2015. november 4., szerda

Döbrögi Brutusa már feladatra készen áll

Viktor megbukott. Mielőtt nagyon örülni kezdenél, nyájas olvasó, nem a mi Viktorunk hanem a szomszédoké. De a mi Viktorunk helyében én elgondolkodnék az eset tanulságain egy kicsit, mert lenne mit megfontolni.
Viktor Pontát ugyanis minden látszat ellenére nem az utca népe buktatta meg.
Sokkal inkább vált kényelmetlenné a tőle semmivel nem különb sajátjainak, akik kaptak az utcára vonuló tömeg kínálta alkalmon és hátba szúrták amint lehetett. A korrupciós és plágiumügybe keveredett ex-kormányfő ment a levesbe a kormányával együtt, az új pártelnök Liviu Dragnea úgy próbál kialakítani korrupcióellenes képet magáról és a pártról, hogy ő maga is bűnvádi eljárás alatt áll.
Ha lenne ilyen alkalom a magyar politikai és közéletben, akkor volna aki megtegye Orbánnal ugyanezt? Naná, hogy volna. Én Lázárból simán kinézem, hogy amikor a következő önmagában nem túl jelentős, de a poharat éppen túlcsordító “netadós” intézkedésen kitör a balhé, akkor ha módja nyílik rá, megtenné.
Ráadásul Orbán a migránsozás közben szépen lassan egyre jobban belesodródik a korrupciós balhéba. Lehet azon rugózni, hogy Colleen Bell vajon minek ment most haza, de ettől még a száján kijött “amerika hangja” itt marad: a korrupt személyek bíróság elé állítását követelik. A kitiltási balhé éppen egy éves, és lássuk be a szájtépésen kívül ez alatt az egy év alatt érdemi intézkedés nem történt. Az érintett Vida Ildikó távozása sem ennek, hanem a Nagy Gecibalhénak következménye. Ügyekből pedig van azóta is bőven, elég ha csak a MET-MVM gázbalhéra és az V. ker. ingatlanmutyijára gondolunk.
vic
A kérdés inkább az, hogy a magyar társadalom eljut-e oda, ahová most jutott a román. Hogy a zemberek töke tele van már a politikai osztály korrupciós ügyeivel, a mutyizásokkal, lopásokkal, összefonódásokkal, és egy ugyan tragikus, szomorú, de politikai értelemben jelentéktelen eset katalizátorként működve kirobbant egy ekkora elégedetlenséget. Ha a netadós tüntetést veszem alapul akkor elképzelhető, ha minden mást amit engedtünk letolni a torkunkon akkor meg nem. Aztán majd meglátjuk.
Az biztos, hogy Orbán Brutusa már feladatra készen áll.
(varanus)




Ismét tízezrek tüntetnek a korrupció ellen Bukarestben

Az eddigi, részben sikeres tüntetést követően ismét ezrek vonultak utcára, hogy felelősségre vonják a Victor Ponta vezette kormány tagjait, akik felelősek lehetnek a hétvégi diszkótűz áldozataiért. A tüntetések azonban feltöltődtek korrupcióellenes tartalommal is, Victor Ponta ellen hónapok óta okirathamisítási vádak fogalmazódtak meg, de nem csak őt, hanem az ellenzéket is kritizálják.
buka
Ismét utcára vondultak a román tüntetők, követelve a hétvégi diszkótűz tragédiájában felelősségre vonhatók előállítását. A tüntetők egyik jelszava “a korrupció öl” lett, ugyanis nem csak a Victor Ponta ellen felmerült okirathamisítási és korrupciós vádak miatt vonultak utcára – az indulatok a tűzeset után csaptak fel -, hanem a teljes politikai elit megtisztulását is várják a tüntetők, ugyanis szinte mindegyik politikai pártot értek korrupciós vádak.
A tüntetők egyúttal a parlament feloszlatását és új választásokat követelnek, “huszonhat éve felváltva loptok” jelszavakkal vonultak utcára. Az eddigi becslések szerint ma csak Bukarestben eddig 30 ezren vonultak utcára, de más városokban is tüntetnek. “Nem vásároltok meg két lemondással” – skandálják sokan a Székelyhon.ro tudósítása szerint, a tömeg nem elégedett meg a Victor Ponta miniszterelnök és helyettesének lemondásával.
(HVG)
Bal-Rad komm: Hát igen! Az “oláhok” gondolatait NEM TUDJA ELTERELNI A MIGRÁNSÜGY olyan dolgokról, amik foglalkoztatják a köznépet. Mint pl. a korrupció!
NÁLUNK-pedig lassan már két hónapja élő-eleven migránst nem is látott még Toroczkai mezőőrsége sem-a döbrögista horda MINDEN DOLOGRÓL SIKERREL TOLJA ÁT A KÖZBESZÉDET a migránsproblémára. A magyarok már semmi mással nem hajlandók foglalkozni, csak a DÖBRÖGISTÁK ÁLTAL MEGHATÁROZOTT TÉMÁVAL! Ez pedig a muszlim migránsroham Európa ellen.
Ez a muszlim migránsroham Romániát is éppúgy fenyegeti, mint Magyarországot! Csak ott nincs kétharmados kórus, amely csak egy nótát hajlandó fújni! Így aztán a népek más dolgokat is észrevesznek.

