2015. július 11., szombat

Áll a bál Munkácson!

Áll a bál Munkácson! A legfrissebb hírek szerint ma szinte délben elszabadultak az indulatok a város központjához bevezető út rendőrposztjánál.
Helyi maffiózók és a senki nem tudja honnan érkezett jobbszektoros bűnbandák lőtték egymást géppuskákkal, gránátvetőkkel.
A bandaháborúnak eddig legalább két áldozata van. Több bandita is sebesülten hentergett a csatamezőn. A város minden ki és bevezető útja lezárva.

A buli a Kijev-Csap autóút Munkács Ungvár felőli részénél lévő rendőrposzttal átelleni oldalán lévő “konditeremnél” tört ki, ahová a Jaros hiénák be akartak menni, de Mihajlo Lanyo Rada-képviselő és helyi maffiafőnök ott tartózkodó testőrei ezt nem nézték jó szemmel. A jobbszektorosok erre lerohanták a rendőrposztott, és onnan kezdték lőni Lanyo fészkét.
A beszámolók szerint komoly ciriburi alakult ki! Égő autók, rohamrendőrök-meg ami kell!
https://balrad.wordpress.com/2015/07/11/all-a-bal-munkacson/




16:10
– Szemtanúk szerint a jobb szektor emberei RPG aknavetőt is használtak!


16:29– Kárpátalja valamennyi határátkelőjének védelmét megerősítették, a fontosabb útvonalakon mindenhol fegyveres rendőröket látni.


16:35 – Petro Porosenko elnök utasításba adta a rendvédelmi szerveknek, bármilyen áron kapják el és fegyverezzék le a banditákat.


16:44 – Arszen Avakov belügyminiszter is megszólalt. Állítása szerint a Jobb Szektor banditáit körbezárták, felszólították, adják meg magukat. Különben rohamot indítanak ellenük.


16:45 – A KárpátHír értesülése szerint Lembergből Munkács felé tart egy különleges rendőri egység. Ungvárról pedig négy autóbusznyi rendőr és kommandós indult el Munkács felé.


16:48 – A Jobb Szektor már napok óta tervezte az akcióját, a megfélemlítéseiről elhíresült félkatonai szervezet egész nyugat-ukrajnai szárnya részt vett a brutális akcióban.


16:50 – Felröppent olyan hír, hogy a Jobb Szektor tagjai bemenekültek a Munkácshoz közeli erdőkbe, és a házak között is rejtőzködnek. Fegyverek vannak náluk. Emiatt körgyűrűt hoznak létre az érintett területen a rendvédelmiek.


16:54 – A sérültek és halottak pontos számáról eltérő információk jelennek meg. Hivatalos közlemény még nem jelent meg erről. Internetes értesülések szerint már hatra emelkedett a halottak száma. Hivatalosan két fiatalember halálhírét erősítették meg. Ők a megtámadott komplexumban tartózkodtak.


17:02 – Megszólalt a Jobb Szektor. Azt közölték, hogy két emberüket megölték, másik kettőt megsebesítettek. Sem a sérülteket, sem a halottjaikat nem adják ki. A Jobb Szektor bejelentette: az ország egész területén az összes egységüket harci készültségbe helyezték, és készek szembeszállni a rendőrséggel! Azzal fenyegetőznek, ha folytatódik a hajsza ellenük, visszafordíthatatlan folyamatok indulnak el egész Ukrajnában!


17:07 – Musztafa Najem parlamenti képviselő azt közölte, hogy az SZBU különleges egységeit is mozgósították. Készen állnak a bevetésre.


17:18 – Követeléseket fogalmazott meg a Jobb Szektor! Azt kérik, tartóztassák le Mihajlo Lanyo parlamenti képviselőt, akinek a birtokát ők maguk támadták meg. Továbbá, hogy az összes olyan rendőrt tartóztassák le, akik rájuk tüzelt, és azokat is, akik az utasításokat adták nekik. A Jobb Szektor arra kérte a hadsereget, álljanak át az ő oldalukra! Akinek van fegyvere, csatlakozzon hozzájuk – kérték a Jobb Szektorosok.


