2014. július 14., hétfő

Tőzsdei figyelmeztetés: a lakossági befektetők vesznek, a profik eladnak

breaking-point
A történet szerint 1928 telén Joe Kennedy, a későbbi elnök, John F. Kennedy édesapja, elment, hogy kifényesíttesse a cipőjét. Munkája befejeztével a cipőtisztító fiú egy befektetési tanáccsal köszönt el: „Vegyen Hindeburg részvényeket!”
Kennedy minden részvényét eladta. Az amerikai tőzsde egy éven belül összeomlott és sok millió ember veszítette el mindenét, elindítva az egy évtizedig tartó Világgazdasági Válságot.
Amikor Kennedy-től megkérdezték, hogy miért adta el részvényeit, a következőket válaszolta:
„Az ember tudja, hogy eljött az eladás ideje, ha már a cipőtisztító fiúk is tőzsdei tanácsokat adnak. A bikapiacnak vége.”
A történelem folyamán mindig voltak kritikus figyelmeztetések a pénzügyi bőség idején, amelyek a lufi kidurranását előre jelezték.
A Bloomberg cikke szerint ismét egy ilyen figyelmeztető jelzést észleltek:
Az egyéni befektetők özönlenek a részvényekhez, miközben a profik szerint vége a bikapiacnak…
A Wall Street és a Main Street, a nagy és kisbefektetők, ellentétes irányba mozognak.
Az egyéni befektetők szorgalmasan lapátolják a pénzt az amerikai tőzsdébe, miközben a hivatásos stratégák azt mondják, hogy a nyereségeknek erre az évre vége. Hozzávetőleg 100 milliárd dollárral bővültek a fedezeti, a magántőke és a tőzsdén kereskedett alapok az elmúlt év során, tehát 10-szer nagyobb mértékben, mint az azt megelőző 12 hónapban…
„Miután a Wall Street az ismert adatok vizsgálatát követően előáll egy céllal, amit már elértünk, és még mindig azt látjuk, hogy az egyéni befektetők, akik többnyire késve érkeznek a buliba, vesznek, kevés esélyt látunk a növekedésre.”

„Intézményi befektetőként általában figyeljük, hogy mikor érkeznek meg a lakossági befektetők a piacra,” mondja Skiming, aki az Ashburton 10 milliárd dolláros portfólióját kezeli. „A lakossági befektetők akkor érkeznek, amikor kizárólag kék eget látnak.”
És nem ez a legrosszabb.
A legfontosabb tényező hatalmas veszteségeket hozhat ezeknek a kisbefektetőknek.
A piaci veteránok szerint az átlag befektetőknél a tőkeáttét mértéke hihetetlenül magas. Ez azt jelenti, hogy pénzt vesznek kölcsön részvényvásárlásaikhoz a nagyobb nyereség reményében, ami hamarosan komoly ingadozáshoz vezethet.
A bizonyos részvényeket érintő, de komoly mozgások, aggasztó jelzésként szolgálnak a kereskedőknek: A CNBC-nek nyilatkozó veterán kereskedő szerint„ultra magas” szintű tőkeáttétet jeleznek a tőzsdén.
„A tőkeáttét aránya úgy három-négyszerese a normális szintnek,” mondta. „Láttuk, hogy a letéti számlák állományai emelkedtek… Ha ez a trend elhúzódik, a piac rendkívül bizonytalanná válhat.”
Az Financial Forecast megjegyezte, hogy az év korábbi szakaszában a befektetők soha nem látott mértékű, 466 milliárd dollár összegű tőkeáttétes adósságot halmoztak fel. Bár február óta ez némiképp csökkent, az Elliot hullámok szerint hasonló mozgást lehetett tapasztalni 2007-ben, a globális pénzrendszer összeomlása előtt.
Még egyszerűbben fogalmazva, a befektetők csaknem 500 milliárd dollárt vettek kölcsön a többszörös nyereség reményében, az elmúlt néhány évben tapasztalt példanélküli piaci szárnyalás során.
Senki sem akarta elszalasztani az esélyt, hogy esetleg idő előtt vonulhasson nyugdíjba a busás haszonból.
Amivel valószínűleg nem számoltak, hogy a gazdasági recesszió bejelentése már nem sokáig várat magára. Bár nyilvános pénzügyi körökben ritkán beszélnek erről, az a bizonyos elefánt a porcelánboltban nem más, mint az egyre romló vásárlóerővel rendelkező amerikai fogyasztó, akinek se pénze, se munkája, viszont annál több adóssága van.
Fogyasztás nélkül pedig nincs gazdasági növekedés. Az év első negyedévét egészen addig gazdasági sikerként könyvelték el az Egyesült Államokban, míg a kormány be nem jelentette, hogy a gazdaság valójában 3 százalékot zsugorodott.
Már csak idő kérdése, hogy az állítólagos gazdasági kilábalásról is kiderüljön, hogy csupán a képzeletben létezett.
A hitelből befektetők pedig jobb, ha veszik a lapot, mert az eladási pánik beindulásával mindenki a kijáratokat keresi majd és azok a bizonyos gazdasági-összeomlás szimulációk, amikre az amerikai kormány nagy erőkkel készül, valós eseményekké válhatnak.


Forrás: shtfplan.com

“Felpörögtek” ma déltől az események Donbasszban.

Tegnapi és éjszakai kudarcai bőszitik Valcman Nyalókakirályt, és dühét ismételten a polgári lakosságon tölti ki. Tüzérségével Luhanszkot löveti, és ismét megpróbálkozott a város éjjel elvesztett repülőterének visszafoglalásával. Zsoldosai próbálkozásai Valcman tervének kivitelezésére megmaradtak az ábrándok szintjén. Se repülőtér, se Luhansz!  Igor Sztrelkov a DNR hadügyminisztere viszont délután arról tájékoztatott, hogy a repülőtér irányitó központja az még mindig a megszálló kijeviek ellenőrzése alatt áll.
reptér
Vannak viszont Szlavjanszkra és Kramatorszkra emlékeztető háztorzók, több tucatnyi civil halott, és a már a próbálkozásokat általában kisérő latorhullák és tankroncsok.
Ан-26, сбитый в Луганской области
Újabb AN-26-os latorrepülőgépet kapott le az önvédelmisek légvédelme. Nagy valószinűséggel itt már a Donyeckben “beszerzett” légvédelmi rakétabázis játszotta a főszerepet.
lég
A gép személyzetét-akik túlélték a bulit-a milicisták elkapdosták. Kijevben “bemondták”-a gépet az oroszok lőtték le.
Az új hadügyminiszternek is mostmár azt kell számolgatnia, hogy a latorlégierőnek mennyi gépe MARADT még, hiszen Liszicsanszk térségében is lecsalogatott egy harci gépet a donbasszi önvédelem.
Tyimcsuk kijevi helyzetmegmagyarázó abbéli riadalmát kürtölte ma délután világgá, hogy akár órákon belül orosz csapatok léphetik át a donbasszi-orosz határt, mert a kijevi verebek azt csiripelik, hogy a Rosztov-régióban mozgolódás van a “medvecsapáson”!



