2014. december 2., kedd

NEM ENGEDIK AZ ÉTELOSZTÁST KÖZTEREKEN?!

Egy segíteni akaró ember felháborító története.
Idén karácsonykor valami igazán jót akartam csinálni. Segíteni több száz, vagy akár több ezer embernek, ha még csak egy kis ideig is, de legalább segíteni nekik, karácsony idején. Mivel ételkiszállító cégem van és rendelkezésemre áll egy egész konyha, így adta magát, hogy idén karácsonykor bizony ételosztást fogok szervezni valamelyik nagyobb budapesti téren az arra rászorulóknak. Megszületett a döntés és elkezdtük szervezni az ételosztást. Mindenki tette a dolgát, beszereztünk mindent, ami szükséges, hogy ez megvalósulhasson. A konyhával lebeszéltük, hogy milyen levest fogunk adni milyen főétellel, már az alapanyagokat is megrendeltük, így hát nem maradt más hátra, mint területfoglalási engedélyt kérnünk. Bemegyek az önkormányzathoz a szükséges papírokért és itt valami olyan történt, amit egészen egyszerűen még most sem vagyok képes feldolgozni. Kitöltöm a területfoglalási engedélyhez szükséges igénylőlapot, befizetem hozzá az illetéket is és beadom a papírokat az ablakon, mire a nő megkérdezi, mihez szeretnék engedélyt kérni? Mondom, ételt szeretnénk osztani, erre a nő a következőket mondja. „FIATALEMBER. NEM FOG ÉTELOSZTÁSHOZ ENGEDÉLYT KAPNI JOBB HA ELŐRE SZÓLOK, MERT A KORMÁNY NEM AKARJA, HOGY AZ EMBEREK ANNYI SZEGÉNY EMBERT LÁSSANAK AZ UTCÁN, EGY HELYEN” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Azt a BDSKRVSTNT. – Ez most valami vicc vagy teljesen komoly? Kérdezem a nőt. – Ezt kaptuk utasításba. Nem adhatunk ki engedélyt ételosztáshoz köztereken. Itt azért kellett pár perc, amíg magamhoz térek, de tovább kérdezek. – Minden feltételnek és előírásnak megfelelünk. Mi alapján fogják elutasítani a kérelmünket? – Nem utasítják el fiatalember, hanem elnapolják a döntést határozatlan ideig. Tehát hadd összegezzem. Az önkormányzat nem ad területfoglalási engedélyt karitatív ételosztáshoz még akkor sem, ha minden feltételnek, szabályozásnak, és előírásnak megfelelünk, mert a kormány nem akarja, hogy az emberek annyi szegény embert lássanak az utcákon. És itt padló és azt mondom, ilyen ország pedig nincs. Magyarországon az egészséges demokrácia több sebből vérzik és a döntések, amik az elmúlt években születtek erősen megkérdőjelezhetőek, ezzel mindenki tisztába lehet, akik csak minimálisan követik a híreket, BBC normatívákat a közmédiában már meg sem említem. Na de hogy intézményes keretek között akadályozzák meg az elesettek és a rászorultak megsegítését azok számára, akik ha csak egy kicsit is, akár csak egy tál meleg étellel is, de segíteni szeretnének azokon, akinek ez igen is sokat jelentene, na az már tényleg túl megy minden határon. Én ezt egyszerűen még most sem hiszem el, hogy ez megtörténhet. Nem csak Európa közepén, hanem bárhol máshol a világon. .TOVÁBB>>>http://www.vilagom.hu/nem-engedik-az-etelosztast-koztereken/

Öt hazugság a rekord 18 000 milliárd dolláros amerikai államadóssággal kapcsolatban

1981. október 22-én az Egyesült Államok kormányának adóssága elérte az egy ezermilliárd dollárt.
Az országnak 74 984 napjába (több mint 205 évbe) telt ezt az összeget felhalmozni.
A második ezermilliárd dollárhoz már elég volt öt év.
Az utolsó ezermilliárdhoz, amit péntek délután léptek át, már csupán 403 napra volt szükség.
A kérdéssel kapcsolatban olyan sok tévinformáció és propaganda kering, hogy érdemes megvizsgálni a legnagyobb hazugságokat:

1. Képesek ellenőrzés alatt tartani, más szóval kezelni a helyzetet

Csak szeretnék. A politikusok évtizedek óta hajtogatják, hogy csökkenteni fogják a kiadásokat és képesek lesznek kezelni a felhalmozódott adósságot.
A tény azonban, hogy az egyetlen év, amikor az amerikai államadósság tényleg csökkent, az előző fiskális évhez viszonyítva, az 1957-ben volt, Eisenhower kormányzása alatt.
További tény, hogy az elmúlt években az amerikai kormány teljes adóbevételeinek nagyjából 90 százalékát a kötelező járulékok és az adósság utáni kamatok fizetésére használta. Ez azt jelenti, hogy szinte semmi nem marad a kormány működéséhez szükséges kiadásokra.

2. Nem számít az adósság, mert saját magunknak tartozunk

Talán mind közül ez a legnagyobb hazugság. Egyedül a két társadalombiztosítási alap (az OASI és a DI) 2720 milliárd dollárt mondhat magáénak ebből az államadósságból.
Az adósság tulajdonosai ezeknek az alapoknak a jövőbeli kedvezményezettjei, azaz minden egyes amerikai állampolgár.
Nehéz meglátni a jót ebben a rosszban. Mennyivel jobb az, ha a kormány saját állampolgárai felé válik fizetésképtelenné, mintha ezt mondjuk a bankok felé teszi meg?

