2015. január 28., szerda

Oroszországot nem érinti a SWIFT lekapcsolása

A Bank Rosszija bejelentette, hogy a tél elején elindított egy új szolgáltatást annak a programnak a kiváltására, ami korábban a nyugati SWIFT rendszert használva továbbította a pénzügyi üzeneteket az országon belül. Ezt az orosz központi bank weboldalán jelentették be.
A sajtóközlemény szerint "egy ilyen rendszerre való igény azt követően nőtt meg, hogy a Nyugat és Oroszország közti viszony megromlott. Egyes európai politikusok arra szólítottak fel, hogy az orosz bankokat kapcsolják le a SWIFT rendszerről." Ugyan a SWIFT állásfoglalása szerint nem tervezik, hogy csatlakoznának az Oroszország elleni szankciókhoz, a bizalom ennek ellenére végleg megszűnt. Az orosz politikusok szerint a SWIFT akkor is lekapcsolhatja az országot a hálózatról, ha nem akarja, mivel a SWIFT az Európai Unió jogi rendszerének része, az európai hatóságok kötelezhetik ilyesmire, ha a "nemzetközi közösség" részéről nyomás alá kerülnek (a "nemzetközi közösséget" nem mint az országok összességét kell értelmezni, hanem a nemzetek között létező tényleges közösséget, tehát a globálisan tevékenykedő befolyásosabb pénzemberek közösségét).
A központi bank a közleményben azt is megjegyzi, hogy a hazai fejlesztésű program teljes egészben kiváltja a SWIFT szolgáltatásait, annak minden szolgáltatásával versenyképes. Tehát amennyiben a nyugati országok lekapcsolják Oroszországot a SWIFT rendszerről, az nem gyakorol nyomást az orosz gazdaságra, mindössze annyi történik, hogy a kisebb bankokat is ösztönözni fogja az új rendszerre áttérésre.
Hídfő.net.ru | Bank Rosszija
A közlemény amiatt jelent meg, mert a napokban kiszivárogtak hírek arra vonatkozóan, hogy az Európai Unió holnap (29-én) elrendelheti Oroszország lekapcsolását a SWIFT rendszerről. Ugyan egy ilyen lépésnek a fentiek miatt tényleges hatása nem lenne, maga a hír alkalmas lenne arra, hogy a befektetők körében riadalmat okozzon, és előidézhetett volna egy újabb vagyonkimentési hullámot.
Az orosz bankok által használt, a közlemény szerint már érvényben lévő rendszer az Eurázsiai Gazdasági Unió pénzrendszerének alapját képezi, annak összehangolása a tagállamok bankjaival jelenleg folyamatban van. Az új pénzügyi rendszer alternatívát jelent minden, a nyugattal hadilábon álló (vagy a függetlenedést fontolgató) ország számára. A magyar kormánynak mindent el kell követnie, hogy Magyarország mihamarabb csatlakozhasson ehhez az új pénzrendszerhez, mert a nyugattól való tényleges függetlenedés esetén Washingtonban gyakorlatilag egyetlen gombot kellene lenyomni, hogy a magyar bankrendszer működésképtelenné váljon, és egymillió ember vonuljon utcára, amiért a bankautomatákból nem tud hozzájutni a saját fizetéséhez. Magyarország nem rendelkezhet független külpolitikával, ameddig a magyar bankrendszer a SWIFT rendszert használja. A Rosszija Bank által bevezetett szolgáltatás alternatívát jelent, az arra való átállás immunitást adhat Washington gazdasági támadásainak egy részével szemben.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/28/oroszorszagot-nem-erinti-swift-lekapcsolasa

A bolgár árulás

Bulgária azt tervezi EU-USA nyomásra, hogy Oroszország helyett Lengyelországgal újíttatja fel MiG-29B Fulcrum vadászbombázó repülőgépet, jelentette be Nikolaj Nencsev védelmi miniszter. A hivatalos indok az orosz árak elszaladása, a miniszter szerint az orosz fél, az állami ellenőrzés alatt dolgozó RSK MiG ugyanis túl drágán vállalja csak a bolgár MiG-ek nagyjavítását és üzemidő-hosszabbítását. Ráadásul a költségeket növeli az orosz oldalon közbeiktatott számos közvetítőcég is. 2006-ban 12 MiG-29 vadászbombázó és 4 MiG-29UB gyakorló repülőgép nagyjavítása 48 millió dollárba került.

A 2010-es, legutóbbi védelmi beszerzési tervek 50 millió levát (28,6 millió USA dollár) irányoztak elő a MiG-29-esek nagyjavítására, míg 100 millió levát (57,2 millió dollárt) használt nyugati vadászbombázó repülőgépek beszerzésére különítettek el.

Roumen Radev tábornok, a légierő vezérkari főnöke még 2014 októberében jelezte, a bolgár MiG-ek további üzemeltetése 2029-ig közel akkora összeget emészt fel, mint ha nyugati vadászbombázókkal váltanák fel őket. Ha a kormány a MiG-29-esek továbbéltetése mellett dönt, akkor viszont hamarosan cselekednie kell. A jelenlegi szerződés ugyanis 2015 szeptemberében lejár. A kormány jelenleg is tárgyalásokat folytat a szintén NATO-tag Lengyelországgal a gépek nagyjavításáról és „igen kedvező" árajánlatot kaptak. Ez szintén az oroszok elleni szankciók része szintúgy, mint a már korábban hírrül adott Déli Áramlat bolgár elszabotálása volt. Na de ha nem hát nem. Oroszország ebbe sem fog valószínűleg belerokkani.

