2015. február 12., csütörtök

Brüsszeli prejudikáció: CSAK A “ZOROSZOK” LEHETNEK A BŰNÖSEK!

Angela Merkel szerint nem zárhatók ki az Oroszországgal szembeni további szankciós lépések, ha gondok mutatkoznak a kelet-ukrajnai tűzszüneti megállapodás valóra váltásával.
A német kancellár csütörtök este Brüsszelben nyilatkozott, miután véget ért az EU-országok állam-, illetve kormányfőinek nem hivatalos találkozója.
Merkel előzőleg csütörtök hajnalban még a fehérorosz fővárosban, Minszkben – félnaposnál is hosszabb egyezkedés után – megállapodott Vlagyimir Putyin orosz, Petro Porosenko ukrán és Francois Hollande francia elnökkel abban, hogy vasárnap nulla órakor tűzszünet lép életbe az ukrán kormányerők és az oroszpárti szakadárok között.
A brüsszeli EU-csúcstalálkozó utáni sajtótájékoztatóján Merkel elmondta: a tagországi vezetők felkérték az EU javaslattevő-végrehajtó intézményét, az Európai Bizottságot, hogy dolgozza ki az esetleges további szankciós intézkedéseket.
A kancellár világossá tette: az esetleges további szankciók, amelyekről beszél, az Oroszország elleni célzott gazdasági korlátozó intézkedések sorát szaporítanák abban az esetben, ha a csütörtök hajnali minszki megállapodásokat nem hajtanák végre.
Külön kezelendő ettől az a feketelista, amelyen uniós beutazási tilalommal, illetve vagyonbefagyasztással sújtott orosz és ukrajnai természetes, illetve jogi személyek találhatók. Ennek a listának a kibővítéséről a minap az EU-tagországok külügyminiszterei megállapodtak, azzal, hogy a bővítés jövő hétfőn lép hatályba. Merkel közölte: a hatályba léptetést nem befolyásolja a vasárnap esedékes tűzszünet életbe lépése. A lista tehát eszerint hétfőn mindenképpen kibővül – akkor is, ha a tűzszünet annak rendje és módja szerint életbe lép…
(MTI)
Bal-Rad komm: Ez igen! A trampli bejelentette, hogy BÁRMI TÖRTÉNIK DONBASSZBAN, AZÉRT OROSZORSZÁG LESZ A FELELŐSSÉGRE VONANDÓ ÉS SZANKCIONÁLANDÓ FELELŐS! A BŰNBAK!
Merkel szerint ugyanis kitartottjuk-a kijevi junta és annak vezére-Valcman-csakis ártatlan bárányka!

Két tűz között tipikus esete

Eduard Baszurin, a donecki erők parancsnoka tájékoztatta erről pénteken a donecki hírügynökséget. Azt mondta, hogy az ukrán hatóságok nem tájékoztatták az ellenőrzésük alatt álló város lakosait arról, hogy Doneckbe is távozhatnak – vagyis nemcsak a kijevi kormány ellenőrzése alatt álló területekre –, ezért nem tudtak róla, és csupán negyvenen érkeztek a gyülekezésre kijelölt helyre. A civilek kimenekítésére érkezett mintegy húsz busz gyakorlatilag üresen tér vissza Doneckbe. Baszurin hozzátette, hogy amikor Debalcevébe megérkeztek a civilekért, provokáció történt, mert a város felől lövéseket adtak le rájuk. A donecki hírügynökség jelentése szerint azt a szóban forgó lakónegyedet továbbra is lövi a nyugat-ukrán tüzérség, valamint a mesterlövészek is célba vették.

Stratégiai jelentőségű csomópont

A 45 ezer fős Debalceve és környéke mélyen beékelődik az oroszbarát szakadárok ellenőrzése alatt álló területbe, rajta vezet át a két megyeszékhelyet, Donecket és Luhanszkot összekötő két országút egyike, emellett fontos vasúti csomópont is, ezért stratégiai jelentőségű. Az oroszbarátok hadművelete Debalceve és a környékbeli városok visszafoglalására egy hete kezdődött, a doneckiek dél felől, a luhanszkiak északról támadták a nyugat-ukrán haderőt, és megpróbálták körülzárni az ott állomásozó több ezer ukrán katonát és gárdistát. Az elmúlt napokban az ENSZ, az EBESZ és az Európai Unió vezetői is megkongatták a vészharangot a kelet-ukrajnai Debalcevében rekedt civil lakosság sorsa miatt, azonnali tűzszünetre szólították fel a szemben álló feleket, hogy ki lehessen menekíteni őket a háborús övezetből. A doneckiek csütörtök éjjel ajánlottak Debalceve térségére vonatkozóan fegyvernyugvást az ukrán fegyveres erőknek, hogy a város lakói elhagyhassák az ostromlott települést. Az ukrán fél elfogadta a javaslatot.

Konklúzió

Történelmi ismereteink alapján rendkívül rossz jel, hogy az ukrán kormány eltörölte az ország semlegességéről szóló, négy évvel ezelőtti döntést, és lényegében napirendre tűzte a NATO-hoz való csatlakozást. Petro Porosenko elnök és a mögötte álló erők rendkívül kockázatos lépésre vállalkoztak. Nyilvánvaló, hogy Oroszország nem engedheti meg, hogy a vele szomszédos Ukrajnába – ahol ráadásul tizenkétmillió orosz él – az Egyesült Államok adott esetben atomfegyvereket telepítsen. Amerikának jól fizetnek a szankciók. A Nyugat által Oroszországgal szemben bevezetett büntetőintézkedések sokkal rosszabbul érintik az európai országokat, mint az USA-t – erről írtunk korábban. Az Oroszországi Föderáció Szövetség Vámszolgálatának adatai szerint 2014 első tíz hónapjában az orosz import az EU 28 tagállamából 8,2 százalékkal esett az egy évvel korábbi mennyiséghez képest. Az USA-ból viszont 20 százalékkal többet importáltak ugyanebben az időszakban, mint 2013 januárja és októbere között.


Gölöncsér Miklós összeállítása

Ebből mennyi igaz?



Donbassz ma!

miez
Donbasszban ezidő szerint-függetlenül mindenféle aláírásoktól-“vígan” folytatódnak a harcok. A harci lárma persze nem csak a frontvonalak környékén hallatszik. Ami “biztosan erősödni fog”, hiszen Kijevből ma Liszenko ATO-bemondó megint orosz tankok beözönlését “észlelte” Donbasszba. Meg sok más egyéb gyilok beözönlését.
Luhanszkot ma “Uragan” rakétákkal (mégpedig kazettásokkal) “örvendeztette” meg a minszki békemegállapodást ünneplő valcmanista bűnbanda. A “Donbassz proletárjai” nevű kerületben pusztítottak. A Liza Csajkino utca romokban hever. A mentés folyamatosan zajlik. Eddig hat civil holttestét sikerült a romok alól kiszabadítani.

