2016. augusztus 11., csütörtök

Hanyatlásnak indult a turizmus Franciaországban

Franciaország – különösen Párizs – turizmusa hanyatlásnak indult a néhány havonta rendszerint bekövetkező terrortámadások következményeként. A turisztikai miniszter szerint  világ legkülönbözőbb országaiból elmaradtak a látogatók idén, éles visszaesés figyelhető meg a tavalyi adatokhoz képest.
Matthias Fekl turisztikai miniszter a Le Journal du Dimanche újságnak adott interjú során arról beszélt, hogy idén az Egyesült Államokból, Ázsiából, és a Közel-Keletről is mélyen a várakozások alatt alakult a turisták száma. A legnagyobb visszaesés azonban a japán, orosz, olasz és kínai turisták kapcsán volt tapasztalható, esetükben 20-35%-kal csökkent az idén Franciaországban nyaralni vágyók száma.
Az International Business Times szintén beszámol a francia turisztika hanyatlásáról. Az adatok szerint 2015 novemberében kezdődött a visszaesés, amikor a 130 halálos áldozatot követelő terrortámadás történt Párizsban. Nizzában később 85 ember veszítette életét egy újabb terrortámadásban, ami láthatóan meggyőzte a külföldi turistákat arról, hogy ne Franciaországot válasszák üdülési célpontként.
Párizs regionális turisztikai hivatala szerint a külföldi turisták száma 2016 januárja és májusa közt minden hónapban több mint 10%-kal kevesebb volt az előző év azonos időszakához képest. A hotelfoglalások száma júniusban 12%-kal csökkent a tavalyihoz képest, júliusban pedig a repülőgéppel érkező külföldi turisták száma is 10%-kal visszaesett.
A párizsi turisztikai hivatal egy tisztviselője a Timesnak nyilatkozva azt mondta, a visszaesés főként az ázsiai országokból érkezők esetében figyelhető meg, akik számára saját országaikban ismeretlen az a terrorfenyegetettség és számos más kockázat – értve ezalatt a közrend hiányát -, amivel ma Franciaországban számolniuk kell. A lap szerint emellett az is egyértelműen kimutatható, hogy nem csak a turisták száma csökken, de akik mégis franciaországi üdülés mellett döntenek, azok is kevesebb napot töltenek az országban, mint tavaly és az azt megelőző években.


http://www.hidfo.ru/2016/08/hanyatlasnak-indult-a-turizmus-franciaorszagban/

Ez a három ország tart leginkább a terrorveszélytől

Egy csütörtökön publikált közvélemény-kutatás eredményei szerint az orosz, török és magyar lakosság fél leginkább attól, hogy a menekültáradattal terroristák is érkeznek Európába.
Az Ipsos piackutató cég mérése szerint Törökországban a lakosság 83%-a gondolja úgy, hogy a terroristák menekültnek adják ki magukat, és így próbálnak beszivárogni a célországokba. Ugyanezen állítást Oroszországban a lakosság 77%-a, Magyarországon 72%-a tartja igaznak a mérés szerint.
A megkérdezés során a spanyol közvélemény volt leginkább szkeptikus a terrorveszéllyel kapcsolatban; Spanyolországban csak a lakosság 16%-a gondolja úgy, hogy a menekültek közt terroristák is érkezhetnek.
Törökország egyike azoknak az országoknak, ahol a lakosság legnagyobb arányban támogatja a határ lezárását a menekültáradat előtt; a válaszadók 64%-a szerint mindenkit még a határon vissza kellene fordítani. Lengyelországban ez az arány 40 százalék volt, miközben Svédország, Németország, Franciaország és Olaszország lakossága 40-48% közti arányban támogatja a határok lezárását.
A brit és spanyol lakosság 60, illetve 61 százaléka eközben ellenzi, hogy a kormány a bármilyen akadályt állítson az Európába érkező tömegek elé.
A felmérést június 24 és július 8 közt végezték, 16040 ember megkérdezésével, 22 országban, beleértve Belgiumot, Németországot, Franciaországot, az Egyesült Királyságot, Olaszországot, Lengyelországot, Oroszországot, Svédországot, Spanyolországot és Törökországot is.


http://www.hidfo.ru/2016/08/ez-a-harom-orszag-tart-leginkabb-a-terrorveszelytol/

Választási cirkusz: Trump lenne a befutó?

