2016. február 11., csütörtök

Gyorsan lelepleződött az újabb amerikai hazugság!

“Moszkvai idő szerint tegnap 13:55 órakor Törökország légteréből kettő darab, az USA légierőinek kötelékébe tartozó A-10 típusú repülőgép hatolt be Szíria légterébe, és támadta az Aleppoban lévő objektumokat.
Nem sokkal ezt követően Stephen Warren a Pentagon szóvivője megvádolta Oroszországot, hogy légiereje két kórházat lebombázott Aleppoban. Bizonyítékkal természetesen most sem tudtak szolgálni az amerikaiak.
Február 10-én az orosz légierő gépei Aleppo város területén lévő célpontokat nem támadott. Most ismételten és gondosan ellenőrizzük azokat a céladatokat, amelyeket gépeink tegnap Aleppotól több mint 20 km-re támadtak.
Az orosz légierő az idő rövidsége miatt még nem tudta pontosan meghatározni azt a KILENC aleppoi létesítményt, amelyeket az AMERIKAIAK PUSZTÍTOTTAK EL!”
Mindezeket ma délelőtt mondta Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz Védelmi Minisztérium szokásos sajtótájékoztatóján.

Migráció a tengeren – Fokozott nyomást helyeznek Görögországra

Zsákutcába jutott az Európai Unió migrációs válságra kidolgozott újabb megoldása; a török nagykövet bejelentette, hogy elutasítják a kezdeményezést, miszerint az EU további migráns csoportokat fogadna be Törökországból, ha Ankara gondoskodna a tengeri határok hatékonyabb védelméről.
Selim Yenel, Törökország EU-nagykövete elutasította azokat a holland kezdeményezésű javaslatokat, melyek lényege az lett volna, hogy az EU tagállamai önkéntes alapon elosztanak egymás közt negyedmillió, Törökországtól átvett menekültet, de
csak abban az esetben, ha Ankara sikeresen lezárja azokat a tengeri útvonalakat, melyeken naponta több ezer menekült érkezik Görögországba.
Yenel a The Guardian brit napilapnak nyilatkozva úgy fogalmazott: “felejtsék el”, mert az ajánlat “elfogadhatatlan”.
Dimitrisz Avramopulosz, bevándorlásügyi uniós biztos elismerte, hogy amennyiben Törökország nem elkötelezett a megállapodások feltételeinek betartása mellett, különösen nehéz lesz kezelni a helyzetet. “Ha tényleg akarnák, a szárazföldön is megoldották volna a problémát” (nem lenne szükség tengeri blokádra).
A török politikusok felháborodva fogadták az uniós tisztviselők ajánlatait, mert az Európai Unió egyidejűleg felszólította Törökországot, hogy nyissa meg délkeleti határait, és engedjen be 70 ezer szíriai menekültet, de emellett sürgeti Törökország nyugati és északi határainak lezárását is, hogy leállítsa az Európába irányuló migrációt.
Yenel szerint a délkeleti határok megnyitásával egy újabb nagy menekülthullám indul meg, amivel már nem tudnak elboldogulni.
A nagykövet által mondottakból kiderül, hogy az Európai Unió bevándorlásügyi biztosa olyan tervezeteket próbál keresztülvinni, melyek rákényszerítenék Görögországot és Törökországot, hogy visszafogadják a menekülteket az európai országok többségéből. Egyúttal fokozott nyomást helyez Görögországra, amiért Athén a schengeni övezet tagjaként mindezidáig nem látta el a menekültek regisztrációjára vonatkozó kötelességeit, ehelyett továbbengedi őket Európába; Görögországot a schengeni övezetből kizárással fenyegetik arra az esetre, ha a továbbiakban sem hajlandó elvégezni a tagságból adódó kötelességeit.


http://www.hidfo.ru/2016/02/migracio-a-tengeren-fokozott-nyomast-helyeznek-gorogorszagra/

Török titkosszolgálat állhat a tömeges bevándorlás mögött?