Radev tábornok 2015 első negyedévében az Egyesült Államokba utazik, s ekkor szóba kerülhet a használt amerikai vadászgépek beszerzésének kérdése is. A válasz itt is van...kedvezően!
Gölöncsér Miklós

A Capable Logistician 2015 NATO gyakorlat Magyarországon?

A gyakorlat célja a nemzetközi erők logisztikai támogatásának NATO-elvek alapján történő egységesítése, eljárások kidolgozása, képességek kialakítása, s a partnerországok közötti együttműködés erősítése. Magyarország a gyakorlat fogadó nemzetként teljes körű biztosítási, és befogadó nemzeti támogatási feladatokat lát el - demonstrálva a magyar haderő ilyen irányú támogató képességeit -, emellett vezető szerepet vállal más funkcionális területeken is, mint például a logisztikai információs rendszerek működtetése.

A Capable Logistician 2015 gyakorlat indító rendezvényeként műveleti és harcászati szintű törzsvezetési gyakorlatot tartanak Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsokságon január 26-30 között, több mint száz hazai és külföldi logisztikus katona részvételével. Fő feladatuk, hogy a V4 országok vezetésével, NATO elvek szerint teszteljék a nemzetek által létrehozott Összhaderőnemi Logisztikai Támogató Egység Parancsnokság működését.

Június 8-19. között válságreagáló műveletekre épülő, nagyobb létszámú nemzetközi erőt felvonultató gyakorlatra is sor kerül Várpalota és Pápa térségében, ahol a gyakorlatban való alkalmazási képességeikről kell számot adniuk a 12 ország katonáinak.

Készülnek! Itt! A NATO! A rossz elkötelezetségű Magyar Honvédséggel karöltve!
Készülünk, de kinek az oldalán?


Hírfigyelő Szolgálat

Frontjelentés

Vladiszlav Szeleznyov elmondása szerint a szeparatisták 120-szor lőtték az ukrán katonai állásokat mintegy harminc településen. A legtöbb támadást a stratégiai jelentőségű Debalceve város ellen intézték, amely fontos vasúti csomópont Donyecktől mintegy ötven kilométerrel északkeletre - tette hozzá. A szóvivő azzal is vádolta a keletieket, hogy hat olyan települést lőttek, ahol nincsenek is ukrán katonák. Na ez kacsa...

Az ENSZ adatai szerint a fegyveres konfliktusnak tavaly április óta már ötezernél több halottja van. Kelet-Ukrajnában a legsúlyosabb harcok dúlnak azóta, hogy a szemben álló felek tavaly szeptemberben tűzszünetben egyeztek meg. A kelet-ukrajnaiak offenzívát indítottak Mariupol kikötőváros ellen, és azt hangoztatták, hogy bekerítik Debalcevét, ahol a leghevesebb összecsapások voltak.

A Mariupol elleni rakétatámadás háborús bűncselekmény volt, mert szándékosan civilek ellen irányult - állítja egy ENSZ-tisztségviselő a Biztonsági Tanácsnak az ukrajnai helyzet miatt összehívott rendkívüli ülésén. Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megvizsgálta a becsapódások okozta tölcséreket, és megállapította, hogy a rakétákat az oroszbarátok kezén lévő területről indították el - mondta Jeffrey Feltman, a világszervezet politikai ügyekben illetékes vezető tisztségviselője. Na, persze. Miért lőnék saját népüket, mikor a támogatásukat élvezik.... A mai jelentések szerint 9 nyugat-ukrán katona vesztette életét, és 29 sebesült meg az elmúlt 24 órában az oroszbarátok ellen vívott kelet-ukrajnai harcokban - közölte január 27-én, tegnap a nyugat-ukrán fegyveres erők főparancsnokságának szóvivője.


Gölöncsér Miklós
A legfrissebb jelentés szerint Donbasszban “fokozódik a helyzet”! Hírszerzési adatok azt tanúsítják, hogy a kijevi junta iszonyatos erőket-valószínűleg az utolsókat-vonja össze a donbasszi frontokra. Özönlik a latorhorda és a haditechnika. Megfigyelők elképedve számlálgatják-latolgatják a mennyiséget: honnan volt még képes a latorhatalom még ennyi technikai eszközt összegereblyézni?

