2016. március 23., szerda

A népszerűség kulcsa? Lengyelország sem fogad be migránsokat

Lengyelország mégsem fogad be migránsokat; a kormányfő a Brüsszelben történt terrortámadásokat követően bejelentette, hogy “jelenleg nem adottak a feltételek a menedékkérők átvételéhez”.
Beata Szydlo lengyel kormányfő ma a Superstacja televíziónak nyilatkozva elmondta; annak ellenére, hogy az Európai Unió 28 tagállama megállapodott a migránsok tagállamok közti elosztásáról, ő “jelenleg nem lát lehetőséget arra, hogy a migránsok Lengyelországba érkezzenek”.
Az EU belügyminiszterei tavaly szeptemberben minősített többséggel fogadták el a 120000 migráns elosztására vonatkozó tervet, az Európai Bizottság kvótarendszer elgondolása alapján. A tagállamok egy része – főként a visegrádi együttműködés országai – azonban határozottan ellenzik a kötelező kvóták alapján történő elosztást, míg a britek egyedi csatlakozási szerződésüknek köszönhetően a program egészéből kimaradnának.
Lengyelország esetében a migránsok átvállalásának visszavonása egyben annak jelét is mutatja, hogy az új kormány nem vállal folytonosságot az országgyűlési választások előtti állapotokkal. Korábban a “liberális konzervatív” Polgári Platform Lengyelországa határozottan állást foglalt amellett, hogy befogadja a migránsokat és elfogadja az Európai Bizottság kvótarendszerét.
A lengyel liberálisok – a visegrádi együttműködés más országaival ellentétben – még kormánypozícióból megszavazták a kvótarendszert, majd arra tettek vállalást, hogy első körben hétezer, főként Szíriából és afrikai országokból érkező bevándorlót helyeznek el a Kalinyingrád régió határai mellé épített menekülttáborokban. A migránsok befogadására tett vállalásnak köszönhetően a párt vereséget szenvedett az októberi országgyűlési választásokon.


http://www.hidfo.ru/2016/03/a-nepszeruseg-kulcsa-lengyelorszag-sem-fogad-be-migransokat/

Teljes fordulatot vett Németország bevándorláspolitikája

Bajorország miniszterelnöke, Horst Seehofer a Das Bild napilapnak nyilatkozva azt mondta, Németország bevándorláspolitikája már teljes fordulatot vett, ezt mindössze amiatt nem jelentik be hivatalosan, mert a vezető politikusok próbálják elkerülni az arcvesztést.
A lapnak adott interjú során Seehofer ismételten kijelentette, hogy a Keresztényszociális Unió (CDU) kezdeményezte az éves maximum elfogadtatását az országba beengedett migránsok számára vonatkozóan, és ezt évi 200 ezer főben határoznák meg. Seehofer szerint a bevándorlást elsődlegesen az Európai Unió külső határain kell megállítani, de ha a migránsok a külső határokon átjutnak, a nemzeti határokon mindent meg kell tenni a megállításuk érdekében. Ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a közhiedelemmel ellentétben a határon feltartóztatás sokkal inkább humánus módszer, mint beengedni mindenkit, majd egy részüket hatósági eljárás keretén belül kiutasítani az országból, miután már egy táborban nyomorogva hónapokat várakoztak a menedékkérelmük elbírálására.
Seehofer elmondása szerint a szövetségi kormány teljes mértékben megváltoztatta a migrációs politikát, mostanra a “Willkommenskultur” képviselői már azon munkálkodnak, hogy a nagy nyilvánosság számára ez a lehető legkevésbé jelentsen látható, éles fordulatot.
“A háttérben lezajlott a feltétel nélküli befogadás kultúrájától való teljes elfordulás. A görög-macedón határon látható képek ellenére ma már egyetlen német politikus sem mondja, hogy jöjjenek, mindenkit befogadunk.”
A migráció tömeges jellege miatt gyakorlatilag a bevándorlók pontos száma sem ismert. Hétfőn a szövetségi statisztikai hivatal újabb adatokat közölt, miszerint 2015. folyamán kétmillió újonnan érkező bevándorlót regisztráltak Németországban. A belügyminisztérium szerint ebből 860 ezer fő elhagyta az országot. Az Európai Unió nyugati országaiba azt megelőzően is évente több nagyvárosnyi közel-keleti és afrikai bevándorló érkezett, hogy a nagy migrációs hullám a sajtó figyelmének középpontjába került volna. 2014-ben 1,34 millió migráns érkezett Németországba, ebből 577 ezer maradt az ország területén.