17:20 – Ungváron, a szlovák határátkelőhelynél megszigorították az ellenőrzést, akinek nem sürgős az utazása, azt kérik, forduljanak vissza. Az ijedtséget az okozza, hogy a határhoz közel van a Jobb Szektor helyi bázisa. Arszen Avakov belügyminiszter utasítására a rendőrség és az SZBU után a Nemzeti Gárda is bekapcsolódott a Jobb Szektor fegyveresei elleni harcba.


17:54 – A rendőrség lezárta a Csap-Kijev autóutat és nagy erők bevonásával terrorellenes műveletbe kezdett a környéken. A korábbi jelentésekkel ellentétben – a támadók nem foglalták el a Munkács bejáratánál lévő közlekedési rendőri poszt épületét.


18:02 – Rendőrségi jelentés szerint összesen kilenc sebesültje van a munkácsi konfliktusnak, köztük van a kommandós egység parancsnoka, akit egy ungvári kórházban kezelnek égési sérülésekkel.


18:44 – Kijevi idő szerint 18:46-kor még nem kapták el a bűnözőket.


18:55 – A rendőrség már tegnap is tudott arról, hogy valami készülődik. Mihajlo Lanyo képviselőhöz (akinek a tulajdonában van a lövöldözés színhelyén lévő Antares sporkomplexum Lanyo) közel álló alvilági emberek nem teljesítettek Lembergben bizonyos pénzügyi kötelezettségeket.  Az incidensbe csatlakozott az ottani Jobb szektor, akik értesítették Lanyo embereit a lehetséges elszámolásról – írja a Zakarpattya ukrán oldal.


19:00 – A Jobb Szektor vezetője, Dmitro Jaros is kommentálta a munkácsi esetet a facebookon, igaz elég szűkszavúan. „A választókkal volt találkozóm a körzetben. Információt kaptam a kárpátaljai tragikus eseményekről. Kijevbe utazom. Most az a legfontosabb, hogy stabilizáljuk a helyzetet és ne engedjünk újabb vért folyni. Ehhez az kell, hogy elkapjuk a banditákat és azokat a rendőröket, akik tűzparancsot adtak” – írta a Jaros.


19:14 – A Jobb Szektor hivatalos álláspontja: „Rendkívüli esemény történt Ukrajnában, ami a történelem menetét is megváltoztathatja. Ma a kárpátaljai Munkácson több száz büntetlen bandita, akik az erőszakoló és drogkereskedő Mihajlo Lanyo képviselő emberei, megpróbálták megsemmisíteni a Jobb Szektor harcosait. Ebben az akcióban a rendőrségben lévő banditák is részt vettek… Heves harcok után megölték a Jobb Szektor két harcosát, négy másik megsérült. Közülük ketten súlyosan. A sebesülteket és a halottakat magukkal cipelve harc közben sikerült kitörni a banditák bekerítéséből és a hegyekbe menekültek. Jelenleg riadókészültségbe helyzeték a különleges szolgálatokat, hogy elpusztítsák a testvéreinket. Ha így lesz, visszafordíthatatlan események következnek. Senkinek sem engedjük meg, hogy lelőjék a testvéreinket. Követeljük Lanyo képviselő letartóztatását” – olvasható a Jobb Szektor oldalán. Egyébként a Jobb Szektor is riadókészültséget rendelt el országszerte.


19:24 – Kijevben a Nemzeti Gárda egységei az elnöki hivatalhoz vonultak, mint mondták ” a biztonsági kockázat növekedett”. Közben Munkácson már egy katonai páncélost is láttak a konfliktus helyszínének közelében. 


19:58 – A Nemzeti Gárda különleges egységei Munkácsra indultak, hogy segítsenek elfogni a lövöldözést kirobbantókat – közölte a  Nemzeti Gárda sajtószolgálata.


20:20 – A rendőrség és a katonaság emberei elfogtak egy férfit, akinek a gyanú szerint köze lehetett a lövöldözéshez.

20:29 -A helyzet stabilizálódott! Anton Gerascsenko, a belügyminiszter tanácsadója azt írta a Facebook oldalán, hogy a helyzet stabilizálódott.  A képviselő reménykedik, hogy sikerül mindent békés úton megoldani. „A munkácsi helyzet stabilizálódott és irányítás alatt áll. Telefonon felhívott a körbevett harcosok csoportjának parancsnoka akinek Letun a beceneve. Megkért, hogy kapcsoljam őt össze az SZBU terroristaellenes központjával, hogy tárgyaljanak a tűzharc beszüntetéséről, és a sebesültek ellátásáról, amit rögtön meg is tettem. Úgy gondolom, hogy pár órán belül a helyzetet sikerül megoldani békés úton a törvény keretein belül” – írta a Facebookon.


