2015. november 21., szombat

Borzalmas bűncselekmény Donyeckben

Donbasszban a helyzet változatlan! Még nem háború!-de már nem béke.
A Gorlovka-Donyeck térségben mára virradóan is zajlottak heves összecsapások. A donyecki repülőtér területét ismét nagy kaliberű (nem is létező) tüzérséggel bombázták Valcman martalócai.
Donbassz népe átélt már ennél szörnyűbb időszakot, de békésebbet is!
Szenvednek viszont bőven Kijev latorjai a front közelében lévő fészkeikben. Legyenek azok lövészteknők, vagy “komfortos” fedezékek.
lövá
A silány ellátmány miatti amúgy sem rózsás martalóchangulatot tovább lombozza az “új kollégahad” megjelenése. Patkányok-de főként egerek százezrei-vállalkoznak társbérletre Valcman pribékjeivel. És állítólag átkozottul szemét módon viselkednek.
lövá2
Fölfalnak-megrágnak mindent. Pillanatnyi nyugtot sem hagynak a hadfiknak. Aludni sem hagyják a hadinépet. Bemásznak a ruháik alá, és úgy molesztálják őket. Van olyan frontszakasz, ahol csak a csapkodás és a káromkodás hallatszik.
lövá1
Nem is csoda, hogy vannak olyan kritikusszakaszok, ahol a parancsnokok zendüléstől tartanak.
A donbasszi egérinvázióval nem, de Donyeckkel viszont nagy tejedelemben foglalkozik Maradék-Ukrajna udvari sajtója. Hallatlan skandallum borzolja Kijev idegeit. Hrivnyahiány esete forog fenn Donyeckben. Szó szerint fennforog, és hiányzik.  Már néhány napja.
Donyeckben ugyanis volt/van egy emlékműnek nevezett meglehetősen elmés megoldású műalkotás. Egy szép lassan forgó talapzaton egy karikában egy hatalmas egygrivnyás érme. Néhány esztendeje helyezték üzembe. E sorok beszerkesztője részesült abban a szerencsében, hogy láthatta a maga valóságában. A futball EB-re kanyarítottákoda, hirdetve az önálló ukrán pénz-a Hrivnya-dicsőségét és stabilitását.
Nemrégen azonban kiszúrták valakik, hogy a termetes rézérme eltűnt a karikából. (A körülmények ismeretében bátran kijelenthetjük, hogy magyarországi Rézműves familiának köze nem lehet a dologhoz.) Akadt olyan donyecki, aki nap-nap után arra szokott eljárni a Grivnya előtt, de föl sem tűnt neki a hiány! (Érthető ez mondjuk, ha arra kell ügyelni, hogy nehogy egy latorgránát essen épp az ember fejére.)
Node valakinek mégiscsak föltűnt a hiány, és innentől hír lett a dologból. A donyeckiek-akik már többnyire orosz rubelban kapják illetményeiket-nem sopánkodnak a grivnya hiánya miatt, mondván hogy az ő életük már a rubel körül forog. De azt jó néven vennék, ha rubelérme kerülne a karikába.
Viszont az ügy Kijevben óriási port kavart, és Maradék-Ukrajna meggyalázásnak szándékát látják a dolog mögött. Egynesen a donyecki hatóságoknak tulajdonítva a szörnyületes tettet. Ennek megfelelően csaptak is hatalmas wirchaftot a dologból.

Forrósodik a helyzet a Balkánon – A liberális álmodozás helyett, a józan ész politikájára van szükség

GreeceMigrants-03c7f

1. A gazdasági bevándorlók a sínekre feküdtek a macedón-görög határon

Több mint kétezer gazdasági bevándorló feküdt a sínekre a macedón-görög határon, ugyanis az ellen tiltakoznak, hogy nem kaptak engedélyt arra, hogy áthaladjanak Macedónia területén, írja a macedón média.
A bevándorlók azt mondják, készek éhségsztrájkba kezdeni, amennyiben a macedón hatóságok nem engedik, hogy áthaladjanak az országon, írja a Plusinfo honlap.
A bevándorlók a nemzetközi vasútvonal sínjeire is lefeküdtek, a számuk pedig egyre csak nő, mivel a görög hatóságok mindenkinek megengedik, hogy folytassa útját Macedónia felé, – írja a macedón média.
A legtöbb gazdasági bevándorló Bangladesből, Iránból, Szomáliából, Srí Lankából, Marokkóból, Kongóból, Libanonból és egyéb olyan országból érkezik, ahol nincsenek katonai összecsapások.
Macedónia hivatalosan csak a szíriai, iraki és afganisztáni állampolgárokat fogadja. Ezt az intézkedést azután vezették be, hogy Horvátország és Szerbia ugyanígy cselekedett.
WireAP_b8e57a0f7e5b4a5995d664aedb6696db_16x9_1600

2. Magyarország segítséget nyújt Macedóniának

Kerítés építéséhez szükséges anyagot és egyéb eszközöket ad  Magyarország Macedóniának – derül ki a szombati Magyar Közlönyben megjelent egyik kormányhatározatból.
Az Európában és a Nyugat-Balkán országaiban kialakult tömeges bevándorlás okozta helyzetre tekintettel megszületett kormánydöntés értelmében Magyarország ingyenes tulajdonba ad a Macedón Köztársaság kormányának 25 kilométer 450-600 mm-es körsugarú és 75 kilométer 900-1000 mm-es körsugarú pengésdrótot, védőkesztyűket, egy oszlopverőgépet, 10 ujjnyomolvasót, valamint ugyanennyi számítógépet és digitális fényképezőgépet.
A kabinet a belügyminiszter feladatává tette, hogy a segítségnyújtás keretében biztosítson a rendőrség, a büntetés-végrehajtási szervezet, valamint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal személyi állományából az illegális migrációval összefüggő szakkérdésekben történő közreműködéshez szakértőket.
Orbán Viktor miniszterelnök pénteken sajtótájékoztatón azt közölte: a macedón miniszterelnökkel folytatott megbeszélésen arról biztosította Nikola Gruevszkit, hogy Magyarország minden segítséget megad a határvédelemhez, legyen szó technikai, pénzügyi segítségről vagy humán erőforrásról.
Csütörtökön szemtanúkra hivatkozva media.mk című macedón hírportál azt írta, a macedón-görög határon, Gyevgyelija közelében megkezdődött egy kerítés építése, a macedón hadsereg szóvivője viszont azt mondta, nem kerítést építenek, csak előkészítik a terepet, ha esetleg ilyen döntés születne Szkopjéban.

