2015. november 17., kedd

Trócsányi: az EU megbünteti azokat, akik nem fogadják el a kvótarendszert

Trócsányi László igazságügyi miniszter a Magyar Tudományos Akadémián közreadott beszédében többek között arról beszélt, hogy egy ország értékrendje belső, intim szférájához tartozik. A migránsokra vonatkozó kvótarendszerrel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet: emberek kötelező szétosztásáról van szó, amely során az EU megbüntetheti azokat az embereket, államokat, akik nem engedelmeskednek.
nyi
Az Országgyűlés ma 154 igen szavazattal, 41 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta a Fidesz-KDNP közös törvényjavaslatát, amely törvényben kötelezte a kormányt, hogy forduljon az Európai Unió Bíróságához, és kezdeményezze a bevándorlók kötelező kvóták szerinti szétosztásáról szóló uniós jogszabály megsemmisítését. A törvény alapján az Európai Unió Tanácsa úgy döntött a kötelező kvótarendszerről, hogy figyelmen kívül hagyta az egyes nemzetek saját véleményalkotását a kérdésben. Ennek kapcsán az igazságügyi miniszter azt hangsúlyozta beszédében, hogy az egyes nemzetek alkotmányos identitása elidegeníthetetlen és a globális szabványosítás és a túlzott politikai korrektség mély vitába keveredett az egyes nemzetek önállóságával. Trócsányi Paczolay Péter korábbi alkotmánybírósági elnököt idézte, amikor kifejtette: a nemzeti alkotmányos identitás nem lehet indok a közös európai értékek megsértésére.
A miniszter szerint a napokban elkövetett, több mint száz halálos áldozatot követelő párizsi merényletek nemcsak emberéletek ellen irányultak, de az európai kultúra, életforma, értékrend ellen is. Éppen ezért jó lenne összehangolt európai, globális választ adni a támadásra az európai értékek alapján, mert ha nem így történik, a terroristák máris elérték egyik céljukat, sikerült megrendíteniük a kontinens értékrendjét.
Trócsányi László a migránsokra vonatkozó kvótarendszer alapján arra hívta fel a figyelmet: emberek kötelező szétosztásáról van szó, amely során az EU megbüntetheti azokat az embereket, államokat, akik nem engedelmeskednek.
(MTI)

Egyesíti erőit Franciaország és Oroszország a terrorellenes harcban

A Kreml sajtószolgálatának bejelentése szerint Vlagyimir Putyin telefonbeszélgetést folytatott Francois Hollande francia államfővel, és megállapodtak arról, hogy egyesítik erőiket az Iszlám Állam ellen. A két ország fegyveres erői és hírszerző szolgálatai összehangolják tevékenységüket a terrorszervezet elleni harcban.
A francia fél által kezdeményezett telefonbeszélgetés során a két vezető megállapodott arról, hogy a továbbiakban szoros együttműködést folytatnak a terrorszervezet elleni harcban. A francia és orosz katonai struktúrák – valamint a hírszerzés – szorosabb koordinációt kezd az Iszlám Állam elleni harcban, és összehangolják a Szíriában zajló hadmozdulatokat. A telefonbeszélgetés során arról is megállapodtak, hogy november 26-án személyes találkozót tartanak Moszkvában, melynek részeként a kétoldalú kapcsolatok kiterjesztését tárgyalják meg, valamint számos, a szíriai válsággal kapcsolatban álló nemzetközi probléma megvitatására is sor kerül.
Vlagyimir Putyin már utasította a Földközi-tengeren állomásozó orosz flottát, hogy vegye fel a kapcsolatot a francia hadsereggel, és a térségbe érkező francia flottát szövetségesként kezeljék, a Szíriában zajló terrorellenes művelet részeként.

http://www.hidfo.ru/2015/11/egyesiti-eroit-franciaorszag-es-oroszorszag-a-terrorellenes-harcban/

A “Benya” Kolomojszkij oligarcha birtokában lévő “1+1” kijevi tévécsatorna egy fölöttébb érdekes produkciót csinált.

Az “Egységes Oroszország” humanitárius segítségének állampolgári fogadókészségét tesztelték tegnap Kijevben. Arra voltak kíváncsiak, hogy a testvéri orosz nép által küldött élelmiszersegélyt Nyalókakirály alattvalói elfogadják-é?
Szörnyű megtapasztalás lett a dolognak. Merthogy nagyon ment a bót mindaddig, amíg egy éber hazafi rá nem hívta a “segélymunkásra” a szervet. A furgon körül megforduló alattvalók kb. nyolcvan százaléka örömmel “evett az ellenség tenyeréből”-azaz: A KIJEVIEK NAGY TÖBBSÉGE ELFOGADTA AZ OROSZ SEGÍTSÉGET!
Az még hagyján. Ugyancsak nagy többségük-Óh!-mily rettenet!-az “orosz segély osztása” közbeni beszélgetések során nem volt nevén nevezni-azaz ellenségként említeni-Oroszországot! Sőt!
Nade minden jónak vége szakad egyszer! Ez esetben előbb-mint ahogyan a “segélykészlet” elfogyott volna! A már előbb említett okok miatt. MEGÉRKEZETT A SZERV!-BEZÁRT A BAZÁR!
Persze tisztázódott a dolog!
CSAK A KIJEVI GÓRÉK FEJÉBEN OSZLOTT-E A RUSSZOFÓB KÖD. ALIGHA! Rossz hangulatuk viszont lehet az alattvalók hálátlan viselkedése miatt!
http://www.balrad.com/2015/11/17/baj-van-az-ukran-nep-tudataval/

