2015. április 2., csütörtök

Ewa Kopacz Lengyelország Nagyasszonya rettenetes föl van háborodva amiatt, hogy Oroszország nem hajlandó fogadni a lengyel árukat.

ewa
A lengyel miniszterelnök szerint “a lengyel termékek nem fogadása a bizonyíték a széleskörű orosz agresszióra. Agressziót nem csak katonailag lehet elkövetni Ukrajna ellen, de agresszió az is, hogy Oroszország nem veszi át a termékeinket”-háborgott a “pofátlan” orosz VÁLASZLÉPÉSEK MIATT Ewa Kopacz.
Donbasszban bármi megtörténhet. A helyzet annyira feszült, hogy pillanatok alatt komoly csetepaté törhet ki bárhol.
Ma délelőttig viszonylagos nyugalom jellemezte az állapotokat, ám a bahmutkai autópálya 29. blokkposztjánál egyik pillanatról a másikra-igen heves csata bontakozott ki. A valcmanista martalócok tíz óra körüli időben minden komolyabb előkészületek nélkül rohamot intéztek a népköztársaságiak ellen. Utána csodálkoztak, hogy tizenöt pribék fűbe harapott. Plusz két BTR és egy tank olvadt le személyzettel együtt. Úgyhogy negyedszázhoz közelít ma ennek az akciónak a latoregyed vesztesége.
Ezt az incidenst leszámítva jelentősebb esemény nem volt tegnap este óta Donbasszban. A latortüzérség is eléggé visszafogottan munkálkodik csak.
Peszki és Sirokino térségében vannak piszkálódások.
ter
Donyeckben viszont egy nyolcfős diverzánsbandát kapcsolt le a DNR elhárítása. Még nem érkeztek elkövetni semmiféle csínyt, de eszköztáruk alapján komoly balhét okozhattak volna.
ter


https://balrad.wordpress.com/2015/04/02/orosz-agresszio-lengyelorszag-ellen/

A kínaiak megoldották az okostelefonra alkalmazott kormánypropagandát

Xi, - a modern multimédiás vezető _
Xi, – a modern multimédiás vezető

– Jobban haladnak a korral, mint az európai politikusok –

Mobiltelefonon is olvashatók Xi Jinping művei

A BBC weboldala április 2-án arról számolt be, hogy a Kínai Kommunista Párt (KKP) Központi Pártiskolája okostelefonos alkalmazással népszerűsíti Xi Jinping kínai elnök összes művét, köztük e-könyveit és beszédeit.
Chen Jiancai, a Központi Pártiskola online oktató weboldalának főszerkesztő-helyettese úgy nyilatkozott, hogy az alkalmazáson keresztül elérhetők lesznek a korábban csak nyomtatott formában megjelent kötetek is, és nagy az érdeklődés az app iránt. Kijelentette: az alkalmazás kifejlesztésével az volt a céljuk, hogy megerősítsék a kínaiak ideológiai és politikai nevelését, és kedvet csináljanak a tanuláshoz.
Az alkalmazás – az Ismerd meg Kínát (Study China), vagyis a Xuexi Zhongguo – 12 részből áll: hírek, tudástérkép, mikrotanfolyamok, az elnök útjait bemutató térkép, az elnök megjegyzései, szakértői elemzések, vélemények, e-könyvek, elméleti cikkek, kiemelt témák, történetek és az elnök által idézett versek. Az alkalmazás ingyenesen elérhető.
A The New York Times című lap április 3-án a modern multimédiás vezető modelljének nevezte Xi Jinping kínai elnököt.
CRI – SzRTI

Félti Csányi birodalmát, – a közelgő vihartól

Pénzügyi vihar

Csányi Sándor szerint: “mindenképpen indokolatlan”, hogy a szektor többi szereplője fizesse meg a hiányt

Mivel a tisztességesen (???) működő befektetési szolgáltatók semmilyen módon nem tudják befolyásolni a többi ilyen szolgáltató működését,”mindenképpen indokolatlan”, hogy a szektor többi szereplője fizesse meg a hiányt – mondta Csányi Sándor az OTP Bank elnök-vezérigazgatója szerdán az RTL Magyarul Balóval című műsorában. (Hol máshol, mint az ultra liberális, elvakultan kormányellenes csatornán… – a szerk.)
Csányi Sándor arra a felvetésre beszélt erről, hogy az OTP-t is hátrányosan érintheti, ha a Befektető-védelmi Alap (Beva) úgy dönt, hogy a Beva-tagoknak kell kifizetniük a kötvényeket. Elmondta: ennek van egy jogi vetülete, vagyis hogy azok a kötvények, amelyeket nem szabályosan bocsátottak ki, azok kötvények-e, és vonatkozik-e rájuk a Beva biztosítása.
Az OTP álláspontja az, hogy a szabályosan kibocsátott kötvények nem biztosítottak, hiszen a kibocsátók kockázatára nem terjed ki a Beva-biztosítás. “Ahol nem lehet tisztán látni”, az az, hogy a Quaestor esetében sokkal több kötvényt adtak el az ügyfeleknek, mint amit legálisan ki tudtak volna bocsátani, és ezek egy – egyelőre nem tudni mekkora – részére nincs fedezet. “Amit végül ki kell fizetni, annak 40 százalékát sajnos az OTP-nek kell állnia” – mondta Csányi Sándor.
– (Így pukkadt ki ismét egy hatalmas pénzügyi léggömb, – s hamarosan még több fogja követni – a szerk.)
De Csányi látván a vészterhes jövőt, már kapálódzik, s úgy vélekedik: mindenképpen indokolatlan, hogy a szektor több szereplője fizesse meg a hiányt, mert a befektetési szolgáltatók tevékenysége központilag szabályozott és ellenőrzött, “fizetjük a felügyeleti díjat, a biztosítási díjat a Befektető-védelmi Alapnak”, de semmilyen módon nem tudják befolyásolni a többi befektetési szolgáltató működését.
Az OTP elnök-vezérigazgatója elmondta: a magyar pénzügyi rendszer 2008 óta több válságon is keresztülment, a brókerbotrányok sem a mai időkből erednek, hanem több évvel ezelőttre vezethetők vissza. “A hólabda elgurult valamikor, keletkezett egy hiány, amit abban a percben nem kezeltek (…), és később a hólabda-effektus kapcsán egy nagy hiány keletkezett, ami mára pukkant ki, most került felszínre” – fogalmazott.
Csányi Sándor beszélt arról is, hogy az OTP-t – amiatt, hogy rendszerszintű kockázatot hordozó, vagyis olyan bank, amelynek esetleges nem megfelelő működése, vagy összeomlása egy egész országra veszélyt jelent – a jogszabályoknak megfelelően szinte minden nap ellenőrzi a felügyelet, minden riportot, előterjesztést be kell küldeniük, és heti helyszíni ellenőrzések is vannak. “Ez rendben van, mert akinek nincs titkolnivalója, az nyugodtan néz az ellenőrzések elé” – emelte ki.
De azért nagy valószínűséggel a lelke mélyén retteg, mert ő is tudja, – ha az egyik, bank dől, – dől a többi is, – csak idő kérdése, hogy mikor. Akár a dominók.
Kipukkadó léggömbök, felgyorsuló hólabdák, egymásra dőlő dominók… pénzügyi vihar, – ezek a jelzők mind, mind csak halvány jelzői és figyelmeztetői annak a folyamatnak, mely a nyugati rendszereket a mélybe húzza. – Fel kellene ismerni már hogy, eljárt az idő a finánc-kapitalista pénzügyi magángazdálkodás fölött!
Igazat is adunk annak a találó címnek, mely nemrégen kering a Facebookon; “Eljött a bankok alkonya”. – Talán csak annyi módosítással: Eljött a – magánbankok – alkonya.
MTI – Szabad Riport