3. Ha Magyarország, Szlovénia és Horvátország nem fogad gazdasági bevándorlókat, akkor Szerbia sem fog

Szerbia meg fogja védeni saját érdekeit, és ha Magyarország, Szlovénia és Horvátország nem fogad gazdasági bevándorlókat, akkor Szerbia sem fog – jelentette ki szombaton Belgrádban Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök, miután megbeszéléseket folytatott Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével, aki uniós pénzügyi támogatást ígért az országnak.
Aleksandar Vucic kiemelte, hogy országa tisztában van a migránsválság megoldása irányában teendő kötelességekkel, de ha az említett országok nem fogadnak gazdasági bevándorlókat, akkor azt Szerbia sem teheti meg, hiszen akkor minden terhet magára kellene, hogy vállaljon.
“Szerbia nem emelt kerítést, és nem is fog” – szögezte le ismét. (Helyette ott a hadsereg – a szerk.) Hozzátette, hogy folyamatosan tárgyalnak Macedóniával, hogy megoldást találjanak. “Egyértelmű, hogy egyesek nem úgy végezték a munkájukat, ahogy kellett volna” – mondta, majd úgy folytatta: Szerbia kész segíteni szomszédainak is.
Donald Tusk elmondta, hogy látogatásának elsődleges célja a menekültválság, hiszen óriási számokról van szó, emberek ezrei lépik át a határt minden nap. Kiemelte, hogy bizonyos események megerősítették abbéli meggyőződését, hogy a határok ellenőrzése elengedhetetlen feltétele az előrelépésnek. “Az EU külső határainak nem megfelelő ellenőrzése miatt néhány ország szigorít saját határellenőrzésén, és ezért nem is ítélhetjük el őket” – fogalmazott az Európai Tanács elnöke.
Hozzáfűzte, hogy ez a kihívás Belgrád és Brüsszel szoros együttműködését igényli, Szerbia pedig továbbra is számíthat az EU folyamatos támogatására.
Közölte, az EU azon dolgozik, hogy megerősítse a külső uniós határokat Görögországban, valamint hogy az uniós határőrizeti ügynökség, a Frontex a görög-macedón határon regisztrálja és ellenőrizze a migránsokat.

4. Seehofer: a józan ész politikájára van szükség a migrációs válság kezeléséhez

A szíveslátás politikája helyett a józan ész politikáját kell alkalmazni a migrációs válság kezeléséhez – jelentette ki Horst Seehofer bajor kormányfő, a konzervatív Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke szombaton pártja müncheni kongresszusán.
Horst Seehofer hangsúlyozta, hogy senkit nem lehet a képességeit meghaladó teljesítményre kötelezni, ezért a a CSU-nak “Németország utolsó bástyájaként” küzdenie kell a menekültek beáramlásának korlátozásáért. Ez a törekvés nem ellentétes a keresztény világnézettel, a CSU politikájának alapjával – tette hozzá.
Kiemelte, hogy szeptember eleje óta több mint 500 ezer menedékkérő lépett be Bajorországba.
A CSU nem akar szakítani az Angela Merkel kancellár vezette testvérpárttal, a CDU-val, hanem meg akarja győzni arról, hogy a józan ész politikája a legjobb válasz a menekültválságra, a jobboldali radikálisok térnyerése elleni legjobb recept pedig az embereket nyomasztó gondok megoldása – húzta alá Horst Seehofer. (Ám elképzelhető, hogy ez mégis csak a jobboldalnak fog sikerülni, mivel a németországi demokrácia nem tud átlépni a saját árnyékán… – a szerk.)
Angela Merkel “első osztályú kancellár” és “kiemelkedő munkát végez”, de ez nem változtat azon, hogy a menekültek bevándorlásának korlátozása ügyében egyelőre nincs egyetértés – mondta a pártelnök.
A CSU szerint a menekültválság kezelését három elvre kell építeni. Az első az emberséges bánásmód valamennyi menedékkérővel. A második a védelemre szoruló, menekültként, oltalmazottként elismert emberek integrációja. Ezzel kapcsolatban Horst Seehofer kiemelte, hogy Bajorország a sikeres integráció mintapéldája. A tartomány lakossága az utóbbi 25 évben nagyjából kétmillióval – csaknem 13 millióra – emelkedett, és a bevándorlók között egymillió külföldi is van, de Bajorországban ennek ellenére nincsenek “gettók” és “párhuzamos társadalmak” – fejtette ki a pártelnök-kormányfő.
A harmadik alapelv az emberáradat korlátozása – tette hozzá Horst Seehofer, aláhúzva, hogy Bajorország támogatja Angela Merkel minden olyan törekvését, amely a korlátozást szolgálja. Így például a tárgyalásokat Törökországgal. Az együttműködés Ankarával “reálpolitika, és pénzügyi forrásokat is igénybe vesz majd, de kevesebbet, mint ha a saját országunkban próbálnánk megoldani a menekültválságot” – fogalmazott Horst Seehofer.
Hangsúlyozta egyebek között, hogy együtt kell működni Oroszországgal is, és bejelentette, hogy jövőre hivatalos látogatást tesz Moszkvában, ahol tárgyal Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.
A párizsi terrortámadásokról szólva hangoztatta, hogy nem “kultúrák háborújáról” van szó, hanem a “barbárság elleni” küzdelemről. Kifejtette, hogy a menekültválság miatt szeptemberben visszaállított határellenőrzést kiterjesztették, megerősítették, a szövetségi rendőrség nagyobb erőkkel ellenőrzi a határt, a bajor rendőrség pedig a lehető legnagyobb szintre emelte a határ mentén 30 kilométer széles övezetben végzett úgynevezett mélységi ellenőrzés intenzitását. Elmondta, hogy amíg nem garantált az uniós külső határok hatékony ellenőrzése, addig fenn kell tartani az ellenőrzést a német határon.
A kétnapos tisztújító kongresszus szombati, befejező napján tartották az elnökválasztást. A tisztségre a CSU-t 2008 óta vezető Horst Seehofer volt az egyetlen jelölt. A szavazatok 87,2 százalékát szerezte meg, ami az eddigi legrosszabb eredménye.
A kongresszus első napján köszöntőt mondott Angela Merkel, aki beszédében ismét elutasította a testvérpártnak a befogadható menekültek száma felső határának megjelölésére irányuló követelését. A kancellár hangsúlyozta, hogy nem lehet egyoldalúan, “nemzeti” szinten megállapított felső határ bevezetésével megbirkózni a válsággal.
Kiemelte, hogy csökkenteni kell a menekültek számát, de szerinte ezt csak azzal lehet elérni, ha egyszerre három szinten, nemzetállami, európai uniós és nemzetközi szinten tesznek érte.
Angela Merkel beszéde után Horst Seehofer felment hozzá a színpadra, átvette tőle a szót és több mint tíz percen keresztül szónokolt, miközben a kancellár kényszeredetten álldogált mellette. Seehofer a testvérpárt elnökének jelenlétében leszögezte, hogy a CSU továbbra is ragaszkodik a felső határ kijelöléséhez.
A német sajtó élesen bírálta a bajor politikust ezért a gesztusért, a szombati kommentárok szerint Seehofer megalázta Merkelt. A Süddeutsche Zeitung egyenesen azt írta, hogy a CSU elnöke “faragatlan” volt a testvérpárt vezetőjével szemben.
A kongresszuson határozatot fogadtak el arról, hogy korlátozni kell a menekülthullámot, és Németországnak ki kell jelölnie egy felső határt, előre közölnie kell, hogy jövőre mennyi menekültet fogad be. Határozatot hoztak egyebek mellett arról is, hogy a CSU-nak kezdeményeznie kell a szövetségi törvényhozás alsóházában (Bundestag) az egész testet elfedő muzulmán női öltözékek – a burka és a nikáb – nyilvános viselésének megtiltását.
Források: The Washington Post -Vajdaság.ma – ABC News – MTI
SzRTI