Újabb ukrajnai meglepetés - lelőtt AN26

A mai napon újabb komoly veszteségeket kellett elkönyvelnie az ukrán hadseregnek. Az első a sorban a tény, hogy nem sikerült a "feladott" városokat megszállni. Egyre súlyosabb városharcok zajlanak, az ukrán hadsereg csak Szlavjanszkban a mai napon 12 embert veszített. A többi városokban is harcok folynak. A milícia főereje pedig egyre nagyobb veszteségeket okoz a déli harcokban résztvevő ukrán utánpótlási vonalaknak. Ma két konvojt számoltak fel. Az egyik a donyecki harcokhoz szállított utánpótlást, a másik a határvonalak felé. A két konvojban több mint 100 ukrán esett el. A felvételen láthatóak a szétszóródott utánpótlási hadianyagok, halottak.
A leglényegesebb a mai napi harcokban, hogy az ukrán légierő 3 gépet veszített. Két harci gépet veszítettek el a donyecki térségben, az egyik pilótát elfogták. Azonban a mai nap szenzációja, hogy lelőttek egy utánpótlást szállító AN26-os gépet 6000 méter magasságban. Ilyen magasan vállról indítható eszközzel lehetetlen lelőni, azok maximum 3000 méterig képesek felmenni. Felvételeken (amelyeket azóta gondosan mind eltüntettek a megosztó oldalakról) látható volt a találat és a lezuhanó repülőgép, és a rakéta is. Vagyis a milícia mára komoly, telepített vagy mobil, de hatásos nagy magasságú légvédelmi rakétákkal rendelkezik. 
Hídfő.net | Lelőtt AN 26
Az ukrán vezetés a megszokott nótát kezdte fújni, biztosan orosz oldalról lőtték le. Kijev mindenáron bele akarja rángatni Moszkvát a háborúba, elsősorban azért, hogy terelje magáról a felelősséget. Az ukrán hadsereg eddig legkevesebb 6000 orosz civil, nők, gyerekek, idősek haláláért felelős. Mai nap, a tehetetlen ukrán hadsereg MLRS rakétákkal lőtte Luganszk város olyan részét, amelyben még egy milicista sem fordult meg. Miután a milícia az összes ukrán felderítő repülőt lelőtte, azóta az ukránok semmiféle felderítéssel nem rendelkeznek, vaktában lőnek mindenhova, a lényeg, minél több orosz haljon meg.
A donyecki repülőtéren bennrekedt ukránok helyzete is egyre rosszabb. Ma a milícia először tüzérséggel lőtte a repteret. Minden utánpótlást elvágtak már régen, a bent rekedtek szó szerint éheznek. Az elmúlt 2 napban 300-an adták meg magukat.
Az ukrán hadsereg terve, hogy Donyeck városát körbezárja. Erre összpontosítja ereje nagy részét. Eközben az egész déli hadsereg egyre kritikusabb helyzetbe kerül. A mai meglepetés sokkolta Kijevet. 3 repülő elvesztése egyetlen nap alatt. Összekuszált frontvonalak, meggondolatlanul felvállalt városharcok, és növekvő technika a milícia kezében. Talán nem véletlen a felröppent hír, miszerint Jacenjuk, az ukrán miniszterelnök le akar mondani. Menekülnek a patkányok a süllyedő hajóról?


http://www.hidfo.net/2014/07/14/ujabb-ukrajnai-meglepetes-lelott-an26

Beavatkozhat az orosz hadsereg dél-kelet Ukrajnában

A Kommerszant napilap mai száma egy Kreml-béli forrásra hivatkozva írja, hogy Oroszország várhatóan célzott ellencsapásokat fog végrehajtani ukrán területen, mert sokadszorra is az orosz határon túli területeken csapódtak be az ukrán tüzérség lövedékei, a legutóbbi esetben egy civil életét vesztette. A forrás szerint Moszkva jelenleg tárgyalja a válaszcsapás lehetőségét. Egy orosz katonai válasz esetén elsősorban az ukrán hadsereg azon állásait fogják megsemmisíteni, ahonnan az orosz területre becsapódó lövedékeket kilőtték.
Mivel ez főként a Donbassz régió határán állomásozó ukrán csapatokat jelenti, ez gyakorlatilag annak bejelentése, hogy Oroszország védelmébe veszi Donyeck városát és környékét. Ez a védelem olyan, célzott csapások formájában fog megnyilvánulni, melynek során a térségben jelen lévő ukrán csapatok fő ütőerejét lőhetik ki. Valószínű az erőviszonyok kiegyenlítése, vagyis az orosz hadsereg egyelőre olyan mértékben avatkozik be, hogy az ukrán csapatok azon fegyverzeteit ütik ki, melyben a donyecki felkelők hiányt szenvednek. Az ukrán csapatok így kénytelenek az élőerőre alapozni, amiben a Donyeck elleni fellépés városharc jellege miatt további jelentős veszteségeket fognak szenvedni.
Hídfő.net | Bombázás a Rosztov régióban
Az ukrán hadsereg tüzérségi támadásai a Rosztov régió lakott övezetét sújtották. A kijevi kormány tagadja a történteket, és az oroszbarát felkelőket tette felelőssé az orosz határon túli területek bombázásáért.

http://www.hidfo.net/2014/07/14/beavatkozhat-az-orosz-hadsereg-del-kelet-ukrajnaban

Autonómiahatározatot fogadtak el székely önkormányzatok

Tizenöt székely önkormányzat fogadott el olyan határozatot, amelyben kifejezte az autonómia iránti igényét - közölte hétfőn a Székely Nemzeti Tanács (SZNT).
autonomia
Az Izsák Balázs SZNT-elnök által aláírt közlemény emlékeztet, öt hónappal ezelőtt fordultak felhívással Székelyföld önkormányzataihoz, hogy határozatban nyilvánítsák ki az általuk képviselt közösségek igényét az autonómiára. Eddig Gyergyószentmiklós, Gyergyóújfalu, Gyergyószárhegy, Makfalva, Uzon, Székelyderzs, Kápolnásfalu, Gyergyóditró, Kökös, Székelykeresztúr, Gyergyóalfalu, Gyergyócsomafalva, Székelyudvarhely, Csíkszereda és Szentegyháza önkormányzatai tettek eleget ennek a felkérésnek, és egyhangú szavazással elfogadták a határozatot.
Az SZNT szerint ezzel a tizenöt székely önkormányzat a pártpolitikai viták fölé emelte Székelyföld autonómiájának és egységének ügyét. "A szavazáson részt vevő és a határozatot megszavazó román nemzetiségű önkormányzati képviselők megértették, hogy a határozatoknak sem tartalma, sem célja nem irányul sem a székelyföldi románság, sem Románia ellen, viszont olyan közös célt fogalmaz meg, amely Székelyföld minden lakójának egyformán a javát szolgálja" - olvasható a közleményben.
Az SZNT emlékeztet, hogy az elfogadott határozatok eljutottak Románia kormányához és parlamentjéhez, az Európa Tanácshoz, az Európai Unióhoz és az Egyesült Nemzetek Szervezetéhez. Ugyanakkor az érintett romániai megyék prefektusai közigazgatási bíróságon támadták meg az elfogadott határozatokat, és "fenyegető figyelmeztetésekkel próbálták visszarettenteni a határozatok elfogadásától a többi önkormányzatot".
Izsák Balázs szerint a folytatás letéteményese és felelőse a többi 138 székely önkormányzat, amelyek felerősíthetik a folyamatot, és új lendületet adhatnak azon fórumok munkájának, amelyek érdemben elkezdtek foglalkozni Székelyföld ügyével. Ezért ismét kérnek minden érintett önkormányzatot, legyen határozott és bátor, s minél hamarabb döntsön a javasolt határozat elfogadásáról, tájékoztatásul pedig továbbítsa romániai és nemzetközi fórumoknak.
Az SZNT elnöke felkérte a civil szervezeteket is, ne hagyják magukra az önkormányzatokat ebben a küzdelemben. "Átfogó mozgalmat kell indítani a román kormány közigazgatási reformterve ellen és Székelyföld területi autonómiájáért" - olvasható a közleményben.
Forrás: hirado.hu