3. Ha minden kötél szakad, legfeljebb bevetik a „szelektív fizetésképtelenséget”

Újabb hazugság. Egyesek azt gondolják, hogy az Egyesült Államok kénye kedve szerint kiválaszthatja, hogy kinek fizet és kinek nem.
Például valamilyen mondvacsinált ürüggyel megtagadhatják a Kína felé fennálló 2000 milliárd dolláros adósság törlesztését.
Gyenge próbálkozás, ugyanis egy ilyen lépés alapjaiban ingatná meg a globális pénzrendszert és az Egyesült Államok felé fennálló maradék bizalmat is porrá zúzná.
Mások azt javasolták, hogy a kormány csupán a Fed felé (aminek 2460 milliárd dollárral tartozik) jelentsen fizetésképtelenséget.
Ez természetesen lehetséges, figyelembe véve azonban, hogy a Fed (a dollárt kibocsátó pénzintézet) azonnal fizetésképtelenné válna, a lépést követő valutaválság minden szempontból katasztrofális lenne.

4. Csak a nettó adósság számít

Az elemzők gyakran egy ország nettó adósságát nézik. Ez azt jelenti, hogyha valakinek 1 millió dollár adóssága van, de van 1 millió dollár készpénze, akkor a nettó adósság nulla, mert a két összeg kioltja egymást.
A baj csak ott van, hogy az Egyesült Államoknak nincs készpénze. Múlt pénteken az amerikai pénzügyminisztérium 71,9 milliárd dollár készpénzzel nyitott, ami a teljes adósság 0,39 százaléka.
Az Apple-nek több pénze van ennél.

5. Majd adóemeléssel megoldják

png;base648a10977ed2d9324bNem lehet. Elég egy pillantást vetni a számokra. Az amerikai kormány adóbevétele a II. Világháború óta következetesen a GDP értékének 17 százaléka körül mozog.
Természetesen megtehetik, hogy adóemelést eszközölnek, de ez a GDP-hez képest nem fog változtatni a számokon.
Más szóval az állam nagyjából mindig egyforma méretű szeletet kap a tortából.
Ennek az elég egyértelmű információnak ismeretében az ember azt gondolná, hogy az adóemelés helyett mindent megtesznek, hogy a torta méretét növeljék. Vagy ami még jobb lenne, hagynák, hogy az emberek annyi tortát süssenek, amennyit akarnak.
Nem. Ehelyett életünk minden apró mozzanatát szabályozni akarják. Törvényeket hoznak arra, hogy miként tanítsuk a gyerekeinket, hogy mit ehetünk és mit nem vagy mennyi kamatot kaphatunk a megtakarításaink után.
Ez persze rengeteg pénzbe és energiába kerül, mint ahogy sok pénz kell a véget nem érő háborúkhoz, a bombagyártáshoz, a drónok kifejlesztéséhez vagy a légicsapások kivitelezéséhez.
A történet nem egyetlen személyről vagy elnökről szól. A baj a rendszerrel van.
A történelemből láthatjuk, hogy minden nagyhatalomra ugyanaz a sors vár.
A nagyhatalmak úgy gondolják, hogy hatalmuk lehetővé teszi, hogy gondolkodás nélkül költekezzenek vagy vég nélküli, arrogáns háborúkat vívjanak. Ezt gondolta Róma, az Oszmán vagy a brit birodalom is.
Lehet, hogy a történelem nem ismétli önmagát, de az biztos, hogy rímel. Az üzenet pedig egyértelmű: az adósság meggyengíti az országot és gyengíti a társadalmat.
A rendszert irányítók számára nincs más kiút, mint a fizetésképtelenség. A kérdés, hogy ki fizeti majd a számlát: a hitelezők (globális pénzügyi válságot indítva), a központi bankok (valutaválságot indítva) vagy az állampolgárok (hihetetlen társadalmi válságot indítva).

Forrás: zerohedge.com, Simon Black

PUTYIN IDŐT NYER






PUTYIN ÜGYES TAKTIKUS
Szinte minden hírolvasót megdöbbentett Putyin nyilatkozata, miszerint az EU „ellenzése” miatt lemond a Déli Áramlat gázvezeték építéséről. Mindezt pedig a török elnöki palotában mondta, ami az 1-ső képen van. A török elnöki palotát alig pár hónapja adták át és nemcsak hatalmas méretű, hanem elképesztő pompával van fölszerelve. Állítólag több száz szoba van benne, pazarul kialakítva, hogy a külföldi látogatóknak leessen az álla. Sok szakértő szerint a mai Törökország az Oszmán Birodalom „visszaállítására” törekszik, ami nem is olyan hihetetlen, hiszen a nyugati EU-s országokban már több tízmillió török telepedett le. A hangsúly a letelepedésen van. Sok fiatal és felnőtt török már nyugati országokban született, ahol az iszlám vallás szerint rendezkedtek be és eszük ágában sincs erről lemondani. Mi ez, ha nem területi hódítás? Törökország a NATO tagja, határos a baráti oroszokkal, de az EU-ba senki sem akarja fölvenni őket, mert akkor az EU-ban ők diktálnának. Putyint igen érdekes ruházatú török katonák tisztelgésével fogadták. Volt pompa bőven, ahogy ez egy nagyhatalomhoz illik, 2-dik kép. A 3-dik kép azt ábrázolja, hogy a török elnök Obamakival így nem dugja össze a fejét tárgyalás közben, mint ahogy Putyin cárral ez volt. De hogy miről tárgyaltak, azt még senki sem tudja. Az biztos, hogy Putyin egy új török gázelosztót is bemondott, de az is lehet, hogy a Déli Áramlat lemondása csak egy tesztelés, ahogy azt a bolgár diplomata is mondta. Az biztos, hogy Putyin török látogatásnak óriási jelentősége van, lesz. A 4-dik képen az ukrajnai Luhanszk egyik épülete. Na, kik lőtték szét? Talán az oroszok? Egy ekkora lakóházat? Nem, ezt egész biztos az ukrán hadsereg lőhette szét. Az oroszok nem lőhettek szét olyan lakóházat, amiben oroszok vannak. Az 5-dik képen egy kurd harcos, „pesmerga” van, egy divatos golyószóróval. Érdekes módon az ENSZ nem itéli el az USA-t, amiért Irakban népirtást csinált. Milliók szenvednek ott embertelen menekülttáborokban, de ez sem érdeki az ENSZ-t. Most jön a magyar maffiacsalás. Közismert, hogy nálunk van olyan „segélyszolgálat”, akik eddig minden háborús övezetben föltüntek és ott inkább csak kémkedtek, mint hasznos munkát végeztek. Most ezek nem mennek a kurd területekre megvédni azokat, akiket Amerika vitt a vágóhídra.

