2016. április 5., kedd

ÖVÉK AZ ORSZÁG, NEKIK ÉPÍTED

kuss
A gyerekeidnek meg neked persze kuss.
A jelszó régen az volt: tied az ország, magadnak építed.
Aztán volt egy meglehetősen hosszú időszak, amikor nem volt jelszó, ellenben épült-szépült az ország, és mellette építhetted a magad kis világát is, mely lehetett egy kis nyaraló, vagy egy egyesleti vadászház, a vadászterületen elvadászgathattál lakatos létedre is az állami erdőkben.
Most éppen ez van soron, állítólag az erdők kiosztása következik, miután a termőföldeket szinte maradéktalanul odaajándékozták a haveroknak, és felvirágoztatták a családi gazdaságokat.
Az Orbán-család gazdaságát, a Csányi család gazdaságát, a magyar Corleone családok gazdaságait.
Az így létrejött birtokok nagysága vetekedik a hajdani arisztokrácia latifundiumaival, egyetlen eltéréstől eltekintve – a hajdani nagybirtokok tulajdonosait ismerni lehetett, míg mai utódaik dugdossák a vagyont, mint macska a szarát.
Strómanok láncolata próbál biztosítékot adni nekik arra, hogy az összeharácsolt vagyon java akkor is a tulajdonukban marad, ha valamilyen véletlen folytán egy új politikai hatalom vissza akarja szerezni a lopott holmit a társadalom részére…
.
A joggal élni is lehet, meg lehet visszaélni is.
Normális államokban a jogalkotás az állampolgárok érdekében történik, de ez nem egy normális állam.
A Bibó – kollégiumban valószínűleg létezhetett egy olyan kurzus, ahol a joggal való visszaélést oktatták, ahogy elnézegetem, eredményesebben, mint a jogi alapelvek ismeretét.
szg
Orbán és bandája működése első percétől kezdve erre alapozta tevékenységét, és ezen ne csak Orbánt értsük, hanem az egész Fidesz – vezérkart, úgy, ahogy voltak, vannak.
Az emlékezetes Fidesz-MDF székházmutyi volt az ősbűn, akkor éltek vissza ha nem is először, de jelentős nagyságrendben először a joggal, állami pénzből megalapozva az Orbán-család bányavállalkozását.
De jutott ott gazdsági érdekeltség az összes többinek, kivéve a legbambábbakat, akik aztán gyorsan ki is koptak a politikából, vagy más pártok zászlait lengetve szolgálják Orbán hatalmát.
Amikor néhányan könnyektől párás szemmel emlékeznek a fiatal Orbán Viktorra, mindig elfelejtik azt, hogy ez az ember a politikai pályára lépésének első percétől kezdve szakadatlanul lopott, az államot használva fel saját vagyonosodására.
Szegény Ferenczi Krisztina, vagy Kende Péter rengeteg adatot gyűjtöttek erről – hiába, hiszen első kormányzása idején mindjárt bedarálták Györgyi Kálmánt, az utolsó ügyésznek mondható figurát a Legfőbb Ügyészségen, azóta a magyar vádhatóság egy bűnöző kezében van.
A legszomorúbb ebben, hogy ezt mindenki tudta és tudja ma is.
Kormányok jöttek, kormányok mentek, de a helyzet nem változott, a Legfőbb Ügyész végig kulcspozícióban maradt, emberei segítségével végig az történt a vádhatóságnál, amit Orbán akart, és ma is az történik.
