2015. május 10., vasárnap

Franciaország nem adhatja el a Misztralokat

Misztral hidfo.ru
Franciaország nem adhatja el az Oroszország számára gyártott Misztral helikopter-hordozó hajókat Moszkva engedélye nélkül. Dimitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes ezt szombaton jelentette ki, annak kapcsán, hogy az elmúlt hét során a francia sajtó elkezdett foglalkozni a harmadik fél számára értékesítés lehetőségével. Rogozin egyértelműen kijelentette; Franciaország nem adhat el semmit az ő engedélyük nélkül, mert Oroszországnak végfelhasználói joga van a hajó alkatrészeire, melyeket még a franciaországi összeszerelési folyamat megkezdése előtt Szentpéterváron építettek.
Rogozin azt is kijelentette, hogy Franciaország nem tudja saját céljaira használni a Misztralokat, mert azok az orosz flotta követelményeivel összhangban épültek, a nyugati országokéval nem kompatibilisek.
Oroszország és Franciaország állami tulajdonú vállalatai 2011-ben írtak alá szerződést két Misztral típusú helikopter-hordozó hajó gyártására. Francois Hollande francia elnök közvetlen az első hajó elkészülte után bejelentette, hogy az ukrán helyzetre hivatkozva elhalasztják az átadást. Az ukrán helyzet azonban csak ürügy; Washington nyomásgyakorlással kényszerítette Franciaországot a szerződésbontásra, hogy így hátráltassa az orosz haditengerészet modernizálását. A NATO főtitkára hivatalos ajánlatot tett Franciaországnak a hajók felvásárlására. A kormány azonban nem mer egyértelmű nemet mondani Moszkvának sem, és hivatalosan egyelőre a hajók átadásának határozatlan idejű elhalasztásáról van szó, nem szerződésbontásról.
A szerződés végleges felbontása esetén Franciaország vissza kell fizesse az 1,3 milliárd dollár befektetett összeget, emellett jelentős anyagi- és presztízsveszteséget szenved el, mert a hajók fenntartása – kikötőben állomásoztatás esetén is – havonta több millió euró, a gyártó pedig további megrendelésektől eshet el, mivel egyértelművé vált, hogy Franciaország nem tud eleget tenni szerződéses kötelezettségeinek, ha a konkurencia részéről nyomásgyakorlás éri.

http://hidfo.ru/2015/05/franciaorszag-nem-adhatja-el-a-misztralokat/

Putyin jobbján a kínai elnök – A Győzelmi Parádé és az új katonai szövetség

Xi jinping és Vlagyimir Putyin
Xi jinping és Vlagyimir Putyin
Hideg zuhany a Nyugatnak

Nem akármilyen katonai parádéval ünnepelte a fasizmus felett aratott győzelmének 70. évfordulóját Oroszország.

