A belgiumi szövetségi ügyészség az év kezdete óta 189 büntetőeljárást nyitott meg terrorcselekménnyel kapcsolatban. Az országban majdnem minden napra jut egy terrorizmussal kapcsolatos ügy.
A De Tijd napilap szerint az ügyészek főként azokra a terroristagyanús személyekre összpontosítanak, akik soha nem hagyták el Belgium területét, szemben azokkal, akik elutaztak egy külföldi országba fegyveres harcot folytatni.
2015-ben összesen 313 terrorizmussal kapcsolatos büntetőügy zajlott Belgiumban, annak köszönhetően, hogy belgiumi állampolgárok is Szíriába utaztak harcolni valamelyik terrorszervezet oldalán.
Áprilisi rendőrségi beszámolókban még az állt, hogy 18874 olyan személy él az országban, aki kapcsolatban állhat terroristákkal. Ezek közül 2248 fő szerepel a rendőrség adatbázisában mint erősen radikalizálódott személy.
Belgiumban magas fokozatú terrorkészültség van érvényben, mióta 2016 márciusban öngyilkos merénylet történt Brüsszel repülőterén és egy az uniós hivatalok közelében található metróállomásnál.

http://www.hidfo.ru/2017/08/mindennapossa-valt-a-terrorizmus-belgiumban/