Szíria: komoly egészségkárosodások latorberkekben

A tegnapi iszonyatos hatású szíriai patkányirtásról már érkeznek képi beszámolók is. Jelentések szerint a váratlan csapások-de még inkább azok hatása-egyszerűen ledermesztette az ISIS hóhérgyülekezetet.
Olyannyira begőzöltek Allah patkányai, hogy vad egymásirtásba kezdtek Aleppo, Homs és Deraa tartományokban. Ugyanis tömegesen gondolták meg magukat a csapásokat túlélő banditaegyedek, és nekieredtek volna menekülni. Az elhivatottabbak pedig ezt nem nézték jó szemmel, és igen soh helyen tüzet nyitottak a nyúlcipősökre. De hát azoknak is vannak fegyvereik, így aztán megy az adok-kapok.
És még csak-ha jól sejtjük-ezután jön a java a mókának. Befejeződött a szír kormányhadsereg első “Buratino” ezredének kiképzése, és napokon belül ők is ki fogják venni a részüket a terroristairtásból. Márpedig a thermobarikus rakétácskákkal operáló Buratinok (TOS-1 a hivatalos elnevezésük) nem fognak mosolyt csalni a sátánfattyak ábrázatára.
Ám hogy teljes legyen a bűnbandák egyedeinek “öröme”, néhány napon belül megjelennek a frontokon a szír hadsereg IRÁNYÍTOTT RAKÉTÁKAT KÖPDÖSŐ “SZEMERCS” ÉS “TORNADO” nevű rakéta sorozatvetői is. A maguk 30-40 kilométeres hatótávolságaikkal. Ezzel aztán a móka és kacagás minden kelléke összejön egy jó kis hadimurihoz. (Hacsak még valami újdonsággal elő nem rukkol a Maci Szíriában.)


http://www.balrad.com/2015/11/21/sziria-komoly-egeszsegkarosodasok-latorberkekben/

A liberálisok kiszolgáltatják Európát a terroristáknak és bűnözőknek

November 18-án az Európai Bizottság elfogadott egy intézkedéscsomagot, ami nagy mértékben megnehezítené a legális fegyvertartást az Európai Unió összes tagállamában. A szigorítás az önvédelem utolsó lehetőségét is kiveszi az európaiak kezéből, miközben nyilvánvalóvá vált, hogy a hatóságok nem tudnak megakadályozni egy tömeggyilkosságot Európa közepén.
Alig néhány nap telt el a párizsi támadások után, a brüsszeli liberálisok máris támadásba lendültek Európa maradék immunrendszere ellen; napokon belül elkészült egy beadvány, és már januárra letárgyalásra kerülhet a fegyvertartási törvények szigorítása, ami a sport célú fegyverek betiltását jelentheti. Az intézkedés szigorúbb ellenőrzés alá vonná a félautomata fegyverek bizonyos típusainak birtoklását; egyes típusok használatát minden magánszemély számára betiltják. A javaslatcsomagot még az Európai Parlament és Európai Tanács kell elfogadja, utána a kormányok megkezdenék a civil lakosság teljes lefegyverzését Európában.
A sport célú fegyverek között vannak olyan kategóriák, melyek hadi fegyverekből kerültek kialakításra. Ezek a fegyverek sok esetben jóval gyengébbek, mint a hagyományos vadászpuskák. A különbség, hogy a sport célú fegyverek öntöltőek; így bizonyos sportágakban – mint például az IPSC, ahol a lövések leadásának sebessége az egyik pontozási tényező – lehetetlenné válik a sportolás.
Magyarország és több európai ország törvényei, illetve a világ más tájain is a törvénykezés indirekt módon lehetőséget biztosít arra, hogy az ember saját otthonában megvédhesse magát a hivatalosan tartott fegyverével. Ennek megvannak a kritériumai – de a lehetősége is.
Ma egy sportoló olyan fegyverekhez tud hozzájutni, amelyek a saját és szerettei életének megóvására is tökéletesen alkalmasak. A liberálisok az önvédelemnek ezt a lehetőségét akarják elvenni.
Fel akarják számolni Európa maradék civil rétegének önvédelmi lehetőségeit – azokét, akik a sportoláson kívül legalább önmagukat megvédhetnék, ha az állam arra nem képes. Ezzel kiszolgáltatottá teszik az európai lakosságot a bűnözőkkel és terroristákkal szemben, éppen egy olyan időszakban, amikor a fegyvertartás liberalizálására lenne szükség, mert a hatóságok láthatóan nem tudják megakadályozni civilek százainak meggyilkolását. Terrortámadás és más életellenes bűncselekmény esetén az európai ember teljes kiszolgáltatottságban kell várja, hogy a maszkos alakok agyonlövik-e, mert a törvény nem engedélyezi az önvédelmet.
Ugyanakkor a liberálisok érvelése – miszerint a terrorizmus miatt van szükség a fegyvertartás korlátozására – egyszerű hazugság; a párizsi terrortámadást nem hivatalosan tartott lőfegyverrel követték el. A fegyvertartó emberek sokszorosan leellenőrzött, orvosi és pszichológiai alkalmassági vizsgálaton átesett, folyamatosan ellenőrzött személyek. Olyanok, akik a társadalom példás tagjai, mivel a fegyvertartáshoz szükséges erkölcsi bizonyítvány a legmagasabb szintű, büntetlen előéletet igazoló okirat. A fegyvertartó emberek tehát nem biztonsági kockázat, hanem példaképként állnak a társadalom előtt.
A liberálisok elvennék az európai emberektől azt a jogot, hogy ellenőrzött formában fegyvert tarthassanak. Eközben az Európai Unió határai nyitottak, és ahogy a személyek hatósági ellenőrzés nélkül beözönlenek Európába, az illegális fegyverek is behozhatóak. Ez a bűnözőket és terroristákat hozza kezdeményező helyzetbe, miközben az európai embereket kiszolgáltatott, önvédelemre alkalmatlan helyzetbe taszítja.
Az utóbbi napok eseményeiből is látható, hogy várhatóak még a Párizsban történtekhez hasonló terrortámadások Európában. Ilyen körülmények közt pedig
azon országok intézkedései kell példaként szolgáljanak, amelyek hasonló terrorfenyegetett helyzetben élnek, és sikeresen kezelik a problémát.
Ahhoz, hogy a társadalom előtt felelősségteljesen járjon el egy politikai vezetés, olyan országok példáját kell szem előtt tartani, melyek hasonló helyzetben, saját állampolgáraik érdekében meghozták a megfelelő intézkedéseket. Az egyik ilyen – jelen helyzetben megfelelő és sikeresen alkalmazható – modell az izraeli fegyvertartási minta. Amikor az emberek kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek, és a kormányok nem képesek megfelelő szintű, állandó, minden helyre és eseményre kiterjedő védelemmel szolgálni, akkor biztosítani kell az emberek önvédelemhez való jogát. Izrael az Európában történtekhez hasonló események miatt – az állampolgárok biztonsága érdekében – engedélyezi  a szabad fegyvertartást és fegyverviselést a civilek számára, ami lehetővé teszi, hogy az egyén megvédje magát egy olyan környezetben, ahol a terrorfenyegetettség a hétköznapok részévé vált.
Ami most Európában történik, az nem a fegyvertartás korlátozására indok, hanem épp ellenkezőleg; a fegyvertartás liberalizálására. Az Egyesült Államokban és Izraelben számtalan esetben fegyvert legálisan tartó civilek hárítottak el bankrablást, betörést, utcai támadást – miközben egy európai terrortámadás során civilek százai védtelenül kell várakozzanak arra, hogy kiérkeznek-e a rendőrök, vagy a terroristák addigra mindenkit megölnek.
Európában az önvédelemhez való jog biztosítása történelmi szükségszerűség; ha lettek volna jól felkészült fegyverviselő személyek a megtámadottak között, esélyes, hogy sokkal kevesebb fiatalnak kellett volna meghalnia. Legalább esélyük lett volna védekezni, lehetőségük lett volna arra, hogy ne hidegvérű gyilkosok kezében legyen az életük.
A fegyvertartó szervezetek, sportegyesületek, cégek képviselőinek most éppen ezt kellene kihangsúlyozniuk, és hadba szállni a liberálisok támadása ellen – hogy ebben a helyzetben a fegyverviselés további könnyítésére van szükség, nem szigorításra. Minden olyan politikai párt és civil szervezet, amely a terrorfenyegetés közepette támogatja a fegyvertartás szigorítását, a saját országa állampolgárainak ellensége – mivel el akarja venni tőlük a védekezés lehetőségét, ahelyett, hogy biztosítaná azt. Ezek az emberek elárulják saját országuk állampolgárait, és a terroristákat segítik egy olyan történelmi helyzetben, amikor az emberek védtelenek a nem várt támadásokkal szemben, és a terrorfenyegetés a hétköznapok részévé válik.

