2015. február 19., csütörtök

A Szabad Nemzet Egyesület pert indít az Index újságírója ellen

A Szabad Nemzet Egyesület pert indít az Index.hu újságírója, Dezső András cikke miatt, amiben szélsőséges elemekkel próbálta - egyébként sikerrel - összemosni a Vlagyimir Putyin orosz államfő budapesti látogatása idejére szervezett szimpátiatüntetést. Dezső egyfajta összeesküvés-elméletet állított fel, miszerint a tüntetés mögött egy általa megnevezett szélsőséges személy áll, és mindezt a Facebook-on történő "tetszikelésekkel" kívánta alátámasztani. "Dezső konspirációs teóriája szerint az orosz-magyar kapcsolattartás mellett kiálló esemény szervezői között egy szélsőséges elem van. Ezt a szerző különféle jelekből, „lájkokból” következtette ki, ezzel a módszerrel tetszőlegesen lehet elméleteket kiötleni" - áll az egyesület közleményében.
Mint utólag kiderült, a megmozdulás szervezői eleinte készségesen együttműködtek, és maguk is törekedtek arra, hogy a tüntetés környékén kétes elemek ne jelenhessenek meg. "Minden ezzel a kérdéssel megkeresett szervező határozottan kijelentette: az említett szélsőséges személynek nincs köze az eseményhez, a rendezvényen nem vehet részt. Nem tüntetett el nyomokat a szervezés, megköszönte Dezső értesüléseit. Előre közölte, hogy ahol ezt adminisztrátori jogköre megengedi, a kifogásolt illetőt internetes tevékenységében korlátozza." A későbbiek alapján azonban ez nem volt elég, az újságíró nem az együttműködést kereste, valamint nem megakadályozni akarta a szélsőséges elemek megjelenését, hanem magát a tüntetést akarta ellehetetleníteni. Mivel az újságíró a résztvevő szervezetek lejáratásával fenyegette a szervezőket, végül lemondták a rendezvényt.

Az eredetileg meghirdetett eseménynek több mint ezer résztvevője lett volna, köztük nemzeti, jobboldali, baloldali és antifasiszta szervezetek képviselői is. A szervezők kiemelték, hogy az újságíró tevékenysége emiatt a gyülekezési jogot korlátozta, és megteszik a megfelelő jogi lépéseket. "Születése pillanatában ellehetetlenített egy gyülekezési jogával élni kívánó civil szervezetet. Megsértette a szervezet tagjainak jó hírnevéhez fűződő jogait, hamis színben tüntetve fel őket, alapvetően hatással van az adott résztvevők társadalmi megítélésére."
Az említett újságíró korábban már számos karaktergyilkosságban vett részt, többek között a választási eredményeket próbálta befolyásolni (vagy rajta keresztül próbálták befolyásolni) a Jobbik politikusának lejáratásával. Később aktívan közreműködött a külügyminiszter elleni lejárató kampányban, alig két héttel azelőtt, hogy kiderült; Washington nem fogadja el a magyar külügyminiszter személyét, és Szijjártó Péter washingtoni bemutatkozó látogatása alatt John Kerry egy alacsonyabb rangú személyt küldött maga helyett. Korábban az Index.hu azzal vádolta Moszkvát, hogy szélsőjobboldali szervezeteket támogat Magyarországon, ami egy fővonalú sajtóorgánum részéről fokozottan alkalmas arra, hogy a két ország közt diplomáciai feszültséget keltsen. Nagyjából ezzel a csapásiránnyal egybevágó Dezső András lejárató-kampánya a szimpátiatüntetést megelőzően, ahol szintén szélsőséges elemekkel próbálta összemosni a rendezvény szervezőit.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/19/szabad-nemzet-egyesulet-pert-indit-az-index-ujsagiroja-ellen

Donbasszban lassan visszatér az élet a “normális kerékvágásba”!