Donyecktől északnyugati irányban a valcmanisták minden erejüket megfeszítve támadják (Пески)Peszkit. Be is törtek délelőtt a településre. Rendkívül heves utcai harcok zajlanak. (Авдеевкa)Avgyejevkában és (Марьинкa)Marinykában úgyszintén dúlnak az utcai harcok. Ez a stílus viszont valódi mészárszék Nyalókakirály zsoldosai számára, akik helyismeret nélkül erőlködnek-de erőlködnek. Avgyejevkában hirtelen egy milicia által ostromlott házból fehér textilt kezdtek lobogtatni. A milicisták nem kis meglepetésére a nagypapa egy sebesült latortól szerzett egy Kalasnyikovot. A “meló elvégeztével” aztán nem mert előbújni. Inkább megadta magát. Csak attól tartott, hogy amíg előkerül a fehér rongy… De megoldódott a helyzet.
csau
Ráadásul Avgyejevkától Nyugatra ismét rázendített a valcmanista latortüzérség, és mostmár kizárólag Donyeck lakott területei lövik.
(Углегорск)Uglegorszkban helyi lakosok beszámolói szerint ma délelőtt sok latoréletet követelő összecsapások törtek ki a jobbszektoros büntetőkülönítményesek és a Nemzeti Gárda katonái között.
(Дзержинск)Dzserzsinszk valcmanista latortüzérsége ismét aktivizálta magát a mai napon “gorlovkailag”! Gorlovkában ma nyolc civil halt bele a tüzérségi támadásokba.
rak
Gorlovka ma: “Konyhai csendélet Uragan-rakétával”
(Докучаевск)Dokucsajevszk és (Еленовкa)Jelenovka úgyszintén a valcmanista latortüzérség “áldásainak” volt-van kitéve. (Стаханов)Sztahanov úgyszintén.
A (Дебальцевo) gyebalcevoi katlanban elkeseredett védekező harcokba kezgtek Valcman zsoldosai. A város délkeleti részéből megpróbálták ma kiszorítani a már ott teret nyert népfelkelőket. Az attak rettenetes veszteségek “eredményeként” kifulladt, és most számolgatják a kudarcot.

(Марьянкa)Marjankában késő délutánra stabilan megvetette lábait a milicia.
(Бахмуткa)Bahmutkánál, (Крымскоe)Krimszkojénál és (Нижне)Nyizsnyénél tüzérségi támogatással segített latortámadást vertek vissza délután a népfelkelők.

https://balrad.wordpress.com/2015/01/28/donbassz-mai-napja-4/

Kína anyagi segítséget ad Ukrajnának

Ukrajna és Kína több mint 8 millió dollár értékű technológiai és gazdasági együttműködést kötött, ami lehetővé teszi, hogy Kína szükség esetén vissza nem térítendő anyagi segítséget nyújtson a kijevi kormánynak.
Hídfő.net.ru | Jüan
Az ukrán gazdasági fejlesztési és kereskedelmi minisztérium szerint az új együttműködésnek köszönhetően már meg is kötötték az első szerződéseket, melynek részeként Kína több mint 50 millió dollárt adhat Kijevnek bizonyos projektek megvalósítására. A forrásokat az egészségügyre és oktatásra fordítják, cserébe Kijev vállalta, hogy a jövőben több téren is államközi megállapodásokat kötnek Kínával.
A megállapodást kedden írta alá Igor Veremij ukrán gazdasági fejlesztési miniszter-helyettes, és Kína ukrajnai nagykövete, Csang Hszi-jun. A dokumentumok aláírásáról egy korábbi találkozón született döntés a davosi Világgazdasági Fórumon, ahol Petro Porosenko ukrán államfő és Li Ko-csiang kínai miniszterelnök személyesen találkozott.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/28/kina-anyagi-segitseget-ad-ukrajnanak

Az Európai Tanács a tagállamokat megkerülve kiszolgálja az amerikai érdeket

A tagállamok megkérdezése nélkül, Washington vélt elvárásait is túlteljesítve adott ki az Európai Tanács egy nyilatkozatot, amiben elítéli a Mariupol környékén történt rakétatámadást, és azért Oroszországot teszi felelőssé. Alexisz Ciprasz görög kormányfő ugyanakkor jelezte, Görögország nem járult hozzá az Oroszország elítélését tartalmazó nyilatkozathoz, ezért valótlan az állítás, miszerint a tagállamok 28 vezetője elfogadta volna az elítélő nyilatkozatot.
A történtek rámutatnak, hogy az Európai Unió a tagállamok állásfoglalásait megkerülve próbál látszólag önálló külpolitikát folytatni, ami a gyakorlatban teljes mértékben alá van rendelve az amerikai külügy törekvéseinek.
Hídfő.net.ru | Alekszisz CipraszAlexisz Ciprasz. Felvállalta, hogy függetlenedni kell az Európai Uniótól - megválasztották
Miközben az Európai Unió Washington külpolitikáját szolgalelkűen kiszolgálja, Magyarország nincs egyedül a keleti nyitás politikájával. A választásokat követően Gabriel Avramidisz, a Független Görögök párt képviselője bejelentette, hogy Görögországnak geopolitikai fordulatot kell tennie, és a "nyugati szövetségesek" helyett az Oroszországi Föderáció felé kell fordulnia. A párt vezetője, Panosz Kammenosz a választások előtt egy héttel Moszkvába látogatott, ahol többek között Aleszej Puskovval, az Állami Duma külügyi bizottságának vezetőjével találkozott. Azt megelőzően pedig az orosz mezőgazdasági miniszter, Nyikolaj Fjodorov kijelentette, hogy Görögország mentesülhet az orosz szankciók alól, ha kilép az Európai Unióból.
A miniszter nyilatkozata szerint amennyiben Görögország kilép az EU-ból és mentesülnek a szankciók alól, ez a mentesség 30 éven át fennáll majd, függetlenül a politikai körülményektől. Oroszország üzleti lehetőséget ajánl Görögországnak, ami ahelyett, hogy az Európai Unió felvásárló-piaca lenne, stabil piacokat, garantált exportlehetőséget szerezhet az Eurázsiai Gazdasági Unióban.
Görögország amiatt merte felemelni hangját az Európai Tanács nyilatkozatával szemben, mert többé nem kerül elszigeteltségbe az ország, ami kilép az Európai Unióból. Az Európai Unióra 2015. január 1. óta van alternatíva. Ez a lehetőség más országokra is vonatkozik. Kirill Koktis, a Moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézete politikaelmélet tanszékének docense egy hete felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország csak addig lesz az Európai Unió tagállama, ameddig a kelet-európai országok el nem jutnak arra a pontra, hogy az uniós tagság térségi viszonylatban elkezd több veszteséget jelenteni, mint profitot. A politikai elemző szerint Oroszország törekedni fog arra, hogy Magyarország számára jövedelmező legyen a szorosabbra fűzött kapcsolat, hogy így mentesíthessék a magyar gazdaságot az uniós tagság káros hatásai alól. Ugyanez a helyzet áll fenn Görögország esetében is: mentesülnek az Európai Unióval fennálló függőség alól, így egyre hangosabban jelenhet meg a nemzeti érdekérvényesítés.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban kijelentette, hogy "új típusú külpolitikát kell folytatni, amiben kizárólag a gazdasági érdekek érvényesülnek". Az Európai Uniónak csak ipar nélküli felvásárló-piacokként van szüksége a kelet-európai országokra, építő jellegű gazdasági alternatívát nem tud nyújtani. Ehhez nagyban hozzájárul az a tény, hogy az európai intézmények gyakorlatilag az amerikai külügy érdekérvényesítő eszközeivé degradálódtak.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/28/az-europai-tanacs-tagallamokat-megkerulve-kiszolgalja-az-amerikai-kulpolitikat