Merkelnek önként le kell mondania

Angela Merkel német kancellár visszavonulásáról ír a német média - a Der Spiegel információi szerint a kancellár még azelőtt lemond és visszavonul a politikából, hogy újabb választásokat tartanának. A lap kormányközi forrásokra hivatkozva közölte értesüléseit, hozzátéve, hogy a kabinet és a párt is tisztában van Merkel visszavonulásával, mert azt korábban már többször is bejelentette zártkörű rendezvényeken. Visszavonulását azzal magyarázzák, hogy nem akarja megvárni az esetleges választási vereséget, illetve, hogy a párton belül leváltsák. Arról is információkat kapott a Der Spiegel, hogy Merkelt Ursula von der Leyen külügyminiszter válthatja a poszton, ami egyben azt is biztosítaná, hogy Németország stabilan a korábbi irányvonalat kövesse.
Nem teljesen egyértelmű, hogy mi vezet a kancellár lemondásához, annyi azonban bizonyos, hogy köze nincs valamiféle önkéntes visszavonuláshoz. Annak is nagy a valószínűsége, hogy Merkel maga is a sajtóból értesült arról, hogy önként le fog mondani.
Hídfő.net | Merkel önként lemondatása
A főkancellár ugyanis az utóbbi időben nyíltan szembement a Washington által diktált intézkedésekkel. Kétség nem férhet ahhoz, hogy Németország amerikai kollaboráns szerepe mindeddig jelentősen nem sérült, de a nyilvánosság előtt Merkel megkérdőjelezte a transzatlanti szabadkereskedelmi övezet létrehozásának szükségszerű voltát, valamint több alkalommal is eltért a Washingtonban tett fogadalmaktól. Nem egy alkalommal Merkel Washingtonban még azt nyilatkozta, hogy Németország támogatja az Oroszország ellen bevezetett szankciókat, majd a hazai üzleti körökkel folytatott "beszélgetéseket" követően ennek ellenkezőjét tette. Merkel alkalmatlanná vált arra a szerepre, hogy Washington agresszív oroszellenes bábja legyen Európa vezető gazdaságának élén, így önkéntesen le kell mondania. Az utóbbi hetekben Németország CIA általi ellenőrzéséről is elkezdtek nyilvánosságra jutni az információk, vagyis valamelyik érdekkör a német társadalom nyugat elleni hangolását fokozni kezdte.
Merkel "önként lemondása" így azt vetíti előre, hogy a német politikai elitben igen alapos tisztogatás várható, létrejött ugyanis a törésvonal az amerikai kollaboráns, és a saját üzleti érdekei miatt az oroszokkal békés együttműködésre törekvő érdekcsoportok közt. A közeljövőben ez a teljes politikai berendezkedést is boríthatja.

http://www.hidfo.net/2014/07/14/merkelnek-onkent-le-kell-mondania

Angela Merkel német kancellár egy televíziós interjúban beszélve közvetetten cáfolta a sajtóértesüléseket, miszerint önként le akarna mondani még a következő választások előtt. A ZDF közszolgálati televízióban sugárzott interjúban elmondta, hogy ezt a törvényhozási ciklust rendesen végig akarja dolgozni kancellárként. Ez az interjú egy a nyilvánosság segítségével szerzett biztosítéknak is tekinthető. Nyilvánvaló ugyanis, hogy a kancellárra valamiféle nyomásgyakorlás nehezedik, hogy mondjon le posztjáról. Ez a nyomásgyakorlás olyan érdekkör részéről történik, aminek a Der Spiegel részben vagy egészben szócsövének tekinthető. A Der Spiegel vasárnap ugyanis azt írta, Merkel nem akarja megvárni, hogy választási vereség vagy párton belüli zendülés miatt veszítse el a kancellári tisztséget, és ezért a 2017 őszéig tartó ciklus vége előtt lemondhat.
Hídfő.net | Angela Merkel
Angela Merkel nyilatkozata ezt követően kifejezi a nyilvánosság felé, hogy nem áll szándékában lemondani. Fontos az emlékezetünkbe vésni ezt a nyilatkozatot, mert a közeljövőben feltehetően vagy lemond a kancellár a nyomásgyakorlás hatására, vagy általános elégedetlenség fog kezdődni, ami követelni fogja a lemondását. Feltehetőleg a Merkel lemondatását követelő érdekközösség most tart annál a fázisnál, hogy személyes kompromittáló információk nyilvánosságra hozásával zsarolja a kancellárt, esetleg durvább módszerekhez folyamodnak. Nyugati politikusok esetében nem nehéz olyan információt előhozni, aminek hatására a tömeg követelni fogja a célszemély lemondását, ha az önként nem vállalja a poszt elhagyását - hiszen az ilyen információk megléte előfeltétele a vezető pozícióik vállalásának. Angela Merkel valamilyen irányban kegyvesztetté vált, - vagy az atlantisták, vagy a kelet felé békés üzleti kapcsolatokra törekvő gazdasági körök számára nemkívánatos személlyé lett, akinek vezető pozíciója aligha fogja kitölteni a teljes ciklust.
http://www.hidfo.net/2014/07/14/merkel-nem-akar-onkent-lemondani

A Fidesz-kormány fegyveres harctérré változtatná az országot

Június 21-22-én került sor a V4 országok vezérkari főnökeinek találkozójára a balatonöszödi kormányzati üdülőközpontban. A találkozón részt vett a kijevi vezetés részéről az Ukrán Fegyveres Erők nemrég kinevezett vezérkari főnöke is.
A találkozón végleges formába öntötték a V4 harccsoport megvalósítási menetét, melynek végén 2016 január 1.-től a harccsoport a valóságban is létezni fog.
A találkozó után Hende Csaba, a Fidesz-kormány honvédelmi minisztere boldogságtól sugárzó arccal tartott sajtótájékoztatót a harccsoport megalakulásának jelentőségéről. A Hende-féle nyilatkozat lényegi pontjait kiemelve rámutatunk az alapvető hazugságok és félretájékoztatások egyes elemeire.
Hídfő.net | Hende Csaba
- Hende szerint ez a harccsoport 2500 főből állna.
Itt Hende kapásból rádobott 1000 főt a magyar vezérkari főnök által bejelentett hivatalos létszámra. Hantázós Hendének nem ez az első ilyen megalomán kijelentése: a több milliárdnyi forint médiapropagndával kikiáltott tízezer műveleti tartalékosból alig 1000 főt tudtak az elmúlt négy év alatt összeszedni, amit ő 5800 főben állapít meg mostanában.
- Hende szerint az ilyen típusú harccsoportok teljesen bevett szokásnak számítanak az EU keretein belül, több nyugat-európai ország is együttműködik ugyanilyen struktúrában.
Amit Hende elfelejtett hozzátenni az az, hogy az általa említett más EU-s harccsoportok konkrétan meghatározott rövidtávú reagálási céllal jönnek létre, és maximum hat hónapos egyszeri időtartammal látnak el feladatokat. Ez után a harccsoport feloszlik. A V4 harccsoportot pedig állandó jellegű alakulatnak szánják, mely békeidőben sem oszlik fel. Ez szó szerint benne van a harccsoport létrehozásáról szóló alapdokumentumban.
- Hende szerint az ukránok a helikopteres kapacitásban és a légiszállításban kapnak jelentős szerepet.
A helikopteres ukrán kapacitás minőségét és mennyiségét jól jelzik az üzemképtelen, és így a kifutókon szétrohadó, legfeljebb alkatrészutánpótlásnak használható gépek, valamint az, hogy az orosz felkelők elleni harcokról szóló jelentésekben már egyáltalán nem szerepelnek harci helikopteres cselekmények. Ami pedig volt, azt a felkelők előtte kilőtték. Hendének ezt tudnia kellene.
A légiszállítást illetően meg lehet állapítani, hogy az egykor valóban számottevő ukrán teherszállító légitársaságok járatsűrűségének mutatója drasztikusan csökkent. Tehát az ukránok már most gyűjtik a stratégiai tartalékokat a háborúra, melyet mindenképpen ki akarnak provokálni, vagy egyszerűen nincs üzemanyag.
- Hende büszkén nyilatkozta, hogy Magyarország adná a légtérharcászati, különleges műveleti és műszaki alakulatokat.
Felszerelésben, kiképzésben és bevetési költségekben pontosan ezek az alakulatok kerülnek a legtöbb pénzbe a harccsoport összes egységei közül. Miközben a magyar lakosság lassan egyharmada a létminimum alatt él, a gazdasági menekült magyarok száma külföldön pedig már stabilan a háromnegyed millió fölött van, a kormány 5 milliárd forintot különített el a költségvetésből a V4 harccsoportra.
Ugyancsak Hende jelentette ki a tájékoztatón: a Visegrádi Harccsoport 10 napon belül bárhol bevethető lesz 6000 km hatósugarú körben.
Hol? A Donyecki medencében Szlavjanszknál? A Krím-félsziget körül? A Szaharában vagy az Északi Sarkon?
A harccsoport létrehozásának célja nem világos. Az olyan általános megfogalmazások, mint „a védelmi képességek növelésének érdekében”, vagy „az együttműködés hatékonyságának fokozására” nem célok, hanem irányelvek. Ilyenekből az ember több tucatot felsorol fejből egy perc alatt. A valós cél, mint azt már majd három éve megírtuk, a NATO és az USA előretolt pajzsaként a Balti-tengertől a Fekete tengerig terjedő régióban egy elsővonalas csapásfelfogó blokk létrehozása.
Egy ilyen blokk az első orosz csapás esetén teljesen eltűnne a térképről. Az az 1500 fő annyi mint légypiszok a papíron a több tízmillió főnyi, magas készültségű, harcedzett orosz állománnyal szemben, az elképesztő orosz technikai fölényről már nem is beszélve. A harccsoport de faco tagja, a kijevi vezetés pedig mindent megtesz azért, hogy ezt a csapást kiprovokálja.
A Fidesz kormány dilettantizmusát csak tetézi, hogy a kijevi vezetéssel szemben a harccsoport tagságért cserébe semmilyen garanciát nem követelt a kárpátaljai magyar lakosságot illetően.
Elgondolkodhatunk azon, hogy a Fidesz kabinet vajon tényleg ennyire képtelen felmérni a geopolitikai helyzet alakulását Európában és a nagyvilágban, vajon tényleg ennyire ostobák e. Ha nem, és az USA-nak való újabb nagyívű benyalásról van szó, az csak tetézi bűneiket.