A május 9-én 10 órai kezdettel, a moszkvai Vörös téren megtartott Győzelmi Parádén részt vett több mint 16 ezer katona, akiket 194 harci egység tagjaiból válogattak ki, a magas teljesítményük elismeréseként. Nagy megtiszteltetés volt számukra, ezen a valóban történelmi jelentőségű katona parádén történő részvétel.
A díszszemlén 143 technikai eszközt is felvonultattak, mind a földön, mind a levegőben. Melyek közül 10 új fegyvert most először láthatott teljes mértékben a nyilvánosság.
Ez a Győzelem Napi fantasztikus katonai parádé, Oroszország szövetségeseiből elismerést és örömet váltott ki, – az ellenségeiből pedig haragot és ijedelmet. Nem egy elemző írta a nyugati sajtóban, – hogy szó szerint “hideg zuhanyként” hatott rájuk minden, amit ennek a szép tavaszi napnak a délelőttjén a moszkvai Vörös-téren láttak.
Kezdődött azzal, hogy a Kínai Népköztársaság elnöke Xi Jinping, Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke jobbján foglalt helyet, a feleségével együtt. A közelükben volt Nurszultan Nazarbajev Kazahsztán elnöke is.
Majd folytatódott a hideg zuhany azzal, hogy az Oroszországgal szövetséges országok katonai egységei kezdték meg a felvonulást. Elsőként Azerbajdzsán díszegysége vonult el a dísztribün előtt – sivatagi egyenruhában, – majd követte őket; Örményország katonai küldöttsége, majd a Belarusz (Fehéroroszország) ejtőernyősei, aztán Kazahsztán, Kirgizisztán, Tádzsikisztán, India, Mongólia, Szerbia és Kína díszegységei vonultak el díszmenetben a tribün előtt.
Kínai katonák a Vörös-téren a Győzelmi Parádén, - Szent György szalaggal a mellükön - Fotó - RIA Novosztyi
Kínai katonák a Vörös-téren a Győzelmi Parádén, – Szent György szalaggal a mellükön – Fotó – RIA Novosztyi
És a kínaiaktól kezdve, az azeriekig bezárólag minden katona mellén ott volt a Szent György szalag, mely immáron nem csak a tisztelet jele, hanem az új katonai szövetséget is jelképezi ezek után.
Szerettük volna itt látni a magyar katonai küldöttséget és a magyar miniszterelnököt is. De hiába. – Pedig információink szerint Putyin meg is hívta erre az ünnepségre. – Hiba volt ezt a meghívást nem elfogadni.
Aztán jöttek díszmenetben az orosz brigádok. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó kadétok, tiszti iskolások, majd az aktív katonák, – fiatal, szálegyenes, derűs legények. Az alábbi videón, melyen a teljes Győzelem Napi Parádé látható, – érzékelhetjük, hogy milyen volt a hangulat ezen a napon a Vörös-téren.
Fiatal, szálegyenes, derűs legények
Fiatal, szálegyenes, derűs legények
Majd a gépesített egységek jöttek. Legelöl a legendás T-34-esek, majd a korabeli rohamlövegek, aztán a modern technika. 143 technikai eszközt vonult föl, a földön és a levegőben, melyek közül 10 új fegyver volt.
A nap fénypontja persze a futurisztikus megjelenésű vadonatúj ‘Armata’ tank volt. Egy teljesen új harckocsi generáció, – nyugaton még nincs is csak hasonló sem.
A futurisztikus megjelenésű 'Armata' harckocsi - Fotó - Vladimir Velengurin
A futurisztikus megjelenésű ‘Armata’ harckocsi – Fotó – Vladimir Velengurin
A harckocsi teljesen új generációs felderítő, harci, megsemmisítő rendszerei, – valamint a legénység számára az esetleges találatok utáni túlélést biztosító megoldások, – egy ütközetben jelentősen megnövelik az ‘Armaták’ hatékonyságát s a legénységének a túlélési esélyeit.
Az orosz ejtőernyősök páncélosai - Fotó - Vladimir Velengurin
Az orosz ejtőernyősök páncélosai – Fotó – Vladimir Velengurin
A levegőben is történtek érdekes dolgok. Légi utántöltés, kettő (tartály és bombázó géppel), – majd 3 gép részvételével, mely közül hátul két vadász, egy elől tartálygép volt.
Az első alkalommal repültek át a Vörös tér fölött a Szu-35 és Szu-30 repülőgépek, valamint a korszerűsített támadó helikopterek, a  Mi-35M és egy kiképző helikopter, az “Ansat-U”.
Fotó - RIA NovosztyiA felvonulás közben Putyin és Xi Jinping folyamatosan beszélgettek, – Putyin láthatóan kimerítően válaszolt a kínai elnök kérdéseire.
A parádé végén Putyin és Sojgu, az orosz hadügyminiszter kezet fogott minden a parádén résztvevő katonai egység parancsnokával. A külföldről érkezett szövetségesekkel, s az oroszokkal egyaránt.
Nagyot nézhetett hát a világ ezen a napon, a moszkvai Vörös-térre tekintve. Ez bizony valóban egy igazi hideg zuhany volt azoknak nyugaton, akik még mindig a hidegháborúban gondolkodnak, s titkos vágyuk eleddig Oroszország lerohanása volt.
Ám most Oroszország és szövetségesei bizonyságot adtak arról, – nagyon megjárja az, aki a keleti katonai szövetségre támad.
Fort András / Szabad Riport

