2023. augusztus 29., kedd

Dr. Pócs Alfréd: Minden felelőst számon kell kérni

Közgazdász: Ha fizetnek érte, a motiváció megbízhatóan növekszik

Oltásra ösztönzés.

Az embereknek pénzt kéne kapni, ha beoltják magukat.- így gondolja Nora Szech közgazdász.

Tanulmányok kimutatták, hogy csak így lehet elérni a szükséges oltási arányt. Már 100 eurónál is 80 százalékos lenne az oltási hajlandóság – mondta Szech a “Deutschlandfunk”-nak.


Ez 2021-ben volt.

Most meg hirtelen, váratlanul… Augusztus 16-án, 43 éves korában elhunyt dr. Nora Szech. Akinek 100 eurót ért mások élete…


Biró Éva

Donyeckben befejeződött a nyomozás Alekszander Zaharcsenko meggyilkolása ügyében

Moszkva, 2023. augusztus 29. kedd (MB)

Donyeckben befejeződött a nyomozás Alekszander Zaharcsenko, a köztársaság vezetőjének meggyilkolása ügyében – jelentette a Magyar Békekör tudósítója kedden.

Zaharcsenkót 2018. augusztus 31-én ölték meg pokolgépes merényletben.

A gyilkosság elkövetéséért négy személy ellen emeltek vádat. A fővádlott, Alekszander Pogorelov ellen a terrorcselekmény elkövetéséért, Artyom Jena ellen, a terrorcselekményben történt részvétele miatt, Vaszilij Csurilov ellen, a terrorcsoportban való részvételéért, és Alekszander Timosenko ellen kémkedésért.

A belváros egyik kávéházában végrehajtott merényletben életét vesztette Zaharcsenko testőre is, tizenketten pedig megsebesültek.

Alekszander Zaharcsenko 2014-ben a Kijevvel szembefordult donbászi tiltakozó mozgalom egyik vezetője és a Donyecki Népköztársaság milíciájának parancsnoka volt. 2014. augusztusában a minisztertanács elnöke lett; 2014. november 2-án megnyerte a regionális választást, s a köztársaság élére került.+++

Kiadta: Magyar Békekör

 

A fényképen Alekszander Zaharcsenko