2015. június 30., kedd

“Falakat emelnek ahelyett, hogy lebontanák őket”

Izrael nemzetbiztonsági tanácsa elfogadta Benjamin Netanyahu javaslatát arra vonatkozóan, hogy megkezdjék egy biztonsági kerítés építését végig a jordániai határ mentén.
A kormányfő szóvivője hétfőn este jelentette be az új kerítés építését, ami már évekkel ezelőtt tervbe volt véve, de korábban elhalasztották megépítését egy másik kerítés miatt, amit a szíriai határon helyeztek el, hogy megakadályozzák a terroristák – és menekültek – bejutását Izrael területére.
Netanyahu napokkal ezelőtt közölte, hogy a kerítés az ország nemzetbiztonsági érdekei miatt fontos, minél hamarabb meg kell kezdeni az építését. A jordániai határszakaszra építendő határzár mintegy 30 kilométer hosszú lesz, és teljesen átjárhatatlanná teszi az ország keleti határainak egy részét.
Izrael korábban nem csak a szíriai határon, de az Egyiptom felőli határszakaszon is biztonsági kerítéssel zárta el az országot, ezzel megakadályozván, hogy a Gázai övezetből sikeresen kijutó palesztin menekültek eljussanak Izrael területén élő rokonaikhoz. Arieh Eldad, a négy pártból álló Nemzeti Unió tagja 2012-ben, az egyiptomi határkerítésnél tett látogatásakor kijelentette, hogy mindenkire lőni kell, aki átlépi ezt a kerítést. A kormány a jordániai szakaszon épülő határzárról most eképpen nyilatkozott:
“Az új szakasz annak a projektnek egyenes folytatása, amit az egyiptomi határszakaszon vittünk véghez, és mostanáig sikeresen akadályozta meg az illegális bevándorlók – és persze számos terrorista mozgalom tagjainak – belépését Izrael területére.”
A kormány hangsúlyozta, hogy a kerítés teljes hosszában Izrael területén épül meg, így azzal nem sértik Jordánia szuverenitását.
Úgy tűnik, nem csak a demokrácia zászlóvivőjének tartott Egyesült Államok, de a Közel-Kelet egyetlen demokráciájaként emlegetett ország is “falakat emel ahelyett, hogy lebontaná őket”.

http://hidfo.ru/2015/06/falakat-emelnek-ahelyett-hogy-lebontanak-oket/

Spanyolországban tüntetnek az amerikaiak bevonulása ellen

Spanyolország fővárosában tüntetés kezdődött a külügyminisztérium épülete előtt az ellen, hogy az országban állandó jelleggel amerikai csapatok állomásoznának.
A kormány két héttel ezelőtt írt alá egy megállapodást az Egyesült Államokkal, ami megnövelte a Moron de la Frontera (65 kilométerre Sevilla mellett) létesítményben állomásoztatható amerikai csapatok maximális létszámát, és lehetővé tette, hogy az amerikai fegyveresek állandó jelleggel az országban tartózkodjanak.
A tüntetés résztvevői “Spanyolország eladó” és “Nemet a háborúra – Nemet a NATO-ra” feliratú plakátokkal vonultak a külügyminisztérium épülete elé, és különböző rigmusokat skandáltak, mint “az imperializmus terrorizmus” és “ki a NATO-val” (Spanyolországból).
Az imperializmus szó használata ez esetben valóban helytálló, a NATO katonai jelenlétének megerősítése ugyanis Európában majdnem minden esetben az amerikai csapatok bevonulását jelenti, miközben az európai országok csapatai továbbra sem jelenhetnek meg az Egyesült Államok területén.
A spanyol kormány által aláírt diktátum 2200 amerikai katona és 500 civil (pl. a CIA emberei civilnek számítanak) jelenlétét engedélyezi a létesítményben, ami rendkívüli helyzetben háromezerre növelhető. A diktátum emellett arra kötelezi Spanyolországot, hogy 26-ra növelje az országban bevetésre készen állomásozó amerikai vadászrepülőgépek “engedélyezett” maximális számát.
A tüntetésről a RIA Novosztyi hírügynökség számolt be (az európai sajtó valamilyen okból nem tartotta fontosnak), és egy helyszíni tudósítójuknak az egyik tüntető azt mondta,
“a NATO az imperialista agresszió szimbóluma.”
A tüntető emellett elmondta, Spanyolországban sokan aggódnak amiatt, hogy az amerikaiak valószínűleg afrikai országokban elfogott külföldi állampolgárokat tartanak fogva és vetnek alá kínvallatásnak a létesítményben, és kifejezetten aggasztó, hogy a kormánynak nincs elég ereje ahhoz, hogy nemet mondjon az amerikaiaknak.


