2016. december 23., péntek

Ezúttal a valóság észlelését államosítanák a bevándorláspártiak

Megdöbbentő méretet ölt a német kormány cinizmusa. Úgy gondolják: ha nem beszélhetnek róla, hátha nem veszik észre az emberek, hogy kirabolják és megerőszakolják őket. Angela Merkel visszatérne az „amiről nem akarunk beszélni, az márpedig nem létezik” irányelvéhez.
A német belügyminisztérium azt tervezi, hogy létrehoz egy Dezinformáció Elleni Védelmi Központot a következő évi országgyűlési választások előtt. A bejelentés annak hatására történt, hogy az Amerikai Egyesült Államokban tartósan zajlik egy mesterségesen fenntartott hisztéria, miszerint Donald Trump megválasztása és Hillary Clinton megalázó veresége úgynevezett „álhíreknek” köszönhető, ami a „valós híreknél” nagyobb arányban jutott el az emberekhez.
Az új állami hivatal célja, hogy eldöntse az emberek helyett, mi valóságos, és mi nem.
A Der Spiegel magazin beszámolója szerint az új hivatal létrehozását gyors ütemben akarják megvalósítani, hogy már a választásokat megelőző kampányidőszakban működésbe léphessen. Ezt az „Igazságminisztériumot” az Angela Merkel német kancellár szóvivője által vezetett Szövetségi Sajtószolgálat fogja irányítani.
Nem propaganda és cenzúra, hanem „politikai oktatási munka”
A belügyminisztérium közleménye szerint „a poszt-igazság korszakának elfogadása egyenlő lenne a politikai kapitulálással.” A minisztérium ehelyett „a politikai oktatási munka intenzívebbé tételét” javasolja, különösen az országban élő törökökre és oroszokra vonatkozóan.
Számos politikus, többek közt a szociáldemokraták egy vezető alakja, Thomas Oppermann is javasolta az „álhírek” terjesztésének kriminalizálását. Oppermann szerint a Facebook 24 órán belül el kell távolítson minden, a kormány által kifogásolt bejegyzést, és ha ezt nem teszi meg, bírságokat kell fizessen.
Oppermann a Der Spiegelnek nyilatkozva azt mondta, a Facebookot arra fogják kötelezni, hogy állandó, a nap 24 órájában és az év 365 napjában elérhető képviseletet működtessen Németországban, ami napon belül el kell távolítsa a kormány által kifogásolt bejegyzéseket. Ha a Facebook nem távolítja el a bejegyzést 24 órán belül, félmillió eurónál kezdődő bírságot kell fizessen minden egyes kifogásolt bejegyzés után.
Tekintve a német vezetők által jelenleg képviselt ideológiát, ez alapján a Facebook állami kényszer hatására egy olyan, központilag ellenőrzött médiafelületté válhat, mint a hagyományos fővonalú média – aminek sok esetben gyakorlatilag semmi köze a valósághoz, emiatt az emberek alternatív hírforrásokat keresnek.
A multikulturalizmust, bevándorlást, „nyílt társadalmat” képviselő bejegyzések maradhatnak, a hollywoodi erőszak szintén maradhat – a migránsok által elkövetett gyilkosság és nemi erőszak híre nem maradhat. Az igazság nagyon veszélyes a választások előtt, befolyásolhatja a szavazás kimenetelét. Emiatt jön létre a Dezinformáció Elleni Védelmi Központ, aminek segítségével az állam megmondja, mit kell gondolni a világról. Az egyén szabadságjogaira gyakran hivatkozó liberálisok pedig mind együtt bólogatnak, és támogatják a valóságértelmezés államosítását.


http://www.hidfo.ru/2016/12/ezuttal-a-valosag-eszleleset-allamositanak-a-bevandorlaspartiak/