akv
Már csak “a szaft kitörlése van hátra a gyjebalcevoi katlan üstjének aljáról”. Az amerikai “Delta”, a lengyel “ABS Othago” és az ugyancsak amerikai, de az állami Speciális Erők martalócainak a levadászása.
véresdoll A népköztársaságiak élve szeretnének minél több bérgyilkost kézre keríteni. Közelebbről meg nem nevezett helyszínekre szorították be őket, és izolálták el teljesen ezeket a tavaly július óta Gyjebalcevo környékén garázdálkodó féregszerzveződéseket. Minden valószínűség szerint a három minikatlan az, ahol körbe vannak véve. Fascsovkánál, Olhovatanál, és Verguljevkánál.
Az már most bizonyosnak látszik, hogy ezek a kiválóan felszerelt, jól abrakolt nagyképű pribékek bebizonyították: teljességgel alkalmatlanok európai körülmények között, európai mentalitású ellenféllel szemben sikert elérni. A nagyjából 1000-11000 fősre becsült bandihorda felszámolása pedig ezeknek a bűnbandáknak a történelmi veresége lesz! Létrehozásuk óta ilyen mértékű kudarcot még soha-sehol nem voltak kénytelenek elkönyvelni! Merthogy a totális kudarcuk már szinte csak órák kérdése!
A katlan területén ma összesen mintegy 400 valcmanista adta meg magát a népköztársasági erőknek.
Donyecktől északnyugati irányból-Avgyejevkából és Gladovkából-Valcman latorjai nehéztüzérséggel lőtték Donyeck “Október”, “Kijev”, és “Petrovszkij” és “Kujbisev” kerületeit.
Makejevka és Gorlovka is latortüzérségi támadást élt át ma több alkalommal is.
Sztarobesevonál a népköztársaságiak állásait aknavetőkkel lőtték a megszállók.
Peszkinél ismét bepróbálkoztak a martalócok. Ismét rajtavesztettek.
Mironovka, Luhanszkoje és Szvetlodarszk környékén csoportosulnak Valcman pihent martalócai Donbassz ellen.
Mariupol környékén-Sirokino-térségében-tüzérségi összecsapások kezdődtek ma délelőtt. Még este is tartott a lövöldözés.
Csjermalik-térségében csatározások voltak.
Nyalókakirály Kijevben a Boriszpol reptéren nagy melldöngetés közepette bejelentette: “Ukrajna Gyjebalcevonál megszégyenítette Oroszországot!” “Teljes mértékben uraljuk Gyjebalcevonál a helyzetet, és új vonalakat építünk ki. Újabb és újabb helyeken vetjük meg lábunkat! Katonáink morálja a legmagasabb, és már tudnak harapni! Új Cselekvési Program lett kidolgozva Dél-Kelet-Ukrajnára!”-hőbörgött Valcman.
boris A népköztársaságiak fogságába esett Munkácsi 128. Hegyivadász-dandár hadnagya ledöbbent a hír hallatán, miszerint Nyalókakirály az “Ukrajna Hőse” plecsnit adományozta a dandár parancsnokának, Szergej Septalonak.
Igor Poddubno dühöngve mesélte, hogy ugyan egy darabig látták a derék parancsnokot, ám amint “melegre fordult a helyzet” “Ukrajna Hőse” villámgyorsan fölszívódott. Minket-a társulatát-ott hagyott kommunikációs eszközök és ellátmány nélkül. Mentette az irháját, mert félt, hogy fogságba esik! Mi viszont semmit nem tudtunk arról, hogy milyen veszélyes a helyzetünk. Csak amikor a milicisták jelezték hogy körbe vagyunk zárva, akkor fogtuk fel a baj mértékét. És ez az ember kapott kitüntetést a “bátorságáért, a hősiességéért, és a szakmaiságáért?” Hihetetlen-morogta a hadnagy.


https://balrad.wordpress.com/2015/02/19/donbasszban-lassan-visszater-az-elet-a-normalis-kerekvagasba/


