2014. november 20., csütörtök

Washington a magyar kormány megbuktatásán dolgozik

Újabb és újabb megmozdulásokat szerveznek Budapestre és más nagyvárosokba azok a körök, akik legelőször a Szabadsági téri tüntetéseket szervezték. Ha visszatekintünk arra, mi történt az utóbbi hónapokban, azt láthatjuk, hogy a us citizen-ek minden tüntetésben érintettek voltak, tehát Washingtonnak valami köze van a jelenleg is zajló tüntetésekhez.
Először a Szabadság téren kezdtek kormányellenes megmozdulásokat. A tüntetés célrétege akkor még (áprilisban) a diszkriminációtól rettegő zsidó kisebbség volt - legalábbis a szervezők gondolkodása szerint, mert a tüntetésekre alig néhány tucatnyian mentek el. Így vagy a rettegés nem létezik, vagy nem azok és nem annyian rettegnek mint gondolták - nem is ez a lényeg. Tüntetés a megszállási emlékmű ellen: kordondöntés megvolt, diktatúrázás, orbánviktorozás megvolt. Amerikai sajtótámogatás megvolt. Az Amerikai Népszava felszólította az "ellenállókat", hogy robbantsák fel a Szabadság térre épített megszállási emlékművet, ha az elkészül.
Csakhogy az emlékmű nem nagyon érdekelt senkit se. Semelyik kisebbség nem érezte diszkriminálva magát egy emlékmű miatt, amire az van írva, hogy az áldozatok emlékére. A magyar külügy felszólította az amerikai felet, hogy vizsgálja ki, mert egy amerikai lap magyar nyelven magyaroknak terrorcselekményre felhívásokat tesz közzé. Az amerikai külügy nem vizsgálta ki, mert a nevezett magyar lap amerikai, és amerikai magyaroknak, tehát amerikaiaknak írják az amerikai magyarok, tehát amerikaiak. Amerika pedig nem adja ki saját állampolgárait. Volt tehát tüntetés, volt amerikai támogatás - de ez a vonal nem működött, nem lett belőle tömeges ellenállás. A tüntetők elleni fellépés alkalmából pedig kiderült, hogy a rendőrök nem tiltakozó magyar állampolgárokat, hanem egy amerikai állampolgárt vittek be. (Fried Alice)
Hídfő.net.ru | KordonbontásWashington Budapesten bontja a kordonokat. Itt még kicsi a tömeg, rossz célcsoport.
Attól a ponttól kezdve a magyar kormány a legkülönbözőbb támadásoknak volt kitéve. A Templeton visszadobta az államkötvényeket, a többi amerikai befektető követte a példát. A forintot hónapokon át ütötték, verték, mindent elkövettek, hogy a kormány anyagi mozgásterét csökkentsék. Bajnai Gordon saját bevallása szerint csak "a gittet rágta" a Bilderberg találkozón, amin a nyugat befolyásos emberei megállapodtak, hogy a baloldali liberális média támogatni fogja a magyar kormány eltávolítását. Azóta mit látunk? A baloldali liberális média támogatja a magyar kormány eltávolítását. Az Index.hu, a HVG, az Origo, a 444 - a liberális média teljes spektruma propagandafelületet ad minden kormányellenes tüntetésnek, és szisztematikus módon újabb és újabb célpontokra lőnek. Karaktergyilkosságok tucatjai, tüntetések tucatjai. Szisztematikus módon keresik a gyenge pontokat.
A Szabadság téri emlékmű ötlete nem jött be, mert senkit nem érdekelt. Miután a rettegőket sem tudták mozgósítani, lépésről lépésre újabb és újabb célcsoportokat vontak be. Látható, valójában fogalmuk sincs, kit és miért akarnak utcára vinni - teljesen mindegy nekik. A lényeg, hogy valaki tüntessen már valamiért. Miután a rettegők nem váltak be, jött az utolsó forintjaiért aggódó civilek bevonása, ilyen-olyan Facebook csoportokon keresztül. Ez a mai napig folytatódik.
Hídfő.net.ru | Netadó elleni tüntetésNetadó elleni tüntetés - más célcsoport, jobb eredmény - nagyobb létszámú tüntetés.
