Orbán Viktort törölték a híres oxfordi diákok listájáról, egyértelműen egy rosszul fabrikált ürügyre hivatkozva. A Famous Oxonians összeállításban többnyire olyan személyek szerepelnek, akik ma is közismertek valamilyen téren, pl. vezető politikusok, művészek, valamilyen sportban kiemelkedő teljesítményt nyújtó volt oxfordi diákok. Az egyetem indoklása szerint a törlés tudatos volt, Orbán neve amiatt lett eltávolítva, mert új honlapra költöztek, és "helyet akartak megtakarítani". Mivel a listáról szinte soha nem törölnek senkit (legfeljebb haláluk után), ez első ránézésre is valamiféle mondvacsinált ürügynek tűnik.
Ha a magyarországi belpolitika új jelenségeit is figyelembe vesszük az eset kapcsán, arra a következtetésre juthatunk, hogy az Oxford nem saját ötletéből kifolyólag törölte a miniszterelnök nevét, hanem Orbán köreiből származó közvetlen kérésre. Az utóbbi időben több vezető politikussal kapcsolatban is előkerült az a vád, hogy Soros György pénzén "csinált valamit". Ennek legszembetűnőbb példája a Lázár-ügy, de ez egy mind elterjedtebbé váló jelenség. Korábbi előrejelzésünk szerint a mérsékelt atlantista pártok nyugati kötődéseikre hivatkozva próbálnak majd leszámolni a radikális atlantista irányzat képviselőivel (Gyurcsány- és Bajnai-pártok). A Soros-pénzekkel vádaskodás pedig roppantul kínos lehet Orbán körei számára, ugyanis - amit a hazai média feltűnően nem hangoztat ennek kapcsán - Orbán Viktor maga is a Soros Alapítvány ösztöndíjával tanult az oxfordi Pembroke College-ben (1988 áprilisától), ahol az angol liberális filozófia történetét hallgatta. Orbán tanulmányait félbeszakítva hazajött Oxfordból, majd a Fidesz (hűség) nevű liberális párt élén a nyugati érdeket képviselte a magyarországi politikában.
Vagyis Orbán Viktor maga is Soros György pénzén tanult, Soros pénzén alapították a Fideszt, és Soros körei finanszírozták a Fidesz kezdeti működését. A közeljövőben mindez roppantul kínossá válhat a miniszterelnök számára, aki egyelőre úgy gondolja, sikerrel fogja átmenteni hatalmát a keleti szövetségi rendszerbe, miközben nyugati kötődéseikre hivatkozva leszámolhat a belső (és külső) ellenzékkel.
A Fidesz szavazóival ellentétben viszont van, aki nem felejt. Orbán mindig is a nyugat szolgája volt, most is az, a Magyar Atlanti Tanács állandó tagja és az atlantizmus mérsékelt (a külsőségek változtatására hajlandó) képviselője Magyarországon. Mindezt nem lehet kitörölni az oxfordi tanulmányok elfelejtetésével, Soros támogatásai utolsó nyomainak eltüntetésével. Van, aki nem felejt.

http://www.hidfo.net/2014/08/04/orban-el-akarja-tuntetni-sajat-nyugati-tanulmanyainak-nyomait