2016. március 9., szerda

Minden negyedik magyar családot a kilakoltatás fenyeget!

Csak jelzések jutnak el hozzánk a lakhatási válság mélységeiről, aztán egy-egy tiltakozó akció során a fotósok is megdermednek, amikor meglátják, hol képesek meghúzni magukat valaha szebb napokat látott emberek.
Számítások szerint minden negyedik családot veszélyeztet a lakásvesztés. A kilakoltatások fő oka a közüzemi tartozás. Ha pedig valaki a halmozott adósság miatt menni kényszerül, nincs számára olcsó, közösségi bérlakás, ahol átvészelhetné a nehéz időszakot, jó esetben rokonokhoz, de inkább az utcára vagy tömegszállásra kerül. Ha innen is kikopik, hajléktalanként kezdik üldözni, mert „életvitelszerűen” nem lehet nagyvá­rosi kapualjakban lebzselni. A kormány a családtámogatási rendszerrel a középosztályt célozza, és nem titkolja, hogy a legszegényebbekre már nem marad ideje, pénze.

Nem számíthatnak könyörületre az átmeneti otthonokban sem. A józsefvárosi Magdolna negyedből kilakoltatott család 12 éves gyerekét a szállón kifosztották, írtunk ­róla, ­elvették a pénzét és a telefonját, amivel felhívhatta volna az anyját, ha bajba kerül. A lakásukat vesztett emberek számára fenntartott tömegszállások zsúfoltak és nem olcsók, Kőbányán heti 18-20 ezer forintot kell fizetni egy szobáért, a ­régi szövőgyár munkásszállója emberi életre alkalmatlan. „A párom már inkább a szőnyegen alszik – ­írta egy munkásszálló lakója –, ahol legalább nincsenek vérszívók, hogy aztán hajnali 4 órakor ébredjen, és induljon dolgozni.”
A hajléktalanság és a kilakoltatások ellen küzdő civilek – köztük A Város Mindenkié csoport – évek óta szociális bérlakásprogramot és emberibb hozzáállást követelnek. Válaszként a kormányzat hurrájelentések mögé bújva fényezi a magyarországi helyzetet, és csak reméli, hogy az önkormányzatok ­európai pénzekbe kapaszkodva képesek lesznek rehabilitálni a lerobbant városrészeiket. Csakhogy ez nagyjából azt jelenti, hogy a szegényeket kicserélik módosabb, a rezsi fizetésére képes lakókra.
A lakhatási válság sunyi. Általában átmeneti pénzzavarral kezdődik, a csekkek késedelmes befizetésével folytatódik, ami még kezelhető, amíg például a hirtelen jött munkanélküliség nem vágja végképp földhöz a megrendült családot. A tartozásokkal kapcsolatos újabb és újabb értesítésekben már kamatok is szerepelnek. Amikor pedig menni kell, a gyerek is könnyen elszakad az övéitől. Ez a legreménytelenebb helyzet. A vége az, hogy a tartozást felhalmozó családok nem férnek hozzá a szociális bérlakáspályázatokhoz sem. Mindezt szóvá tette az Európa Tanács szociális és jogi bizott­sága is, megállapítva, hogy a magyarországi helyzet 2011 óta alig változott, nem több a szociális bérlakás, ugyanúgy elhelyezés nélkül is utcára lehet tenni embereket, mint korábban, lakhatási stratégia változatlanul nem létezik.
Csak egy szabály érvényesül: ha időben fizetsz, megmenekülsz. És hallgathatod a tévében, a rádióban a remek családtámogatás propagandáját. Amíg van áramod.
(NOL)
Bal-Rad komm: “…A hajléktalanság és a kilakoltatások ellen küzdő civilek…”
-Hát ők bizony kevesen vannak, még ha elszántak is! Mentségükre szolgáljon, hogy NEKIK NINCS PÉNZÜK AZ ÖSSZEGYÜLEKEZÉSRE! Ilyenformán a RENDSZER-merthogy a bajokat nem illik teljes egészében a döbrögista horda nyakába varrni!-egyelőre a tömeges tiltakozásokat LESZERELTE! De hát ez csak átmeneti-afféle kegyelmi-állapot. Aminek azért hamarosan vége fog szakadni. A kilakoltatások-banki, önkormányzati-újbóli “fellendülésével” brutális-erőszakos cselekmények egész sora várható.
Szóval a civilek…! Azok kevesen vannak! Mármint azok, akik IGAZI OTTHONVÉDŐK! Nem kis veszteség egyébiránt otthonvédősködni! Anyagiakban sem, de kezd a dolog börtönévekben is elismerődni! Elég csak egy “véletlen” rúgás, vagy egy “félreértelmezhető mozdulat”-és máris…! Erre viszont már a döbrögista horda készült fel! Hatóságilag, jogilag egyaránt!
Ma sokkal többen tüntetnek Quaestor-károsultként az ellopott 210 milliárd forintjukért, mint a nyomorultak.
Előbbieknek MÉG VAN pénzük követelődzeni! Nagyon helyes! Követeljék! Bár vélhetőleg eredményesebb lehetne a demonstrációjuk, ha az otthonvédőkkel is meg tudnák erősíteni soraikat!
otv