Megjegyzés: Keresztet vetett az orosz hadügyminiszter

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter - 2015.05.09. Vörös-tér - Fotó - Vladimir Velengurin
Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter – 2015.05.09. Vörös-tér – Fotó – Vladimir Velengurin
A moszkvai katonai demonstráció (mert ez bizony az volt), egy eddig soha nem látott eseménnyel kezdődött.
Szergej Sojgu hadügyminiszter, a két nyitott parancsnoki Csajka egyikében, a Szpasszkij torony tövében az indulásakor levette a tányérsapkáját és keresztet vetett. 16 ezer katona és legalább ennyi néző, és a TV nézők mind látták. Szimbolikus gesztus volt.
A nagy műveletek előtt a hívő ember keresztet vet. A vörös és András-keresztes zászlók alatt a keresztény Kelet Moszkvából üzent a sátánista nyugatnak. Háború lesz ha nem tértek észhez! Nyugaton ez eddig egy tévéadásban sem volt látható.
A kezdő miniszteri jelentést mindenhol lehagyták, egyetlen nyugati tudósító sem közvetítette, mutatta, vagy tette szóvá. – Ha a vezér keresztet vet, akkor az keresztes sereg, akármilyen is a zászlaja.
Sojgu a Szpasszkij-torony tövében 1 Sojgu a Szpasszkij-torony tövében 2 Sojgu a Szpasszkij-torony tövében 3.Bojtár András – Szabad Riport

Források: Russia Today, Komszomolszkaja Pravda

Brazília orosz légvédelmi komplexumot vesz

Pancir-Sz1 hidfo.ru
Brazília védelmi minisztere, Jaques Wagner bejelentése szerint hivatalos úton is igényt nyújtanak be Oroszország számára a Pancir-Sz1 légvédelmi rendszer megvásárlására.
Dimitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes szombaton jelentette be, hogy már 2019-ig kialakult a Pancir-Sz1 exportjának várólistája. Brazília azonban korábban beszerezné a légvédelmi rendszert, kérését pedig arra alapozza, hogy a kormánynak korábban már volt erre vonatkozó szándéka – amit jeleztek is az orosz félnek -, és mindössze az anyagi mozgástér csökkenése, gazdasági problémák miatt kellett elhalasztaniuk az üzletet.
Wagner elmondása szerint nemrég beszélt ez ügyben az orosz nagykövettel, és nemsokára benyújtják a hivatalos kérelmet, majd megkezdődnek a tárgyalások az árakról. Brazília az idei költségvetési átalakítások ellenére is megvenné a légvédelmi rendszert, és már az első üzlet eredményeként 3 üteget helyeznének működésbe, mintegy 50 milliárd rubel értékben.
Az Amerikai Egyesült Államok mostanra közvetlen Oroszország határai mentén telepíti saját rakétarendszereit, és a NATO jelentős haderő-összpontosítást folytat az orosz határ mentén. Oroszország biztonságpolitikája ennek megfelelően módosul; többek között az Egyesült Államokhoz közeli országokban megkezdi saját műholdas helymeghatározó rendszere földi központjainak építését, újra feléleszti a Kubával folytatott katonai együttműködést, és fokozza a fegyvereladásokat dél-amerikai országok számára.