http://www.hidfo.net/2014/07/14/fidesz-kormany-haboruba-vinne-az-orszagot

Szabadküműves tor és rombolás a Tradíció felett

1789. július 14-én ostromolták meg Párizs felkelt "polgárai" az ancien régime rettegett börtönét, a Bastille-t, melynek elfoglalása és lerombolása jelezte a francia (szabadkőműves) forradalom kirobbanását. A hírhedt építmény bevételének napja hagyományosan az újkori történelem kezdőpontjának számít, melynek eseményei két és fél évtizednyi háborút eredményeztek, és egy új kort (a liberális eszmék korát, aminek vajmi kevés köze van a szabadsághoz) hoztak el az egész emberiség számára.
A francia forradalom hosszabb távú előzménye szellemi téren a felvilágosodás racionalista ideológiája, gyakorlati szempontból pedig a nyolcvanas évek roppant éhínsége és a királyság krónikus adóssághalmozása volt, mely XVI. Lajost (ur. 1774-1792) arra kényszerítette, hogy 1789 májusára összehívja – 1618 után először – az általános rendi gyűlést. Ahogy 150 évvel korábban Angliában, úgy a francia états generaux esetében is úgy alakult, hogy a gyűlés nem a király által felvetett problémákkal, hanem a hosszú idő alatt felhalmozódott sérelmekkel foglalkozott. Ezenfelül a harmadik rend ellenállása folytán nemsokára létrejött az uralkodótól független Alkotmányozó Nemzetgyűlés (ez tulajdonképpen a szabadkőműves kibontakozás és beépülés fontos mozzanata a hatalmi struktúrába), mely májustól kezdve állandó harcot vívott Lajossal: a király először elismerte, majd korlátozta a gyűlés szerepkörét, hogy aztán hamarosan ismét meghátráljon, és Párizs környékén mozgósítsa hadseregét.

1789 nyara forró kezdetet vett, a fővárosban általános bizonytalanság lett úrrá: miközben egy kétes legitimációjú gyűlés megkezdte az új alkotmány kidolgozását, és a régi rendszer lebontását, Lajos saját tanácsadói és Párizs álláspontja között hezitált, erőszakot pedig nem mert alkalmazni. Az események július 11-e után gyorsultak fel, amikor a király elbocsátotta a népszerű Necker pénzügyminisztert, a reformok és az adósság leküzdésének elkötelezett hívét. A párizsiak ezt úgy értelmezték, hogy XVI. Lajos végleg konzervatív támogatói mellé állt, ezért a városban zavargások törtek ki, melyek a Bastille ostromában csúcsosodtak ki.
Az V. Károly (ur. 1364-1380) által átépített Bastille a 14. század elején még városkapuként szolgálta a város védelmét, majd ahogy Párizs terjeszkedett, a francia király erőddé egészítette ki a roppant épületet. A forradalom idejére a nyolc toronnyal megerősített kőépítmény rettegett hírnévre tett szert, melynek – sokszor valótlan – rémes históriáit máig őrzi a köztudat: ha a Bastille kerül szóba, szemünk előtt már megjelennek a csörgő láncok, a piszkos rongyokban éhező foglyok százai, a sötét, szalmával bélelt cellák, ez azonban inkább a városi fogházat jellemezte. Bár a 17. századi Franciaországban nem volt egy leányálom a Bastille celláiban élni – ekkortól szolgált ugyanis börtönként – ott a kezdetektől fogva rendkívül kevesen tartózkodtak; elsősorban arisztokraták, politikai foglyok kerültek ide, akik ellenezték a Lajosok abszolutisztikus terveit. Később aztán vallási okokból elítéltek, szélhámosok, hamiskártyások lakták a börtönt, akik szabadulásuk után rémtörténeteket adtak elő a bent zajló kínzásról. XVI. Lajos idejében az amúgy is átlagos viszonyok tovább javultak: éppen a kivégzett király hozta meg azt az 1776-os rendeletet, mely betiltotta a kínzásokat, bezáratta a sötétzárkákat, és számos engedményt tett a foglyoknak.

A forradalom évére a Bastille-nál mindennapos látvány lett a sürgölődő inasok, árusok hada, a foglyok pedig havi 10 livre összeget kaptak a francia államtól. A hely misztikumát fokozta, hogy a roppant kőépület a város központjában állt, roppant falaival mintegy betöltötte a belső kerületek képét. A közhiedelemmel ellentétben azonban a Bastille-t mégsem az állítólag odabent kínzott szerencsétlenek kiszabadítása érdekében ostromolták meg – a támadás idején összesen heten raboskodtak ott – hanem azért, mert a rendteremtés előzményeként Lajos a Párizsba vezényelt svájci gárdistákkal töméntelen mennyiségű lőport szállíttatott az erődbe.
1789. július 13-án a párizsi tömeg feltörte a városi fegyverraktárat, majd néhány muskétás a falak alá vonult, követelve Bernard-Jourdan de Launay parancsnoktól a mintegy 250 hordónyi lőpor átadását. Lövöldözés kezdődött a Bastille védői és az ostromlók között, akik július 14-én délelőtt már több ezer társukkal együtt tértek vissza. Feszült helyzet volt ez, melyben Launay sikertelenül próbált egyensúlyozni a tömeg és a védők között: a parancsnok úgy vélte, a párizsiakat elsősorban a félelem vezérli, ezért beeresztett egy küldöttséget a várba, hogy megmutassa, a polgárokat fenyegető ágyúk töltetlenek, és senkit nem áll szándékában bántani.
Launay kísérlete azonban éppen ellenkező hatást ért el, a visszatérő küldöttség ugyanis támadásra bátorította a forradalmárokat, akik átmásztak az erődítmény külső kerítésén. Elkeseredett tűzharc kezdődött, mely mintegy 100 ember életét követelte, de a Bastille védői sikeresen ellenálltak. Délután három órakor aztán az ostrom új lendületet vett, mivel nemrég dezertált katonák is csatlakoztak a felkelőkhöz, és öt ágyút vontattak a falak alá. Launay ekkor kitűzette a fehér zászlót, és szabad elvonulás fejében megadta magát, de embereinek nagy részével együtt meggyilkolták őt. A halott őrök fejét később lándzsára tűzve hordozták körbe a városban az ostromban részt vevő párizsiak.