BRÜSSZEL FELFÜGGESZTHETI A PAKSI BŐVÍTÉS FOLYTATÁSÁT

Az Európai Bizottság állítólag egy olyan levelet tervez küldeni, amiben leállítanák a beszerzéseket.
Az Európai Bizottság (EB) szerint a magyar hatóságok megsértették a közbeszerzés uniós szabályait, amikor pályáztatás nélkül bízták meg a Roszatomot a paksi atomerőmű bővítésére, emiatt hivatalos felszólító levelet készülnek küldeni a kormánynak – értesült a BruxInfo. A brüsszeli uniós szakportál szerint a levélben – amely az unió ezen vizsgálatának (DG GROW) első szakaszának tekinthető – a Paks II-t érintő minden folyamatban és tervezett beszerzés felfüggesztésére is fel kíván szólítani.
Aszódi Attila, a paksi bővítéssel megbízott kormánybiztos kedden reggel tartott sajtótájékoztatót, amelyben érintette a beszerzés témáját is. Mint mondta Az EU-val ebben az ügyben öt nagy mérföldkő van ebből ez, és a tiltott állami támogatás nem tisztázott még. Utóbbiról úgy tudni jövő hét elején születhet döntés az Európai Bizottság egy másik Főigazgatóságán.
A magyar kormány már eddig is védekezett, azzal érvelt, hogy mivel az oroszokkal megkötött szerződés nemzetközi, ezért nem kellett megfelelniük az EU-s közbeszerzési előírásoknak.
Az EB véleménye viszont az, hogy nemzetközi szerződéseknél is tiszteletben kell tartaniuk a tagállamoknak az EU-s szabályokat. A Bizottság másik érve pedig az, hogy Magyarország a kormányközi megállapodáson keresztül hozzáférést biztosít egy harmadik országnak, jelen esetben Oroszországnak a magyar és így az uniós közbeszerzési piachoz, miközben kizár az áruk és a szolgáltatások nyújtásának lehetőségéből más harmadik országokat és uniós tagállamokat is. Ez pedig ellentétes a hatályos szabályokkal – hangsúlyozta a BruxInfo.
A levél mindenesetre még nem jelent sok mindent, az csak az EB jogi állásfoglalását tartalmazza, a kötelezettségszegési eljárás során derül majd ki, hogy a vitában melyik félnek van igaza.
(MTI)
Bal-Rad komm: Nyugodjunk meg: LESZNEK BETELEPÍTETT MIGRÁNSOK ORSZÁGUNKBAN! Brüsszel kicsit megszorítja Döbrögiék nyaka körül a hurkot, és máris befogadjuk a ránk kiszabott kvótát. (Azért a pármilliárdnyi-egyesek szerint akár ötven-hatvan milliárd is lehet) elsíbolható pénzért hirtelen befogadunk pártízezer JÓL KÉPZETT, SZORGOS, ABSZOLÚT BÉKÉS-JÁMBOR MUZULMÁNT!
Nem véletlenül tervezgetik a pesti óriásmecsetet!




Reagált a kormány az uniós eljárásról szóló hírekre

A Kormány mindenben a hatályos hazai, európai uniós és nemzetközi jog szerint jár el a Paksi Atomerőmű kapacitás-fenntartásának előkészítése során – közölte a Miniszterelnökség.
A tájékoztatás azt követően jelent meg, hogy a Bruxinfo arról írt az Európai Bizottság hivatalos felszólító levelet készül küldeni Magyarországnak csütörtökön, mert úgy látja, hogy a paksi atomerőmű kibővítésére vonatkozó megbízási szerződés közvetlen, versenypályázat nélküli odaítélésével a magyar kormány megsértette az EU közbeszerzési szabályait.
A kormány az uniós szabályoknak megfelelően járt el
A Miniszterelnökség álta kiadott közlemény szerint a Paksi Atomerőmű kapacitás-fenntartása kapcsán az Európai Bizottság minden kérdésére – ahogyan eddig, úgy a jövőben is – részletes és minden kétséget eloszlató tájékoztatást adott Magyarország.
Hangsúlyozták továbbá, hogy a kormány továbbra is fenntartja, hogy a Paksi Atomerőmű kapacitás-fenntartásának előkészítése során mindenben a hatályos hazai, európai uniós és nemzetközi jogszabályoknak megfelelően járt el.
Csütörtökön jöhet a felszólítás
A Bruxinfo információi szerint a magyar kormánynak két hónapja lesz, hogy reagáljon az Európai Bizottság csütörtökre várható felszólításra. Brüsszel a válasz fényében dönt majd arról, hogy indoklással ellátott vélemény elfogadásával a második szakaszba léptesse-e az eljárást vagy sem.
A portál testületi forrásokra hivatkozva azt közölte ugyanakkor, hogy a vélt kötelezettségszegés komolyságára való tekintettel a testület arra szólíthatja majd fel Budapestet, hogy függesszen fel minden, a paksi projekttel összefüggő beszerzési eljárást, és tartózkodjon minden további új szerződés megkötésétől.
A magyar kormánynak a megjelent hírre reagálva közleményében azt közölte, hogy ” az Európai Unió és az Európai Bizottság korábbi kérdéseire is kivétel nélkül részletes, minden kételyt eloszlató választ adott a kormány. Ennek köszönhetően idén áprilisban
az Európai Unió harmadik félként jóváhagyta az üzemanyag-ellátási szerződést,
szeptemberben pedig Brüsszel arról értesítette a Magyar Kormányt, hogy a Paks II. beruházás energiapolitikai, klímapolitikai, energiabiztonsági és nukleáris biztonsági szempontból is megfelel az Euratom-szerződésben foglalt célkitűzéseknek.”
A hivatalos állapot még nem ismert
A közlemény tartalmazta továbbá, hogy a magyar kormány a beszerzési kérdéseket illetően egyelőre nem ismeri az Európai Bizottság hivatalos jogi álláspontját.
A Bruxinfo információit az Európa Bizottság egyelőre nem erősítette meg, de nem is cáfolta.
(origo)
Bal-Rad komm: “… a magyar kormány a beszerzési kérdéseket illetően egyelőre nem ismeri az Európai Bizottság hivatalos jogi álláspontját…” – Hááát…!-majd megismeri! A “magyar” qrmány!
Mindenesetre sokat sejtető, hogy a tegnap esti brüsszeli kósza hírre már ma reggel reagált a döbrögista horda. A jelek szerint nyugtalan éjszakát okozott berkeikben a zsákmánymegvonás lebegtetése. De hát úgy tűnik, van még két hónap huzakodási idő.
Ez alatt az idő alatt kell kitalálni Döbrögiéknek, hogy mit is hazudjanak a magyaroknak a migránsok betelepülése kapcsán! Már szinte halljuk: ezek nem a kvótához tartoznak, EZEKET MI HÍVTUK! Ezek oszmán magyarok! A Semjén Zsotya bukkant rájuk, amikor délre nyitott!
Merthogy a paksi zsákmány az már bekalkulált dolog!