Donyeck is hangos reggel óta a latorgránátok robbanásaitól. Gorlovka is. Donyeckben ma “CSAK” négy civil halt meg házaik-lakásaik romjai alatt. Gorlovkában úgyszintén. (Ясиноватуя)Jaszinovatajában három, (Еленовкa)Jelenovkában öt civil halt bele Valcmanék békevágyába.
találat
A donyecki repteret ma egész nap lőtte “Grad”-vetőgépekből és lövegekből Valcman latortüzérsége (Тоненькое)Tonyenkojéból, (Авдеевкa)Avgyejevkából, (Ласточкино)Lasztocskinoból és (Опытное)Opitnojéból.
Donyeck környékére özönlik a kijevi junta friss latoregyed bandája, és a technika. Ma kb. 500 új pribék érkeztét észlelték a milicisták.
A katlanban (a Kijev szerint nem is létező) katlanban és környékén igen élénk az élet. (Бахмуткa)Bahmutka környékén minden tüzérüteg intenzíven dolgozik mindkét fél részéről.
(Новотшковск)Novotoskovszk és a 29. számú blokkposztra fájdult meg a valcmanista latrok foga-de bizony beletörött. És mintha csak ma tudatosult volna a martalóchorda egyedeiben, hogy ők bizony most nagy bajban vannak. Gyűrűbe vannak zárva. Ma mintegy háromszáz pribék adta meg magát. Ők számoltak be arról, hogy pánik van a gyűrűn belül.
Gyjebalcevonál viszont a milicisták röplapok “osztogatásával” múlatták az időt. Azok belövöldözésével foglalkoztak. Amiken győzködik a valcmanistákat, hogy nekik végük. Jobb ha megadják magukat. (Azok meg bolondok lennének. Vasárnap 0-órától bántatlanul kimasírozhatnak. Emelt fővel. Senki nem fogja a szemükre hányni, hogy 7-én Csjernuhinoban kivégeztek nyolcvan civil férfit. Akik szerették volna elhagyni a várost. (Ez az eset tegnap tudódott ki.)

(Светлодарск)Szvetlodarszknál nagyon pontos komoly tüzérségi csapást kaptak Valcman pribékjei a népköztársaságiaktól.
A déli végeken váratlanul rosszra fordult a martalócbanda helyzete. Reggel óta aprítja őket a (Широкино-Саханка)Sirokino-Szahanka vonal mentén a milicia. De egyébként is heves összecsapások vannak Mariupoltól északkeleti irányba is.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/12/donbassz-ma-21/

Kettős tudat vagy tudathasadás?

Kettős tudat vagy tudathasadás?Gondolom sokaknak feltűnt már, hogy a belföldi és nyugati híradásokban is következetesen csak a lengyel, román, esetleg bolgár NATO fegyverzet telepítéséről esik szó. Magyarország és Szlovákia esetében ezt nem hangsúlyozzák ki, bár a fegyverzetek és a haderő betelepítése szintén folyamatos, de egészen más okból hallgatnak erről. Előfordulhat, hogy az oroszlán szerelmes lesz a bárányba, és nem fogja megenni, de ha a báránybőrbe is farkas bújt, már más a felállás, főleg a valódi bárányok szempontjából. A nyugati és kelet-európai médiamanipuláció következetesen oroszellenes propagandájába beépített hazugságok és a keleti, Eurázsiai Gazdasági Uniós "előretörés" álcája mögötti "egyezkedés", kísértetiesen hasonlít a 2002-2010 közötti Orbán-Gyurcsány, MSZP-FIDESZ átverés és terelgetés módszereire,. De a politikusok és a médiájuk általi hazugságokat még tetézi a visszaeső világkereskedelem, amiről már korábban is említettem, hogy megtervezett folyamat eredménye és ez az oka Európa és az USA fizetésképtelenséget előidéző leépítésének is.

Sok szó esik az álbaloldal és az általuk létrehozott álcivil szervezetekről, valamint a FIDESZ-en belüli "pártszakadásról", de ha egymás mellé és folyományaiként helyezzük el az eseményeket, könnyen átlátható, hogy az álbal -és áljobboldal tevékenysége párhuzamosan az ukrajnai, a szaudi, iraki, török, görög eseményekkel, ugyanazt a célt szolgálja, ahogy a kelet-nyugati kereskedelem csökkentése. Természetesen ez is összefügg a "magyar" minisztériumok 2015-re tervezett vidékre telepítésével. Martonyi már 2001-ben elkotyogta egy repülőgépen megejtett beszélgetésben, hogy Európa "logisztikai központja" Budapesten lesz, mert a "fajtája" szeret dicsekedni. Az ehhez szükséges épületek, lakóparkok elkészültek, és nem "véletlenül" ürítették ki a budapesti, felújított palotákat. Magyarország ugyanis nem háborús területnek kijelölt zóna, bár a lakosság leveréséhez és megfélemlítéséhez, majd tömeges deportálásához szükséges provokációk előidézése mindkét egygazdájú "parlamenti oldal" kiosztott feladata. Orbánék "magánalkotmánya" erre lett kihegyezve. Aki nem olvasta, hibát követ el saját maga és családja, rokonai, barátai ellen...

Hellyel-közzel mindenki tud, vagy könnyen tudomást szerezhet akár a jelenleg fosztogató áljobb, de a korábban, a 70-30%-os "megegyezéses" lopási előnyt birtokoló MSZP (SZDSZ, MDF) lopási, csalási, gyakran rablási, gyilkosságokkal is megspékelt terroruralmának részleteiről, mivel a dokumentumok jelentős része elérhető az interneten is. Csak az nem lát, aki nem akar látni... de a jelenlegi "felélénkült politikai élet" nem a kormánypárt és a jelentéktelen létszámú ellenzéke - bár hasonló gazdasági háttérbázissal rendelkező MSZP utódszervezetek - érdeme. Főleg nem a demokratikus jogok előtérbe helyezése, mivel ilyenek Magyarországon nem léteztek. Eddigi "halott politikáról" lehet ugyan beszélni, de változásról csak a nyugat, Izrael, az EU és Oroszország kiszolgálásának, és kívánalmainak megnövekedése, felgyorsulása esetében, amihez aszisztál az illegitim bérenckormány és vele szinkronban "álellenzéke" is. Mindkettő tudja, ha megbízóik érdekei szerint jól intézik Magyarország sorsát, megmaradhatnak helytartóknak, de csak vidéken, ott sem tartósan, mert a "központosítás" előbb-utóbb utoléri őket bárhol a világon.

1945. után a szovjet megszállás "ideiglenesen Magyarországon tartózkodó alakulatai" biztosították a bolsevik-zsidó rémuralom katonai hátterét. 1956-ig és utána is, a nyugat szorgalmasan uszított a Szovjetunió ellen, de 1953-ban megmérgezték Sztálint, 1954-ben megalakult a Bilderberg Group, és a Szovjetunióban Hruscsov, egy ukrán-zsidó foglalta el a főtitkári széket. Sztálin halálával a New York-i zsidó "világkormány" státuszában is "helyreállt a rend". A "magyar forradalom" már nem volt olyan fontos. A szuezi-válságra hivatkozva megtagadták a segítségnyújtást, de megakadályozták 100 ezer spanyol önkéntes segítségnyújtását is. 1956. úgy jön ide, ahogy a Rákóczi-szabadságharc. I. Lipót az 1699-es karlócai béke után a magyaroknak alig juttatott szerepet. II. Apafi Mihályt elfogatták és lemondatták az erdélyi fejedelem címéről. Az országot kinevezett kormányzó irányította, hasonlóan a jelenlegi és a jelenlegit megelőző korábbi bérenckormányokhoz. Rákóczi megpróbálta kihasználni a nemzetközi helyzetet, a habsburg ház spanyol ágának kihalását és az ebből következő, előre látható francia-osztrák háborút. A szabadságharcot megelőzően I. Lipót a végvári katonaságot menesztette és szerb határvidéket hozott létre védvonalként, elsősorban a belső lázadás ellen.

Rákóczi már 1701-ben is csak francia segítség ígéretében merte vállalni a szabadságharcot, nemesi támogatás nélkül. A letartóztatott Rákóczit "jezsuiták" szöktették meg Gottfried Lehmann dragonyos kapitány segédletével (a Lehman és a "Lehmann" között van némi különbség). 1703-után Rákóczinak nem csak az osztrákokkal, de dánokkal, horvátokkal, erdélyi-szászokkal, rácokkal is harcolnia kellett, a vereséget szenvedett franciák segítsége nélkül. 1711-re véget ért a szabadságharc. A "Szatmári-béke" hasonlatos az 1867-es "kiegyezéshez". Ám lényeges megemlíteni, hogy a hazai nemzetiségek közül ruszinok, német polgárok, szlovének, szlovákok, románok, de svédek, lengyelek és francia csapatok is harcoltak Rákóczi oldalán. Az etnikai felsorolás fontosságára később visszatérek...
Az összes elért "eredmény", hogy az 1791-es X. törvénycikk biztosította az ország jogi függetlenségét a habsburg-birodalom többi államával szemben, és a helyzet 1848-ig nem is változott. 1848. március 15-én, a párizsi (február 22.) és bécsi (március 13.) forradalom hírére Magyarországon is "kitört" a forradalom, bár a fáma nem beszél arról, hogy a "márciusi ifjaknak" és a hozzájuk csatlakozó tömegnek zsidók adtak fegyvert a kezébe.