Európai dzsihád: Ukrajna szabadon engedte az elfogott terroristákat

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat az ISIL és más terrorszervezetek 59 tagját akadályozta meg abban, hogy Ukrajna területére lépjenek. Nem tartóztatták le őket, ehelyett valamennyiüket szabadon engedték.
A Korrespondent hetilap beszámolója szerint számos terrorszervezet, többek közt az ISIL és Al-Nuszra Front tagjai próbáltak bejutni Ukrajna területére, hogy “megpihenjenek” a Közel-Keleten vívott dzsihádot követően, és átmenetileg elrejtőzzenek az európai hatóságok szeme elől. A hivatal közleménye szerint az ISIL és Al-Nuszra Front mellett egy Oroszország déli részein tevékenykedő terrorszervezet, a Kaukázusi Emirátus tagjai is gyülekezni kezdtek Ukrajnában.
A forrás szerint Ukrajna a terroristák tranzitországává vált, ahol a Közel-Keletről érkező fegyveresek orvosi segítséget kapnak és dokumentumokhoz juthatnak az Európába utazáshoz. Az ország emellett elsőrangú gyülekezési hely számukra, mert a vízumkötelezettség eltörlésével és Ukrajna EU-csatlakozásával ellenőrzés nélkül bejutnak az Európai Unió területére, ami a közeljövőben a – jelenleg még – Közel-Keleten folytatott dzsihád új színterévé válhat.
Az intézkedés alapján azonban az ukrán hatóságok nem érdekeltek abban, hogy a terrorizmus ellen hatékonyan fellépjenek. Bár az őrizetbe vett személyek terroristaként voltak nyilvántartva – így jogi alapjuk lett volna a letartóztatásra -, az SZBU visszaküldte az elfogott személyeket származási országukba.
Anatolij Antonov orosz védelmi miniszter helyettes szerint ezek a személyek otthonaikba visszatérve az államellenes tevékenység és szabotázsakciók szervezőivé válnak, vagy továbbutaznak más országokba, ahol szintén hasonló funkciót tölthetnek be.


http://www.hidfo.ru/2015/11/europai-dzsihad-ukrajna-szabadon-engedte-az-elfogott-terroristakat/

Donbassz

nov
Peszkinél ma hajnalban belekötöttek a valcmanisták a népköztársaságiakba. “Szó-szót” követett, mire reggel nyolcra már a légvédelmi ágyúk és gyalogsági harcjárművek is feleseltek. Délre már viszont nagyon komoly csata bontakozott ki, amely jelenleg is tart.
Gorlovka vidékén is már lassan egy hete tart a “miniháború”.
Mariupol és Donyeck irányába ismét latorerők vonulnak. Nagy számban önjáró lövegek csörtetnek a front irányába.