http://hidfo.ru/2015/06/spanyolorszagban-tuntetnek-az-amerikaiak-bevonulasa-ellen/

Görögország csatlakozhat a BRICS csoporthoz

Görögország készen áll arra, hogy a BRICS csoport részévé váljon és csatlakozzon a BRICS Új Fejlesztési Bankjához.
Kosztasz Izikosz védemi miniszter helyettes a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva jelentette ezt ki, hozzátéve, hogy Görögország mindig is az európai-eurázsiai kapcsolatok bővítésének oldalán állt. Oroszország májusban hívta meg Görögországot a BRICS csoportba, és a fejlesztési bankhoz csatlakozásról a BRICS július 9-10-i csúcstalálkozóján fognak dönteni. A miniszterhelyettes elmondása szerint jelenleg is folyamatban vannak a tárgyalások a tagállamokkal a csatlakozás feltételeiről.
A BRICS új fejlesztési bankjának létrehozásáról az öt legnagyobb fejlődő gazdasággal rendelkező ország, Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika határozott a 2014 júliusában tartott csúcstalálkozón. A tagállamok akkor megállapodtak egy 100 milliárd dolláros likviditási alap fenntartásáról, hogy biztosítsák bankrendszereik pénzügyi stabilitását. Az új fejlesztési bank egy alternatíva a nyugati országok által irányított pénzintézetekkel szemben, így Görögország az államcsőd szélén nem kell a nyugati hitelezők követeléseinek betartására szorítkozzon.
Amennyiben a nyugati országokkal nem sikerül megállapodni a hiteltörlesztés feltételeiről és bekövetkezik az államcsőd, Görögország pénzügyi stabilitását a BRICS együttműködés is garantálhatja, ami azt jelentené, hogy Athén sikeresen megmenekül a nyugati pénzintézetek hitelcsapdájából.

http://hidfo.ru/2015/06/gorogorszag-csatlakozhat-a-brics-csoporthoz/

Szerbia ellen fordítanák a szélsőjobboldalt?