A forradalmak hátterében a Rothschildok álltak. Az 1848-49-es szabadságharc végeredményben azzal végződött, hogy a habsburgokat ugyan még kis létszámmal is legyőzték, de Ferenc József 200 ezer orosz katonát kért és kapott I. Miklós cártól, természetesen a Rothschildok hiteleiből fizetve, akikkel vérbefolythatta a felkelést. A szabadságharcban együtt harcoltak a Magyar Független Felelős Nemzeti Kormány zászlajai alatt magyarok, székelyek, románok, ruszinok, németek és még sok más nemzetiség. Akkoriban elsősorban a jobbágyfelszabadításért, a nemzetiségek önállóságáért léptek harcba a magyarok oldalán, de párhuzamot vonva a 2006. október 23-i eseményekkel, Gyurcsány is orosz segítséggel akarta leverni a kiprovokált forradalmat, amelyekhez Orbán biztosította a tömeget. A "módszer" 1956-ból is ismeretes, amikor Csermanek János, alias Kádár, néhányadmagával, kijelentve, hogy "ők a magyar kormány", behívta az oroszokat. Gyurcsány elvetélt próbálkozása a katonai irányítás bevezetésére, elbukott. Most ugyanezt akarják elérni a másik oldalról, amihez igen nagy létszámú izraeli, NATO, amerikai bérgyilkos és "hivatalos" haderőt, hollandokat, európai csendőrséget és az évek óta itt "tevékenykedő" In-kal Security, IOSA, izraeli érdekeltségű őrző-védő fegyveres szervezetek mellett a TEK-et, Orbán magánhadseregét is mozgósíthatják.

A donbaszi és luhanszki "példa" olyan "nyalóka" az ördög képében, ami elvárásaik szerint beindíthatja elsősorban a kelet-európai rablókormányok elleni lázadásokat orosz segítséget remélve. Magyarország kiemelt fontosságú, ezért nincs 71 éve újabb megszavazott érvényes alkotmánya, ezért nincs hadserege, és ezért kell egy látszattevékenységet folytató gyarmati helytartó kormány. A "magyarnak nevezett" külpolitika biztosítja, hogy minden környékező utódállam készséggel megtámadja Magyarországot, Romániát is beleértve. Ha ezt nem sikerülne elérni, még mindig ott van az Orbánnal 2009. szeptember végén kiegyező Morvai, vagy 2009. október elején kiegyező Vona Jobbikja tartaléknak. Mivel Ukrajnából kitiltották a "rasszistának", finomabban "radikális jobboldalinak" bélyegzett pártot, Ukrajna felől is átcsoportosítható az ott harcoló, külföldiekből álló bérgyilkos haderő, de mozgósítható a belföldi zsidó és cigány etnikum is.

A helyzet ugyan a felsoroltak szerinti megvilágításban katasztrofálisnak tekinthető, mert sokkal rosszabb, mint amilyen valaha is fenyegette az ország területén élő nemzetet és nemzetiségeket, de az egyre jobban húzódó "végjáték", és a nép felbosszantásához igénybe vett "kiteregetési eszközök", valamint az alternatív média felvilágosító munkája azok szemét is felnyitja, akik korábban bevarratták. Csak bérgyilkosokból álló magánhadseregekkel nem lehet háborút nyerni. A nemzetiségek közötti ellentétek szítása is csak addig jelent kihasználható lehetőséget, ameddig a kölcsönös konszenzus lehetővé nem teszi a nemzetek közötti közös cél felismerését. A gyakorlat azt mutatja, hogy van közös, mindenki és minden nemzet által elfogadható cél.
Ez pedig a: MINDEN EMBERNEK JÁRÓ JOG ELŐTTI KIVÉTEL NÉLKÜLI EGYENLŐSÉG!

Ez utóbbi folyománya a lopott, rabolt vagyonok visszaszerzése, a korrupt hivatalnokok, bírók, maffia-klánokba tömörült politikus, multi, bankár és bűnőző bandák felszámolása és népbíróságok előtti felelősségrevonása, elítélése. A bank -és tőzsderendszer felszámolása, a társadalom szemetének eltávolítása, amelyek minden baj forrásai, azonnal meg kell szüntetni. Szintén a "jog előtti egyenlőség" tudja biztosítani a nemzetek önrendelkezési jogát, a kölcsönös segítségnyújtást az elnyomók felszámolására, mert látni kell, hogy az egykor igazságosnak tartott és kivétel nélkül mindenkire érvényes törvények hogyan veszítették el érvényességüket.

A "nemzetmentési szerveződések érdeklődés hiányában" saját magukat számolják fel, illetve létre sem tudnak jönni, mert a kirekesztő szerveződések saját magukat zárják el a többi szerveződéssel való szövetség lehetőségétől. Miért támogatná egy családját becsületes munkából eltartani szándékozó sváb, román, szlovák, szlovén, cigány vagy más nemzetiségű, amikor eleve kirekesztik származása miatt. Ha nem érzi magáénak a célkitűzéseket, mert ő nem magyar, mert nem annak született, és saját nemzetiségi jogokat fog követelni a közös érdekek együttes támogatása nélkül. Ezek beígérésével, mindig a történelem folyamán, egymásra uszíthatóvá váltak a nemzetek, nemzetiségek. Aki veszi a fáradságot, és utána keres a szkíta, hun-magyar birodalom hoszú fennállásának ismert okaira, azt találja, hogy a Szent Korona oltalma alatt élő népek lakosságának minden tagja azonos jogokat élvezett és azonos jogi kötelezettségek vonatkoztak rá, kivétel nélkül.

Rákócziék nem tudtak többet ígérni a horvátoknak, szerbeknek, erdélyi szászoknak, mint amit habsburg birodalom megadott a számukra, pedig felkínálhattak volna államszövetséget is. Az 1848-49-es szabadságharc sem váltotta be jobbágyfelszabadítási és nemzeti önrendelkezési ígéreteit a "nemesek" kompromisszumképtelensége miatt, amit ki is használtak a habsburgok. 1945-től néhány év alatt felszámolták az előző rendszert, és a bolsevik-zsidó irányítás terrorja - köszönhetően a szovjet tankok "támogatásának" - kiirtotta, vagy hallgatásra kényszerítette az embereket. 1956-ban már megvolt a közös akarat, mert a bolsevik irányítás és kiszolgálói vagy elmenekültek, vagy megkapták azt, ami járt nekik. 56-ban ismételten előkerültek az idegen hadseregek, "véletlenül" megint pont az oroszok vezette Szovjetunióé. Magyarország lakossága - ahogy Európa többi népe - sem tanult abból, hogy mit jelent az "oszd meg és uralkodj" egyszerűen megérthető mondanivalója, elve és gyakorlata.