http://www.hidfo.ru/2015/11/a-liberalisok-kiszolgaltatjak-europat-a-terroristaknak-es-bunozoknek/

Kemény kézzel kell bánni az Iszlám Állam szimpatizánsaival

Ausztria Szabadságpártja szerint az Európai Uniónak szüksége van arra, hogy Oroszország aktívabban részt vegyen a terrorizmus elleni harcban, és emellett Európa biztonságának szavatolásából is kivegye részét. Európa sebezhető, és a terrorizmus felszámolásához erős szövetségesekre van szükség.
Heinz-Christian Strache, az osztrák Szabadságpárt vezetője pénteken kijelentette, hogy az Európai Unió nem csak szigorú ellenőrzés alá kell vonja saját határait, de szövetségeseit is óvatosabban kell megválassza. Strache kifejtette, hogy a Párizsban történt terrortámadás Európa sebezhetőségére mutatott rá, emiatt nem csak a külső határok szigorú ellenőrzésére van szükség, de emellett a tagállamok is vissza kellene állítsák a határellenőrzést. A pártvezető szerint az Európai Unió hibát követ el azzal, hogy csak akkor fokozza a biztonsági intézkedéseket, amikor már megtörtént a baj; ehelyett keményen fel kellene lépjen az iszlám radikálisokkal szemben, és megelőző intézkedéseket kell hozzon, ha úgy gondolja, hogy egy radikalizálódó muszlim közösség veszélyt jelent a többségi társadalomra.
Strache szerint az Európai Uniónak a fokozott biztonsági intézkedések mellett elsősorban erős szövetségesekre van szüksége, és nem szabad elutasítani mindazt a tudást és tapasztalatot, amit Oroszország a belföldi terrorizmus elleni harc során halmozott fel. Ehelyett az uniós hatóságok ki kell alakítsanak olyan együttműködéseket, melynek részeként Moszkva segítséget nyújthat az Európai Uniónak a terrorizmus felszámolásában. Strache az ORF televíziónak adott interjú során kijelentette, hogy ilyen helyzetben a szankciók fenntartása is ésszerűtlen, emiatt az Európai Unió el kell törölje az Oroszország ellen hozott szankciókat.
A pártvezető kifejtette, hogy a Párizsban történt terrortámadás rámutatott arra; Európa védtelenül áll a belföldi terrorizmussal szemben, ami a meggondolatlan integrációs törekvések és migrációs politika következménye.
“Kemény kézzel kell bánni az Iszlám Állam szimpatizánsaival, mert csak az erőből értenek. Le kell tartóztatni, akik Szíriából haza érkeznek, és egy görög szigetre épített börtönben kell őket elzárva tartani.”
Strache kijelentette, hogy a Szabadságpárt maximálisan támogatja az Európai Unió és Oroszország közti együttműködést a terrorizmus felszámolása terén, azt pedig egyenesen abszurdnak nevezte, hogy az EU fenntartja az Oroszország elleni szankciókat, miközben az orosz és francia hadsereg szövetségesként egymás oldalán harcol a terroristák ellen.

http://www.hidfo.ru/2015/11/kemeny-kezzel-kell-banni-az-iszlam-allam-szimpatizansaival/

Egyesített európai titkosszolgálatot hoznának létre

Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Unió belügyi biztosa kijelentette, hogy a Párizsban történtek utáni fokozott terrorfenyegetés miatt az Európai Unió létre kell hozzon egy egyesített európai titkosszolgálatot.
Avramopulosz nyilatkozata szerint az Európai Uniónak egy közös hírszerző szervre van szüksége, hogy elháríthassa a Párizsban történtekhez hasonló terrortámadásokat. “A Charlie Hebdo esete után javasoltam, hogy az Europol szervezetén belül jöjjön létre egy terrorelhárítási központ. Úgy gondolom, itt az ideje, hogy eggyel tovább lépjünk, és lefektessük egy európai hírszerző ügynökség alapjait.”
Az Europol áprilisban jelentette be egy terrorelhárítási központ létrehozását, ami “a nemzeti kormányokat támogatja a terroristák, azok anyagi támogatói, és az extrémista online tartalmak, és illegális fegyverkereskedelem elleni harcban”.
Párizsban, november 13-án egy kiterjedt terrortámadás során 130 embert gyilkoltak meg, és több mint 300 ember szenvedett súlyos sérüléseket. Mint a franciaországi eset is mutatja, az Európai Unió egyesített terrorelhárítási központja nem tudott megakadályozni egy európai fővárosban végrehajtott tömeggyilkosságot.
November 19-én James Conway, volt FBI-ügynök és terrorelhárítási szakértő kifejtette, hogy bármennyire is együttműködnek az európai országok hírszerzései a terrorfenyegetés elhárítása terén, az Európai Unió nyitott-határ politikája lehetetlenné teszi, hogy a hatóságok garantálják a közbiztonságot. Thomas de Maiziere német belügyminiszter aznap bejelentette, a hatóságok többé nem tudják garantálni, hogy nem történik Németországban is egy számos civil áldozattal járó terrortámadás.