20:36 – Nyilatkozott az érintett, Mihajlo Lanyo: a parlamenti képviselő a 112 TV csatornának adott interjút a munkácsi lövöldözésről – írja a zak-kor. „Az egység parancsnoka és a helyettese bejött az irodámba. Négy autó jött. Elmondták, hogy mire van szükségük az ATO harcosok számára, kérték hogy segítsek nekik szanatóriumba küldeni az embereket. Azt mondtam, hogy segíteni fogunk. Normális beszélgetésünk volt, és egyszer csak lövéseket hallottunk. Bejött a segédem és azt mondta, hogy az udvaron lelőttek egy srácot. Megkérdeztem a parancsnokot, hogy mi volt ez, ő meg azt válaszolta, hogy az emberek egy kicsit őrültek. Kimentem vele együtt, akkora a holttestet és betették a csomagtartóba” – mondta Lanyo. „Az embereim közül senki sem provokálta őket. Nem tudom ki lehetett az, aki nem bírta türtőztetni magát a Jobb Szektorban. Ezután elhajtottak és már azt hallom, hogy tűzharcba keveredtek a rendőrséggel” – mondta a képviselő. Arról is beszélt, hogy a másik kárpátaljai képviselő, Viktor Baloga (forrásaink szerint hamarosan Baloga is közleményt ad ki) pénzeli a megyei Jobb Szektorosokat. „De nem tudom azt mondani, hogy köze van ehhez a tűzharchoz” – mondta Lanyo. Közben Kijevben tüntetésbe kezdtek a Jobb szektor emberei a munkácsi események miatt. A tüntetők nehezményezik, hogy Munkácson, Lanyo emberei szándékosan csapdába csalták őket.


20:40 – A Jobbik reagált a történtekre, közleményt adott ki: “Ébresztő Európa: a polgárháború elérte Kárpátalját! Munkács már csak egy ugrásra van a kárpátaljai magyarság központjától, Beregszásztól, illetve az országhatártól. Ez már nem a kelet-ukrajnai hadszíntér, és nem egy távoli, elméleti veszély. A sokszor hangulatkeltéssel és alaptalan riogatással vádolt Jobbik korábbi figyelmeztetései tehát sajnos beigazolódtak, a valódi fenyegetést és valódi veszélyt a Jobb Szektor szélsőséges alakulatai jelentik, akik ellen minden tisztességes ukrán és magyar embernek közösen kell fellépnie! – tette hozzá Szávay. A Jobbik számára kérdéses, hogy a Nyugat által támogatott ukrán kormány a kialakult helyzet eszkalálódása esetén képes lesz-e megvédeni állampolgárait, különös tekintettel a területén élő nemzeti közösségekre. Kárpátalja nem válhat a kelet-ukrajnaihoz hasonló hadszíntérré! Ebben tehát óriási felelőssége van az Egyesült Államoknak, illetve az Európai Uniónak. A Jobbik elvárja a magyar kormánytól, hogy tegyen meg mindent a kárpátaljai magyar közösség védelme érdekében, és minden rendelkezésére álló eszközzel hívja fel a nemzetközi közvélemény figyelmét a kialakult helyzet súlyosságára és az abban rejlő veszélyekre!”


20:50 – Hivatalos információk a sebesültekről:  Kilenc főt szállítottak a Munkácsi Központi Kórházba. Ebből öt rendőr négy civil. Az egyik civil a fején sérült meg. Az Antaresz komplexum egyik biztonsági őre életveszélyes sérüléseket szerzett. Az egyik civil, csak egy véletlen szemtanúja volt az lövöldözésnek. A Jobb Szektor harcosai közül ketten meghaltak, és két másik megsérült. Őket nem szállították kórházba.


21:00 – Viktor Balog is a helyszínre érkezett! „Jelenleg a helyszínen vagyok, ott ahol a Jobb Szektor van. Megkértek, hogy én legyek a közvetítő. A vérontás beszüntetése miatt elfogadtam az ajánlatot. Beszélgettünk. Hajlandóak megadni magukat. De ezeknek két feltétele van:
1. Jaros parancsba kell hogy adja a fegyverletételt. 2. Garanciákat kérnek arra, hogy rögtön Kijevbe küldik őket az SZBU-ba. A követeléseiket átadtam az elnöknek, hogy ne legyen több vérontás csak egy határozatnak kell születnie. Egy politikainak” – írta a képviselő a Facebookon.