http://hidfo.ru/2015/05/brazilia-orosz-legvedelmi-komplexumot-vesz/

Siófoki Közlemény

Magyarország és Európa valamennyi hírközlő szervének javaslom azt, hogy ügyvédi irodámat – 8600 Siófok Szűcs u. 1. sz. – akár a holnapi napon, akár a hét bármelyik napján délelőtt 10 óra körül keressék fel akkor, ha érdekli bármelyikőjüket az, hogy hazánkban a devizában nyilvántartott kölcsönszerződés adósai miként vélekednek a parlamenti ellenzék támogatásával tanúsított kormányzati törvénykezési magatartásról..
Azt nem ígérem, hogy a sajtó számára nyilatkozatot tudok tenni, hiszen minden valószínűség szerint az adósok sorának vége asztalomtól 8-10 m-re lesz, illetve nyilatkozattételem esetén még este nyolc órakor sem végzek a perindításokkal.
Talán érdekesebb Európában most ez a téma mint az, hogy a 80 milliárdos TV közlése szerint állítólag holnap a Fülöp szigeteken 240 km/óra sebességű szél fog fújni…
Levelezőim felé pedig az alábbi tájékoztatást teszem:
Egyik kedves Levelezőm az alábbi mondat kíséretében tájékoztatott arról, hogy a Magyar Nemzeti Bank Elnökének most jutott eszébe az, hogy közérdekű pereket indít egyes banki Üzletszabályzatokkal kapcsolatosan a bankokkal szemben:
„Remény a ködben,de nem az alagút vége még. Bár jó érzés,hogy foglalkoznak még az üggyel az érintettek,viszont csak ködösítést érzek ebben is,mint az elszámolásnak nevezett szerződésmódosítás ürügyén.”
Természetesen népbutítási akcióról van szó a Nemzeti Bank Elnöke részéről, ennek bizonyításához indokoltnak látom azt, hogy az adósok a Polgári Perrendtartás 54. §-a alapján a Nemzeti Bank által indítandó perben beavatkozóként lépjenek fel az alábbi lehetőségek mellett:
Beavatkozás a perbe
54. § (1) Akinek jogi érdeke fűződik ahhoz, hogy a más személyek között folyamatban levő per miként dőljön el, a perbe – az első fokú ítélet hozatalát megelőző tárgyalás berekesztéséig – az azonos érdekű fél pernyertességének előmozdítása végett beavatkozhat.
Az, akire az ítélet jogereje kiterjed, úgynevezett önálló beavatkozó. Az önálló beavatkozó perbeli cselekménye is pótolja a fél elmulasztott perbeli cselekményét, de ennek hatálya már nem függ a támogatott fél perbeli cselekményéről, így attól sem, ha ellentétes a támogatott fél perbeli cselekményével.
Ehhez képest az önálló beavatkozó hatályosan fellebbezhet akkor is, ha a támogatott fél lemondott a fellebbezési jogáról. Az önálló beavatkozó fellebbezését (csatlakozó fellebbezését) a támogatott fél nem vonhatja vissza. Az ellentétes perbeli cselekményeket a bíróság ilyenkor úgy bírálja el, mintha egységes pertársaság esetén a pertársak perbeli cselekményei lennének egymástól eltérőek.
Indokolásból:
A függetlenség elve valósul meg akkor, ha az ítélet jogereje kiterjed a beavatkozóra. Ebben az esetben a beavatkozó – függetlenül az általa támogatott féltől – önállóan végezhet perbeli cselekményeket és ha azok a fél perbeli cselekményeitől eltérnek, azokat a bíróság a per egészének mérlegelésével ítéli meg.
A függőség elve ezzel ellentétben azt jelenti, hogy a beavatkozó perbeli cselekményei, amennyiben az általa támogatott fél perbeli cselekményeivel ellentétesek, hatálytalanok.
Az, hogy az ítélet jogereje a beavatkozóra mikor terjed ki, a jogvita tárgyát képező jogviszonyra vonatkozó anyagi jog határozza meg.
A beavatkozó perbeli cselekményével pótolhatja a támogatott fél mulasztását.
A Pp. 233. §-a a beavatkozó részére külön fellebbezési jogot is biztosít. Nem jelenti ez azt, hogy a beavatkozó fellebbezése ne lenne ugyanúgy járulékos jellegű, mint más perbeli cselekménye. Amennyiben az ítélet jogereje a beavatkozóra nem terjed ki, a beavatkozó hatályos fellebbezést nem terjeszthet elő akkor, ha a támogatott fél lemondott a fellebbezési jogáról. A függő helyzetben lévő beavatkozó fellebbezését a fél visszavonhatja, ez vonatkozik a csatlakozó fellebbezésre is. A függő helyzetben lévő beavatkozó hatályosan nem támadhatja fellebbezéssel a határozat azon részét, mely ellen a fél fellebbezéssel nem élt.
Az, akire az ítélet jogereje kiterjed, úgynevezett önálló beavatkozó. Az önálló beavatkozó perbeli cselekménye is pótolja a fél elmulasztott perbeli cselekményét, de ennek hatálya már nem függ a támogatott fél perbeli cselekményéről, így attól sem, ha ellentétes a támogatott fél perbeli cselekményével.
Ehhez képest az önálló beavatkozó hatályosan fellebbezhet akkor is, ha a támogatott fél lemondott a fellebbezési jogáról. Az önálló beavatkozó fellebbezését (csatlakozó fellebbezését) a támogatott fél nem vonhatja vissza. Az ellentétes perbeli cselekményeket a bíróság ilyenkor úgy bírálja el, mintha egységes pertársaság esetén a pertársak perbeli cselekményei lennének egymástól eltérőek.
Nagy összegben fogadok arra, hogy a Nemzeti Bank Elnöke, illetve eljáró bíróság ezt a beavatkozást akadályozni fogja. Amennyiben pedig mégis elfogadja a bíróság a beavatkozást szóljanak, mert van egy-két gondolatom erre az esetre.
Siófokon 2015. május 10. napján.
Léhmann György