http://www.balrad.com/2015/11/04/donbassz-86/

Madridban akartak elkövetni terrortámadást

A spanyol rendőrség felszámolt egy dzsihádista sejtet, ami Madridban akart elkövetni terrortámadást.
A belügyminisztérium keddi közleménye szerint három, muszlim közösségekben radikalizálódott személy ellen léptek fel, akik teljes mértékben a terroristák által terjesztett ideológia hatása alatt álltak, és készen álltak terrorcselekményeket elkövetni Madrid területén. A közleményből kiderül, hogy a csoport aktívan használta az online közösségi médiát, valamint kapcsolat volt kimutatható köztük és az Iszlám Állam ismert tagjai közt.
Januárban Jorge Fernández Díaz spanyol belügyminiszter arra hívta fel a figyelmet, hogy egy év leforgása alatt több száz, az iraki és szíriai harcokban edződött terrorista tért vissza Európába. Díaz elmondása szerint az Európai Unió több ezer állampolgára harcol a Közel-Kelet valamelyik országában, és ennek jelentős hányada az ISIL Takfiri terrorszervezetben működik. A belügyminisztériumnak tudomása van arról, hogy évekkel ezelőtt mintegy 70 spanyol állampolgár utazott a közel-keleti országokba, és ezek a fiatalok a migrációs hullámmal kezdtek visszatérni Európába.
A spanyol hatóságok mostanra rendszeresen tartóztatnak le a közel-keleti háborúkból visszautazó európaiakat, és év eleje óta kiterjedt ellenőrzéseket folytatnak, melynek részeként a nyilvános helyeken véletlenszerűen is igazoltatnak “bevándorló küllemű” személyeket.
Júliusban a spanyol Publico magazin politikai elemzője, Nazanin Armanyan kijelentette, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet a NATO stratégiájának részét képezi; a nyugati katonai szövetség eszköze, amivel destabilizál, majd ellenőrzés alá próbál vonni egyes régiókat. A politológus szerint Washington az “irányított káosz” stratégiájával megpróbálja bevonni Oroszországot egy újabb nagy háborúba, ennek részeként pedig fegyveres konfliktusokat gerjeszt Kelet-Európában, a Kaukázusban és Közép-Ázsiában.

http://www.hidfo.ru/2015/11/madridban-akartak-elkovetni-terrortamadast/

Miközben Európa népei háborognak a dolog miatt, már-szó szerint-a fejünk fölött is migránsokat fuvarozgatnak Európába? KIJELENTHETJÜK: EURÓPA VÉGNAPJAI MEGKEZDŐDTEK!

Megkezdődött a menekültek áttelepítése Görögországból

Megkezdődött a Görögországban tartózkodó menedékkérők áttelepítése az Európai Unió menekültelosztási mechanizmusának keretében: szerda reggel Athénból egy kereskedelmi repülőgép fedélzetén 30-an indultak el Luxemburgba.
Az athéni kormány közölte, hogy négy szíriai és két iraki család távozásáról van szó, akiket előbb Brüsszelbe szállítanak, majd onnan viszik őket a nagyhercegségbe.
Az állami televízió jelentése szerint a menekülteknek az athéni repülőtéren tartott ünnepélyes búcsúztatásán Alekszisz Ciprasz görög kormányfő, Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke, Dimitrisz Avramopulosz, az unió migrációs ügyi biztosa, valamint Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter vett részt, akik hangsúlyozták, hogy ez csak a menekültelosztási program szimbolikus kezdete.
“Természetesen tudjuk, hogy ez csak a kezdet, hogy ez a 30 ember a menekültek ezreihez képest csak csepp a tengerben. De a célunk, hogy a cseppből folyam legyen – hangsúlyozta Ciprasz. A görög kormányfő egyúttal hangsúlyozta annak szükségességét, hogy a menekülteket közvetlenül Törökországból telepítsék át, megelőzve így az újabb haláleseteket az Égei-tengeren.
A luxemburgi külügyminiszter szintén rámutatott, hogy a menekültek szerdai utaztatása ugyan még csak a kezdet, de hozzátette, hogy “nagyon-nagyon fontos kezdetről” van szó.
A tisztségviselők kitértek arra is, hogy az európai értékrendszerrel nincs összhangban a menekültek távol tartására szolgáló szögesdrót kerítések építése, az a gyakorlat, amelyet néhány uniós tagország követ.
“A falak, a kerítések és a szögesdrótok nem lehetnek az Európai Unió részei” – mondta Asselborn. Hozzátette, ha Európának nem sikerül változtatnia ezen a képen, valamint az idegengyűlölet hullámain, akkor bizonyos értelemben megsemmisültek az EU értékei.
A menekültek áttelepítését célzó programról szeptemberben döntöttek egyes uniós tagállamok. A kezdeményezés 160 ezer Olaszországban és Görögországban partot ért menedékkérő áthelyezését irányozza elő Észak- és Nyugat-Európába. A program egy hónappal ezelőtt vette kezdetét, amikor 19 eritreai állampolgárt szállítottak Rómából Svédországba. Az Európai Bizottság adatai szerint a két uniós országból eddig 86 menedékkérőt telepítettek át.
(MTI)