http://www.hidfo.ru/2015/11/egyesitett-europai-titkosszolgalatot-hoznanak-letre/

Orbán tényleg a felcsúti kisvasút hosszabbításán töri a fejét

Nem viccelt Orbán Viktor, amikor november elején kijelentette, hogy „ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig.”
A HírTV úgy tudja, közel 25 millió forint már el is ment a felcsúti kisvasút meghosszabbításának tervére. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő ennyit fizetett ki egy budapesti mérnöki irodának.
A Pancho Aréna és az alcsútdobozi arborétum között épülő kisvasút bruttó 857 millió forintba kerül, ebből 600 millió uniós támogatás. Korábban sokan kifogásolták az építkezést annak várható kihasználtsága miatt. A miniszterelnök viszont ragaszkodott a szülőfalujában létrejövő beruházáshoz.
(propeller)
Bal-Rad komm: Döbrögi hóbortja már minden képzeletet felülmúl. De ezt a felcsúffy kisvasutat Bicskéig valóban meghosszabíthatja. Néhány marhavagont kell BESZEREZNÜNK, amibe be lehet vagonírozni a bűnbandák fejeseit. Bicskén áthajtani őket széles nyomtávú marhavagonokba, és irány velük Záhony-Csap. (Néhány közbülső megállóhely közbeiktatásával persze, ahol a begyűjtögetett utazókat szintén be kell vagonírozni.) Ott ismét áthajtani őket orosz nyomtávú marhavagonokba, és már vonatozhatnak is Birobidzsanig. Persze kissé hoszabb ideig tartana az út mint amit a Google Maps kidobott, de amiatt már ne a mi fejünk fájjon! MI MEGSZERVEZZÜK!-ŐK CSAK UTAZZANAK!
Egyébiránt elég szép kirakodóhelyre érkeznének nemmzetthesseynk és kevésbé nemmzetthesseynk. A táj gyönyörű, a tél nagyon hideg, a nyár nagyon meleg! A szúnyogok veréb méretűekre nőnek, a tigrisek meg mindig éhesek. Medvék is vannak, jó méretesek. Jah! És ez a Birobidzsan úgy 13 ezer kilométerre van Magyarország legkeletibb pontjától. Ez pedig NEKÜNK NAGYON MEGNYUGTATÓ!


A kiindulási állomás-Felcsút
innen: Felcsút
ide: Birobidzsan, Jevrejszkaja autonóm terület, Oroszország

7:04 – 5:36 (8 nap 14 óra)

22:30
VonatD 18BJMoskva Belorusskaja felé
3 óra 24 perc (nonstop)
Továbbra is ugyanazon a járművön
VonatR 18BJMoskva Belorusskaja felé
1 óra 29 perc (2 megálló)
Továbbra is ugyanazon a járművön
VonatEN 18BJMoskva Belorusskaja felé
1 nap (10 megálló)
1:35

Белорусский вокзал

11:22
Vonat104БНовосибирск-Главный felé
1 nap 6 óra (15 megálló)
17:39

Екатеринбург-Пассажирс

Vonat002МВладивосток felé
4 nap 7 óra (40 megálló)
5:36

Биробиджан 1

5:36

Birobidzsan

Jevrejszkaja autonóm terület, Oroszország
bir
Az érkezési állomás-Birobidzsan-város felőli látképe