És ha el lehetne zavarni ezt a bandát, és az ország új vezetése nem érti meg, hogy ezeket hagyományos módszerekkel nem lehet eltávolítani a hatalomból, akkor még ötven év múlva is Felcsútról kormányozzák majd az országot, akárki is viseli a miniszterelnöki címet.
Azt mondta Antall József, hogy tetszettek volna forradalmat csinálni.
Nem volt igaza, mert a korabeli handabandázások dacára nem volt forradalmi helyzet, mely a klasszikusok tanítása szerint azt jelenti, hogy a nép nem akar a régi módon élni, a hatalom meg nem tud már a régi módon kormányozni.
A nép többsége a rendszerváltás táján fel sem mérte, mivel jár a kapitalista átalakulás, csak örült a traktor egyik kerekének, amit meg tudott kaparintani a téesz felszámolásából.
A
zt hitte, az új rend majd magasabb életszínvonalhoz juttatja, azóta elvesztett mindent, a fia még a lehetőségét is annak, hogy valaha is felemelt fejjel normális életet élhet, azért is nevelnek belőle engedelmes cselédet, betanított munkást.
Magyarember tévedett, és ha létezik kollektív szopás, hát ez aztán az volt a javából.
A hatalomra kerültek meg eleinte vigyáztak a látszatra, ami annál is könnyebb volt, mert a nép azt se tudta, mi történik körülötte, el volt foglalva azzal, hogy kereste a lopott holmit azokon, akiknek egy bérlakáson, meg a pártüdülőben való nyaralás privilégiumán kívül semmijük se volt, meg párás szemmel hallgatta a Horthy-éra magyarkodó baromságait és történelemhamisító hazugságait.
Mára a nép még butább lett, mert ha valakinek ezerszer ismétlik el ugyanazt, hát hajlamos igazságként kezelni, hiába csak az ő hülyítésére agyalták ki.
Mára viszont a társadalom fele veszedelmesen elszegényedett, a középosztály alsó fele úgy kapaszkodik társadalmi helyzete látszatának fenntartásába, mint a hajdani horthysta kistisztviselők, akiknek ingének csak mellrésze volt, háta nem, és a két mandzsetta sem ujjakban folytatódott.
Ők folytatják a harcot a lecsúszás ellen,sokan már el is vesztették, de némelyikük még reménykedik, jóllehet már régen nincs miben.
Az új uraknak meg kell valamit tenniük, hogy akkor se legyen bajuk, ha megváltozik a széljárás, de erre persze csak egyetlen válaszuk van, mint mindig a történelem folyamán: az elnyomás fokozása, a diktatúra.
Ennek a vége pedig forradalom szokott lenni, és most már annak összes feltételei körvonalazódni látszanak.
Hogy mi lesz a kirobbantó ok – ki tudja?
A tömeg érdekes állat, reggel még tízezrek éltetik Ceausescut, estére pedig már porzik a háta mögött a véres vakolat.
Valaha, ha valaki a király erdejében vadászott, lecsapták a karját, ma még csak ott tartunk, ha valaki az urak erdeiben fát gyűjt, akkor rálő a vadőr, meg becsukja a hatalom.
Volt idő, amikor itt senkinek nem kellett fát gyüjtenie ha télen életben akart maradni.
Talán ma sem kellene, még kapitalista viszonyok között sem, csak sajnos a mi kapitalistáink az emberiség legaljából kerülnek ki, és ha van még ennél is gyengébb emberi minőség, hát az esélyes a miniszterelnöki pozícióra.
Hogy mi lesz ennek a vége, azt tudhatjuk, csak azt nem tudhatjuk, hogy addig mi lesz.