A mára már nyíltan emberiség ellenes tevékenységet folytató "pénzuralmi képviselők", röviden bűnözők, a világ lakosságának átverésével próbálják átmenteni hatalmukat. Putyin és zsidó oligarchái, vagy a kelet milliárdosai, semmivel sem különbek, mint a nyugati, de bárhol fellelhető, közös érdekek alapján tevékenykedő hasonszőrű társaik. Merkel a BRD-t dobta oda koncként az USA-nak, miközben Izraeltől a Goldman Sachson át City of Londonig mindenki a vérét szívja a német népnek. A franciáknál Sárközyk, Hollande-szerű hazaárulók vezetik félre az embereket, ahogy a "brit világbirodalom képviselői" is ugyanezt teszik. Az USA-ban Obamba táncol pengeélen, Rothschild és Rockefeller érdekek bábjaként, miközben a hadsereg lázadásától retteg, de országonként felsorolható az összes, politikusnak, befektetőnek, tőkésnek, multiknak, bankoknak nevezett, a kisemberek számára arctalan gazember. A világpolitika olyan színültig telt latrina, amit már régen ki kellett volna szivattyúzni és fertőtleníteni, pedig rendszeres és alapos karbantartás mellett nem bűzlene annyira, és a férgek sem nyüzsögnének benne. Az emberiség mindig kitermel "salakanyagot" de nem szabad, hogy ellepje ez a fekália amikor trágyának még jó...

Közeledik Putyin "fekete márciusa", ahogy nemzeti ünnepünk, március 15. is. Ha megérett a helyzet a cionista háttérhatalom számára, jó idő lesz és uszítanak, ha nem, megint havat lapátolhatunk és uszítanak, de lassan kifutnak az időből... Az egész ingatag lábakon álló NWO-s förmedvényt lehúzhatják a WC-n, ha kikerül a világhálóra egy olcsón előállítható és üzemeltethető energiatermelő berendezés, vagy ha az emberek rájönnek, hogy a népesség túlnyomó részének jog előtti egyenlőségéhez csak a kezüket kell kinyújtani, még az utcára sem kell kivonulni, de bármikor jöhet egy "igazi vezető" is, akit nem tudnak befolyásolni, megfélemlíteni, megakadályozni abban, hogy eljusson "igéje" az emberiség embernek nevezhető, vagyis nem vérfertőzött, genetikailag nem hibás részéhez...
Valójában már évszázadok óta csak az "arisztokráciának nevezett ingyenélő aljanépnek", a háttérhatalom "pénzembereinek" nevezett telhetetlen és hataloméhes patkányainak, az őket kiszolgáló és részükké válni kívánó politikus férgeknek, a vallási felsőbbrendűséget hirdető fanatikusainak kell a háború. A nép meglenne nélkülük is, csak időben ki kell vágni a "rákos részeket" az emberiség testéből...
A "miniszter" szó azt jelenti, szolga. A hivatalnokok, "köztisztviselők" nem hatalmat kapnak a néptől, hanem munkát, amit el kell végezniük, ha nem akarnak másból megélni, vagyis képviselni legjobb tudásuk szerint munkáltatójuk, a nép érdekeit. Aki "király" akar lenni, kapja meg izzó vastrónját és lángoló koronáját, mint ahogy magukból kiindulva tették ezt Dózsa Györggyel. "Nagyot akar a szarka, de nem bírja a farka", mert az emberiség átlagos intelligenciahányadosa is növekedik, nem csak a lélekszám...

/Tulok/

A Nyugat évtizedes propagandával készült az ukrán háborúra

A nyugati sajtó hírei alapján azt gondolhatnánk, az ukrán konfliktus valóban nemrég kezdődött; az események a 2014-es kijevi EuroMajdannal, vagy épp az orosz felkelésekkel indultak meg. A tényleges, látható eseménysorozat valóban akkor kezdődött - csakhogy vannak arra utaló jelek, miszerint Nyugaton hosszas tervezőmunka, és egy teljes, az ukrán háborúra szánt generáció szocializálása előzte meg az ukrán konfliktus tényleges kirobbantását.
Néhány száz évvel ezelőtt, ha érezhetően háború készült, vagy tisztában volt vele az ország, hogy lassan, de biztosan hódító hatalom közeledik, a nép ajkán elkezdődtek a mesegyártások. Amiben a gaz török vagy tatár volt a fő ellenség. Később labanc, vagy maga Napóleon. Ezek a mesék szájról szájra jártak, és készítették fel az embereket a harcra, a hősiességre, a háború nehézségeire. A könyvek és nyomtatás megjelenésével velük együtt megjelentek a háborúkra felkészítő írott propagandaanyagok is. A vélt ellenség népét lealacsonyító írások, könyvek, hangulatkeltések. Ha visszatekintünk az időben, az egyik talán legjellemzőbb a második világháborút megelőző propagandaháború, amely majd 6 évig tartott. A háborús uszítás tehát harceszköz, ami alkalmazkodik a kor színvonalához, és még egy lényeges jellemzője van, igyekszik azokat a személyeket megcélozni, amelyek potenciális résztvevői lehetnek a háborúnak. Iparmágnásokat éppúgy, mint a hadra fogható ifjúságot.
Vitathatatlan, hogy a mai korban ez a mozi és a televízió lenne. Ez igaz volt a hetvenes, vagy nyolcvanas évek háborúira. Mára azonban a televíziót felváltotta a számítógép. Iszonyatos mennyiségű emberhez jut el, és mivel az ember vizuális lény, rendkívül fogékony a látványra, főleg ha az interaktív. Részese az ott történő eseményeknek. Ha ezt összerakjuk, és tudjuk azt, hogy a hadra fogható réteget kell megfogni, akkor megkapjuk a világ legkézenfekvőbb propagandaeszközét, a számítógépes játékokat.
Sorolhatnánk pár játékot, amely alapvetően arra készült az elmúlt tíz évben, hogy a Kelet és Nyugat közti háború kérdését élezze ki. Akár a Battlefield, vagy a COD – MW1-2-3 mind lényegében arról szól, hogyan küzd meg az Egyesült Államok a feltörekvő keleti hatalmakkal, legfőképpen az oroszokkal. Azonban vagy egy játék (Arma2), amely eredetileg egy katonai tréning programnak készült, és átalakított változata lett maga a civil játék. Ebben a játékban a résztvevők egy volt szovjet tagköztársaságban harcolnak az oroszok ellen. A volt tagköztársaságban forradalom tör ki, és a nyugati katonák rendfenntartónak érkeznek. Ezt a lépést az oroszok provokációnak fogják fel maguk ellen, és megjelennek az orosz szabadcsapatok - a játékban milícia néven - majd végül az orosz hadsereg is beavatkozik. A játéknak további érdekességei vannak. A térkép felszíne szinte megszólalásig hasonlít ahhoz a területhez, ahol a háború most zajlik. Egy-egy betű arrébb helyezésével, vagy kicserélésével azonnal megkapjuk Gorlovka, Mikolajvka, Zelenopol, vagy Gorki neveket, amely utóbbi például egy orosz-ukrán határon fekvő település.
Sztarüj Szabar - Krím félsziget. Gorka (Gorki) - létező település Ukrajnában, az orosz határ közelében.
Ha megtekintjük a térképet, vagy belenézünk a játékéba, egyértelműen – valamilyen véletlen okán – éppen olyan környezetet fogunk kapni, mint amilyen a mostani donyecki háborús övezetben található. Lapos, néhol kissé dombos, de jellegzetesen alföld szerű táj, bokrokkal, facsoportokkal övezve. Még maga a fák – lombos és fenyves – összetétele is kísértetiesen hasonlít az eredeti vidékre.
A játékot kár tovább elemezni, sokkal hatásosabb, ha valaki rákeres a képekre az interneten, kezdheti a csodálkozást, főleg ha látott már képeket bőven a donbasszi háborúról. A lényeg azonban az, hogy ezt a játékot immár 5 éve lehet játszani. De ez a második rész, az elsővel már 8 éve játszhatnak. Vagyis kik használták legtöbbet? Az a korosztály, akik most éppen 20-26 évesek, és örömmel állnak be az Ajdar vagy éppen a Donbassz zsoldoscsapatokba Lengyelországból, Csehországból. Aki a játékkal játszott (és itt nem holmi egyszerű játékról beszélünk, ez valóban kiképzési célokra készült) már alapvető „helyismerettel” rendelkezik. Ismeri az épületeket, középületeket, az általános terepadottságokat, ismeri a keleti és főleg az Ukrajnában használt fegyverek sajátosságait, megismerte a rádiózási szokásokat, a kisebb csoportos taktikákat, vagyis egy átfogó alapképzésen már átesett.
Egy templom a "képzeletbeli" tájon... és alább az igazi épület, a volt Ukrajnában.
Nevszkij katedrális, Jalta (Krím-félsziget)
Felül: donyecki táj a játékban. Alább donyecki táj a valóságban:

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/12/nyugat-evtizedes-propagandaval-keszult-az-ukran-haborura

Obama fenyegetésekkel rendezné az ukrán konfliktust

A német sajtó szerint Barack Obama közvetlen a minszki tárgyalások előtt megfenyegette az orosz államfőt, hogy "Oroszország nagyobb árat kell majd fizessen" azért, ha nem állítja le az állítólagos beavatkozást Ukrajnában. Ez a két elnök közti telefonbeszélgetésen hangzott el, egy nappal azelőtt, hogy megkezdődtek volna a minszki béketárgyalások.
Hídfő.net.ru | Obama
A német Die Zeit információi szerint Obama fenyegetésekkel próbálta "elősegíteni a békefolyamatot", ami magában is ellentmondásos dolog. Az újság szerint Obama azzal fenyegetőzött, hogy az orosz államfő fizeti meg az árát, ha a konfliktust nem rendezik.
A Der Spiegel szintén említette, hogy Obama telefonbeszélgetése során fenyegető hangnemet ütött meg, hatalmas árat helyezett kilátásba azért, ha Oroszország fegyverekkel és pénzzel támogatja a felkelőket. A Die Welt ugyanakkor idézte Ditirij Peskov orosz elnöki szóvivőt, aki elmondta, hogy Moszkva érdeke a békés rendezés, és bármilyen fegyverszállítás csak tovább ront a helyzeten.
Az Egyesült Államok nemrég bejelentette, hogy megkezdi a fegyverszállítást az ukrán kormányerőknek. Az USA már megkezdte az Ukrán Nemzeti Gárda kiképzését és felfegyverzését. A svájci "Blick" újság azonban kiemelte, hogy több európai ország, Németország, az Egyesült Királyság, Ausztria és Svédország ellenzi, hogy az USA beavatkozzon a kelet-európai konfliktusba.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/12/obama-fenyegetesekkel-rendezne-az-ukran-konfliktust

Durván alulfizeti dolgozóit a CBA

Az országos kiskereskedelmi hálózatok közül a CBA fizeti a legkevesebbet, a legtöbbet az Aldi dolgozói viszik haza. A nemzeti hálózatnál gyakori a minimálbér-közeli fizetés. Nyereséget csak a CBA és két diszkont társaság tudott elérni. A Tesco kiutálásával sokat vesztene a közpnti költségvetés is. Ágazati elemzés a Figyelőtől.
Brutálisan alulfizeti dolgozóit a CBA – legalábbis ez derül ki a Figyelő nyolc, országos hálózatot kiépítő hálózatra alapuló kiskereskedelmi elemzéséből. A nemzeti kiskereskedelmi hálózat átlagosan mindössze 134 ezer forint bruttó fizetést adott alkalmazottainak 2013-ben. Ehhez képest az Aldinál 299, a Lidlnél pedig 244 ezer forintot lehetett keresni. Ebből a szempontból a második legrosszabb munkáltató a Metro 155 ezer bruttóval.
Ne jártak túl jól a néhai Match és Profi hálózatok dolgozói a CBA általi 2012-es felvásárlással, a megelőző évben még átlagosan bruttó 220 ezer forint volt a fizetésük. Az üzletek egy részének megvásárlója, a CBA kereskedelmi Kft. a következő évben már csak 173 ezret adott. Mivel a lap értesülései szerint a központi CBA-cégnél nagyjából az iparági átlagot fizetik, a kis(ebb) partnereknél sokszor éppen hogy csak meghaladják a minimálbért.
A minimálbér-körüli fizetések általában felvet(het)ik az adóelkerülő technikák alkalmazását, a lap kérdésére a NAV nem nagyon jött lázba: tavaly munkanaponként alig több, mint egy ellenőrzést folytattak le ilyen indítékkal. A vizsgálatban szereplő, legrosszabbul fizető cég 2013-ban csaknem 102,5 ezer forintot adott, miközben a minimálbér akkor 98 ezer forint volt. A Figyelőnek a vizsgált hálózatok jellemzően nem kívánták kommentálni az adatokat, sem a minimálbéres alkalmazásra, sem pedig ez egy-egy láncnál tapasztalt jelentős visszaesést.
A hetilap cikkéből az is kiderült, hogy a központi költségvetés ráfázna a Tesco kiutálásával, hiszen a brit multi mind a 2010 és 2012 között társasági adó, mind a béreket terhelő közterhek szempontjából a legnagyobb befizetők egyike volt. A következő évben aztán durva veszteséget hozott össze. A leghatékonyabban messze a Lidl, az Aldi és a Penny Market dolgozik: az egy dolgozóra eső árbevétel a Lidlnél 66, majd sorrendben 56 és 52 millió forint volt 2013-ban. Emellett a Lidl és a Penny stabilan nyereségesen tudott, ezt rajtuk kívül csak a CBA mondhatta el magáról ebben az időszakban.
(HVG)

Lendületben Újoroszország hadserege – 2015. febr. 11.




  • A nap videója: Így számolják fel a debalcevoi katlant. A népköztársasági hadseregnek van mit törlesztenie az ellenségnek, – az ukrán tüzérség foszforbombákkal elkövetett népirtása miatt…
    (Legenda Riopontet Raje – SzRTI)

    Vasárnaptól “béke” Donbasszban! Ismét csőben Zaharcsenkóék!A csőbehúzás sikerült.Gratulálok a “résztvevőknek”!

    Alekszandr Zaharcsenko DNR-elnök az RT orosz televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy nem sokkal ezelőtt aláírták a nehéztüzérségi fegyverrendszerek és fegyverek visszavonásáról szóló megállapodást.
    megállapodás
    A megállapodás
    Ennek értelmében a Donbasszban harcoló felek 50-140 km. távolságra vonják vissza a szóban forgó tüzérségi technikát. (Hogy ez a gyakorlatban kire milyen kötelezettséget ró?-még nem tudni.)
    Zaharcsenko elmondta, hogy ezt a megállapodást a két Népköztársaság csak azért írta alá, mert annak betartatására Oroszország, Franciaország és Németország garanciát vállalt.
    Vlagyimir Putyin ugyanakkor bejelentette: vasárnaptól fegyvernyugvásnak KELL LENNIE Donbasszban!
    https://balrad.wordpress.com/2015/02/12/vasarnaptol-beke-donbasszban/