Probléma. Reakció. Megoldás. Párizsi különszám

pray-for-paris
A mém már kering egy ideje: „Párizs mindent megváltoztatott”, állítják a kormányon lévő terroristák, akik sokat nyernek a támadások eredményeként bekövetkező változásokból.
De valóban így van? Párizs tényleg „mindent megváltoztatott”?
Vessünk egy pillantást 2015. november 12-ére! Mennyire változott meg a világ másnap, november 13-án pénteken?
A támadások előtt az EU megfeddhette Franciaországot, amiért nem tartotta magát a költségvetési hiánycélokhoz. A támadások után az EU még mindig próbálkozhat a feddéssel, de Franciaország ezeket nyugodtan félresöpörheti az EU saját biztonsági záradékának életbe léptetésével.
A támadások előtt a franciák tüntethettek a titkosszolgálatok számára biztosított új, mindenre kiterjedő megfigyelési jogosultságok ellen. A támadások után a kormány a nép szinte teljes támogatásával biztosíthat még ennél is nagyobb és átfogóbb jogosultságokat a rendőrségnek, megspékelve egy kis alkotmánymódosítással, állandó jelleget biztosítva az új szabályoknak.
A támadások előtt a britek tüntethettek saját kormányuk átfogó és igen orwelli megfigyelési törvényjavaslata ellen. A támadások után David Cameron miniszterelnök a törvényjavaslat elfogadásának felgyorsítását javasolja, hogy ezzel „megvédjék a nyilvánosságot” a terroristáktól.
A támadások előtt a brit kormány megtehette, hogy 1,9 milliárd fontos megszorítási javaslatot terjesszen elő a rendőrség költségvetésére vonatkozóan. A támadások után a költségvetést nyilván sokkal kisebb mértékben fogják csökkenteni.
A támadások előtt az Európai Parlament legnagyobb politikai blokkja megtehette, hogy javasolja egy Uniós hadsereg felállítását, de senki sem vette komolyan. A támadások után az Európai Bizottság elnöke úgy sürgeti ugyanennek a hadseregnek a felállítását, hogy mindenki figyel.
A támadások után Donald Trump teljes mértékben megfigyelt társadalmat ígérhet megválasztása esetére, Hillary Clinton pedig beismerheti, hogy szeptember 11-nek köszönhetően személye a Wall Street tulajdonában áll. A támadások előtt… Na jó, vannak dolgok, amik sose változnak.
Az elv nem bonyolult: a látványosan erőszakos tettek lehetővé teszik, hogy a korábban politikailag elképzelhetetlen politikailag népszerűvé váljon.
Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy az ENSZ definíciója szerint mi a terrorizmus:
„Olyan bűntettek, amelyek kifejezett szándéka terrort kelteni a nagynyilvánosságban, egy adott csoportban vagy bizonyos személyekben politikai célok megvalósítása érdekében.”
A párizsi és hasonló támadások eredményeként a nyilvánosság valóban terrorizálva érzi magát, de vajon kinek a politikai érdekeit szolgálja ez a terror?
Az Iszlám Államét, amit így nagy valószínűséggel lebombáznak a föld színéről (esetleg Asszád elnökkel egyetemben), vagy a politikusokét, akik nagyobb költségvetést és fokozott megfigyelést, kémkedésre alkalmas hátsó ajtókat és területi hadseregeket akarnak?
Amennyiben a fenti kérdésre a politikusokat adjuk válaszként, vajon nem ők a terroristák is egyben a definíció szerint?
Ez még véletlenül sem számít új felfedezésnek. H.L. Mencken 1918-ban a következőket jegyezte meg:
„A gyakorlati politika egyetlen célja az állandó és legtöbbször képzeletbeli mumusok segítségével félelemben tartani a lakosságot, hogy ők maguk követeljék a védelmet.”
Winston Churchill állítólag azt mondta, hogy „egy jó válságot sohasem szabad hagyni kárba veszni.” Függetlenül attól, hogy Churchill valaha mondott-e ilyesmit vagy sem, Rahm Emanuel, Chicago polgármestere megtette és erről már egy videó felvétel is tanúskodik.
A II. Világháború után a NATO által szponzorált európai Gladio terrorkampányról tudomást szerezve, a világ egy kulcsfontosságú koncepcióval ismerkedett meg: a feszültségre épülő stratégiával. Ennek lényege, hogy a közvéleményt a hisztéria határáig hergelik (terrorizálják), a keletkező felháborodást pedig a kiszemelt politikai áldozat felé irányítják. A Gladio hadművelet esetében például a robbantásokat és egyéb véres merényleteket bizonyos különleges erők hajtották végre és a hatalom politikai ellenségeire kenték, hogy ezzel démonizálják azokat a közvélemény szemében.
Azt is megtudtuk, hogy a Gladio tulajdonképpen sohasem oszlott fel, csak átalakult.
12224280_1213031708710926_1286164482_nMára az európai katonai jellegű szervezetek helyett a NATO által irányított és manipulált, gondosan terelt iszlám radikálisok tartják fenn a terrort. Nevezhetnénk „Gladio B”-nek is, a 90-es években indult bevezetése pedig érdekes módon egybeesik a terrorizmus elleni globális harc megszületésével a Szovjetunió bukása után (aminek hatására a katonai költségvetés visszamászott a hidegháborús évek szintjére).
A stratégia rendkívül egyszerű: Provokálj, rendezz vagy hagyj megtörténni egy támadást, illetve egyszerűen használd ki egy „spontán” támadás adta lehetőségeket, majd a közfelháborodást kihasználva, bármilyen drákói törvényt elfogadtathatsz, miközben a nép mindvégig megmentőként tekint rád, és ujjongva vonul a zászló mögött, könyörögve, hogy több hatalmat biztosíthasson neked saját biztonsága érdekében.
A jelenség nem új keletű, mégis fontos beszélni róla, hiszen nagyon sokan estek a tömeghisztéria áldozatává. A látványos terrorcselekmények a társadalom irányítóinak varázspálcái, amivel elterelhetik a figyelmet a föld egy más pontján vagy a kormányzás egy másik területén történő sokkal fontosabb eseményről.
Mit tehetünk? Törjük ketté a varázspálcát a nyilvánosság szeme láttára. Mutassuk meg, hogy honnan varázsolta elő a bűvész a galambot, leplezzük le segédjének ikertestvérét a színfalak mögött vagy tegyük láthatóvá a kétfenekű poharat. Magyarázzuk el a mutatvány lényegét, hogy megtörjük bűbájt.
Thea: A sötétség olyan erőtlen, hogy még elűzni sem kell. Elég, ha kinyitjuk az ablakot és beengedjük a világosságot. A merénylők napokon, valószínűleg heteken át konspiráltak, hogy megszervezzék akciójukat. Bombákat gyártottak, fegyvereket vásároltak, embereket szerveztek be, hogy ezzel a sötétséget minél nagyobb területre és minél több ember életére kiterjesszék.
Azonban ez a sötétség is csak átmeneti, hiszen, akárhogyan tombol az ellenség, a hajnal eljön, a nap felkel, a sötétség pedig szertefoszlik.
Addig is nagyon sokat tehetünk, hogy a világosságról az éjszakában se feledkezzünk meg és másokat is emlékeztessünk erre. Sokszor elég egyetlen mosoly, ölelés, egy dal vagy áldáskívánás, ima. Minél nagyobb a sötétség, annál messzebbre látszik egyetlen gyertya fénye is.
Úgy tündököljék a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó tetteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.
  • Máté 5:16 [↩]
  • 2. Korinthus 4:6 [↩]
  • Forrás: James Corbett, theinternationalforcaster.com
    8 Mind ez pedig a sok nyomorúságnak kezdete.
    9 Akkor nyomorúságra adnak majd benneteket, és MEGÖLNEK TITEKET; és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt AZ ÉN NEVEMÉRT.
    15 Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről DÁNIEL próféta szólott, ott áll a szent helyen (aki olvassa, értse meg): …
    Máté 24:8-9, 15
    … és látám azoknak lelkeit, akiknek FEJÖKET VETTÉK A JÉZUS BIZONYSÁGTÉTELÉRT és az ISTEN BESZÉDÉÉRT, és akik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre; és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig.
    Jel. 20:4
    9,26 A hatvankét hét mulva pedig kiirtatik a Messiás és senkije sem lesz. És a várost és a szenthelyet elpusztítja a KÖVETKEZŐ FEJEDELEM népe; …
    Dán. 9:26
    – Ez a „következő fejedelem” a Római birodalom volt. Az a Római birodalom, amely napjainkban is él! (A mi jogrendszerünk is a római jogra épül! és Dániel próféciájának „szobra” „vas lábszárai” szerint is ez az utolsó világbirodalom.) De Dániel prófétál az Északi és Déli királyok harcairól is. Az Északi királyt ugyan ez a Római birodalom személyesíti meg, míg a Déli királyt Izmáel leszármazottai.
    Érdemes felfigyelni arra is, hogy a Római birodalom a keresztes hadjáratokban ugyan olyan véres terjeszkedő hittérítést folytatott, mint most az ISIS nevű muszlim vagy muzulmán (?) világ.
    Ez az arab világ 732-ben hatalmas támadást indított a Római birodalom (Európa) ellen, de súlyos vereséget szenvedtek. Célja akkor is az erőszakos, véres, terjeszkedő hittérítés lett volna, de az Örökkévaló Isten mindezidáig megkímélte tőle Európát. Most viszont elkövetkezett a hitünk megméretésének az ideje, a végső összecsapás !!!
    Ha megfigyeljük a fenti Biblia idézeteket, jól felismerhetően erről beszél Jézus is, Jelenések könyve is, Dániel is, – tehát a két erőszakosan térítő birodalom összecsapása VALÓS TÉNY.
    – Abban a cikknek tökéletesen igaza van, hogy a terrorcselekmények az Antikrisztus felemelkedéséhez vezetnek. De azt is látnunk kell, hogy az Északi és Déli királyok valós összetűzéseinek következményeit használja fel Sátán, az Antikrisztus felemelésére, és ez nem egy Antikrisztus által eltervezett és irányított szál. Így helytelen a kérdés, hogy akkor a terrorizmus kinek az érdekét is szolgálja? Itt nem egy emberek által megtervezett, manipulált akcióról van szó, hanem egy olyan valós veszélyről, aminek hatását az AK. a saját hatalmának megszilárdítására fogja felhasználni, „a világot megmentő szerepében”!