Miután a kormány bejelentette, hogy egy 175 kilométer hosszú, négy méter magas kerítést fog építeni a szerb-magyar zöldhatárra, hazánk a korábbinál is kiterjedtebb bevándorlási hullámmal kell szembenézzen. A probléma könnyen egy újabb feszültséggóccá válhat a térségben, de ezúttal nem a lakosság számára adódó problémák, hanem államközi viszonyok szintjén.
A kerítés építésének hírére a Balkán-félszigetre már eljutott, a nyugati országokba igyekvő bevándorlók igyekeznek minél gyorsabban átjutni a magyar határon, mielőtt megépülne a teljes határzár. Az elmúlt hetek folyamán a magyar és szerb rendőrség is nagy számmal tartóztatott le olyan személyeket, akik az illegális bevándorlókat – anyagi ellenszolgáltatásért – átcsempészik a határon, vagy az országon át, a határ közelébe. A Délmagyar.hu újságírói azonban képi anyaggal támasztanák alá, hogy a szerb rendőrök szervezett módon irányítják tovább a bevándorlókat a magyar határra.
Az újságírók egy a bevándorlókkal Magyarkanizsára érkező buszjáratra várakozva szembesültek azzal, hogy a járat nem áll meg a célállomáson, hanem tovább megy, és a menekülteket egy a szerb-magyar zöldhatárhoz közeli területen, a Tisza ártere mellett “igazították útba”. A beszámoló szerint a szerb rendőrök leszálltak a buszról, egyikük a forgalmat lassította, másik kettő az ártérbe irányította a buszról leszállított menekülteket, a magyar határ felé továbbirányítva őket. Végül a rendőrök visszaszálltak a buszra és visszaindultak Magyarkanizsa felé. A leszállított menekülteket megkérdezve pedig alátámasztást nyert, hogy nem egyszerűen kitették őket, hanem valóban elmagyarázták nekik, merre kell tovább menni, és a rendőrök a zöldhatár felé irányították őket.
Ezen a ponton logikusnak tűnik, hogy feltegyük a kérdést; Szerbia szervezett módon Magyarországra továbbítja a bevándorlókat? Ez egy igen súlyos vád, tekintve, hogy szerb vezető politikusok hangsúlyozzák, “ők nem fognak falakat emelni”, és ezzel azt a látszatot keltik, hogy szolidaritást vállalnak az Európába érkező menekültekkel. A kérdés felvetése azonban már előfeltételezi, hogy az újságíróknak köszönhetően birtokában legyünk az információnak, miszerint a szerb rendőrök segítik Magyarország felé az illegális bevándorlókat. Így sokkal inkább azt kell megkérdeznünk, vajon a munkáját végző újságíró esetében egyszerű felelőtlenségről, vagy szándékos hangulatkeltésről van-e szó (esetleg arról, hogy az újságírás mint szakma ebben az esetben ellentétbe kerül a politikai stabilitással mint érdekkel). Ebben a helyzetben ugyanis nem csak a tömegesen érkező illegális bevándorlók okoznak problémát, hanem mindazok a személyek, akik a térség politikai stabilitását felelőtlen hozzáállásukkal veszélyeztetik.
Az utóbbi hetek során számos példát láthattunk arra, hogy Szerbia és Magyarország vezetői megpróbálnak felülemelkedni a tömeges bevándorlás miatt törvényszerűen elszabaduló indulatokon, és közös erővel, összefogással kezelni a helyzetet. A magyar és szerb rendőrök együttműködése az embercsempészek elfogása terén egy reményteli példa – abba az irányba mutat, hogy a két ország politikusai próbálják felelősen kezelni a helyzetet. Ugyanakkor egy potenciális feszültséggócot jelent az a tény, hogy a kormány kerítést épít a déli határra. Szerbia ugyanis – ahogy Magyarország is – abban érdekelt, hogy a lehető legkevesebb illegális bevándorló jusson el az országba, – vagy ha már átjutottak, lehetőleg minél hamarabb távozzanak. Ez egy ki nem mondott tény, és a politikus eljátszadozhat ugyan a szolidaritás látszatával (baloldali szavazatok reményében), de a tettek többnyire azt mutatják, hogy az illegális bevándorlókat senki nem akarja beengedni, legalábbis nem oda, ahol ő mindennap egy térben kell legyen velük. Ha politikusok nem is vállalják fel mindezt nyíltan, törvényszerű, hogy helyi szinten, a határ közelében működő, hazafias szellemiségű rendőrök igenis továbbítani fogják a bevándorlókat a szomszédos országba, hogy a hazájukat minél hamarabb elhagyják. Ez minden országban törvényszerű, nem csak Szerbia esetében.
Ezen a ponton avatkozik be az újságírók felelősségtudata, vagy annak hiánya; abban az esetben ugyanis, ha egyes sajtóorgánumok elkezdenek tudósításokat közölni arról, amint helyi szinten hatósági személyek egy másik ország kárára kezelik a bevándorlás-kérdést, elszabadulhatnak az indulatok. Egyelőre korai lenne szándékos hangulatkeltésről beszélni, de tény, hogy a magyar hazafias szervezetek nem fogják lelkesen fogadni, ha a szerb rendőrök hozzájárulnak a Magyarországra irányuló illegális bevándorlás fokozásához. Egyáltalán, a többség nem fogja lelkesen fogadni: épp amiatt épít a kormány kerítést, mert egy utóbbi hónapban készült felmérés szerint a lakosság 77%-a azt várja el, hogy a kormány megakadályozza a tömeges bevándorlást.
Egy ilyen helyzetben törvényszerű, hogy a két ország közt megromolhat a viszony. Emiatt azok az újságírók és sajtóorgánumok, melyek ehhez hasonló tudósításokat közölnek, a Szerbia és Magyarország közti diplomáciai kapcsolatok megromlását segítik elő. Egy ilyen cselekedet lehet szándékos, vagy nem szándékos – lehet szó hangulatkeltésről, vagy egyszerű felelőtlenségről is. Erre leginkább az szolgálhat érdemleges válasszal, hogy baloldali liberális sajtóorgánumok elkezdenek-e rendszeresen foglalkozni a fentihez hasonló esetekkel. Ha rendszeresen foglalkoznak vele, annak egy célja lehet: lehetőleg minél nehezebb helyzetbe hozni a kormányt azáltal, hogy a hazafias szervezeteket Szerbia ellen fordítják, vagyis előidéznek egy olyan helyzetet, amiben még a radikális jobboldal is tovább fokozza a feszültséget. Akkor ugyanis kijelenthetnék, hogy a kormány nem tudja kezelni a helyzetet, amit mi sem mutat jobban, mint hogy a szélsőjobboldal problémákat okoz a szerb határ mentén, ahol mindenféle atrocitások történnek.
Értelemszerűen, ebben a helyzetben a hazafias szervezetek vállán is igen nagy felelősség nyugszik. Ha a határ mentén – esetleg a határ túloldalán – atrocitások történnek, az a balliberálisok számára kedvező helyzetet teremt. Ellenben, a határ innenső oldalán aktívan közreműködhetnek abban, hogy a rendőrség nagyobb hatékonysággal fogja össze az illegális bevándorlókat.
Mit tehet az újságíró, ha azzal szembesül, hogy a szerb rendőrök Magyarország felé továbbítanak illegális bevándorlókat? Először is: a jelenlegi helyzetben lehetőleg ne azzal kezdje, hogy fotókat hoz nyilvánosságra. Felelős cselekedet lenne erről a rendőrséget értesíteni, akik a megfelelő csatornákon utánanézhetnek, vagy felléphetnek ellene. Ha nyilvánosságra hozza, azzal az újságíró kinyilvánítja, hogy nem a megoldásban érdekelt, hanem a feszültség szításában. Magyarország és Szerbia közösen kell megoldja ezt a problémát, a hangulatkeltés pedig csak hátráltat minden megoldási kísérletet.