A kazár maffia

A kazár-maffiaBár korai még örülni, de a kazár-maffia részét képező és irányította amerikai kormány, Izrael, és a szintén kazár maffia részét képező "kormányok" világszerte, a "nem túl távoli jövőben", nyílt konfrontációban fognak "elvérezni" a "saját népük" (sic) ellen folytatott háborúban. A falánk kígyó saját farkából is táplálkozik. Persze egyenlőre csak a világ nyugati felén... Az amerikai veteránok rájöttek, és egyre nagyobb számban jönnek rá, hogy becsapták őket, megnyomorították családjaikat, a mammon és a hatalomvágy megszállottjai érdekeiért, kihasználták hiszékenységüket, de "érik a büntetésük". Ez a per sokkal nagyobb lesz, mint a történelemben valaha előfordult perek bármelyike. A vádlottak padjára kerül minden, egy-egy ország képviseletét csalással, lopással, korrupciós tevékenységgel ellátó identitás nélküli hazaáruló, hiába tett hamis esküt, vagy hiszi azt, hogy a népének tett esküje alól felmenti a kazár-maffia eddig felmentést nyújtó ideológiája.

Az éremnek két oldala van. Az egyiken szerepel a gójoknak tett hamis eskü, a másikon a bűntársaiknak. A nevezettek egyiket sem szokták betartani, mivel az első esetében tevékenységük és elkötelezettségük egyértelműen esküszegés, és a másik oldal esetében is csak a közös érdekek, a bűnszövetkezeti tagság és a bűnpártolás az összetartó erő. A "tolvajbecsületről" ugyan már nagyon régóta megemlékeznek a történelemben, de a rablók, rablógyilkosok között soha nem létezett ilyen, főleg a precízen és alaposan végrehajtott "munkát" követő osztozkodás közben. Az USA esetében nehezebb a kérdés feldolgozása, mint a csatlósoknak (szövetségeseknek) nevezett, többnyire csalással, megtévesztéssel megválasztott nyugati típusú kormányok esetében. Ugyanis a lakosság véresen komolyan veszi azon jogát, hogy tulajdonát, saját és családja, valamint honfitársai életét akár fegyverrel is megvédje, ám nem csak külső ellenséggel, de saját kormányával szemben is megteheti ezt.


Az USA esetében nem kellett különösebb jóstehetség, hogy a lakosság és a veterán katonák idővel rájönnek, a Gladio stilusú 9-11 mintájú támadások, ahogy korábban Pearl Harbour is, egy világméretű megtévesztéssorozat részei. Új trend alakult ki. A csoportos perek igénye, amelyekben nagy csoportok perelnek óriási multinacionális vállalatokat. Ahogy a 9-11 hamis zászlós támadása, a kazár-maffia megtévesztést támogató mainstream médiája támogatásával, úgy magas szinten alkalmazzák a PSYOPS (pszichológiai műveletek) eszközparkját. Az ellenőrzött CMMM (Major Mass Media) az illegális sajtómonopóliumok, a tröszt-ellenes törvényeket játszák ki, kényszerítve a korrupt képviselőket a jogállamiság megkerülésére. A 9-11 hazugságaira , de a Katrina-hurrikántól a bostoni merényletig, fény derült a hazugságokra. Milyen kormányoldali árulók, milyen robbanóanyagokat használtak, honnan szerezték be, ki kezdeményezték a WTC tornyainak lerombolását. Az Irak megtámadását tánccal ünneplő zsidók videófelvétele által is bizonyított, amit a fél világ tudott, vagyis a világ legtöbb országát katonailag vagy gazdaságilag megtámadó kazár-maffia az USA hadseregét és lakosságát használta és még jelenleg is felhasználja a világ kirablására.

A kazár maffiáról egyre többen tudják meg, hogy milyen kapcsolatok fűzik az izraeli Likudistákhoz, Netanjahuhoz, a Moszad Stateside-hoz, az izraeli kettős állampolgárokhoz, a JCS, USAF, NORAD, FAA árulókhoz és a Bilderberg Group-hoz. Bár mi már régóta írunk erről, Amerikában most kezdik tömegesen felfogni, hogy a kazár-maffia 1913-ban alkotmányellenesen, Federal Reserve System néven létrehozta a világ legnagyobb nemzetinek álcázott hamisítási rendszerét. A módszer Magyarországon is ugyanez, és ugyanez a rendszer biztosítja az adósrabszolgaságot is, amit az EU irányítás is támogat. A jelenlegi fedezet nélkül EKB által kibocsátott 60 milliárd euróval felvásárolják a fiktív adósságokkal eladósított EU tagországok államkötvényeit, amely Bázelen keresztül a FED-hez vándorol. Ez később is biztosítja a hazaáruló kormányok hűségét, de egyúttal a magánbevételeiket is. A USA-EU "szabadkereskedelmi egyezmény" lehetővé teszi az "amerikai befektetők" számára, hogy az USA-ban már betiltott, illetve törvényekkel korlátozott módszerek szerint még egy újabb hullámban lerabolják Európát.


