A Donyecki Népköztársaság Mezőgazdasági és élelmiszeripari miniszterének első helyettese Dmitrij Konakov ma reggeli tájékoztatóján bejelentette: a DNR bizonyítékokkal tud szolgálni a kijevi junta martalócbandáinak szándékos terméselpusztító akcióiról.
gabon
A tegnapi nap folyamán, és a mára virradó éjszaka is-elsősorban a Telmanovo-járás területén-a valcmanista bűnbandák SZÁNDÉKOSAN LŐTTÉK FOSZFORTARTALMÚ GYÚJTÓGRÁNÁTOKKAL a learatás előtt álló gabonatáblákat.
A tegnapi nap pedig a latortüzérség arató kombájnokat vett tűz alá.
Alaposan meghökkentő hírt kaptak-otthonról-a Donbassz határán ténykedő martalócok.
A fűbe harapottak elföldelésének valamennyi költségét a családnak kell állni, ha a familia havi jövedelme fejenként meghaladja az 1710 grivenyt-átszámolva 70 amerikai dollárt. (Nagyjából 20 ezer forint.)
A kijevi junta ez esetben csak a kimúlt összekaparását és hazaszállítását vállalja, a többiről pedig gondoskodjon a család. Ha ezt a hozzátartozók sokallják, “megoldja” a valcmanista keselyűbanda a maga módján. Roszabbik esetben a krematóriummal, jobbik esetben a fűbe harapott lator dnyepropetrovszki elföldelésével.
A hazulról érkező hírek-miszerint a familia kérésére-hazaszállított latortetemek átadóbizottságában az adóhatóság képviselője is ott szokott lenni, és megállapítja a család vagyoni és jövedelmi helyzetét, majd pedig SZÁMLÁT ÁLLÍT KI!-meghökkentette az ATO “hőseit”! Morgolódnak is a dolog miatt! Zúgolódásukat szítják egyes “bomlasztó elemek is”, akik Tatjana Csjornovol esetét cibálják elő. A lotyó zászlóaljparancsnok urát kinyiffanását követően 600 ezer grivenybe került pompával ásták el, és a számlát Kijev állta! (Persze az még majdnem a háború kezdetén volt! Akkor még tudott szánni ilyen reklámfogásokra a kijevi büdzsé.)

https://balrad.wordpress.com/2015/07/11/donbassz-buzamezoi/
bec
Tegnap délelőtt óta Donbassz harctéri eseményei Donyeck környékén voltak intenzívek.
A 31. blokkposzt környékén időközönként fellángolnak a lövöldözések.
Donyeckij, Szokolnyiki, és Zsjelobok szintén ágyúzásoktól voltak hangosak.
Gorlovkát nem csak ágyúzta, hanem sorozatvetőkkel is bombázta a latortüzérség. A “Grad”-ok jobbára mára virradó éjszaka “dolgoztak”!
Sirokaja Balkánál közeltűzharc volt az éjszaka, amibe beleavatkozott a Novograd-Troickoje környéki martalóctüzérség. A Troickojenál fészkelők rá is faragtak, mert kaptak a nyakukba egy szépkis ellentűzcsapást. Pontos volt. Négy 152-es löveget széjjelkapott a milicia megtorlása. (Azok körül pedig pribékek serénykedtek! Legalább 24-en. Hogy mennyi pusztulhatott el közülük?-még nem tudni!)
tömb
Jaszinovataját Verhnyetrojeck és Novoszjelovka környékéről ágyúzták Kijev pribékjei.
Kalinovka környékén éjszakai lövöldözés tört ki, és az még jelenleg is tart.
Peszkiben vad lövöldözések zajlanak már több mint 24 órája.
A valcmanisták Donyeck “Putyilov” kerületét lőtték “Grad”-vetőgépekből Novgorodból. Tucatnyi donyecki civil megsebesült.
Jelenovkánál ismét áttörést kíséreltek meg a valcmanista pribékek-de kemény fogadtatásban részesültek. Föl is adták az elgondolást.

Mára virradóan a népköztársaságiak veszteségei 41 sebesült milicista, és mintegy húsz páncélozott jármű és autó.
Donyeck nyugati peremén ma hajnalban találtak öt kinyikkant latort. A jelentések szerint viszont megint a milicisták nyakába szakadt 34 sebesült martalóc.
https://balrad.wordpress.com/2015/07/11/donbassz-37/