A dolgok az internetadó elleni tüntetések idején vettek (volna) fordulatot. Be akarták vonni a jobboldalt, a szurkolói közösségeket is, mert a liberális fiatalság fizikailag alkalmatlan arra, hogy székházakat ostromoljon és rendőrökkel utcai harcot folytasson. Ennek ellenére Fidesz-székház ostrom is volt, amit az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője, André Goodfriend személyesen felügyelt, néhány méterről nézte ugyanis, hogy megfelelően halad-e a demokráciaépítés a Fidesz-székháznál. Liberális fiatalokkal igen hamar elhalt a tüntetés, és utcai harcokat se sikerült összehozni. A liberális média gyakorlatilag sírva könyörgött, hogy menjenek már ki a jobboldaliak is. Jurtát húztak a Kossuth térre, minden elképzelhető dolgot bevetettek, ami arra utalna, hogy itt valami nemzeti jellegű dolog is készül. Csakhogy a jurta nem vált be, mert a magyar jurtában nem amerikaiak laknak. Az Indexnek még egy olyan húzása is volt, hogy a "lesz újabb békemenet" témájú publicisztikát egy barna bőrű tüntetők tömegéből kiugró négerrel hozták a címlapon. Csak hogy ösztönszinten azt a benyomást keltsék - a békemenet nem a magyar embereknek szól. Vagyis a jobboldal rasszizmusára hatva akarták távol tartani a jobboldalt attól, hogy a kormány mellett foglaljon állást a felforgatással szemben (a liberális média eszközként használja a rasszkártyát - értjük, ugye?)
Valamiért mégsem sikerült bevonni a jobboldalt a felforgatásba. A szurkolói közösségek mindeddig példátlan józanságról tettek tanúbizonyságot. Európában egyedülálló, ami történt. Hiába szervezték rá őket "véletlenül" egy másik tüntetésre, inkább hazamentek, miután a saját tüntetésükkel végeztek. A jobboldal is inkább foglalkozott azzal, hogy megint az amerikaiak kavarják a káoszt, mint, hogy éppen miért kell utcára menni és hőbörögni.
Mindezek után, hát nem betesznek a tömegbe egy fiatal szónokot, aki saját bevallása szerint kommunista?
Hídfő.net.ru | Kommunista is tüntet?
A saját bevallása szerint kommunista szónokot a Galamus csoport és a liberálisok is reklámozták. Az igazi kommunisták azonban nem kértek belőle.
A rettegők nem váltak be. A jobboldalt nem sikerült bevonni. Majd hátha a szélsőbal! Csakhogy: a szélsőbal sem. A Munkáspárt közleményt hozott le arra vonatkozóan, hogy nem kérnek az amerikaiak és liberálisok felforgatásából. A szurkolói közösségeket nem tudták bevonni, a jobboldalt nem tudták bevonni. A kommunista szónokot egy darabig még mutogatják, hátha.
Szisztematikusan keresik a gyenge pontokat. Most utcára viszik a tanárokat. Ha az nem megy, akkor a rendőrszakszervezeteket vonják be. Teljesen mindegy nekik, csak valaki tüntessen már valamiért, hogy haladhasson a felforgatás. Sürgeti őket az idő. Január 1-jén indul az Oroszország kezdeményezésére alapított Eurázsiai Gazdasági Unió. Washingtonnak most elképzelhetetlenül fontos, hogy január 1-től egy olyan kormány legyen hatalmon, aki nem Eurázsiai Uniót akar, hanem Európai Egyesült Államokat és transzatlanti együttműködést. Hogy egy olyan kormány legyen hatalmon, aki nem a szomszédból akar energiát venni, hanem Washington katonai erővel elfoglalt lelőhelyeiről. Elképzelhetetlenül fontos. Emiatt szisztematikusan keresik a gyenge pontokat. Ha a tanárokkal se jön össze, tüntetnek majd a rendőrszakszervezetek. Vagy épp az orvosok. Vagy az egyetemisták. Az amerikaiaknak teljesen mindegy. Közeleg a január 1, indul az Eurázsiai Unió. Valahogy le akarják váltani a kormányt, ameddig még nem késő.
Ha van olyan történelmi pillanat, amikor azt kell mondani, hogy átmenetileg senki semmiért ne tüntessen, az most van. Ha a kormány lebonyolítja a keleti nyitást, az új unióban átmenetileg olyan pozícióba kerül, hogy kénytelen lesz tárgyalni. Civilekkel, tanárokkal, rendőrökkel, diákokkal, munkásokkal. Baloldallal és jobboldallal. Mindenkivel. Ez a pont azonban még nem jött el. Washington mindent megtesz, hogy megakadályozza. Washington mindent megtesz, hogy megakadályozzon egy olyan lehetőséget, ami 20-30 évben egyszer adódik. Ne hagyjuk!