Bár, ha lehet unortodox gazdaságpolitika, hát lehet esetleg majd unortodox büntetőpolitika is, új vádhatósággal, tisztességüket már bizonyított bírókkal, új büntetési módokkal, például kényszermunkával egy kőbányában.
Tudnék is egyet javasolni, remek dolomit bányászható belőle…

Brigádokba lehetne szervezni az érintetteket, akik felelősek azért, hogy az ország erre a sorsra jutott, hogy szembeállítottak magyart – magyarral, hogy teret adtak embertelen eszméknek, hogy loptak, csaltak, tán még gyilkoltak is.
Aztán, ha van teljesítmény, akkor van kaja, ha nincs, akkor egyék azt a libát, amit Semjén lő csúzlival…
Most a pedagógusok feszültek neki a hatalomnak, de eljön még az idő, mikor a nincstelenek lázadnak fel, és akkor az Úr mentse meg ezt az országot.
Merthogy büntetni már büntette mostanában kiadósan, az nem kétséges…
(NOL)

Újabb stadion épül, 15,6 milliárd forintba fog kerülni

Jövő hétfőn helyezik el ünnepélyes keretek között Szombathelyen a Rohonci úton a Haladás épülő sportkomplexumának alapkövét – jelentette be kedden sajtótájékoztatón Puskás Tivadar Szombathely polgármestere.
Az alapkőletételi ceremóniával, melyen a kormány képviseletében Kiss Antal miniszteri biztos is részt vesz, a polgármester szerint üzenetet küldenek a jövőbe, az alapkőbe ágyazott fémhengerbe a majdani épület tervrajza mellé újságokat is tesznek.
Puskás Tivadar hangsúlyozta: a sportkomplexum építésével Szombathely tovább fejlődik, a fejlődés pedig szerinte annak az összefogásnak köszönhető, amely a helyiek akaratában és az ennek nyomán megítélt kormányzati támogatásban is megnyilvánult.
Hende Csaba (Fidesz), Szombathely országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Rohonci úton végzett munkálatok a bontás fázisából az építés fázisába léptek. Hozzátette, az új sportkomplexum, amely a futballstadion mellett egy multifunkcionális sportcsarnokot is magában foglal, legalább száz évre a szombathelyi sportélet központja lesz.
szh
A keddi sajtótájékoztatót a vasi megyeszékhely egyik patinás cukrászdájában tartották, ahol a jelenlévőket beavatták a bonbonkészítés rejtelmeibe, a hétfői alapkőletételen ugyanis ezekkel a bonbonokkal akarnak kedveskedni az ünnepség résztvevőinek.
A Haladás-stadion bontása februárban kezdődött, s két hónapot vett igénybe. Az épületek felszín alatti alapozása után két héten belül megkezdik a felszíni építést. A bokrétaünnepséget az év végén, karácsony előtt tervezik az építők, az építkezés befejezése a szerződés szerint 2017. júliusában várható. A beruházás teljes költsége 15,6 milliárd forint.
Az új létesítményben nemcsak egy UEFA IV. besorolású, mintegy 9 ezer fős, teljes mértékben fedett lelátóval rendelkező futballpálya, hanem egy sportcsarnok is helyet kap. Utóbbiban két kézilabdapálya is lesz, valamint itt helyezik el a Haladás új múzeumát is.
(propeller)
Bal-Rad komm: Ennek a hírnek a “kellő színvonalú” megkommentelése messze meghaladja képességeinket!
“…a fejlődés pedig szerinte annak az összefogásnak köszönhető, amely a helyiek akaratában és az ennek nyomán megítélt kormányzati támogatásban is megnyilvánult…”
-Már csak az hiányzik ebből a döbrögista tirádából, hogy MINDEN TEKINTETBEN! Még az is szemrebbenés nélkül kihazudnák!

Trump: fel kell oszlatni a NATO szervezetét

Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt-aspiráns élesen bírálta a NATO tagállamait, amiért túlzó mértékben az Egyesült Államokra támaszkodnak, és nem tudnak önálló válaszokat adni a biztonsági kihívásokra. Trump szerint emiatt fel kellene oszlatni a NATO szervezetét.
A politikus Wisconsinban tartott kampányrendezvényén hangsúlyozta, hogy a tagállamok nem osztoznak egyenlő mértékben a terheken, ehelyett az amerikai hadsereg képességeitől függésben léteznek. Trump a NATO szervezetét idejétmúltnak nevezte, és egyértelműen kijelentette, hogy eljött az ideje az észak-atlanti szövetség feloszlatásának.
“Megvédjük őket, minden szükséges katonai védelmet és minden mást is megkapnak, amire szükségük van. Mindezt az Egyesült Államoktól vonják el, tőletek vonják el. Ezt nem akarom tovább folytatni. Vagy pótolják a hiányosságaikat, beleértve a múltbéli költségeinket is, vagy távozniuk kell. Ha ez a NATO feloszlatásához vezet, hát legyen.”
A tagállamok 2014-ben, a Walesben tartott csúcstalálkozón állapodtak meg arról, hogy a GDP 2%-át fordítják katonai kiadásokra. Ugyanakkor, Európában a megszorító intézkedések miatt a kormányok ennél jóval kevesebbet fordítanak védelmi kiadásokra. Abban az évben a NATO döntést hozott a kelet-európai katonai jelenlét fokozásáról, ez azonban főként az amerikai hadsereg fokozott aktivitását jelentette térségünkben.
Ezt a fokozott amerikai jelenlétet Kelet-Európa nem látja szívesen: a Visegrádi Csoport vezetői korábban kifejezték fenntartásaikat arra vonatkozóan, hogy az amerikai hadsereg állandó bázisokat működtessen országaik területén. Donald Trump sem látja szívesen az amerikai hadsereget Kelet-Európában, mert az amerikai választóknak ez annyit jelent, hogy az ő pénzükön védenek meg olyan országokat, melyek saját magukat képtelenek megvédeni. Mindezt egy a szovjet veszély ellen létrehozott katonai szövetség keretein belül, közel három évtizeddel azután, hogy a Szovjetunió felbomlott.

