcol Palesztina felszabadításának ügyéért – úgy Palesztinában, mint Izraelben.
“Izrael barátja és szövetségese az Egyesült Államoknak!”
Izrael az Egyesült Államok „apukája”.
Tény: Izrael emberiségellenes bűnöket követ el, miközben senki sem vonja tetteiért felelősségre, és az USA nem csupán beleegyezik Izrael bűnös cselekedeteibe, de anyagilag is hozzájárul azok végrehajtásához.
• Kormányunk és az államapparátusunk tele van cionista bírókkal, törvényhozókkal, republikánus és demokrata tisztségviselőkkel. Nem is szólva az AIPAC-ról, és más cionista ellenőrzés alatt álló lobbi csoportokról, amelyek befolyásolják a pénzügyeket és a törvényhozást szövetségi, állami és helyi szinteken egyaránt.
• Pénzügyi rendszerünk (a bankok, a Wall Street, a Federal Reserve Bank) a cionisták ellenőrzése alatt áll.
• A szórakoztató iparunk jó része (Hollywood, Broadway, Nashville, NBA, MLB, NFL, NHL, stb.) döntően cionisták tulajdonában van, illetve jelentős részben ők működtetik.
• A fősodratú média (az összes nagyobb hírcsatorna, a televízió- és rádióállomások, újságok) szintén a cionisták tulajdonában van, és az ő irányításuk alatt áll.
Következtetés: Az ismertetett tényeknek kétféle következménye is van. Az egyik, hogy a cionisták nagymértékben befolyásolják és manipulálják az USA kormányát annak érdekében, hogy pénzelje és elősegítse Izrael háborús bűncselekményeit Palesztina és az egész emberiség ellen. A másik pedig, hogy a cionisták meggyőzik a tömegeket arról, hogy Izrael a „jó fiú”, a muzulmánok, arabok és kiváltképpen a palesztinok pedig a „rossz fiúk”.
Egy igazi barát vagy szövetséges azonban sohasem manipulálná partnerét háborús bűntettek sokaságának az elkövetése érdekében! A cionista Izrael a valóságban az USA fondorlatos ellensége. (És akkor még a szerző nem szólt semmit például az USS Liberty elleni izraeli támadásról, a szeptember 11-i merényletekről stb.)
Epilógus
Aki a fentebb megcáfolt és más cionista mítoszelemekhez továbbra is ragaszkodik, az alább felsorolt három csoport valamelyikébe tartozik:
• Hazugok: a cionisták támogatói (zsidók, keresztények és mások), akik ugyan ismerik a tényeket, ennek ellenére mégis részt vesznek a közvélemény megtévesztésére irányuló akciókban.
• Tudatlanok: többnyire az átlagpolgárok, akik áldozatul estek a cionista propagandának, és nagyon csekély vagy egyáltalán semmilyen erőfeszítést nem tettek a rendelkezésükre álló információk ellenőrzése, ismereteik bővítése érdekében.
• Bolondok: azok, akik értesültek ugyan az igazságról, azonban nem vesznek arról tudomást, mivel hiábavaló módon ki akarják fejezni „lojalitásukat” ahhoz a politikai vagy vallási pozícióhoz, amelyet betöltenek. (Talán nem feltétlenül bolondok, hanem pénz- és hatalomvágyó karrieristák, és egyáltalán nem biztos, hogy hazudozásuk, színlelésük „hiábavaló” – P. O.)
Raji (Roger) Abujalaf Haifából származó keresztény palesztin menekült. Houstonban nevelkedett, jó ideje Honoluluban lakik. Amerikai állampolgár. Gitáros, énekes, zeneszerző és költő. Számos helyi kezdeményezésben vesz részt, jelenleg társszezőként egy palesztin témájú film elkészítésén dolgozik. Angolul itt olvasható röviden összefoglalt élettörténete, valamint az izraeli-palesztin kérdést illető hitvallása.