Törökország és az Európai Unió közti titkos paktumról beszélt Orbán Viktor tegnapi értékelő beszédében; a kormányfő szerint az EU félmillió menekültet vesz át Törökországtól, de a brüsszeli vezetők ezt még nem merik nyilvánosságra hozni.
A Magyar Idők konzervatív napilap beszámolója szerint a kormányfő kijelentette, hogy a német és a török kormány alkuja most érkezett el a végrehajtás fázisába, és Törökország elérkezettnek látja az időt arra, hogy kikényszerítse mintegy félmillió menekült átadását az Európai Uniónak. A kormányfő szerint azonban nem csak Németországra vonatkozik ez a paktum – a törököktől átvett migránsokat az összes tagállam közt akarják szétosztani. Orbán Viktor emiatt a következő hónapok egyik legfontosabb feladatának nevezte annak megakadályozását, hogy ezt a titkos paktumot rákényszerítsék a tagállamokra.
Az Európai Unió vezetői tavaly novemberben kötöttek egy megállapodást Törökországgal, melynek értelmében Ankara több mint 3 milliárd euró támogatásban részesül, aminek döntő hányadát az EU tagállamai kell befizessék. Ebből az összegből Törökország több millió menekültet kellene elszállásoljon, abból a célból, hogy a menekültek tömegei ne utazzanak tovább Európába.
Az Ankarával kötött megállapodás kapcsán több európai politikus is jelezte, hogy a megállapodás nem humanitárius segítségnyújtást jelent, hanem Törökország zsarolja az Európai Uniót, mert az gyengeséget mutatott, és hosszú hónapok óta védtelennek bizonyult a migránsáradattal szemben. Január első hetében Iveta Grigule lettországi EP-képviselő a Baltkom rádiónak nyilatkozva kijelentette; Törökország zsarolja az Európai Uniót, és amennyiben nem kapja meg a “kért” anyagi forrásokat, további migrációs hullámot indít meg Európa felé.
Február 8-án egy görög napilap hozott nyilvánosságra információkat arra vonatkozóan, hogy Recep Tayyip Erdogan török államfő egy novemberi találkozó során megzsarolta az európai vezetőket, és 30 milliárd eurót követelt. A török államfő kilátásba helyezte, hogy amennyiben az Európai Unió nem adja meg a kért összeget, buszokkal fogják az összes migránst Európába szállítani.
Tavaly augusztusban Földi László titkosszolgálati szakértő a Magyar Hírlapnak nyilatkozva kifejtette, hogy a bevándorlók nem spontán menekülés szerűen érkeznek Európába, hanem kiterjedt kommunikációs hálózat és nagy anyagi háttérbázis áll a migrációs áradat mögött. Földi László szerint a tömeges bevándorlás egy irányított folyamat, ami katonai logisztikához hasonló módon szervezett, és vélhetően egy idegen ország titkosszolgálata áll a migránstömegek mozgatása mögött.
Októberben a liberális sajtorgánumok a cseh védelmi miniszter kijelentését idézve Oroszországot vádolták a migránsok Európába buszoztatásával. A vádak azonban bizonyítatlanok maradtak, ellenben a Törökországgal folytatott tárgyalási folyamat során kiszivárgott dokumentumok alátámasztják, hogy a török államfő kezében zsarolási tényezőt jelentenek a nagy migrációs hullámok, amit az Európai Unióval szemben anyagi támogatás kikényszerítésére használ.


http://www.hidfo.ru/2016/02/a-torok-titkosszolgalat-allhat-a-tomeges-bevandorlas-mogott/