http://hidfo.ru/2015/06/szerbia-ellen-forditanak-a-szelsojobboldalt/

Megszavazták, hogy idénymunkára kényszeríthetők a közmunkások

Megszavazták azt a közmunkásokat érintő módosítást, amely szerint idénymunkára is kirendelhetők a közfoglalkoztatottak, aki pedig nem hajlandó erre, azt hónapokra kizárják a közfoglalkoztatásból.
Megszavazta az Országgyűlés, hogy közfoglalkoztatottakat is lehet alkalmazni egyszerűsített foglalkoztatásban, idénymunkásként. Ha valaki nem fogadja el az egyszerűsített foglalkoztatásban felajánlott munkalehetőséget, három hónapra kizárják a közfoglalkoztatásból.
A munkáltatók minden év október 31-ig bejelenthetik a megyei foglalkoztatási szerveknél a következő év május 1. és október 31. közötti terveiket azzal kapcsolatban, hogy hol, munkakörönként milyen létszámban és milyen ütemben szeretnének egyszerűsített foglalkoztatást. A munkáltatók a polgármestereknek is jelezhetik ezeket.
Pintér Sándor belügyminiszter azzal indokolta a módosítást, hogy egyrészt lehetőséget kívánnak biztosítani arra, hogy a közfoglalkoztatottak minél nagyobb számban tudjanak részt venni például a mezőgazdasági idénymunkákban, másrészt a közfoglalkoztatási program ne akadályozza a munkáltatók szezonális munkaerő-igényének kielégítését.
A módosításokat a képviselők 117 igen szavazattal, 64 ellenében fogadták el.
(MTI)

Maradjunk annyiban, hogy JOGALKOTÓINK, JOGSZOLGÁLTATÓINK, ÉS A FELÜGYELETI SZERVEK vezetőinek tudata nem fogja át, hogy MAGYAROK SZÁZEZREIT-MILLIÓIT teszik tönkre!