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/putyin-id%C5%91t-nyer

Megérkezett Kijevbe az “első fecske”!

Megérkezett Kijevbe az “első fecske”! Egyenesen Párizsból repült Maradék – Ukrajna fővárosába, hogy Nyalókakirály udvartartásának oszlopos tagjaként szolgálatba állhasson – mint belügyminiszter – helyettes.
eka
Eka Zguladze pályázott és nyert az udvari állásbörzén. Ezen pályázati kiírás alapján vállalhatják “megbízható országok” állampolgárai Nyalókakirály és az atlantizmus szolgálatát a kijevi udvarnál. (Tanárok, kalauzok pl. csak szigorúan ukrán nemzetiségűek lehetnek. Vagy állami hivatalban titkárnők. Miniszter az lehet lengyel, német, grúz, amerikai, francia – szóval VALAKI más nemzetiségű és állampolgárságú)
Érkeztekor a repülőtéren a MIÉRT? – re ki is böffentette gyorsan a választ: “Van egy közös ellenségünk”!
Aztán utalt Oroszországra, a szovjet átkos múltra, és az ezek miatti olthatatlan vágyára a közös munka iránt a kijevi kollégákkal. Őfelsége Nyalókakirály Kormányában természetesen!
Vajon melyik szakterület felelőse lesz? A fizimiskáját elnézve leginkább a vallatás számára a leg testhez állóbb meló. (Persze Donbasszban is általános borzadályt lenne képes kelteni a milicisták között!)

https://balrad.wordpress.com/2014/12/02/megerkezett-kijevbe-az-elso-fecske/


Törvényesítik a megszállást: külföldieket neveztek ki az ukrán minisztériumok élére

Petro Porosenko ukrán elnök döntést hozott arról, hogy idegen állampolgárokat von be az ország irányításába. Kormánypozíciókat kapnak amerikai, litván, grúz állampolgárok, amivel az atlantista kormány nyíltan kifejezésre juttatja, hogy az ország idegen irányítás alá került.
Kedden az ukrán parlament pedig elfogadta az idegen állampolgárok kinevezését. A pénzügyminisztérium élére Natalia Jaskot nevezték ki, aki ugyan ukrán származású, de amerikai, - az Egyesült Államokban született, végezte tanulmányait, és most amerikai állampolgárként lesz ukrán pénzügyminiszter. Gazdasági fejlesztési miniszternek a litván Aivaras Abromaviciust nevezték ki, egészségügyi miniszternek pedig a grúz Alexander Kvitasvilit.
Az ukrán kormány nyíltan elismeri, hogy az ország idegen irányítás alá került. Már nem is próbálják leplezni, tehát nem neveznek ki egy olyan pénzügyminisztert, aki előtte neves nyugati iskolában végzett, majd hazatért a "lemaradott országba" terjeszteni a "felvilágosultságot", de egyébként ukrán állampolgár és ukrán születés. Ilyen színjátékra már nem maradt idő.
Hídfő.net.ru | EU zászlóAz Európai Unió zászlaja - a gyarmatosítás szimbóluma
Másrészt ez a nyugati imperializmus jól látható megnyilvánulása: az ukrán állampolgárokat barbárnak tartja a nyugat, a "barbárok országát" pedig "civilizált nyugatiaknak" kell irányítania. Ami nem a nyugat, az nem civilizált - így gondolják ők. Hiába, lehet szó egy 40 milliós lakosságú országról, színvonalas oktatásról, képzett szakemberek hadáról, - a nyugataiknak egyik sem megfelelő, mert nem a nyugathoz kötődnek.
Ugyanezt a törekvést láthatjuk a Gyurcsány féle Demokratikus Koalíció esetében. Külföldi irányítás alá akarják vonni az országot. A legkülönbözőbb, civil látszatú tüntetéseket szervezik, majd nyíltan az Európai Unió kezébe adnák az ország irányítását. Ha Ukrajnában újabb szabadságharc kezdődik, az nem a nyugat szolgái, kollaboránsai ellen fog kezdődni, hanem amiatt, hogy nyugati politikusok, idegen országok irányítják Ukrajnát, tehát kijelenthető, hogy az ország hivatalosan is megszállás alatt van.
Még a NATO csapatokat hívhatnák be a személyi védelmükre, hogy egyértelműbb legyen a helyzet. De vigyázni kell az ilyen kijelentésekkel: amikor Alexej Puskov, az orosz Állami Duma külügyi bizottságának feje cinikusan azt mondta, hogy "nevezzétek ki Szaakasvilit valamelyik ukrán minisztérium élére", még senki nem gondolta volna, hogy az atlantisták tényleg ennyire egyértelművé tehetik Kijev külföldi irányítás alá vonását.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/03/torvenyesitik-megszallast-kulfoldieket-neveztek-ki-az-ukran-miniszteriumok-elere