Az orosz légierő tegnapi példátlanul pontos csapásai alaposan megritkították ezúttal az Al-Kaida bandák állományát.

A BETAB-500-as bunkerromboló bombák remekül működtek. Hét főgonoszt tettek hidegre:
Abu Ali al-Na’imi (Harakat Al-Ahrar Sham), Abu Al -Shami Mu’az (Jabhat al-Nusra), Saleh Seindah (Jaysh Al-Islam ), Aqaba Abu Ahmad (Liwaa Umar al-Farouq), Saqr Abu Abdo (Jaysh al-Islam), Abu Ahmad Khalil (Liwaa Umar Farouk al) és Ashraf al-Jami’at Muhairy (Harakat Al-Ahrar Sham)-valamint a körülöttük tüsténkedő-száznál több-egyszerű pokolfajzatot.
November elseje óta a szír kormányerők folyamatosan ütik-pusztítják Aleppo-tartományban az iszlamista bűnbandákat.

Tegnap Kanada után Nagy-Britannia is bejelentette, hogy nem kísérti a sorsot Szíriában, és inkább kivonja minden fegyveresét a közel-keleti országból.
http://www.balrad.com/2015/11/04/sziria-6/

A “civilek” és a NATO miatt küszöbön áll egy újabb nagy háború Európában

Angela Merkel német kancellár nem hajlandó lezárni a német-osztrák határt, mert szerinte ez katonai konfliktusokhoz és “más negatív következményekhez” vezethet Európában.
A Deutsche Wirtschafts Nachrichten német napilap beszámolója szerint Merkel komolyan számol azzal, hogy amennyiben Németország a migránsok miatt lezárja az osztrák határt, ez háborúkat idézhet elő Európában. A kancellár kijelentette, hogy a határ lezárása egyik hónapról a másikra is a feszültség robbanásához vezetne, különösen a Balkánon. Erre példaként a magyar határzárat említette, ami “Európa-szerte feszültségeket idézett elő”, ezért szerinte az események nem vehetnek olyan irányt, hogy Németország is hasonló kerítést építsen.
Merkel a Kereszténydemokrata Unió darmstadti találkozóján kijelentette, hogy a balkáni útvonalon folyamatban lévő tömeges migráció miatt a Balkán országai közt nőhet a feszültség, ha Németország lezárja határait. A kancellár szerint, amennyiben Németország határzárat építene, ezt a példát “más országok is megtennék”, önmagában a kerítés azonban nem tudná megakadályozni, hogy a migránsok más útvonalon elérjenek Németországba.
A német kormánykoalíció a felbomlás szélére jutott a migrációs válság miatt, és a vezető politikai erők mostanáig ellentétes álláspontot képviselnek. Merkel javaslata szerint Németország határain befogadó-központokként funkcionáló tranzitzónák kell működjenek, ahol a hatóságok el tudják dönteni, hogy a bevándorlók közül kik érkeztek háború sújtotta övezetből, de eközben elkülönítenék és visszafordítanák azokat, akik gazdasági bevándorlóként érkeznek Európába. A Sigmar Gabriel féle Szociáldemokrata Párt alapjaiban ellenzi ezt a javaslatot, miközben a Bajor Keresztényszociális Unió azzal fenyeget, hogy maga hoz radikális intézkedéseket, ha Merkel nem hajlandó a határok lezárására.
A migrációs válság közepette a kancellár személye mindinkább marginalizálódik, mert úgy a bevándorlók beengedését, mint a határok lezárását képviselő politikai erők egyaránt stabilan fenntartják saját álláspontjukat, ami többé nem teszi lehetővé a középutas politikát.