22:20 – Biztonsági okokból Ungvár városát minden irányból lezárták. A rendőrség nem kívánta kommentálni a tényeket.


22:40 – A megyei ügyészség hivatalos jelentése: ” A tűzharcot követően a Jobb-szektor emberei egy közeli házban bújtak meg, az épületet több száz rendőr, katona vette körül. Jelenleg zajlanak a tárgyalások a megadásról. Folyamatos kapcsolatban vannak a Jobb-szektor vezérével, Jarossal. Reményeink szerint hamarosan békés úton megoldódik a helyzet” – olvasható az ügyészségi közleményben.

http://karpathir.com/2015/07/11/a-szelsoseges-jobb-szektor-munkacson-lovoldozik-video/
munkács
Munkácsról közvetlenül szerzett értesüléseink szerint, szó szerint értendő bandaháború zajlott tegnap Munkácson. A tét a szlovák-magyar-román-lengyel-ukrán határtérség “csempészeti és járulékos jogainak” a megkaparintása. Ezek a Jobb Szektor által elirigyelt-hatalmas pénzt jelentő-jogok Mihajlo Lanyo és a Baloga-klán által voltak/vannak birtokolva, de haszonélvezői szép számmal vannak a kijevi udvarban is.
A “bulit” egyébiránt a Jobb Szektor ungvári társulása szervezte. Ukrán oldalon útlezárások, és ellenőrző posztok fellállítására, és a helyi rendőri erők megerősítésére került sor, és a határátkelők környékén szigorodtak az ellenőrzések a lembergi területtől egészen a Csernyivci-régióig.
Anton Gerascsenko-Avakov belügyér főtanácsadója-a Kreml kezét látta már tegnap délután a munkácsi bandaháborúban. Ő már egy “mini III. világháborút” látott Munkácson. “Kizárólag Moszkva érdekeit szolgálják a Munkácson történtek, és elképzelhetetlen, hogy az orosz titkosszolgálat kimaradt volna a szervezésből”-hőbörgött a tanácsnok.
A Jobb Szektor bandafőnöke Jaros pedig már kora este tudtára adta a kijevi udvarnak a követeléseit. Totális ellenőrzési jogot Kárpátalja fölött, az összes kiváltságokkal együtt, és az eddigi alkirályok börtönbe vetését. Vagy különben megindulnak Kijev ellen.
munkács2
Késő este már meg is indultak a tárgyalások a trón és Jaros között. A rémisztő hír hallatára Szlovákia MEGERŐSÍTETTE a közös határ szlovák-oldali védelmét! De ugyanígy cselekedtek a lengyelek és a románok is.
Vologya nevű munkácsi informátorunk tájékoztatása szerint egyébként a jobbszektoros banditák a Munkácson túli Zakarpattya-falu környéki erdőkben vették be magukat. A falu lakosságát éjfél tájban evakuálták a Valcmanhoz hű rendőri erők. A falun áthaladó Csap-Kijev főútvonal érintett szakaszát, valamint a vasúti közlekedést teljesen blokkolták. A teljesen körülzárt térségben több felől is lövöldözés hallatszott.
Lemberg és Ivano-Frankovszk régiók valcmanista belügyi erői teljes riadókészültségben vannak, egy jó részük pedig a banditacsapat felszámolására lett mozgósítva. A Jobb Szektor is bejelentette, hogy szükség esetén FELMENTI körbezárt erőit.
A munkácsi háborúnak hat halottjáról lehet tudni. Két hiéna, két rendőr, és két civil halt meg a lövöldözésben. Hat sebesült rendőrről tudni. Egy 18 esztendős nyikolajivi származású sebesült jobbszektoros hiénakölyök fogságba esett. Málhazsákjába félmillió grivenyt találtak a fegyverek mellett.
munkács1
A lövöldözésben hihetetlen károk keletkeztek. Még az összecsapás helyszínétől két kilométerre is-mélyen bent a városban-teher és személyautókat értek találatok, valamint lakóházakba csapódta lövedékek. Három ház udvarára aknagránátok hullottak.