    Ui: Megjegyzem, hogy Izráel is úgy szakadt ketté Roboám és Jeroboám idejében, hogy a 10 királyságnak Jeroboám megtiltotta, hogy a salamoni templomba menjen az Isten imádatára. Helyette építtetett egy “saját templomot,” ami hamis istenimádathoz, majd szétszóratáshoz vezetett.
    (A keresztényeknek pedig most ökumenikus templomot, -őkumenikus istenekkel – akarnak építeni.)
    Szeretettel: Erika
    http://idokjelei.hu/2015/11/problema-reakcio-megoldas-parizsi-kulonszam/

    Irtózatos orosz légicsapás a szíriai terrorbandákra! Amerika a szívéhez kapkod!

    Több mint hatszáz szélsőségessel végeztek tegnap az orosz robotrepülőgépek a dzsihadisták egyik szíriai célpontján, Deir ez-Zor város közelében – tájékoztatott Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.
    De hogy a szíriai orosz szerepvállalásból okuljon a nyugat, az orosz védelmi minisztérium egy kis esetleírást tett közzé a stratégiai légiereje gépeinek egyik útvonaláról.
    A gépek és népes vadászgépkíséretük Oroszországi bázisaikról felszállva átrepültek Skandinávia, Nagy-Britannia fölött, majd a Gibraltári-szoros környékén léptek be a Földközi-tenger légterébe, és haladtak szíriai célpontkaik irányába.
    A mintegy 13 ezer kilométeres éjszakai repülés igen látványos volt az orosz gépek legénysége számára. Nem úgy a NATO-latorszövetségnek, ami az égvilágon semmit nem észlelt a manőverből. Pedig az orosz gépek még tankoltak is egyet a levegőben!
    Miután pedig a tevékenységi körbe beléptek, elvégezték a rájuk kirótt penzumot.
    A munka végeztével pedig hazaindultak. Ekkor már rövidebb úton, toronyiránt közlekedtek. Amiből a NATO megint semmit nem észlelt.
    El tudjuk képzelni az orosz védelmi minisztérium útinaplója közzétételének hatását. Ami-szerintünk-nem hat megnyugtatólag a NATO-latorberkekben. Viszont nem kis izgalomra ad okot. Már megint! Nem látják-nem hallják Misát!
    A dzsihadista patkányhad ISIS és a másik féreghorda, az an-Nuszra Front elleni katonai erő alkalmazására feljogosító, egyhangú terrorelhárítási határozatot fogadott el tegnap az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT).
    Az egy héttel a párizsi terrortámadások után, francia kezdeményezésre elfogadott határozat arra szólította fel a nemzetközi közösséget, hogy hangolja össze erőfeszítéseit a terrorizmus jelentette globális fenyegetés ellen, akadályozza meg a külföldi fegyveresek áramlását és csapjon le a terroristák pénzügyi hálózataira.
    Oroszország támogatta a franciák által benyújtott határozatot, és szerdán maga is egy tervezetet terjesztett elő. De ezt azonban ezúttal nem vitatta meg a BT. Nyugati diplomaták szerint az orosz dokumentum túlságosan széleskörűen határozta meg a terrorizmust és megengedte volna a szíriai kormány hatalmon maradását. Téveszméjük szerint Oroszország csak harcoljon a szíriai bűnbandák ellen, ők pedig majd döntenek Szíria jövőjéről. (A Bal-Rad meggyőződése, hogy csalódni fognak!)
    Oroszország szerint az általa szorgalmazott határozat blokkolása politikai rövidlátásra vall, ezért továbbra is törekedni fog annak elfogadtatására.
    A BT határozat fölötti első örömében Francois Hollande haknikörútba kezd a jövő héten, hogy kézbe vegye a terrorellenes koalíció szervezését.
    http://www.balrad.com/2015/11/21/irtozatos-orosz-legicsapas-a-sziriai-terrorbandakra-amerika-a-szivehez-kapkod/

    Az orosz haditengerészet Kaszpi-tengeri flottája pénteken ismét föleresztett 18 db. szárnyasrakétát. Misa döngicséi a szíriai Raqqa, Aleppo és Idlib tartományaiban rettegő dzsihadisták hét kiválasztott bázisát cincálták széjjel.
    Nem tétlenkedett az expediciós orosz légierő sem. Ma a stratégiai bombázók egyelőre még nem léptek színre, viszont a Szíriában tartózkodók kitettek magukért. Még némi plusz szolgáltatást is nyújtottak. Légipostait. A földi kisegítő és műszaki személyzet “Értünk” és “Párizsért” szívhez szóló,-bombákra írt üzenetet juttatták el a címzettekhez. Gyorsan és pontosan. Legalábbis a címzettek nem reklamáltak a kézbesítés gyorsasága és pontossága miatt.
    A földfelszínem a szír kormányerők tegnap Homsznál indított offenzívája már elérte a várost, ahol ma már utcai harcokban pusztították a dzsihadista bűnözőegyedeket, és az An Nuszra banditáit. A térségben a hírszerzési adatok szerint mintegy ötvenezer martalóc zsúfolódott össze.
    Egyre nagyobb hullámokat vet Maradék-Ukrajna készséges közreműködése az ISIS bandák fölfegyverzésében. Oroszország a “nyomába eredt” a dolognak, és elkezdték a szálak felgöngyölítését.
    http://www.balrad.com/2015/11/20/ma-ismet-megraketazta-a-sziriai-dzsihadistakat-az-orosz-kaszpi-flotta/