Mégsem lesz aranyfrank - a svájciak leszavazták a kezdeményezést (Körülötte a Mediterrán Unió, a tízszarvú Fenevad, többit rátok bízóm)

A vasárnapi népszavazás során a svájci szavazók úgy döntöttek, nem kötelezik az ország központi bankját az aranytartalék hazaszállítására és a valutatartalék 20%-ának fizikai aranyra váltására.
Nem kevesebb, mint a szavazók 77,3 százalék utasította el az ötletet, miszerint az ország visszatérne az aranystandard egy módosított változatához, és az ország pénzkínálata aranyhoz lenne kötve. A Neue Zürcher Zeitung nemrég megjelenítette az összes kanton eredményét, amik eredetileg saját hivatalos honlapjaikon voltak közzétéve. A „Mentsük meg a svájci aranyunkat" kezdeményezés, amiről a népszavazást kiírták, azzal a céllal született, hogy megtiltsa a Svájci Nemzeti Banknak (SNB) számára az aranytartalékok eladását, és arra kötelezte volna az intézményt, hogy Svájcban tárolja az aranytartalék egészét. Emellett az a javaslat is része volt, hogy az SNB az összes valutatartalék húsz százalékát aranyra váltsa.
Hídfő.net.ru | Aranyfrank
A szavazók a legnyugatabbi Vaud kantonban mutatták a leggyengébb, 17%-os támogatást, míg a legmagasabb, 33,3%-os támogatottságot a déli, olasz nyelvű Ticino kantonban érte el a kezdeményezés.
A Gold Switzerland weboldal szerint a kezdeményezés leszavazása miatt tovább folytatódik a svájci frank eurótól való függése, illetve gyengülhet is a nemzeti valuta. Ezen kívül a svájci gazdaságpolitika erősebben fog függeni az EU-tól, míg az emelkedő infláció magasabb árakhoz vezet. Sőt, az Egyesült Királyság és Kanada továbbra is a svájci arany mintegy 30%-át tárolja majd.
A Sunshine Profits cég, amely aranypiaci elemzéseket készít, úgy értékelte, hogy a „Mentsük meg a svájci aranyunkat” kampány Svájcot a világ harmadik legnagyobb aranytartalék tulajdonosává tehette volna, az Egyesült Államokat és Németországot követően.
A világ vezető aranybróker cége, a Gold Core kutatási igazgatója, Mark O’Byrne nyilatkozata szerint az arany iránti jelentősen növekvő kereslet nem csak globálisan növelné annak árát, hanem csökkentené a svájci frank eurótól való függését. Azt is hozzátette, az aranytartalékok hazaszállításának trendje árthat az Egyesült Államoknak, amely a 20. század óta tárol európai aranyat, valamint a dollár stabilitását is alááshatja.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/02/megsem-lesz-aranyfrank-svajciak-leszavaztak-kezdemenyezest

Folytatódnak a tüntetések az Európai Unió mintaországában

A kormány megszorító intézkedései ellen rendezett belgiumi sztrájk miatt leálltak a németországi és luxemburgi nemzetközi vasúti szolgáltatások, országszerte megzavarva helyi vasúti és autóbusz-szolgáltatásokat.
A hétfői sztrájk Kelet- és Nyugat-Belgium egyes részein arra kényszerítette Deutsche Bahn [DBN.UL] és Thalys vasúti szolgáltatókat, hogy töröljenek minden szolgáltatást Belgium és Németország között. A Luxemburgi vasúti üzemeltető CFL is azt nyilatkozta, nem fognak határon keresztüli vonatok közlekedni Belgiumba és onnan. A helyi közlekedést is súlyosan érintette a sztrájk, különösen Gent, Brugge és Liege esetében.
A legújabb fejlemény szerint a belga vasúti társaság NMBS/SNCB 24-órás sztrájkot tartott június 30-án a rossz munkakörülmények és az alkalmazottak alacsony létszáma ellen. Ennek megfelelően a társaság nem biztosított személyszállítási szolgáltatásokat az ország francia nyelvű Vallónia régiójában, és a holland nyelvű Flandriában is csak korlátozott szolgáltatás volt elérhető.
A sztrájkot a szocialista CGSP vasúti szakszervezet kiáltotta ki, és állítása szerint az új alkalmazottak felbérlése nem tart lépést a munkaerő távozásával. A leállás miatt törlésre került a nagysebességű Thalys szolgáltatás, amely Belgium, Franciaország, Hollandia és Németország összekötéséért felelős. Az Eurostar nagysebességű vasúti szolgáltatás szerint a Londonból Brüsszelbe tartó vonatok Lille-nél, egy Észak-Francia városnál leállnak. A szakszervezetek minden hétfőre regionális sztrájkokat terveznek egészen december 15-ig, amikor is egy egész napos országos akciót tartanak majd.
A Belgiumi kormány állítása szerint a nyugdíjreform és az egészségügyi és társadalombiztosítási költségvetés csökkentése szükséges a költségvetés egyensúlyba hozásához és a versenyképesség növeléséhez. Ugyanakkor a megszorítások főként az alacsony jövedelműeket sújtják.
Hídfő.net.ru | Belgium tüntetés
November elején Brüsszelben több mint 100 ezren tüntettek a megszorítások ellen, a tüntetők tömegei és rendőri erők közt összecsapások is kezdődtek. Belgium szép lassan elveszíti azt a mesterségesen kialakított képet, miszerint az Európai Unió szíve és a béke szigete lenne. A nyugati kormányok felszámolják a világháború után kiépített szinte összes szociális vívmányt, miközben láthatóan működésképtelen és közutálat által övezett kormányzási módszereiket továbbra is rá akarják kényszeríteni a kelet-európai országokra, többek között hazánkra is.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/02/folytatodnak-tuntetesek-az-europai-unio-mintaorszagaban