http://www.hidfo.ru/2016/04/trump-fel-kell-oszlatni-a-nato-szervezetet/

A MiG-29K típussal a fedélzetén indulhat következő útjára az Admiral Kuznyecov

Az Orosz Fegyveres Erők vezérkarának tervei szerint idén ősszel az Admiral Kuznyecov repülőgép-hordozó a Földközi-tenger keleti részén teljesít majd szolgálatot.
Ennek érdekessége, hogy a jól megszokott Szu-33-asok és Szu-25UTG-k mellett első alkalommal települnek majd üzemszerűen MiG-29K és KUB repülőgépek is a hordozón. A korábbi években a Kuznyecovon a típus kizárólag tesztelés céljából járt, az Orosz Haditengerészet pedig 2012 februárjában adott le rendelést 24 példányra.
A hajózók felkészülése a feladatra már hónapokkal korábban, a nyári időszakban elkezdődik, amelyhez a Krím félszigeten, a Szaki légibázison található gyakorló komplexumot, és az újonnan átépített, Azovi-tenger partján található Jejszk légibázist veszik igénybe.
kuz

Az Admiral Kuznyecov jelenleg Murmanszkban tartózkodik, ahol a szakemberek felkészítik a hosszútávú feladatra. A küldetés pontos célját nem hozták nyilvánosságra, de az kiderült, hogy egy nagyobb haditengerészti csoport zászlóshajójaként érkezik majd a térségbe, ahol az Orosz Haditengerészet 2013 óta folyamatosan jelen van több mint 10 hadihajóval, amelyek rotációs alapon váltják egymást.
(Forrás: tass.ru)

Szíria

save
A szíriai kormánycsapatok megsemmisítették a nyugat-szíriai el-Qaryatein városának dzsihadista martalócait. Életben marad egyedeik menekülésben vannak valahol a hegyek között. Az ISIS ismét komoly bukiba futott bele.
Deir ez-Zor tartományban egy repülőtér birtoklásáért vívott harcok során viszont mustárgázt vetett be a szíriai hadsereg ellen az ISIS horda. Ez a cselekményük pedig mindenképpen méltánylandó. A kormányhadsereg szerint a jutalom nem is fog elmaradni!
sav
Aleppoban “belelendült” a városba beszorult “Dzshebhat an-Nuszra” latorbanda. A civilek ellen. Lövik a helyieket minden kezük ügyébe kerülő szerszámmal. Kézifegyverektől kezdve az aknavetőkön keresztül az “ördögágyúig”-mindennel. Végső pusztulásuk előtt. Az ankarai maffia pedig nagyvonalúan támogatja őket.
Tegnap újabb hidegre vágott latorvezérek listája jelent meg. Már a pokolban van Faisal Al-Hamavi Abu Ghazi a “Jaish al-Islyam”, Umar Al-Salim Al-Akrash és Abdarrahman Hamoud a “Liwa al-Ashir”, Kudur Ahmad Ar-Rahman, Mahir Mohammad Al-Qasim, Ahmad Dzhama Ar-Ruzuk, Ahmad Baram az “Adzhnad Ash-Sham”, Muhammad Al-Ismail, Szulejmán Al-Albani és Abdassattar al-Mashhadani a “Dzshabhat An-Nuszra” bűnbandák helyi latorvezérei.
abu-firas
Abu Firas al-Suri an-Nuszra “szóvivő” a kölykével-Azzam al-Azdi pribékkel pusztult.
Sheikh Maksoud (Aleppo provincia) városát-pontosabban az ottani civileket-ágyúzza a “Dzshebhat an-Nuszra” latorbrigád. A városban nincsenek kormányerők.
Aleppo tartományi székhely felé egyébként “komoly” ISIS és egyéb martalóchordák erőkoncentrációját ÉSZLELTÉK tegnap. Úgyhogy a következő napokra arrafelé komoly féregirtás prognosztizálható.
Az történt egyébként tegnap Damaszkusz tartományban is. A Kalamun hegység keleti lejtőin, “Doumeira” légibázisnál. Itt a kalifátusista férgek vették a fejükbe, hogy megkaparintják a kormányerők kezén lévő repteret. Kezdetben értek is el némi sikert, és bevették magukat a repülőtér keleti fertályára. De a visszamaradt hordát a kormánycsapatok fölszámolták, és a reptéri kolóniát két tűz közé szorították. El lehet képzelni az eredményt.
Latakia tartomány hegyvidéki térségében a szír-orosz légipáros okoz FEJTÖRÉST a pribékhordáknak.
Daraa provinciában tovább mészárolják egymást a különféle bűnbandák. A kormánycsapatok némi rajtaütés után nem is foglalkoznak velük. Szemlélik, ahogy a “tezsvírek” kiirtják egymást. Majd a győztesre lecsapnak! Erre az ISIS-nek van legkomolyabb esélye.
raa
Az orosz gépek persze nem tétlenkednek. Ettől viszont nagyon idegesek a dzsihadisták. De rendre lenyugszanak. Örökre.
http://www.balrad.com/2016/04/05/sziria-102/