Egy német titkosügynök bevallotta, hogy az amerikaiaknak dolgozott

Egy volt német titkosszolgálati alkalmazott pere zajlik Münchenben, akit hazaárulással vádolnak, miután külföldi titkosszolgálatnak adott ki információkat. A vádlott a tárgyalás során beismerte, hogy éveken át a CIA-nek dolgozott.
A német Bundesnachrichtendienst volt alkalmazottja, Markus Reichel a bírósági tárgyaláson elismerte, hogy együttműködött az amerikai titkosszolgálattal. A hazaárulás indokaként azt nevezte meg, hogy
nem volt elégedett a munkakörülményekkel.
Elmondása szerint a BND alkalmazottjaként “semmit nem bíztak rá”, de a CIA-nál “más volt a helyzet”. A 32 éves Reichelt azzal a váddal állították bíróság elé, hogy bizalmas dokumentumok sokaságát szolgáltatta ki az amerikai titkosszolgálatnak. Emellett az is részét képezi a bírósági ügynek, hogy Reichel három dokumentumot pedig orosz titkosszolgálatnak adott át. A hazaárulás vádjával folyamatban lévő büntetőeljárás az Edward Snowden által kezdett kiszivárogtatásokat követően kezdődött meg, amikor az NSA volt alkalmazottja információkat hozott nyilvánosságra az amerikaiak kiterjedt megfigyelési programjáról. Németországban hetekkel a botrány kirobbanása után megkezdődött a BND átszervezése, valamint számos büntetőügy vette kezdetét.
Reichel 2007-ben csatlakozott a BND-hez, alkalmazottként pedig hozzáfért bizalmas adatokhoz, amit – anyagi ellenszolgáltatásért cserébe – átadott az amerikaiaknak. A vádlott éveken át sokszor megfordult Ausztriában, ahol a bizalmas adatokért a CIA embereitől százezer dolláros kifizetéseket kapott. Reichel tavaly július 2-ig volt a BND alkalmazottja, és a büntetőügy lezárultával hazaárulásért mintegy 15 év börtönbüntetést kaphat.

http://www.hidfo.ru/2015/11/egy-nemet-titkosugynok-bevallotta-hogy-az-amerikaiaknak-dolgozott/

A DÖNTÉS megszületett

Vlagyimir Putyin ma reggel a biztonsági szolgálatok vezetőjének tényismertetését követően a Nemzetbiztonsági Tanács tagjait rövid, néma megemlékezésre kérte a Sínai-félsziget fölött terroristák által felrobbantott orosz utasszállító gép áldozatainak emlékére, majd elmondta rövid-publikus beszédét.

“A terroristák elleni harcunkat addig fogjuk folytatni, amíg meg nem találtunk mindenkit, ennek a cselekménynek nem lesz elévülése, addig folytatjuk, amíg nem ismerjük meg őket, mindegyiküket név szerint. Nem fogunk elfeledkezni egyik elkövetőről sem. Keresni fogjuk őket bárhová is bújtak. Keresni fogjuk és megtaláljuk őket bárhová is bújtak a világon, és meg fogjuk büntetni őket.
A harcban támaszkodni fogunk mindenkire, akik osztoznak erkölcsi és etikai értékeinkben, háttérbe szorítjuk a politikai, a külpolitikai és biztonságpolitikai elveinket ebben az esetben, a terrorizmus elleni küzdelemben.
Azok sem fogják elkerülni az igazságszolgáltatást, akik bármilyen vonatkozásban segítették ennek az aljas merényletnek a kitervelését-végrehajtását.
Bárki, aki megpróbál segíteni bűnözők tudniuk kell, hogy milyen következményekkel járnak az ilyen kísérletek, magukra és mindenki másra. A segítségnyújtásuk eltitkolása teher lesz a vállukon egész életükben. Arra kérem az összes speciális tevékenységet végző szolgáltatásokat, hogy összpontosítsák tevékenységüket erre a munkára.
A gyilkosság népünk ellen a Sínai – félszigeten az egyik legvéresebb terrorakció volt az elmúlt időben. Nem fogjuk elfelejteni és nem hagyjuk, hogy eltöröljék a könnyeket szívünkből és a lelkünkből. Ez örökké velünk marad.”
A Nemzetbiztonsági Tanács ülését követően öt percen belül indultak a rakéták a Földközi-tengerről.
http://www.balrad.com/2015/11/17/a-dontes-megszuletett/



Ma reggeltől 25 darab Tu-95-ös, Tu-22-es és Tu-160-as stratégiai bombázó repülőgéppel fedte le Szíria teljes légterét az orosz légierő.
Ezek a nagy hatótávolságú repülőgépek oroszországi támaszpontjaikról indulnak megsemmisíteni a dzsihadista bűnbandákat.
Szergej Sojgu védelmi miniszter bejelentett, hogy Oroszország a szükséges mértékig fokozza mind légi harcezközeinek, mind a bevetések számát. Az ISIS teljes elpusztításáig!
http://www.balrad.com/2015/11/17/vegfelszamolas/

Feladjuk-e a magánszférát azért, hogy ne robbantsanak fel?