Az átlag amerikaiaknak, de a világ népességének is sok éven keresztül hazudozott a zsidó média, hogy Oszama Bin Laden és Szaddam Husszein támadta meg Amerikát. Ma már biztosan lehet tudni, hogy Iraknak és Afganisztánnak semmi köze sem volt az Amerikát ért támadáshoz. Bin Laden 2001 végén vesebetegségben halt meg, mert a genetikai eredetű Marfan-betegségben szenvedett. Valójában egy CIA ügynök volt, Kol Tim Osman néven, aki segített Afganisztánban a mudzsaheddineknek legyőzni a szovjet megszállókat. Az amerikai katonáknak hazudtak, ahogy most is hazudnak. A kazár-maffia ágyútölteléknek használta őket, kipróbálva a szegényített uránlövedékeket, és amikor hazatértek olyan "gyógyszerkoktélokat" kaptak amitől poszttraumás stressz-zavar állt elő, és ami felelős az öngyilkosságok magas arányaiért is. A hamis zászlós támadások több millió emberéletet követeltek. Amerikai katonákat küldtek a kazár-maffia afganisztáni ópium-érdekeltségei védelmére, de hamis és manipulált izraeli háborúk védelmében is, létrehozva a világ legnagyobb szabadtéri fogolytáborát, az amerikai Gáza II.-őt.


Minél nagyobbak a kazár-maffia erőfeszítései, hogy sarokba szorítsa az amerikai lakosságot és a veteránokat, annál több harag és düh követel bosszút. A világ legnagyobb fegyveres ereje, az amerikai vadászok, fegyvertulajdonosok, veteránok tömege, a honfitársai ellen harcolni nem akaró aktív katonák, akik az utóbb említett veteránokkal együtt jártasak akár a modern fegyverek, akár a távolról gyilkoló technikák használatában, alkalmazásában is, már készülnek az elszámoltatásra, az I. és II. világháborúkért, Vietnámért, Koreáért, az öbölháborúért, Irakért, Líbiáért, és hamarosan a megszállt és kifosztott Európáért is. Nem lesznek egyedül. Ábrahám népét kiszorította a kazár-zsidó, de ne legyenek illúzióik nekik sem... Semmi sem tart örökké.

Az Ítélet Napja közeleg. Az amerikai kazár-maffiát nem tudja megvédeni a korrupt DHS, az LE vagy az FBI Stooges. Az európai kormányoknak nevezett tolvajbandák előre menekülnek, ahogy Izrael is. Hamarosan veszélyessé válik az USA-ban kazár-zsidónak lenni, és a dollár összeomlása után Kanadában és Európában is. Az Eurázsiai Gazdasági Unió ugyanazt kínálja, mint az EU, de a "tervek szerint" sem lesz hosszú életű, mert nem kínál mást, mint egy másik olyan tömörülést, amelyik nem zárja ki az előző összeomlás alatt álló rendszer módszertani elmeit és lezüllesztő résztvevőit. A nemzetközi elszámolóvalutából, az SDR-ből fokozatosan, indirekt módon kiszorított USA még lépéseket tesz Európa elfoglalására, de az Európára kényszerített szankciók miatt elhappolt orosz piacok elfoglalása sem mentheti meg. Az AIIB (Ázsiai Infrastruktúra Fejlesztési Bank) és az Eurázsiai Gazdasági Unió testvérkéje a nyugati döglődő "finanszírozási" rendszernek. A "vonalas gondolkodás" mindig elakad azon a ponton, amikor már háttérismeretekre is szükség lenne, pedig a vonalak összefutnak. Lényeg. hogy a verkli ne álljon le...

A legtöbb "politikainak nevezett szereplő" ringben maradt eddig, de ázsiójuk rohamosan csökken. Egyre vadabbul és gátlásokat levetkőzve próbálnak még nagyobb vagyonra és hatalomra szert tenni, csakhogy hatalmuk alapja az a gój hadsereg, amivel a gójokat elnyomják. Az iszlám terrorállam, az IS, kulcsfontosságú fegyverkereskedelmi és "foglalkoztatási" szempontból, ahogy Ukrajna is. Ha csökken a háborúk száma, lanyhul a fegyverkereskedelem, csökkennek a bevételek. A "nyilvánosságra hozott" IS Törökországot, Európa egy részét és Magyarországot is érintő "állítólagos megszállási terve" újabb bevételeket jelenthet a fegyvergyártóknak. Bár az IS egyetlen offenzívával lesöpörhető lenne a terepről, egyértelmű, hogy nem érdeke egyik érintett félnek sem. A módszer ugyanaz, mint Palesztinában, ahol a zsidók pénzelik a palesztin ellenállókat. Az IS-t az USA látja el fegyverrel, hogy fegyverbe szólíthassa Európa tagállamait, hatalmas bevételeket szerezve a fegyvereladásokból, hadseregek felállításából. Elég átlátszó "ellenséggyártási" trükk a III. Világháborús fenyegetettséggel és riogatással együtt...


Óriási volumenű "ipar" jött létre a félelemkeltésre épülve, de fizetnek a rettegő milliárdos-tolvajok is, bunkereket építtetnek, magánhadseregeket szerelnek fel és tartanak fenn, miközben a háború-iparból szerzett bevételeknek növekedni kell, mert a "fenntartható fejlődés alapja" a "világgazdaság növekedése" (ténylegesen csak a mohóság növekszik). Természetesen ezek a "bevételek" nem elegendőek a kazár-maffia számára. Veszélyeztetni kell a társadalmak gazdasági és pénzügyi biztonságát. Tőzsdei, banki összeomlások előidézésével, mesterségesen okozott krízishelyzetek produkálásával. Látszólag a világ népessége a létért folytatott küzdelemért dolgozik és fizet, de valójában a népesség egyik fele előteremti a javakat, a másik fele meg abból az "iparból" él, amelyik az előzőekben említettek ellen hoz létre háborúkat, krízishelyzeteket, járványokat, betegségeket, éhínséget, konfliktusokat. Azért a természeti kincsek és közpénzek ellopását sem vetik meg, stratégiai és "népességpolitikai", belső feszültségeket okozó fegyvereket faragva belőlük, és nem mellesleg, ezzel is biztosítva jólétüket.
Putyin az USA birodalmi politikájáról beszél az USA-ban betiltott videobeszédében, de nem nevezi "nevén a gyereket". Az USA-t és politikáját, ahogy Európa kormányaiét is, már régóta a kazár-maffia uralja és irányítja... de mint említettem, semmi sem tart örökké...