Nyugati felforgatás Macedóniában

Szerbia határőrizet erősít hidfo.ru
Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter elmondása szerint megerősítik a koszovói határ őrizetét, miután újabb terrortámadás történt Macedóniában, és fennáll annak veszélye, hogy a terroristák átszivároghatnak a határon. Kumanovoban öt rendőr veszítette életét és mintegy 30 civil sérült meg abban a tűzharcban, ami a belvárosban a rendőri erők és egy terrorista csoport közt kezdődött. Stefanovic nyilatkozata szerint gyorsan és határozottan fognak fellépni, hogy megmutassák azoknak, akik Szerbia területén készülnek terrortámadásokat elkövetni; a rendfenntartás képes garantálni a civil lakosság biztonságát, és a beszivárgókat azonnal elfogják.
Macedónia belügyminisztériumának közleménye szerint néhány napja egy általuk meg nem nevezett szomszédos ország területétől terroristák csoportja érkezett az országba, azzal a céllal, hogy közintézmények ellen hajtsanak végre támadásokat. Kumanovo 2001-ben is a kormányerők és a Koszovóból beszivárgó albán fegyveresek közti összecsapások központja volt, és ez a konfliktusgóc láthatóan kiújulóban van.
Macedóniában napokkal ezelőtt újabb felforgató művelet kezdődött, szerdán egy a fővárosban kezdődő kormányellenes megmozdulás során több mint 38 rendőr szerzett komolyabb sérüléseket. Macedóniában is valószínűsíthető az ukrán forgatókönyv megismétlődése, ha a kormány nem lép fel elég határozottan. Az ország részt vesz az Oroszország által épített, úgynevezett “Török Áramlat” gázprojektben, ami a Brüsszel által szabotált Déli Áramlat alternatívja lesz.
Az Egyesült Államok jelenlegi kormánya arra törekszik, hogy az Európai Unió gázellátása ne az orosz gázmezőkről, hanem háborúk és felforgatások sorozatán át megkaparintott közel-keleti földgáztartalékok kitermelésével legyen biztosítva. Ez lehetővé tenné, hogy Európát továbbra is amerikai befolyás alatt tarthassák, mivel ebben az esetben az amerikai katonai fölénytől függene az Európai Unió gázellátása. A nyugati szövetség ennek részeként a Nabucco projektet akarja feléleszteni, aminek gázellátását az iráni politika nyugat felé fordításával, a szíriai Asszád-kormány megdöntésével, és Törökország nyugatorientáltságának stabilizálásával, vagy Kurdisztán kiszakításával akarják biztosítani. Mindegyik jelentős mértékben támaszkodik az amerikai titkosszolgálatok közel-keleti tevékenységére és amerikai katonai fölényre, ami lehetővé tenné, hogy az Egyesült Államok megőrizze kontrollhelyzetét az Európai Unió felett.
Oroszország ezzel szemben egy új gázprojekt megvalósítására törekszik, ami a fenti forgatókönyvvel ellentétben békés úton biztosítaná az Európai Unió gázellátását. Macedónia része lesz ennek a projektnek, emiatt valószínűsíthető a nyugati felforgatás, és a kormány megöntésére tett kísérletek. Ugyanígy, ahogy Macedóniában kiújítják a konfliktusgócot, valamennyi, az új gázprojektben részt vevő ország ki van téve ennek a kockázatnak. Törökország, Görögország, Macedónia, Szerbia és Magyarország nyomvonalon épülne az új gázvezetékprojekt, ezen országok kormányai korrumpálásnak vannak kitéve, sikertelenség esetén felforgatási kísérletnek és a kormány elmozdítását célzó, mesterségesen gerjesztett tüntetéshullámnak.

http://hidfo.ru/2015/05/nyugati-felforgatas-macedoniaban/

A Halhatatlan Ezred Menete Moszkvában

Mintegy negyedmilliónyian vettek részt tegnap Moszkvában a katonai parádét követő menetelésen.
halh
A “Halhatatlan Ezred” elnevezésű demonstráción a résztvevők a Nagy Honvédő Háború során a harcokban részt vett családtagjaik fényképével vonultak.
papa
A menet első sorában Oroszország elnöke is ott lépdelt. Vlagyimir Putyin a háború során Leningrádban szolgált édesapja képével sétált.