A Párizsban történt terrortámadást megelőzően több nyugat-európai országban is intenzív társadalmi vita zajlott arról, hogy a titkosszolgálatoknak kiterjedtebb jogköröket kell adni az állampolgárok megfigyelésére. Németország ezzel ellenkezőleg, a BND jogköreinek csökkentésére tett lépéseket, és a francia lakosság sem hajlandó feladni a biztonságért cserébe a magánszférához való jogot. Utána történt újabb terrortámadás Párizsban.
A német CDU/CSU és az SDP kormánykoalíció november 13-án megállapodásra jutott egy új törvényről, ami korlátozná a Bundesnachrichtendienst jogköreit az állampolgárok megfigyelésére vonatkozóan, miután bizonyítást nyert, hogy a német titkosszolgálati szerv az amerikai National Security Agency megrendelésére figyelt meg európai célpontokat, és az amerikai titkosszolgálat számára folytatott tömeges megfigyelési programot Európában. A BND európai diplomatákat és vállalati vezetőket hallgatott le anélkül, hogy a parlament ahhoz jóváhagyását adta volna, az adatokat pedig kiszolgáltatta az Egyesült Államoknak. A koalíciós megállapodással tervezett új törvény jogellenessé tenné, hogy a BND bármilyen, az Európai Unió más országai ellen irányuló ipari kémkedésben érintetté váljon. A törvény egyben döntést hozott arról, hogy a parlament szigorúbb ellenőrzés alá vonja a titkosszolgálatokat.
A lépésről amiatt született egyöntetű döntés, mert nyilvánosságra jutott, hogy a BND megfigyelte Laurent Fabius francia külügyminisztert, Hansjorg Habert német diplomatát, a Nemzetközi Büntetőbíróságot, és az ENSZ gyermekügyi szervét (UNICEF), valamint számos európai nagyvállalatot. Az Edward Snowden által nyilvánosságra hozott információk alapján az amerikai NSA a német titkosszolgálati szerveket használta fel arra, hogy megfigyelés alatt tartson európai vállalatokat, vezető politikusokat és nemzetközi szervezeteket. Mindez a német parlament jóváhagyása nélkül történt, ami szükségessé tette, hogy a BND ilyen tevékenységét illegálissá tegyék, ameddig az ügy egésze kivizsgálásra kerül. Az Európai Unió emellett döntést hozott arról, hogy az amerikaiak követelései ellenére menedékjogot ad Edward Snowdennek, és megtiltotta, hogy bármely uniós tagállam az Egyesült Államok hatóságainak kiadja. Mivel máig nem ismert, hogy Edward Snowden pontosan mennyi információt vitt ki az NSA rendszereiből, az ő személye egy potenciális veszélyforrás az amerikai kormány számára, aki a jövőben még számos botrányt robbanthat ki Európában az amerikai kémtevékenységgel kapcsolatban.
Snowden kiadásának megtiltása lehetetlenné teszi az Egyesült Államok számára, hogy megakadályozza az újabb kiszivárogtatásokat Európában. Pedig, mint a német kormány által megfogalmazott törvény is mutatja, ezekből a kiszivárogtatásokból olyan botrányok bontakoznak ki, melyek a nyugat-európai országok biztonságpolitikájára jelentős hatást gyakorolnak. A BND-NSA botrány azt mutatja, hogy az Egyesült Államok nem csak saját kapacitásait használva folytatott megfigyelési tevékenységet Európában, hanem Európa ellenőrzés alatt tartására a nyugat-európai országok titkosszolgálatait használta fel. Mindez egész más összefüggésbe helyezi azt a tényt, hogy Nyugat-Európában intenzív társadalmi vita zajlott arról, hogy a titkosszolgálatoknak még nagyobb hatóköröket kell biztosítani, és fel kell hatalmazni ezeket a szerveket az állampolgárok tömeges megfigyelésére. A BND-NSA botrány azt mutatja, hogy Washingtonnak szüksége van az európai titkosszolgálatok tömeges megfigyelés programjának legitimálására, mert ezzel saját kapacitásait növeli.
Ez a legitimációs folyamat nem csak Németországban és Franciaországban, hanem Nyugat-Európa egészében zajlott (zajlik), és a párizsi terrortámadás ennek egy újabb lépcsőfokaként is értelmezhető. Október 29-én Andrew Parker, a brit MI5 hírszerző szolgálat vezetője a sajtóban nyilatkozott arról, hogy a terroristák aktívan használják az internetet és az online közösségi hálókat, ezért a titkosszolgálati szerveknek szüksége van arra, hogy az emberek levelezéseit tömeges jelleggel megfigyelhessék és valós időben nyomon követhessenek több tízezer személyt. Parker kijelentése egyértelművé tette, hogy a terrorveszély egy legitimációs tényező a tömeges megfigyelés elfogadtatására. A fentiek miatt ennek keretein belül kell értelmezni a Párizsban történteket is. A mainstream média részletekbe menően, valós idejű tájékoztatást folytat a terrortámadás körülményeiről. A nyilvánosságot olyan információkkal bombázzák, miszerint a támadást több személy követte el, és több terrorsejt együttműködve követte el. Egy ilyen szervezett támadás olyan kiterjedt előkészületeket feltételez, melynek okán feltételezhető, hogy a hatóságok meg tudták volna akadályozni több mint száz ártatlan ember halálát, ha több lehetőségük van a személyek közti kommunikáció ellenőrzésére. Ilyen esetben ugyanis a titkosszolgálatok nagyobb valószínűséggel észlelték volna a terrortámadás előkészületeit.
Mivel a terrortámadás legitimációs tényező a tömeges megfigyelési programok elfogadtatására, látható, hogy az ártatlan emberek halálából elsősorban azok profitáltak, akik el akarják fogadtatni a lakossággal, hogy a biztonságért cserébe feladják a szabadságjogok egy részét. Számukra ez a terrortámadás szükséges volt; mint a fentiek mutatják, egy európai ország már olyan lépéseket tett, amivel korlátozott egy saját titkosszolgálati szerve által folytatott megfigyelési tevékenységet. Ezt a titkosszolgálati szervet az amerikai NSA arra használta, hogy – saját kapacitásait mintegy kiterjesztve – rajta keresztül figyeljen meg európai célpontokat. Emiatt a BND jogköreinek korlátozása az NSA mozgásterét is korlátozta Európában. A párizsi terrortámadásnak köszönhetően azonban Európa újra arról kell közéleti vitát folytasson, hogy a titkosszolgálatok mozgásterét növelni kell.

http://www.hidfo.ru/2015/11/feladjuk-e-a-maganszferat-azert-hogy-ne-robbantsanak-fel/

Franciaország külső beavatkozás miatt nem tudott egy ismert terroristáról

Ahogy egyre több részlet jut nyilvánosságra a Párizsban történt terrortámadással kapcsolatban, annak lehetősége is felmerült, hogy a támadás megelőzhető lett volna. Egy török diplomata azt állítja, Ankara több alkalommal is figyelmeztette a francia hatóságokat az egyik elkövetővel kapcsolatban.
Az Al Jazeera állításai szerint egy török tisztviselő arról értesítette őket, hogy Törökország titkosszolgálatai több mint egy évvel ezelőtt potenciális veszélyként azonosították az egyik későbbi elkövetőt, amikor az Párizsból Törökország területére érkezett. Omar Ismail Mostefai később a terrortámadás egyik elkövetőjeként vált ismertté, a török hatóságok azonban már több mint egy éve terroristaként nyilvántartották. A lapnak nyilatkozó tisztviselő szerint Mostefai 2013-ban lépett Törökország területére. Amikor a francia hatóságok 2014 októberében információt kértek egy terrortámadás elkövetőivel kapcsolatban, az Ankara által adott listán Mostefai volt az ötödik személy.
“Törökország kétszer is figyelmeztette a francia hatóságokat Mostefai személyével kapcsolatban – előbb 2014 decemberében, majd 2015 júniusában.”
A tisztviselő szerint azonban Franciaország egyik esetben sem reagált a számukra biztosított információkkal kapcsolatban. A Párizsban történt terrortámadást követően azonban információigénylés történt a francia fél részéről Mostefai személye kapcsán. A tisztviselő szerint szükség van a két ország közti együttműködés fokozására, hogy a jövőbéli esetleges tragédiák megelőzhetővé váljanak. A török államfő a G20 csúcstalálkozóján szintén kijelentette, hogy a Törökország és Franciaország titkosszolgálatai közti együttműködést fokozni kell.
Amennyiben az Al-Jazeera által idézett török tisztviselő kijelentése hiteles, az annak lehetőségét veti fel, hogy egy idegen ország beavatkozásának köszönhetően Franciaország annak ellenére sem rendelkezett információkkal egy terroristával kapcsolatban, hogy a török hatóságoktól minden, az adott személyre vonatkozó adatot megkaptak.
Az Egyesült Államok a tragédiára hivatkozva szintén fokozna akarja az együttműködést Franciaországgal. Peter Cook, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője hétfői közleményében kijelentette, hogy az Egyesült Államok “kiáll legrégebbi szövetségese mellett”, és mindkét ország egyetért abban, hogy a terrortámadás miatt “a kapcsolatok elmélyítésére van szükség”.
http://www.hidfo.ru/2015/11/franciaorszag-kulso-beavatkozas-hatasara-nem-tudott-egy-ismert-terroristarol/




Évekkel korábban “megjósolták” a franciaországi terrortámadást?