/Tulok/

Oroszország beutazási tilalmat rendelhet el az ellenséges külföldi politikusokra

Alekszej Zuravlev
Az orosz Rodina párt (Anyaföld – Nemzeti Patrióta Szövetség) vezetője javaslatot nyújtott be az Állami Duma számára azzal kapcsolatban, hogy könnyítsék meg a külföldi állampolgárok kitiltását az országból. Alekszej Zuravljev javaslata alapján a kormány beutazási tilalmat rendelhetne el külföldi politikusok esetében, az adott személy sajtóban és közösségi médiában tett nyilatkozatai alapján.
A szabályozás módosítását az tette indokolttá, hogy a világpolitikában domináns amerikai külpolitikai törekvések miatt egyre több ország politikusai tesznek provokatív nyilatkozatokat, vagy folytatnak nyilvános uszítást az orosz kormány tagjai ellen. Nem egy esetben térségi országok politikusai is nyílt háborús uszítást folytattak, ugyanakkor ezek a személyek törekszenek arra, hogy az oroszországi ellenzékkel kapcsolatban legyenek, és segítsék azt a fennálló rend destabilizálásában.
Oroszország a közeljövőben beutazási tilalmat vethet ki olyan külföldi politikusokra, akik mindenféle “orosz veszélyre” hivatkozva próbálják legitimálni az amerikai hadsereg jelenlétét az orosz határok mentén, vagy nyíltan ellenséges kijelentéseket tesznek Oroszországra vonatkozóan. A monitorozás feladatával megbízott Romszkomnadzor – a javaslat elfogadása esetén – állandó jelleggel figyelni fogja a főbb külföldi kormánytisztviselők és ellenzéki politikusok nagy sajtónyilvánosság előtt tett nyilatkozatait, és aki Oroszország elleni uszítást folytat, annak nevét automatikusan feketelistára teszik, valamint elrendelik ellene a beutazási tilalmat.
Ez elsősorban azokat a nyugati politikusokat fogja kellemetlenül érinteni, akik előszeretettel folytatnak háborús uszítást, és miközben a háború okán a nyugati fegyvergyártó cégek gazdagodnak, ők tisztán üzleti szempontból továbbra sem találnak kifogásolni valót Oroszországban, és bővítik saját befektetéseiket az országban. A közeljövőben ezek a “megélhetési hadurak” választás elé lesznek állítva; vagy mérséklik a korábban alkalmazott ellenséges retorikát, vagy beutazási tilalom alá kerülnek és Oroszországban parkoltatott magánvagyonaikat is lefoglalhatják. Fokozottan vonatkozik ez azokra a kelet-európai politikusokra, akik miközben kiszolgálják az amerikai külügyi törekvéseket és közreműködnek a háborús előkészületekben, továbbra is remek befektetési lehetőséget látnak a felemelkedő Eurázsiai Gazdasági Unióban.

https://hidfo2015.wordpress.com/

Ezeken a helyeken növekszik leginkább a cigány népesség: két olyan megye is van, ahol már minden harmadik gyerek cigány.

Demográfiai forradalom zajlik Magyarországon, az iskolások között a pedagógusok jelzése alapján két olyan megye is van, ahol minden harmadik gyermek cigány származású. Népességrobbanás látszik, és nem csak keleten, a Dunántúlon is - olvasható a hvg-ben.

Az HVG Papp Z. Attilának , a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Kisebbségkutató Intézete igazgatójának kutatását idézi. A kutató cselesen kerüli ki azt az 1993-as szabályt, miszerint nem lehet közvetlenül adatokat gyűjteni a cigány gyermekekről. Az országos kompetenciamérés során ugyanis a pedagógusoknak meg kell becsülniük a hozzájuk járó roma diákok arányát. Eszerint országosan 15 százalék a gyermekek között a romák aránya, van azonban néhány kiugró adat. A főváros VIII. kerületében a gyermekek 43 százaléka cigány származású és a VII. kerületben is messze az országos átlag feletti, 28 százalék ez az arány. Összesen hét kerületben tíz százalék feletti a roma diákok aránya, a főváros összességében pedig 8,6 százalék. Az országban 298 olyan iskola van, ahol a cigány kisebbség alkotja a többséget.

kepfeltoltes.hu/150402/20150402110639-page-001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A megyék közül a legmagasabb arányban Nógrádban tanulnak cigány gyerekek (34,3 százalék), majd Borsod-Abaúj-Zemplén következik 32,8 százalékkal, megelőzve Szabolcs-Szatmár-Bereget (28,7 százalék). A korábban legnagyobb arányú roma populációval rendelkező Hevesben 22,5 ez az arányszám, Jász-Nagykun-Szolnokban pedig 20,4 százalék.

A Dunántúlon található Somogy több kelet-magyarországi megyét is megelőz 22,4 százalékos arányával, Baranyában 18,9 százalékkal szintén kiugró a növekedés. Tolnában pedig 16,8 százalék a romák aránya.

Az országban legalacsonyabb arányban Győr-Moson-Sopronban élnek cigány gyerekek (4,2 százalék). Csongrádban az iskolások 5,1 százaléka, valamint Vasban, 5,2 százaléka roma.

Döbbenetes adatok: ahol 10-20 százalékos a cigányok gyerekek aránya, már valamivel gyengébben, ahol még ennél is magasabb az arányuk, ott még ennél is rosszabb teljesítményt nyújtanak a diákok a szövegértés vizsgán.

A 2011-es népszámlálás adataival nem összevethetőek a mostani számok, de a tendenciák már akkor is látszottak. A népszámláláson - önbevallás alapján - 316 ezer romát regisztráltak, ez három százaléka volt a magyar lakosságnak. Erőteljes növekedés már akkor is látszott, ez az adat 153 százaléka volt a 2001-ben mértnek.