http://www.hidfo.net.ru/2014/11/20/washington-magyar-kormany-megbuktatasan-dolgozik1

Szerbia kiemelten fontos partnere lehet hazánknak

D_MTI20141120013
A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közreadott képen, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Snezana Bogosavljevic Boskovic mezőgazdasági miniszter, – a magyar-szerb gazdasági vegyes bizottság társelnökei sajtótájékoztatót tartanak a testület ülése után Belgrádban, – 2014. november 20-án. – MTI Fotó: Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Szijjártó: “Magyarország és Szerbia érdeke is az, hogy megépüljön a Déli Áramlat”

- Hírek és vélemények -
MTI: “Magyarország és Szerbia érdeke is az, hogy megépüljön a Déli Áramlat gázvezeték, mert ezzel a két ország hozzájárulhat Közép-Európa energiabiztonságának jelentős növeléséhez – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Belgrádban, a Magyar-Szerb Üzleti Fórum megnyitóján.
“Halljuk és értjük az ezzel kapcsolatos aggodalmakat és kritikákat, de szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy ennek a gázvezetéknek a megépítése az egész térség számára a gázvezetési útvonalak diverzifikációját fogja jelenteni” – fogalmazott.
Hozzátette: ezért is kérik arra az Európai Bizottságot és Oroszországot, “hogy újítsák meg és gyorsítsák fel a párbeszédet, amelynek célja az, hogy a Déli Áramlat gázvezeték az Európai Unió energetikai szabályozásával minden tekintetben összhangban álljon”.
South_Stream_map
A ‘Déli Áramlat’
***
Szijjártó beszédében a két ország kiemelten fontos közös projektjeként beszélt a Budapest-Belgrád vasútvonal kiépítéséről is.
Emlékeztetett arra, hogy egyre inkább dinamizálódik és erősödik a kínai áruforgalom Európában. Az áru Kelet-Kínából hajóval érkezik a görög kikötőkbe, onnan jut Nyugat-Európába. Amennyiben megépül a két főváros közötti gyorsvasút, a görög kikötőkből Belgrádon és Budapesten keresztül vasúton juthat majd a kínai áru a leggyorsabban Nyugat-Európába.
“Ehhez arra van szükség, hogy a három miniszterelnök tavalyi bukaresti megállapodásának megfelelően minél hamarabb megkezdjük a munkát” – fogalmazott a külgazdasági és külügyi tárca vezetője. Hozzáfűzte: az a határozott cél, hogy a decemberi belgrádi miniszterelnöki csúcstalálkozón Magyarország, Szerbia és Kína vezetői aláírják azt a dokumentumot, amely előkészíti ezt a beruházást.
A gazdasági kapcsolatok élénkítésében nagy szerepe lesz annak, hogy jövőre újabb négy közúti határátkelő nyílik. Ezzel szinte megduplázódik az átkelők száma, így várhatóan “megszűnik a tarthatatlan és méltatlan helyzetet a két ország határán”. Emellett már megkezdődött a végrehajtása a Szeged-Röszke-Szabadka vasútvonal felújításának, valamint a Szabadka-Csíkéria-Bácsalmás-Baja vasútvonal kiépítésének.
Szijjártó Péter nyomatékosította: túlzás nélkül lehet állítani, hogy a két ország közötti kapcsolatok soha nem voltak még olyan jók, mint most. Ez nem csak kötelező optimista kijelentés – fűzte hozzá, ezt a politika és a gazdaság is alátámasztja.
A két ország kormánya között kiegyensúlyozott és korrekt az együttműködés – fogalmazott a tárcavezető, aki szerint részben ennek köszönhetően rekordot döntött a két ország közötti kereskedelmi áruforgalom, ami 2013-ban 1,6 milliárd eurót tett ki. A példátlanul magas eredmény az idei év első nyolc hónapjában további 5 százalékos növekedést mutatott, és az év végére várhatóan újabb rekord születik.
Hozzátette: “Magyarország az ötödik legnagyobb exportőr Szerbiában és az ötödik legjelentősebb befektető is.”
Szerbia Magyarországról 2013-ban főleg gépjárműveket, gázolajat, valamint vasat és acélt importált. Ugyanabban az évben a nyugat-balkáni ország főbb exportcikkei között az elektromos áram, a cukor, a méz, az olajos magvak és a színesfém szerepelt. A Szerbiából Magyarországra irányuló export azonban szinte csak a fele a Magyarországról behozott áru értékének. A közeljövőben az lesz a cél, hogy egyensúlyba kerüljön a szerb export és import, elsősorban a Magyarországra irányuló áruk kivitelének növelésével – hangzott el a Szerb-Magyar Üzleti Fórum megnyitóján.”
Megjegyzés, SzRTI: A kormányzat felismerte, hogy Szerbia kiemelten fontos partnere lehet hazánknak a keleti nyitásban és a maximális energiabiztonság megteremtésében. – Ám a jelek szerint, a fenti célok megvalósításában sem a magyar, sem pedig a szerb kormánynak nem lesz könnyű dolga.