Évekkel korábban “megjósolta” a franciaországi tragédiát egy számítógépes játék, melynek története szerint november 13-án Párizs terrortámadás áldozatává válik – a játékos pedig a robbantásra készülő terroristákkal folytathat virtuális tűzharcot.
A Battlefield 3 nevű játék franciaországi eseménysorozatát mutató videón 1:17 percnél látható az esemény dátuma, a képernyő bal alsó sarkában.
A “felfedezésről” a Bild német napilap is beszámolt, a játék gyártója pedig intenzív érdeklődés kereszttüzébe került és kijelentette, hogy a játékban látható eseménysorozat és a Párizsban történt terrortámadás azonos dátuma mindössze “szerencsétlen véletlen”, ami nélkülöz bármifajta szándékosságot.
A Battlefield 3 nevű játékot 2011 őszén kezdték értékesíteni – évekkel azt megelőzően, hogy a Párizsban történt terrortámadás – vagy elhárításának – előkészületeiről a játék készítő akár kiszivárogtatás útján is információhoz juthattak volna.
A virtuális eseménysorozat szerint Párizsban nem sikerül megakadályozni egy nukleáris töltet felrobbantását, emiatt több mint nyolcvanezer ártatlan civil veszíti életét. A történet szerint egy a franciaországihoz hasonló bombát New Yorkban is elhelyeztek a terroristák.

http://www.hidfo.ru/2015/11/evekkel-korabban-megjosoltak-a-franciaorszagi-terrortamadast/

Kiújul a háború Kelet-Ukrajnában? – Kijev páncélosokat küld Donbasszba (Fotók)

Donbasszban továbbra sincs nyugalom, bár korántsen akkora a zaj, mint volt az elmúlt napokban. Inkább olyan “készülődéses csend” van-ott ahol csend van!
száll
A kijevi junta vasúti szerelvényszám fuvarozza a tankokat és egyébb hadikellékeket-Donbassz irányába! Aligha raktározási gondok miatt.
Gorlovkánál nem volt csend. A szomszédos Novgorog mellett egész éjszaka élénk lövöldözés volt.
A donyecki repülőtéren viszont szünet nélkül megy a lövöldözés, amibe néha bekapcsolódik a valcmanista latortüzérség is.
Szpartakban-kihasználva a már majd egy napja tartó nyugalmat-az “Angyal” zászlóalj humanitárius segélycsomagokat osztott a faluban kitartó mintegy száz helyi lakosnak.
http://www.balrad.com/2015/11/17/donbassz-94/



tanki04_0

1. Kijev páncélosokat küld Donbasszba

A herszoni vasútállomáson páncélosokkal és tüzérségi fegyverekkel megrakodott vonatok vannak – írja a Rusvesna. Erről Alekszej Zsuravko, társadalmi aktivista és ukrán politikus írt a Facebook oldalán, amit az alább is látható fényképekkel is megerősített.

„Már írtam a Donbásszra induló páncélos konvojról. Tegnap, november 15-én 15:30-kor a herszoni vasútállomásra egy új katonai szállítmány érkezett, ami a Donbásszra tart. Ezúttal önjáró lövegek indulnak. Nagyon szomorú és rémisztő azt látni, hogy az ország a kompromisszum és a csődből való kilábalás helyett, mániákusan harcolni akar a saját népe ellen, és ezúttal vesztíteni fognak, hiszen a tábornokok ugyanazok” írja Zsuravko.
„Tudják, olyan érzésem van, mintha számukra ez egy számítógépes játék lenne. Nem jutott át egy szinten, újraindította, és elölről kezdenek mindent. Ha nem mentél át, akkor meg megint, de ami egyes tábornok számára játék, az a katonák számára halált jelent” írta az aktivista.
tanki01
tanki02
tanki03 tanki05
Forrás: Rusvesna



2. Az ukrán katonák megint tüzet nyitottak a Zajcevo területén lévő iskolára

Az ukrán katonák bombázták a Gorlovkától északra lévő Zajcevo 15-ös számú iskoláját – írja Novorosszia hírügynöksége.
Erről a DNR Védelmi Minisztériumának képviselője nyilatkozott. „Nagyjából fél órával ezelőtt az ukrán katonák bombázni kezdték a nemrég már egyszer tűz alá vett iskolát Zajcevóban. Senki sem sérült meg” nyilatkozta a forrás. Szavai szerint 82 mm kaliberű aknavetőkkel lőttek két irányból egy időben. Az iskola területén legalább 15 akna robbant fel. Az ukrán katonák november 13-a reggelén is tűz alá vették az iskola területét. Akkor a támadás ideje alatt 33 gyermek volt az iskolában, akiket sikerült kimenekíteni.
Forrás: NovorosInform



3. Az ukránok árkok ásásra kényszerítik a civileket

Az ukrán katonák arra kényszerítették a Gorlovkától északra lévő Zsovanka település lakóit, hogy árkokat ássanak – írja Novorosszia hírügynöksége.
Ma (november 16 – a szerk.) dél körül az ukrán katonák arra kényszerítették a Gorlovka mellett lévő Zsovanka település néhány lakóját, hogy árkokat ássanak az állásaik megerősítése érdekében” nyilatkozta a hírügynökség forrása. A környéken élő emberek nyilatkozata szerint nem ez az első ilyen eset.
Forrás: NovorosInform



