2017. június 8., csütörtök

A Fenevad Magyarországra kényszerítené Gyurcsány programját

Vera Jourová, az Európai Unió igazságügyi biztosa azzal fenyegetőzik, hogy megvonják a kohéziós támogatásokat Magyarországtól, ha nem veszünk részt az európai ügyészi hivatal működésében.
Az uniós vezető javaslata szerint azok a tagállamok, melyek nem vesznek részt a Demokratikus Koalíció által erőltetett Európai Ügyészség felállításában, 2021-től már nem kaphatnák meg a kohéziós forrásokat, ami 2014 és 2020 közt több mint 60 milliárd eurót jelent.
Az Európai Unió 20 tagállamának igazságügyi miniszterei ma megállapodtak abban, hogy létrehozzák az Európai Ügyészséget. Az újabb uniós hivatal célja, hogy Brüsszel szabályozni tudja, hogy csak az európai integráció tovább mélyítését támogató pártok juthassanak uniós forrásokhoz. Az újabb tagállami jogkörök elvételét „csalással szembeni fellépés”-ként próbálják eladni a választóknak.
Megküzdünk Brüsszellel
A mai találkozón Magyarország mellett Lengyelország, Hollandia, Málta, Svédország, Dánia, Írország és az Egyesült Királyság tiltakozott a kezdeményezés megvalósítása ellen. Előbbi 5 ország jelezte, hogy nem támogatja az Európai Ügyészség létrehozását, utóbbi 3 pedig nem fog részt venni a működésében, de nem fogja megakadályozni a több tagállam mélyebb integrációját.
Vera Jourová igazságügyi biztos egyértelművé tette; lehet nem részt venni a nemzetállamok felszámolásában, de akkor az uniós források sem lesznek elérhetőek egy idő után. Javaslata szerint 2021-től vonnák meg a kohéziós forrásokat azoktól a tagállamoktól, melyek nem akarnak részt venni az Európai Ügyészség működésében.
Ez azt jelenti, hogy a következő parlamenti ciklus végére Magyarországnak valamilyen – pl. orosz – forrásból pótolnia kell a kieső uniós pénzeket, ami elég jelentős összeg ahhoz, hogy a széles nyilvánosság megérezze a hiányát, ha hirtelen eltűnik.
Az Európai Ügyészség felállítására elsőként 2000-ben tettek javaslatot. Gyurcsány Ferenc radikális atlantista pártja már megalakulása óta támogatja ezt a kezdeményezést, ami újabb nemzetállami jogkörök elvonását jelenti, és egy újabb lépés az Európai Egyesült Államok létrehozása felé.
Az ehhez hasonló kezdeményezések miatt Magyarország előtt két alternatíva áll: egyik a nemzetállami jogkörök apránként átadása Brüsszelnek és végül a feloldódás – másik, hogy az ország még a következő parlamenti ciklus során teljes egészében alternatív forrásokkal kell kiváltsa az uniós pénzeket.

http://www.hidfo.ru/2017/06/az-europai-unio-magyarorszagra-kenyszeritene-gyurcsany-programjat/

A Fenevad szankciókat hoz, ha nem engedjük az etnikai arányok megváltoztatását

Az Európai Bizottság figyelmeztetett, hogy szankciókat hozhat Lengyelország, Magyarország, a Cseh Köztársaság és Szlovákia ellen, ha a következő hét kezdetéig nem változtatnak azon az állásponton, hogy nem hajlandóak befogadni a kvóta alapján kiosztott migránsokat.
A visegrádi csoport eddig egységesen ellenezte az Európai Bizottság elgondolását, mely szerint színesbőrű migránsokat kellene tömegesen letelepíteni azokban az európai országokban, ahol eddig ilyen etnikai hátterű népek még nincsenek jelen nagy létszámú kisebbségként. A figyelmeztetés szerint azonban Lengyelország és Magyarország még júniusban meg kell kezdje a migránsok letelepítését, ellenkező esetben az Európai Unió szankciókat fog hozni.
Dimitrisz Avramopulosz migrációügyi biztos szerint nemsokára megkezdik az eljárást, mert ezek a tagállamok az elmúlt egy év folyamán egyetlen migránst sem fogadtak be, és nem is tettek ígéretet arra, hogy a későbbiekben megkezdik a betelepítést.
A Bizottság szeptember 2015-én állapodott meg a Görögország és Olaszország hatóságai által beengedett migránsok európai országok közti elosztásáról, többek közt a GDP és számos gazdasági tényező figyelembevételével.
Az intézkedés ellen leginkább a visegrádi országok tiltakoznak, hiszen ezekben az országokban még nem él a lakosság számára zavaró létszámban fekete és arab kisebbség, ezért az Európai Bizottság kvótarendszere a visegrádi országokban az etnikai arányok mesterséges átrendezését jelentené.


http://www.hidfo.ru/2017/06/az-eu-szankciokat-hoz-ha-nem-engedjuk-az-etnikai-osszetetel-megvaltoztatasat/