    Aligha érhette váratlanul az Orbán-családot – Vejre mennek

    Aligha érhette váratlanul a miniszterelnök vejét, a közvilágításból kasszírozó Tiborcz Istvánt, hogy a brüsszeli illetékesek figyelmét is felkeltette az uniós pénzekre alapozott gyors vagyonosodása – a közelmúltban viharos gyorsasággal szállt ki cégeiből.
    proszit
    És nem véletlenül: az, hogy érdekeltsége, az Elios Innovatív Zrt. tarolt a milliárdos uniós pénzekkel kitömött közbeszerzési pályázatokon (egyszerűen azért, mert azok gyakran úgy voltak kiírva, hogy gyakorlatilag semmilyen más cég nem volt képes megfelelni a követelményeknek) az OLAF (az EU csalás elleni hivatala) nyomozóinak is szemet szúrt. A szervezet egyrészt a magyarországi orgánumok oknyomozó cikkeiből merített, másrészt konkrét bejelentés is érkezett hozzá. Utóbbit Molnár Csaba, a DK brüsszeli képviselője tette. És tény, ami tény, az OLAF úgy érezte, nincs minden rendben az Elios körül – ennek kapcsán a szervezet egy úgynevezett jogi megállapítást tett.
    Ha megszületik egy ilyen megállapítás, árnyalja a képet Molnár Csaba, az valójában azt jelenti, hogy bűncselekmény történt. Így ilyen esetekben más tagországokban az ügyészség vádat szokott emelni. A magyar ügyészség viszont, hívta fel a figyelmet a DK-s politikus, általában „nem veszi” az OLAF jelzéseit. Ezért június végén az OLAF főigazgatója személyesen járt Polt Péter legfőbb ügyészhez, hogy így jelezze: az ügyészségnek illene végre valamit csinálnia. Hogy az Eliosról esett-e szó vagy sem Govanni Kessler és Polt találkozóján, arról mindkét fél hallgat. Nem véletlenül, konkrét ügyekről az OLAF nem beszélhet. És a hallgatás törvényét a főigazgató akkor is betartotta, amikor maga a bejelentést megtevő Molnár kérdezett rá az ügyre.
    Kessler csak annyit mondott: Magyarországon sok dolgunk van – és ez tételesen igaz is, ugyanis csak az idén mintegy 30 ügyet kezdett vizsgálni az OLAF, ennyi eljárással pedig egyetlen más tagállam sem büszkélkedhet. Ez pedig Molnár szerint korrupciót sejtet. Hogy igaza van-e a DK-s politikusnak vagy sem, azt egyelőre nem tudni. Az viszont biztos, hogy Magyarország nem partner a „gázos projektek felderítésében”. Egyrészt ezt jelzi, hogy Magyarország közhivatalai, hatóságai az utóbbi két évben egyetlen bejelentést sem tettek az OLAF-nál, azaz szerintük minden legális.
    Másrészt az uniós tagállamok rendőrségének, ügyészségének és kormányzati hivatalainak zöme úgynevezett együttműködési megállapodást köt az OLAF-fal, hogy egy-egy visszás projektet könnyebb legyen felderíteni. Nos, egyetlen magyar szerv sem hozott tető alá ilyen megállapodást a csalás elleni hivatallal. Ha az OLAF úgy gondolja, hogy az Elios közbeszerzési győzelemsorozata nem volt rendben, két dolog történhet. Az egyik az, hogy a tagállami ügyészség vádat emel (megjegyzendő, a rendőrség nyomoz az Elios ügyében, a kérdés az: milyen eredménnyel zárul a kutakodás?).
    A másik út pedig, hogy az OLAF azt javasolja az Európai Bizottságnak, büntesse meg az adott tagállamot, azaz fizettesse vissza vele a csalfa pályázatokon szétosztott pénzt. Normál esetben ezt a summát azután a tagállam ráterheli az érintett cégre. Azaz, ha az OLAF megállapításai helytállóak, a büntetéspénzt Orbán vejének egykori cégéből kellene kipréselni. Ha a kormány nem teszi ezt meg, akkor az adófizetők kénytelenek állni a cechet.
    (vh)
    Bal-Rad komm: Érthető mostmár hogy Döbrögiék számára miért a legfőbb ellenség El Qro és az ő bandája? Dacára a szinte mérhetetlenül alacsony választói támogatottságuknak!
    El Qroék az EU-pénzét óvják-védik! Elsősorban is Döbrögiéktől. Akik egy egész iparágat fejlesztettek ki a saját zsebekbe való átirányításra.
    Hanem a legszebb az egész történetben az, hogy a büntit és a visszafizetést NEM A CSALÁDI KASSZÁBÓL kell megejteni, (hiszen azt egy jogi személyiség karmolta fel-amiben a vejkó már régóta nem játszik) hanem a büdzséből! A magyar adózók által befizetett pénzekből.
    Bünti és visszafizetés márpedig lesz! Ha nem is közvetlen kifizetés formájában, hanem NEM FOLYÓSÍTÁS formájában! Amely összegek pedig már be vannak tervezve, mint BEFOLYÓ összegek! De ha nem jönnek-akkor a KITŰZÖTT CÉLOK megvalósításával lenne gond! De a célok már ki vannak tűzve, és azokat meg kell valósítani! Mert ha nem, VALAKIK számon fogják kérni Döbrögiéktől, hogy miért nem? Abból pedig baj lesz!
    Ám az ígéretek teljesítése!-az pénzbe-SOK PÉNZBE KERÜL! Uniós pénzek hiányában adóforintokból. Így aztán adóforintokból AKARJA a beígért gyorsforgalmi utakat építeni a döbrögista horda, és emiatt pl. a közegészségügyre vagy az oktatásra MÉG KEVESEBB PÉNZ FOG JUTNI! De hát az senkineksem fog feltűnni, hiszen hozzászoktunk!
    Viszont Ráhel és a Pista továbbra is saját lábon fog állni! Akkor is, amikor Magyarország új qrmányának miniszterelnökét El Qronak fogják hívni!
    Ez pedig hamarosan bekövetkezhet!

    Lázár úgy vélekedik, hogy nemzeti összefogásra van szükség a kvóták ellen

    Nemzeti összefogásra van szükség a kötelező betelepítési kvóta elleni eredményes fellépéshez – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Hódmezővásárhelyen.
    ljf
    Ahhoz hogy a kvóta ellen a kormány érdemben tudjon tiltakozni, szüksége lenne az ellenzéki pártok segítségére, és szükség van a választópolgárok támogatására – mondta Lázár János azt követően, hogy aláírta a kötelező betelepítési kvóta elleni kezdeményezést.
    Ha nem sikerül a kvótát megakadályoznunk, akkor akár fél vagy egy év múlva Hódmezővásárhely és Makó képviselő-testületének arról kell majd döntenie, hogy az ide kötelezően betelepítetteknek milyen lakást és mekkora szociális segélyt ad – közölte a miniszter, hozzátéve: ez az, amit a helybeliek soha nem fognak támogatni.

    A politikus elmondta: a tapasztalatok szerint a Hódmezővásárhelyet és Makót is magában foglaló választókörzetben azok is aláírják az íveket, akik 2014-ben nem a Fidesz-KDNP támogatták.
    Az itt élők meggyőződése, hogy Magyarországnak nincs szüksége bevándorlásra – tette hozzá.
    A miniszter úgy fogalmazott: az utóbbi hetek megerősítették az emberekben azt az érzést, hogy a kötelező kvóta nem a megoldás, hanem maga a baj.
    Egész Európában megnőtt a terrorizmus veszélye, és a kvóta ezt teríti szét – jelentette ki Lázár János.
    Magyarországon mintegy 400 ezer illegális bevándorló haladt keresztül. 230 ezren nem voltak hajlandók regisztrálni, közöttük biztos van olyan, aki nem munkát vállalni jött Európába, hanem azért, hogy föllépjen a közösség értékei ellen – hangsúlyozta.
    (stop)
    Bal-Rad komm: A Döbrögi-Lézer NEMZETI ÖSSZEFOGÁSRA FELHÍVÁS már idejét múlt! A nemzeti egység TÚLNYOMÓRÉSZT megvalósult! Ebben a kérdésben. Az ő felhívásuk nélkül is. Pontosan a nyári akciójuk hatására. Amikor vad muszlimhordákkal ÁRASZTOTTÁK EL Magyarországot-és elsősorban Budapestet.
    Nemzeti összefogásra valóban szükség van! Magyarország megmentése érdekében. Amiben benne foglaltatik VALAMENNYI POLITIKAI BŰNBANDA SZÁMŰZÉSE MÉG AZ ORSZÁGBÓL IS!