A Nyugat mindent meg fog tenni azért, hogy ezeket a célokat meghiúsítsa:

Leállnak az ukrán erőművek, elfogyott a szén

Jurij Zjukov ukrán energia- és szénipari miniszter bejelentette, hogy Ukrajna nem rendelkezik a tél átvészeléséhez szükséges 3,1 millió tonna szénnel. November 19-én reggel két hőerőművet már leállítottak, mert több napja szén nélkül maradtak. Zjukov elmondása szerint a Zmiev hőerőmű széntartaléka alig 30 ezer tonna, ami már csak néhány napra lenne elegendő. A helyzet továbbra sincs megoldva, és egyelőre az a leglogikusabb alternatíva, hogy Dél-Afrikából próbálnak szenet vásárolni. Zjukov elmondása szerint az erőműveknek legalább 3-3,1 millió tonna széntartalékkal kellene rendelkeznie, hogy a télen végig biztosított legyen a kiegyensúlyozott működés.
Hídfő.net.ru | Ukrán szén
A miniszter elmondása szerint zavarok jelentkezhetnek a tömegközlekedésben, akár az időjárási viszonyok hatására is instabillá válhat a hálózat és megszűnhet az áramellátás, mert a szénhiány miatt a következő napokban egyre több erőművet kell leállítani.
Alig néhány napja Petro Porosenko ukrán államfő elrendelte, hogy a minisztérium készüljön fel az elektromos áram importálására Oroszországból.
Ukrajna az délkeleti régiókban az orosz többségi lakosság függetlenedési törekvéseinek leverésére irányuló vesztes háborúban szénbányáinak 80%-át elveszítette. A korábbi Donbassz régióban található széntartalékok adták az ország áramtermelésének közel 40%-át, így a vesztes háború miatt Ukrajna áramellátása ellehetetlenült. A Donyecki Népi Köztársaság elnöke már bejelentette, hogy addig nem indul újra a szénszállítás Ukrajna területére, ameddig Kijev fel nem hagy minden ellenséges tevékenységgel a határ mentén. A fronton azonban azóta is zajlanak az összecsapások, bár a minszki megállapodás idején fennálló frontvonal nem módosult jelentősen, az akkori frontvonal határvonalként látszik megszilárdulni.
Ukrajna nem csak széntartalékait veszítette el, de korábban a Gazprom leállította a gázszállítást az országba (miután 8 hónapon át nem fizettek a gázért), így Ukrajna nem tudta feltölteni gáztározóit a télre. A tárgyalássorozat végén megállapodás született arról, hogy Oroszország humanitárius szempontok miatt újraindítja a gázszállítást, előrefizetéses rendszerben.
Se a fegyveres puccsal hatalomra jutott atlantista kormány, se a rendszerváltást támogató nyugati országok nem tudták megoldani az ország energiaproblémáját. A kormány alkalmatlannak bizonyult alapvető feladatai ellátására, a nyugati országokról pedig nyilvánvalóvá vált, hogy még saját energiafüggetlenségükről sem tudnak gondoskodni, nem hogy egy újabb tagállaméról.


http://www.hidfo.net.ru/2014/11/20/leallnak-az-ukran-eromuvek-elfogyott-szen

Vlagyimir Putyin a magyar történelem előtt tisztelgett

Kölcsönös tisztelet, az orosz és a magyar nép történelmének tisztelete – Vlagyimir Putyin tizenöt, Oroszországban akkreditált nagykövetet fogadott, és talán nem véletlenül szólt kiemelten Magyarországról. A nagyköveti megbízólevelek átadása diplomáciai formalitás, azonban, ha egy államfő hangsúlyozottan szól egy országhoz, az aligha véletlen.