Stoltenberg: a “zoroszok” az okai mindennek!

Ukrajna jelentős erőfeszítéseket tett az ukrán válság politikai megoldását szolgáló minszki jegyzőkönyv megvalósítása érdekében, a gond az, hogy a szeparatisták és az oroszok nem tartják tiszteletben a megállapodást – mondta kedd reggel Jens Stoltenberg NATO-főtitkár az észak-atlanti szövetség külügyminisztereinek tanácskozása előtt.
Az ülés az úgynevezett NATO-Ukrajna Bizottság megbeszéléseivel kezdődött. A kijevi kormány képviselőivel videokapcsolaton keresztül beszélnek a NATO-szövetségesek az ukrán kabinet keddi beiktatása miatt.
Stoltenberg közölte: a NATO azt várja Ukrajnától, hogy folytassa a reformokat, és a maga részéről mindent tegyen meg a minszki megállapodás megvalósításáért.
A norvég politikus hangsúlyozta: a szövetség elítéli az ország nemzetközi határainak, szuverenitásának és területi egységének megsértését, továbbá mind politikai, mind gyakorlati értelemben támogatja a volt szovjet tagköztársaságot, amire jó példa, hogy ma hivatalosan is létrejönnek az ország átalakítását támogatni hivatott úgynevezett célalapok.
Jens Stoltenberg felszólította Oroszországot és a kelet-ukrajnai fegyveres szakadárokat, hogy tartsák be a tűszünetet, Moszkvát pedig arra is, hogy vonja ki erőit Ukrajnából, és állítsa le a fegyveres szeparatisták támogatását.
A tanácskozást megnyitva a NATO-főtitkár közölte, hogy a nehéz körülmények dacára az ukrán választás sikeresnek tekinthető.
“Ukrajna a demokráciát, az egységet és az európai integrációt választotta” – jegyezte meg Stoltenberg, és szilárd támogatásról biztosította Kijevet a reformok megvalósításában.
“Támogatjuk, hogy Ukrajna szabadon dönthessen a jövőjéről, bármilyen külső nyomás nélkül” – szögezte le az észak-atlanti szövetség főtitkára. “Partnerségünk erős, és egyre erősebbé válik” – tette még hozzá.
A tanácskozáson a szövetségesek külügyminiszterei a szeptember eleji walesi csúcson született döntések megvalósítását is áttekintik.
“Egy változó világban fenn kell tartanunk a NATO erejét. Ma is és holnap is” – emelte ki a főtitkár és kitért arra is, hogy a szövetség keleti végein a NATO már most is megerősítette állásait. A főtitkár beszélt arról is, hogy 2016-ra megalakul a szövetség új “Spearhead Force” elnevezésű, 4000 fős gyorsreagálású, 48 órán belül bármelyik tagállamban bevethető egysége, de addig is arra számít, hogy a szövetség tagállamai átmeneti jelleggel is ajánlanak fel olyan csapatokat, amelyek rövid időn belül mozgósíthatók.
Ezt követően első alkalommal ülnek majd össze Brüsszelben azoknak az országoknak a képviselői, akik részt kívánnak venni a január 1-jén induló új afganisztáni nemzetközi misszióban, amely elsősorban az afgán erők felkészítését, kiképzését, támogatását szolgálja majd. A külügyminiszterek várhatóan ma hozzák meg a hivatalos döntést arról, hogy az Afganisztánnal kötött megállapodások birtokában a jövő év első napján elindulhat a küldetés.
(MTI)
Bal-Rad komm: Hát ekkora pofátlanság láttán csak csuklani lehet! Ezek szerint a Kijev által megrendezett “választás” – beleértve a törvényes és legitim ukrán kormány és elnök megpuccsolását – jogszerű volt, míg a donbasszi az nem!
Nyilvánvalóan a “szeparatisták” gyilkolják Donbassz határain túl a békés ukrán civiliket. Az sem lehet kérdéses, hogy a NATO Nyugat – Európa oroszok általi katonai inváziójának feltartóztatása céljából telepít katonai bázisokat – OROSZORSZÁG nyugati határaihoz! De ezért “…a szövetség keleti végein a NATO már most is megerősítette állásait…”
“…Egy változó világban fenn kell tartanunk a NATO erejét. Ma is és holnap is…” hörkentette a latorszövetség vezéregyede videoüzenetében. De ugyanezt Oroszország meg ne merje tenni, mert akkor…
Ám ha valahol felbukkan nemzetközi vizeken egy orosz halászbárka, vagy nemzetközi légtérben egy sárkányrepülő, az egész latorszövetség ájuldozik a rettenetes orosz fenyegetéstől!
Mert amit szabad a NATO – nak, az tilos Oroszországnak! Legalábbis a NATO – szerint!
Kész szerencse, hogy a Kreml nem így gondolja!