Vajon a következő gazdasági válság elhozza a világkormányt?

Joseph Candel: Ahogyan ezt már számos alkalommal kiemeltük, a világban bekövetkező válságok előkészítik a terepet a Világkormány és annak majdani vezetője, az Antikrisztus előtt, aki így a világ megváltójaként állhat elő a megoldásokkal, azokra a problémákra, amiket jórészt neki és követőinek köszönhetünk.
„Az ő helyére áll egy gyalázatos. Nem úgy adják neki a királyi méltóságot, hanem váratlanul jön, és a királyságot csellel szerzi meg. … Zavartalanul eljut a leggazdagabb tartományba is, és olyat tesz, amilyet sem elődei, sem ősei nem tettek. Prédát, zsákmányt és kincseket osztogat híveinek…” Dániel 11:21-24
world_government3

Sokak számára ismert tény, hogy a globális elit szerint egy kiterjedt gazdasági válság jelentős lépés lenne az Új Világrend, más szóval egy egységes világkormány megalakítása felé.
David Rockefeller már 1994-ben a következőket mondta:
„Egy globális átalakulás küszöbén állunk. Csupán a megfelelő válságra van szükség ahhoz, hogy a nemzetek elfogadják az Új Világrendet.”
Arra nem tért ki, hogy milyen válságra gondolt, de egy gazdasági válság sokak szerint egész jól megfelelne e célra.
2008-ban, Gordon Brown, Nagy-Britannia akkori miniszterelnöke azt mondta, hogy
„A nemzetközi pénzügyi válság különleges lehetőséget biztosított a világ vezetői számára, hogy egy igazán globális társadalmat hozzanak létre.”
Tehát szerinte a 2008-ban elindult, sokakat tönkretevő pénzügyi válság kitűnő lehetőség.
Ez a (Barack Obama volt vezérkari főnőkéről elnevezett) Rham szabályként ismertté vált elvhez hasonlít, ami leegyszerűsítve valahogy így hangzik: A politikusoknak tanácsos a válságokat kihasználva bevezetni az olyan népszerűtlen törvényeket vagy programokat, amelyeket normális körülmények között senki sem fogadna el.
2012-ben Nigel Farage, az Európai Parlement képviselője a következőket mondta:
„Nehéz figyelmen kívül hagyni azokat a hangokat, amelyek immár 20 éve mondják nekem, hogy mindezek [a gazdasági válság] mögött olyan emberek csoportja áll, akik egy egységes világkormányt akarnak létrehozni. Próbáltam figyelmen kívül hagyni ezeket a hangokat, hangsúlyozva, hogy „Ne adjunk túl sok hitelt az összeesküvés elméleteknek,” de meg kell mondjam, a [világkormány] lassan itt van az orrunk előtt.”
2014 novemberében pedig tényleg az orrunk előtt volt, amikor az úgynevezett „bukáshoz túl nagy” bankok, a G20-ak jóvoltából, áthárították a bankok hibás döntéseinek felelősségét a betétesekre.
Létezik-e ennél egyértelműbb jelzés arra, hogy a világ legnagyobb bankjai globális gazdasági válságra számítanak?
Körülbelül ezzel egy időben az olaj ára zuhanásnak indult, ami igen negatív hatással volt Oroszország, Irán, Venezuela és néhány afrikai ország gazdaságára. Az olcsó üzemanyagárak természetesen bizonyos tekintetben pozitívumnak számítanak a hétköznapi emberek számára, mára azonban láthatóvá vált, hogy több szövetségi állam, például Texas, Louisiana, Oklahoma és Észak-Dakota bajban vannak emiatt.
A csökkenő olajárak miatt számos amerikai nagyvállalat komoly bevételkieséssel kénytelen számolni. Az amerikai olajipari cégek számára sokkal költségesebb az olaj kitermelése, mondjuk Szaúdi-Arábiához, az Egyesült Arab Emirátusokhoz, Kuvaithoz vagy Irakhoz képest. Egyes cégek felhagytak az új kutak létesítésével, mások komoly létszámleépítéseket terveznek, megint mások pedig már a hiteleiket sem képesek törleszteni és mondani sem kell, hogy részvényeseik semmilyen osztalékra nem számíthatnak.
Az olajiparban jelentkező problémák pedig más területekre is kihatnak az Egyesült Államokban, hiszen most kevesebb csővezetékre, pumpára, motorra, stb. van szükség, az ezeket gyártó cégeknek pedig kevesebb alkalmazottra, és így tovább.
Amit biztosan tudunk, hogy a világ hatalmasai világkormányt akarnak, és úgy gondolják, hogy egy válság, talán éppen egy gazdasági válság, megteremtheti az ehhez szükséges körülményeket, amelyek beálltával enyhülhet vagy teljesen megszűnhet a népellenállás és mindenki elfogadja a felajánlott megoldást.
A terep készen áll: a bankok áthárították az esetleges csődökből adódó pénzügyi felelősséget, az olaj ára a padlón és bár ebben nincs egyetértés, sokan úgy gondolják, hogy a következő válság felhői már felettünk vannak.
Forrás: Prophecynewswatch.com