Forrás:alfahír

“…ezek a cégek mind tudják, hogy érvénytelen a szerződésük, és elbuknák a pert…” Tehát: akihez BEHAJTÓ érkezik BÁRMIFÉLE JELLEGŰ KÖVETELÉSSEL, elhajtani melegebb éghajlatra, és feljelenteni. (Ettől még persze az adósság nem szűnik meg sajnos!)

A következő néhány hétben a Kúria több autóhiteleket érintő ügyben hoz döntést. Az Origo Bihari Krisztina ügyvéd segítségével cikksorozatban járja körül a témát. A jogszabályi háttér után most a végrehajtásról és a behajtókról esik szó.
Jelenleg felmondási moratórium van, tehát addig, amíg a bankok nem számolnak el, nem mondhatják fel a hitelszerződéseket sem. Ha ilyen jellegű papírt kapunk a banktól, az ügyvédnő azt tanácsolja: írjunk vissza a hitelintézetnek, hogy a felszólításukat a vonatkozó jogszabályra (2014. évi XL. törvény 45. paragrafusának 2. bekezdése) hivatkozva érvénytelennek tekintjük.
A pénzintézet is csak egy cég
A bank ugyanis addig nem tudja felmondani a hitelszerződést, amíg nem tudja megindítani a végrehajtási eljárást, végrehajtás pedig csak lezárt jogügylet után indítható. A pénzügyi intézmény csak akkor mondhatja fel a fogyasztói kölcsönszerződést, ha az elszámolást már elküldte a fogyasztónak.
A gépjárműves szerződéseknél nincsen végrehajtható papír, ha pedig nincsen ilyen okirat – fizetési meghagyás vagy egy elbukott per utáni jogerős ítélet –, akkor a bank nem tudja elvinni a gépjárművet sem, mondta Bihari Krisztina, aki szerint olyan, hogy behajtó mint jogintézmény nincsen a hatályos jogrendszerünkben. Az emberek sokszor nem tudják, mi a különbség a behajtó és a végrehajtó között: azt hiszik, ha nem fizetnek, rögtön tiltják a fizetésüket, viszik a vagyonukat. Pedig a pénzintézet is csak egy cég, mondta az ügyvédnő.
A végrehajtó az igazságszolgáltatást, a behajtó a megbízóját képviseli
Hiba összemosni a bírósági végrehajtókat a behajtócégekkel, pedig ez gyakran megesik. A behajtók nem minősülnek közhatalmi személynek, és csupán ugyanazokkal a jogokkal rendelkeznek, amivel megbízóik, nem vizsgálnak jogszerűséget, díjazás ellenében szolgáltatást nyújtanak megbízóiknak, közölte korábban a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara.
Mit nem tehet a behajtó?
lopóautó
Általános probléma, hogy az emberek nem tudják, mi az a behajtó. Bihari Krisztina szerint a pénzügyi szektor találta ki ezt a fogalmat: a behajtó körülbelül a megbízási szerződés és a meghatalmazás keretei közé illeszthető be. A hitelintézet nem adhatja ki az adósa adatait, így azt sem, hogy hol lakik, mit vett a hitelből, hol dolgozik, mi a gépjármű rendszáma – ezek mind banktitoknak, ráadásul titokvédelminek minősülő adatok, mondta az ügyvédnő.
A bank általában leszerződik egy behajtócéggel – ezek többnyire követeléskezelő vállalkozások –, de az adóshoz mégsem a cég ügyvezetője megy ki, hanem az adott területre kiküldi egy megbízottját, és továbbadja neki az adós adatait. Az a személy, aki ilyenkor kimegy, semmilyen kapcsolatban nem áll az adóssal, tehát neki végképp nem lehet arra jogosultsága, hogy megtudja, hogy az adós kicsoda, hogy hitelre vett kocsit, hogy mekkora a tartozása – mondta Bihari Krisztina, aki szerint a behajtónak nincsen joga pénzt vagy kocsit elvinni.
Csak a végrehajtó foglalhatja le a kocsit
Egy bukott per az már más eset, ott ugyanis már elképzelhető, hogy van végrehajtási papír is. Szintén más eset az is, ha az adós adott inkasszós felhatalmazást, aláírt egy beszedési megbízást, ugyanis ebben az esetben külön szerződéssel megengedte, hogy hozzáférjen a bankszámlájához, mondta az ügyvédnő. Ebből adódóan letiltás csak akkor lehetséges, ha az adós elbukott egy pert, de ebben az esetben is csak a végrehajtó tudja lefoglalni az adós ingó és ingatlan vagyonát.
A behajtók egyetlen dolgot tehetnek: ingóság vagy gépjármű kiadására egy 21 ezer forint perköltséggel járó pert indítanak. Ha jogos a követelésük, hogy az adós adja ki a kocsit, már mehet is a végrehajtó, mondta Bihari Krisztina. Szerinte ennek a folyamatnak ez az egyetlen törvényes útja, azonban ezt azért nem lépik meg, mert ezek a cégek mind tudják, hogy érvénytelen a szerződésük, és elbuknák a pert.
(Károly Gábor)

Az Egyesült Államok fenyegetést jelent minden szabad és demokratikus országra

NATO
A “The Future of Freedom Foundation” amerikai libertariánus alapítvány elnöke, Jacob G. Hornberger közgazdász kifejtette, hogy a NATO-t már rég fel kellett volna oszlatni a hidegháború végét követően, mert mostanra az amerikaiak idealizálták az amerikai katonai fölényt, és elnéznek amellett, hogy a NATO kulcsszerepet tölt be egyes nem-nyugati országok destabilizálásában és válságok előidézésében.
“Tény, hogy a NATO-t fel kellett volna oszlatni a hidegháborút követően. Ez csak egyetlen ok miatt nem történt meg: hogy állandó jelleggel válságokat idézzen elő az Oroszországgal fennálló kapcsolatokban, és az amerikaiak indokoltnak lássák a folyamatos katonai növekedést, a hidegháborús katonai struktúra fenntartását.”
Miközben az amerikai véleményformálók Oroszország európai “agressziójának” lehetőségéről beszélnek, hallgatnak arról, hogy a NATO rohamléptékben terjeszkedik térségünkben. A közgazdász emlékeztetett arra, hogy a NATO a hidegháború vége óta beolvasztotta a kelet-európai országokat, és megvetette a lábát Oroszország határai mentén. Hornberger szerint soha nem is állt fenn annak lehetősége, hogy Oroszország határai mentén engedélyezné a NATO számára katonai létesítmények üzemeltetését, mint ahogy az amerikai nemzetbiztonsági szolgálat sem engedné, hogy Észak-Korea katonai bázisokat üzemeltessen Mexikó területén, közvetlen az USA határai mellett.
“Milyen fennhatóság alapján jelenti ki az amerikai katonai struktúra, hogy önhatalmúlag jön és a kelet-európai országokat “megvédi” bármilyen vélt külső veszéllyel szemben?” Hornberger hangsúlyozta, hogy még az amerikai katonai beavatkozásokról is csak a kongresszus dönthet, ami nem történt meg, az amerikai beavatkozás Kelet-Európában emiatt az amerikai alkotmány szerint is illegitim módon történik. A közgazdász szerint az amerikai hadsereg kardcsörtetése azzal magyarázható, hogy mesterségesen akarnak válságokat előidézni. Ugyanakkor emlékeztetett George Washington, az Egyesült Államok első elnökének kijelentésére, melyben óva intette az amerikaiakat a túlfokozott militarizmustól, ami szükségképpen a szabadságjogok korlátozásához és a katonai struktúra egyeduralmához vezet a polgári társadalom felett. Hornberger szerint az Egyesült Államok jelenlegi formájában fenyegetést jelent minden szabad és valóban demokratikus országra.
https://hidfo2015.wordpress.com/

