A német fegyveres erők 2018-ban több mint 12000 katonát küldenek az Oroszország elrettentését célzó hadgyakorlatokra, ezzel megháromszorozva jelenlétüket az orosz határ mentén.
A “Saber Slash”, “Flaming Thunder” és “Iron Wolf” nevű hadgyakorlatokra sok ezer fegyverest küldene Németország, hogy ezzel fokozza szerepvállalását a NATO tevékenységében – írja a Focus magazin. A német lap szerint 12000 katonát küldenek az orosz határra – ez a szám háromszorosa annak a létszámnak, amivel eddig Németország képviseltette magát a NATO hadgyakorlatain.
A lap szerint Németország részéről a fokozott katonai tevékenység oka, hogy Oroszország “agresszív politikát” folytat.
A Focus beszámolójában az áll, hogy a hadgyakorlatok “egyértelmű jelzést” küldenek Oroszországnak arra vonatkozóan, hogy ha beavatkoznak a NATO-országok ügyeibe, annak “komoly következményei” lesznek.
A német költségvetésből mintegy 90 millió eurót különítenek el az “elrettentésre”, annak ellenére, hogy a NATO gyorsreagálású erőinek gerincét alkotó német tankok jelenleg nem is üzemképtelenek, emellett a légierő sem tudja teljesíteni a NATO-val szemben tett vállalásait.
A Die Welt beszámolója szerint a fenti hiányosságok azzal magyarázhatóak, hogy túl magasak a karbantartási költségek, amire nem volt elég a védelmi minisztérium költségvetése. A német fegyveres erők többek közt golyóálló mellénnyel, éjjellátó készülékekkel és téli egyenruhával sem rendelkeznek kellő számban.http://www.hidfo.ru/2018/02/fokozzak-a-nemet-katonai-jelenletet-az-orosz-hatar-menten/