2014. augusztus 4., hétfő

IZRAEL A VILÁGNYOMÁS MIATT VONULT KI GÁZÁBÓL






IZRAEL NEM ÉRTE EL A CÉLJÁT
Izrael két ok miatt vonult ki Gázából. Rájöttek, hogy a Hamast nem tudják megtörni és elegük lett abból, hogy további hónapokig rakétázzák őket a palesztinok. Legutóbb már Tel-Avivot is bőven támadták. Másrészt az egységes nyomás miatt is kénytelenek kivonulni Gázából, mert a világsajtó és a világszerte kialakult Izrael ellenes hangulat már túl ment azon a mértéken, amire ők sem számítottak. Most szeretnék menteni a menthetőt, de ezt amit tettek (a népirtást) senki sem mossa le róluk. Továbbá Amerikában is csalódtak, mert Amerika nemhogy támogatta őket, hanem bírálták  Izraelt, ugyanis amit Izrael elkövet immár évek óta, az Amerikának igen nagy károkat okoz. Hírek szerint Amerika 228 millió dollár értékben újra ad nekik Vaskupola rakétákat. Hát persze, ennek is nem az az oka, hogy Amerika ennyire önzetlen, hanem az hogy elfogytak Izrael rakétái. Ami az izraeli veszteségek számadatait illeti ezek tiszta hazugságok. Az is hazugság, hogy a Hamas civileket áldoz fel, amikor oda telepíti rakétáit, ezek mind zsidó hazugságok. Sajnos nálunk is sokan vannak olyanok, akik elhiszik a zsidó hazugságokat. És ezzel még az ügynek nincs vége, mert most az egy hónapos háború után jönnek a következmények. Valószínű, hogy az EU is más szemmel nézi majd a palesztinok támogatását ezután a népirtás után, ami még sok hónapi és sok évi hullámokat fog még verni a világ közvéleményében. Sajnos a térség helyzete semmit sem javult, hanem még tovább bonyolódott, hiszen a szír helyzetnek sincs vége. Megjelentek a cionbanda ISIS terroristák Irakban és Szíriában, akik ellen már a kurdok is harcolnak, akiket meg már a törökök is támogatnak. Úgyhogy sok meglepetés fog még jönni a következő években, ebből a térségből, de az biztos, hogy Izrael süllyed tovább. És akkor még a bekövetkező izraeli belső válságról nem is beszéltünk, ami szintén be fog következni. Semmit sem nyertek, de a világ utálatát véglegesen kivívták maguknak. És ez az ostoba banda akart Irán ellen egyedül háborút indítani....Kép: Iráni Forradalmi Gárda kész támogatni a palesztinokat, a PressTV szerint és a plakát szövege:
IZRAEL LÉTEZÉSE SÉRTÉS AZ EMBERISÉGRE NÉZVE
Kép: teheráni tüntetők ábrázolják a zsidó gyilkosokat, Sidneyben is nevén nevezik a gyilkosokat, csak nálunk hallgatnak errőlhttp://amagyaroldal.hu/hirek/content/izrael-vil%C3%A1gnyom%C3%A1s-miatt-vonult-ki-g%C3%A1z%C3%A1b%C3%B3l


KÖSZÖNJÜK HAMAS!
Ha nincs Hamas támadás Izrael ellen, akkor ma este nem mondott volna igazat az ATV hazugsággyára. De most igazat mondtak és ez a hős palesztínoknak köszönhető. A szakértő beismerte, hogy Izrael nem érte el katonai céljait és nem győztek. De azt már nem mondta, hogy egy védtelen, koncentrációs táborba zárt nép ellen folytattak olyan háborút, amit a legkorszerűbb fegyverekkel csináltak. Izarel rakétavédelmi rendszerét Amerika fizeti. Pontosabban az ottani adófizetők, akik hülyére vannak véve. Aztán az ATV beismerte, hogy az óriási túlerőben lévő zsidó hadsereg nem tudott minden Hamas rakétát lelőni és azon a részen a zsidó lakosság közel 70 %-a északra menekült el és nem is hajlandók visszamenni, mert rettegnek...Továbbá, a szakértő arra is célzott, hogy Netanyahu kormánya "gázban van", mivel katonai győzelmet nem arattak és a lakosságot sem tudják megnyugtatni arra nézve, hogy nem lesznek további Hamas támadások. Azt mondták, hogy 32 Hamas alagutat számoltak föl, de nem mindet, a többiről azt sem tudják hol vannak és most fülelnek radarokkal, hogy hol ásnak vagy hol van még alagút. De ezek csak aprócska valósághírek, a rideg valóság nagyobbik része több hónap után fog beköszönteni Izraelre, főleg ősszel, amikor az EU új vezetése is elkezdi működését és már  nem a libanyakú (C. Ashton) lesz az új EU külügyér. És persz arról se feledkezzünk meg, hogy az USA-nak is lesz még néhány szava Izrael kalandor háború politikájáról, ami keresztezi az amerikai érdekeket. Nevetséges az a zsidó híresztelés a neten terjesztve, hogy Amerika az oroszok ellen világháborút fog csinálni, csak azért, hogy megtörje az orosz birodalmat. Kép: A zsidó gyilkosok ártatlan gyerekeket lőttek le a tengerparton, Huffpost kép. A NATO főtitkára új stratégiát hirdetett meg Oroszország ellen, ami nevetséges erőlködés
IZRAEL ERKÖLCSI VERESÉGET IS SZENVEDETT
A Lánchíd Rádió Maróth Miklós Közel-Kelet-szakértőt kérdezte a gázai helyzetről.
Izrael nem érte el célját a gázai hadműveletekkel. Maróth Miklós Közel-Kelet-szakértő a Lánchíd Rádióban kifejtette: az erkölcsi vereség mértékét jelzi, hogy már az angolok is felül akarják vizsgálni izraeli kapcsolataikat. A politikai és a gazdasági érdek azonban ellentmondásba kerülhet, hiszen Londonnak hosszú távon nem érdeke, hogy leállítsa például a fegyvereladásokat. (lanchidradio, részlet)

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/igazat-mondott-az-atv

Rövid összefoglaló a Föld bolygóért folyó harc legutóbbi történelméről - Ben Fulford

Ahogy azt az olvasók tudják, egy háború tombol annak eldöntéséért, hogy mint faj, mit tegyünk a jövőben. Mivel a háború a végéhez közeledik, ez egy jó alkalom a visszatekintésre, hogy lássuk, kik harcolnak, és mi a tét.

Lényegében amit látunk, az a fasiszta erők, akik elvesztették a 2. Világháborút, és a mindenki más közötti harc. A fasiszták, más néven nácik / cionisták megpróbálnak létrehozni egy családilag ellenőrzött abszolút babiloni stílusú világdiktatúrát, ami Új Világrendként ismert. Mindenki más megpróbálja megakadályozni, hogy ez megtörténjen.

Nehéz tudni, hogy hol lehet meghúzni a vonalat és azt mondani, hogy a harc ott kezdődött, mivel ami a nácionistákat illeti, a 2. Világháború nem ért véget. Köztudott, hogy sokukat az Egyesült Államokba vitték, ahol erősen beépültek a hírszerző intézményekbe. Azt is tudjuk, hogy a felső náci vezetés sok tagja része volt azon családok csoportjainak, akik a pénzügyi rendszert irányították a háború után.

Ebben az esetben 1994 egy jó időpont, mert ekkor járt le az 50 éves Bretton Woods (1) megbizatás az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Franciaország számára, hogy ellenőrizzék a globális pénzügyi rendszert.

Visszatekintve, 1994 a nagy remény és optimizmus éve volt. A hidegháború véget ért a Szovjetunió összeomlásával, és az Egyesült Államok, a demokrácia, az emberi jogok és a kapitalizmus bajnoka lett az egyetlen nagyhatalom.

Azonban ahelyett, hogy bevezette volna a béke és a jólét korszakát, az Egyesült Államok úgy viselkedett, mint egy nemi erőszakot elkövető bűnöző, aki éppen most ejtette túszul a világot. Először az USA felrúgta az összes békefenntartói előírást, melyet a 2. Világháború után hoztak létre, hogy feldarabolhassák Jugoszláviát az ásványi erőforrásainak ellopása érdekében. Ezután az egykori Szovjetunió szegénységbe és kétségbeesésbe süllyedt, amint a cionista oligarchák kirabolták a természeti erőforrásokat.

A színfalak mögött kísérletek történtek azon családok kényszerítésére, melyek tulajdonában van a Federal Reserve Board, hogy adják át a világ pénzügyi rendszerének irányítását egy reprezentatívabb csoportnak.

Ezt a lökést a kínai királyi családok vezették, akik már egy évszázaddal korábban egyetértettek, hogy az aranyuk felhasználásával finanszíroznak egy nagy szociológiai kísérletet, hogy létrehozzanak egy világkormányt.

Volt egy per, amit azon családok ellen indítottak, akik tulajdonolják a Federal Reserve Board-ot, vagyis a Bush, Rockefeller, Mellon, Morgan, Warburg és a Rothscild családok ellen, hogy adják vissza azt az aranyat, amit náluk helyeztek letétbe 1938-ban. Egykori híradások megerősítik, hogy amerikai hadihajók evakuálták az aranyat a Kuomintang Kínából, hogy kivegyék azt a japánok kezéből. Az aranyat 60 évre eladták amerikai államkötvényekért, és miután a 60 év lejárt, az aranyat vissza kellett volna, hogy adják.