Merkel hangsúlyozta, hogy amiatt nem támogatja a német-osztrák határ lezárását, mert nem akarja, hogy Európa újra a nemzetek közti háborúk káoszába süllyedjen. Elmondása szerint az Európai Unió létezése óta soha nem látott konfliktusok alakultak ki a tagállamok közt, és bár látszólag sikerült megakadályozni az európai országok közti háborút, az most “újra küszöbön áll”.
Miközben Merkel a balkáni helyzet robbanásáról értekezik, nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a német határ lezárása esetén a balkáni országok közt kizárólag amiatt nőne a feszültség, mert az Európai Unió máig képtelen volt lezárni a görög határt, ahol bevándorlók százezrei korlátlanul özönlenek Európába. A görög határzár nélkül – a német határ lezárását követően – a balkáni útvonal országaiban torlódhat fel több százezer – szélsőséges esetben több millió – bevándorló. Mindez azonban nem lenne lehetséges, ha a schengeni övezet külső határain valóban működne a határellenőrzés. Amennyiben az Európai Unió képes lenne független döntéseket hozni, és sor kerülne a görög határ tényleges lezárására, Merkel elmélete az európai országok közti háborúról alaptalanná válik.
Az Európai Unió azonban alkalmatlannak bizonyult arra, hogy önálló politikai erőként hozzon döntéseket; vezetői civil szervezetek részéről és a NATO részéről egyaránt nyomás alatt állnak, ami uniós szinten teljes cselekvésképtelenséget eredményezett. A civil szervezetek ideológiai okokból, a NATO pedig egzisztenciális válsága okán nem engedi a görög határ lezárását. A szovjet veszély ellen létrehozott katonai szövetség létezése értelmét vesztette a Szovjetunió széthullását követően, emiatt a hidegháború után újabb biztonsági kockázatok kialakításában vált érdekeltté, hogy saját létezését megindokolhassa. A migrációs válság fokozódása az észak-atlanti szövetségnek is érdeke, mert ezzel Európába importálja a terroristaveszélyt, ami lehetővé tenné a NATO számára, hogy rendfenntartó erőként újradefiniálja magát.

http://www.hidfo.ru/2015/11/a-civilek-es-a-nato-miatt-kuszobon-all-egy-ujabb-nagy-haboru-europaban/

Angilában óri­ási lu­xus­li­mu­zin­nal köz­le­ked­nek a mig­rán­sok, ki­tört a bot­rány

Pénzügyi vizsgálatot követelnek Angliában a migránsokra szánt pénzek elköltése miatt. Lebukott a bevándorlási hivatal, hogy esztelenül költi el a bevándorlókra kapott pénzt.
Angliában kiverte a biztosítékot az a hír, hogy óriási luxuslimuzinnal szállítják a menekülteket a regisztrációs helyről új otthonukban.
Azt hitték, eltévedt!
Egy londoni kocsmában söröző társaságnak feltűnt, hogy egy méregdrága járgány várakozik a környék legszakadtabb szállodája előtt. Kimentek a limuzin sofőrjéhez, mert azt hitték, eltévedt. London külvárosában, azon a környéken addig ugyanis még nem láttak ekkora, méregdrága limuzint várakozni.
„A bevándorlási hivatal küldött, hét menekültet viszek innen Londonból Manchesterbe. Háromezer fontot (egymillió-kétszázezer forint) fizetnek a fuvarért előre.”
– mondta a ledöbbent kíváncsiskodóknak az óriási Hummer vezetője.
Gyorsan lefényképezték, legyen bizonyíték…
lim
(ripost)

Megháromszorozta vagyonát egyetlen év alatt Mészáros Lőrinc: 24 milliárdjával jelenleg a 30. leggazdagabb magyar, de nem teljesített rosszabbul Orbán Viktor többi bizalmasa sem.