Petícióban követelik a főként autóhitelezéssel foglalkozó Lombard Lízing Zrt. ügyfelei, hogy a jegybank fogyasztóvédelmi felügyelete haladéktalanul indítson vizsgálatot a pénzintézet eljárásainak feltárására, és intézkedjen a társaság jogsértő magatartásának megszüntetéséről.
petí
Egyre nagyobbak az indulatok az adósok körében a szegedi székhelyű Lombard Lízing Zrt. tevékenysége miatt, ezért aláírásgyűjtésbe kezdtek a lízingcég ügyfelei. Az adósok szerint különböző fórumok, közösségi oldalak, érdekvédők és a sajtó is a Lombard értelmezhetetlen eljárásainak részleteitől hangos, ám úgy vélik, a levegőbe kiáltott segélykérések nem érnek célt. Éppen ezért követelik a Magyar Nemzeti Banktól (MNB), hogy azonnal indítson vizsgálatot a lízingcég ügyében, és hatáskörénél fogva intézkedjen a jogsértő magatartás haladéktalan megszüntetéséről.
A petíciót eddig több mint 750 adós írta alá, akik nyolc pontban kérik a jegybank vizsgálatát. Álláspontjuk szerint a Lombard a devizahitelesekre vonatkozó jogszabályok alapján fennálló elszámolási kötelezettségének nem a törvény által meghatározott módon tett eleget. A cég tájékoztatása félrevezető, számításainak alapadatai hibásak, valótlanok, követhetetlenek. Továbbá úgy látják, hogy a társaság a korábban jogerős ítéletben jogszerűtlennek, így semmisnek kimondott általános szerződési feltételeit továbbra is érvényesíti egyes ügyfeleivel szemben.
Mint írják, a lízingcég szabályos indoklás megküldése nélkül, egyoldalúan és tömegesen bontja fel egyes ügyfeleivel kötött szerződéseit, majd az ügyfél tájékoztatása és beleegyezése nélkül adja át személyes és banki adatait az általuk megbízott harmadik személynek, mellyel súlyosan megsérti ügyfelei törvényben biztosított jogait. Kifogásolják azt is, hogy a társaság törvényes jogalap nélkül tartja birtokában a tulajdonosok nevére kiállított gépjárműtörzskönyveket. Ezekkel jogellenesen visszaélve tömegesen kérvényezik a járművek forgalomból való ideiglenes kivonását, amivel jelentős jogsérelmet szenvednek el a birtokon belül lévő tulajdonosok. Pedig a polgári törvénykönyv megkérdőjelezhetetlen határidőt szab a kérdésben. A jogszabály úgy fogalmaz: „a visszavásárlási jogot legfeljebb öt évre lehet kikötni, az ezzel ellentétes megállapodás semmis”, vagyis ezt követően a pénzintézetek az úgynevezett opciós vagy vételi jogra hivatkozva nem tagadhatják meg az okirat kiadását.
Ismert, lapunk számolt be arról, hogy a Lombard Lízing Zrt. több jogerős bírósági ítéletet nem tartott be, s a jelek szerint az igazságszolgáltatás egyetlenegy szerve és az MNB sem kényszeríti rá a céget arra, hogy törvényesen járjon el adósaival szemben. A bíróság egyebek mellett arról határozott, hogy a lízingcég nem adhatja ki ügyfelei adatait az érdekeltségi körébe tartozó társaságnak, illetve harmadik félnek, továbbá nem veheti önkényesen birtokba ügyfele gépkocsiját, még akkor sem, ha megszűnik a szerződés. Ennek ellenére a Lombard számos ügyfelére továbbra is behajtók vadásznak, s több esetben az is előfordult, hogy az adósok gépjárműveit el akarták venni a követeléskezelők munkatársai, akik egyébként mit sem tudnak a jogerős ítéletekről.
A Lombard tevékenységi engedélye ma sincs visszavonva, pedig a jegybank könnyen léphetne az ügyben. A törvény ugyanis úgy fogalmaz: amennyiben olyan körülmény merül fel, amely súlyosan sérti az ügyfelek érdekeit, a felügyelet visszavonhatja a cég engedélyét. Hogy mire vár az MNB, azt nem tudni.
(Horváth Csaba László)

Donbasszban pontosan úgy zajlott ma a frontélet-mint ahogyan azt az utóbbi napokban megszokhattuk.

dony

A nap legjelentősebb eseménye inkább diplomáciai történés volt.
Donyeckben ma Gyenyisz Pusilin DNR “minszki főtárgyaló” bejelentette: a júlis másodikára tervezett “alcsoporti” ülésre a két Népköztársaság NEM KÜLDI EL képviselőit! (Technikai problémák vannak!)
pusilin
LEHETSÉGES, hogy július 7-én elutaznak Minszkbe az alcsoportok tárgyalói!
Végül egy nem témába vágó, de hozzánk közeli hír Maradék-Ukrajnából:
vilok
Ötven hektáros (!) kanabiszültetvényre leltek ma a a kárpátaljai hatóságok Petrovo (Tiszapéterfalva) határában, a határsáv közelében. A jeles hely a magyar-román-ukrán határtérségben leledzik, a Tiszabecs-Tiszaújlak határátkelő közelében. A termesztő nem aprózta el!
https://balrad.wordpress.com/2015/06/29/donbassz-29/

Kényelmesebbé válik az élete, ha kiborg lesz!