“Amerikai” tankok Donbasszban?

Sirokinonál komoly felfedezést tettek tegnap a DNR milicistái.
Egy addig még soha nem látott formátumú tanktípus jelent meg a távolban. Némi tanakodás után arra a megállapításra jutottak, hogy ez bizony egy “Fekete Párduc”! Olyasmi, amivel a valcmanisták eleddig nem büszkélkedhettek.
fp
De tettek más felfedezést is. Egy pribékhorda szétkergetése után a banda vackában amerikai gúnyákra, lőszerekre, meg ellátmánycsomagokra bukkantak. A használati útmutatók angol és lengyel nyelven íródtak.

https://balrad.wordpress.com/2015/04/02/amerikai-tankok-donbasszban/

Támadások kereszttüzében a Hídfő.net

Sok olvasó tapasztalhatta már, hogy az utóbbi napokban elérhetetlen, – a független tájékoztatásával méltán hírnevet szerzett; Hídfő.net.ru oldal.

A szerkesztők elmondása szerint; az oldal támadások kereszttüzében áll, – ezért kellett ideiglenesen felfüggesztenie működését. Jelenleg a szerkesztőség átköltözött egy tartalék szerverre, – így most a Hídfő elérhetősége a következő: https://hidfo2015.wordpress.com/ – Hídfő.net info blog.
Hídfő net info blog
A blogra 2 nappal ezelőtt a szerkesztők a következő tájékoztatást tették föl:

“Technikai problémák, várható változások

Gyors tájékoztatás a kialakult helyzetről: a korábbi gondok megoldása után újabb, ezúttal tisztán technikai jellegű problémáink vannak.
Ebben része volt szándékos károkozásnak is. Dolgozunk a probléma megoldásán; az oldal először régi formájában fog megjelenni, némi tartalomvesztéssel, ez egy esetleges megoldásként szolgál majd, hogy az átmeneti időszakban olvasóink elérhessék a régi tartalmat.
Május környékén a Hídfő kibővítésre kerül, és a korábbi elérhetőségen egy új, korszerűbb, nagyobb kapacitású és gyorsabban frissülő oldallal jelentkezünk. Mivel határozott próbálkozások vannak az oldal átmeneti kiiktatására, a későbbiekben a korábbi irányvonal mentén, de agresszívabb stílusban és károkozóink számára jóval kellemetlenebb formában térünk vissza.”
Addig is elérhetők a Hídfő hírei az info blogján. Még egyszer az elérhetősége: https://hidfo2015.wordpress.com/
Szabad Riport

Dél-Amerikában bezárják az USA összes katonai létesítményét

A Dél-amerikai Nemzetek Uniójának április 10-11-én, Panamában tartandó fórumára központi témává lett nyilvánítva annak kérdése, hogy bezárják az Egyesült Államok összes, dél-amerikai országban üzemeletetett katonai létesítményét. Az amerikai bázisok kérdésének megvitatásáról Ernesto Samper kolumbiai ezredes, a szervezet főtitkára nyilatkozott.
Ernesto Samper
Elmondása szerint a fórumon új alapokra helyezik az Egyesült Államok és a dél-amerikai országok viszonyát, és ennek részeként az USA összes katonai létesítményét bezárják a térségben.
Samper hangsúlyozta, hogy a modern politikában egyik országnak sincsen joga a másiknál magasabb státuszúként feltüntetnie magát, ennél fogva a szankciók alkalmazása is megengedhetetlen. Az ezredes kifejtette, hogy a közelmúltban az Obama-adminisztráció szankciókat hozott Nicolas Maduro venezuelai államfő ellen, arra hivatkozván, hogy az ő személyét Washington nemzetbiztonsági kockázatnak tekinti. A lépést a dél-amerikai országok kollektív módon a belügyeikbe történő beavatkozásnak tekintik, ennek egyenes következménye lesz az USA katonai létesítményeinek bezárása a régióban.
Az április 10-11-i fórumra eddig 31 vezető jelezte részvételét.

https://hidfo2015.wordpress.com/

Nyugati provokatív kérdések és állítások a putyini évfordulón

Dmitrij Peszkov az UNIAN ukrán hírügynökség tudósítójának kérdésére válaszolt az orosz államfő hatalomra jutásának 15. évfordulója alkalmából rendezett moszkvai kerekasztal-beszélgetésen. Az újságíró azt szerette volna tudni, az orosz hatalom miért restelli elismerni, hogy csapatokat küldött a Donyec-medencébe, miközben Vlagyimir Putyin a népszerűsége csúcsán van. „Egyáltalán nem szégyellünk erről beszélni, nyíltan beszélünk róla. Amiről egyes orosz sajtóorgánumok írnak, - és arról írnak, amiről csak akarnak, - azt határozottan cáfoljuk” - mondta erre a szóvivő.

Az orosz csapatok délkelet-ukrajnai jelenlétét szerinte a nemzetközi megfigyelők és „a kijevi hivatalos képviselők” is cáfolják, amivel Peszkov az Európa Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelőire, valamint az ukrán hatalom képviselőire utalt. Orosz sajtójelentések szerint Viktor Muzsenko ukrán vezérkari főnök is kijelentette már korábban, hogy nincsenek orosz katonai alakulatok Ukrajnában.

