A németek nem akartak határellenőrzést működtetni. Mostanra mindennapos eseménnyé vált a terroristák elfogása.
A német rendőrség különleges egységei letartóztattak egy szíriai férfit, aki újságíróként terrorista propagandát terjesztett, segítette a terroristák toborzását a menekültek közt.
A német rendőrség különleges alakulatai Plauen (Szászország) területén a Szövetségi Ügyészség kérésére elfogták a 22 éves Esmail A. A. nevű szíriai bevándorlót, akit azzal gyanúsítanak, hogy tagja az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek – írja a New York Times. A szíriai migráns újságíróként alternatív médiát működtetett a terrorszervezet tagtoborzásához, főleg csoportos üzenetküldő alkalmazásokat használt terrorista propaganda terjesztésére. Az ügyészség szerint legkevesebb két esetben bizonyított, hogy a férfi ténylegesen elősegítette új tag beszervezését a terrorszervezetbe.
Az ügyészség szerint a szíriai migráns az Iszlám Állam nevű terrorszervezet propagandaanyagait terjesztette, nyilvános csetszobákban tett közzé lefejezésekről és kínzásokról készült videofelvételeket, emellett ideológiai anyagokat írt és terjesztett a WhatsApp segítségével 2017 szeptembere óta.
A szíriai migráns elfogásakor “médiamunkásként” hivatkozott magára, elmondása szerint egy földalatti mozgalom hírügynökségének részeként folytatta tevékenységét. Általa írt két publikáció konkrét instrukciókat is tartalmazott arra vonatkozóan, hogyan lehet csatlakozni a terrorszervezethez.


A rendőrök a folyamatban lévő nyomozás részeként egy 36 éves szíriai nő lakását is átkutatták Drezdában, ahol további bizonyítékokat találtak a terrorszervezet működésére vonatkozóan.


http://www.hidfo.ru/2018/07/ujsagironak-alcazta-magat-a-terrorista/