Az amerikaiak azzal érveltek, hogy Nixon az aranyat odaadta a kommunista Kínának az 1970-es években, így ők nem kötelesek visszaadni. A Fed családok elvesztették a pert, és elrendelték, hogy az aranyat 2001 szeptember 12-ével kezdődően juttassák vissza.

Ehelyett a Fed bemutatott a világnak a New York-i Világkereskedelmi Központ felrobbantásával, színpadra állítva egy fasiszta puccsot az Egyesült Államokban, és elrendelte a soha véget nem érő háborút a terrorizmus ellen. Ezt követte az invázió, a fosztogatást és a tömeggyilkosság Irakban és Afganisztánban.

Volt még egy kísérlet arra, hogy megölik a világ népességének többségét faji specifikus biológiai fegyverekkel, mint a SARS és a madárinfluenza. Ezt követte egy kísérlet arra, hogy tömeges éhezést teremtsenek fizetve a nyugati farmereknek, hogy élelmiszer helyett üzemanyagot termeljenek. Így láthatjuk, hogy a Fed családok már megpróbálták az emberiség túlnyomó részét megölni.

A saját elferdült elméjükben ezek a családok úgy gondolták, hogy "megmentik a természetet", és javítják az emberi génállományt a "haszontalan evők" megszüntetésével.

Ezért kezdtek a Fed családok tagjai, Richard Rockefeller, Richard Mellon Scaife, több Warburg és mások meghalni a közelmúltban. Nem világos, hogy ezek a halálesetek véletlenek vagy sem, de nyilvánvaló, hogy a Fed-nek sok áldozata van, akik kárpótlást akarnak.

Volt egy nagy frakció a nyugati titkos elitben, amely azzal érvelt, hogy fizessenek a harmadik világ országainak, hogy őrizzék meg az erdőket, ami egy módja lett volna a természet megmentésének tömeggyilkosság nélkül. Ez a frakció állt Al Gore, és az áltudományos globális felmelegedés CO2-kampány mögött.

Vesztettek, mert a náci népirtók irányították a fegyveres erőket és a globális bűnözői csoportokat, úgyhogy halálos fenyegetést használva lopták el a 2000-es választásokat ifjabb George Bush számára.

Az ázsiai családok azzal vágtak vissza, hogy visszatartották a pénzt az Egyesült Államoktól. Aztán újjáélesztették az el nem kötelezett nemzetek szövetségét, összefogva a volt szovjet blokkal, hogy létrehozzák a mostanra 190 nemzet támogatását élvező BRICS szövetséget. Így ők irányítják a világ népességének 90%-át, és GDP-jének 68%-át.

Amit a Fed irányította G7 nemzetek és szövetségeseik kis csoportja továbbra is ellenőriz, a világ legnagyobb fegyveres erői, a nemzetközi illegális kábítószer-kereskedelem, a legtöbb vállalati média, az Egyesült Nemzetek Szervezete, és a világ legnagyobb vállalatainak igazgatóságai. Van mintegy 1 millió fős segítő hálózatuk a felsőoktatásban, médiában, a kormányzati szervekben, és a legfontosabb, a pénzügyi rendszerben.

Azonban úgy néz ki, hogy Németország készen áll arra, hogy megtörje a Fed sorait, és ha megteszi, követi Franciaország és Európa. A változás magas szinten olyan mértékben megtörtént, hogy lemondott a holland királynő, a spanyol és belga király, valamint a német pápa. Vannak egyértelmű jelei annak, hogy reformok zajlanak ezekben az országokna az új rezsimek alatt. Például ma már az eurót az orosz gázért történő fizetésre használják annak ellenére, hogy a Fed bojkottra szólított fel.

Ezen kívül a Pentagon a Fed ellen fordult, legalábbis olyan mértékben, hogy passzívan ellenáll annak, hogy háborúra vegyák rá őket olyan helyeken, mint Szíria, Irán és Kelet-Ázsia. Az emberek az Egyesült Államokban a forradalom küszöbén állnak a Fed családok, és a titkos társaságokon és vallási kultuszokon alapuló babiloni rabszolgahajcsár hálózatuk ellen.

Ahogy Mao elnök mondta, "amire szükség van, egy szikra, ami tüzet gyújt a prérin". Hogy mi lesz ez a szikra, még a jövő zenéje, de a legjobb remény az emberek számára az Egyesült Államokban, hogy az amerikai hadsereg középső sorai eltávolítják a korrupt tábornokokat, és tömeges letartóztatásokat kezdenek mindazok körében, akik részt vettek a szeptember 11-i New York elleni támadásban. Ezt meg lehet tenni a katonai törvények keretein belül, mert vannak rendelkezések még a ranglétra legmagasabb szintjén lévő árulók eltávolítására is, mint például a hadsereg főparancsnoka.

A másik dolog, amit a hadseregnek meg kell tennie, hogy államosítja a Federal Reserve Board-ot, beindítva a kormányzati pénkibocsátást, lecserélve a Fed adósrabszolga bankjegyeket. Erről rendelkezik az Egyesült Államok Köztársaság Alkotmánya. Ennek elmulasztása hazaárulás.

Ha a hadsereg nem mozdul, polgárháború lesz az Egyesült Államokban, ahol a milíciák a Fed összeesküvésnek dolgozó militarizált rendőrség ellen fognak harcolni. Ez csak idő kérdése.

Kapcsolódó:
Tankokat küldtek Peking felé, a pápa lemondott Bush Vallomása után
Obama fenyegetőzik, miután nem sikerült ázsiai útja során pénzzé tennie a hamis kötvényeket
A nyugati elit rendkívüli találkozói nem tudták megtörni a pénzügyi patthelyzetet, az USA összeomlása fenyeget
Új mozgások indultak, hogy megtörjék a pénzügyi patthelyzetet
Vlagyimir Putyin: Európa kulturális hanyatlása -- Isten és Sátán egyenjogusítása



Benjamin Fulford 8/04/2014
ujvilagtudat.blog

Az adó Magyarországon - Mennyi az annyi?