Mészáros Lőrinc az idén több mint 50 helyet “javított” a leggazdagabb magyarok listáján. Orbán Viktor kedvenc falujának első embere jelenleg a 30. legvagyonosabb ember az országban, maga 24,4 milliárd forintjával. Tavaly még a 86. volt, 8,4 milliárd forinttal. A miniszterelnök régi barátja 2011-ben időközi önkormányzati választáson lett Felcsút polgármestere, miután elődjét köztartozásai miatt eltávolították a posztjáról. Azóta építési vállalkozásai virágzásnak indultak: részben birodalmának zászlóshajója, a Mészáros & Mészáros Kft. építhette meg a mintegy négymilliárd forint értékű felcsúti stadiont, emellett többek közt a fővárosban is több százmilliós csatornázási tendereket nyert meg. A vállalat növekedése szinte a csodával határos: a 2010-es 853 millióshoz képest 2014-ben már 9,8 milliárdos bevételt realizálhatott.

A gázszerelőből lett milliárdos mezőgazdasági érdekeltségei hasonlóan remekül teljesítenek: a polgármester Búzakalász 66 Kft.-je 2014-ben építette fel első nagyobb sertéstelepét, az átadón “természetesen” Orbán Viktor is jelen volt. Az RTL Híradó szerint a kormány már ekkor tudta, hogy az ilyen telepek számára kedvezően alakul át az EU agrártámogatási rendszere: pár hónapon belül ugyanis kétszeresére, évi 18 milliárd forintra emelkedett az állatjóléti támogatás összege. Október végén a Magyar Narancs számolt be arról, hogy Mészáros újabb telepet létesít Csákvár és Vértesboglár között mintegy 600 millió forintból.
Mészáros az élelmiszeriparban is megvetette a lábát: augusztus végén derült ki, hogy a Búzakalász 66 felvásárolta a Bio-Süti Sütőipari Kft.-t. A cég egyhektáros iparterületén található üzemben a Magyar Narancs szerint konzervgyár épül. Egy másik “friss beszerzés” a B+T Management Kft., amelynek a székhelyén, Abán Orbán barátja pékárut és tésztaféléket gyártana. Alapanyagért nem kell messzire mennie: a lisztet a Búzakalász 66 malmából, a tojást pedig a szintén az ő érdekeltségébe tartozó Aranykorona Zrt.-től is szállíthatja.
A lista 20. helyét Orbán Viktor egy másik bizalmasa, a Videoton-tulajdonos Garancsi István foglalja el, akinek a Forbes szerint 44,3 milliárdos vagyona van. Garancsi tavaly 37. volt 19 milliárddal, főként az építőiparban és ingatlanokban utazik. Legutóbb tavaly szeptemberben szerzett többségi tulajdonrészt Magyarország egyik legnagyobb építőipari cégében, a Ferencváros stadionját is kivitelező Market Építő Zrt.-ben. Garancsi hobbija a túrázás, ő a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke, az előző ciklusban “a természetjáró és kerékpáros turizmus, úthálózat és közlekedés fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízotti” tisztséget is betöltötte. Az érdekeltségébe tartozó Duna Takarék 2012-ben 600 millió forintra emelte a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány hitelkeretét. A Népszabadság ebből arra következtetett, hogy Orbán csapata e hitelből finanszírozta a 3500 fős felcsúti Pancho Aréna építési költségeinek rájutó részét. 2014 nyarán többségi tulajdonos lett a NAV-hoz bekötött pénztárgépekhez szükséges SIM-chipeket forgalmazó Mobil Adat Kft.-ben is. Az online pénztárgépek bevezetése nagy hasznot hozott a Mobil Adatnak, a vállalat 2014-es árbevétele több mint 1,5 milliárd forint volt. Garancsi emellett a MET Magyarország Energiakereskedő Zrt.-ben is érdekelt.
Az állami közbeszerzéseken az utóbbi időben rendre jól teljesítő Duna Aszfalt Kft. tulajdonosa, Szijj László vagyona több mint háromszorosára duzzadt: tavaly 29. volt mintegy 23 milliárd forinttal, az idén már a lista 12. helyét foglalja el a 74,3 milliárdjával. A vállalat az utóbbi években megsokszorozta bevételeit: 2010-ben 18 milliárdot, 2014-ben viszont már 86,5 milliárd forintot termelt. 2009-ben a Duna Aszfalt nagykőrösi megbízására reagálva az MSZP “narancsszínű pénzszivattyúnak” nevezte a céget, amely az egyik helyi út burkolatának felújítását nyerte el, s amelyre az önkormányzat meghívásos közbeszerzést írt ki.
A miniszterelnök édesapja, Orbán Győző vagyonát a Forbes-nál 6,9 milliárd forintba becsülik. Az idősebbik Orbán ennek nagy részét a Dolomit Kft.-jéből szedte össze: a bányavállalat 2014-ben 3,3 milliárd forint bevételt termelt, és mintegy 900 millió forint osztalékot hozott tulajdonosainak. Lapunk korábban megírta, hogy a mai piaci viszonyok mellett gyakorlatilag lehetetlen, hogy Orbán apjának cége csupán magánmegrendelésekből gazdagodjon ekkora mértékben. Forrásunk szerint nem tudni, a Dolomit mennyi állami megrendelést teljesít, mivel csak alvállalkozóként lehet jelen az állami építkezéseken. Az alvállalkozók listája pedig nem nyilvános. A gyarapodásban az is közrejátszhatott, hogy a kormányfő több bizalmasa is érdekelt az építőiparban.
Orbán bizalmi köréhez tartozik Wáberer György is, aki 81,3 milliárdjával a 8. helyen áll a listán. A kormányfő júliusban bízta meg a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnökét, a Waberer’s International Zrt. elnök-vezérigazgatóját a magyar logisztika és közúti fuvarozás fejlesztésének segítésével összefüggő feladatok ellátásával – mindezt miniszterelnöki megbízottként. A gazdagok listáján ötödik helyen a kormánypárti Magyar Hírlapban és ECHO Tv-ben is érdekelt Széles Gábor áll 125 milliárddal. A lapnak gyakorta nyilatkoznak kormánytagok, és a fideszesek a csatornán is gyakori vendégek. A vállalkozó vagyonát tavaly 92 milliárdra becsülték.
A gazdagsági rangsort egyébként továbbra is az előzőekhez képest a kormányfőtől nagyobb távolságot tartó Csányi Sándor vezeti, akinek több mint 287 milliárd forintja van. Az OTP-vezér vagyona ezzel átlépte az egymilliárd dolláros határt és már nemzetközi szinten is számon tartják.
(stop)