Az ENSZ elhalasztotta az izraeli telepekkel kapcsolatos szavazást

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa december 20-án szavazott volna az Izrael által elfoglalt palesztin területeken zajló teleplétesítések ügyében, de úgy tűnik, ez nem a cselekvés ideje: a szavazást határozatlan időre elhalasztották.
Az Egyiptom által benyújtott határozattervezet követeli, hogy „Izrael azonnal és teljes mértékben állítsa le az elfoglalt palesztin területeken a teleplétesítéseket, beleértve Jeruzsálemet is.” A tervezet szerint ez a tevékenység veszélyezteti a két-állami megoldást, és az ENSZ ennek visszafordítása érdekében határozott lépéseket kell tegyen.
Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök negatívan reagált ezekre a hírekre; ő azt akarta, hogy az Amerikai Egyesült Államok vétózza meg a határozatot. Izrael ENSZ-nagykövete, Danny Danon a kormányfőhöz hasonló módon abszurdnak nevezte, hogy „az ENSZ időt és energiát szán a Közel-Kelet egyetlen igaz demokráciájának elítélésére”.
Washington korábban számos alkalommal megvétózta az ehhez hasonló javaslatokat az ENSZ BT-ben, legutóbb 2011-ben.
A Palesztin Szolidaritási Mozgalom állásfoglalása szerint a határozat elfogadása egy „fontos lépés lenne”, mert „tagadhatatlan, hogy Izrael a teleplétesítést illegálisan folytatja, ami a béke útjában áll”, a BT pedig erre a tényre reflektál. A szervezet szóvivője szerint itt az ideje, hogy az ENSZ ne csak úgy beszéljen az izraeli terjeszkedésről mint illegális tevékenységről, de a gyakorlatban is úgy kezelje azt.

http://www.hidfo.ru/2016/12/az-ensz-elhalasztotta-az-izraeli-telepekkel-kapcsolatos-szavazast/

A terrorizmust támogató újságírót is terroristaként kell kezelni

Az orosz parlament előkészít egy hivatalos üzenetet a világ más országainak parlamentjei számára, melyben arra kéri a képviselőket, hogy soroljanak minden olyan tevékenységet a „passzív terrorizmus” kategóriába, ami a terrorizmust indirekt módon támogatja – beleértve az „információs támogatást” is.
Az utóbbi évek során a problémák súlyosbodásához vezetett a háború által sújtott közel-keleti országokban a terrorszervezeteknek adott indirekt médiatámogatás. Nem a közel-keleti országokban működő médiafelületeket kell érteni ez alatt; többek között olyan európai sajtóorgánumokról van szó, melyek alkalmazottai a háborús időszak kezdetén nem terroristaként, hanem szabadságharcosként kezelték a más országokban az állam ellen fegyveres harcot folytató szervezeteket. Tevékenységük az európai lakosságot összezavarta; az emberek nem is feltétlen értették meg, hogy merényletekre és tömeggyilkosságra kész terrorszervezetek működnek az adott országban, hiszen számos sajtóorgánum ehelyett főként az általuk folytatott kormányellenes harcot próbálta legitimálni; az idegen ország kormányának „elfogadhatatlan” politikáját, a terrorszervezetek esetében pedig a szervezet „fiatalos lázadó” jellegét kihangsúlyozva.
Az orosz parlament felsőháza most előkészít egy tervezetet, ami felszólítja az európai országok országgyűlési képviselőit, hogy a továbbiakban a terrorizmus indirekt támogatását „passzív terrorizmusként” kategorizálják. A kezdeményezés célja, hogy ne csak a hatóságok ellen fegyveres harcot folytató személy legyen terroristának besorolva, hanem mindenki, aki nagy nyilvánosság előtt az ő tevékenységüket megpróbálja elfogadhatóbb színben feltüntetni.
A felsőház információs politikáért felelős bizottságának vezetője, Alekszej Puskov szenátor azt követően tette ezt a javaslatot, hogy Törökországban merénylet áldozatává vált Oroszország nagykövete, Andrej Karlov. A terrortámadást követően nyugati és “nyugatosodó” országokban hősnek nevezték a merénylőt, vagy kormánytisztviselők egyáltalán semmilyen reakciót nem adtak a gyilkosságra – a sajtó pedig elbagatellizálta a történtek terrorcselekmény jellegét, és ehelyett inkább a török-orosz kapcsolatok alakulásával, a török kormány „oroszbarát fordulatával” és „nyugatellenességével” foglalkozott, ezzel indirekt módon legitimálva egy diplomata meggyilkolását.
A New York Daily News egy újságírója, Gersh Kuntzman a nagykövet meggyilkolását olyan esetnek nevezte, ami „háborúban megszokott”, és elfogadható dolog. Szerinte „a mai nemzetközi környezetben a diplomaták katonák, a merénylő is katona volt, és a katonák néha megölik egymást.” Az újságíró ezzel legitimálta egy diplomata meggyilkolását, ami kimeríti a terrorizmus támogatásának fogalmát.
Alekszej Puskov azt mondta, az információs politikáért felelős bizottságot felhatalmazzák arra, hogy nyomatékosan felszólítsa a nyugati országok országgyűlési képviselőit a terrorizmus fogalmának újradefiniálására. Ennek részeként hivatalos úton felszólítják az Európai Unió döntéshozó szerveit is, hogy dolgozzák ki a terrorizmus fogalmának új definícióját, amely magában foglalja a passzív terrorizmust is, vagyis a terroristákat indirekt módon támogató médiatevékenységet.
A felsőház elnöke, Valentina Matvienko támogatásáról biztosította a kezdeményezést.
Andrej Karlovot hétfőn gyilkolták meg Törökországban, egy hivatalos eseményen. A merénylő hátba lőtte a nagykövetet, és több lövést is leadott rá, miközben „Allah Akbar”-t kiáltott. A történtek után egy ukrán országgyűlési képviselő „hősnek” nevezte a terroristát, de számos uniós tagállam vezető politikusai egyáltalán semmilyen reakciót nem adtak a terrortámadásra. Akadt olyan magyarországi sajtóorgánum is, ami úgy fogalmazott, hogy a nagykövetet „lepuffantották”.