    Putyin: Kijev hibájából nem lehetséges a háború megállítása

    Vlagyimir Putyin orosz államfő a Minszkben rendezett találkozót követően nyilatkozott a négyoldalú tárgyalás eredményeiről. Elmondása szerint megállapodás született egy újabb tűzszünetről, ami február 15-én kezdődik meg, emellett az ukrán fél köteles kivonni a nehézfegyverzetet a konfliktuszónából. Putyin azonban annyival összegezte a tárgyalás eredményeit, hogy a konfliktus fő kérdéséről továbbra sincs megállapodás.
    Több mint 15 órán át tartottak a tárgyalások, amin az érintett felek közül gyakorlatilag egyedül az ukrán fél képviseltette magát. A francia és német államfő a tárgyalássorozatban részvétellel közvetett módon elismeri, hogy a nyugati országoknak köze van az ukrán konfliktushoz, miközben nem az Ukrajnából kiszakadó köztársaságok demokratikusan megválasztott kormányával tárgyalnak, hanem az orosz államfővel akarnak beszélni a konfliktus rendezéséről, főként abból a célból, hogy a közvélemény úgy lássa, a Donbassz régióban zajló harcokról nem a harcoló alakulatok döntenek, hanem Moszkva. Az orosz államfő azonban érdekelt a tárgyalássorozatban részvételben, mert az ukrán konfliktus során a NATO nehézfegyverzetei egyre közelebb érnek az orosz határhoz. Putyin elmondása szerint döntés született a nehézfegyverzetek kivonásáról, de a legfontosabb kérdésről nem született megállapodás, azaz Kijev továbbra sem azzal tárgyal, aki a konfliktusban ténylegesen a másik fél, hanem idegen országokkal egyztetve akarja rendezni a korábbi Ukrajna belső konfliktusát.
    Hídfő.net.ru | Minszk tárgyalás
    Putyin egyértelműen Kijev rovására írja a tárgyalássorozat sikertelenségét, mivel az ukrán államfő elutasítja annak lehetőségét, hogy a másik féllel közvetlen párbeszédet kezdjen. "Hogy miért tartott ilyen sokáig a tárgyalás, véleményem szerint annak a ténynek köszönhető, hogy a kijevi hatóságok továbbra sem hajlandók közvetlen tárgyalást kezdeni a Donyecki és Luganszki Népi Köztársasággal" - mondta Putyin az újságíróknak, közvetetten elismerve ezzel, hogy Moszkva nem kelet-Ukrajnáról beszél, hanem Donyecki és Luganszki Népi Köztársaságról, vagyis Ukrajnától független országokról.
    "Annak ellenére, hogy nem ismerik el őket, a realitásokból kell kiindulni, és ha hosszú távú megállapodást akarnak, közvetlen kapcsolatot kell teremteniük" - mondta Putyin a kijevi hatóságok állásfoglalására vonatkozóan.
    A tárgyaláson ugyan megállapodás született a nehézfegyverzetek kivonásáról és egy újabb tűzszünetről, nem árt megemlíteni, hogy korábban is volt már megállapodás a kivonásról, és a tűzszünetről is. Kijev a korábbi megállapodást sem tartotta be, és a nehézfegyverzetet nem vonták vissza, hanem tovább ágyúzták a lakott településeket a Donyeck régióban. A tűzszünet se tartott sokáig, mivel nem tényleges frontvonal van, hanem számos településen zajlanak helységharcok, és egyik fél sem fogja feladni a félig ellenőrzés alatt tartott településeket, akkor sem, ha arról három másik ország valamiféle papírt ír alá.
    Korábban a Donyecki Népi Köztársaság elnöke, Alexander Zaharcsenko arról számolt be, hogy Kijev nem elkötelezett a békés rendezés mellett, mert miközben ők teljes jogkörrel felhatalmazott küldötteket delegáltak a megbeszélt találkozóra, Kijev tényleges felhatalmazással nem rendelkező személyeket küldött tárgyalni, és a tárgyalási folyamat gyakorlatilag amiatt akadtak el, mert Kijev nem küldött a megfelelő felhatalmazással rendelkező delegációt a közvetlen tárgyalásokra.
    http://www.hidfo.net.ru/2015/02/12/putyin-kijev-hibajabol-nem-lehetseges-haboru-megallitasa



    Aláírások Valcman wc-papírjára

    A minszki megállapodás valami “nem kerekre” sikeredhetett. Legalábbis erre lehet következtetni Zaharcsenko nyilatkozatából, amit az “Interfax” hírügynökségnek adott.
    havar
    Zaharcsenko ugyanis a következőket mondta: “Amennyiben a mostani megállapodások bármely elemét Kijev megsérti, részünkről nem lesz több tárgyalgatás!”
    Márpedig az eddigi tapasztalatok azt bizonyítják, hogy amint egy megállapodást követően a kijevi junta ki tudta húzni a nyaklát a hurokból, azonnal rárontott Donbasszra-minden addigit felülmúló gazember módon.
    Nyilvánvaló, hogy ennek a megállapodásnak a kijevi elfogadása is kizárólag ilyen a célt szolgál, és ebből béke nem lesz.
    Nyalókakirály melldöngető kijelentése, miszerint helyre kell állítani Kijev jogkörét a TELJES OROSZ-UKRÁN HATÁRSZAKASZ ellenőrzése felett a ma aláírt megállapodás értelmében, az Oroszország és Donbassz diplomáciai vereségeként, meghátrálásként értelmezendő!
    Nyilvánvaló, hogy a megállapodásban foglaltak csupán teoretikus jelentőségűek, hiszen a fegyvernyugvás csak addig fog tartani, amíg a kijevi junta kimenekíti martalócbandáit szorult helyzetükből.
    Ez a megállapodás rendkívül sötét jövőt jelent Donbassz-de Oroszország számára is. Nem láthatunk bele a latorszövetséggel tárgyló orosz elnök lapjaiba. Bele pedig végképp nem szólhatunk a dolgaiba, viszont úgy látjuk: Kár volt Donbassznak az eddigi harcért! Közel hatezer donbasszi civil haláláért, és mintegy háromezer népfelkelő elestéért! Kár Donbassz lerombolásáért!
    Fölöslegesen haltak meg!


    https://balrad.wordpress.com/2015/02/12/alairasok-valcman-wc-papirjara/

    Szlovák kormányfő: Ukrajnában a nagyhatalmak ütköznek össze

    Robert Fico szlovák miniszterelnök szerint az ukrán válság nem kevesebb, mint a nagyhatalmak közti összeütközés, amire a globális erőegyensúly az egyetlen megoldás. "Nem az értékek harcáról van szó. Ez egyértelműen a nagyhatalmak közti harc, amire egyetlen megoldás a globális erőegyensúly kialakulása lehet."
    Fico a Brüsszelben kezdődő EU-csúcsot megelőzően az országgyűléshez szólva elmondta, hogy az Európai Unió érdekei mellett a szlovák delegáció a nemzeti érdeket fogja védeni. A szlovák kormányfő szerdán azt is kijelentette, hogy a 2014-ben elfogadott oroszellenes szankciók semmihez nem vezettek, de a vérontás tovább folytatódott és elmérgesedett a helyzet kelet-Ukrajnában (a népfelkelők elszakadó köztársaságaira a politikusok mint kelet-Ukrajnára hivatkoznak). Fico figyelmeztetett, hogy a szankciók nem csak az Oroszországgal fennálló diplomáciai kapcsolatokat rontották meg, de az európai gazdaság egészére rossz hatással voltak.
    Hídfő.net.ru | Robert Fico
    A szlovák kormányfő emellett megerősítette állásfoglalását az Ukrajnának történő fegyverszállítás ellen, de hangsúlyozta, ebben más NATO-tagállamokat nem tud megakadályozni. Fico hozzátette, hogy miközben a fegyverszállításról folytatott vita folyamatban van, a nemzetbiztonsági bizottság lépéseket tesz Szlovákia keleti határainak megerősítésére.

    http://www.hidfo.net.ru/2015/02/12/szlovak-kormanyfo-ukrajnaban-nagyhatalmak-utkoznek-ossze