Igaz lehetne ez viszont is!
Ám a magyar társadalomból ma már/még nagyon úgy fest, hogy kihalt/kihal a társadalmi szolidaritás! Pedig a brókerek által meglopottak pontosan olyan vesztesek, mint a számlaadósok vagy a bankok áldozatai! AZ OKOZÓK UGYANAZOK!
AZOK OKOZZZÁK/OKOZTÁK A PROBLÉMÁT, AKIK A RENDSZERT LÉTREHOZTÁK, MŰKÖDTETIK, ÉS HASZONÉLVEZŐI!
Részben ők azok, akik diadaljelentéseit lehet naponta 25 órán keresztül látni-hallani!
“MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!”
Tegnap délután volt alkalmunk személyesen beszélgetni néhány ukrán alattvalóval. Akik a HOZZÁNK MÉRTEN “NYOMORÚSÁGOSABB” HELYZETBEN TENGŐDNEK!
Nos hát Valcman alattvalóinak MINDÖSSZE NAGYJÁBÓL 5 -azaz: ÖT (!) SZÁZALÉKÁT FENYEGETI az otthonvesztés, hasonló okokból. Ami nagyjából-létszámra kivetítve-megegyezik Döbrögisztán (Magyarország) hajléktalansággal fenyegetettjeinek létszámával.
Csakhát amíg Döbrögisztán teljes lakossága 9,5 millió, addig Maradék-Ukrajna négyszer több alattvalót számlál!
A földönfutóvá teendők arányát tekintve VASTAGON VERJÜK a szomszédot!
MAGYARORSZÁG (ebben a tekintetben-VALÓBAN “JOBBAN” TELJESÍT! Van okunk a szégyenre!

Ez lehet a migránsok új útvonala Magyarországra

Az elmúlt 24 órában Horvátország, Szlovénia és Szerbia is bejelentette, hogy csak azokat a migránsokat engedi be a területére, aki menedékkérelmet akarnak benyújtani a területükön – ez azt jelenti, hogy az eddigi útvonalakon vége a migránsok nyugat felé utaztatásának.
Ezért a migránsok valószínűleg új útvonalakon próbálkoznak majd: az egyik Bulgárián, Románián és Magyarországon keresztül vezethet, a másik pedig Görögországból Albánia, esetleg Montenegró érintésével Olaszországba.
Azok után, hogy a hétfői uniós csúcstalálkozón döntés született az ellenőrzés nélküli balkáni migráció megfékezéséről, nagyon felgyorsultak az események. Szlovénia kedden közölte, hogy éjféltől ismét szigorít az illegális bevándorlók beengedésének szabályain: csak azokat a migránsokat engedi be, akik érvényes útlevéllel és vízummal rendelkeznek vagy menedéket kérnének Szlovéniában. Az intézkedésekre Szerbia és Horvátország is reagált, és hasonló korlátozásokat vezetett be. Szerdán pedig Macedónia jelentette be, hogy teljesen lezárta a macedón-görög határt.
Az alábbi térképen a héten bezáródó, a migránsok nagy többsége által eddig használt útvonalat jelöltük zölddel, a lehetséges új irányokat pedig narancssárga színnel. Látható, hogy Görögország partjaira érve a migránsoknak mostantól – az eddigi útvonalakon próbálkozva – legalább kettős védvonalon kéne átjutniuk: Magyarország déli határain kerítés áll, de Horvátország, Szlovénia és Szerbia is szigorítás mellett döntött.
mút
Bulgária, Románia, Magyarország
Ebben a helyzetben a migránsok két új útvonalon próbálkozhatnak. Megpróbálhatnak Bulgária területére jutni, ahonnan Románián és Magyarországon keresztül haladnának nyugatra. A jelek szerint azonban sokáig itt sem járhatnak majd sikerrel: Pintér Sándor ma a migrációs vészhelyzet kihirdetésekor azt mondta, 10 nap alatt elkészülhet a műszaki határzár a román-magyar határon.
Emellett Bulgária is mindent megtesz annak megakadályozására, hogy a migránsok tömegei az ország területén keresztül vonuljanak. Rumjana Bacsvarova miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter azt mondta: „Felismertük ezt a kockázatot, és mindent megteszünk ellene”. Bulgária tovább építi a bolgár-török határ mentén 2014 közepén emelt, harminc kilométeres kerítését, amelynek következtében a Törökország felől érkezők kizárólag a hivatalos határállomásokon kelhetnek át Bulgáriába, és a rendőrség, valamint a hadsereg a görög fegyveres erőkkel közösen gyakorolta a határok menekültek elleni megvédését.
(faktor)