http://www.hidfo.ru/2016/03/teljes-fordulatot-vett-nemetorszag-bevandorlaspolitikaja/

Genfben, az ENSZ-palotában, az ENSZ égisze alatt nemzetközi konferenciát rendeztek az ogyesszai vérengzésről.

Sok nyugati képviselő számára döbbenetes volt a felfedezés. Sosem hallottak még erről: el sem tudták képzelni (mi sem), hogy ilyesmi a XXI. században lehetséges.
A terem végén ülő ukránok bekiabálásokkal, zaj keltésével próbálták megzavarni a szemtanúk által elmondott vallomásokat. A rendezőség azonban rájuk szólt: ez nem a Legfelsőbb Rada (az ukrán parlament, a világ legbunyósabb parlamentjének) ülése, és nem is a dzsungel. A rendezőség egyben behívta a biztonsági őrséget.

(Csikós Sándor)

Moszkvába látogat a német külügyminiszter

Steinmeier hidfo.ru
Moszkvába látogat Frank-Walter Steinmeier, Németország külügyminisztere, ahol Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel folytat megbeszéléseket Európa biztonságáról, valamint a szíriai és ukrán válság rendezéséről.
Az orosz külügyminisztérium közleménye szerint a minszki megállapodás és a szíriai válság rendezése, emellett a német-orosz politikai, kereskedelmi, gazdasági és kulturális együttműködés lesznek a találkozó fő témái. A két külügyminiszter Európa biztonsági problémái és a terrorizmus elleni harc kérdéskörében is tárgyalni fog.
Lavrov közvetlen a találkozót megelőzően tett nyilatkozatában kijelentette, reméli, hogy Európa képes lesz maga mögött hagyni a geopolitikai játszmákat, és egyesíti erőfeszítéseit a terrorizmus elleni harcban. Az orosz külügyminiszter a Steinmeierrel való találkozó kapcsán azt mondta, Európa nem engedheti meg magának, hogy a terroristák vegyék kezükbe a közügyek irányítását – és a továbbiakban az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet kulcsszerepet tölthet be a terrorellenes törekvésekben, annak okán, hogy a NATO és Oroszország közti közvetlen együttműködés felfüggesztésre került.
A német külügyminiszter már tavaly áprilisban hangsúlyozta, hogy az ukrán válság rendezése kapcsán nem a NATO geopolitikai érdekérvényesítését kell tűzzel-vassal képviselni, hanem rugalmasságot kell mutatni a válság rendezésében; figyelembe kell venni Oroszország aggodalmait arra vonatkozóan, hogy az Európai Unió immár egy Oroszországgal szomszédos országgal köt szabadkereskedelmi egyezményt, valamint Ukrajna NATO-integrációjával már közvetlen az orosz határon jelenik meg a NATO-haderő, ami Moszkva számára közvetlen fenyegetést jelent.
Április 26-án a Szabad Európa Rádió kiszivárogtatta a német külügyminiszter egy Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének küldött levelét, amiben a politikus hangsúlyozta, hogy Kelet-Európában nem megengedhető a konfliktus eszkalálódása, ennek okán az ukrán válság rendezésekor az orosz fél valamennyi aggodalmát el kell oszlatni.