Putyin Balla János magyar nagykövetet fogadva Oroszország egyik legfontosabb politikai és kereskedelmi-gazdasági partnerének nevezte Magyarországot: „Moszkva osztja Budapest készségét a párbeszéd erősítésére és a közös, nagyszabású beruházások megvalósítására.” De talán a gazdasági érdekek hangsúlyozásánál is fontosabb volt, amikor Putyin a magyar történelem előtt tisztelgett.
Az orosz elnök „barátságos arcát” tegnapra tartogatta, egy nappal korábban „erősen odaszólt”. Putyin azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy uralma alá akarja gyűrni Oroszországot, ugyanakkor figyelmeztetett, hogy ez nem fog sikerülni.
Az orosz államfő az általa létrehozott Összoroszországi Népfront keddi, úgynevezett cselekvési fórumán egy kérdésre válaszolva mondta el, hogy az Egyesült Államok nem megalázni akarja Oroszországot, hanem a befolyása alá vonni, Oroszország kárára akarja saját problémáit megoldani. „A történelem során ez soha senkinek sem sikerült, és nem is fog sikerülni” – közölte az elnök. Válaszát hatalmas taps fogadta. Vlagyimir Putyin hozzátette, hogy szerinte Washingtonnak ugyanakkor sikerül a szövetségeseit, az úgynevezett szatellit államokat a befolyása alá vonni. Vélhetően a Kreml Ukrajna-politikája miatt Oroszországra nehezedő nyugati nyomásra és a vele szemben alkalmazott szankciókra is utalva kijelentette, hogy az Egyesült Államok számos szövetségese saját nemzeti érdekeinek kárára „idegen nemzeti érdekeket igyekszik védeni érthetetlen alapon és érthetetlen kilátásokkal”.
Az orosz elnök közölte, nem érthető számára, milyen érdekekről is van szó. „Nincsenek kritériumok, ezek csak olyan általános szavak a demokráciáról. Ez még nem ok az államcsínyre. Nem ok a genocídiumra!” – utalt a Kreml álláspontjára, miszerint Ukrajnában a törvényes hatalmat államcsínnyel döntötte meg februárban Viktor Janukovics ellenzéke a kijevi főtéren tüntetők segítségével. Az orosz államfő szerint az oroszok többsége kedveli az amerikai népet, de visszautasítja az Egyesült Államok vezetésének politikáját.
(MH)

Nagy-Britannia nem lesz az Európai Egyesült Államok része

Oliver Letwin, a brit Konzervatív Párt (kormánypárt) minisztere egy a Daily Telegraphnak adott interjú során kijelentette, egyáltalán nem biztos, hogy el tudják érni az Európai Unióban a britek által követelt reformokat, és ebben az esetben Nagy-Britannia jobban teszi, ha az EU-t végleg elhagyja. Letwin szerint ez a lehetőség sokkal valószínűbb, mint hogy betagozódjanak az Európai Egyesült Államokba.
Brüsszel Washington nyomására akarja az Európai Uniót egy az Amerikai Egyesült Államok mintájára kialakított, egyetlen országgá, föderális állammá formálni. Ennek a folyamatnak része az Európai Unió határai mentén, vagyis Észak-Afrikában, a Közel-Keleten (tengeri határok) és Ukrajnában (szárazföldi határ) zajló felforgatás, amivel a NATO protektorátusokat akarna létrehozni a közeljövőben kialakított Európai Egyesült Államok számára.
A jelenlegi európai politikai trend annak megfelelően alakul, hogy egyes pártok elutasítják ezt a törekvést, mások pedig támogatják. A két irányvonal közt pedig törésvonal jött létre. Azok a pártok, amelyek az Európai Egyesült Államok megalapítását támogatják, radikális atlantistának nevezhetőek. Az összes többi párt, ami Brüsszel központosítási törekvéseit ellenzi, de az Európai Unióból és NATO-ból kilépés mellett sem foglal határozottan állást, a "mérsékelt atlantista" jelzővel illethető. Ez a kifejezés utal arra, hogy ezek a pártok ugyan a nyugati érdeket - atlantizmust - képviselik, de azt csak annyiban hajlandók felvállalni, amennyiben nem jár a nemzetállam névleges felszámolásával.
Hídfő.net.ru | David CameronDavid Cameron - távoli időpontokat és feltételeket szab az EU-ból kilépésre
Az Európában zajló általános politikai trend alapján ma a mérsékelt atlantista pártok elkezdenek Moszkva felé közeledni és Oroszországgal szorosabb kapcsolatokat kiépíteni annak okán, hogy így ellensúlyozzák Brüsszel központosítási törekvéseit. Nagy-Britanniában éppen ez figyelhető meg: a kormánypárt egyensúlyi politikát folytat. Elutasítják Brüsszel központosítási törekvéseit, de az Európai Unióból kilépés mellett sem foglalnak határozottan állást. Annyiban törekszenek a választók akaratának megjelenítésére, hogy a nemzetállamot felszámolni nem hagyják. Azonban, miközben látszólag EU-ellenes retorikát folytatnak, az Európai Unióból kilépésre mind távolabbi és távolabbi időpontokat tűznek ki, vagy pedig olyan feltételeket szabnak, melyeket utólag érdekeik szerint magyarázhatnak félre.
Pontosan nem tudni, hogy a brit miniszterelnök számára hol van a határ, amin belül még az EU-ban maradás mellett foglalna határozottan állást - ahogyan azt sem tudni, hogy hol van az a határ, ahol egyértelműen állást foglalna a kilépés mellett. Azért nem tudni, mert nincsenek ilyen egyértelmű határok. Egy mérsékelt atlantista párt ugyan ellenzi a központosítási törekvést, de soha nem foglalna egyértelműen állást az azonnali kilépés mellett. Ilyen mérsékelt atlantista pártok egyre nagyobb arányban jutnak a hatalomhoz Európa-szerte. Az Orbán-kormány szintén ebbe a kategóriába sorolható - nem véletlen, hogy a brit és magyar külképviseletek olyannyira egymásra találtak a Brüsszel elleni "ellenállásban".
Kilép-e Nagy-Britannia az Európai Unióból? Ez csak abban az időszakban fog kiderülni, amikor az Európai Egyesült Államok hivatalosan is létrejön. Mérsékelt atlantistának lenni annyit jelent, hogy jobban ragaszkodnak a saját hatalom megtartásához, mint a nyugati érdek kiszolgálásához.