4. Felkelők: az ukránok növelik erejüket Donbásszban

Több mint 300 páncélos egységet vont az ukrán hadsereg ismét a frontvonalba, ebből 173 a minszki egyezményeket sérti – írja Eduard Baszurin, a felkelők sajtófőnökének jelentése alapján a Rusvesna.
„Gorlovka irányában 13 harckocsit és BMP-t láttak felderítőink, Zajcevó mellett 50 harckocsi, BMP és BTR látható, Konsztantinovka előtt 12 db MI-8 típusú helikopter landolt, Luganszkoje mellett 4 db D-30-as nagykaliberű löveget ástak be, Dzerzsinszk közelében 5 harckocsi, 2 BMP és 4 Grad sorozatvető, valamint 2 önjáró Akacia tüzérségi löveg várakozik, Majorszk irányába 2 harckocsi és 6 BMP halad, Novogorodszkoje mellett 3 önjáró löveget és 13 BTR-t azonosítottak a megfigyelőink. Donyeck felé 37 páncélos és 34 nagykaliberű löveg vonul, több sorozatvető is látható a menetoszlopban ” sorolja az ukrán erők pozícióit Baszurin.
„Mariupol mellett további 15 harckocsi áll, Szatroignatovka felé 10 harckocsi és 10 BMP, valamint 2 db önjáró Rapir típusú löveg halad, Novoszelovka mellett 4 önjáró löveget, 3 Akacia tüzérségi löveget és 15 BMP-t figyeltünk meg, Pervomajszk felé öt Grad típusú sorozatvető halad, Artyemovszk irányából is 11 Grad sorozatvető jelenlétéről számoltak be felderítőink” zárta szavait Eduard Baszurin.
Forrás: Rusvesna



5. A DNR kormánya tart a háború kiújulásától

A Donyecki Népköztársaság kormánya attól tart, hogy kiújulnak a harcok és ukránok általi provokációkról nyilatkozik – írja a Vesztyi.
Denisz Pusilin, a donyecki parlament házelnöke szerint a helyzet kiéleződése az ukrán zászlóaljak növekedésével kapcsolatos. „Éppen tőlük érkeznek a provokációk, és ez semmiképp sem veszi le a felelősséget Ukrajnáról” – mondta Pusilin. Szavai szerint erről Minszkben is tárgyalni fognak november 17-én. „A provokációk miatt teljes körű harcok alakulhatnak ki, amit szeretnénk megelőzni” – mondta Pusilin. Szavai szerint a feszült helyzethez az ukrán média is hozzájárul, amely nem létező bombázásokról jelent.
Forrás: Vesztyi



6. Az ukrán hadsereg 23 esetben szegte meg a tűzszünetet

Az ukrán hadsereg az elmúlt napon 23 esetben szegte meg a tűzszünetet – írja a Rusvesna.
Erről a DNR Védelmi Minisztériuma nyilatkozott. „Az ukrán büntetők 23-szor szegték meg a tűzszünetet” nyilatkozta a DNR Védelmi Minisztériuma. Támadás alá került Trudovszkoje, Szpartak, Zsabicsevo és a donyecki repülőtér is.
Egyben tüzet nyitottak Gorlovka határterületeire, Szahanka és DNR déli területén lévő Bezimjannoe település;re. Az ukrán katonák legalább 80 aknát lőttek a felkelő köztársaságra. Az ukránok 82 és 120 mm kaliberű aknavetőkkel, páncélosokkal, BMP-vel és BTR-er is tüzet nyitottak.
Forrás: Rusvesna



7. Mentősöket tartóztattak le az ukrán katonák

A DNR mentéssel foglalkozó katasztrófaügyi szakemberei az egyenruhájuk és egy videó miatt kerültek fogságba. A felvételen az látható, amint békés civileket mentenek a debalcevói katlan ideje alatt – írja a Rusvesna. Erről az ukrán fogságból kiszabadult katasztrófaügyiek meséltek.
„Engem az ukrán katonák fogtak el az ellenőrzőponton, amikor egy rosszul lett rokonomat akartam elvinni onnan. Ebben a pillanatban a katasztrófaügyi hivatal egyenruhájában voltam, amiért egy terrorista szervezettel való együttműködéssel vádoltak meg” nyilatkozta az egyik szabadlábra került donyecki. A kollégáját az ukránok által irányított területeken fogták el, amikor meglátogatta a szülői házát egy fél évvel ezelőtt.
„Az én elfogásomnak oka a közösségi oldalakon terjedő videó felvétel, amelyen részt vettem a debalcevói katlanban lévő civil lakosok mentésében” mondta a férfi, aki a katasztrófaügyi szolgálat egészségügyi munkásaként vett részt a mentésben.
Forrás: Rusvesna



8. Gorlovka környékén hamarosan megint lesz áram

Gorlovka környékén hamarosan helyreállítják a villamos energia ellátást és ez segít beindítani a vállalatok munkáját – írja a RIA Novosztyi Alekxander Hugra, az EBESZ megfigyelő ukrajnai küldöttségének vezető helyettesére hivatkozva.
„Gorlovkában találkozunk azon vállalat képviselőivel, akik felelnek a villamos energia ellátásáért. Ezen a megbeszélésen ott voltak a közös koordinációs és ellenőrző központ és a DNR képviselői is. Úgy döntöttünk, hogy Artemovo-Gorlovka vonalon helyreállítjuk a villamos energia ellátást. A konfrontációs vonalon 40 tartó oszlopot kell helyreállítani egy öt kilométeres szakaszon, de ehhez meg kell teremteni a feltételeket, hogy a környéket aknamentesítsék” mondta Hug.
Szavai szerint mindkét oldal szakemberei készen állnak a javításokra, de erről Kijevnek és a DNR kormányának is dönteni kell. „Most a DNR-hez fordulunk, hogy minél hamarabb megoldjuk ezt a problémát és a közös koordinációs központhoz, hogy támogassák ezeket a munkálatokat” fejezte be Hug.
Forrás: RIA Novosztyi



9. A Donbasszgaz üzembe állított egy gázcsővezetéket egy front melletti település kiszolgálására

November 16-án Gorlvokában beindítottak egy 6,5 millió rubelbe kerülő gázcsővezetőket – írja a DAN. Az új gázcsővezetéknek köszönhetően gázt tudnak szolgáltatni a frontmelletti Golmovszkij településre.
A gázcsővezetékek hossza több mint négy kilométer. A település 2690 lakójának szolgáltat gázt. A régi gázvezeték erősen megrongálódott a harcok alatt és harcok szempontjából veszélyes területeken halad. „A köztársaság vezetőjének rendeletére a legrövidebb időn belül építettük meg a gázcsővezetéket. Minden munkát elvégeztünk a kijelölt idő alatt” Alekszej Cjupka, a Donbasszgaz főmérnöke. Az átadási ünnepségen a vállalat több munkása és a helyi lakosok is részt vettek.
„Megígértük, hogy az emberek gázzal fogják fogadni a telet. Betartottuk az ígéretünket. 11 hónapon keresztül nem volt gáz és az emberek hideg lakásokban és házakban éltek. A Donbasszgaz önzetlen munkájának köszönhetően megnyitottuk ma a gázvezetéket” nyilatkozta Roman Hramenkov, Gorlovka városi adminisztrációjának vezetője. A gázvezeték építése szeptember 22-én kezdődött.
Forrás: DAN
***
“Audiatur et altera pars” – Rapid Press Hírszolgálat
SzRTI

Most jön csak cudar világ a pokolfajzatokra!