A biochip beültetésének következményeit vizsgálják, az eszköz számos téren könnyítheti meg életünket, de nem veszélytelen. Mi értelme van a bőrünk alá ültetni egy biochipet? Erre a kérdésre kereste a választ a Kaspersky Lab kutatója, Evgeny Chereshnev.

Fontos lépésnek tartja a biochipet a zárak szempontjából: megszűnhetnek a kulcsok, sőt akár a szállodai recepciók is, hiszen egy NFC rendszer bevezetésével a hotelszobák ajtaját okos telefonunkkal, vagy akár a kezünkbe ültetett chip segítségével érintésünkkel is kinyithatjuk.
Eltűnnek a kuponok és az iratok
Szükségtelenné válhatnak továbbá az iratok: a közúti ellenőrzést és a sofőrök életét is egyszerűbbé tenné, ha műanyag jogosítványunk helyett egy adatbázisból kérdezhetnék le vezetési engedélyünket.
Mivel a chip titkosított, adatainkhoz tényleg csak hivatali személy férhetne hozzá, ráadásul csak amikor szolgálatban van.
A biochip továbbá felesleges kedvezménykártyáinktól is megszabadítana minket: elég egy felhasználói azonosító, amire a biochipen keresztül jóváírják az adott kedvezményt.
Nem kell se pénztárca, se bankkártya
Az NFC fizetésnek hála még bankkártyára sem lesz szükségünk vásárláskor: elég a biochippel beinjekciózott kezünket a leolvasóhoz tartanunk, és már le is emelik számlánkról az összeget. A chipben tárolhatóak lennének továbbá a befizetett közlekedési jegyek és bérletek, valamint a koncertbelépők is, így semmilyen iratot és papírt nem kellene magunknál tartani.
Az ember maga a jelszó

Az internetes holnapok nem kell majd többé bejelentkezési adatokat kérjenek a felhasználóktól, így nem kellene folyamatosan újabb és újabb jelszavakat észben tartanunk, elég lenne biochipünket használni, mely úton keresztül adataink is titkosítva maradnak.
Védené továbbá a módszer laptopjainkat, okostelefonunkat és egyéb mobileszközeink, melyek a biochip segítségével csak a hozzájuk rendelt felhasználó kezében működne. Ennél fogva egy olyan világban, ahol a biochip elterjedt, értéktelenné válnak a lopott mobiltelefonok.
A hekkerek is felfigyelnek majd rá
Bár a bőr alá ültetett biochip számos további területen, például a betegek nyilvántartásában, és az okos otthonok kezelésében is könnyebbséget hoz, az újítás a kiber bűnözők figyelmét is fel fogja kelteni.
Ha a rendszert megtámadják, fennáll a veszélye, hogy a hackerek érintkezés nélkül eltulajdonítsák adatainkat, vagy akár pénzünket.
(origo/felfedes)
Bal-Rad komm: Ahogyan szerte a világban szép lassan, alattomos módon beindult a beültethető chipeket népszerűsítő kampány, várható volt, hogy a hazai lakájmédia képviselői is fel fogják dobni a témát és elkezdik masszívan mosni az agyakat. –
A lelkes beharangozóból kimaradt néhány igazán apró dolog. Például,
hogy egy ilyen beültetett készülék arra is alkalmas, hogy méterre pontosan meghatározza helyzetünket, a tárolt adatokat pedig a kormányszervek akár folyamatosan megcsapolják, így állandóan a Nagy Testvér monitorozása alá kerülhetünk. A pénzügyeink szintén nyilvánossá válnak, és amennyiben a rendszeruraknak nem tetszik a viselkedésünk, kritikai észrevételeink, ne adj isten, ellenálló tevékenységünk, egyszerűen kikapcsolhatják ezt a kis drágaságot és akkor gyakorlatilag ellehetetlenülünk a társadalomban, hiszen azt az azonosítónkat tették működésképtelenné, ami révén mindenhez hozzáférnénk – pl. a bankszámlánkhoz. Ez a szerkezet tehát csupán látszatra biztosít kényelmi szolgáltatásokat, egyébként épp úgy viselkedik, mint a magukat liberálisnak mondók: Csak addig mutatja szebbik oldalát és csak addig toleráns, amíg azt mondod és azt teszed, amit ő akar. Amint élni kívánsz demokratikus alapjogaiddal és ellentétes nézeteket, eszméket vallva nyilvánulsz meg, máris lekapcsolnak a hálózatról.
Ezeknek a beépíthető készülékeknek a következő generációi még okosabbak lehetnek. Nem csupán az összes személyes adat tárolására, azok folyamatos frissítésére, helyzetünk meghatározására lesznek jók, hanem a testfunkcióink figyelésére, sőt, akár lehallgató funkciókkal is felvértezhetik ezeket. Nem is beszélve a lekapcsolhatósági funkcióról.

