A francia kormány előterjesztett egy törvényjavaslatot, ami életkorhoz kötné a Facebook használatát. A javaslat szerint 16 éves életkor alatt nem lehetne szülői engedély nélkül regisztrálni a közösségi hálóra.
Nicole Belloubet igazságügyi miniszter szerint a javasolt törvénymódosítás arra kötelezné a 16 éven aluli felhasználókat, hogy a Facebook-on vagy bármely más közösségi hálón fióknyitáshoz szülői hozzájárulást kérjenek.
Az előzetes információk szerint a törvényjavaslat arra kötelezné a fiatalokat, hogy regisztrációkor egy olyan mezőt is be kelljen jelölni, amivel nyilatkoznak arról, hogy szülői engedéllyel regisztrálnak. Ugyanakkor egyelőre nem tudni, hogy a francia hatóságok ezt tényleg ellenőrizni fogják-e, és ha igen, akkor milyen eszközökkel.
A francia kormány december 13-án állt elő egy új adatvédelmi törvénnyel, mely azt hivatott elérni, hogy az internetszolgáltatók és techcégek ne élhessenek vissza a begyűjtött személyes adatokkal, de a francia hatóságok könnyebben hozzáférhessenek azokhoz – ennek szellemében kezdenék el a Facebook használatát is korlátozni.

http://www.hidfo.ru/2017/12/franciaorszag-elkezdi-korlatozni-a-facebook-hasznalatat/