Az Alternatíva Németországnak nevű párt hétfőn kezdeményezte, hogy az Észak-Afrikából érkező migránsokat és menekülteket küldjék vissza észak-afrikai menekülttáborokba, hogy ott várják meg a menedékkérelmeik elbírálását.
Az AfD szerint az afrikai országokból érkező menekültek az országaikhoz közel működő menekülttáborokban kell megvárják menedékkérelmeik elbírálását, és “csak a legkiszolgáltatottabbakat kell befogadni”, majd a migránskvóták alapján elosztani a tagállamok közt.
“Mindenkit, aki 2017 szeptember 1 után illegálisan lép be az Európai Unió területére menedékkérőként, vissza kell küldeni az Észak-Afrikában működő táborokba, hogy ott várják meg a menedékkérelmek elbírálását” – áll a párt közleményében.
A dokumentum szerint a német haditengerészet együtt kell működjön az olasz és líbiai tengeri erőkkel a Földközi-tengeren át zajló migráció megfékezésében.
Németországban szeptember 24-én tartanak parlamenti választásokat, a várakozások szerint ezen mintegy 10%-ot szerezhet az AfD. Az országban a nagyobb pártok mindegyike támogatja a tömeges bevándorlást, a viták mindössze arról szólnak, hogy a menedékkérelem elbírálása idején a migránsok szabadon mozoghassanak-e a schengeni övezetben.

http://www.hidfo.ru/2017/08/afrikaban-varakoztatna-a-migransokat-az-afd/