Minden eddiginél durvább adatok kerültek elő a szír háborúról

Új, minden eddiginél durvább adatok kerültek elő a Szíriai háborúról.
Az utóbbi öt évben a háború 470 ezer ember halálát okozta, írja a Guardian.
al7
Ebből 400 ezer kifejezetten az erőszakos események miatt vesztette életét, 70 ezer viszont az ezzel járó problémák, mint az egészségügyi, orvosi ellátás hiány miatt, vagy az éhség következtében. 18 hónappal ezelőtt ez a szám még nem volt ilyen magas, akkor 250 ezer áldozatról számoltak be.
A teljes lakosság 11,5 százaléka vesztette életét, vagy sérült meg 2011 márciusa óta. A sebesültek száma körülbelül 1.9 millió lehet. A Nemzeti Vöröskereszt azt mondta szerdán, hogy 50 ezer ember menekült el a Szíria északi részén kirobbanó harcok miatt.
Szíria halálozási aránya 5 év alatt több, mint a duplájára emelkedett.
13.8 millió Szíriai vesztette el a megélhetését. A teljes népesség 45 százaléka elhagyta lakóhelyét, közülük 6.36 millióan az országon belül maradtak, további 4 millió viszont elhagyta Szíriát. Csak 2015-ben 85 százalékkal nőtt a szegénység.
al1
A riport szerint a világ lassan észlelte a problémát, és nem tudta megfelelően felmérni a nagyságát.
(24.hu)
Bal-Rad komm: Tessék Frau Merkel! Lehet könnyeket hullatni! Oroszország légiereje csak 2015 szeptember vége óta teszi a dolgát Szíria felett! Addig valaki intézkedett ám Szíriában!

Ezek nem akarnak demokratizálódni! Nem akarnak bebújni az USA-köntös alá! Nem hajlandók fölvenni a liberális vallást. Ezért aztán most aztán jól meg szankciózzák őket!

Vita nélkül, egyhangúlag megszavazták az amerikai szenátus tagjai az Észak-Korea elleni szankciók szigorítását. Ez megnehezíti Észak-Koreának a miniatürizált nukleáris robbanófejek fejlesztésének finanszírozását.
Félretették egyéb nézetkülönbségeiket az amerikai szenátorok, és párthovatartozástól függetlenül ellenszavazat nélkül szavazták meg szerda este az Észak-Korea ellen már érvényben lévő szankciók további szigorítását szorgalmazó törvényjavaslatot.
Itt az ideje komolyan venni
A demokrata és republikánus szenátorok ismét élesen bírálták Phenjant, amiért semmibe véve a nemzetközi jogot, változatlanul atomfegyverek fejlesztésén dolgozik.
New Jersey demokrata párti szenátora, Bob Menendez azt fejtegette, hogy Észak-Koreát túlságosan sokáig emlegették elnézően mint afféle különc országot, amelyet irracionális vezetők irányítanak. “Most azonban már itt az ideje, hogy komolyan vegyük Észak-Koreát” – intette politikustársait Menendez. Cory Gardner coloradói republikánus politikus pedig azt mondta: az Obama-kormányzat “stratégiai türelmi politikája” kudarcot vallott.
“A Koreai-félszigeten a koreai háborút lezáró 1953-as tűzszünet óta most a legbizonytalanabb a helyzet” – tette hozzá a coloradói szenátor.
ék
Nehezebb lenne fizetni a mini nukleáris robbanófejeket
A törvényjavaslat – amelyet éppen Menendez és Cory Gardner dolgozott ki – megnehezíti Észak-Koreának a miniatürizált nukleáris robbanófejek fejlesztésének finanszírozását. Ezen kívül ötvenmillió dollárt irányoz elő a következő öt évre Észak-Koreába sugárzandó rádióadások továbbítására, kommunikációs felszerelések vásárlására és humanitárius segélyprogramokra.
A voksolásra két republikánus elnökjelölt-aspiráns, Ted Cruz texasi szenátor és Marco Rubio floridai szenátor visszasietett a New Hampshire-i előválasztásokról Washingtonba, a demokrata párti elnökjelölt-jelölt, Bernie Sanders viszont nem vett részt a szavazáson, igaz, nyilatkozatban biztosította egyetértéséről a szenátus döntését.
Újabb szankciók jöhetnek
A globális fenyegetésekről szóló szokásos évi összegzésében James Clapper, az amerikai hírszerzés csúcsvezetője kedden egy szenátusi bizottság előtt a többi között arról beszélt, hogy Észak-Korea bővítette urándúsító berendezését és újraindította plutónium-reaktorát. Clapper arra is felhívta a figyelmet, hogy Phenjan ugyan még nem tesztelt atomfegyverrel felszerelt, nagy hatótávolságú rakétát, de elkötelezte magát emellett.
A Fehér Ház ázsiai ügyekkel foglalkozó igazgatója, Daniel Kritenbrink szerdán külföldi újságíróknak tartott tájékoztatóján közölte: az ENSZ Biztonsági Tanácsában folytatódnak az egyeztetések újabb szankciókról, s az Egyesült Államok fontolgatja további egyoldalú szankciók foganatosítását.
(MTI)

