Újabb gázolásos támadás történt Franciaországban – ezúttal az Egyesült Királyságba tartó iraki és afgán migránsok hajtottak a rendőrök közé. Az incidens során egy rendőr megsérült, kilenc migránst őrizetbe vettek.
Gépjárművel rendőrök közé hajtottak iraki és afgán migránsok észak-Franciaországban – a Calaisnál történt incidens során egy rendőr az ütközés következtében térdsérülést szenvedett.
A migránsok akkor váltak ellenségessé, amikor a rendőrök át akarták kutatni a gépjárművet. Az esetről beszámoló LCI hírügynökség szerint
a gázolás során egy rendőr térdsérülést szenvedett, és a biztonsági erők rá kellett lőjenek a migránsokra.
Az incidens kapcsán kilenc migránst tartóztattak le, akiket a jármű vezetői megpróbáltak Angliába csempészni. A letartóztatott személyek közt volt hat iraki és három afgán állampolgár.
Calais máig az illegális bevándorlás egyik csomópontja, annál fogva, hogy szomszédságában található az európai kontinenst Angliával összekötő csatorna-alagút. 2016 október végén a helyi hatóságok döntést hoztak arról, hogy felszámolják a Calaisban létrejött spontán migránstábort, ahol több mint tízezer ember tartózkodott, de mindez nem volt elég ahhoz, hogy az illegális bevándorlás mint probléma megszűnjön.
Franciaország jelenleg próbálja újratárgyalni az Egyesült Királysággal a nem-európai migránsokkal kapcsolatos szabályozást. Az új szabályozás részeként a britek további 90 millió eurót adnának Franciaországak arra, hogy megerősítse a határvédelmet a csatorna-alagút környékén.

http://www.hidfo.ru/2017/11/teherautoval-tamadtak-a-migransok-franciaorszagban/