Moldovában a legrosszabb forgatókönyv valósul meg

Érdekes fordulat zajlott le Moldovában, ahol mostanában fejeződött be a szavazatszámlálás. Miután a szavazatok gépi számlálása alapján az eurázsiai átmenetet népszerűsítő pártok nyertek volna, megkezdődött a szavazatok kézi újraszámlálása, amin egészen a feldolgozás legvégéig úgy tűnt, hogy az eurázsiai pártok alakíthatnak kormányt. Aztán az utolsó 13%-ban kiderült, hogy Moldovának mégis nyugatbarát kormánya lesz.
Tegnap estére az előzetes eredmények alapján nem volt kétséges, hogy a vasárnap tartott választások győztese a Szocialista Párt. A párt képviselői estére már ünnepelték a győzelmet, valamint az újságíróknak nyilatkoznak az elkövetkező törvénykezésről.
Igor Dodon pártvezető szerint a szocialisták első lépése az lesz, hogy népszavazást írnak ki az eurázsiai vámunióhoz csatlakozásról., és egyúttal visszavonják az Európai Unióval kötött megállapodásokat. A pártvezető szerint nem kérdéses, hogy az emberek meg fogják szavazni az eurázsiai átmenetet, hiszen ők mindvégig ezzel kampányoltak, és így kapták a legtöbb szavazatot. Második lépésként a parlament elé terjesztenének egy törvényt, amivel 20%-al emelnék a nyugdíjakat.
Hídfő.net.ru | Igor DodonIgor Dodon
Azt követően pedig a moldovai gazdák gondját kezdenék el rendezni, akik nem tudták eladni terményeiket az orosz piacra, és most követelik, hogy a kormány érje el Oroszországnál az importtilalom feloldását. "Tudjuk, hogy ellenfeleinket ezzel kellemetlen meglepetés éri. Meg fogjuk lepni őket, - de a következő intézkedésekről már a parlamentből nyilatkozunk. Mindenek előtt azonban szeretnék köszönetet mondani a választóknak támogatásukért és bizalmukért." - mondta a pártvezető, hozzátéve, hogy jó kampányt sikerült véghez vinni a legrosszabb körülmények közepette.
Az előzetes adatok szerint, a szavaztok 87%-ának feldolgozottsága alapján a Szocialista Párt 21,66%-ot, a Moldova Liberális Demokrata Pártja 19,21%-ot, a Kommunista Párt 18%-ot, a Demokrata Párt 15,82%-ot, a Liberális Párt pedig 9,35%-ot kapott a választáson. A részvételi arány 55,86%-os volt.
A későbbiekben azonban fordulatot vettek az események. 92%-os feldolgozottságnál az Európai Unióhoz csatlakozni akaró pártok kezdtek többségbe kerülni, a nyugati sajtó pedig elkezdte leközölni az "örömhírt". A feldolgozottság szintje mindössze 5%-ot emelkedett, ami éppen elég volt ahhoz, hogy kormányra csempésszék a nyugatbarát pártokat. A későbbi adatok szerint a nyugatbarát pártok 44%-ot kaptak és megkezdik a tárgyalásokat a koalíciós kormány megalakításáról. Az eurázsiai vámunióhoz csatlakozást támogató erők pedig kisebbségbe kerültek a törvényhozásban. Egyelőre úgy tűnik, Brüsszel-barát nagykoalíció lesz Moldovában: a liberálisok, a demokraták, és a liberális demokraták fognak kormányt alkotni, amivel megkezdik Moldova felvásárló piaccá alakítását.
Moldova végül a szociális kiadások emelése helyett a szociális kiadások megvonását és privatizációt kaphat. A helyzetet pedig árnyalja, hogy Moldova lakosságának 78%-a román, és miközben Románia csatolni akarja az országhoz Moldova egészét, a lakosság 14%-a ukrán és orosz, a Moldovából kiszakadt Dnyeszter Menti Köztársaságban pedig orosz csapatok állomásoznak. Mindeközben nem lehet figyelmen kívül hagyni a választási eredmények igen gyors megváltozását, ami hazai viszonylatban leginkább csak ahhoz hasonlítható, hogy az LMP hajszál híján, de mindig átlépi a bejutási küszöböt. Hajszál híján ugyan, de az eredmények kimutatták, hogy nyugatbarát kormány lesz.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/02/moldovaban-legrosszabb-forgatokonyv-valosul-meg

Donbasszra ismét béke vár

Donbassz hírei között az első helyet az EBESZ – közvetítéssel megkötött legújabb “békeszerződés” ügye viszi. A megállapodás december 5 – én lép(ne) életbe, és 6 – án a nehéz technika kivonásának a megkezdésével nyerne tartalmat. Amit 13 – ig be is kéne fejezni! A “bizonyos körökben” csak “Santa Klaus Terv” néven emlegetett elgondolásról meglehetősen megoszlanak a donbasszi vélemények. (Maradjunk ennyiben!)