http://www.hidfo.net.ru/2014/11/20/nagy-britannia-nem-lesz-az-europai-egyesult-allamok-resze

Szerbia ellenzéki erői nem engedik, hogy a kormány engedjen a nyugatnak

Szerbia parlamenten kívüli ellenzéke, a Dvjeri antifasiszta szervezet és Szerbia Demokrata Pártja bejelentette egy ellenzéki patrióta blokk megalapítását, ami ellenzi az ország belépését az Európai Unióba és NATO-ba, ehelyett állást foglalnak az Oroszországgal szorosabbra kötött kapcsolatok mellett. Sanda Raskovics és Bosko Obradovics, a két szervezet vezetői kijelentették, hogy Koszovó Szerbia szerves része, ahogy a Krím pedig Oroszországé. A két szervezet felszólította a szerbiai kormányt, hogy ismerje el a Krím-félszigetet Oroszország részeként.
"Az ingának, ami a nyugathoz vezetett, vissza kell lendülnie kelet felé [...] Szerbiát nem ejtheti túszul a nemzetközi jog, különösen, ha azt olyanok írták, akik maguk is nevetnek rajta és megszegik a szabályait. A maszkok már régen lehullottak azokról, akik Koszovót különleges státuszúnak nyilvánították és így próbálták megkaparintani Szerbia déli provinciáját."
A két szervezet kifejezte hajlandóságát arra vonatkozóan, hogy a Szerb Radikális Párttal együttműködjön, ugyanakkor eltökéltek maradnak a gazdasági patriotizmus mellett, és nyomást gyakorolnak a kormányra, amennyiben az engedményeket tenne a nyugati országoknak és kompromittálódna.

http://www.hidfo.net.ru/2014/11/20/szerbia-ellenzeki-eroi-nem-engedik-hogy-kormany-engedjen-nyugatnak

Hazánk számára az Európai Unió, – egy kész ráfizetés

Illusztráció - SzRTI

- Az Unió sokkal több pénzt visz el tőlünk, – mint amennyit ad -

Az éves nemzeti össztermék 30%-ka áramlik az EU-ba, miközben az onnan beérkező támogatások, – mindössze a nemzeti össztermék 1%-át teszik ki…