    Megint Orbán vejére mosolyog a szerencse

    Készül a boltok vasárnapi zárva tartásának részletszabályozása. A rendelet több új kivételt is behoz, a kertészetek és Tüzép-telepek mellett például nyitva maradhatnak a kikötőkben üzemelő boltok. Utóbbi nyertese Orbán Viktor veje, aki most vette meg a keszthelyi kikötőt.
    kiköt
    Jókorát ugrik az Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István és társai által nemrég jutányos áron megszerzett keszthelyi kikötő értéke, ha Tiborcz apósa, a kormányfő is rábólint a lapunk birtokába jutott, a vasárnapi zárva tartás feltételeit részletező rendelettervezetre. A rövidesen a kormány elé kerülő javaslatban külön kiemelik, hogy a személykikötőkben lévő élelmiszerboltok ezentúl is nyitva tarthatnak vasárnaponként.
    Méghozzá minden olyan egyéb megkötés nélkül, amely a többi, a rendelettervezetben még szereplő kivételekre vonatkozik. Így a most kiszivárgott javaslat szerint kinyithatnak majd vasárnap a kertészetek és az építőanyag-szakboltok, kis Tüzép-telepek, valamint a főszezonban a nagy tavak, így a Balaton, a Tisza- és a Velencei-tó mellett fekvő települések boltjai is. A kikötőkben álló üzletekkel szemben azonban ezek a boltok, telepek csak akkor működhetnek vasárnap, ha az üzletben olyan dolgozik, aki legalább 20 százalékos tulajdonosa a vállalkozásnak.
    A törvény szerint megszorítás nélkül hétvégén is nyitva tartó személykikötőnek számít a hajóállomás, illetve a kiépített partfalú kikötő – azaz ebbe a kategóriába esik bele Tiborczék keszthelyi jachtkikötője is. Egy ilyen helyen így elvileg bárki bármekkora üzlettel is nyitva lehet majd vasárnap – már amennyiben a helyi beépítési rendelkezések lehetővé teszik, hogy a vízpartra kiskereskedelmi létesítményt húzzanak fel.
    Ha a keszthelyi önkormányzat a továbbiakban is hasonlóan rugalmasan áll hozzá Tiborczék elképzeléseihez, mint eddig, és engedélyt ad kiskereskedelmi beruházásra, úgy a kormányrendelet elfogadásával máris hatalmasat nyer a kormányfő veje és üzlettársai. Az amúgy is jutányos áron megszerzett, 7600 négyzetméteren, lényegében Keszthely központi részén elhelyezkedő kikötőjük értéke ugyanis ugrásszerűen megnő, ha arra vasárnap is nyitva tartó kiskereskedelmi egységet is fel lehet húzni.
    A rendelettervezetben szereplő javaslat azért is furcsa, mert a vasárnapi zárva tartást szabályozó, tavaly elfogadott törvény már tételesen nevesítette azokat a közforgalmi csomópontokat – buszpályaudvarok, vasútállomások, repülőterek –, ahol nyitva maradhatnak az élelmiszerüzletek. A törvényalkotók azonban akkor még nem érezték szükségesnek, hogy ebbe a körbe belevegyék a személykikötőket is.
    A módosítás azért is talányos, mivel a kikötők környékén működő jellemzően kisboltok eddig is mentesülhettek: a zárva tartásról szóló törvény szerint március után is nyitva tarthatnak a 200 négyzetméternél kisebb alapterületű, családi vállalkozásban működő közértek.
    Az Országgyűlés tavaly december közepén fogadta el a vasárnapi zárva tartásról szóló jogszabályt, míg Tiborczék az Átlátszó. hu-ra feltöltött szerződés tanúsága szerint december 10-én írták alá a keszthelyi önkormányzattal a szerződésüket. A kikötőt üzemeltető, 22,8 millió forintos adóssággal terhelt önkormányzati cégért hétmillió forintot adtak, míg – élve a társasággal együtt megszerzett vételi opcióval – nettó 330 millió forintért megvásárolták az épületeket és az eszközöket a tulajdonostól, a Balatoni Hajózási Zrt.-től.
    A 2004-ben épült, kétszáz hajó, húsz csónak befogadására alkalmas kikötőhöz 221 négyzetméteres fürdőház, 192 négyzetméteres recepció és egy 102 négyzetméteres „snack bár” is tartozik. Maga az ingatlan ugyanakkor önkormányzati tulajdonban maradt. Tiborczék 15 éven keresztül összesen nettó 53,9 millió forint bérleti, illetve földhasználati díjat fizetnek a területért.
    (Batka Zoltán)

    Donbasszban nem ceruzákat tördeltek az éjjel!

    buszok
    Donbasszban legalább olyan feszült volt a hangulat mára virradóan, mint Minszkben. Csak amíg a belorusz fővárosban Putyin elnök a tárgyalóasztalnál ceruzatöréssel hozta a frászt “tárgyalópartnereire”-addig Donbasszban a népköztársasági erők inkább a fajbetörésben jeleskedtek. Azt meg a valcmanisták bánták.
    Míg Liszenkoék Kijevben azt bizonygatták alattvalóiknak és a világnak, hogy nem is létezik a gyebalcevoi katlan, ebben a nem is létező katlanban Edurd Baszurin DNR-katonai szóvivő éjféli bejelentése szerint még minimum hétezer lator zsúfolódott össze egyre nagyobb rettegésben.
    Ma reggelre viszont fogyatkozott a rettegők tábora estéhez képest. A szerencsésebbek a milicia fogságába estek, míg a póruljártak fűbe haraptak. Nagyjából ötvenre taksálják a mára virradó éjszaka “katlani” latoregyedveszteségét.
    Ezek a martalócok (Булавино)Bulavino, (Красный Пахарь)Krasznyij Pahar és (Грозный)Groznij térségében szenvedtek álmatlanságban, és szánták rá magukat éjszakai sétára.
    (Станицa Луганскa)Sztanyica Luhanszka környékén is voltak apróbb összecsapások az éjszaka folyamán. Ezek délelőtt is folytatódnak.
    Ezeket az eseményeket leszámítva viszonylagos nyugalom honolt a frontokon.
    Persze a városok azok a valcmanista latortüzérségnek “hála”-korántsem voltak ennyire csendesek. Kiváltképp Donyeck és Gorlovka volt hangos a tüzérségi gránátok robbanásaitól, de Pervomajszk romjai között is sűrűn robbantak a latorgránátok. Donyeckben a 20. számú klinikát érte belövés. Négy civil halt bele. Gorlovkában ugyancsak négy helyi lakos vesztette életét a tüzérterrorban.

    https://balrad.wordpress.com/2015/02/12/donbasszban-nem-ceruzakat-tordeltek-az-ejjel/

    A tomboló antiszemitizmus ellen: Herzl Tivadar, Izrael és a cionizmus történetét oktató tankönyvet mutattak be Budapesten

    Budapesten a Herzl Központban bemutatták Herzl Tivadar, Izrael Állam és a cionizmus történetét oktató kézikönyvet. A magyarországi "nem zsidó" középiskolások oktatására szánt kiadvány a magyar kormány, a Cionista Világszervezet és a magyarországi zsidó közösség közös kezdeményezésének eredményeként jelenhetett meg.

    A tankönyvvel a kezdeményezők szeretnék elmélyíteni a Magyarország és Izrael közötti kapcsolatot, illetve fölszámolni a "tomboló antiszemitizmust" - írja az izraeli Má'árív című napilap.
     

    Natan Saranszkij, a Zsidó Ügynökség elnöke és Gusti Jehosua Braverman a Herzl Központ 2013-as megnyitóján

    A kézikönyvet kimondottan a "nem zsidó" diákok számára írták, s amelyből a pedagógusok a magyarországi középiskolákban a cionizmus lényegéről, a zsidó állam történetéről és a Budapesten született, felnőtt Herzl Tivadarnak, a politikai cionizmus megteremtőjének életéről taníthatnak. Gusti Jehosuá Braverman (hölgyről van szó - H. J.), a Cionista Világszervezet egyik vezetője a Má'árívnak Budapesten elmondta: "Az egész világon tombol az antiszemitizmus, ezért nagy jelentősége van az oktatásnak, mert az Izraellel és a cionizmussal kapcsolatos tudatlanság félelmet, az pedig gyűlöletet és végül erőszakos cselekedeteket idéz elő", vélekedett a cionista vezető.