A BBC orosz nyelvű hírszolgálata kedden interjút közölt egy szentpétervári férfival, aki a donyecki szakadárok egységparancsnokának mondta magát. Az orosz férfi arról beszélt, hogy az orosz hadsereg reguláris csapatai orosz tábornokok és más magas rangú katonatisztek irányításával foglalták vissza a múlt hónapban az ukrán fegyveres erőktől a stratégiai fontosságú kelet-ukrajnai Debalceve városát.

Március elején a Novaja Gazeta című orosz ellenzéki lap egy sebesült burjátföldi katonával készített beszélgetést jelentetett meg. Az Oroszországi Föderációhoz tartozó területről származó fiatalember elmondta, hogy orosz páncélos zászlóalj harcolt a délkelet-ukrajnai Debalcevénél. Az újság korábban is közölt cikkeket az ukrajnai fegyveres összecsapásokban részt vevő orosz katonákról, illetve több orosz katona haláláról.

Az orosz elnöki szóvivő azt is cáfolta, hogy a tavaly március 21-re Ukrajnától elcsatolt Krím félsziget veszteségeket okozna Oroszországnak. Azt mondta, hogy csupán pótlólagos költségek keletkeztek a terület és Oroszország egyesülésével Moszkva számára. Peszkov arra reagált, hogy Alekszej Kudrin volt orosz pénzügyminiszter a moszkvai kerekasztal-beszélgetésen közölte: az orosz gazdaság 3-4 év alatt akár 200 milliárd dollár veszteséget is szenvedhet a Krím elcsatolása miatt.

A terület támogatása évi 6-7 milliárd dollárt jelent az orosz költségvetésnek, de a nyugati szankciók, az orosz gazdaság és hatalom iránti bizalom elvesztése, az ennek következtében fellépő tőkekiáramlás, valamint „az orosz piaci játékszabályok megváltozása” összességében sokkal nagyobb veszteséget okoznak Oroszországnak - mondta a tekintélyes szakember.
Hírfigyelő Szolgálat

Osztrák félelmek a náluk is radikalizálódó iszlámtól

Az osztrák igazságügyi hatóságok attól tartanak, hogy a letartóztatott iszlamista szélsőségesek, akik közül néhányan a szíriai háborúból érkeztek vissza, újabb tagokat tudnak megnyerni a fogházban.
Az osztrák alkotmányvédelmi hivatal szerint az előzetes letartóztatás megfelelő terep az Iszlám Állam szélsőségeseinek ahhoz, hogy új híveket toborozzanak. A belügyminisztérium szóvivője, Karl-Heinz Grundböck szerint a fogházak a radikalizálódás táptalajai lehetnek. Peter Prechtl, a büntetés-végrehajtás vezetője szerint arra kell leginkább figyelni, hogy kivel érintkeznek, sétálnak a fogva tartottak, vagyis elsősorban azt kell megakadályozni, hogy új kapcsolatok jöjjenek létre, új toborzási kísérletek történjenek. Ezerkétszáz fogva tartottja van a bécsi Josefstadt negyedben található Igazságszolgáltatási Intézetnek, ahol 13 feltételezett szélsőségest tartanak fogva, egymástól és a többiektől elkülönítve. Ugyanitt csaknem háromszáz muszlim vallású letartóztatott van. Az intézet iszlám lelki vezetője szerint az elsődleges szempont a megelőzés, azonban ez gyakran idő és pénz hiányában nehézségekbe ütközik. Elmondása szerint arra kell figyelni, hogy a fogva tartottak közül ne váljon senki szélsőségessé.
A lelki vezető hangsúlyozta a felvilágosítás és információátadás fontosságát, amelynek üzenete, hogy az iszlám nem fogadja el ártatlan emberek meggyilkolását. A jelenlegi adatok szerint eddig kétszázan utaztak Ausztriából Szíriába és Irakba, hetvenen tértek vissza, harmincan haltak meg az ottani harcokban és harminchárman kerültek osztrák vizsgálati fogságba. Biztonsági okokból őket több különböző helyen zárták el.

Csak a múlt héten nyolc feltételezett szélsőségest fogtak el Ausztriában, őket azzal vádolják, hogy az Iszlám Államhoz akartak csatlakozni Szíriában. Hétfőn pedig vádat emeltek az alsó-ausztriai Sankt Pöltenből származó 14 éves fiú ellen, aki január óta van előzetes letartóztatásban. A fiú, akit először tavaly szeptemberben, majd másodjára idén januárban vettek őrizetbe, feltehetőleg azt tervezte, hogy robbanószerkezetet helyez el a bécsi Westbahnhof pályaudvaron és aztán Szíriába utazik.


Hirfigyelő Szolgálat

Kínai űrerőmű létesülhet

Hatalmas, napelemes erőművet építene Kína az űrben. Az erőmű komoly mértékben hozzájárulhatna a kelet-ázsiai ország energiaszűkének enyhítéséhez, segítene a károsanyag-kibocsátás visszaszorításában és a hagyományos tüzelőanyagok okozta szmog felszámolásában - sorolja a terv előnyeit az újság összeállításában. A létesítményt egy úgynevezett geoszinkron pályán, 36 ezer kilométerre a Földtől állítanák működésbe. Az erőmű napelemei összességében 5-6 négyzetkilométeren terülnének el az űrben, vagyis tizenkétszer akkorák lennének, mint a pekingi Tienanmen-tér - idézi a Zsenmin Zsipao a Kínai Tudományos Akadémia kutatóit. A szakértők szerint van esély arra, hogy egy ekkora objektum éjszaka szabad szemmel is látható lenne, ez esetben leginkább egy világító csillagra hasonlítana. Energiát termelő képessége napelemegységenként a földi körülmények között üzemelő napelemek kilencszerese lenne, az űrben ugyanis a nappal és éjszaka változása jelentette energiatermelő ingadozás kiküszöbölhető, vagyis az erőmű csaknem folyamatosan - az idő 99 százalékában - képes lenne energiát termelni, és az általa generált energiát mikrohullámokká vagy lézerré alakítva küldené egy földi gyűjtőállomásra. A pontos tervek még nem készültek el, így nem lehet tudni még azt sem, hogy a napelemek egy síkban lesznek elhelyezve vagy tányérformát öltenének.