Klóngyár épül

china-cloning-facility-lead

A futurista létesítménytől azt várják, hogy 2020-ra évi 1 millió marhát fog előállítani.
Az észak-kínai Tianjin kikötőjében felépítésre kerülő gyárban nemcsak vágóállatokat, hanem génmódosított rendőrkutyákat és versenylovakat is tenyésztenek majd.
A Boyalife csoport és a dél-koreai Sooam Biothech kutatóközpont együttműködésével indított projekt építési költségvetése 21 millió dollár.
Hszu Hsziaocsun, a Boyalife elnök-vezérigazgatója a következőket nyilatkozta:
„A szupermarketekben minden jól néz ki. Majdnem minden fényes, esztétikus és egységes formájú. A múltban ezt nem tudtuk elérni a háziállatoknál.
Új klóngyárunkkal azonban úgy döntöttünk, hogy mostantól ezt tesszük.
A technológia már itt van.
Amennyiben engedélyezik, azt hiszem, hogy nincs olyan cég, ami jobb technológiával rendelkezne, mint a Boyalife.”
Miközben bizonyos etikai kérdések felmerülése elkerülhetetlen, az amerikai élelmiszerbiztonsági hivatal, az FDA azt mondta, hogy
„a marha, sertés és kecske klónokból és bármilyen klón utódjából származó hús fogyasztása éppen annyira biztonságos, mint minden egyéb, ma is naponta fogyasztott húsé.”
Emberek klónozását, a betegségek elleni harc nevében, egyelőre nem tervezik, de Hsziaocsun elmondta, hogy ez bármikor megváltozhat, amennyiben az emberek nyitottabbá válnak rá.
„Sajnos jelenleg az egyetlen módja a gyereknemzésnek, ha félig az anyától félig az apától származik.
Talán a jövőben három választásunk lesz egy helyett. Fele-fele, 100% apa, vagy 100% anya. Ez csupán választás kérdése.
Szeretnénk, ha a nyilvánosság látná, hogy a klónozás nem őrültség, és a tudósok nem orvosi köpenybe öltözött különcök vagy bolondok, akik zárt ajtók mögött furcsa kísérleteket végeznek.”
Helyet kap a gyárban egy 15 000 négyzetméteres laboratórium, egy állatközpont és egy génbank is.
A projektet eredetileg azért indították, hogy megoldást kínáljon a kínai piac egyre növekvő húsigényének, ami az előrejelzések szerint további 2,2 millió tonnával fog növekedni a következő 10 évben az elmúlt 5 év 25 százalékos emelkedéséhez képest.
A kitalálók ambíciója azonban jelentősen nőtt az indulás óta, így a csapat ma már azt reméli, hogy idővel embereket és elpusztult házi kedvenceket is klónozhatnak majd.
(A hírt közzétevő brit Express hírportál szavazást indított arról, hogy az olvasók etikusnak tartják-e a klónozást. Az eddig beérkezett több mint 5000 szavazat 68 százaléka “nem” volt.)
Forrás: express.co.uk
http://idokjelei.hu/2016/04/klongyar-epul/

Eljárt az idő…-felett?