Magyarországon 53,86 % -os adót fizetünk, ami semmilyen körülmények között nem mondható kevésnek, sőt talán korrektnek sem, főleg ilyen bérszínvonal mellett, de az adófizetés százalékának tekintetében messze nem Magyarországon a legrosszabb a helyzet. Ez az érték csak az ötödik legmagasabb érték a Európai Unios tagállamok között.Sőt az Adófelszabadulás napja pár évvel még régebben volt, egészen pontosan 22 nappal később, ugyanis csak 2011-ben vezették be az egykulcsos adót és ennek hatására változott július 16-ra az Adófelszabadulás Napja.
Adó, adó, adó…
Magyarország így is az adók országa…rengeteg adót fizetünk, közben a nép pedig rosszul él.
Egyrészt adót fizetünk a munkánkból származó jövedelmünk után, ezt mindenféle adó és járulék terheli.
Fizetünk fogyasztási adót, ami nem más mint a jól ismert ÁFA barátunk.
Sokaknál nem tiszta a nettó – bruttó sorozat sem…nettó amit a kezedbe tudsz venni, a bruttó pedig az az összeg, amit levonások, adók nélkül értünk..A legtöbbeknek sajnos fogalmuk sincs arról, hogy miket vonnak le a béréből, miért lesz a végén olyan kevés, így nyújtunk egy kis támpontot!
A jelent számítási példában 0 gyermekkel számolunk!
Legyen a bruttó fizetés 150 ezer forint, hogy könnyebben számoljunk, átláthatóbb legyen a képlet.
Nézzük meg a levonásokat, és hogy mennyi lesz a nettó, kézhez kapott fizetés.
1.Levonják a nyugdíjjárulékot
A nyugdíjjárulék 10% , vagyis a 150 ezres bruttó fizetés esetén 15.000 forint, megy a lecsóba
2.Levonják az SZJA-t
Ez jelenleg 16% , vagyis a 150 ezerből újabb 24 ezer forint megy a lecsóba
3.Egészségbiztosítási- és munkaerő piaci járulék (8,5%), ami áll természetbeni egbizt. járulék (4%) +pénzbeli egbizt. járulék (3%) + munkaerő-piaci járulék (1,5%): 150.000 X 0,085 = 12.750 Ft
Vagyis ezek után a 150 000 forintos béredből kézhez kapsz 98.250 Ft . Az állam a te keresetedből elvett 51.750 forintot.
De még mindig nem értünk a lista végére, ugyanis a munkáltatód is további járulékokat és adókat fizet utánad!
1. Egyszer fizet szociális hozzájárulási adót, ami 27 %, vagyis a te bruttó fizetésed után még 40.500 forintot.
2.Fizet szakképzési hozzájárulást, ami 1,5 %, vagyis 2250 forint
Így a munkáltatód még további 42.750 forintot fizet ki az államnak utánad, ergó a te 150 ezer forintos fizetésed után az államkasszába összesen 94.500 forint került be.Vagyis összegezve Te dolgozol 98.250 forintért, az állam a te fizetésed után kap 94.500 forintot, a munkáltatódnak pedig így te 192.750 Forintjába kerülsz!!!!Hát ezért nem jelentenek be……..
Július 16. Magyarországon az adófelszabadulás napja!Nagyon jól hangzik a kifejezés, örülünk annak is, hogy mindennap van manapság napja, de vajon mit is takar ez a hangzatos kifejezés?A mai napig vagyis az év első felében adóra ment el, a mai naptól azonban már a saját zsebünkbe keresünk, mert az éves adónkat már megkerestünk!Valójában ezt jelenti az adófelszabadulás napja, melyet Magyarországon kívül számos más országban is jegyeznek.
Az EY készített egy tanulmányt, mely adataiból az jött ki, hogy a Ciprusiak járnak a legjobban, mert nálunk az Adófelszabadulás napját március 21-én tartják, vagyis március 21-től már mindenki a saját zsebére keres nem pedig az államnak.A legrosszabb helyen a belgák végeztek, ugyanis ők egészen augusztus 6-ig keresnek az államnak, csak utána a saját pénztárcájuknak.Ezek az adatok az Európai Unio tagországainak rangsorolására vonatozik.
Felröppent a hír, hogy esetlegesen megadóztatnák azokat a pénzeket, amelyeket majd a devizahitelesek kaphatnak vissza a bankoktól.Az adószakértők nyilatkoztak a kérdésben, szerintük ez lehetetlen és nonszensz dolog lenne….az illetékes szaktárca állításuk szerint, azonban még mérlegeli az esetleges lehetőségeket!
A nyilatkozó adószakértők szerint semmilyen adózási kötelezettség nem fogja terhelni azokat az állampolgárokat, akik most a devizahiteles hercehurca után, a bankot terhelő visszafizetési kötelezettség kapcsán pénzt fognak visszakapni.Ezzel szemben a híresztelések szerint az adózáshoz leginkább kapcsolódó, leginkább illetékes szaktárca egyelőre nyitott kérdésként kezeli ezt a történetet…felmerül a kérdés, hogy vajon valóban 16%-os adó fogja sújtani a banktól visszakapott pénzeket?A cikkíró véleménye szerint ez teljesen nevetséges feltételezés, inkább csak rémhírkeltés!!!
Az adószakértők szerint ez már eleve egy adózott jövedelem, így ha visszajár, akkor sem terheli további adófizetési kötelezettség, a pénz teljes egészében visszajárhat és az állampolgárnál marad.Több adószakértő is ugyanezen a véleményen van!
A havi törlesztés fedezetét jelentő jövedelem után ugyanis az ügyfelek már megfizették az szja-t, illetve más közterheket. A következő lépés természetesen a Nemzetgazdasági Minisztériumba vezetett, hiszen az a legjobb megoldás ha egy kérdésben mindkét fél álláspontját meghallgatjuk, bár a végleges verzió természetesen így sem garantált.A válasz nem volt túl kielégítő, de nem jelent sem jót sem rosszat…azt nyilatkozták, hogy „az úgynevezett devizahiteles mentőcsomagban elfogadott szabályozás valamennyi adóvonatkozása még vizsgálat alatt van”. Várnunk kell…ki tudja meddig, de várnunk kell a válaszra.Mindenesetre, ha az adószakértők jól értik a dolgukat és nincs törvényi lehetőség a visszajáró pénzek megadóztatására, akkor nincs mitől félniük a deviza adósoknak….
Nehéz a kérdésben állást foglalni, hiszen a tényeket nem ismerjük, mindig csak a médiából tájékozódhatunk, hol hitelesen, hol kevésbé hitelesen.Lehet, hogy az egész csak egy ostoba hangulatkeltés, így a nyári szezonra, hogy amíg kialakul a végleges felállás a devizahiteles mentőcsomaggal kapcsolatban, addig is legyen min csámcsogni az újságoknak.

Bíró Dalma összeállítása

Több száz Izrael-ellenes tüntetés zajlott a hétvégén

A Gázai övezet ellen zajló izraeli népirtó akció ellen tüntettek szerte a világon a hétvégén. A legnagyobb tiltakozások Ausztráliában, Franciaországban és Chilében zajlottak, de meglepően magas volt a megmozdulások száma a hagyományosan cionista-párti Egyesült Államokban is.
A Sydney-i tüntetések láttán a Független Ausztrál Zsidók szóvívője, Peter Slezak gyorsan adott egy interjút a Sydney Morning Herald-nak, amiben kifejtette, hogy "Izrael állam nem reprezentálja a világ összes zsidóját. Egyike vagyok azoknak a zsidóknak, akik mélyen elítélik Izrael jelenlegi politikáját, amit a mi nevünkben is folytatnak."
Hídfő.net | Izrael ellenes tüntetés, SydneyKislány Netanjahu-t, mint vámpírt ábrázoló képet tart magasba, amint egy palesztin kisgyerekből lakmározik. Sydney, Ausztrália, 2014.08.03.
Santiago, Chile. Több ezer ember követelte az elnöki palota előtt Michelle Bachelet elnöktől, hogy azonnal hívja vissza a chilei nagykövetet Izraelből. Ezzel a dél-amerikai ország nem tenne semmit megbotránkoztatót, hiszen már Ecuador, Brazília és Peru is visszahívták a nagyköveteiket.
Hídfő.net | Izrael ellenes tüntetés, SantiagoSantiago, Chile, 2014.08.03.
Bécs, Ausztria. 400 tüntető figyelte a 35 fős előadást, amivel fel kívánták hívni a figyelmet Izrael tevékenységére. Képek alább. Értjük mi, hogy a Gázai övezetben jelenleg is zajló iskolák és kórházak bombázása hogy is illik bele Izrael önvédelemről alkotott képébe, ami szoros összefüggésben van az őslakos népesség megfélemlítésével és irtásával. Sajnos a Gázai övezet úgy fest, hogy felészámolásra kerül, ha az atlantista vezetésű "nemzetközi közösségek" továbbra is ilyen impotensek maradnak.
Hídfő.net | Izrael ellenes tüntetés, Bécs
Hídfő.net | Izrael ellenes tüntetés, Bécs

http://www.hidfo.net/2014/08/04/tobb-szaz-izrael-ellenes-tuntetes-zajlott-hetvegen

Hatalmas markolókkal, buldózerekkel – támadnak a palesztinok Jeruzsálemben

A ledöngölt busz Jeruzsálemben - Fotó Haaretz
A ledöngölt busz Jeruzsálemben. 2014. augusztus 4. – Fotó: Haaretz

Ha már nincs fegyverük a jeruzsálemi palesztinoknak, – munkagépeket neveznek ki annak, – s úgy használják, mint a tankokat. És a jelek szerint, ez már egyfajta hagyománynak tekinthető náluk. Ma is történt egy ilyen eset:

Egy, a feltehetően a gázai mészárlás miatt feldühödött palesztin, – egy építkezésről elvitt egy hatalmas markológépet, majd zsidókra támadt Jeruzsálem belvárosában.
Halálosan megsebesített egy járókelőt, majd egy személyautót vett célba, – végül pedig felborított egy autóbuszt.
A markológépet vezető palesztint végül tűz alá vette a helyszínre siető rendőrjárőr és egy arra járó börtönőr. – Rövid úton végeztek vele.
A markoló által megsebesített járókelő a kórházba szállítás közben elhunyt. Öt ember könnyebben megsebesült: a buszsofőr, s három utas és egy rendőr.
Jeruzsálemben 2008-ban nagy munkagépekkel, buldózerekkel, kétszer is támadó akciókat hajtottak végre a járókelők ellen a palesztinok. – 2008 júliusában, három ember meghalt és több tucat megsebesült, amikor egy palesztin Kelet-Jeruzsálemben a buldózerét tanknak használva nekivezette azt egy busznak.
Két héttel később, 24 ember megsebesült, amikor egy palesztin szintén Kelet-Jeruzsálemben, ugyancsak egy buldózerrel, 5 gépkocsit tarolt le, mielőtt az izraeli rendőrök lelőtték.
Ugyanilyen támadás ismétlődött meg az első gázai mészárlás után is 2009 márciusában, szintén Jeruzsálemben. Lásd alábbi fotó:
2009 március 5 Fotó NYT
2009 március 5. – Jeruzsálem. – Fotó: NYT
2013-ban már az Izraeli hadsereg (IDF) katonai bázisának kerítését bontotta le akár egy tank, a palesztinok által hatalmukba kerített buldózer. A buldózer vezetője meghalt, egy katona megsebesült.

Amióta a palesztinok otthonait buldózerekkel és markológépekkel bontják el az izraeli katonák, – több palesztin civil, gyermek, asszony – és polgárjogi aktivista pl. Rachel Corrie nagy nemzetközi botrányt okozó halálát okozván 2003-ban, – azóta a palesztinok is előszeretettel kezdték fegyvernek használni ezeket a nehéz munkagépeket.