Amerikai terepjárót találtak a népfelkelők Debalcevoban

Az APTN nemzetközi hírügynökség tudósítói Debalcevo ostroma után megszólaltatták a városba bevonuló milícia tagjait. A Donyecki és Luganszki Köztársaság fegyveres erői hatalmas hadizsákmányt tudhatnak magukénak, miután a városba szorult ukrán hadsereg nem tudott kitörni, a kijevi erők sem tudták áttörni az ostromgyűrűt, így az ukránok csak fegyverletétel árán hagyhatták el a várost. Az otthagyott készletek mind a népfelkelők birtokába jutottak. Mint kiderült, volt köztük Humvee amerikai páncélozott terepjáró is.
Hídfő.net.ru | Humvee Debalcevo
http://www.hidfo.net.ru/2015/02/19/amerikai-terepjarot-talaltak-nepfelkelok-debalcevoban

Merkel: nem Oroszország ellen, Oroszországgal együtt

Angela Merkel német kancellár az Észak-német Rádió szerint egy jelenleg folyamatban lévő pártrendezvényen felszólította a nyugati országokat, hogy állítsák helyre a békét Oroszországgal. Merkel az ukrán helyzet kapcsán kifejtette, hogy "nem Oroszország ellen, hanem Oroszországgal együtt kell helyreállítani a békét Európában".
Hídfő.net.ru | Angela Merkel
Ugyanakkor a kancellár elítélte "Európa határainak megbontását", amit a Krím - abszolút többségű orosz terület - azon döntésére vonatkozóan mondott, hogy márciusban egy népszavazást követően csatlakozott Oroszországhoz.
Merkel kijelentése ugyanakkor válaszként tekinthető az ukrán parlament nemrég elfogadott határozatára. Alig néhány nappal azután, hogy a minszki megállapodás alapján érvénybe lépett a tűzszünet, az ukrán parlament elfogadott egy határozatot, miszerint az Európai Unió küldjön békefenntartókat az elszakadó régiókba, többek között azokra a területekre, melyeket Ukrajna nem tart ellenőrzés alatt, például a volt ukrán-orosz határra. Az ukrán határozat emellett megtiltaná, hogy Oroszország részt vegyen a békefenntartó misszióban. Tehát Kijev beküldené a nyugati csapatokat azokra a területekre, melyeket nem tart ellenőrzés alatt, és komolyan gondolja, hogy Oroszország tétlenül nézné, amint az oroszellenes retorikát folytató országok fegyveresei felsorakoznak az orosz határon.
Merkel szerencsére elkezdte megérteni, hogy Európának nem érdeke se a háború, se a gazdasági konfliktus, így a kancellár nyilatkozata válaszként is értelmezhető arra a határozatra, amit Ukrajna egyértelműen Washington nyomására hozott meg (az Egyesült Államokat kihagyták a béketárgyalások több szakaszából is, mivel az amerikaiaknak semmi keresnivalója a térségünkben). Jelenleg egyedül az Egyesült Államok érdeke az ukrán háború folytatása, ami a NATO szervezetét saját befolyási övezetének kiterjesztésére akarja felhasználni, emiatt érdeke a térségi konfliktusok generálása.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/19/merkel-nem-oroszorszag-ellen-oroszorszaggal-egyutt