Az űrbeli erőmű terve a kínai űrprogram hosszú távú célkitűzéseinek között szerepel, ezt megelőzően a kelet-ázsiai ország egy űrállomás felépítését határozta el az évtized végéig. Jövőre, 2016-ban debütál Kína második űrlaboratóriuma, a Tienkung-2, amely a Tienkung-1-et váltja, és annál jóval fejlettebb változat. A soron következő holdmisszióra, a Chang’o-5 2017-ben kerül sor, amelyet 2018-ban a Chang’o-6 expedíciója követi majd, űrhajóst csak ez után küldenének az égitestre. Holdbázis építését is tervezi Kína, egyelőre részletek és pontos dátum közlése nélkül.
Hírfigyelő Szolgálat

A modernkori iszlám, a dzsihadizmus megjelenése?

Integráció, asszimiláció, disszimiláció, iszlám Közép- és Dél-Európában.... Asszimilációs, disszimilációs trendekről, az európai iszlám irányzatairól és az európai integrációs politikáról esett szó az Európa 9/11 konferenciasorozat második rendezvényén, melyet a Biztonságpolitikai és Honvédelmi Kutatások Központja szervezett a közelmúltban, Budapesten. Régen az iszlám vallás gyakorlása korántsem volt olyan népszerű, mint manapság. A mecseteket jellemzően kevesen látogatták, a lakosság jelentős része nem gyakorolta aktívan a vallását, hitét. Mára azonban fordult a helyzet, ami annak is köszönhető, hogy protestvallás lett. Ma már az sem ritka, hogy az imára gyűlő tömeg a forgalmat is feltartja.

CSEHORSZÁG - A cseh iszlamofóbia megjelenése, az iszlamofób mozgalmak, pártok... Itt a muszlimellenesség nem vallási alapokon nyugszik. Bár van némi történelmi előképe, olyan indulatokat sosem keltett, mint manapság. Csehországban nem él nagyszámú muszlim kisebbség, így a velük szemben megnyilvánuló ellenségességet negatív tapasztalatokkal sem lehet magyarázni. Az első mecsetet a kilencvenes években kezdték építeni, ami vihart is kavart akkoriban. Az euroszkeptikus Vaclav Klaus nem meglepő módon támogatta, a szociáldemokrata Milos Zeman pedig nyíltan iszlamofób, aki választási programjába is beleírta, hogy megtiltaná mecsetek építését Csehországban. A hangvétel része ugyanakkor – szemben számos közép-európai szélsőjobbos párttal − a lojalitás az izraeli jobboldallal, így hangsúlyozza, hogy soha, semmilyen körülmények között nem támogatja a palesztin törekvéseket. Az iszlamofób hangulatról országszerte szélsőséges kampányok gondoskodnak, amelyek része például annak követelése, hogy a muszlim étkezéshez szükséges, úgynevezett „halal” élelmiszereket tiltsák ki a cseh üzletekből, illetve a mecsetek falainak összefirkálása és az iszlámellenes tüntetések.

DÉL-EURÓPA - A Balkán muszlim lakosságának jellemzői. Az itteni muszlim közösségek alapvetően különböznek a nyugat-európaiaktól. A Balkánon az iszlám vallásnak a török hódítás következtében történelmi gyökerei vannak. A Török Birodalom XIX. századi Balkánról való kiszorulásával elkezdett megváltozni a térség vallási összetétele. A háborúkkal járó etnikai tisztogatások megtizedelték az ekkor már kisebbségben lévő muszlimokat, akik közül sokan kerestek menedéket Törökországban vagy más iszlám országokban. Ma, miközben Nyugaton fiatalokból álló közösségek alakulnak ki és terjednek, a Balkánon az iszlám közösségek elöregednek. Ez a rossz gazdasági helyzet következtében meginduló elvándorlásnak köszönhető. Európa egyes területein történelmi gyökerei vannak az iszlámnak, de kockázatot még a Balkánon is csak mostanában kezdett jelenteni, amiben komoly szerepük volt a nyugati hatalmaknak is. A balkáni muszlimoknak nem sok politikai kapcsolatuk volt a külvilággal, leszámítva Törökországot, amelyre egyfajta anyaországként tekintettek. A kilencvenes években változott meg a helyzet, amikor a jugoszláviai polgárháború mindent felforgatott. Ekkor például Szaúd-Arábiából is érkeztek Macedóniába, Boszniába, Szerbiába „hivatásos” forradalmárok. A függetlenné vált korábbi tagállamokban, Koszovóban, Montenegróban a problémát súlyosbítja a szegénység és a működő államgépezet hiánya. Az albán vagy akár a bosnyák állam közel sem elég erős és szervezett ahhoz, hogy a szélsőségesek szervezkedését meg tudják fékezni: ennek a következménye, hogy a Balkánról érkező szélsőségesek feltűntek már a Szíriában működő halálbrigádokban is. A nyugat-európai multikulturális politika következtében lezajlott identitásvesztés miatt a bevándorlók jószerével nem is láthatják, hogyan kellene integrálódniuk.

A modernkori iszlám, a dzsihadizmus megjelenése?

http://jovonk.info/2015/04/02/modernkori-iszlam-dzsihadizmus-megjelenese

Józsi bácsi és a Quaestor

Józsi bácsi bemegy a Quaestor-hoz kötvényt venni 2 millió forintért, de azért egy kicsit bizonytalan, ezért megkérdezi:
-Aztán, ez a kötvény biztonságos?
-Persze, egy óriási cégcsoport áll mögötte hatalmas vagyonnal és rengeteg ügyféllel.
-Na jó, de mi van, ha ez a hatalmas vagyon mégis eltűnne, akkor mi lesz a pénzemmel?
-Ó, akkor se kell aggódni, mert a BEVA biztosítás 6 millió forintig garantálja, hogy Ön ebben az esetben is megkapja a pénzét.
-Na jó, de mi van akkor, ha a BEVA is tönkremegy?
-Azért ez már nagyon valószínűtlen, de ebben az esetben a Kormány garanciát nyújt a visszafizetésre.
Józsi bácsit ez sem nyugtatja meg.
-És ha a kormány is megbukik?
-Na most őszintén, Önnek ez nem érne meg 2 millió forintot?