Az új nemzetvédelmi koncepció szerint Németország elsősorban a belföldi tevékenységre összpontosítana, mert az utóbbi években a nemzetközi missziókban részvétel miatt kezeletlenül maradtak a főbb belbiztonsági problémák.
Ursula von der Leyen német védelmi miniszter meghirdette a német fegyveres erők teljes újjászervezését, ami után a belbiztonsági problémák kezelése fog a figyelem középpontjába kerülni. A Süddeutsche Zeitung egy “Koncepciók a Bundeswehr számára” című dokumentumra hivatkozva azt írja, a közeljövőben a Bundeswehr legalább olyan kiterjedt tevékenységet folytat majd belföldön, mint amennyire nemzetközi missziókban vesz részt.
A védelmi miniszter által meghirdetett új védelmi politika teljes fordulatot jelent a korábbi évtizedek gyakorlatához képest, melynek során a Bundeswehr tevékenysége főként a nemzetközi missziókban részvételre összpontosult.
Az újjászervezés részeként hosszú távon fokozzák a katonai kiadásokat, és megkezdődik a német fegyveres erők újra-felfegyverzése.
Korábban a Handelsblatt azt írta, a Bundeswehr 2018 folyamán több mint 450 millió eurót fog költeni a modernizációra.
A dokumentum azt követően jutott nyilvánosságra, hogy több német lap is azt írta; a Bundeswehr felszereltség- és létszámbéli hiányok miatt fokozatosan visszavonul a nemzetközi missziókban részvételtől.


http://www.hidfo.ru/2018/05/nemetorszag-a-belbiztonsagra-osszpontositana-a-bundeswehr-ujjaszervezesevel/