    Braverman az izraeli lapnak azt is elmondta: "A most kiadott tankönyv kimondottan a magyar ifjúságnak íródott, a saját nyelvén tanítja Izrael és a cionizmus megalapítójának, Binjámin Zeév Herzlnek a történetét", vélededett a cionista vezető, majd kifejezte azon reményét, hogy a magyar kormány által is támogatott oktatási projekttel sikerül majd fölszámolni az antiszemitizmust, illetve közelíteni egymáshoz Magyarországot és Izraelt.

    Amint azt már többször is kifejtettük, de ismét fölhívjuk rá a Magyarországon tevékenykedő cionista aktivisták szíves figyelmét: Herzl Tivadar a XIX. század végén nem azért hozta létre a politikai cinizmust, hogy annak terjesztői a gazdanépek okításával, "tomboló antiszemitizmusával", pártpolitikai és kulturális életével foglalkozzanak, hanem azért, hogy a diaszpórában élő zsidókat fölkészítsék, majd bevándoroltassák az Ígéret földjére. Persze idézhetnénk a XX. század egyik ismert zsidó, ám nem cionista írójának a véleményét is, amely szerint Magyarországon cionizmussal foglalkozni olyan reménytelen ügy, mintha valaki Mekkában sertéshús-készítményeket árusító üzletet kívánna nyitni.
    H. J. - Kuruc.info
     

    Rétvári Bence (jobbról az első), Ilán Mor (középütt)

    Frissítés: A középiskolai tanároknak szánt cionizmust és Izrael történelmét tanító könyv bemutatóján a fentebb fölsoroltakon kívül jelen volt még Ilán Mor, a zsidó állam budapesti nagykövete és Rétvári Bence, a Nemzeti Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (aki nemrégiben Jeruzsálemben a zsidók segítségét kérte a Kuruc.info elnémításához - H. J.) - írja az 'Áruc 7 héber hírportál.
    H. J. - Kuruc.info

    Kapcsolódó:
       Rétvári szerint a munka az egyetlen kiút a szegénységből
       A munka szabaddá tesz!
       Balog államtitkára Tel-Avivban csalogatja hazánkba a zsidókat: "szeretnénk, ha minél több izraeli fiatal jönne"
     



    "Amely országban a zsidók megszaporodnak, az vagyoni végromlás szélén áll, az adózó nép szegénységének veszedelmesebb forrása nem lehet, mint a zsidók szemlátomást való szaporodása."
    Kölcsey Ferenc

    „Csalás történt, ne fogadják el a devizaadósok az elszámolást!”

    A svájci frank jegybanki alapkamata az irányadó, ha a bank és az ügyfél elszámol egymással egy devizahitel-szerződés kapcsán – ezt olvasta ki a Népszabadság a Kúria egy friss állásfoglalásából. Léhmann György úgy reagál erre: ebből is látszik, hogy minősített csalás áldozatai a devizaadósok.
    Nem jó hír azoknak az autóhiteleseknek, akiknek ugye nem forintosítják a devizahitelét és perlik a bankjukat: a Népszabadság szerint hiába bizonyosodik be, hogy jogtalanul jártak el az adóssal szemben, amikor nem bank, hanem autókereskedő írta alá a szerződést, vagy amikor elmaradt a kockázatfeltáró nyilatkozat aláíratása az ügyféllel.
    Amennyiben egy ilyen perben – írja a lap a Kúriára hivatkozva – a bíróság semmissé nyilvánítja a szerződést, a banknak és adósnak el kell számolni egymással, vagyis egy összegben vissza kell fizetni a felvett összeget és annak a kamatait is. És itt jön a képbe a svájci jegybanki alapkamat: a kamatszámításnál ez a irányadó.
    – Nem csak az elszámoláskor, folyamatosan a svájci jegybanki alapkamathoz kellett volna igazítani a lakás- és autóhitelek törlesztőrészletét; minősített csalás, hogy nem így történt – vélekedik Léhmann György. – „Ha emelkedik a külföldi deviza kamatszintje, akkor emelkedik a fizetendő havi törlesztőrészlet is” – írták a bankok az adósoknak szóló tájékoztatásban. Még azt is megadták: egy százalékpontos frank-kamatváltozás 9 százalékos törlesztőrészlet-változást jelent. A minősített csalók azonban szándékosan megfeledkeztek arról: 2009-ben az addigi 2,2 százalékos frank-alapkamat 0,2-re süllyedt, és ez csak tovább folyatódott. Ezért is mondom a forintosításra utalva, hogy tisztességes elszámolás nem lehetséges, csak azt követően, ha az eredeti devizaszerződés minden ilyen tisztességtelen pontját kiiktatják, elrendezik.
    A siófoki ügyvéd ezért azt javasolja az adósoknak, akik „fecniket fognak kapni elszámolás gyanánt a bankjuktól”: válaszolják azt, hogy amíg a szerződésben keverednek az  érvénytelen és érvényes szerződési feltételek, vagyis a bank az érvénytelen szerződési feltételekből továbbra is törvénytelen hasznot kíván húzni, addig az elszámolást nem fogadják el. S hivatkozzanak arra is: az Európai Bíróság és a Kúria állásfoglalása alapján azt, hogy az árfolyamváltozást melyik félnek kell viselnie és milyen mértékben, csak a kockázatfeltáró nyilatkozatból, annak vizsgálatából lehet megállapítani. Vagyis ne higgyenek kormányfőnek, miniszternek – így Léhmann –, mert nem igaz, hogy az árfolyamkockázat minden terhe az adósé.
    (sonline)

    Ceruzatörős hangulat Minszkben (Szombathelyi testvéreim ti is kaptok robbantást, ha el nem tüntetitek azokat amik miatt fogjátok kapni, ha tényleg ez az álmom jelentése)

    Minszkben pattanásig feszült légkörben üléseznek a Donbassz (és némi túlzással a világ) jövőjéről Oroszország, Németország, Franciaország és Maradék-Ukrajna államfői. A tárgyalóasztal mellől hiányzik minden rossz okozója, a lator USA.
    Információink szerint rendkívül feszült, ideges hangulatú a megbeszélés, amelyre ráborul minden baj legfőbb oka, az USA akarnokságának árnyéka.
    Hajnalra patthelyzet alakult ki. Éjjel kettőkor Nyalókakirály kíséretének egy tagja Valerij Csalij eléggé lelombozódva pötyögte Fb-profiljára, hogy “nehéz az élet”-mert Putyin elnök kitart Oroszország álláspontja mellett. (Hogy ez mi lehet konkrétan?-senki nem tudja. Ám a közelmúltból vannak ismereteink, és ha ezek mellett tart ki Oroszország elnöke, akkor csak azt üzenhetjük neki: KITARTÁS ELNÖK ÚR!)
    Kijev retteg! Nyalókakirály nagyon szeretne megállapodást, mint ahogyan kitartói is. A Merkel-Hollande ravaszdipárosnak is van oka az izgalomra az orosz elnök állhatatossága miatt.
    Jellemző a hangulatra, hogy Vlagyimir Putyin a tárgyalások alatt dühében vagy más okból-eltört egy ceruzát. Bízzunk abban , hogy “pálcát tört” a latorszövetség fölött!
    cerka
    A belorusz fővárosban tartózkodik a két donbasszi Népköztársaság vezetője is. Alekszandr Zaharcsenko és Igor Plotnyickij készek arra, hogy egy megállapodás esetén azonnal kiadják fegyveres erőiknek a tűzszüneti parancsot.
    Az alábbi képek tegnap készültek a lengyel-ukrán határ lengyel oldalán. “Békeszándék” a’la NATO Minszk előtt!
    határ
    határhttps://balrad.wordpress.com/2015/02/12/ceruzatoros-hangulat-minszkben/