De őket már nem katonáknak, hanem terroristáknak nevezi a nyugati média, a jól bevált kettős mérce szerint.
rachel corrie 1
(Rachel Corrie (1979. április 10. – Rafah (Gáza), 2003. március 16.) egy amerikai fiatal, aki a Nemzetközi Szolidaritási Mozgalomhoz csatlakozva Gázába ment, hogy tiltakozzék a palesztin területeken folyó izraeli katonai hadműveletek ellen. Egy palesztin orvos házának eldózerolásakor megpróbálta feltartóztatni Rafahban az izraeli hadsereg egy „Caterpillar D9”-es katonai buldózerét, ami keresztülment rajta. – Wiki)
Források: MTI – Haaretz – New York Times

A Tesla és a Panasonic együtt építik fel a világ legfejlettebb akkumulátor gyárát

A Tesla Motors elektromos autó gyártó cég és a Panasonic hosszútávú együttműködést írtak alá, hogy együtt létrehozzák a világ legnagyobb akkumulátor fejlesztő és gyártó üzemét. Az üzemet egyszerűen csak "Gigagyárnak" keresztelték el.
"A Gigagyár célja nem más, minthogy a hosszú életciklusú akkumulátorok területén a fejlesztésekkel folyamatosan képes legyen lejjebb szorítani az árat, ezzel a Tesla Motors elektromos autóinak árát egy mindenki számára elérhető szegmensbe vigye le." - adta ki sajtóközleményben a Tesla Motors. Az előzetes becslések szerint az új üzem egy 5 milliárd dolláros beruházás lesz, és 6500 embernek fog munkát adni. Az Egyesült Államokban már megindult a lobbitevékenység, 6500 munkahely és egy ilyen mértékű technológiai üzem ugyanis nem kis presztízs. Jelenleg öt állam lobbizik a beruházásért, ezek Kalifornia, Nevada, Arizona, Új-Mexikó, Texas.
Hídfő.net | Tesla Model STesla Model S
A Tesla Motors reméli, hogy az elektromos autók hamarosan leválthatják a hagyományos benzin- vagy dízelüzemű gépjárműveket. Jelenleg a cégnek egy modellje elérhető, a Model S, azonban ennek az ára az akkumulátor költséges előállítása miatt 63.750$, ami jelenleg majdnem 15 millió forintnak felel meg.

http://www.hidfo.net/2014/08/04/tesla-es-panasonic-egyutt-epitik-fel-vilag-legfejlettebb-akkumulator-gyarat

Csapda-csapda hátán Donbasszban.

A kijevi pribékhatalom képzelt diadalok bejelentéseivel fedi az önmaga számára katasztrofális donbasszi helyzetet.
Tegnap késő estére a Ljasko vezérelte, és Kolomojszkij által kitartott másik latorzászlóalj, az “AZOV” is csapdába zuhant Donyecknél. A “SAHTYORSZK” (nem tévesztendő össze a városnévvel) nevű másik zsoldoshordával együtt.
Ополченец: пожгем и сдадим на металлолом
Ljasko tegnap késő délután büszkén jelentette Kijevben – természetesen a buzi és pedofil köztörvényes Ljasko sem mer még a közelébe sem kerülni a hadszintérnek – hogy “csapatai Donyecknél fényes diadal küszöbén állnak”.
A valóság az, hogy mindkét latorhorda egy “légmentesen záró csapdába” zuhant. A Ljasko által jelentett “dicsőséges” ütközetben tegnap este 11 – óráig a két brigantizászlóalj háromszáz egyede harapott fűbe Donyecknél. A borzalmas pusztulás láttán a még talpon lévők beszüntették a helyzetüket csak súlyosbitó esztelen lövöldözést.
Tegnap este tiz óráig viszont a “katlanból” újabb 710 valcmanista távozott Oroszország irányába.


https://balrad.wordpress.com/2014/08/05/ljasko-zaszloaljanak-katasztrofaja/

Dezertált 440 ukrán katona és átkeltek az orosz határon

Vasárnap a több hete körbezárt 72. Gépesített Dandár 440 katonája (köztük 164 határőr) dezertált és indult meg az orosz-ukrán határ felé. A Népi Milícia egy korridort alakított ki a távozók számára, amin keresztül épségben elérhették a gukovói határátkelőt, ahol - immáron fegyvertelenül - bebocsátást kértek az Oroszországi Föderáció területére. Az orosz határőrség az átkelést engedélyezte, a sebesülteket orvosi ellátásban részesítette, több ukrán katonát kórházba is szállítottak.


A közel félezer ukrán katona harcból való távozását tárgyalások előzték meg. A megadás és az épségben távozás feltételeként a felkelők az ukrán katonai eszközök - mintegy 70 db páncélozott harcjármű, számos tüzérségi eszköz és kézi lőfegyver - épségben, működőképes állapotban való átadását szabták meg. A katlanban lévő többi katona (köztük lengyel zsoldosok, akik nem kívánnak Oroszországba távozni) megadásáról még tárgyalnak a felkelők és az ukránok küldöttei. Amennyiben nem sikerül megegyezniük a feleknek, akkor a felkelők folytatják a tüzérségi csapásokat. A közelben még két másik körbevett ukrán egység is található, melyek sorsa hasonlóképp rendeződhet a következő napokban, amennyiben hajlandóak tárgyalni a Népi Milícia küldötteivel.

Az első dezertőrök megérkeznek az orosz határhoz
A fenti videón a dezertőrök kisebb csoportjának vezetője, az ukrán 72. Gépesített Dandár tisztje (a felvételen az első határátkelő) a következőket említi, mint a harctérről való távozás okait: az ukrán legfőbb katonai vezetés elárulta a harcoló alakulatokat, ígéreteiket nem tartották be. Nem kaptak heteken keresztül élelmet és ivóvizet, tüzérségi lőszereket pedig olyanokat kaptak, amik az ő általuk használt eszközökbe nem voltak valóak. A tiszt szerint nem volt már más választása, mint hogy megóvja a maradék beosztottja életét. Mindezt úgy, hogy nem a felkelőknek adták meg magukat, tehát katonai becsületükön sem esett így (akkora) csorba.http://www.hidfo.net/2014/08/04/dezertalt-440-ukran-katona-es-atkeltek-az-orosz-hataron
'Itt enni, inni adtak nekünk.'

Több mint 400 ukrán katona a határ orosz oldalán – “Itt enni és inni adtak nekünk.”

Az Ukrán Nemzeti Biztonsági- és Védelmi Tanács diplomáciai úton tartja a kapcsolatot azzal a több mint négyszáz ukrán katonával, akik azután jutottak át orosz területre, hogy az orosz határőrök – kérésükre – humanitárius folyosót nyitottak nekik.
Az Ukrán Fegyveres Erők 72. dandárjának tagjai a rosztovi régiónál jutottak át az orosz határon.
- Aznap újabb támadás történt, közvetlen veszélyben éreztük magunkat, nem volt más választásunk, mint visszavonulni. Itt enni és inni adtak nekünk – mondta egyikük.
A gukovói ellenőrzési ponttól nem messze sátortábort állítottak fel, ahol mind a 438 katonát elhelyezték. Várhatóan a Matvejev-Kurgan ellenőrzőpontnál juttatják őket vissza az ukrán oldalra. – Euronews

Bal-Rad komm: Üzenjük a magyarországi liberális oldalaknak: “A bűn (hazudozás) nem kifizetődő.” – “A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát…”


A DNR mai közleménye szerint a “katlanból” ma reggelig 485 valcmanista adta meg magát, és lépett Oroszország területére.

A Szverdlovszki – járásban fekvő Pancsenkovo – Birjukovo – orosz határ – háromszögbe bezárt valcmanista csoportosulás mintegy háromezer egyede is megkezdte önmaga leszerelését.
Ugyanakkor – meglehetősen szokatla módon – az interneten keresztül üzent Zaporizzsjába a DNR.
A kimondottan bérgyilkosokbó verbuvált, és zaporizzsjai “központú” hirhedett “Dnyepr” zészlóaljat – Jaros közvetlen partancsnoksága álá tartozott, és Kolomojszkij apanázsolta – teljes mértékben felszámolták, parancsnoki állományát mind egy szálig likvidálták. (A vézérhiéna természetesen közelébe sem szagolt a harcoknak!)
Az “Ajdar” zászlóalj viszont – amely már elég régóta morgolódik a kijevi latorhatalomra – tárgyalásokat kezdeményezett a népi miliciával. Az “Ajdar” parancsnoki kara már egy ideje “megviládosult” és nem nagyon akaródzik nekik részt venni az oroszirtásban.
Ám a tárgyalásokon felvetették, hogy mi lenne…? – ha összefognának a népfelkelőkkel, és a valódi és közös ellenség – Kijev ellen – fordulnának ők is! (Állitólag elég sok “törlesztenivalójuk van Valcmanék felé!)
Valerij Hetelej viszont, a kijevi pribékhatalom hadügyére már ismét a közeli győzelemről trillázik. (Valcman a megkoronázásakor néhány nap alatti “rendtételt” prognosztizált Donbasszba.! Azóta nem kevés viz folyt le a Dnyepren, és csak a húsdaráló működik egyre vadabb ütemben!)
Hetelej közeli győzelemben való bizodalmának azért némiképp ellentmond az a latolgatás, hogy Ukrajna egymillió állampolgárát óhajtja a mozgósitás útján hadba szólitani, a maximum 15 ezres létszámú donbasszi népfelkelőkkel szemben.
Ha ugyanis egy hónapon belül teljesülne Nyalókakirályék győzelmi reménye – hát akkor minek még egymillió katona?

https://balrad.wordpress.com/2014/08/04/kezd-kiurulni-a-katlan-valcmanek-kozeli-gyozelemrol-trillaznak/