lies
Bár az amerikai elnökválasztásig még három hónap van hátra, az angol nyelvű alternatív oldalakon már hónapok óta szinte kizárólag Hillary Clinton leleplezéséről és Donald Trump hősies ellenállásáról lehet olvasni. Lassan már a címek elolvasása is nehezemre esik, de azért időnként végigpörgetem a szokásos forrásokat, hátha valami említésre méltó hírre bukkanok.
Bár Brandon Smith írása nem tekinthető a szó szoros értelemben vett hírnek, a sok indulatos kirohanás és „sokkoló” leleplezés után igazán örömteli volt látni, hogy nem mindenki veszítette el a fonalat. Teljesen.
Bár a cikk írója szerint Trump győzelme szolgálná inkább az elit érdekeit, az írás legfőbb célja mégiscsak az olvasó figyelmének visszatérítése a lényegre, vagyis a hatalmi elit hosszú távú céljára, a világkormány felállítására, és még véletlenül sem azt akarja megmondani, hogy kire szavazzon az igaz hazafi.
2016 gazdasági bizonytalansággal és Trump győzelmével ér véget című írásában Brandon Smith tehát a következőket írja:
„A politikai és gazdasági események inga módjára változnak, és amit ma biztosnak vélünk, holnapra teljesen fordított képet mutat. Időnként véletlenül, máskor szándékosan.
A várható trendek vizsgálatakor egyetlen tényezőt érdemes szem előtt tartani: a globalisták hosszú távú terveit. A rövidtávú stratégia csupán a hosszú távú célok tükrében lehet érdekes.
Mi a hosszú távú stratégia?
Ezt a stratégiát számos fősodrású publikációban megfogalmazták már, amelyek közül talán a Rothschild család által kezelt The Economist hasábjain 1988 januárjában megjelent cikket érdemes megemlíteni, amiben közlik, hogy 2018-ra „fel kell készülnünk a globális valutára”. A cikk futólag megemlíti, hogy a nemzetállamok kénytelenek lesznek „kicsit” feladni gazdasági szuverenitásukból, közli, hogy a dollár tartalékvaluta státuszának vége közeledik, és az IMF Különleges Lehívási Jogai töltik be a köztes valuta szerepét, míg el nem érkezik az idő a globális valuta bevezetéséhez.
Ilyen változásokat nem lehet bizonyos mértékű és kiterjedésű pénzügyi bizonytalanság nélkül bevezetni. Ez nem csupán matematikailag elkerülhetetlen, de egy ilyen válság rendkívül hasznos eszköz az elit kezében a közvélemény alakítására.
Tehát még egyszer: a hosszú távú terv a gazdasági és geopolitikai hatalom NYÍLT központosítása egy maroknyi ember kezében. Nem a háttérből való irányítás a cél. Nem az árnyékkormány. NYÍLT központi kormányzás, amit a nép nemcsak elfogad, hanem egyenesen követel.
Jelenleg több téves következtetés kering az interneten a gazdasági helyzettel és a közelgő választásokkal kapcsolatban.
Az egyik ilyen téves következtetés, hogy a globalisták „vesztésre állnak és az irányítás kiesett a kezükből”.
Az ügyetlenül botorkáló globalistákat feltételező nézet a Brexit győzelmével lett igazán népszerű. A nézetet arra a téves feltevésre alapozták, hogy a brit kilépés árt a globalisták ügyének. A helyzet nem egészen így áll. A Brexit tökéletes bűnbakként szolgál az elit által irányított pénzügyi hanyatláshoz.
elections
A brit népszavazás óta a központi bankok és politikusok folyamatosan a monetáris politika egységesítéséről beszélnek, hogy „elejét vegyék a Brexit negatív következményeinek”.
Más szóval a kilépés óta mindenki egy olyan gazdasági hatalmat szorgalmaz, amelyik mindenek felett uralkodik majd.
A fősodrású szakértők pedig, de még az alternatív elemzők is, a fejüket vakarják, mert az aktuális tőzsdei híreket szemlélve nem értik, hogy milyen válságról beszélnek. Nem látják az összképet. Meg kell hagyni, hogy a hamis propaganda olyan özönszerűen árasztja el a híreket, hogy ember legyen a talpán, aki átlát rajta.