A Bastille bevétele komoly következményekkel járt Lajos hatalmára nézve, a sikerek hatása alatt ugyanis a francia sereg négyötöde átállt a felkelők oldalára, és a katonák által támogatott forradalmárok hamarosan megszerezték az irányítást Párizs, majd a francia vidék felett is. A király minden ellenszenve dacára kénytelen volt beleegyezni az alkotmányos átalakulásba, mely aztán 3 éven belül a köztársasági államformához, majd a diktatúrához vezetett. A rettegett börtön ostroma olyan események – XVI. Lajos kivégzése, jakobinus uralom, Napóleon felemelkedése és bukása – sorozatát indította el, melyek az 1815-ös restauráció ellenére örök nyomot hagytak a történelemben. A változást a Bastille pusztulása és eltűnése szimbolizálta legjobban: az erődöt a párizsiak – Pierre-Francois Palloy vezetésével – egy év alatt lerombolták és széthordták, utolsó kövei 1790 februárjában kerültek a Nemzetgyűlés elé. Helyén ma egy operaház áll, ostromának napja pedig azóta is a "szabadság" ünnepe (vagyis a torz, vezetői réteg erőszakolja rá a franciákra, mint nálunk számos bolsevik és mai demokratikus "ünnepet", ami inkább rituális tornak minősíthető a tradicionális REND leölésén és temetésén - ami csak nekik az valójában) a Francia Köztársaságban - T.M.T. nyomán.

Itt is a mélyszegénységet használták fel/ki alantos céljaik elérésére, ezer és ezer áldozati bárányként a megtört lakosságot. Lásd a mai világban kirobbant helyzetelemzéseket... És a Bastille is eltünt, mint a bözödújfalusi templomtorony utolsó - tradicionális - mementója!

Várhegyi Kálmán összeállítása

OBH, MTI: Keddtől ítélkezési szünet lesz, – de devizahiteles ügyeket tárgyal a bíróság

…”Nemcsak a devizahiteleseken kell segíteni! – Segítséget kell adnia az államnak a számlaadósok számára is!…”

MTI: “Keddtől, (július 15-től), ítélkezési szünet lesz az ország bíróságain, de a soron kívüli ügyekben, amilyenek például a devizahiteles perek, folyamatos lesz a munka – közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH).
Ítélkezési szünetA korábban kialakult gyakorlat alapján az idén nyáron is július 15-étől augusztus 20-áig tart a törvénykezési szünet.
Ez az időszak polgári ügyekben a határidők számításakor nem vehető figyelembe. Ha például a hónapokban megállapított határidő augusztus 19-én járna le – mivel az a nap még törvénykezési szünet -, a határidő az augusztus 20-át követő első munkanap.
A törvénykezési szünet időtartama alatt is tárgyalandó ügyek körét a jogalkotó határozza meg. Nem vonatkozik a törvénykezési szünet azokra az ügyekre, amelyekre a törvény soron kívüli eljárást ír elő. Jelenleg ilyen például a szülői felügyeleti jog megszüntetése iránti per, a sajtó-helyreigazítási per, a megszüntetett munkaviszony helyreállítására irányuló per, a kiemelt ügyek, az előzetes bizonyítás, a végrehajtási per, valamint azok a polgári perek, amelyekben a felek ezt közösen kérik.
Az Országgyűlés a napokban szavazta meg a Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatos egyes kérdések rendezéséről szóló törvényt, amely pontosan szabályozza a bíróságok számára az ügyek elbírálására irányadó eljárási szabályokat és határidőket.
A törvény értelmében felfüggesztik a folyamatban lévő, jobbára adósok által indított, országszerte mintegy tízezer eljárást, amelyek közül 4600 a fővárosban zajlik. A törvény lehetővé teszi pénzintézeteknek, hogy az egyoldalú szerződésmódosításokkal kapcsolatban külön pert kezdeményezzenek. Ezekben az új ügyekben az elsőfokú polgári eljárás lefolytatására a keresetlevél beérkezésétől számított 30 nap áll a bíróság rendelkezésére, és szintén 30-30 napon belül kell a másodfokú, valamint a felülvizsgálati eljárást lefolytatni.
Ezekben az ügyekben az egész ország területére kiterjedően első fokon a Fővárosi Törvényszék, másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla illetékes. Az OBH tájékoztatása szerint a törvény nyomán, a pénzintézetek számát alapul véve, körülbelül 400 új perre lehet számítani.
A büntetőügyekben a bíróságok az ítélkezési szünetben is folyamatosan ellátják törvényi feladataikat – például a kényszerintézkedésekkel kapcsolatban – és működnek a cégbíróságok is. A kezelőirodák nyitva tartanak, az ügyfelek benyújthatják beadványaikat, és az iratokba is betekinthetnek.
Az Országos Bírósági Hivatal szerint a Fővárosi Törvényszék helyzete az elmúlt években bevezetett intézkedéseknek köszönhetően javult, így, ha nagy erőfeszítések árán is, de el tudja látni a törvényben rá rótt feladatokat; ebben számíthat az OBH segítségére és támogatására. Jelenleg is zajlik annak felmérése, hogy az új ügyek milyen bírósági kapacitásokat igényelnek.
A törvénykezési szünet jól ismert a nemzetközi gyakorlatban, kedvező az ügyfelekre, az üzleti szférára és a jogi képviselőkre nézve is, hiszen erre az időszakra esnek a nyári szabadságolások – közölte az OBH.”
Ceterum censeo: Nemcsak a devizahiteleseken kell segíteni! – Segítséget kell adnia az államnak a számlaadósok számára is! – Annál is inkább, mert a rezsi számlák jó részének kifizetése, a magas banki törlesztőrészletek miatt maradt el.
Számla hegyek. - Voltak, vannak, lesznek.
Számla hegyek. – Voltak, vannak, – lesznek…?
Mi lesz azokkal, akik a ki nem fizetett számláik után halmoztak fel tartozásokat, s ezért akarják az otthonaiktól megfosztani őket? – A pénzéhes multi szolgáltatók, vagy a hatalmasra növekedett társasházi közös költségek miatt. Vagy az egyes szintén pénzéhes önkormányzatok mérhetetlen nagyságúra felduzzasztott lakbérei miatt, melyeket a szegényebbek már nem tudnak kifizetni.
Ha a számlaadósokat elhanyagolják, – s nem foglalkoznak problémáikkal, – akkor a tömeges kilakoltatásuk nyomán éppen úgy bekövetkezhet az a társadalmi katasztrófa, melyet eddig csak a devizahitelek tömeges bedőlésével kapcsolatban jósoltak egyes társadalompolitikai elemzők.
MTI – SzRTI

Az Ukrajnát fenyegető orosz agresszió feltartóztatására, és a terroristák megleckéztetésére egy szintiszta zsidó záslóaljat szerveznek lelkes önkéntesek.