Több orosz bank is bezárja az amerikai ügyfelek számláit

A Volga-régió egyik legnagyobb pénzintézete, az Avtovazbank bejelentette, hogy a továbbiakban nem szolgál ki amerikai ügyfeleket és összes, a banknál számlával rendelkező amerikai ügyfél számláit bezárja. A bank arra a szövetségi törvényre hivatkozott indoklásként, amely előírja, hogyan viszonyuljanak az orosz bankok az amerikai Foreign Account Tax Compliance Act bevezetéséhez. A FATCA egy olyan pénzügyi szabályozás, ami az amerikai vagyonok adóelkerülés miatti külföldre menekítését hivatott akadályozni - előírja, hogy azon külföldi bankoknak, melyeknek amerikai ügyfelei vannak, ki kell szolgáltatniuk az érintettek pénzügyi adatait az amerikai hatóságok részére. Mivel az USA az így kieső adóbevételeket akarja visszaszerezni, Moszkva pedig az egyre nagyobb mennyiségű, orosz bankokban tárolt amerikai vagyont nem látja szívesen, az orosz bankok sorban kezdenek megszabadulni amerikai ügyfeleiktől.
Hídfő.net | Avtovazbank
Nem az Avtovazbank az első eset - a FATCA Oroszországra vonatkozó része július 1-től lépett érvénybe, emiatt július elején az Uralsib nagybank szintén bejelentette, hogy a továbbiakban amerikai állampolgárokat nem szolgál ki.
Moszkva májusban jóváhagyta a FATCA rá eső részét és bejelentette, készen áll arra, hogy az amerikai ügyfelek adatait kiszolgáltassa az amerikai hatóságoknak, cserébe azért, ha a későbbiekben az amerikai fél is kiszolgáltatja az adóelkerülés céljából nyugatra menekített orosz vagyonok adatait. Bár az orosz szövetségi törvények előírják a bankok számára az amerikai ügyfelek adatainak kiszolgáltatását, a szabályozásban lehetőséget hagytak arra, hogy a bank az érintett ügyfelek számláinak bezárása mellett döntsön és a továbbiakban megtagadja a szolgáltatásokat. Az orosz bankok egy része ezzel a kiskapuval élt - inkább kirúgják az amerikai ügyfeleket és bezárják számláikat, a továbbiakban pedig nem szolgálnak ki amerikai állampolgárt, mint hogy az amerikai hatóságoknak rendszeresen jelentéseket küldjenek.

http://www.hidfo.net/2014/08/04/tobb-orosz-bank-bezarja-az-amerikai-ugyfelek-szamlait

Az Ebola-konteó?

Márciusban már beszámoltunk róla, hogy ebola járvány kitörése várható. A járványt már akkor is több furcsaság övezte, többek között, hogy látszólag az afrikai országokban különösebb fennakadás nélkül terjedhet a járvány, de amint egy amerikai kontinensre érkező fertőzöttről érkezik hír, a hatóságok kemény fellépéssel és karanténnal azonnal a helyzetet irányítás alá vonják. A járványról a hivatalos média alig közölt híreket - minden bizonnyal nem jutott még el olyan stádiumba, hogy azzal megfelelően lehessen riogatni a lakosságot. Az amerikai kontinensre érkező betegekről is megszakadt minden további tájékoztatás.
Hídfő.net | Védőöltözetben ételt visznek a fertőzötteknek, Kailahun, Sierra LeoneVédőöltözetben ételt visznek a fertőzötteknek, Kailahun, Sierra Leone.
Nem olyan rég azonban hírek érkeztek Afrikából, miszerint az érintett államok, Guinea, Libéria, Sierra Leone és Elefántcsontpart összehangolják a hadseregüket egy karantén létrehozása céljából, amivel leginkább a sűrűn lakott területeket szeretnék védelem alá helyezni.
Mikre következtethetünk ebből? Előszőr is tudni kell, hogy a világon a gyógyszeripar legalább olyan jó üzlet, mint az energiahordozók - nem véletlen vannak jelen leginkább izraeli cégek is ezen a piacon. Azonban a gyógyszert el kell tudni adni, de ha nincs megbetegedés, nincs értékesítés. Törvényszerű, hogy a halálos betegségek elleni gyógyszerek - vagy legalábbis azok, melyek a potenciális gyógyulás ígéretével kecsegtetnek - a legdrágábbak a piacon. A recept tehát egyszerű; vegyünk egy gyógyíthatatlan halálos betegséget - ebola - készítsük el a gyógyszert, és jöhet is a járvány.
Hídfő.net | Egészségügyi dolgozók, Lofa megye, LibériaEgészségügyi dolgozók, Lofa megye, Libéria.
Jöjjön tehát a "konteó". A gyógyszergyárak számára "legjobb" esetben az emberek egymás fogják taposni a gyógyszerért, eladva minden ingóságukat, hogy az egyre emelkedő árakkal - hiszen, a gyártókapacitás papíron véges, ugyebár - tudják tartani a versenyt. Világméretű epidémia alatt a helyi kormányok nem bírják a nyomást, nem tudják a szituációt ellenőrzés alatt tartani, és színre kell lépnie a megoldásnak, ami nem más, mint a Világkormány, hiszen a világkormány a felkészültségével és az erejével mindenhová el tudja juttatni a gyógyszert a glóbuszon, természetesen szigorúan az emberiség érdekében lesz statárium, határok eltörlése - a többit találjuk ki, láttunk elég filmet.
Az, hogy ez alatt az idő alatt kihal Fekete-Afrika és egyéb, a jelenleg árnyékstátuszban levő Világkormány szerint feledhető régiók, az a majdani Világkormány szerinti magyarázatban majd arra az oldalra fog felkerülni, ahol elmesélik a világméretű járvány elleni kezdeti küzdelmet, a zombi- és járványfilmekből ismerős "izolációs" időszakot, amikor a fertőzöttek elkülönítése és az ellenanyag kifejlesztése volt a legfőbb probléma. Ebben a verzióban az ellenagyag már készen áll, hiszen azért mégse kellene megsemmísíteni minden rabszolgát, - akkor ki fog dolgozni nekik a járvány elülte után?
Eddig tartott a napi "konteó". Lássuk a tényeket. A járvány kiindulási pontját a Sierra Leone - Guinea - Libéria közös határra teszik. Micsoda véletlen, hogy három határ csatlakozásánál tör ki egy járvány.
A járvány feltételezett epicentruma.
A legutolsó, Egyesült Államok területére lépett fertőzöttekről kiderült, hogy nem mások, mint a WHO Afrikában dolgozó emberei. Nancy Writebol és Dr. Kent Brantly épp Atlantában vannak, ahol az Atlanta Emory University Hospital vendégei. Itt egy kísérleti szérummal kezelik őket, aminek a fejlesztése "épp most" ért el az emberekeni tesztelési fázisba, habár még az USA Élelmiszerbiztonsági Hivatala ezt nem hagyta jóvá. Érdekességképpen megemlítjük, hogy ez ugyanaz a hivatal, amin a GMO termékek rekordsebességgel mennek át "engedélyezett" fázisba.
Hídfő.net | Emory Hospital, AtlantaEmory Hospital, Atlanta.
Nancy Writebol és Dr. Kent Brantly tehát "önként megengedték", hogy gyakorlatilag gyógyszerkísérletnek vessék alá őket. Az előzetes hírek szerint állapotuk javult, és a hír hallatára a gyógyszerrel kísérletező cég részvényei rekordsebességgel emelkedni kezdtek. Ha nem jön össze a legnagyobb profitot hozó világméretű járvány, akkor se fájjon a fejünk! Már várjuk, hogy mikor jön a lakossági ebola oltás, vakcinánként 5000-10000 forintért. Ha pedig egy afrikai országnak nincs pénze a lakossági ellenanyagra? Semmi gond! Ásványkincseik és olajmezőik bármikor átkerülhetnek USA vagy Izrael tulajdonába, hogy tudják fedezni a kiadásokat.
Ne felejtsük el még, hogy a WHO most kezdett egy 100 millió dolláros akcióba a fertőzött afrikai területeken, itt is biztos ki kell azért fizetni 1-2 szakértői díjat, akik soha nem fognak még Afrika környékére se menni.
Éljen a kapitalizmus. Éljen?
Nagy Kálmán



Biológiai fegyverekre specializálódott kutatók az Ebolával sújtott területeken és egyéb furcsaságok