https://balrad.wordpress.com/2015/07/12/a-munkacsi-buli/

Élő anthraxot engedtek szabadon az amerikaiak Németországban

A Bild német napilap szerint az Egyesült Államok különösen veszélyes biológiai fegyvereket használt a közelmúltban, Németországban tartott hadgyakorlatokon.
A napilap címlapján robbant be a hír, miszerint “Az amerikai hadsereg biológiai fegyvereket használt Németországban”, és halálos anthrax spórákat használnak a biovédelmi hadgyakorlatok során. A Bild információi szerint számos olyan eset történt, melynek során német területen az amerikai hadsereg élő anthrax spórákat engedett szabadon. A gyakorlatok a francia és luxemburgi határ mellett történtek, Landstuhl területén. A lap szerint az amerikai hadsereg korábban anthrax spórákat szállított Dél-Koreába is, hasonló gyakorlatok céljából, de a német hatóságok nem tudtak arról, hogy aktív spórákat szállítottak volna az országba.
A napilap kérdésére a védelmi minisztérium illetékese azt válaszolta, hogy a spórákat nem küldték el egyetlen német laboratóriumba sem. Az amerikai hadsereg korábban elismerte, hogy az anyagot Dél-Koreába, Ausztráliába és Kanadába is kivitte, de Németország mindeddig nem tudott ilyenről, és a használt anyagon német laboratóriumok nem folytattak előzetes ellenőrzést.
A védelmi minisztérium a lap megkeresésére azt válaszolta, hogy “a Bundeswehr tagjait nem tették ki veszélynek”, – tehát kármentés zajlik, az amerikai hadsereg a német hatóságok tudta nélkül, a német hadsereg bevonása nélkül folytat műveleteket, biológiai fegyverekkel, Németország területén. A napilap szerint a spórákat még Utah állam területén kellett volna semlegesíteni, mielőtt azokat tovább küldik, de egy részük még aktív volt, mikor Németország területén bevetették. Az eset újból rámutat, hogy az amerikai hadsereg a kormányok tudta nélkül folytat különösen veszélyes tevékenységet az Európai Unió tagállamai területén, és ezzel a médiaszenzáció középpontjában álló terroristáknál nagyságrendekkel komolyabb biztonsági kockázatot jelent Európa számára.


http://hidfo.ru/2015/07/elo-anthraxot-engedtek-szabadon-az-amerikaiak-nemetorszagban/

Szigorít a kormány: még kétségbeejtőbb, hogy tovább élünk…

Kertész Anna és Szűcs Ágnes „Családban marad” címmel alaposan dokumentálta, hogy milyen nehéz helyzetben vannak az idős hozzátartozójuknak gondozási, ellátási lehetőséget kereső családok, ha szűkösek az anyagi lehetőségeik.

„Az idős emberek ellátásának feladata Magyarországon leginkább a családok gondja, a hozzátartozók lelkiismeretességén, pénztárcáján és leleményességén múlik, hogy az ápolásra szoruló öregek számukra megfelelő gondozáshoz jutnak-e. A kormány idei intézkedései – a méltányosságon alapuló ápolási díj megszüntetése, az önkormányzati idősotthonok belépési díjassá tétele, illetve a házi segítségnyújtás feltételeinek szigorítása – pedig ezt a trendet erősítik. Az idős emberek általában valódi döntési helyzetek nélkül élik le utolsó éveiket” – írják.
A legújabb szigorításokról egyebek mellett ez olvasható:
„Az idén januárban életbe lépő szigorítás (az eddigi pontszámok kétszereséért jár az 1-4 órás otthoni segítségnyújtás) az ellátásformával egyfelől érthető, mondja Krémer Balázs, mert nagymértékben nőtt rá meg hirtelen az igény az elmúlt években, másfelől a helyzetet nem oldja meg, és a szociálisan rászorultak még rosszabb helyzetbe kerülnek így, hisz kiesnek a segítettek köréből. „Rosszul szervezett az egész. Például a gondozók utazási idejét nem fizetik meg, így ezek a központok jellemzően városok közepén üzemelnek és a környezetükben élő időseket szolgálják ki, ez eleve szelekció, az elhagyott helyen élő öregek nem jutnak hozzá ezekhez a szolgáltatásokhoz” – mondja a szociológus. A héten került az Országgyűlés elé a törvénytervezet, hogy szűkítsék az ingyenes ellátásra jogosultak körét, amely sok ezer kisnyugdíjas helyzetét tovább rontotta volna, de végül a PM módosító javaslatára hallgatva törölték a díjemelést a törvényből.”
Szakirodalmat is ajánlunk az érintetteknek és mindazoknak, akik érzik az ügy fontosságát:
Krémer Balázs: „Mi is a kétségbeejtő abban, hogy tovább élünk? Avagy az idősödési válság és a halál egyenlőtlensége” című kötete a Napvilág Kiadónál jelent meg 2015-ben.