Alekszander Bortnyikov az Orosz Belbiztonsági Szolgálat vezetője ma személyesen tájékoztatta Vlagyimir Putyin elnököt az október 31-én a Sínai félsziget fölött szerencsétlenül járt orosz utasszállító repülőgép esetével kapcsolatos vizsgálatok eddigi eredményeiről.
Ezek szerint kétséget kizáróan megállapítást nyert, hogy a “Kogalymavia” orosz légitársaság repülőgépe bombarobbanás miatt zuhant le. A roncsok és a csomagok vizsgálata után következtettek erre, a vizsgálatok alapján házi készítésű, 1,5 kg-os, TNT-t tartalmazó bomba robbant a repülőgépen.
Oroszország elnöke bejelentette: mivelhogy látnak igazolható összefüggéseket a gép elleni terrorakció és az ISIS mint elkövető szervezet között, nemcsak hogy folytatni fogják a terrorszervezet elpusztítását célzó szíriai bombázásokat, hanem fokozzák az intenzitásukat is.
Oroszország egyúttal történelme során először, nyomravezetői jutalmat, 50 millió dollárt ajánlott fel olyan információért cserébe, amellyel kideríthetik, kik juttatták fel a bombát a gépre.
http://www.balrad.com/2015/11/17/most-jon-csak-cudar-vilag-a-pokolfajzatokra/

Francia őrjöngés Rakka fölött

Tovább tart Szíria fölött a franciák őrjöngése. Repülőgépeik dobálták a bombáikat mára virradóan is a dzsihadisták fővárosára Rakkára-jószerével célzás nélkül. A légicsapásokban biztos fűbe harapott néhány pokolfajzat is. A civilek tucatjai között. A lényeg az, hogy Rakka ismét lángol.
Az orosz-szír légipáros jobbára napvilágnál végzi a munkát. Szörnyülködnek a Rakka környéki esztelenségeken, és végzik tovább a maguk-a franciákénál sokkal precízebb-dolgát.
Ma reggel is folytatódnak a szír kormányerők földi tisztogató műveletei a teljesen zavarodott dzsihadist martalócok megsemmisítésére.
A “Dzshabhat An-Nusra” martalóchorda délkelet Libanon Kalamun régiójának Szíriával határos két szíriai falu, Raas Al-Mara és Flita birtokbaadását követelik Libanontól. Húsz-fogságukba esett-libanoni kormánykatona, és öt Libanonban terrorizmusért bebörtönzött öt iszalamista lotyó szabadon bocsájtásáért.
A két szíriai település már viszonylag hosszú ideje van a libanoni hadsereg által megszállva.
A latorhorda ma reggel juttatta el “ajánlatát” a libanoni érintettekhez. A húsz libanoni katona meg már több mint egy esztendeje került a banditák karmai közé Arsalyanál, és már valószínűleg unják az állandó ide-oda hurcolásukat meg tartásukat. Végezni meg nem akarnak velük-most arra már nagyon nem alkalmas a helyzet-de hátha bótolni tudnak értük valamit.

http://www.balrad.com/2015/11/17/francia-orjonges-rakka-folott/

Francois Hollande francia államfő elengedhetetlennek tartja, hogy az Európai Unió folytassa a szíriai és iraki menekültek befogadását a párizsi merényletsorozat után is.


A köztársasági elnök ezzel a szélsőjobboldali Nemzeti Frontnak válaszolt, amely azt kéri, hogy Franciaország zárja le a határait a migránsok előtt. “Ezeknek az országoknak (Szíriának és Iraknak) a lakóit, mégpedig az Iszlám Állam által ellenőrzött területen élőket mártírrá tették, ők menekülnek. Ennek a terrorrendszernek az áldozatai” – mondta Francois Hollande a francia kongresszus előtt elmondott ünnepi beszédében Versailles-ban. “Ezért vitális, hogy Európa méltósággal fogadja azokat, akiket megillet a menekült státusz, és visszaküldje azokat, akiknek nem jár” – tette hozzá. Marine Le Pen, a Nemzeti Front elnöke korábban azt kérte, hogy Franciaország azonnal függessze fel a migránsok befogadását a 129 áldozattal és több mint 350 sérülttel járó párizsi merényletekre tekintettel.
Le Pen azzal indokolta a kérést, hogy a Stade de France nemzeti stadion közelében meghalt terrorista ujjlenyomata megegyezik annak az embernek az ujjlenyomatával, akit Görögországban regisztráltak a merénylőnél talált szíriai útlevél tulajdonosaként. A migránsok befogadása az államfő szerint “megköveteli, ami még jelenleg nem áll fenn, az (Európai Unió) külső határainak tényleges védelmét”. “Ha Európa nem ellenőrzi a külső határait, akkor, és ezt látjuk most a saját szemünkkel, visszatérnek a nemzeti határok. Ez pedig az Európai Unió szétesése lesz” – hívta fel a figyelmet a francia elnök.
Franciaország nem számít a menekültek célországának és a mostani migránshullámmal arányosan nagyon kevés migráns érkezett az országba a többi uniós tagállamhoz képest, de Marine Le Pen megítélése szerint az országot elárasztották a migránsok, s ezért ezt a témát tette a decemberi regionális választás előtti kampányának legfőbb témájává. A szélsőjobboldali politikus abban az északi régióban indul, ahol a calais-i illegális migránstábor is található, és a felmérések szerint meg is nyerheti a választást a körzetben, amely pártja történetének első győzelme lehet egy teljes régióban.
(MTI)
Bal-Rad komm: Hogy Franciaország milyen migránspolitikát kíván folytatni?-az legyen Franciaország gondja! Az bizonyított tény, hogy az orosz segítséggel fertőtlenített szíriai területekre viszont VISSZATÉRT EGYMILLIÓ MENEKÜLT! A muszlim migráció megállítására tehát ADOTT AZ EGYIK GYÓGYMÓD! Meg kell semmisíteni az iszlám szélsőségességeket!
A másik gyógymód: TÁVOL TARTANI ŐKET EURÓPÁTÓL! EZ CSAK POLITIKAI AKARAT KÉRDÉSE!
Ám az Európai Unió letrottyosodott, NEM EORÓPA ÉRDEKEIT KÉPVISELŐ ilyen-olyan színtű-DE SAJNOS MEGHATÁROZÓ HATALMÚ FÖLKENT/VAGY ÖNJELÖLT VEZÉREI TOVÁBB ERŐLTETIK VALAMILYEN OKBÓL Európa eliszlámosítását!
Magyarország EBBEN NEM VEHET RÉSZT! Ha kell, akkor körkörös szigorú határzárral, és a VÍZUMKÉNYSZER VISSZAÁLLÍTÁSÁVAL KELL hogy védekezzünk!
Aki pedig hülye, az…

Magyarországra egyre súlyosabb csapást mér az „agyelszívás”, ugyanis a magasan iskolázottak sokkal könnyebben válnak migránssá.