Jen Psaki nem tudott válaszolni az újságírók kérdéseire

Jen Psaki amerikai külügyi szóvivő nem tudott válaszolni az újságírók azon kérdésére, hogy Kijev megszegte-e a minszki megállapodást. Psaki az ukrán konfliktus kapcsán tartott sajtótájékoztató alkalmával több alkalommal is kitért az egyenes válaszadás elől, és kitérő válaszokat adott.
Az újságírók arról kérdezték a külügyi szóvivőt, hogy mi az amerikai külügy állásfoglalása arról, Kijev megszegte-e a minszki megállapodást, vagy csak a felkelőket vádolják-e a megállapodás megszegésével? A szóvivő azt válaszolta, hogy "Mindkét félnek tiszteletben kell tartania a megállapodás feltételeit". Az újságíró újbóli kérdése már úgy szólt; "a kormányzat ragaszkodik-e ahhoz az állításhoz, hogy az ukrán kormány soha nem szegte meg a minszki megállapodást?" Az egyesebb kérdésre ismét kitérő válasz született - "mint mondtam, mindkét féltől elvárjuk a protokoll betartását".
Hídfő.net.ru | Jen Psaki
Az újságírók arról kérdezték a külügyi szóvivőt, hogy az amerikai kormány mindeddig nem fogalmazott meg olyan vádakat Kijevvel szemben, hogy megszegték volna a minszki megállapodást, miközben a felkelőket több alkalommal is vádolták ezzel. "Ez arra vezethető vissza, hogy a kormány nem szegte meg a minszki egyezményt?"
Válasz helyett Psaki felajánlotta, hogy konkrét esetekre választ ad, mire az újságíró válaszul a volnovakai esetet hozta fel, ahol egy buszmegállóban állva nyolc civil vesztette életét az ukrán hadsereg rakétatámadásában. A szóvivő szerint "az ügy kivizsgálása még folyamatban van", és az Egyesült Államok "készen áll arra, hogy elítélje bármelyik felet", ha az felelős a halálesetekért.
A sajtótájékoztató végén újra felmerült a kérdés, hogy Kijev megszegte-e a minszki megállapodást, amire a szóvivő azt válaszolta, hogy "nem akar feltételezésekbe bocsátkozni".
Az újságíró emlékeztetett, hogy a minszki megállapodás szerint a ukrán csapatok ki kell vonják a nehézfegyverzetet a frontvonalról, de ez mindeddig nem történt meg. Psaki szerint az ukrán csapatok "a helyzetet figyelembe véve" nem vonták ki a nehézfegyverzetet. Szerinte "figyelembe kell venni a körülményeket." Tehát a szóvivő áttételesen elismerte, hogy Kijev megszegte a minszki megállapodást, de ennek kimondása nem volt engedélyezett számára.
A szóvivő ráadásként azt sem merte egyértelműen kijelenteni, hogy az orosz csapatok jelen lennének Ukrajna területén. Szerinte a milícia orosz fegyvereket és haditechnikai eszközöket használ, amiket Oroszország bocsát a rendelkezésükre. Az újságíró kérdésére azonban Psaki - a nyugati média által is visszhangozott vádakkal ellentétben - nem adta azt az egyértelmű választ, hogy orosz csapatok lennének Ukrajna területén, hanem mindvégig ragaszkodott az "Oroszország által támogatott szeparatisták" kifejezéshez.


http://www.hidfo.net.ru/2015/01/28/jen-psaki-nem-tudott-valaszolni-az-ujsagirok-kerdeseire

Kárpátaljai “magyar” internetes média

“Kárpátalján bújnak ki legtöbben a mozgósítás alól!”