A megállapodás örömére Nyalókakirály latortüzérsége tűzbe borította Donyeck “Kijev”, “Kujbisev”, “Petrovszkij” – kerületeinek lakótelepeit. Egész éjjel gránáteső hullott a lakótelepekre. Az “örömtűz” tegnap késő délután vette kezdetét, és még mindig tart. Ennek “eredményeként” a megállapodás hírére fölbátorodott donyecki civilik közül tucatnyian már biztosan nem fogják megérni az egyezmény életbe lépését. Akik igen, azok jó része pedig nem fogja tudni hol várni a Gyed Marozt (Santa Klaust!)
A repülőtér (inkább csak egy romhalmaz) területét folyamatosan lövi Avgyejevka környékéről a valcmanista latortüzérség. A reptér területén pribékek nincsenek. Tegnap délután távozásra kérte fel őket a milicia. Vonakodtak kissé a zsoldosok, de kb. ötven egyed kivételével végülis megbarátkoztak a távozás gondolatával. A maradók hozzátartozói is tehetnek egy keresztet a tegnapi naphoz a naptárba.
Peszki latortüzérsége nem tudott besegíteni Avgyejevka – környéki cimboráiknak. Saját magukról kellett és kell most is gondoskodniuk. Elég nehéz most a létük. Már kalasnyikov – vírus rontja az egészségüket. Ez pedig milicista közellétre utal. Peszkiben!


Gorlovka környékén is ez a fajta vírus rongálja a valcmanista pribékek egészségét tegnap kora délután óta. De a ragály átterjedt Micsurino és a Dzserzsinszk – környéki Magdalinkára is. Egész éjjel feltartóztathatatlanul fertőzött.

Verhnyetrojeckoje vasútállomására a késő este “befutó” elektricskát lőtte szét a pribéktüzérség. A vonaton utazó civilek közül tucatnyian meghaltak.

Trehizbenka és Szcsasztyje tegnap délután sem jelentett garanciát a másnap megérésére közel száz valcmanista pribékegyednek. Krasznogorovkai – itt a jelentés hetven likvidált bérgyilkost említ – cimboráik ráadásul buktak nyolc tankot, és néhány lőszeres teherautót is.


https://balrad.wordpress.com/2014/12/02/donbasszra-ismet-beke-var/

Hozzányúltak az aranyhoz?

Egyre erősebb a gyanú: az amerikai központi bank a válság után hozzányúlt a más államok jegybankjai által a tengerentúli trezorokban tárolt aranykészletekhez. A bizalom megingása miatt Hollandia a minap 122 tonna aranyat vitt haza, amit lehet, hogy a piacról vásárolt meg a Fed. A németek tavaly meg sem tekinthették a készleteiket.

Megingott a bizalom az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) iránt. Többek között ez áll annak a hátterében, hogy több európai jegybank már nem érzi biztonságban a New Yorkban elhelyezett aranykészletét, és annak részleges kimentéséről döntött. A múlt héten a holland központi bank (DNB) 122 tonna aranyat hozott el az Egyesült Államokból, ami azért is furcsa, mert a kanadai és a brit jegybankoknál elhelyezett nemesfém-készletéhez nem nyúlt. Hollandia ráadásul épp a közbizalom erősítésére hivatkozva hozta haza az arany egy részét értesült a napokban a Dow Jones hírügynökség.

A DNB aranykészletének 31 százalékát szeretné Amszterdamba helyezni a jelenlegi 11 százalék helyett, hogy csillapítsa a lakosság aggodalmát a nemesfém biztonságát illetően. A New York-i Fednél még így is ott maradt a holland arany 31 százaléka, míg a briteknél 20, a kanadaiaknál pedig 18 százalékot tartalékolnak. A hírügynökség kiemeli, hogy több európai jegybank szánta rá magát hasonló lépésre az utóbbi években, elsősorban azért, hogy megnyugtassa a lakosságot az arany garantált hozzáférhetőségével kapcsolatban. Korábban Németország és Franciaország is jelentős mennyiségű arany kimenekítéséről döntött, és a hét végén lezajlott svájci népszavazásnak is részben ez volt a tétje.

A kanadai Global Research lap nemrég megjelent elemzése rámutat, hogy 2011-ben Hugo Chávez venezuelai elnök kezdte el az arany kimentését az Egyesült Államokból. A dél-amerikai állam birtokolja papíron a legtöbb, 8134 tonna aranyat. A bizalom megingásának legfőbb oka, hogy a Fed aranykészleteit állítólag 50 éve nem auditálták, az utolsó nyilvános ellenőrzésre 1953-ban, Eisenhower elnök idején került sor. Akkor azonban csak a papíron szereplő arany öt százalékát találták meg, így valóságos ellenőrzés hatvan éve nem volt. A Global Research szerint ezért is erősödött a gyanú a válság kitörése után, hogy a Fednél esetleg hozzányúlhattak a külföldi tulajdonban lévő készletekhez is.

A Lehman Brothers befektetőház 2007-ben bekövetkezett csődjét követően egyre több állam hozta haza a Fednél őrzött nemesfémkészletét attól tartva, hogy a bankok dominószerű bedőlése esetén bajba kerülhet a dollár, és nehezebben férhetnek hozzá letéteikhez. A bizalmatlansághoz hozzájárult, hogy a németek tavaly nem tekinthették meg a Fednél hagyott saját aranykészletüket, és erős a gyanú, hogy a hollandok mostani aranyigényét is nem a trezorból, hanem a szabad piacról, vásárlással teremtette elő a Fed. Az ukrán jegybankból is az amerikaiak pénzelte puccs után tűnt el az aranykészlet teszi hozzá a lap.