Bal-Rad komm: A cikk taglalja még persze az Észak-Afrika felől a Földközi-tengeri útvonalon érkezőket is, akik végülis európai úticéllal érkeznek.
A mi szempontunkból praktikusan MOST a balkáni útvonal a lényeges! A maga érthetetlen logikájával. Hiszen ha egy határ le van zárva, az azért van lezárva (úgy ahogy!) MERT AZON NEM AKAR A HATÁR TULAJDONOSA ILLEGÁLISAN ÁTENGEDNI SENKIT! Azaz: VÉDI A SAJÁT TERÜLETÉT!
Világszerte ismert egy kerítés jelentése! ÁLLJ! NEM TOVÁBB!-MERT A GAZDA NEM AKARJA, HOGY…stb. stb. stb. Arábiában sem ismeretlen a karítés lényege. Ott is védik így vagy úgy a gazdák a saját territóriumaikat. Ott sem ismeretlen a behatoló elleni ilyen-olyan védekezés! Ami lehet nagyon szígorú is!
A migránsok MÉGIS nekivágnak! FEGYVERES ŐRÖKKEL IS biztosított lezárt határoknak. Mire Görögországból a mi határainkig eljutnak, legkevesebb KETTŐ LEZÁRT HATÁRON, és két ország területén kell magukat átküzdeni!
HA EZ SIKERÜLHET NEKIK, AKKOR AZ EU-határai és területe nincs védve! Akkor csak szócséplés zajlik!
Tegnapelőtt este a kárpátaljai Nagydobronynál karambolozott egy autó! Afgán migránsokkal volt megpakolva, akik a három kilométerre lévő magyar határon szerettek volna átjutni! Ők állítólag hajóval érkeztek Odesszába, és onnan indultak tovább az EU-felé! Hogy Odesszába honnan érkeztek hajóval?-az még nem tisztázott. Indulhattak Törökországból vagy Grúziából.
MIND ÉLETERŐS FIATAL FÉRFIEMBER VOLT!