A “Matilal” a világ minden részéből hivja-várja soraiba az Ukrajna függetlenségét és szabadságát, területi egységét féltő , és mindezekért fegyvert fogni is hajlandó hites harcosokat.
Для защиты Украины от российских агрессоров израильтяне создают батальон "Матилан"
Maxim Neumann volt (?) IDV-harcos vállalta fel a szervezéssel és toborzással járó temérdek gondot-tennivalót.
“Ukrajna!-ez a hazánk és otthonunk, amit kötelességünk megvédeni!”-harsan üzenete a VKontekte oldalon.



http://balrad.wordpress.com/2014/07/14/nocsak-ukrajna-ez-a-hazank-es-otthonunk-amit-kotelessegunk-megvedeni/

Bűnrészesek – háború az orosz nép ellen

Bűnrészesség tömeggyilkosságban és háborús bűnökben
Ha igaz, hogy bűnösök közt cinkos, aki néma, akkor százszorosan igaz, hogy bűnrészes, aki a bűnt aktívan, (szóban és tettben) támogatja. A bűnök számosak és rettenetesek. A legfájóbb, hogy Magyarország is ezek között az aktív támogatók között van, az EU-val, az USA-val, a NATO-val, az egész romlott nyugati áldemokráciákkal karöltve.
Támogat, amikor reverz gázt ad el az ukránoknak, támogat, amikor elismer egy illegális népirtó kormányt, vagy elnökként kezel egy közönséges bűnözőt – aki csalással jutott bársonyszékhez. Orbán Viktor és bandája teljes mellszélességgel kiáll a tömeggyilkos, csaló gazemberek mellett. Vajon miért? Mert similis simili gaudet? Mert van az a pénz…? Mert fél szembeszállni? Mert tájékozatlan? Butaságról nem lehet szó, hisz pontosan tisztában van mindennel. Ám a többi kérdést nyitva hagyjuk, ki-ki gondolkozzon el a rajta a maga ismeretei és érzései alapján.
Az elfajzott sátánfattyak bosszúvágya heted íziglen
Az nem titok, hogy Ukrajna vezetését kizárólag zsidók (oligarchák, börtönviselt bűnözők, pedofilok, kábítószeresek, maffiafőnökök) kaparintották meg. Ezt a bosszúhadjáratot támasztja alá az alábbi – még a main stream (!) által is megszellőztetett – kijelentés:
bünrészesek_06_poros„Petro Porosenko ukrán elnök pénteken, (július 11-én a -szerk.) azt mondta, hogy Kijev „elpusztítja” az oroszbarát szeparatistákat, akik „minden egyes (megölt ukrán) katona életéért a sajátjaik százaival fognak fizetni”. Az ukrán belügyminisztérium szerint egy hónapba telhet, mire vereséget mérnek az ország keleti részén, Donyeckben és Luhanszkban „független népköztársaságokat” kikiáltó oroszbarát fegyveresekre.” – Na ne!
A mondat egyéb fogalmai sem helytállóak, persze, hiszen a függetlenséget, az önállóságot a civil lakosság elsöprő többsége szavazta meg, méghozzá törvényesen – az önrendelkezéshez meg a nemzetközi törvények szerint a népeknek joguk van. Minden népnek, nem csak az egyiknek vagy a másiknak. A többi fogalmat, mint pl. ukrán elnök kifejezést, meg, hogy aki el akar szakadni a cion-fasiszta rezsimtől az miért lesz rögvest oroszbarát szeparatista, már ne is részletezzük.
Az meg, hogy az éppen népirtást elszenvedő 10 milliónyi orosz ajkú ukrán lakosságból, hogyan lett egyszeriben (gyermekestől, nagyszülőstől, asszonyostól) csak „független népköztársaságokat” kikiáltó oroszbarát fegyveres, – még teljes talány.
A halálosztó szerepét magára öltött beszari pünkösdi királyt ideje lenne letaszítani az elbitorolt tróntól és a még gyávább mohó udvartartásával és a követő talpnyalóival együtt a nép ítélőszéke elé hajítani.
Ördögi bosszú meg többes haszon
Eddig igyekezett a gyáva ukrán vezetés – ahogyan náluk szokás -, letagadni, ártatlanokra kenni a saját bűneit. Mivel ez mégsem jön be, hosszútávon nem tudják eltitkolni, hát most már nem is titkolják.
Az előre kitervelt aljas, álcázott támadásokat, háborús bűnöket, melyek során civilek halnak meg tömegesen, immár kiterjesztették a határon túlra is, és a határ-menti orosz lakosságot fenyegetik.
Korábban is, már az odesszai pogrom, a mariupoli vérengzés és a városok falvak bombázása és fehér foszforos támadása során érkeztek hírek különböző harcanyagok, mérgező és vegyi anyagok bevetéséről, mellyel az ukrán zsoldos gárdisták és a hadsereg (sic) irtja számolatlanul és válogatás nélkül a civil lakosságot.
Legutóbb Pavel Gubarjev, a Donyecki Népköztársaság vezetője mondta, hogy az ukrán hadsereg vegyi fegyvert vetett be ellenük, és két milicista foszforgáz-mérgezés miatt került súlyos állapotba.
bünrészesek_08_vegyianyagMost pedig azt olvassuk, hogy az éjszaka folyamán foglyul ejtett zsoldos katonák kihallgatásuk alkalmával egybehangzóan állították, hogy a pünkösdi király Valcman/Porosenko a Donbasszba küldött csapatai számára előző estére (13-ára) a vegyvédelmi készültséget, valamint vegyi fegyverek bevetését rendelte el a milíciák ellen, de a civil lakosságra való tekintet nélkül! Vagyis Porosenko tervszerű kémiai háborút indított a Donbasszban maradt védtelen gyermekek, idősek és anyák ellen!
Hiszen nem menekülhetett el az összes az ott élő (mintegy 7 millió orosz ajkú és kb.2 millió nem orosz ajkú) ukrán lakos.
Bár sok helységet érintő éjszakai támadást rendelt el a tömeggyilkos Porosenko, azonban ezek között is kiemelt figyelmet kapott a luhanszki repülőtér, Izvarino környéke (ukrán-orosz határ)és a Saur-Mogila magaslat.
bünrészesek_03_saur_mogila_713x1024x768x0Ez utóbbinak már csak azért nagy a jelentősége, mert jelenleg a milicisták tartják ellenőrzésük alatt; erre a stratégiailag igen csak fontos magaslatra telepítették az ukrán gárdistáktól és “hadseregtől” zsákmányolt nehéztüzérségüket, s nem utolsó sorban mintegy 30km-es körzetben védelem és ellenőrzés alatt tartható a terület, de mintegy 50km-es körzetben is jól belátható a környék. Észrevétlenül nem tudja az ellenség megközelíteni a környék egyetlen települését sem. bünrészesek_04_saur_mogilaBékeidőben egyébként a táj gyönyörű, és lenyűgöző az itt épített emlékhely.
Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.
Hogy hol itt a haszon? – kérdezhetnék. A hasznot a mások szerencsétlenségéből húzzák, mint rendesen.
Nos, lábra kelt hírek szerint a szervkereskedelem megélénkült.
A „galíciaiak” eközben igyekeznek megszabadulni a számukra nem kívánatos orosz ajkú lakosságtól, elpusztítva, vagy menekülésre kényszerítve a civil lakosság ezen részét. Aki marad, majd a most épülő munkatáborokba kerül rabszolgának. Azt hiszik, hogy elmenekült elkergetett lakosság már nem tud utánpótlást és támogatást biztosítani a fegyverrel küzdő védőknek, így könnyebb lesz legyőzni őket.
Cél hogy a gazdag hajdani Dél-Kelet-Ukrajnát visszaszerezzék, hisz ez a terület biztosítja az ország gazdasági alapját. Ezen a területen vannak a főként zsidó oligarchák összemutyizott érdekeltségei is, melyeket épp mostanság államosított Új Oroszország. Vagyis menteni kell az ebül szerzett vagyont.ukrán_zsido_oligarchákMinél tovább tudják fenntartani ezt a háborús állapotot, annál több mindent tudnak az országból kilopni. Pl. az emberek megtakarított pénzét a bankokból, például az ukrán aranykészletet – melynek most már csak hűlt helye van. Micsoda párhuzam! A kínaiak aranyának egy részére, Líbia aranyára, és még jó néhány ország aranyára – itt az EU-ban is(!) mily meglepő, ugyanazok tették rá a kezüket.
Sőt a multik már sorban állnak az ukrán területekért és cégekért, ha nem lenne enélkül is ismerős a módszer. (Lengyel halálbrigádok is harcolnak Ukrajnában – Titkos CIA hadművelet?
Az EU bűnrészes tömeggyilkosságban és háborús bűnökben
Többször írtuk, és figyelmeztettünk, hogy a cionista EU és magyar vezetés, vélt haszon és előnyök reményében, vagy elbizakodottságában és megátalkodottságában, messze elveti a sulykot, amikor a puccsista ukrán zsidó maffiát támogatja pénzzel, ígéretekkel, politikai és gazdasági erejével.
Be kell végre látni, hogy egy magára erkölcsileg valamit is adó ország, a lakosságra nem kisemmizendő rabszolgaként tekintő politikus és vezető réteg, már régen megszakított volna mindenféle kapcsolatot az olyan szervezetekkel, melyek gazdasági, katonai, pénzügyi eszközökkel elnyomják, megfojtják a nemzeteket, az országok vezetőivel összefognak, korrupcióval, vagy fenyegetéssel rábírva őket, hogy az ország elsöprő többségét rabszolgaságba kényszerítsék és kilátástalanságba taszítsák.
De látni kell azt is, hogy az EU, az IMF, a Világbank, a NATO, a Római Klub, Bilderberg csoport, WTO, WHO, stb., stb., mind-mind olyan szervezet, melyek bármely országnak csak kárára vannak. Melyiknek jobban, melyiknek kevésbé, melyiket gyorsabban, melyiket lassabban döntik romlásba, de mind a pöcegödörben végzi kifosztva, kiszolgáltatva. Ezek a szervezetek csupán országokon, földrészeken átívelő magánvállalkozók rejtett érdekérvényesítő eszközei, épp úgy, mint multinacionális vállalkozásaik, melyek az említett szervezetek segítségével a tényleges pénzszivattyúzást, és az országok kifosztását, nemzeti vagyonuk eltulajdonítását végzik.
Nem lehet szépíteni a dolgot, akik most a jelenlegi ukrán vezetéssel nem fordulnak szembe, azok nem csak a most zajló népirtásban és Ukrajna teljes kifosztásában bűnrészesek, de a saját hazájukat is elárulják és teljes romlásba döntik.
Az Orbán Viktor vezette Fidesz karöltve a Keresztény(!?) demokratákkal, pontosan ugyanolyan gazember módon bánik el a lakosság nagy részével, mint elődeik. Pontosan ugyanúgy járatja le, irtja ki csökevényesíti és hitelteleníti el a magyarságot, a hajdan jobb sorsra és fényesebb jövőre érdemes magyar népet. És a Jobbik, hogy a hatalomban maradhasson, egyre jobban belesimul ebbe a mocsárba, feladva radikális elveit, kilökve magából a magyarságot, helyt adva a magyarság ellenségeinek.
Lássuk, hogy kikkel vállalnak minden értelemben országunk, és az EU vezetői közösséget, és kiket, milyen bűncselekményeket finanszíroz az USA és a nemzetközi szervezetek, amikor a zsidó ukrán maffiát támogatják, és siettek egy illegitim kormányt elismerni, akiket alig 50 ezren segítettek puccsal hatalomra kerülni, ráadásul, még csak nem is meggyőződésből, pusztán mert pár ezer euróval lefizették őket.
Nézzük és szégyenkezzünk helyettük is. (Népirtás Kelet-Ukrajnában 2014. július 2. – Kép és videó riport, – szigorúan +18!
Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Audie – Szabad Riport
források: SZRTI/portfolio.hu/politikus.ru/novorosinform.org