(vh)

Donbassz búzamezői

A Donyecki Népköztársaság Mezőgazdasági és élelmiszeripari miniszterének első helyettese Dmitrij Konakov ma reggeli tájékoztatóján bejelentette: a DNR bizonyítékokkal tud szolgálni a kijevi junta martalócbandáinak szándékos terméselpusztító akcióiról.
gabon
A tegnapi nap folyamán, és a mára virradó éjszaka is-elsősorban a Telmanovo-járás területén-a valcmanista bűnbandák SZÁNDÉKOSAN LŐTTÉK FOSZFORTARTALMÚ GYÚJTÓGRÁNÁTOKKAL a learatás előtt álló gabonatáblákat.
A tegnapi nap pedig a latortüzérség arató kombájnokat vett tűz alá.
Alaposan meghökkentő hírt kaptak-otthonról-a Donbassz határán ténykedő martalócok.
A fűbe harapottak elföldelésének valamennyi költségét a családnak kell állni, ha a familia havi jövedelme fejenként meghaladja az 1710 grivenyt-átszámolva 70 amerikai dollárt. (Nagyjából 20 ezer forint.)
A kijevi junta ez esetben csak a kimúlt összekaparását és hazaszállítását vállalja, a többiről pedig gondoskodjon a család. Ha ezt a hozzátartozók sokallják, “megoldja” a valcmanista keselyűbanda a maga módján. Roszabbik esetben a krematóriummal, jobbik esetben a fűbe harapott lator dnyepropetrovszki elföldelésével.
A hazulról érkező hírek-miszerint a familia kérésére-hazaszállított latortetemek átadóbizottságában az adóhatóság képviselője is ott szokott lenni, és megállapítja a család vagyoni és jövedelmi helyzetét, majd pedig SZÁMLÁT ÁLLÍT KI!-meghökkentette az ATO “hőseit”! Morgolódnak is a dolog miatt! Zúgolódásukat szítják egyes “bomlasztó elemek is”, akik Tatjana Csjornovol esetét cibálják elő. A lotyó zászlóaljparancsnok urát kinyiffanását követően 600 ezer grivenybe került pompával ásták el, és a számlát Kijev állta! (Persze az még majdnem a háború kezdetén volt! Akkor még tudott szánni ilyen reklámfogásokra a kijevi büdzsé.)

https://balrad.wordpress.com/2015/07/11/donbassz-buzamezoi/
bec
Tegnap délelőtt óta Donbassz harctéri eseményei Donyeck környékén voltak intenzívek.
A 31. blokkposzt környékén időközönként fellángolnak a lövöldözések.
Donyeckij, Szokolnyiki, és Zsjelobok szintén ágyúzásoktól voltak hangosak.
Gorlovkát nem csak ágyúzta, hanem sorozatvetőkkel is bombázta a latortüzérség. A “Grad”-ok jobbára mára virradó éjszaka “dolgoztak”!
Sirokaja Balkánál közeltűzharc volt az éjszaka, amibe beleavatkozott a Novograd-Troickoje környéki martalóctüzérség. A Troickojenál fészkelők rá is faragtak, mert kaptak a nyakukba egy szépkis ellentűzcsapást. Pontos volt. Négy 152-es löveget széjjelkapott a milicia megtorlása. (Azok körül pedig pribékek serénykedtek! Legalább 24-en. Hogy mennyi pusztulhatott el közülük?-még nem tudni!)
tömb
Jaszinovataját Verhnyetrojeck és Novoszjelovka környékéről ágyúzták Kijev pribékjei.
Kalinovka környékén éjszakai lövöldözés tört ki, és az még jelenleg is tart.
Peszkiben vad lövöldözések zajlanak már több mint 24 órája.
A valcmanisták Donyeck “Putyilov” kerületét lőtték “Grad”-vetőgépekből Novgorodból. Tucatnyi donyecki civil megsebesült.
Jelenovkánál ismét áttörést kíséreltek meg a valcmanista pribékek-de kemény fogadtatásban részesültek. Föl is adták az elgondolást.