Ebben az MTI-től átvett ordító címmel lehozott cikkben kárhoztatja ki nem mondva Kárpátalja halál elől menekülő magyarságát a magyar nyelvű kárpátaljai hírportál, a karpatinfo.net ma-reggel. Az alábbi képpel illusztrálva a szörnyületet.
katona
Majd így folytatódik az unian kijevi udvari hírügynökség MTI-által hűségesen lekopírozott rosszallás:
“Az ukrán hadsereg vezérkari főnökségének közlése szerint Kárpátalján bújnak ki legtöbben a mozgósítási kötelezettség teljesítése alól, mivel a hadkötelesek jelentős része külföldön dolgozik, de más nyugat-ukrajnai megyékben is gyakori a katonai szolgálat alóli kibúvás.
Oleg Bojko, az ukrán hadsereg vezérkari főnökségének védelmi és mozgósítás-tervezési főosztályvezetője az egy hete kezdődött újabb részleges mozgósítás problémáiról az elnöki hivatalban tartott keddi tanácskozás után a sajtónak elmondta: Kárpátalján van a legnagyobb gond a mozgósítással. Hozzátette: ennek fő oka az, hogy az érintett hadkötelesek jelentős része nem tartózkodik lakóhelyén, mivel vendégmunkásként külföldön dolgozik – adta hírül az Unian hírügynökség.
Bojko azt is közölte, hogy más nyugat-ukrajnai megyékben is gyakori a katonai szolgálat alóli kibúvás, így Ivano-Frankivszk megye két járásában a helyi lakosság akadályozza a hadkiegészítő parancsnokságok munkatársait abban, hogy értesítsék a mozgósítandó személyeket. Elmondása szerint legalább 14 település polgármesterei is támogatják a lakossági megmozdulásokat.
A főosztályvezető kifejtette: a múlt évben a hadkiegészítő parancsnokságok a katonai szolgálat alóli kibúvás miatt háromezer személy ellen kezdeményeztek eljárást az ügyészségi, és közel 50 ezer fő ellen a belügyi szerveknél. A hadkiegészítő parancsnokságok 4,5 ezer személyre szabtak ki adminisztratív büntetést szolgálatmegtagadás miatt – emlékeztetett Bojko.”
A dörgedelmet tegnap egyébként minden valamirevaló “magyar” hírportál lelkesen szajkózta. Érdekes módon azonban egyetlen “fősodratú magyar” hírszolgáltató nem vette magának a bátorságot?-merészséget?-hogy föltegye a kérdést: MIÉRT AKARNÁNAK HARCOLNI KÁRPÁTALJA MAGYARJAI (vagy nem magyarjai) Valcman birodalmáért a távoli Donbasszban?
A Bal-Rad-hoz Kárpátaljáról érkező e-mailekben vissza-visszatérő kijelentés: MI-MAGYAROK!-NEM AKARUNK HARCOLNI AZ OROSZOKKAL, NEKÜNK EHHEZ A HÁBORÚHOZ SEMMI KÖZÜNK!
Ám a karpatinfo.net mintha figyelmeztetni is akarná egy másik főoldali cikkében a menekülőket, hogy ne próbálkozzanak a “kibúvással”, mert…Lesz kapsz!



“Szigorítani akarják a behívás megtagadásáért járó büntetést!”

- kurjantja a portál, mintegy elvenni akarván a kedvet a “kibújástól”! Imigyen:
“A katonai felelősség elkerüléséért járó büntetőjogi felelősség az eddiginél szigorúbb lesz. Az ezzel kapcsolatos szigorító módosítás mind a mozgósított személyekre, mind pedig a mozgósítást végző hivatalos személyekre is kiterjed – jelentette ki Andrij Taranov, az Elnöki Adminisztráció vezetőhelyettese.
Taranov közlése szerint a Büntetőjogi Törvénykönyvet módosítani fogják melynek célja, hogy a mozgósítás megzavarásáért és elkerüléséért járó büntetés elkerülhetetlen legyen – írja a Tsn.ua internetes hírportál.
Ezenkívül a mozgósítással szembeni ellenállásért, dokumentumok megrongálásáért és a mozgósítás meghiúsításáért járó adminisztratív felelősséggel kapcsolatban is módosítás várható.”
Semmi kérdés a továbbiakban sem, hogy MIÉRT KELLENE A KÁRPÁTALJAIAKNAK-MAGYAROKNAK, RUSZINOKNAK, ROMÁNOKNAK, SZLOVÁKOKNAK-az életüket feláldozni Donbasszban egy őrült, emberiség és népellenes latorhatalom érdekei miatt feláldozni?
Nincs értelme bujdosnotok! Dögöljetek meg Valcmanért, Tyahnyibokért, Tyimosenkoért, Ljaskoért! Dögöljetek meg az EU-USA-NATO-latorszövetségért! Dögöljetek meg oligarcháitokért!-de “elbujdosnotok nem szabad”! Mert az hazafiatlan!
https://balrad.wordpress.com/2015/01/28/karpataljai-magyar-internetes-media/