Mostanra már napi szinten jelennek meg az újabb és újabb hírek az Ebola járványról a főáramú és alternatív médiában egyaránt.
Bár nem tudni, hogy a tudósításoknak mekkora hányada tekinthető félelemkeltésnek, abban mindenki egyetért, hogy az Ebola valós veszélyt jelent.
Mint a legtöbb járvány esetében, az alternatív híreket követő olvasókban bizonyára most is felmerül a kérdés, hogy vajon a helyzet ilyen mértékű súlyosbodása csupán a véletlen műve vagy sem.
Az alábbi két cikkrészlet ezzel kapcsolatban vet fel néhány érdekes körülményt.
Szombati cikkében Jon Rappoport felteszi a kérdést, hogy mit kerestek a biológiai fegyverek kutatására specializálódott amerikai szakemberek az Ebola járvánnyal sújtott területeken:
Azonnali és független vizsgálatot kellene indítani a Tulane Egyetem és az amerikai hadsereg Fort Detrick-i, biológiai hadviselésre specializálódott orvosi létesítményének munkatársai által végzett kutatással kapcsolatban, akik immár több éve tevékenykednek nyugat Afrikában.
Pontosan mit is csinálnak ott? Milyen diagnosztikai kísérleteket végeznek Sierra Leone állampolgárain?
Miért hallunk arról, hogy Sierra Leone kormánya nemrégiben arra kérte az egyetem kutatóit, hogy függesszék fel az „Ebola vizsgálatokat”?
Vajon a kutatók kísérleti kezeléseket (például monoklonális antitest Monoklonális antitestneknek nevezzük azokat az immunfehérjéket (ellenanyagokat vagy antitesteket), melyek egyazon immunsejt-telepben (klónban) termelődtek. terápiát) teszteltek a lakosságon? Amennyiben igen, milyen káros mellékhatásokat tapasztaltak?
A Sierra Leonéban, Guineában és Libériában (a hatóságok elmondása alapján az Ebola járvánnyal súlytott helyszíneken) folyó kutatási program hivatalos célja, egyebek között, a lázat okozó vírusok biológiai fegyverként történő azonosítása, a jövőben történő felhasználás céljából.
Tudni szeretnénk, hogy a kutatás pusztán védelmi jellegű, vagy korábbi esetekhez hasonlóan csupán fedőakcióként használják biológiai fegyverek kifejlesztéséhez.
A Tulane Egyetemnek a térségben évek óta tevékenykedő munkatársai éppen a hatóságok által a 2014-es Ebola járvány epicentrumaként meghatározott területeken dolgoznak.
A kutatók más intézményekkel együttműködve végzik munkájukat. Ilyen például az USAMRIID, az amerikai hadsereg Maryland-i Fertőző Betegségek Orvosi Kutató Intézete, ami köztudottan a biológiai hadviseléssel kapcsolatos kutatásokra specializálódott.
Sierra Leonéban a Tulane csapat a vérzéses lázak (mint amilyen az Ebola, vagy a Lassa-láz) diagnosztikai tesztjeivel kapcsolatos kutatásokat végez.
A Tulane kutatói a monoklonális antitestek terápiaként történő alkalmazásával kapcsolatos kísérleteket is folytatnak, bár az Egyetem sajtónyilatkozata szerint ezek nem Afrikában folynak.
(link, link)
Egy másik érdekes cikk pedig egyebek mellett azt feszegeti, hogy vajon miért adott 1,5 millió dolláros támogatást a Monsanto az Ebola kezelésével kapcsolatos kísérleteket folytató gyógyszeripari cégnek:
monsanto-bio-terroristSzámos kísérleti gyógyszer létezik az Ebola kezelésére, azonban ezek egyike sem kapható vagy engedélyezett.
Érdekes információ, hogy a TEKMIRA Pharmaceuticals, az Ebola ellenszerén dolgozó gyógyszeripari cég 1,5 millió dolláros pénzinjekciót kapott a Monsantótól. A sajtónyilatkozat szerint „a Tekmira Pharmaceuticals az új RNSi génterápiára szakosodott bio-gyógyszeripari cég, amely a lipid nanorészecskék (LNP) bejuttatását lehetővé tevő fejlett technológiát kínál gyógyszeripari partnerei számára.”
Elmondása szerint a Monsantótól kapott pénzt a mezőgazdaságban alkalmazott RNSi technológiára költi majd. A Wall Street Journal szerint az ügylet üzleti értéke 86,2 millió dollár.
A Tekmira egy másik sajtónyilatkozata szerint a cég 140 millió dolláros szerződést kötött az amerikai hadsereggel az Ebola kezelésére alkalmas gyógyszerek kifejlesztésére:
„Az Ebola vírus elleni, TKM-Ebola nevű RNSi génterápia, az amerikai védelmi minisztérium Orvosi Ellenintézkedés Rendszerek és Biológiai Védelmi Terápiák (MCS-BDTX) részlegével kötött 140 millió dolláros szerződés keretén belül kerül kifejlesztésre.”
Nem szeretnénk összeesküvést látni, ahol esetleg nincs, de furcsa véletlennek tűnik, hogy a Monsanto éppen a komoly média figyelmet követelő Ebola járvány közepette ad tetemes készpénzinjekciót egy kulcsfontosságú és az Ebola ellenszerén dolgozó gyógyszeripari cégnek. A jelenlegi helyzet jelentős piacot teremthet egy ilyen gyógyszernek.
Sajnos a modern gyógyászat múltját szemlélve számos esetben láthattuk, hogy a gyógyszeripar, az Amerikai Járványügyi Hatóság és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rájátszott a járványok súlyosságára, hogy az aktuális betegségre kifejlesztett gyógyszerek forgalmát növelje. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a jelenlegi járvány nem valós veszély. Ismerve azonban az érintett érdekek múltját, igencsak gyanús körülmény, ha a járvány miatt bizonyos cégek tetemes haszonra tehetnek szert.
Emlékezzünk, hogy az oltóanyaggyártók sok milliárd dollárt kerestek a mesterséges sertésinfluenza járványon és az akkor pánikszerűen felhalmozott sok tízmillió dollár értékű oltóanyagkészleten, amit később az érintett kormányok kénytelenek voltak megsemmisíteni.

http://idokjelei.hu/2014/08/biologiai-fegyverekre-specializalodott-kutatok-az-ebolaval-sujtott-teruleteken-es-egyeb-furcsasagok/

Arcfelismerő kamerákat szerelnek fel Budapesten

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) megkezdi a nyugati totalitárius áldemokráciákban mostanra igen elterjedt, arcfelismerésre képes térfigyelő kamerák felszerelését Budapesten. A NBSZ megfigyelési rendszerének részeként először 12-15 kamerát szerelnek fel a forgalmasabb helyekre, melyek fél-egy éves tesztüzemmóddal kezdenek. A Józsefváros közterületeire kihelyezett arcfelismerő kamerák telepítése mintegy 300 millió forintba kerülnek, ebből a Belügyminisztérium (BM) 220 millió forintot ad, a kamerákat pedig a helyi önkormányzat venné meg, 75 millió forintból. A rendszer állítólag azokat azonosítja be, akik szerepelnek a bűnügyi nyilvántartásban.
A kiadott sajtóanyag szerint a londoni minta egyenes átvételéről van szó, miszerint az arcfelismerésre képes térfigyelő kamerák jelenléte javíthatja a közbiztonságot. Ugyanakkor a londoni rendőrség tanulmányai ezt nem támasztják alá, a hivatalos eredmények szerint a bűnesetek mindössze 3%-át derítik fel arcfelismerő kamerákkal.
Hídfő.net | Arcfelismerő kamera
Miközben az arcfelismerő rendszer statisztikailag kimutathatóan nem javítja a közbiztonságot, az atlantista kormány "beruházása" olyan képi megfigyelési infrastruktúrát hoz létre Magyarországon, amely hosszú távon alkalmassá válik a lakosság tömeges, automatizált megfigyelésére. Nem csak a büntetett előéletűek vagy körözött személyek felismerésére alkalmas egy ilyen rendszer, minden állampolgár beazonosítására lehetősége van a kormánynak. Ugyanis az emberek személyi adatait elektronikus formában tárolják, amely magában foglalja az arcképet is. Akinek személyi igazolványa, vezetői engedélye, vagy bármilyen személyi azonosító okmánya van, azt be tudja azonosítani egy ilyen térfigyelő kamera, nagyobb lefedettség esetén a tartózkodási helye valós időben megállapítható. Józsefváros lesz a kísérleti terület, a későbbiekben oda telepített 182 térfigyelő kamera 98%-os lefedettséget biztosít majd a kerületben. Ezek a kamerák ugyan 50 méteres távolságig működnek a hétköznapokban, de célzott keresés esetén akár 19 kilométerről is képesek felismerni a keresett személyt.
A kamerarendszer - mely elvben minden járókelő arcát képes felismerni -, nem a rendőrséghez, hanem a nemzetbiztonsági szolgálathoz lesz bekötve. Nem ez az első olyan lépése az Orbán-kormánynak, amely a nyugati politikusok által oly gyakran emlegetett "új világrend" társadalmi kontrollját hivatott megvalósítani - a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság június 4-i ülésén az e-útdíj-rendszer ellenőrzésére kiépítendő kamerarendszerrel kapcsolatban elhangzott, hogy a hatóságok minden gépjárműmozgást valós időben tudnak majd figyelni. Emellett az Orbán-kormány ideje alatt lett előkészítve az a "Nemzeti Egységes Kártyarendszer", melynek keretében fokozatosan minden személyi igazoló okmányt RFID-csippel látnak el.


http://www.hidfo.net/2014/08/04/arcfelismero-kamerakat-szerelnek-fel-budapesten

Kezdődik a valódi tragédia Donbasszban?