Eljárt az idő a törökországi kurd kisebbség autonómiájáért küzdő Kurdisztáni Munkáspárttal (PKK) való megbékélés felett-kaffogta tegnap Kardigan ankarai Keresztapa.
krd
Kardigan szerint a két félnek már nincs mit megvitatnia, a PKK lázadói vagy megadják magukat vagy a török biztonsági erők “ártalmatlanítják” őket. Harmadik út nincs – vakkantotta, és megfogadta, hogy pontot tesz a kurdok három évtizede zajló fegyveres felkelésének végére.
A török maffia feje “elszomorítónak” nevezte, hogy legfőbb támogatója-Obamaki-aggályait fejezte ki az ő demokratikus rendszerének működésével kapcsolatban.
Obamaki múlt pénteken úgy nyilatkozott, hogy “nagyon aggasztó útra” sodorhatja Törökországot Kardigan bánásmódja a sajtóval.
Amely sajtó egy része korábban videofelvétellel alátámasztott cikket jelentetett meg arról, hogy Törökország 2014-ben fegyvereket szállított szíriai szélsőségeseknek. Az ügyészség életfogytig tartó börtönbüntetés kiszabását kérte rájuk a “kormány hatalmának megdöntésére tett kísérlet és kémkedés” vádjával.
Az ankarai maffiafőnök tegnapi kirohanásában arról is vartyogott, hogy az örmények lakta Hegyi-Karabah “egy nap visszatér majd eredeti tulajdonosához, Azerbajdzsánhoz”.
Törökország amúgy közeli kulturális és nyelvi kapcsolatokat ápol az Alijev azeri maffiafőnök által vezérelt Azerbajdzsánnal.
Miközben Ankara Baku fontos szövetségese, diplomáciai kapcsolatot sem tart fenn Örményországgal az Oszmán Birodalom idején örmények ellen elkövetett tömeggyilkosságok megítélése körüli viták miatt. Miközben pedig Örményország tagja az Oroszország és jónéhány volt szovjet utódállam által létrehozott Kollektív Biztonsági Szerződés elnevezésű katonai-politikai szervezetnek.
Jereván népirtásnak tartja az 1915-1917 között végrehajtott, becslések szerint körülbelül félmillió halálos áldozatot követelő mészárlásokat, Ankara azonban ezt határozottan elutasítja. Mint ahogyan az Új Nagy Ottomán Birodalom megálmodója-Kardigan szultán-amiatt is nyugtalankodhat, hogy a kurdoknak lett közben Moszkvában politikai képviseletük is. Mi több: tegnap már Prágában is megnyílt egy ilyen. Bizony könnyen előferdülhet, hogy Kardigan szultán “előbb megy a lecsoba” a Nagy Ottomán Birodalom nevű álmával együtt, mint az őt kritizáló török zsurnaliszták.
Hiszen már a török hadsereg CÁFOLTA EGY KARDIGAN ELLENES KATONAI PUCCS TERVÉT! Ami pedig az álmoskönyvek szerint meglehetősen világos utalás: KÉSZEN ÁLLNAK A KERESZTAPA HIDEGRE VÁGÁSÁRA!
http://www.balrad.com/2016/04/05/eljart-az-ido-felett/

Apai ágon görög, anyai ágon grúz zsidó. A zsidó vére miatt nem a török népet szolgálja, hanem Izraelt. Azon sem kell csodálkozni, hogy az Iszlám Állam legnagyobb támogatója, hiszen a terrorszervezet feje, al-Baghdadi szintén zsidó.
https://internetfigyelo.wordpress.com/2016/03/12/meghokkento-informaciok-erdogan-szarmazasarol/