Valcman elrendelte Donbasszban a kémiai fegyverek bevetését, tekintet nélkül az alkalmazandó területen élőkre-lévőkre!

Valcman Nyalókakirály, udvaroncai és zsoldosai az este úgy döntöttek, hogy nem futball VB.-döntőt néznek, hanem meglepit okoznak. Luhanszk környékén.
A zsoldoshorda Valcman bosszúterve részeként több tucatnyi páncélos bevonásával, erőteljes tüzérségi lövöldözéssel északnyugati irányból megpróbált behatolni Luhanszkba. Már az ötlet-hogy sötétedés után akarnak bevonulni tankokkal meg egyéb páncélos technikával-egy városba, komoly hülyeségnek kellett volna hogy tűnjön már első hallásra, de Nyalókakirályék berkeiben nincs az az orbitális hülyeség, amit ne gondolnának komolyan.
Mindezzel együtt komoly harcok robbantak ki. A leghevesebb összecsapások Matalisztnál és a luhanszki repülőtér-környékén robbantak ki. Az önvédelmi erők könnyű és gyorsan mozgó 100mm-es páncéltörő ágyúkkal elkezdték “lerendezni” a célt keresgélő latortankokat. A milicisták mesterfokon használták a z RPG-ket, és a könnyű harckocsielháritó szerszámokat. Metalisztnál, Uralo-Kavkaznál, Porecsnél és Goncsarovkánál “megnegyedelték” Kijev páncélosállományát. Uralo-Kavkaz falu alaposan megsinylette a latortankok erőlködését.
Újfent Izvarino felé is próbálkozott a latorhad, hogy elérje a határt, és lezárja Oroszország-felé a teret a miliciák elől. De hát ha ez nem sikerült eddig nappal-miért sikerült volna éjjel? Kudarcuk “boritékolható” volt.
Ismét-ezúttal a sötétség leple alatt-inditottak rohamot a fasiszta latrok a luhanszki repülőtér elfoglalásáért. Ez váratlanul elég könnyűnek tűnt számukra-egy darabig. Amig be nem jutottak a reptérre.
Nagyjából éjfél tájban viszont a REPÜLŐTÉREN TARTOTT helyzetjelentés alkalmával az önvédelmi erők bejelentették: több hetes csatározások után Luhanszk repülőterén megsemmisitették az ott lévő ellenséget, és a repülőteret elfoglalták.
Ahogy a futball VB.-döntőjében nem született meglepetés-úgy Valcman gyors bosszúterve sem.
Ráadásul a futballkedvelő milicisták haragját is kivivta Nyalókakirály. Meccsnézés helyett lövöldözniük kellett.
Hogy melyik fél mivel fizetett az éjszakai Valcman hülyeségért?-azt csak valószinűleg ma délelőtt fogjuk megtudni. Ismerve a kijevi “udvari MTI” gyakorlatát, fényes nagy valcmani sikerekről fognak zengeni a jelentéseik.
Ám Nyalókakirály elszántságára és aljasságára mi sem jellemzőbb, hogy az éjjel elfogott latrok közül jónéhány egybehangzóan vallotta:


https://balrad.wordpress.com/2014/07/14/nyalokakiraly-merget-donbasszra/




A DNR ma reggeli közleménye szerint Donbasszban a valcmanisták tömegesen adják meg magukat.
A Szaur-Mogil, Marinovka, Torez térségben reménytelenül és csüggedten kószáló valcmanista zsoldosok tömegesen adják meg magukat az önvédelmi erőknek.
Megerősitette ma reggel az LNR vezérkara, hogy a luhanszki repülőteret megtisztitották a körbezárt betolakodóktól, és teljesen ellenőrzésük alá vonták. Ugyancsak stabilan birtokolják a zsoldostalanitott környékét is a repülőtérnek.
A Népi Milicia kemény, ide-oda mozgó fronton kemény, lüktető harcot viv Szcsasztye-térségében. Véleményük szerint a mai nap folyamán eltakaritják a környékről a latrokat.
Sznyezsnojénál lecsitultak a harcok! Szinte a teljes fasiszta páncélos-összevonást megsemmisitette a milicia.