Félmillió magyar külföldön – teljes szakmák menekültek el

…Hogy miért rossz a kivándorlás? Röviden azért, mert az amúgy is elöregedő társadalomból egyre jobban hiányoznak a járulékfizetők. Ez rövid és középtávon bevételi problémákat okozhat az államnak, valamint a GDP-ben is meglátszik a fogyasztáscsökkenés hosszabb távon pedig óriási lyuk marad utánunk a nyugdíjkasszában. Ráadásul az agyelszívás jelensége főleg a magasan kvalifikált szakembereket fölözi le az országból. A kutatások szerint tízszer annyi szakember vándorol ki hazánkból, mint ahányan érkeznek a helyükre. A kivándorlók nagy része fiatal diplomás, a 2009 után kivándorlók csaknem 80 százaléka 40 év alatti.
kulfoldi-munkak-002.jpg
Nagy-Britannia
Korábbi blogunkban írtunk arról, hogy a szigetországban az adószámkérelmek tekintetében először sikerült bekerülnünk az első tízbe (18 ezerrel) a 2011 áprilisától 2012 márciusának végéig vizsgált időszakban. Az utoljára figyelt (2013 augusztusától 2014 szeptemberig) tartó időszakban a kilencedik helyen tanyáztak a magyar állampolgársággal rendelkező kérelmezők.
Figyelemreméltó a kiugrás a román és a bolgár munkavállalók számában, akikkel szemben a tavalyi év elején oldották fel a munkaerő-piaci korlátozásokat. E két csoporton kívül mindenhol csökken az adószámot kérelmezők száma. A magyarok esetében ez 18 százalékos csökkenést jelent. Persze ebben nincsenek benne a feketén foglalkoztatottak, és azt sem tudjuk, hogy mennyi ideig tart a munkavállalás.
uk_nino.png
A következő grafikonon a 2002 óta Nagy-Britanniában adószámot kérelmezők életkori megoszlását láthatjuk, amelyen első ránézésre látható az adószámkérelmek megtorpanása. A migráció természetéből fakadóan legtöbben a fiatal korosztályból vannak, de középkorúak is szép számmal képviseltetik magukat. A 25 és 34 év közöttiek csoportjában csökkenés következett be, míg a 24 év alattiak száma stagnált, ahogy az idősebb korosztályoké is.
uk2.png
Németország
A hagyományos célországnak számító Németországban, a külföldi állampolgárok adatbázisa (AZR) alapján 2013-ban az egy évvel korábbihoz képest 26,3 százalékkal nőtt a magyarok száma. Ez az egyik legnagyobb mértékű növekedés az adatbázisban szereplő összes országot figyelembe véve.
A magyar állampolgárok száma 135 ezer 614-re emelkedett a 2012 végén nyilvántartott 107 ezer 398-ról, ami azt jelenti, hogy több mint 28 ezren vándoroltak ki egy év alatt. A növekedés mértéke alapján összeállítható listán Magyarország Szíria és Románia után a harmadik helyen áll, a 2004-ben csatlakozott EU-tagállamok közül pedig az első.
Ausztria
Ahogy várható volt, Ausztriában a nyári mezőgazdasági és turisztikai idénymunkák idejére elérte a 70 ezret a magyar munkavállalók száma (és ebben a statisztikában csupán a legálisan foglalkoztatottak vannak benne). Ezzel pedig a magyar az egyik legnagyobb migráns közösség a szomszédos országban, amelyben a földrajzi közelség miatt semmi meglepő sincs. A románok és bolgárok térhódítása a tavalyi évben itt is látványos volt.
Ausztriában 2014-ben az összes foglalkoztatott létszáma majdnem 1500 fővel kevesebb lett, a külföldi foglalkoztatottaké viszont 5500 fővel növekedett. A külföldiek aránya már 17,3 százalék az összes munkavállalón belül (egy évvel korábban 16,4, két évvel korábban 15,6 százalék volt).
grau3.jpg
Miért rossz a kivándorlás?
Röviden azért, mert az amúgy is elöregedő társadalomból egyre jobban hiányoznak a járulékfizetők. Ráadásul az agyelszívás jelensége főleg a magasan kvalifikált szakembereket fölözi le az országból. Ezek nagy része fiatal diplomás, a 2009 után kivándorlók csaknem 80 százaléka 40 év alatti. Jelenleg a KSH szerint kb. félmillió magyar vándorolt ki és dolgozik külföldön.
Az agyelszívásnak nevezett folyamat nálunk is tetten érhető: az EU munkaerő-piaci adatbázisa szerint a saját szakmájában legálisan dolgozó munkavállalóból tízszer annyi távozott hazánkból, mint amennyien helyettük Magyarországra érkeztek. EU-s csatlakozásunk óta alig 1000 szakember érkezett hazánkba munkavállalási célból másik EU-s országból, miközben 2014-ig több mint tízezer magasan képzett szakember távozott.
Egy szomorú példa az egészségügyi dolgozók elvándorlása. Az elmúlt 5-6 évben több mint tízezren kértek hatósági igazolást külföldi munkavállaláshoz. Az idei első félévben sem lassult a kivándorlás üteme. A 25 és 29 év közötti, vagyis a szakvizsga előtt álló orvosok közül idén még többen kérték ki a külföldi munkavállaláshoz szükséges igazolást, mint egy éve.
Az orvosok, az ápolók és a gyógyszerészek között legnépszerűbb célországok: Németország, az Egyesült Királyság és Ausztria. Szintén népszerű Írország, Svájc és az északi skandináv országok.
(tenytar)
Bal-Rad komm: A rendszerváltáskor MÁSFÉL ?ILLIÓ MAGYAR munkahely szűnt meg, és megszűntek felvevőpiacaink.
Az EU-s csatlakozásunk csupáncsak a gyarmatosítók betelepülése előtti ajtókitárás volt. Összeszerelő üzemek, meg logisztikai bázisok nem szakképzett, ÉS NEM MAGASAN KVALIFIKÁLT munkaerőt igényelnek, hanem gazdaságos biorobotok tömkelegét. “Hozzá illő gyarmati fizetésekkel”!
Mindezekhez párosult a pénzügyi világválság, majd betetőzte a bajokat a hitelesválság. Mindezek egyértelműen a MAGYAR GAZDASÁG totális hiányára utalnak!
Lehet-e kárhoztatni a kivándorlókat azért, mert egyszerűen csak EMBERHEZ MÉLTÓ MÓDON AKARNAK ÉLNI! Amire “Magyar”országon egyre kevesebbeknek van lehetőségük!
Lehet őket kárhoztatni persze!-csak nincs értelme! Viszont a hatás hamarosan jól érzékelhető lesz! (Ha még eddig valaki nem érzékelte volna eddig.)
Ám a legszomorúbb az, hogy egy Új Magyarország felépítésének a lehetősége csökken minden egyes kivándorlóval. Mert ugyanis a tehetségesek mennek!