A kijevi latorhatalom felhivást intézett Donbassz népéhez!
A civil lakosságot azonnali távozásra ösztökéli, az ÁLTALA KIJELÖLT MENEKÜLTTÁBOROK VALAMELYIKÉBE!
Nagyon rossz előérzet alakult ki mindenkiben a felhivás hallatán. Kezdődik a rakétázás?
Gorlovkánál viszont az önvédelmisek teljesen kilátástalan helyzetbe hozták a valcmanista latorhordát.
Egy utánpótlást szállitó konvojt rendeztek le. Akadt két túlélője a kalandnak. Elmondták, hogy a valcmanistáknak se élelmiszer, se viz, se gyógyszer, se üzemanyag, se lőszer nincs.
Élelmiszert a környékbeli lakosoktól zabrálnak, és nagyon nincs kedvük harcolni.
A megsemmisitett konvoj üzemanyagot meg lőszert szállitott – volna.
roncs
Nagyjából ez maradt az értékes holmiból.
Az üzemanyagtankerekett magukévá tették a felkelők.

https://balrad.wordpress.com/2014/08/04/kezdodik-a-valodi-tragedia-donbasszban/

A milícia rádiókommunikációjáról

A milícia rádiókommunikációja gyorsan alkalmazkodott a körülményekhez, és hatékonyan alkalmazza a számára elérhető technikai eszközöket és módszereket. Figyelemreméltó, hogy a ma már sokak által idejétmúltak tekintett távíró (CW) üzemmódot is sikeresen használják az ukrán rádiófelderítés folyamatos zavarása ellenére.
Bebizonyosodott, hogy ennek az üzemmódnak az egyszerűsége, és harctéri körülmények között alkalmazhatósága még mindig megállja a helyét egy olyan haderő esetében, amelynek nincs lehetősége a legkorszerűbb szórt-spektrumú és frekvenciaugratásos technikák beszerzésére. Megfigyelve az adásukat azt tapasztaltuk, hogy a hagyományos ötös jelcsoportokat adják, adás végén a rádiós 'szlengben' használatos rövidítéseket is használva. Természetesen az ukrán rádiófelderítés gyorsan reagál erre, és zavarni kezdi az adást, de ennek ellenére a távíró jelek így is átjutnak a zavaráson, és még innen hallgatva, 1300 km-es távolságból is jól vehetőek.
Most tapasztaltuk először, hogy az ukrán titkosszolgálat adását az oroszok is elkezdték zavarni. Eddig csak ukrán részről történt zavarás, és mivel  elég aktív a rádiófelderítésük, ahol eddig az oroszok dolgoztak, gyorsan megjelentek az ukránok, és zavarni kezdték azt. Úgy tűnik, ezen a téren is fejlődik a milícia. Már a puccs előtt is hosszú időn keresztül, mindig azonos frekvencián zavartalanul dolgozott az ukrán titkosszolgálat SSB fónia adója, és a puccs után is változatlanul, de eddig senki nem zavarta. Mostanáig. Vasárnap nagy térerővel beindult egy zavaróállomás, és az addig zavartalanul üzemelő ukrán adót teljesen 'kitaposta'.
Ezek az információk, bár nem jelennek meg sehol a napi harctéri jelentések szintjén, és kevésbé képeznek hírértéket a kilőtt harcjárművek fényképei mellett, mégis jól mutatják azt, hogy a milícia semmiképpen nem tekinthető már holmi szedett-vedett szeparatista harci csoportoknak, hanem valódi, jól szervezett reguláris haderőként tevékenykedik.


http://www.hidfo.net/2014/08/04/milicia-radiokommunikaciojarol

Orbán el akarja tüntetni saját nyugati tanulmányainak nyomait

Orbán Viktort törölték a híres oxfordi diákok listájáról, egyértelműen egy rosszul fabrikált ürügyre hivatkozva. A Famous Oxonians összeállításban többnyire olyan személyek szerepelnek, akik ma is közismertek valamilyen téren, pl. vezető politikusok, művészek, valamilyen sportban kiemelkedő teljesítményt nyújtó volt oxfordi diákok. Az egyetem indoklása szerint a törlés tudatos volt, Orbán neve amiatt lett eltávolítva, mert új honlapra költöztek, és "helyet akartak megtakarítani". Mivel a listáról szinte soha nem törölnek senkit (legfeljebb haláluk után), ez első ránézésre is valamiféle mondvacsinált ürügynek tűnik.
Ha a magyarországi belpolitika új jelenségeit is figyelembe vesszük az eset kapcsán, arra a következtetésre juthatunk, hogy az Oxford nem saját ötletéből kifolyólag törölte a miniszterelnök nevét, hanem Orbán köreiből származó közvetlen kérésre. Az utóbbi időben több vezető politikussal kapcsolatban is előkerült az a vád, hogy Soros György pénzén "csinált valamit". Ennek legszembetűnőbb példája a Lázár-ügy, de ez egy mind elterjedtebbé váló jelenség. Korábbi előrejelzésünk szerint a mérsékelt atlantista pártok nyugati kötődéseikre hivatkozva próbálnak majd leszámolni a radikális atlantista irányzat képviselőivel (Gyurcsány- és Bajnai-pártok). A Soros-pénzekkel vádaskodás pedig roppantul kínos lehet Orbán körei számára, ugyanis - amit a hazai média feltűnően nem hangoztat ennek kapcsán - Orbán Viktor maga is a Soros Alapítvány ösztöndíjával tanult az oxfordi Pembroke College-ben (1988 áprilisától), ahol az angol liberális filozófia történetét hallgatta. Orbán tanulmányait félbeszakítva hazajött Oxfordból, majd a Fidesz (hűség) nevű liberális párt élén a nyugati érdeket képviselte a magyarországi politikában.
Vagyis Orbán Viktor maga is Soros György pénzén tanult, Soros pénzén alapították a Fideszt, és Soros körei finanszírozták a Fidesz kezdeti működését. A közeljövőben mindez roppantul kínossá válhat a miniszterelnök számára, aki egyelőre úgy gondolja, sikerrel fogja átmenteni hatalmát a keleti szövetségi rendszerbe, miközben nyugati kötődéseikre hivatkozva leszámolhat a belső (és külső) ellenzékkel.
A Fidesz szavazóival ellentétben viszont van, aki nem felejt. Orbán mindig is a nyugat szolgája volt, most is az, a Magyar Atlanti Tanács állandó tagja és az atlantizmus mérsékelt (a külsőségek változtatására hajlandó) képviselője Magyarországon. Mindezt nem lehet kitörölni az oxfordi tanulmányok elfelejtetésével, Soros támogatásai utolsó nyomainak eltüntetésével. Van, aki nem felejt.

http://www.hidfo.net/2014/08/04/orban-el-akarja-tuntetni-sajat-nyugati-tanulmanyainak-nyomait

A közép-európaiaknak fájhatnak legjobban, – az Oroszország elleni szankciók

A lengyel mezőgazdasági miniszter, Marek Sawicki - Fotó - RT -Reuters - Francois Lenoir
A lengyel mezőgazdasági miniszter, Marek Sawicki – Fotó: RT /Reuters – Francois Lenoir

Magyarország sem lesz kivétel: Válaszként az Unió legújabb kereskedelmi szankcióira: Oroszország megtilthatja a magyar gyümölcsök importját is. És ez még csak a kezdet.