Kiléphetnek a britek, de az olaj Brüsszel kezében marad

A skótok 62%-a támogatná az Egyesült Királyságtól függetlenedést abban az esetben, ha az ország népszavazáson döntést hoz az Európai Unióból kilépésről.
Az STV News által végzett felmérés szerint, amennyiben bekövetkezik a brit kilépés, Skócia is függetlenedne az Egyesült Királyságtól, mert mostanra a lakosság közel kétharmada támogatja az elszakadást. A megkérdezés eredményei alapján a skótok mindössze 26%-a gondolja úgy, hogy az ország akkor is az Egyesült Királyság része kellene maradjon, ha az kilép az Európai Unióból. A bizonytalanok aránya 12 százalék.
David Cameron brit miniszterelnök arra törekszik, hogy újratárgyalja az ország EU-tagságának feltételeit, mielőtt legkésőbb 2017-ben referendumot tartanak a kilépésről. A kormányfő számos alkalommal egyértelművé tette, hogy nem az Európai Unió elhagyására törekszik, ehelyett az lenne az elsődleges cél, hogy az Egyesült Királyság az EU tagja maradjon, de a tagsági viszony újratárgyalásával, más feltételek mentén. Ugyanakkor, Cameron a függetlenedés lehetőségének fenntartásával tud nagyobb nyomást gyakorolni Brüsszelre a tárgyalási folyamat ideje alatt.
Nicola Sturgeon, Skócia első minisztere azonban nemrég kijelentette; ragaszkodnak egy második referendum megtartásához abban az esetben, ha a britek többsége megszavazza az Európai Unióból kilépést. 2014 szeptemberében Skócia már tartott egy népszavazást az Egyesült Királyságtól elszakadásról – akkor a lakosság 55%-a nem támogatta a függetlenedést. A referendum mögött álló Skót Nemzeti Párt vezetői egyértelművé tették, hogy országuk az Európai Unió tagja maradna, ha a britek többsége a kilépés mellett dönt.
Miközben David Cameron tárgyalási pozícióját a kilépésről tartandó referendum lehetősége erősíti, Brüsszel kezében a skót függetlenségi törekvés van: az Egyesült Királyság akkor maradhat Skócia gazdag olajtartalékainak birtokában, ha az EU tagja marad. A Skót Nemzeti Párt a kilépés kapcsán tartott kampány során egyértelművé tette, hogy a független Skócia gazdasági jólétét a saját olajvagyon alapozná meg; Skócia területein található az Egyesült Királyság olaj- és gáztartalékainak mintegy 90%-a.


http://www.hidfo.ru/2016/02/kilephetnek-a-britek-de-az-olaj-brusszel-kezeben-marad/

Germánia Főlotyója Ankarában borzongott Aleppo sorsa miatt. Mondván, hogy “a zoroszok” lebombázzák a várost.

Bundesmutti nem mindig zokogott Aleppo és civiljei sorsa miatt! (Megjegyezzük, hogy Aleppo ostroma alig több mint egy hete kezdődött. Előtte is voltak “események”)
Érdemes a videofelvételek dátumozását megfigyelni. 20114 és 2015
Ez alábbi video pedig idei, de ez is jóval Aleppoostromgyűrűbe zárása előtt készült.
És hát néhány tavalyi, vagy még korábbi képek Aleppoból. Amik láttán Germánia Főlotyója nem sopánkodott!
al al1 al2 al3 al4 al5 al6 al7
Most akkor hogy is van ez? Ráadásul a “mostani orosz pusztításról” nincsenek érdemi bizonyítékok. Csak hangos nyivákolás.
http://www.balrad.com/2016/02/11/amikor-bundesmutti-meg-sem-nyikkant/