2015. szeptember 27., vasárnap

Nyertek a függetlenségi pártok Katalóniában

sp
Már a hivatalos eredmény előtt bejelentette győzelmét a katalán függetlenségi párttömörülés. A választáson kiemelkedően magas, 77 százalékos volt a részvételi arány.
Nyertünk – mondta Artur Mas, jelenlegi katalán elnök este negyed 11 előtt nem sokkal, a szavazatok 76 százalékos feldolgozottságánál a párttömörülés választási központjánál összegyűlt tömegnek, akik katalán zászlókat lengettek és azt skandálták: Függetlenség, függetlenség.
Az elnök hangsúlyozta: dupla győzelmet arattak, nyert az igen és a demokrácia.
Mint mondta, tudják, hogy rengeteg munka áll előttük, de a győzelem hatalmas erőt, és nagy legitimitást ad ahhoz, hogy előrevigyék ezt a projektet.
Véleménye szerint az elmúlt 35 évben példátlan, a 77 százalékos részvételi arány a bizonyíték azoknak, akik tagadták, hogy ez a választás a függetlenségről szól.
Egyúttal kérte, hogy mindenki ismerje el Katalónia és a függetlenség győzelmét.
Nincs meg az abszolút többség
Az urnazárást követő első exit poll adatok szerint az önálló Katalóniáért küzdő pártok együttesen a szavazatok 40,7 százalékát kaphatták meg, ezzel 63-66 képviselői helyet szerezhetnek a 135 fős katalán parlamentben, azaz egyedül nem lesznek abszolút többségben.
A szintén függetlenség párti, de a választásokon önállóan induló Népi Egység (CUP) a felmérés szerint a voksok 9,1 százalékára számíthat, amely 11-13 mandátumot jelent. Ezt a pártot tartják a Junts pel Sí lehetséges szövetségesének.
(MTI/Origo)
Bal-Rad komm: Őfelsége Juan Carlos madridi udvara veszejteni látszik a spanyol korona Katalonia nevű ékkövét. (Baszkföld is fantáziálgat.)
77 százalékos részvételi arány BIZONY NEM KEVÉS! Viszont a nem hivatalos végeredmény szerint a függetlenség-pártiak 51 százalékos aránya nem valami meggyőző!-ugyanakkor mégiscsak többség. (Kb. ilyen egy nem elcsalt választás végkimetele.)
A tegnapi katalóniai választások miatt persze az EU-nevű gyarmattartásból élő (jól élő) latorszövetség is kezdhet aggódni. Biztosak lehetünk abban, hogy a mézesmadzagtól a selyemzsinórig minden rendelkezésére álló eszközt be fog vetni a csorda karámon belül tartása érdekében. Mindettőlfüggetlenül: mézesmadzag, korbács vagy selyemzsinór!-a karám rogyadozik! Csupáncsak az a kérdés, hogy melyik jószág tör ki belőle elsőként, és mikor?

Lejárató filmet készítettek az Érpataki Modellről

A Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztivál szerdai vetítése után szombaton a budapesti Uránia moziban is bemutatták a The Érpataki Modell című dokumentumfilmnek nevezett liberális médiaterméket. A filmet Benny Brunner izraeli-holland kettős állampolgár rendezte.
Brunner már megnyitásként azzal mutatkozik be, hogy „gyűlölöm a nacionalizmust”. Ha kétség lenne, hogy nem az 1800-as években birodalmakat szétfeszítő, szabadkőművesek által fellobbantott vonatkozásokra gondol, rögtön el is oszlatja azzal a hozzáfűzéssel, hogy szerinte ez a 20. század legnagyobb politikai fekélye.
A film felsorakoztatja az egyértelmű ideológiai megfontolások szerint válogatott és összerakott helyszíni felvételeket, nem nélkülözve az aljas, manipulatív csúsztatásokat sem. Leplezetlen világnézeti elfogultságtól vezérelve igyekszik lejáratni Orosz Mihály Zoltán polgármestert, és az általa megvalósított Érpataki Modellt. Melynek módszertana gyakorlatilag az egyetlen működőképes civil eszköz a törvény által kivívható igazság közjogi érvényesítésére.
A felvételeken önszántából szereplő, ám végül negatívan beállított Orosz egyetlen hibája, hogy egyáltalán nem rasszista, nem tulajdonít jelentősséget a származásnak, még az alapvető önvédelmi „antiszemitizmus” szintjén sem. Brunner igazolta ennek szükségességét…
Jövőnk.info

Dollármilliókért árult állami pozíciókat az atlantista kormányfő

Egy kijevi kerületi bíróság kezdeményezésére eljárást indít a Legfőbb Ügyészség Arszenij Jacenjuk ukrán kormányfő ellen, aki több millió dolláros korrupciós ügy miatt kell feleljen.
Az atlantista kormányfő 3 millió dollár kenőpénzért nevezte Volodimir Iscsukot a BRT állami műsorszolgáltató és telekommunikációs társaság élére. A vádról és a kormányfő ellen induló eljárásról az ügy kivizsgálását kezdeményező Szerhij Kaplin országgyűlési képviselő számolt be saját Facebook-oldalán. A korrupciós ügyről később a kormányfő sajtószolgálata is beszámolt.
Augusztus 17-én Mikola Tomenko ukrán képviselő kijelentette, hogy a parlamentnek már nincs ráhatása a stratégiai pozíciók kiosztására, mert az amerikai kormány dönt arról, hogy ki milyen pozíciót tölthet be Ukrajnában. A képviselő szerint az ukrán miniszterek kinevezéséről és lemondásáról a kormány egyeztet az Egyesült Államok kijevi nagykövetségével, és Washington gyakorlatilag kézi vezérléssel irányítja az országban zajló eseményeket. Geoffrey Pyatt, az Egyesült Államok ukrajnai nagykövete napi rendszerességgel jár a kijevi politikusok irodáiba, és minden fontos döntésről vele kell egyeztetniük. Tomenko azt is hozzátette, hogy ezzel az ukrán politikusok nagy része tisztában van.
Mikola Tomenko szerint az amerikai lobbisták napi rendszerességgel jelennek meg a kijevi politikusok irodáiban, emellett Martin Nunn, a Whites Communication vezérigazgatója gyakorlatilag az országgyűlés tagjává vált, olyan gyakran jelenik meg a parlament környékén. Az EuroMajdant követően a megvesztegetés nyílt gyakorlattá vált; a kormánypolitikusok pénzt fogadnak el az amerikai lobbistáktól, és azt nevezik ki egy adott posztra, akit ki kell nevezniük.
Az atlantista hatalomátvétellel azonban nem csak nyílt gyakorlattá vált a korrupció, hanem a korrupció elleni harc is egyszerű politikai eszközzé vált. Petro Porosenko 2015 április 17-én nevezte ki Ukrajna új korrupcióellenes hivatalának vezetőjét, Artem Sytnyket. Alig 4 hónappal a kinevezése után máris korrupciós vádba keveredett, és bírósági eljárás indult ellene, mert pozíciójával visszaélve ismeretlen magánszemélyeket vitt magával magas szintű, bizalmas jellegű találkozókra.

http://hidfo.ru/2015/09/dollarmilliokert-arult-allami-poziciokat-az-atlantista-kormanyfo/