Lóránt Károly közgazdász, számításai szerint, az Európai Unió sokkal több pénzt visz el a magyaroktól, mint amennyit ad.
Az a tény, hogy 2004 és 2008 között nettó 30 milliárd euró jövedelem átutalás ment ki Magyarországról, – miközben  ennek csak az egyhatoda érkezett hozzánk uniós támogatásként, – mutatja, hogy nem a demokráciáról, a szolidaritásról és a felzárkózásról van szó, amikor az államok feletti brüsszeli bürokrácia erőlteti a vertikális integrációt. Brüsszel így akarja véglegesíteni a periféria államainak a függőségét a centrumországoktól, – garantálva a pénzhatalmi elit számára az extraprofitot.
Hasonló következtetésre jutott Pavics Lázár pénzügyi szakértő is, aki megállapította, hogy a nemzeti össztermék 30%-ka áramlik az EU-15-ök országaiba, miközben az Európai Unióból beérkező támogatások a bruttó nemzeti össztermék 1%-kát teszik ki.
Az, aki a Központi Statisztikai Hivatal, az Állami Számvevőszék, a Magyar Nemzeti Bank, valamint az Eurostat adataira támaszkodik, kénytelen megállapítani, – hogy hazánk számára az Európai Unió óriási ráfizetés. Magyarország már a csatlakozást megelőzően sok veszteséget okozó előnyöket biztosított az Európai Közösségnek, majd az Európai Uniónak.
Ezúttal csak a 2011-es év adatait ismertetjük:
Ebben az évben 7858 milliárd forint áramlott külföldre EU-s partnereink országaiba, – miközben az EU támogatásként összesen 329 milliárd forint érkezett Magyarországra. (Mindezt Pavics Lázár által készített dokumentumok alapján állítjuk, amelyeket szívesen átadunk hivatalos szakértőknek tanulmányozásra).
Hivatkozunk Matolcsy György MNB elnök adataira is, amelyeket még nemzetgazdasági miniszterként hozott nyilvánosságra:
Az ő számításai szerint évente átlagosan 8500 milliárd forint áramlik külföldre. Ez az, ami hozzávetőlegesen a nemzeti össztermék 30%-kát teszi ki.
Ezzel áll szemben az a másik adat, hogy az EU-ból érkezett támogatások csak a GDP 1%-kát érik el!
Matolcsy György számításai szerint a legtöbb pénzt, – a külföldre eladott belföldi monopóliumok útján viszik ki az országból. Ez 3000 milliárd forintot tesz ki évente.
Az EU-tagság növelte a felesleges bürokráciát is. Ez Magyarországnak 2000 milliárd forintot jelent. További 2000 milliárd forint veszteséget okoz az adókikerülés, – az állami pazarlás pedig további 600 milliárdos kiáramlást okoz. Magyarország az államadósságra fizetett túl magas kamaton évente 500 milliárd forintot veszít. Ehhez hozzáadódik  az az évi 100 milliárd forint, amely a túlzottan magas valutatartalék miatt terheli a magyar társadalmat.
Ez az adatsor nem teljes, csak szemléltetni akartuk, hogy miből keletkezik az a nagy jövedelemkiáramlás, amely 2004 óta sújtja Magyarországot.
Drábik János – Forrás: drabikjanos.com

Az ISIS napi több millió dollárhoz jut - exportálják az olajat

Vitalij Csurkin orosz ENSZ nagykövet szerint Irakban és Szíriában a terroristák továbbra is tetemes bevételre tesznek szert illegális olajkereskedelemből, és még aggasztóbb, hogy vannak is vevőik az illegális olajértékesítésben. A terroristák napi 3 millió dollár bevételre tesznek szert azzal, hogy Irak és Szíria északi területein megszállnak egyes olajipari létesítményeket és a készleteket külföldre értékesítik. Egyes létesítmények hónapok óta a terroristáknak termelnek, így az ISIS terrorszervezet továbbra is stabil bevételhez jut.
Hídfő.net.ru | Vitalij Csurkin
Csurkin szerint Szíriában több mint 10 olajmező van az ISIS kezén, melyek napi 30 ezer hordó olajat állítanak elő. Irak területén 14 olajmezőt tartanak ellenőrzés alatt, és napi 50-60 millió hordó olajat exportálnak. Az ENSZ-követ hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok és térségi szövetségeseinek légicsapásai semmit nem változtatnak a terroristák által exportált olaj napi mennyiségén, azok gyakorlatilag semmilyen befolyással nincsenek az illegális eladásokra, a térség lakosságának életét viszont ellehetetlenítik.
Az ISIS ("Iszlám Állam"-nak nevezett) terrorszervezet 2014 júniusában terjesztette ki befolyását Irak és Szíria északi részeire, azokban a szénhidrogénekben gazdag területekre, mely a Nabucco projekt forrásvidéke lenne. A terrorszervezet modern amerikai fegyverekkel harcol, melyet hivatalosan az iraki kormányerők létesítményeinek kifosztásával szereztek.
Szeptemberben azonban Steven Kelley, ex-CIA tanácsadó egy interjú során kijelentette, hogy a CIA képezte ki a fegyveres csoportokat Jordánia területén, abból a célból, hogy később Szíriában harcot folytassanak az Asszád-kormány ellen. Alegutolsó ilyen képzésre Barack Obama adott engedélyt 2014.09.17-én, amikor bejelentette, hogy 5000 további szíria "lázadót" képeznek ki. Kelley szerint "...a probléma az, hogy az úgynevezett Szabad Szír Hadsereg [FSA - Free Syrian Army] és az ISIS gyakorlatilag ugyanaz. Az elnevezést a CIA ragasztotta rá az ISIS szíriai haderejére, hogy papíron elkülöníthető legyen a kettő a világ közvéleménye számára." Kelley megjegyezte továbbá, hogy "Ezeket a csoportokat Jordániában képezték ki. Most azonban a CIA utasítást kapott, hogy ezek ellen a csoportok ellen harcolni kell, de ez alatt a harc alatt a CIA folytassa az ISIS csoportok kiképzését Jordániában. A CIA tökéletesen tudja, hogy a jordán kiképzőtáborokra kellene csapást mérni, de ezt nem tehetik meg, mert közben képezniük kell az utánpótlást. Ezért maradnak a felületes légicsapások."
Az ISIS terroristákat a CIA 2012-ben kezdte el képezni Jordániában nagyobb létszámban, a konkrét cél a szír kormány destabilizálása volt. Most a szervezet Szíria stratégiai létesítményei ellen intéz támadásokat. Amit meg tudnak tartani és biztosítani tudják az állandó kitermelést, abból állandó profitra tesznek szert. Amit nem tudnak hosszú távon tartani, azt nem egy alkalommal a terroristák elmenekülése után megsemmisíti a légierő. Összességében látható, hogy az USA és a terrorszervezet indirekt módon együttműködik a térség destabilizálásában.