Mára virradóan a népköztársaságiak veszteségei 41 sebesült milicista, és mintegy húsz páncélozott jármű és autó.
Donyeck nyugati peremén ma hajnalban találtak öt kinyikkant latort. A jelentések szerint viszont megint a milicisták nyakába szakadt 34 sebesült martalóc.
https://balrad.wordpress.com/2015/07/11/donbassz-37/

Döntöttek – megszavazták a megszorításokat Görögországban

Mára virradóra megszavazta a kormány javaslatcsomagjának támogatását, amelyet Athén két nappal ezelőtt nyújtott be a külföldi hitelezőknek az újabb pénzügyi “támogatás” reményében.
elégedettség
A 300 tagú törvényhozás 251 igen szavazattal, 32 nem ellenében fogadta el a javaslatcsomagot, nyolc képviselő pedig tartózkodott a voksolásnál.
Az AFP francia hírügynökség értesülései szerint a kormányon lévő baloldali Sziriza párt tíz tagja, köztük Panajótisz Lafazanisz környezetvédelmi és energiaügyi miniszter, valamint a parlament elnöke is a javasolt reformintézkedések ellen szavazott vagy tartózkodott, heten pedig távol maradtak a voksolástól, például Jánisz Varufakisz volt pénzügyminiszter.
Mivel a Független Görögök nevű jobboldali párttal közösen kormányzó Sziriza 149 parlamenti hellyel rendelkezik, a koalíció kisebbik tagja pedig 13-mal, az ellenzéki csoportosulások támogatása elengedhetetlen volt a csomag elfogadásához.
Alekszisz Ciprasz miniszterelnök a szavazást követően kijelentette, hogy a kormány “erős felhatalmazást kapott a tárgyalások befejezéséhez, amelyek egy, gazdaságilag életképes és társadalmilag igazságos megállapodás megkötésére irányulnak”.
Ciprasz felszólalásában nem tért ki a javaslatcsomag ellen szavazó kormánypárti képviselőkre, mindössze annyit mondott, hogy a nemzetközi hitelezőkkel folytatott egyeztetésekre kell koncentrálni. “Most az a legfontosabb, hogy pozitív kimenetele legyen a tárgyalásoknak. Minden mást majd a maga idejében” – fogalmazott.
A kormányfő a szavazás előtt elismerte, hogy az egyebek mellett nyugdíjcsökkentést és adóemelést tartalmazó javaslatcsomag távol áll pártja korábbi ígéreteitől, azonban – mint mondta – ez az egyetlen esély Görögország számára ahhoz, hogy újabb mentőhitelhez juthasson.
A görög kormány az európai partnereknek ígért, hároméves időtartamra szóló intézkedésekért cserébe egy újabb, 53,5 milliárd eurós kölcsönt remél.
(MTI)
Bal-Rad komm: “…a kormány “erős felhatalmazást kapott a tárgyalások befejezéséhez…” – mondta elégedetten a felhatalmazásokban dúskáló Ciprasz, aki óriási terhet vett le a Görögországot ezidáig a csődbe juttató atlantista-ám most ellenzékben lévő-politikai pártok válláról. Hiszen a vasárnapi népszavazás döntésével ellentétben fog cselekedni-szembemenve azok akaratával, akiktől ugyancsak felhatalmazást kért és kapott! Teljesen más dologra!
athén
Az athéni utca persze már sejtette-nem volt nehéz dolga megorrintani-a készülődő átverést-tegnap a dolgokat, és mormolt Ciprasz megalkuvó magatartása miatt! Szemére hányták, hogy NEM EZT IGÉRTE!
Nyilvánvaló, hogy a görög utca kénytelen ráébredni: Cipraszék taktikázásából a jelek szerint a Trojka jött ki jól-és nem Görögország. Hogy az atlantista “segítő szándék” mit fog szülni, azt hamarosan megtapasztalják. Gyaníthatóan sok öröme a görög utcák népének nem lesz!