Szerbia nem csatlakozik a NATO-hoz, fenntartja a katonai semlegességet

Szerbia része a NATO partnerségi programjának, de a szerb államfő szerint nem törekszik arra, hogy tagjává váljon az észak-atlanti szövetségnek; ehelyett fokozná az együttműködést a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetével.
Szerbia továbbra sem törekszik a NATO-csatlakozásra, mert az ország geopolitikai elhelyezkedéséből adódóan lehetőségük van arra, hogy párhuzamosan több katonai tömbbel vegyenek részt partnerségi programokban – jelentette ki Tomislav Nikolic, Szerbia elnöke, a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva. Nikolic az interjú során hangsúlyozta, hogy a továbbiakban is partnerségi programokban részvételben érdekeltek, de olyan módon, hogy az ország fenntarthassa a katonai semlegességet, és ne váljon teljes jogú tagjává semelyik katonai tömbnek.
Szerbia a NATO-val folytatott együttműködés mellett fokozott együttműködésre törekszik a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetével is; Nikolic elmondása szerint a közeljövőben delegációt küldenek az ODKB Parlamenti Közgyűlésébe, mostanra már folyamatban van ennek előkészítése. Az ország a NATO Parlamenti Közgyűlésének találkozóin is képviseltette magát, ennek okán a katonai semlegesség fenntartásának garanciája lehet, hogy ugyanezen módon az ODKB-val is együttműködjenek. Nikolic elmondása szerint a jövőben sem fogják súlyozottan mérni, milyen arányban ápolnak katonai kapcsolatokat a NATO-val és Oroszországgal. A szerb vezetők, Moszkva és a nyugati kormányok egyaránt tisztában vannak azzal, hogy a szerb lakosság abszolút többsége nem támogatná a NATO-csatlakozást. Ugyanakkor a több katonai tömbbel folytatott együttműködés Szerbia stabilitásának garanciájává válhat.
Szerbia országra szabott partnerségi programja a NATO-val 2015. januárjában lépett életbe. 2013. áprilisa óta megfigyelői státusszal rendelkezik az ODKB szervezetében. Szerbia vezetői 2007-ben elfogadtak egy határozatot, ami kinyilvánítja, hogy az ország mindenfajta katonai tömbbel szemben fenntartja semleges státuszát. Nikolic most a lapnak nyilatkozva azt mondta, ez a lépés fokozott jelentőségre tesz szert, annak okán, hogy a NATO és Oroszország közt mindinkább elmérgesedik a helyzet.
Szerbia katonai semlegessége példaértékű a térség valamennyi országa számára, mert kitapossa az utat egy olyan külpolitika irányába, ami a térségi országok részéről lehetővé tenné a nagyhatalmak közti konfliktus de-eszkalálását. 2015. októberében Volner János, a Jobbik alelnöke úgy fogalmazott; “Magyarországnak bölcsebb és előrelátóbb kormányra lenne szüksége – olyan kormányra, amely kinyilvánítja Magyarország semlegességét a hasonló katonai konfliktusokban.” Volner akkor az amerikai harckocsik érkezésével kapcsolatos hírekre reagálva kijelentette; a Fidesz-kormány arra készül, hogy egy idegen nagyhatalom kiszolgálójaként, egy deklaráltan Oroszország-ellenes katonai stratégia részeként amerikai fegyvereket telepítsen Magyarországra. A politikus szerint ezzel szemben Magyarország kormányának deklarálnia kell a katonai semlegességet, ezzel megakadályozván, hogy hazánkat a nagyhatalmak ütközőzónaként használják fel.


http://www.hidfo.ru/2016/03/szerbia-nem-csatlakozik-a-nato-hoz-fenntartja-a-katonai-semlegesseget/

Már a Monopoly is készpénz nélküli – A vonalkódok a játékosokat és a tranzakciókat is nyomonkövetik

Monopoly-Ultimate-Banking

Amikor a korábban összeesküvésnek számító elméletek a popkultúra részévé válnak, rájövünk, hogy egy új valóságot igyekeznek létrehozni a szemünk előtt. Ennek részeként a világ 5. legnépszerűbb játéka is alkalmazkodik a készülő készpénz nélküli társadalomhoz.
A készpénz elleni háború számos fronton folyik a való világban, a készpénzre kivetett negatív kamattól, a nagycímletű bankjegyek bevonásán vagy a „gyanús készpénzforgalom” jelentésére bevezetett űrlapokon át egészen a nagy összegű készpénzes tranzakciók betiltásáig.
Talán arra számítva, hogy a mai gyerekek esetleg hamarosan már azt sem fogják tudni, hogy hogyan kell készpénzt használni vagy esetleg gondolkodásuk átprogramozását akarván felgyorsítani, a Monopoly társasjáték, nevéhez hűen, az új verzióval is a központi bankokra jellemző széleskörű megfigyelést és mindenre kiterjedő pénzfelügyeletet népszerűsíti.
Az új verzió, igen találóan, Ultimate Banking néven fut, amit talán „végső” vagy „totális” bankolásként lehetne fordítani.
A Monopoly mindig is a dominanciáról szólt, amit ingatlanok meg- illetve felvásárlásával, kényszer bérleti díjak beszedésével és az ellenfél csődbe juttatásával lehet elérni, míg végül a nyertes a virtuális gazdaság teljes egésze felett megszerzi a hatalmat.
A játék több mint 100 éves múltja és az a tény, hogy több mint 100 országban és csaknem 40 nyelven jelent már meg, mutatja komoly társadalomformáló erejét.
A játék első digitális változata 2005 után jelent meg, amikor a készpénzt Visa bankkártyák váltották fel. A modernizáció következő lépéseként az ismert bábuk, például a hajó vagy a talicska helyére a lapostévé, a Segway és az űrhajó került. Végső simításként egy új, teljesen digitális bankrendszert kapott a játék, aminek segítségével nyomon lehet követni a játékosok anyagi helyzetét, egyúttal ellehetetlenítve a játékosok közötti, közös megegyezésen alapuló boltolást vagy a számok felülbírálását.
A legújabb változat ezen is túltesz egy lépéssel, tökéletes összhangban a társadalomban megfigyelhető, felülről támogatott változásokkal, a teljesen készpénznélküli valóság megvalósulását vetítve előre, amiben a teljes kontrollt és megfigyelést már nem is tagadják, sőt egyenesen kívánatosnak és szükségszerűnek mutatják be.
A lassabb, manuális adatbevitel helyett mostantól minden ingatlankártya leolvasható vonalkóddal van ellátva, aminek értékét leolvasás után automatikusan levonják a vásárló pénzéből. Ugyanez a helyzet a bérleti díjakkal. Minden vonalkódok alapján működik, a levonás pedig automatikus. Ily módon a játék nemcsak a tranzakciókat, de a játékosokat is integrálja a központi adatbázisba.
A régimódi módszereket kedvelők persze választhatják a Monopoly hagyományos változatát, de a trendeket látva, nagyon valószínű, hogy hamarosan eltűnik a polcokról. Azon se lepődjünk meg, ha a következő verzió „Biometrikus Bankolás” néven fut majd. Vagy nem ennek a térnyerését látjuk odakint? Nem lenne sokkal gyorsabb és kényelmesebb? Hiszen a Google pénztárca is hamarosan tartalmazni fogja ezt a funkciót. Azonkívül ki tudja, hogy meddig fogják tudni a fiatalok, hogy egyáltalán mi az a bankkártya?
Monopoly_2016
Forrás: Activist Post
http://idokjelei.hu/2016/03/mar-a-monopoly-is-keszpenz-nelkuli-a-vonalkodok-a-jatekosokat-es-a-tranzakciokat-is-nyomonkovetik/