Ráadásul-ha igaz a hír-2016 végére minden magyar megkapja a biochipet-kötelező jelleggel!

Edzés

Az alábbi videon a frontsebesültek ellátását gyakorolják AMERIKAI INSTRUKTOROK vezetésével a valcmanista latrok. Élő alapanyagokon, valós sérülésekkel. TAPASZTALATOKAT gyűjtenek az amerikai frontsebészek, orosz fegyverek okozta sérülések ellátása terén. Így a legolcsóbb a tapasztalatgyűjtés.
A helyszín berendezett, a lövöldözés csak szoktatás.
https://balrad.wordpress.com/2015/06/30/edzes/

“Válámi ván…”

A “Komszomolszkaja Pravda” nem egy olyan természetű hírszolgáltató, amely szenzációhajhászással szokott bíbelődni, olvasottság-növelési vágytól hajtva.
A “KP” tudósítója vélhetőleg vágóvideot készített tegnap a Krímben. Aztán rájött a visszanézéskor, hogy az egyik részleten van “valami”!

Eléggé gyorsan repül “az a valami” még a lassított felvételen is! Magyarázat nincs rá, hogy mi lehet az.
Csak mi tesszük hozzá: az orosz légierő néhány napja próbálgat valami hiperszonikus repülő szerkezetet! Néhányan azok közül akik már látták-ilyennek ábrázolták:
fanhttps://balrad.wordpress.com/2015/06/29/valami-van/

Rosta

Magyarország — Nyolcszázharmincnégy nap, azaz több mint két év – ennyit kell várni annak a dél-dunántúli betegnek, aki szaruhártyaműtétre szorul.
toló
Bár a szaktárca nemrég közölte: plusz 5 milliárdot fordítanak a műtéti kapacitások bővítésére, hogy rövidüljenek a várólisták, a lajstrom csak nem akar látványosan megcsappanni. Pedig a pluszpénz adta új elvárások szerint így a kisebb műtétekre legfeljebb 2-3 hónapot, de a komolyabb ortopédiai beavatkozásokra is maximum fél évet szabadna várni. Ehhez képest országos átlagban egy térdprotézis-operációra 613 napot kell várni az Országos Egészségbiztosítási Pénztár friss adatbázisa szerint.
A sorban állók összetételében egyébként nincs nagy változás: a legtürelmesebbnek most is az ortopédiai operációkra váróknak és a szaruhártyaműtét előtt állóknak kell lenniük. De tumultus van a gerincstabilizálásra várók „várótermében” is.
Az OEP szerint még egy év, mire lerövidülnek a listák.
– A várólista-csökkentési program áprilisban indult. A végső cél, hogy 2016-tól Magyarországon műtéti beavatkozásra kisebb operációk esetében 2-3 hónapnál, nagyobb ortopédiai műtétek esetében fél évnél többet ne kelljen várakozni a betegeknek – tudtuk meg az OEP sajtóosztályán.
A Music FM-nek nyilatkozott nemrég Mária, akinek hat évvel későbbre adtak műtéti időpontot.
– A jobb térdembe kellene protézist ültetni. A vizsgálat során közölték, hogy ki tudnak írni operációra: 2021. április 2-án meg is ejtik a beavatkozást. A váróteremben ülő betegtársak csak akkor hitték el, hogy hat év a várakozási idő, amikor megmutattam nekik a papírt – mesélte az asszony.
Mi egy képzeletbeli, csípőprotézis-műtétre szoruló nagymamával teszteltük, mikor feküdhetne kés alá a területileg illetékes, és mikor a szabadon választott másik kórházban.
A Heves megyei nagyit az OEP adatbázisa szerint, ha a napokban kér időpontot, leghamarabb 2017. április 21-én műtenék az egri Markhot Ferenc kórházban.
arány
A lehetőségként kínált listából kiválasztottuk a budapesti Egyesített Szent István és Szent László Kórházat, ahol viszont fél éven belül meg is operálnák a nagymamát. Mindössze annyit kellene tennie, hogy az összes leletével együtt megjelenik egy személyes konzultáción, és ha az orvos indokoltnak látja a beültetést, máris megkapná az új, sokkal barátibb időpontját: fél éven belül.
Arra a kérdésre, vajon mi az oka, hogy az egyik intézményben majd két évet kell várni ugyanarra a műtétre, amit egy másikban akár fél éven belül is elvégeznek, senki sem tudta a választ.
– Semmi nem indokolja, és teljesen életszerűtlen, hogy bármelyik műtétre éveket kelljen várnia bárkinek is – mondta el egy neve elhallgatását kérő orvos.
834 nap a csúcs
Beavatkozások, amelyekre a legtöbbet kell várni (országos átlag)
1. Szaruhártyaműtét:
834 nap, 7 várakozó
2. Térdprotézisműtét:
613 nap, 9080 várakozó
3. Gerincstabilizáló műtét:
530 nap, 548 várakozó
4. Egyéb ortopédiai nagyműtét:473 nap, 105 várakozó
5. Nyitott szívműtét:
202 nap, 942 várakozó
6. Szürkehályog-műtét:
188 nap, 22116 várakozó
7. Laparoszkópos
epekő-beavatkozás:
162 nap, 2237 várakozó
8. Pajzsmirigy-beavatkozás:
155 nap, 61 várakozó
Északon kell a legtöbbet várni
Leghosszabb várólisták országrészek szerint (térdprotézis)
Országos átlag: 613 nap, 9080 várakozó
1. Észak-Magyarország: 800 nap, 1842 várakozó
2. Dél-Dunántúl: 625 nap, 1195 várakozó
3. Nyugat-Dunántúl: 512 nap, 1610 várakozó
4. Nyugat-Közép-Magyarország: 450 nap, 1296 várakozó
5. Dél-Alföld: 360 nap, 832 várakozó
6. Dél-Közép-Magyarország: 319 nap, 624 várakozó
7. Észak-Közép-Magyarország: 315 nap, 1059 várakozó
8. Észak-Alföld: 247 nap, 620 várakozó
Forrás: OEP