Bal-Rad komm: Nincs itt semmiféle csoda! (Amik amúgy sincsenek mint tudjuk!) Szorgalom van, tehetség van, tudás van. Meg barátság van. Meg egy csomó lopási hajlam van. Ha mindezt összegyúrjuk egy bűnszervezetbe, veszünk hozzá egy hazudni bármikor kész (és tudó) vezéregyéniséget-kész a siker!
Bár jobb helyeken az ilyesmit maffiának hívják és nem baráti körnek, de azt be kell látnunk: A MI ORSZÁGUNK 26. ÉVE IMMÁR NEM TARTOZIK A JOBB HELYEK KÖZÉ!
Ennélfogva nem is csoda, hogy az ország lerongyolódásával fordított arányban SIKERESEK HONI MAFFIABANDÁINK! Ez a természetes rend minálunk!
Viszont ŐK A MI MAFFIACSALÁDJAINK! Magunknak teremtettük meg őket! Legyünk hát rájuk büszkék! Hiszen egyetlen volt szocialista országot sem tudtak ennyire lepusztítani AZ Ő MAFFIÁIK!-mint MINKET A MIEINK!
Magyarország jobban teljesít! Minden más országnál jobban! (Bár mégiscsak lehetnek csodák-előző kijelentésünket cáfolandó! Mert az kész csoda, hogy a magyarok még tűrik őket!)