Tűzszünet: az USA újraindítja a szíriai terrorszervezetek kiképzését

Az Amerikai Egyesült Államok arra használja a Szíriában öt évi háború után elért fegyvernyugvást, hogy újra felépítsen egy mesterséges, külföldről vezérelt fegyveres ellenzéket.
Lloyd Austin tábornok, az amerikai hadsereg közel-keleti és közép-ázsiai térségért felelős parancsnokságának (Centcom) vezetője kedden nyilvánosan bejelentette, hogy újraindítják a szíriai “mérsékelt lázadók” kiképzését. A mintegy 500 millió dollár kezdeti forrásból működtetett program keretén belül kiképeznek és felfegyvereznek szíriai ellenzéki csoportokat, a hivatalos indoklás szerint annak érdekében, hogy azok harcoljanak a terroristák ellen. Austin szerint az új programban kevesebb embert toboroznak, de kiképzésük alaposabb lesz, és nagyobb hangsúlyt fektetnek a “minőségre”.
Ahogy korábban az amerikai légierő bombázásaihoz, az Egyesült Államok a “terroristák ellen harcoló” “mérsékelt ellenzék” kiképzéséhez sem kapott engedélyt Szíria legitim kormányától. Az USA kormányellenes fegyveres csoportokat képez ki és fegyverez fel, ami a nyugati országok kettős mércéjét is nyilvánvalóvá teszi: Kelet-Európában – és Európa más országaiban – minden bizonnyal nem a “mérsékelt ellenzék” jelzővel illetnének az állam ellen fegyveres harcot folytató csoportokat. Ehelyett azonnal terrorszervezetté nyilvánítanák az ilyen tömörüléseket. Amit belföldön terroristának minősítenének, azt Szíriában támogatják: a nyugati országok nem tiltakoznak az amerikai kiképzési program újraindítása ellen, és ezzel államellenes fegyveres harcot folytató terrorszervezeteket legitimálnak.
Február végén Alastair Crooke, az Európai Unió volt külpolitikai tanácsadója – volt MI6 ügynök – arra hívta fel a figyelmet, hogy a tűzszünet nem jelenti a szíriai háború végét, mert az USA, Törökország és Szaúd-Arábia arra fogja használni a fegyvernyugvás időszakét, hogy újjászervezze Szíriában működtetett proxy-szervezeteit – a háború folytatására kell számítani azon a ponton, ahol az említett országok kellő mértékben újjászervezték az irányításuk alatt álló fegyveres csoportokat. Kijelentését alátámasztotta, hogy a szíriai tűzszünetről folytatott tárgyalásokat John Kerry amerikai külügyminiszter kezdeményezte – miután a kormányerők az orosz légierő segítségével egy heteken át tartó sikerszérián keresztül közel jutottak az ország stabilizálásához és a lázadó erők teljes felszámolásához.


http://www.hidfo.ru/2016/03/tuzszunet-az-usa-ujrainditja-a-sziriai-terrorszervezetek-kikepzeset/