Navracsics passzív kritikussággal rágja szét a kormánypártot

Navracsics Tibor, a külügyminiszteri posztról Brüsszelbe száműzött fideszes politikus saját pártjával szemben igen kritikus interjút adott a Heti Válasznak, amiben többek között elmondta, hogy a kormánypártban számos törésvonal van, ezek a törésvonalak "már a külső falakon is látszódnak", miközben a tagság egy része belülről fúrja a pártot.
Navracsics elmondása szerint ezek a párttagok személyes ambíciók által vezérelve fordulnak a pártvezetés ellen, és nem riadnak vissza attól sem, hogy a sajtónyilvánosságot is felhasználják a párton belüli érdekérvényesítésre. A politikus ugyanakkor kiemelte, hogy a párt már nem tekinti célnak a "polgári Magyarországot", a pártban erről egyre kevesebbet beszélnek, cselekedetekben pedig szintén egyre kevésbé láthatóak a "polgári értékek".
Hídfő.net.ru | Navracsics Tibor
Miközben pártja törésvonalairól beszél, Navracsics szintén egyéni ambíciók által vezérelve a sajtónyilvánosságot használja fel a párton belüli érdekérvényesítésre. Mi más vezérelhetne valakit, akit félrelöktek a külügyminiszteri posztról, és egy sokadrangú brüsszeli pozícióba száműzték, hogy a kormány tevékenységére a lehető legkevesebb befolyása legyen? Navracsics egy nyugat felé lojális politikus, akinek külügyminiszteri kinevezése mindössze annak volt köszönhető, hogy amiatt Washington átmenetileg ne döntse be a forintot, míg a fideszes oligarchák a választást követően megfelelő helyre mentik át vagyonuk egy részét. Navracsics így a sajtónak nyilatkozik a kormánypártban mutatkozó szakadásról, miközben egyértelműen pozitív dolognak nyilvánítja, hogy a párt tagjai a pártvezetés ellen fordulnak. Mint mondja, ebből látható, hogy "a Fideszben nem kaszárnyában élik az életüket, és nem vezényszóra emelik a lábukat". Vagyis Navracsics brüsszeli száműzetéséből a pártvezetéssel szembeni kritikusságra bátorítja az eddig pártfegyelemmel elhallgattatott hangokat.
Előrejelzésünk szerint a radikális atlantisták az álcivil tüntetések elapadása és látványos sikertelensége miatt újabb nyitási irány részeként belülről kezdik felbomlasztani a kormánypártot, hogy az általuk támogatott geopolitikai átmenetet megakadályozzák. Ennek részeként ellenzéki sajtóorgánumokban nyilatkoztatnak kormányközeli személyeket, hogy a párt tagjait a pártvezetéssel szembeni kritikák nyílt felvállalására buzdítsák. A nyilatkozatsorozat célja, hogy a Fidesz eddig hallgató, ám a kormány tevékenységére kritikusan tekintő tagjai felbátorodjanak, és nyíltan vállalják a kritikát. Az ellenzéki sajtó ennek teret enged és ebbe az irányba tematizálja a közéletet, amivel elérnek egyfajta "kritikus tömeget" és szakadást idéznek elő a kormánypártban.
A radikális atlantisták stratégiája, hogy a felszínre hozott belső ellentétek mentén ugyanezen sajtóorgánumok a kormánypártról bizalmas információkhoz jussanak, hogy kiteregethessék a Fidesz egyes tagjainak kétes ügyeit. Ez a kiteregeés azonban főként a keleti nyitásban kulcsszerepet betöltő politikusokra fog korlátozódni, tehát senki ne várjon nagy áttörést és a politika lényeges változását. Ez a botránykeltés addig fog tartani, amíg felduzzasztják a kormányellenes tüntetéseket - amiből elsősorban a Demokratikus Koalíció profitál - és az előrehozott választások kikövetelése után jó eséllyel egy balliberális, radikális atlantista kormánykoalíció alakulna meg. A radikális atlantisták eközben a folyamatban részvételre buzdítják a Jobbikot, abba a hitbe ringatván a pártvezetést, hogy a szavazóbázis növekedése miatt a Jobbik kormányra kerülhet. A fővonalú sajtóorgánumok azonban közvetlen a választások előtt hetekkel gond nélkül leamortizálhatják ezt a szavazóbázist, - mert ezek a sajtóorgánumok a radikális atlantisták kezében vannak, és már most birtokukban lehetnek azok az információk, melyek a baloldali nagykoalíció bebiztosításához és így a riválisok felbomlasztásához szükségesek.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/19/navracsics-passziv-kritikussaggal-ragja-szet-kormanypartot

Előrehozott választást akar 2016-ban El Qro és bandája!