(B-R)

Szabadkőműves rombolás a hagyomásnyos rend felett

1789. július 14-én ostromolták meg Párizs felkelt "polgárai" az ancien régime rettegett börtönét, a Bastille-t, melynek elfoglalása és lerombolása jelezte a francia (szabadkőműves) forradalom kirobbanását. A hírhedt építmény bevételének napja hagyományosan az újkori történelem kezdőpontjának számít, melynek eseményei két és fél évtizednyi háborút eredményeztek, és egy új kort (a liberális eszmék korát, aminek vajmi kevés köze van a szabadsághoz) hoztak el az egész emberiség számára.
A francia forradalom hosszabb távú előzménye szellemi téren a felvilágosodás racionalista ideológiája, gyakorlati szempontból pedig a nyolcvanas évek roppant éhínsége és a királyság krónikus adóssághalmozása volt, mely XVI. Lajost (ur. 1774-1792) arra kényszerítette, hogy 1789 májusára összehívja – 1618 után először – az általános rendi gyűlést. Ahogy 150 évvel korábban Angliában, úgy a francia états generaux esetében is úgy alakult, hogy a gyűlés nem a király által felvetett problémákkal, hanem a hosszú idő alatt felhalmozódott sérelmekkel foglalkozott. Ezenfelül a harmadik rend ellenállása folytán nemsokára létrejött az uralkodótól független Alkotmányozó Nemzetgyűlés (ez tulajdonképpen a szabadkőműves kibontakozás és beépülés fontos mozzanata a hatalmi struktúrába), mely májustól kezdve állandó harcot vívott Lajossal: a király először elismerte, majd korlátozta a gyűlés szerepkörét, hogy aztán hamarosan ismét meghátráljon, és Párizs környékén mozgósítsa hadseregét.
1789 nyara forró kezdetet vett, a fővárosban általános bizonytalanság lett úrrá: miközben egy kétes legitimációjú gyűlés megkezdte az új alkotmány kidolgozását, és a régi rendszer lebontását, Lajos saját tanácsadói és Párizs álláspontja között hezitált, erőszakot pedig nem mert alkalmazni. Az események július 11-e után gyorsultak fel, amikor a király elbocsátotta a népszerű Necker pénzügyminisztert, a reformok és az adósság leküzdésének elkötelezett hívét. A párizsiak ezt úgy értelmezték, hogy XVI. Lajos végleg konzervatív támogatói mellé állt, ezért a városban zavargások törtek ki, melyek a Bastille ostromában csúcsosodtak ki.
Az V. Károly (ur. 1364-1380) által átépített Bastille a 14. század elején még városkapuként szolgálta a város védelmét, majd ahogy Párizs terjeszkedett, a francia király erőddé egészítette ki a roppant épületet. A forradalom idejére a nyolc toronnyal megerősített kőépítmény rettegett hírnévre tett szert, melynek – sokszor valótlan – rémes históriáit máig őrzi a köztudat: ha a Bastille kerül szóba, szemünk előtt már megjelennek a csörgő láncok, a piszkos rongyokban éhező foglyok százai, a sötét, szalmával bélelt cellák, ez azonban inkább a városi fogházat jellemezte. Bár a 17. századi Franciaországban nem volt egy leányálom a Bastille celláiban élni – ekkortól szolgált ugyanis börtönként – ott a kezdetektől fogva rendkívül kevesen tartózkodtak; elsősorban arisztokraták, politikai foglyok kerültek ide, akik ellenezték a Lajosok abszolutisztikus terveit. Később aztán vallási okokból elítéltek, szélhámosok, hamiskártyások lakták a börtönt, akik szabadulásuk után rémtörténeteket adtak elő a bent zajló kínzásról. XVI. Lajos idejében az amúgy is átlagos viszonyok tovább javultak: éppen a kivégzett király hozta meg azt az 1776-os rendeletet, mely betiltotta a kínzásokat, bezáratta a sötétzárkákat, és számos engedményt tett a foglyoknak.
A forradalom évére a Bastille-nál mindennapos látvány lett a sürgölődő inasok, árusok hada, a foglyok pedig havi 10 livre összeget kaptak a francia államtól. A hely misztikumát fokozta, hogy a roppant kőépület a város központjában állt, roppant falaival mintegy betöltötte a belső kerületek képét. A közhiedelemmel ellentétben azonban a Bastille-t mégsem az állítólag odabent kínzott szerencsétlenek kiszabadítása érdekében ostromolták meg – a támadás idején összesen heten raboskodtak ott – hanem azért, mert a rendteremtés előzményeként Lajos a Párizsba vezényelt svájci gárdistákkal töméntelen mennyiségű lőport szállíttatott az erődbe.
1789. július 13-án a párizsi tömeg feltörte a városi fegyverraktárat, majd néhány muskétás a falak alá vonult, követelve Bernard-Jourdan de Launay parancsnoktól a mintegy 250 hordónyi lőpor átadását. Lövöldözés kezdődött a Bastille védői és az ostromlók között, akik július 14-én délelőtt már több ezer társukkal együtt tértek vissza. Feszült helyzet volt ez, melyben Launay sikertelenül próbált egyensúlyozni a tömeg és a védők között: a parancsnok úgy vélte, a párizsiakat elsősorban a félelem vezérli, ezért beeresztett egy küldöttséget a várba, hogy megmutassa, a polgárokat fenyegető ágyúk töltetlenek, és senkit nem áll szándékában bántani.
Launay kísérlete azonban éppen ellenkező hatást ért el, a visszatérő küldöttség ugyanis támadásra bátorította a forradalmárokat, akik átmásztak az erődítmény külső kerítésén. Elkeseredett tűzharc kezdődött, mely mintegy 100 ember életét követelte, de a Bastille védői sikeresen ellenálltak. Délután három órakor aztán az ostrom új lendületet vett, mivel nemrég dezertált katonák is csatlakoztak a felkelőkhöz, és öt ágyút vontattak a falak alá. Launay ekkor kitűzette a fehér zászlót, és szabad elvonulás fejében megadta magát, de embereinek nagy részével együtt meggyilkolták őt. A halott őrök fejét később lándzsára tűzve hordozták körbe a városban az ostromban részt vevő párizsiak.
A Bastille bevétele komoly következményekkel járt Lajos hatalmára nézve, a sikerek hatása alatt ugyanis a francia sereg négyötöde átállt a felkelők oldalára, és a katonák által támogatott forradalmárok hamarosan megszerezték az irányítást Párizs, majd a francia vidék felett is. A király minden ellenszenve dacára kénytelen volt beleegyezni az alkotmányos átalakulásba, mely aztán 3 éven belül a köztársasági államformához, majd a diktatúrához vezetett. A rettegett börtön ostroma olyan események – XVI. Lajos kivégzése, jakobinus uralom, Napóleon felemelkedése és bukása – sorozatát indította el, melyek az 1815-ös restauráció ellenére örök nyomot hagytak a történelemben. A változást a Bastille pusztulása és eltűnése szimbolizálta legjobban: az erődöt a párizsiak – Pierre-Francois Palloy vezetésével – egy év alatt lerombolták és széthordták, utolsó kövei 1790 februárjában kerültek a Nemzetgyűlés elé. Helyén ma egy operaház áll, ostromának napja pedig azóta is a "szabadság" ünnepe (vagyis a torz, vezetői réteg erőszakolja rá a franciákra, mint nálunk számos bolsevik és mai demokratikus "ünnepet", ami inkább rituális tornak minősíthető a tradicionális REND leölésén és temetésén - ami csak nekik az valójában) a Francia Köztársaságban - T.M.T. nyomán.
Itt is a mélyszegénységet használták fel/ki alantos céljaik elérésére, ezer és ezer áldozati bárányként a megtört lakosságot. Lásd a mai világban kirobbant helyzetelemzéseket... És a Bastille is eltünt, mint a bözödújfalusi templomtorony utolsó - tradicionális - mementója!

http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/hatterhatalom/3299-szabadkmves-rombolas-a-hagyomasnyos-rend-felett