http://www.hidfo.ru/2016/03/moszkvaba-latogat-a-nemet-kulugyiniszter/

Tartusz kikötővárosban edz a “Szpecnaz”

szme
Szíria területén tegnap hat helyen zajlottak jelentősebb összecsapások. Ezek végeredménye úgy foglalható össze, hogy kormányerők-martalócok 6:0
Palmüránál már a fajsúlyosabb hangszerek is megszólaltak a kormányhadsereg “rezesbandájában”! Es Suhne falu mellett történt a dolog. Utána a szír légierő fokozta az élvezeteket. Az ISIS-horda nagy bánatára, és még nagyobb fájdalmára.
Némi vigaszt jelenthet Palmüra banditái számára, hogy a “Palmüra háromszögben” a kormányhadsereg tüzérsége “célkeresés” közben baráti tüzet lőtt.
pma
Ebben 17 tengerészgyalogos halt meg. Al Rahmon parancsnokukkal az élükön. “6 másik katona megsebesült.Ekkora pusztításra az utóbbi időkben az ISIS egyáltalán nem volt képes.
Deir ez-Zor felszabadított részébe megérkezett tegnap a szír kormány és Oroszország humanitárius segélyszállítmánya. Segélyosztás közben az ISIS legyalulása zavartalanul zajlott tovább.
Latakia tartományban a csúfos kudarcot vallott Jebel Kalgat térségbeli dzsihadista “offenzíva” otán a turkomán pribékek és a “Dzshebhat an-Nuszra” túlélő latorjai sebeiket nyalogatva leselkednek Törökország felé! Jó lenne valahogy átevickélniük a határ túloldalára. A biztonságba.
Daraa, Hasaka és Aleppo tartományokban is vásolnak a terroristák.
Ma reggel az orosz légierő is akciózgatott egy kicsit. Elsősorban is Hama tartományi székhely keleti negyedei, és Raqqa város nyugati térségei fölött rendezett légi féregirtózást. Ezeken a helyeken is az ISIS jajong!
Az Aleppo tartománybéli Ain el-Harb településnél a szír hadsereg lekapcsolt néhány an-Nuszra banditát. A jeles uraknak oroszlánrészük volt a szír-török határon lelőtt SzU-24 es repülőgép pilótájának lemészárlásban, valamint a gép személyzetének kimentésén munkálkodó Mi-8-as helikopter elleni támadásban, amelyben szintén elesett egy orosz katona.
A bűnbanda tagjai akkor átsurrantak Törökországba! De hát a tettes visszatér a bűncselekmény színhelyére, és…! Hát most is ez történt! Aztán így jártak…!

A többiről talán jobb is ha nem tudunk! Lehetnek fogalmaink…

http://www.balrad.com/2016/03/23/sziria-91/



Deir ez-Zorban egy belga “származású” martalócvezért fektettek ki tegnap. Salahiddeen Al-Beljiki Szíriában ISIS-zászló alatt edzett az európai műveletekre. Sayaf al-Baqaw alvezére társaságában, aki születésekor is mórként lett törzskönyvezve. Közvetlen főnökével együtt pusztult ez az egyed is.
A dél-szíriai Daraa tartományban tegnap jobbára a martalócbandák egymással marakodtak. A “Yarmouk Mártírjainak Brigádja” és az an-Nuszra pribékjei irtották egymást nagy bőszen. A nevető harmadik-az ISIS-pedig bevonult a civakodás közben meggyengült védelmű latorvárba-Inkhil városába.
ink
Tegnap késő este visszavonták azt a jelententést, miszerint Palmüra egészébe bevonult volna a kormányhadsereg. A pontosítás szerint a “Palmüra háromszög” teljes egészét számolták fel.
ptk
Az ősi romvárosból az ISIS kimenekült, és a szír hadsereg hatezer katonája áll készenlétben a Palmürába való bevonulásra.
Raqqa martalócait tovább támadta és pusztította az orosz légierő