Forrás: MNO

Putyin fivérei

Jön Merkel! Jön a drága jó Angela, aztán Konrád-kötetet lobogtatva szétcsap a kurucok között!
Orbán retteghet! Lesz itt rendteremtés meg helyretétel, fék- és ellensúlykezelés dosztig!
A hazai „demokratikus közvélemény” ennek jegyében várja a német kancellár februári budapesti látogatását. Ezzel biztatják őket berlini üzlet- és eszmetársaik, ezt szeretnék kiolvasni a Magyarországgal foglalkozó német sajtó egy részéből is.
A Die Welt most arról írt például, hogy „Putyin kisöccsét” vizitálva a kancellár asszony az Oroszország elleni szankciókat akarja rendezni. Merthogy ugye ezek hatálya márciusban lejár, a fránya magyarok meg állítólag az intézkedések megfúrására készülnek. S ezzel zsarolnak minket, kedves és békés civilizáltakat, azt követelve, hogy cserébe fogadjuk el gonosz és diktatórikus rendszerüket. Mert ezek a magyarok ilyenek: ha nem figyelsz oda, azonnal előkapják az íjukat, és ránk gyújtják a bankszámlánkat. Csak semmi mutyi a magyarokkal! Sőt, igazából nem is kell elmennie Merkelnek Budapestre, vagy ha igen, semmi esetre se hagyja otthon demokratikus lángpallosát!
Honnan ered a fenti gondolatmenet, a belőle következő sugallat? Netán pesti a kútfő? Persze tekintélyes nyugati újságírókról, politológusokról, Magyarország-szakértőkről ki tételezné fel, hogy csak egyféle forrásra hagyatkoznának? Ne adj’ isten, egyenesen libbal revánsra vágyóra…
Persze furcsa ez a Putyin kisöccse dolog meg a folyamatos putyinozás. A Nyugat valamelyik „hangja” kimondja a mindenható ítéletet: a magyar kormány lefeküdt az oroszoknak. Erre a magyarországi civil tüntető, aki csak és kizárólag szakmai kérdésekben megy ki az utcára tiltakozni, hirtelen Orbánt és Putyint karikírozó transzparenst ránt elő. Világos, nincs ember, aki ne tartana a szekrény aljában egy szép gyári utánnyomatot az ilyesmiből, rendes belvárosi lakos egy kávét meginni sem ugrik le enélkül a közeli romkocsmába. Mert ugye mindez spontán és önkezdeményező, mint ahogy a „demokratikus ellenzék” vezérszónokai is, akiknek mindenről Paks és a Déli Áramlat jut az eszükbe.
Tetszik érteni a perverz logikát: ha atom és gáz, akkor oroszok. Ha oroszok, akkor Putyin. Ha Putyin, akkor diktatúra. Orbán oroszokkal épít gázvezetéket, azaz ő is diktátor. A diktátorokat pedig meg kell dönteni – a törvény és a népakarat innentől teljesen érdektelen.
Merkeltől a „magyarok demokratái” alapvetően azt várták, hogy ne jöjjön el Budapestre. Ne találkozzon Orbánnal! Ne foglalkozzon olyan csacska dolgokkal, mint a legitimitás, az idei három választás eredménye. Ha magyarral akar találkozni, ott van bármelyik fess ellenzéki, még Bajnai is reaktiválható. Bármikor Berlinbe rendelhető. S akkor még nem esett szó a nagyszerű értelmiségi hátországról, díjak és ösztöndíjak dicső hordozóiról.
De persze érthető, Merkel kancellár, muszáj neki más országok vezetőivel tárgyalnia. De akkor legalább nevelje meg ezt az Orbánt! Annyi okot adunk, amennyit csak akar. Itt van mindjárt az Alkotmánybíróság új elnöke, ha Frau Merkel még nem hallott volna róla, ez az ember diszkriminálni szokta az egyházakat, és többen is észrevették rajta, hogy hajlamos a diktatúra kiépítésére, ősszel pedig elcsalta a fővárosi választást. S tetszett hallani: a Várba költözik! Ez már nem is diktátor, ez már monarchia, egyszóval nagyon csúnya, gonosz ember!
Jó Merkel asszony, tessék már egy kicsit aggódni a magyar demokráciáért!
Angela Merkel természetesen fog tárgyalni Budapesten az Oroszország elleni szankciókról, a moszkvai válaszintézkedésekről. De nem azért, mert a magyar kormányfő bármivel is pisztolyozná. Ha valaki „fegyvert fog” a kancellár asszony fejéhez, az sokkal inkább a német vállalkozó, aki naponta bukik milliókat a szankcióháborún. Nyilvánvalóan szóba kerül a Déli Áramlat is, Merkelnek igazán tudnia kell, hogy ennek mi a tétje, a Németországot ellátó orosz Északi Áramlat évek óta ad versenyképességet biztosító energiaforrást. Szó lesz a német tőke magyarországi jövőjéről, az elvághatatlan gazdasági kapcsolatokról.
Bármennyire szép „demokrata álom” is, arra azonban aligha kerül sor, hogy Angela Merkel a törvényes magyar kormányt megbuktatni vagy gyengíteni jöjjön Budapestre. Sőt, gyaníthatóan azt is jól látja, hogy ebben a történetben már sokkal kevésbé putyini fivérekről vagy nővérekről van szó – ahogy egyébként magát Merkelt az elmúlt években nemegyszer definiálták –, hanem egy tengerentúli nagybácsi érdekeiről és annak magyarországi, fenntartás nélküli végrehajtóiról. S mindennek a legkevésbé a demokráciához van köze.
(MH)
Bal-Rad komm: “…hanem egy tengerentúli nagybácsi érdekeiről és annak magyarországi, fenntartás nélküli végrehajtóiról…”
- Amely végrehajtók sorába a mi Vezírünk is egycsapásra beáll Angela érveinek hatására. A “végső megoldás” majd azt követően jön! “…rendteremtés meg helyretétel, fék- és ellensúlykezelés dosztig!”