A Demokratikus Koalíció szerint mind politikailag, mind történelmileg elfogadhatatlan, hogy az orbáni hatalom saját állampolgáraitól is megtagadja az európai jogokat és értékeket – írja a párt emberi jogi munkacsoportjának vezetője. Buzás Anna a Human Rights Watch nemzetközi jogvédőcsoport szerdai jelentésre hivatkozik.
A politikus azt írja, a jelentés is kiemeli, az Orbán-kormány szándékosan szakította szét a rendszerváltás óta fennálló demokratikus Magyarország jogállami kereteit. Úgy fogalmaz: a Fidesz egyre önkényesebb hatalomgyakorlásának kezdetben csak a hajléktalanok, a fogyatékkal élők vagy a bizonyos vallási felekezethez tartozók voltak az áldozatai.
Mára odáig jutottunk, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága szinte hetente mondja ki valamelyik kormánydöntésről, hogy az sérti a magyar állampolgárok magántulajdonhoz való jogát: ilyen volt a megélhetését vesztett trafikos vagy a támogatás nélkül maradt rokkantnyugdíjas esete is – jelenti ki.
Buzás Anna hangsúlyozza, a DK elfogadhatatlannak tartja az Orbán-kormány “korrupt és autoriter uralkodását”. Hozzáteszi: 2016-ban, egy előrehozott választáson kell leváltani a kabinetet.
A Human Rights Watch szerdán nyilvánosságra hozott jelentésében súlyosan aggályosnak nevezte az emberi jogok helyzetét Magyarországon, egyben arra szólította fel az Európai Uniót, hogy cselekedjen az ügyben.
(MTI)

Bányászok és traktorosok győzelme!

hólepte
A legfrissebb ma reggeli jelentés szerint a gyjebalcevoi katlanjónéhány települése (Ольховаткa, Еленовка, Александровск, Грозный, Красный Пахарь, Савельевка, Булавинка, курган Могила Острая) Olhovatka, Jelenovka, Alekszandrovszk, Groznij, Krasznyij Pahar, Szaveljevka, Bulavinka, és a Mogila Osztraja latormentesítve.
No meg természetesen Gyjebalcevo. A reggeli jelentés szerint Csjernuhino és környéke is “tiszta levegőre” ébredt.
(Камышатка, Оленовка, Прибрежное, Полевое, Булавино, Данилово) Kamüsatka, Oljenovka, Pribezsnoje, Poljevoje, Bulavino, Danyilovo latorjaival még hátra van a leszámolás.
Mára virradó éjszaka Csjernuhinoban még voltak utcai harcok, ám hajnali három órára valcmanistamentessé nyilvánították a népköztársaságiak Csjernuhinot. (Itt még esetleges “utómunkálatokra” sor fog kerülni.)
Nyalókakirály tegnapi bejelentéséhez igazodva zajlik a kijevi junta erőinek “kivonása” a katlanból. Fegyvertelenül, rengeteg sebesülttel, és még több fogollyal.

A donyecki repülőteret azért mára virradóan is lőtte a latortüzérség Avgyejevkából.
Sirokino környékén aknavető párbaj volt az éjjel.
Az eddigi összesítés alapján nagyjából 2500-3000 valcmnista pusztult el idáig a katlanban, de ez egy nagyon óvatos becslés. Gyenyisz Pusilin tegnap késő esti bejelentése szerint a martalóchordák vesztesége nagyságrendekkel haladja meg a tavaly nyári ilovajszki katasztrófát.
Nyalókakirály latorerői haditechnikát kimenteni szinte semmit nem tudtak. Ráadásul saját csapdájukba estek. Minden hidat megsemmisítettek maguk körül, már csak egyetlen irányba, Mironovszkij felé lehetne számukra használható kivezető út. Azon viszont a népköztársaságiak várják őket tárt karokkal. Mint azt a 40 páncélozott latorjárműből álló konvojt, amely éjjel két órakor érkezett az egyetlen hídhoz. Megrakva különböző állapotú, de amúgy igencsak megviselt, kiéhezett zsoldosokkal. Akik kénytelen-kelletlen belátták: csak gyalogosan kelhetnek át a hídon! Fegyver nélkül.
(Ильинки)Ilinyki és (Комунны)Kommuni környékén még makascskodik néhány zsoldos.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/19/banyaszok-es-traktorosok-gyozelme/