http://www.balrad.com/2016/03/24/sziria-92/

Több terrortámadás is várható Európában, figyelmeztet Amerika

Terrorista csoportok további merényleteket terveznek Európa-szerte, sporteseményeket, turisták által látogatott helyszíneket, éttermeket és a közlekedést fogják célba venni – írja az amerikai külügyminisztérium.
További merényletek veszélyére figyelmeztette az Európába utazó amerikai állampolgárokat kedden az Egyesült Államok külügyminisztériuma.
bga
“Terrorista csoportok további merényletek elkövetését tervezik a közeli jövőben Európa-szerte, sporteseményeket, turisták által látogatott helyszíneket, éttermeket és a közlekedést vesznek célba” – írják. Felszólítják az amerikaiakat, hogy legyenek éberek, amikor nyilvános helyekre mennek, vagy tömegközlekedésen utaznak, kerüljék a zsúfolt helyeket, és különösen óvatosak legyenek vallási ünnepek idején, továbbá a nagyszabású fesztiválokon és eseményeken. A kiadott figyelmeztetés a június 20-ig terjedő időszakra vonatkozik, tekintettel a Franciaországban június 10-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra. Nem sokkal a figyelmeztetés előtt a New York-i rendőrség terrorellenes részlegének vezetője, John Miller megerősítette, hogy az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a rendőrség küldöttsége egy napon belül Brüsszelbe utazik, hogy részt vegyen a keddi terrortámadást követő nyomozásban. Miller a lépést azzal magyarázta, hogy az Iszlám Állam szervezete által elkövetett robbantásos merényletek sebesültjei között amerikai állampolgárok is vannak. Keddi havannai sajtótájékoztatóján Barack Obama elnök határozottan elítélte a brüsszeli robbantásokat, azt mondta, hogy a világnak össze kell fognia a terrorizmus elleni harcban. A Fehér Ház közölte, az elnök telefonon beszélt Charles Michel belga kormányfővel, és biztosította őt arról, hogy az Egyesült Államok kiáll Belgium, az Európai Unió és a NATO mellett, és felajánlotta Washington segítségét a nyomozáshoz. Obama emellett elrendelte, hogy a brüsszeli merényletek áldozatainak tiszteletére az Egyesült Államokban eresszenek félárbocra minden amerikai zászlót szombatig.
(faktor)
Bal-Rad komm: Minden épeszű európai tudta, hogy előbb-utóbb LESZ/LESZNEK terrorakció/k Európában! Azt is tudjuk, hogy TOVÁBBRA IS LESZNEK! Sok-sok európai ember halálát, megnyomorodását okozva! Adott ehhez minden feltétel! “Hála” a muszlim szélsőségeseknek, “hála” az ISIS-nek! Amit az amerikai Káin bélyege fialt a világra, és amelynek terroristáit a Nagy Filantróp-szintén amerikai” Soros Tours utaztatott Európába, akiket pedig az USA Nagy Barátnője, a Germán Ribanc kívánt meg!
-De az USA mintha látnoki képességekkel lenne megáldva! Látták ők előre a törökországi robbantásokat is! Látják már most az elkövetkező európai terrorakciókat is! Lehetséges, hogy nem csak néhány épeszű amerikai rakja logikai sorrendbe a történéseket és lehetőségeket?
Lehet hogy néhány “csendes amerikai” EGÉSZEN KONKRÉT ISMERET BIRTOKÁBAN VAN? Akik GONDOS SZÜLŐKKÉNT FIGYELIK SZÜLEMÉNYEIK MINDEN LÉPÉSÉT?
-Semmi vész! Az USA félti Európát! És ha SZÜKSÉGÉT ÉRZI, “MEG IS FOGJA VÉDENI”!
Az USA erre készen áll! A vészhelyzetbe került Európa pedig kap a “segítő-óvó” kéz után! És hálás lesz! Nagyon hálás!