Moszkva augusztus 1-jével megtiltotta a Lengyelországból származó zöldségek és gyümölcsök bevitelét Oroszországba. A döntést azzal indokolták, hogy a lengyel gyümölcsök és zöldségek nem felelnek meg az élelmiszerbiztonsági követelményeknek. Konkrétan; az egészségre káros anyagokat találtak az orosz élelmiszerbiztonsági laboratóriumok a lengyel zöldségekben és gyümölcsökben, – elsősorban az almában.
27 esetben mutattak ki a gyümölcsökben un. “peszticid-szermaradványokat” és nitrátok nyomait. Túlzott peszticid szinteket mértek, az összes lengyel alma 90 %ában.
(“A peszticidek, más néven növényvédőszerek, – olyan anyagok és annak keverékei, – vegyszerek, biológiai szubsztanciák és egyéb ágensek, – melyek alkalmazásának a célja a növények, termények védelme, és a kártevő élőlények távol tartása, terméketlenné tétele és elpusztítása.” – Forrás: Wiki – Vagyis, a túlzottan nagy koncentrációjú növényvédőszer-maradványokat a lengyel gyümölcsökben; – azoknak az indokolatlanul sokat történő permetezése okozhatta! – a szerk.)
Ám az almán kívül, a beviteli tilalom külön nevesíti a lengyel körtét, a birset, a cseresznyét, az őszibarackot, a nektarint, a szilvát, a fekete ribizlit, valamint a káposztát, – de lényegében megtiltja az összes friss és mélyhűtött zöldségek exportját Lengyelországból, Oroszországba.
Ez viszont nagyon érzékenyen érinti a lengyel gazdákat. Lengyelország Európa legnagyobb almatermelője és a termésének legnagyobb részét eddig az orosz piacra szállította. 2013-ban, több mint 320 millió euróért adtak el gyümölcsöt Oroszországnak.
A lengyel hatóságok erre a nyilvánvaló orosz válaszintézkedésre úgy reagáltak, mintha meglepődtek volna. Persze, valahogy meg kell magyarázni a lengyel termelőknek, a lengyel kormány sorozatosan ostoba intézkedéseit, s az Unió, de elsősorban az USA politikájának feltétel nélküli, s már igencsak megalázó kiszolgálását.
A lengyel mezőgazdaság, – ha eddig nem volt; most kerül válsága, – ezt Marek Sawicki, lengyel mezőgazdasági miniszter is megerősítette sajtótájékoztatóján. Az Uniótól remél a lengyel gazdák számára kártérítést, – hiszen az Oroszországba irányuló exporttilalom súlyos veszteségeket okoz nekik.
Persze a lengyel hatóságok előbb is gondolkodhattak volna ezen, – hiszen nyilvánvaló volt előzőleg is, hogy Oroszország tiltó intézkedéseket fog bevezetni Lengyelországgal szemben, amennyiben annak kormánya támogatja az Unió újabb szankcióit Oroszország ellen. – Úgyhogy a lengyel gazdák köszönhetik most a saját kormányuknak az exporttilalom miatt bekövetkezett hihetetlen nagyságú anyagi kárukat, – mivel a terményeiket sem a lengyel piacon, de még az Unió piacain sem tudják eladni, komoly bevétel kiesés nélkül. – Mert hirtelenjében túltermelési válság alakult ki.
BtzjLw_CEAAL9M2
Almát enni, – hazafias kötelesség!
A hivatalos és liberális lengyel média hatalmas hisztibe is kezdett, – felszólítván minden lengyelt, hogy egyen almát, – sőt almát enni egyenesen hazafias kötelesség! – Bizonyítván, hogy nem káros az egészségre. (Na meg némileg kompenzálván a termelők bevételkiesését.)
Ám ezt a kompenzációt igazából valóban az Uniótól várják a lengyelek, – bár Ukrajna mindennek az oka, eddig is az volt, – de most az alma-válságnak is, – hisz miatta nem veszik többé az oroszok. – De, hát Ukrajnától elvárni kompenzációt, az olyan lenne, – mint a koldustól koldulni. Marad tehát az Unió; hiszen elméletileg a tagállamok remélhetnek némi támogatást a közös pénzalapokból, az uniós szankciók megtorlását célzó orosz intézkedésekből fakadó károk enyhítésére.
Már amennyit remélhetnek. De ebben az esetben még csak Lengyelország támogatási (kompenzációs) igényéről van szó, – ám az Uniónak támogatnia kellene magát Ukrajnát is, – cserébe azért mert Oroszország augusztus hónappal letiltotta az ukrán szója termékeket, az étkezési kukoricát (GMO gyanú? – a szerk), valamint a napraforgóból készült termékeket, tejtermékeket, konzerveket.
S ezzel lényegében mind az ukrán, mind pedig a lengyel mezőgazdaságot a padlóra küldheti Oroszország, – hiszen nem lesz kinek eladni a terményeiket, – s egyszerűen rajtuk rohad. – És sok gazdának nem lesz akkora bevétele, amiből biztosíthatná a feltételeket arra, – hogy jövőre is jó termése legyen, – ha egyáltalán lesz valami, s nem maradnak parlagon a földek.
Bt4ZQzzIUAALqLS
Mindennek Ukrajna az oka!
Ám ez a hirtelen jött mezőgazdasági túltermelési válság, – nemcsak Ukrajnát és Lengyelországot érinti, – de érintheti egész Közép-Európát is, – lévén itt mindenütt uniós tagállamok vannak. De akár az egész Uniót is, – hiszen Oroszország fontolgatja azt, – hogy az egész Unióból megtiltja a növényi termékek bevitelét Oroszországba, – mert több uniós növényi termékben mértek az orosz laborok a szükségesnél nagyobb koncentrációban visszamaradt permetezőszer-maradványokat.
De Magyarországra is kihathatnak ezek a szankciók! Mert azzal, hogy kiterjesztik az unió minden országára, – ebből hazánk sem maradna ki. Oroszország szintén megtilthatja a magyar gyümölcsök importját is.
Magyarország zöldségből és gyümölcsből, az exportjának majd a 8 %-t szállítja Oroszországba, mintegy 30 milliárd forint értékben. – S ennek a bevételnek az elmaradása, s a hihetetlen mennyiségű áru rohamos minőségcsökkenése a nyári melegben, – nagy károkat okozhat a magyar gazdáknak. Nagyságrendekkel nagyobbat, mint amennyi a bevételük lett volna. És a zöldség-gyümölcs kivitelének tilalma, ki tudja mivel folytatódhat.
***
De nem kell csodálkozni azon, hogy Oroszország válaszlépéseket tesz az Unió és annak bábkormányai ellen. – De persze a kormányok ostobaságának és szolgalelkűségének a levét a nép issza meg megint, – mert egy ilyen kezdődő mezőgazdasági válság, – nem akármilyen lavinát indíthat el mind a magyar, mind egész Közép-Európa gazdaságában.
Persze az orosz válaszlépéseknek is megvannak a maga okai, – melyeket nagyjából olvasóink is ismernek. – De beszéljünk csak most az eredeti témáról, Lengyelországról, s annak az ukrán válságban betöltött szerepéről, – melyek az uniós szankciók támogatása mellett, még szintén okai lehettek a Lengyelországgal szemben bevezetett orosz válaszlépéseknek:
A lengyelek 2013. szeptembere óta tevékenyen részt vettek az ukrajnai halálbrigádok megalakításában, amikor is R. Sikorski meghivta a ‘Jobb Szektor’ 86 tagját kiképzésre Leginiwo-ba, a rendőrségi kiképző központba, – mely Varsótól 23 km-re található.
Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a kelet-ukrajnai zsoldoscsapatok között, az ‘American PMC Academi’ és a ‘PMC Greystone Limited’ martalócai mellett ott voltak a lengyel belügyminiszter Bartłomiej Sienkiewicz katonai magánvállalatának; az ‘ASBS Othago-nak zsoldosai is, – kik neonácikkal karöltve nagy vehemenciával irtották az orosz ajkú lakosokat és milicistákat Kelet-Ukrajnában.
Előbb-utóbb minden gazemberség kiderül, – melyekért minden gazembert utolér a megérdemelt büntetése. De nem kell csodálkozni azon sem, hogy az Egyesült Államoknak, s az Európai Uniónak a súlyos gazdasági szankcióira, – ellenintézkedésekkel válaszol Oroszország.
Mert a Nyugat egy olyan gazdasági háborút kezdeményezett, – melybe lényegében csak saját maga bukhat bele. – Ahogyan ez egyre jobban körvonalazódik.
Ám fel kell tennünk a kérdést: Vajon a nyugati vezetők és oligarchák ostobaságáért, – miért az európai, s főleg a közép-európai népeknek kell fizetni? – Hiszen egyre világosabb, hogy a közép-európaiaknak fájhatnak legjobban az Oroszország elleni szankciók.
Szabad Riport
Források: MTI – RT – Euronews – SzRTI archivum



Putyin: "Szankciókat dolgozunk ki válaszként a nyugat számára."

Vlagyimir Putyin orosz elnök felszólította a kormányt, hogy dolgozzanak ki szankciókat a nyugati országok ellen, amik megfelelő válaszként szolgálhatnak. Putyin szerint "Eléggé türelmesek voltunk a nyugati államokkal, ennek ellenére ők minden nemzetközi normával szembemenve továbbra is szankcionálnak minket. Természetesen a válaszszankciókat úgy kell kidolgoznunk, hogy a hazai gyártóinkat ne veszélyeztesse, és a hazai fogyasztókat se."
Hídfő.net | Vlagyimir Putyin
Az elmúlt héten több EU tagállam orosz energetikai, pénzügyi és védelmi ipari cégek ellen hozott újabb tilalmakat. Ezek az új szankciók főleg Oroszország egyik legnagyobb bankját, a Sberbankot érintették. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a Sberbank a napokban fejezte be a PRO 100 fizetési rendszerű bankkártyáinak fejlesztését, és megkezdődött azoknak a bevezetése a lakosság számára is. A PRO 100 rendszerről itt olvashat bővebben.
Ezzel a Visa és a Mastercard az orosz pénzügyi szektor felett jelentős kontrollveszteséget szenvedett el. Lobbista barátaik későn reagálnak az eseményekre, mivel a Sberbank elleni szankciók értelmüket veszik az amerikai tőke kiszorításával Oroszországból.

http://www.hidfo.net/2014/08/06/putyin-szankciokat-dolgozunk-ki-valaszkent-nyugat-szamara

Gorlovka lakóinak üzenete Valcman Nyalókakirályhoz, és az “egységes ukránokhoz”:


“SEMMIT SEM FOGUNK MEGBOCSÁJTANI!”

A nemzet gondja és a megoldás rá

Lassan már 100 éve hogy önmagunkkal vagyunk határosak. A bomlasztó propaganda számolatlanul ömlik a fejünkre. Szítják az ellenségeskedést mind a magyarok között mind pedig a magyarok és egykori magyarországi nemzetiségek között. A történelemről nem lehet őszintén beszélni, Komoly lényeges dolgok tekintetében óriási ferdítések vannak a köztudatba építve.
A legnagyobb hazugság amivel csak kevesen vannak tisztában az, hogy Csonka-Magyarország az magyar. Népesség tekintetében, többségileg talán igen. A vezetés szempontjából, már nyolcvan éve nem. A második világháború után a minőségi magyart felakasztották, elzavarták, vagy ha sikerült meglapulnia, később a " konszolidáltabb" időkben sem vihette semmire. A hatalmi kulcspozíciókba és vastagon köréjük, Isten állítólagos választott népének pedigrés tagjai kerültek. A maradék nemzetet kifosztották vagyonából, megfosztották felelősségteljes legjobbjaitól.S , ha naponta összeugrasztanak bennünket, tele pofával röhögnek rajtunk. Figyelnek ránk nagyon. Az un. "kulturális elit" ezerrel dolgozik azon, hogy minden felvilágosító magyar kezdeményezést csírájában elfojtson vagy nevetségessé tegyen.Az anyaországtól elvárnák az elcsatoltak, hogy bizonyos kérdésekben kiálljunk mellettük. --De, hát ki? Ki álljon ki?-- Kormányzati szinten ezt ma sem gondolja komolyan senki.
S mivel a kiállás elmarad. ez is duzzogást és ellenségeskedést szül magyar- magyar között.
Majd egyszer lesz újból tiszta ,magyar érzelmű kulturális elit amelyik képes együtt gondolkodni a magyar nagyon jómódú gazdasági elittel, akkor lesz esély ezt a kedélyes belpesti szemetet érdemei szerint kezelni.
Tisztelettel

http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/magyarsag/3312-a-nemzet-gondja-es-a-megoldas-ra