A brit népszavazás előtt a független közgazdászok jelentős hányada azt mondta, hogy az elit „soha nem fogja hagyni”, hogy Nagy Britannia kilépjen az Unióból és, hogy a globalisták úgy alakítják a szavazást, ahogy nekik tetszik. Amennyiben ez így van, és szerintem igen, akkor az elit minden bizonnyal azt akarta, hogy a kilépéspártiak győzzenek.
Emlékezzünk csak a megbundázott szavazatokról szóló hírekre a szavazás előtt. Nem érdekes, hogy mégis a kilépés nyert?
Az amerikai elnökválasztással kapcsolatos felmérések és hírek kísértetiesen hasonlítanak a Brexit előttiekre. Egyszer azt mutatják, hogy Trump népszerűsége erősödik, majd napokkal később zuhan, majd megint emelkedésnek indul. Egyes felmérések pedig teljesen ellentmondanak egymásnak.
Nem lehet, hogy ez is része a stratégiának? A Brexit eredmények szinte biztos, hogy megrendelésre érkeztek. Csakis így lehetséges, hogy Soros György és a hozzá hasonlók megint jól kerestek a szavazáson.
Ezért gondolom, hogy az amerikai elnökválasztás kimenetelét is előre eldöntötték és Trumpot választották győztesnek.
Miért?
A globalisták és a fősodrású média Trump kampányát következetesen a Brexit kampányhoz hasonlítja. Azt mondják, hogy a populisták erősödése „veszélyes”.
A Brexitet körülövező propaganda szerint a kilépés globális gazdasági válságot vetít elénk, a központi bankok és politikusok pedig megpróbálnak minden előrelátható negatív pénzügyi eseményt a kilépéshez kapcsolni.
trump-clinton
A Trumpot körülövező kampány is hasonló stílusban folyik. Azt halljuk, hogy Trump alkalmatlan az Egyesült Államok vezetésére és gazdaságpolitikája globális pénzügyi csődöt eredményezne.
Ha összehasonlítjuk a brit kilépést pártolók és Trump szavazótáborát, mindkettőben inkább konzervatív és a globalizmust ellenző szavazókat találunk.
Minden jel afelé mutat, hogy egy komolyabb és kiterjedtebb gazdasági válság jön és az elit a brit kilépést és Trumpot használja majd bűnbakként.
Amennyiben a köztudottan globalista bábnak tekintett Hillary Clinton győzne, és a gazdaság összeomlik, mindenki az elitet hibáztatná.
Amennyiben hagyják, hogy Trump győzzön, vagy szándékosan őt ültetik az elnöki székbe, és a gazdaság összeomlik, a globalisták legfőbb ellenségeként számon tartott konzervatívok számlájára írhatják a bajt.
Még egyszer tehát: a globalistáknak szükségük van a válságra, aminek a feltételeit ők maguk teremtették meg, és ők döntik el, bizonyos határokon belül, hogy mikor robbantják ki. Ennek értelmében vagy ők maguk támogatják a konzervatívnak tűnő mozgalmakat és jelölteket vagy egyszerűen csak hagyják, hogy ezek tegyék a dolgukat, hogy a végén őket hibáztathassák a válságért.
Ily módon nemcsak a konzervatív szereplőket démonizálhatják, hanem a konzervatív filozófiát úgy általában, megoldásként a konzervatizmus és a szuverenitás eltörlését kínálva a „közjó” érdekében.
Probléma, reakció, megoldás. A hosszú távú forgatókönyv egy darabkája van kibontakozóban előttünk.”
Brandon a cikk végén Mike Tyson egyik mondását idézve jegyzi meg, hogy az elit tervei sem garantáltak:
„Mindenkinek van terve, amíg szájon nem vágják.”
Bár a bibliai próféciák ismeretében tudjuk, hogy a világkormány létre fog jönni, ugyanakkor az elit szájba vágása is garantált, mégpedig saját maga által, hiszen ők az emberiség utolsó nagy korszakának legnagyobb vesztesei, akik azt gondolták, hogy Isten csillagai fölé ülnek majd és hasonlóak lesznek a Magasságoshoz, pedig a sírba szállnak alá1, feltéve persze, hogy addig nem találkoznak a Béke Fejedelmével, aki értük is meghalt és ha a csillagok fölé nem is, közéjük mindenképp elviheti őket.
  1. Ézsaiás 14:12-15 [↩]
http://idokjelei.hu/2016/08/valasztasi-cirkusz-trump-lenne-a-befuto/