https://balrad.wordpress.com/2015/05/10/a-halhatatlan-ezred-menete-moszkvaban/

Puskov: új szövetség a NATO ellen

Alekszej Puskov hidfo.ru
Alekszej Puskov, az orosz Állami Duma külügyi bizottságának vezetője szerint az Oroszország és Kína közt kialakuló szövetség az Egyesült Államok és a NATO agresszív terjeszkedésére adott természetes válaszreakció. Bár a nyugati sajtóban ez a tény süket fülekre talál, Puskov most újra egyértelművé tette egy saját Twitter-profilján közzétett bejegyzésben.
“Az Egyesült Államok és a NATO az utóbbi 20 évben megpróbálta maga alá sorolni a világot. A nyugati szövetség terjeszkedésére válaszként jön létre Oroszország és Kína alternatív szövetsége.”
Hszi Csin-ping kínai elnök a hét folyamán Oroszországban tett látogatást, melynek során nem csak a győzelmi felvonuláson és megemlékezéseken vett részt, de számos megállapodást aláírt a két ország közti gazdasági és kereskedelmi együttműködés bővítéséről, ami az Eurázsiai Gazdasági Unió számára gazdasági mérföldkövet jelent, emellett a transz-eurázsiai program gazdasági alapjait is meghatározza.
Vlagyimir Putyin orosz államfő a Hszi Csin-pinggel folytatott megbeszéléseket követően bejelentette, hogy Oroszország elkötelezett a Kínával fenntartott hosszú távú gazdasági együttműködés irányába, ami az Eurázsiai Gazdasági Unió keretein belül fog kibontakozni, és az Új Selyemút projekt a jövőben egy a kontinens egészére kiterjedő egységes gazdasági térség felépítését teszi lehetővé.

http://hidfo.ru/2015/05/puskov-uj-szovetseg-a-nato-ellen/

Donbasszban mára virradóan tűzijátékok voltak. Volt benne-este-látványos ünnepi, és jónéhány helyen kevésbé látványos, és nem ünnepi.

A látványos és örömködő tűzijátékokat a “Győzelem Napja” ünnepségsorozata esti lezárásaként a Népköztársaságok rendezték.
A kevésbé látványos, és egyáltalán nem ünnepit a valcmanista latortüzérség prezentálta.
A Luhanszki Népköztársaság területén valamivel több mint félszáz ilyet rendeztek Nyalókakirály latorjai.
A Bakmutka autópályán a 29. számú blokkposztot ágyúzták.
Zsjelobkát, Szokolnyikovot, Szmelot, a Vjeszelaja Gorat, Sztanyica Luhanszka környékét, Nyikolajevka, Pionyerszkoje, Pankovka, Bolotennoje, Vjeszelenkoje környékét. A 31. blokkposzt vidékét, valamint Zolotojet.
Krasznyij Pahar, Troickoje és Szanzsarovka is a szórásuk alatt volt mára virradóan.
Ugyanakkor-bármennyire is hihetetlennek tűnik a dolog, a Donyecki Népköztársaság területén harci vonatkozású esemény nem történt. Legalábbis említésre méltó nem.
Peszkiben már-már zavarólag hatott, hogy ha óránként valamelyik fél eleresztett egy aknagránátot.
A donyecki repülőtére egész éjjel mindössze kettő latorgránát csapódott be, és ezt az ott tanyázó népköztársaságiak kimondottan zavarba ejtőnek minősítik. Állítólag többen megpróbáltak aludni, de ilyen nagy csendben ez lehetelennek bizonyult.

Megérkezett a kényelmes, könnyű, nyári”hadidivat” Ki is lett próbálva gyorsan. Motorola szerint igen praktikus és biztonságot nyújtó viselet.
“Délvidéken” is nyugalom honolt mára virradóan. Még tán’ pisztolylövés sem dörrent Sirokino környékén. A harcokhoz szokott népfelkelők szerint “kétségbeejtő” ez a nagy csend.
“Amíg lövöldözés volt, tudtuk hogy velünk foglalkoznak, és nem újabb gonoszságokon törik a fejüket! De most ezek lehet hogy valamire készülnek!”-vélekednek a milicisták.
https://balrad.wordpress.com/2015/05/10/donbassz-harci-hirei/