http://www.hidfo.ru/2016/12/a-terrorizmust-tamogato-ujsagirot-is-terroristakent-kell-kezelni/

700 millió androidos készüléken van kínai kémprogram

Egy kínai szoftvercégről, melynek vezérlőprogramjait előre feltelepített formában hordozza több mint 700 millió, Androidot futtató készülék, kiderült, hogy a programjaikkal képesek a felhasználók tudta és beleegyezése nélkül személyes adatokat gyűjteni a felhasználókról.
Az Adups nevezetű kínai szoftvercég által adott biztonsági rést elsőként a Kryptowire biztonságtechnikai cég ismerte fel novemberben; a vállalat egy alkalmazottja “véletlenül” találta meg azt a kiskaput, aminek köszönhetően az Adups globális adatbányászatot folytat a felhasználók készülékeinek segítségével. A felfedezést követően egy antivírusokat gyártó cég, a Trustlook kezdte vizsgálni a kérdést, ami azonnal jelentős problémának bizonyult; az Adups szöveges üzeneteket, hívásinformációkat és a készülékre vonatkozó adatokat gyűjti folyamatosan azokról a telefonokról, melyekre az általuk fejlesztett vezérlőprogramok feltelepítésre kerültek.
Az Adups következetesen tagadja a vádakat; azt is kijelentették, hogy a programokat egy tévedésnek köszönhetően telepítették fel amerikai gyártmányú készülékekre. Az ő programjaikat használó vállalatok többnyire „kisebb ázsiai cégek”, de akad köztük nyugati érdekeltség is: a BLU Products több mint 35 millió készüléket értékesített a nyugati országokban, ezekről a készülékekről a kínai cég folyamatosan gyűjti az személyes információkat. Számos ismert vállalat, mint a Lenovo vagy a ZTE szintén telepíti okostelefonokra az Adups termékeit. Ez összességében mintegy 700 millió felhasználót érint, akik nem is sejtik, hogy a magánbeszélgetéseik egy kínai cég adatbázisában gyűlnek.

http://www.hidfo.ru/2016/12/700-millio-androidos-keszuleken-van-kinai-kemprogram/