Blaskó Zsuzsa és Gödri Irén, a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének munkatársai megállapították, hogy a magasan képzettek és a fiatalok hagyják el elsősorban Magyarországot. Könnyebben lesznek kivándorlók azok is, akik még nem házasodtak meg. Az Egyesült Királyságba inkább a nőtlen vagy hajadon fiatalok, Németországba pedig a szakmunkások és az idősebb korosztály megy – derült ki a Demográfia című folyóiratban publikált kutatásból.
Az Egyesült Királyságban például 86 ezer „első generációs” magyar bevándorló vállalhat munkát tartósan Moreh Christian migrációkutató szerint. Ez a szám nem tartalmazza azokat, akik már ott születtek, nem igényeltek adó- és tb-számot, illetve nem munkavállalási céllal vannak ott. Négy évvel korábban még csak 44 ezer első generációs magyar bevándorló dolgozott a szigetországban, a válság kirobbanása előtt pedig 17 ezer.
A kivándorlási hullámnak elsősorban a munkaerő szabad vándorlása adta meg az alapját, de a kutató az interjúk alapján arra jutott, hogy a pénzügyi problémákon kívül más tényezők is hozzájárultak a folyamat felgyorsulásához. Többen a „politikai helyzetet” és a korrupciót említik, de a közoktatás és a felsőoktatás átalakítása is közrejátszott: a hallgatói szerződés sokakat arra sarkallt, hogy már az egyetemet is külföldön végezzék el.
Moreh Christian arra jut, hogy a magyarok elvándorlása az Egyesült Királyságba a következő években növekedni fog.
A folyamat pedig veszélyes lehet. Blaskó Zsuzsa és Gödri Irén úgy véli, a külföldre költözők nem csupán azért iskolázottabbak az itthon maradottaknál, mert fiatalabbak, hanem életkortól függetlenül is nagyobb valószínűséggel vándorolnak el a magasabb végzettségűek.
Akik családjukkal hagyták el az országot, azokról a legtöbb kutató szerint már lemondhatunk. Azok közül, akiknek a családja Magyarországon maradt, határozott hazatérési terve 15 százaléknak van, míg tíz százalékról az itthon élő hozzátartozók úgy tudják, hogy nem akarnak hazatérni.

(vg.hu)
Bal-Rad komm: “…A folyamat pedig veszélyes lehet…”
-Már az eddig történtek is jóvátehetetlen kárt okoztak a MAGYAR NÉPNEK! Soha nem pótolható veszteséget!
Az országunkat gyarmati sorba taszítók megfosztották hazánkat az anyagi javaktól, jól képzett fiataljainkat elszívták! Olyan körülményeket teremtettek Magyarországon, ami elől menekül aki tud. Sajnos a jövőben sem lesz ez másként, hiszen a maradást ösztönző dolgok pontosan azért nem jöhetnek létre, mert egyre kevesebb a működtetésre alkalmas, felkészült fiatal.
Maradnak az öregek és a képzetlenek!

A lottóval nem a kisemberek járnak jól, hanem a Szerencsejáték ZRT, vagy akik mögötte állnak.

Hazugság minden.Elmész lottózni,abban a reményben,hogy megnyered a több milliárd forintot,mert hát úgy érzed szegény,vagy jól jönne a pénz.Van,aki csak pár alkalommal vesz szelvényt,de neki nagyon kicsit az esélye,van aki pedig minden nap vesz,rakat pénzt rááldozva,amit tulajdonképpen észre sem vesz,nem is tartja számon,hogy mennyit költ rá....szóval alapból úgy érzi,hogy nincsen elég pénze a kényelmes élethez,de még el is szórja azt a keveset,mert azt hiszi,hogy nyer.Hát na ez a remény hazugsága.Ez a hatalom következő hatékony fegyvere.A hatalom megtartás törvénye,hogy adni kell valami hamis reményt,amiben az emberek hihetnek,mert ha nem adsz nekik,akkor olyan reményt fognak táplálni,amely igaz és veszélyes rájuk nézve.
Miért hamis remény a lottó? Belegondolt már valaki a következő felvetésbe? Egyértelmű,hogy a lottó tulajdonosok mögött önző oligarchák állnak,akiket nem érdeklik az emberek sora,csak a saját maguk gazdagsága és kényelme.Na már most veszed a lottót,majd egyszer csak bejelentik,hogy valaki megnyerte azt,persze nem te és nem is te......valaki megnyerte,aki nem fedi fel magát,bemondják a híradóban,tv-ben,rádióban és te vagy elhiszed vagy nem.A felvetendő és elgondolkodtató kérdés az,hogy honnan tudod,hogy valaki valóban megnyerte azt és nem zsebre tették a tulajdonosok? Mennyibe tartana? smile hangulatjel Semmibe! A tulajok és minden felsőbb vezetés,aki ebben érintett,összebeszélnek és elosztják a nyereményt,majd bejelentik,hogy megnyerte valaki,aki nem fedi fel magát.Soha nem derülne ki,csak ha belülről köp valaki,de miért is tenné,ha jó kis summa üti a markát.
Megvan persze erre is a publikus magyarázat: Azért nem fedi fel magát,mert fél,hogy a maffia,vagy a betörők kirabolnák.Ez logikus magyarázat,de nem üti ki az előző felvetést.
Én úgy gondolom,hogy egy ilyen hazugság hatékonyan működjön (legalábbis én így csinálnám),is-is módszerrel csinálják,szóval hagyják,hogy néha elvigye valaki (így óvatosabb),sok esetben,pedig ők nyúlják le a pénzt,így ha kivizsgálnák a dolgot,tudnának mutatni nyertest...mert azt biztos,hogy lenyúlják.Miért? MERT MEGTEHETIK!!


http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/hatterhatalom/media-befolyasa/3681-lotto