Féreg Soros György utasítja az Európai Uniót

Soros György amerikai befektető szerint az Európai Unió újabb 15 milliárd dollárt kell adjon Ukrajnának, hogy az "meg tudja védeni magát" és biztosított legyen az ukrán kormány túlélése. A New York Times hasábjain megjelenő cikk egy másik nemzetközi befektetőt, Bernard-Henri Lévyt is idézte, ők közösen formálják a közvéleményt, hogy az elfogadja az Ukrajnának adott újabb hiteleket. Soros szerint Ukrajna túlélése azon múlik, hogy sikerül-e kedvezőbb befektetési környezetet csinálni, a nyugat emiatt további anyagi támogatásokat kell adjon. A pénzért cserébe az ország gazdaság- és társadalompolitikájának megváltoztatását követelik meg, olyan irányba, hogy az a nyugati befektetők és vállalataik számára kedvező legyen. Soros újra hangsúlyozta, hogy az ukrán kormány pénzelését a "reformok" megvalósításához kell kötni.
Hídfő.net.ru | George Soros
Nemrég egy ukrán politikai elemző felhívta a figyelmet arra, hogy a nemzetközi hitelintézetek valójában nem adtak plusz forrásokat Ukrajna számára. Alexander Okrimenko mérlegre helyezte azon intézkedések költségeit és következményeit, melyeket Ukrajna az IMF feltételeinek részeként hajtott végre, a hitelekért cserébe. Az eredmény igen lesújtó volt, kiderült ugyanis, hogy miközben Ukrajnában az IMF által követelt reformok miatt a lakhatási költségek és szolgáltatások 40-60%-al emelkedtek, a tanárok és orvosok bérei csökkentek, a nyugdíjak elértéktelenednek és az ukrán fizetőeszköz értékének közel felét elveszítette, Ukrajna mindössze annyi pénzt kap az IMF-től, hogy abból a korábbi hiteleket törleszteni tudja.
Miközben az IMF által adott kölcsön csak a korábbi hitelek törlesztőrészleteire elég, a kormány - szintén az IMF követeléseinek részeként - végrehajt egy privatizációs programot. Az atomerőműveket már az amerikaiak kezére játszották, és folyamatban van az állami nagyvállalatok nyugati magánkézre játszása. Okrimenko szerint az ukrán kormány gyakorlatilag borravalóért eladja az országot az amerikaiaknak.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/28/soros-gyorgy-utasitja-az-europai-uniot

Rotyog a gyebalcsevoi katlan főzete Donbasszban!

löveg

Donbassz harctéri híreinek összefoglalója élén a gyebalcsecoi katlan eseményei tanyáznak. A legfontosabb megállapítás: Valcman martalóchada tömegesen menekül és adja meg magát Gyebalcsevonál.
A mára virradó éjszakai harcokban becslések szerint háromszázra tehető az elhullott latoregyedek száma. A jelentések szerint 11 valcmanista sebesülten esett fogságba.

(Полевое)Poljevoje és (Шевченко)Sevcsenko települések környékén egész éjjel dúltak a harcok. Reggelre a népfelkelők teljesen átvették az ellenőrzést (Новоoрловкa)Novoorlovkában, és a Gyjebalcsevohoz nagyon közeli (Озеряновка)Ozerjanovkában.
löv
(Кировск)Kirovszk közeli-talán mai-valcmanista bebukása várható.
Csak a gyebalcsevoi katlanban a latoregyed-veszteségen túl 18 db. BMP és BTR-típusú páncélozott technikát, és 28 db. latortankot vesztett mára virradóan Nyalókakirály latorhada.

(Докучаевск)Dokucsajevszkbe tegnap este a népköztársaságiak igen komoly erősítést küldtek. (Velük együtt “megjött az áram is Dokucsajevszkbe, a lakók nem kis örömére.)
Mára virradóan tovább dúltak a harcok (Бахмуткa)Bahmutkánál, (Мирновск)Mirnovszknál, (Лобачево)Lobacsevonál, és (Желтом)Zseltom-térségében.
Donyeck “Proletár” kerületének “Fort Knox”-nevű éjszakai klubja alatt ma reggelre felszámoltak egy kijevi valcmanista kommandót a DNR biztonsági erői.
(Макеевкa)Makejevkában is hasonló akció zajlott le.
(Марьинкa)Marinyka latorposztját pontosan éjfélkor rohanta le a milicisták rohamegysége. A megrettent valcmanisták életben maradt egyedei mindent hátrahagyva menekültek bele a sötét donbasszi éjszakába.
Luhanszkot mára virradóan több valcmanista “Uragan”-rakéta is eltalálta. Kilenc polgári személyt gyilkolva meg.
A híres-hírhedt 31. blokkposzt környékén a (Лисичанск-Фрунзе)Liszicsanszk-Frunze, és a (Лисичанск-Первомайск)Liszicsanszk-Pervomajszk vonalon egész éjjel dúlt a civakodás.


https://balrad.wordpress.com/2015/01/28/rotyog-a-gyebalcsevoi-katlan-fozete-donbasszban/