(blikk)
Bal-Rad komm: “…Semmi nem indokolja, és teljesen életszerűtlen, hogy bármelyik műtétre éveket kelljen várnia bárkinek is – mondta el egy neve elhallgatását kérő orvos.”
-A folyamat önmagában is furcsa kezdettel indul. Telefonon is lehet időpontot kérni.
“Fáj a fejem…”-mondja a telefonba a beteg.
-OK! Nyolc hónap múlva x.napon megműtjük!-jön a válasz.
Valahogy így működik a nem tegnap kezdődött időpontprobléma. Amelyre négy-öt esztendeje mindig azt mondják, hogy jövőre MAJD elkezd rövidülni a várólista. Közben négy dolog történhet:
1. A műtétre váró MEGGYÓGYUL! (Kevésbé valószínű, de a lista-így a várakozási idő is-rövidül.)
2. A műtétre váró meghal! (60 év fölötti jelentkező esetében erre jó esély van! Ám a lista-és a várakozási idő lerövidül.)
3. A műtétre váró állapota CSAK súlyosbodik. Nem műthető! (Anyagi megtakarítás!)
4. A műtétre várakozó állapota súlyosbodik. Műthető-de bonyolultabb, költségesebb lesz a műtét!
Az említett négy esetből-“szerencsés körülmények között”-az utolsó-a negyedik-eset jön be. Merthogy a csontok, porcok, szívek-egyéb berendezések-spontán gyógyulása nem szokványos, nem egy természtes és jellemző folyamat. Arra a várólisták mindenképpen jók, hogy statisztikailag kimutathatóvá válik MEDDIG HÚZHATJA EGY ÁTLAGMAGYAR! És lehet tervezni az udvari ötletgyárakban. Amiket politikai elitünk figyelembe vehet döntéseinek előkészítésében.
A várólisták pedig amúgy egyfajta rostát jelentenek. A jelentéktelenek, az aprók, a gyengék áthullanak rajta. A még használhatók fennmaradnak. Számukra még van esély! MEGADJA NEKIK AZ ELIT AZ ESÉLYT!