http://www.hidfo.net.ru/2014/11/20/az-isis-napi-tobb-millio-dollarhoz-jut-exportaljak-az-olajat

“Kitört a nyugalom” Donbasszban

Meglepően és váratlanul “csendesek” Donbassz csataterei. Legalábbis a tegnapi naphoz képest. A mára virradó éjszaka már – már nyugodalmasnak is mondható.
lim
Donyeckben valamivel éjjel egy óra előtt valami hatalmas villanás világította be az egész várost. Ezt követően semmi áram.
A városban viszonylag nyugalom volt az éjszaka folyamán.
A repülőtérre próbálkoztak ismét beerőszakolni magukat Nyalókakirály pribékjei az éjjel. Három tank, két BTR és egy BMP gyors leolvadását követően felhagytak az akcióval. De a miliciát is kár érte, mert egy lőszerlerakatuk felrobbant. Baja senkinek nem esett.
Avgyejevka “idilli nyugalomban” töltötte az éjszakát.
Gorlovka is csendes volt mára virradóan.
Szcsasztyjénál “villámrazziázott” az éjszaka a milicia. Eredménye még nem ismert.
Granyitnoje térségében egész éjjel kézifegyverekkel tartották egymást ébren a felek.
Jenakijevot néhány latorbelövés érte. Egy kilencemeletes lakótömböt ért találat.
Novotroick és Dokucsajevszk lakótelepeit hét latorgránát találta meg az éjszaka. Áldozatról nincs értesülésünk.
Volnovaha pribékjeit a népköztársaságiak tüzérsége nem hagyta aludni az éjszaka.
Szmoljankánál a milicisták a tegnap késő délután kezdődött akciójukban felszámolták az ottani latorerőket.

A megszokott településnevek most kimaradtak a felsorolásból, hiszen harci tevékenységről nem kaptunk jelentéseket.
Mariupolban leégett egy óvoda. Ott volt egy latorparancsnokság. Inkább valami gondatlanság következtében keletkezhetett a tűz, hiszen harci zajnak nyoma sem volt. A térségben nyafognak Nyalókakirály latorjai. Lejegesedtek az utak a hideg időben, és képtelenek közlekedni. A helyiek csak vihognak a messziről érkezett pribékek szerencsétlenkedésein. Ők már megszokták: télen a tengermelléki utak általában eljegesednek, de ezt Nyalókakirály pribékhada nem tudta.

https://balrad.wordpress.com/2014/11/20/kitort-a-nyugalom-donbasszban/


Donbassz az éjszakai “nyugalom” után fölélénkült ma délelőtt.
Donyeck északkeleti kerületei ismét felkeltették a valcmanista latortüzérség figyelmét. “Grad” vetőgépekkel lőtték Avgyejevka, Opitnoje és Peszki környékéről a városrészt.
Jaszinovataja is beleesett a “szórásba. Összesen négy civil halt bele a “figyelmességbe” idáig ma délelőtt.
A donyecki repülőtéren viszont tíz lator pusztult bele a vágyakozásba. Minden áron a retérre vágytak. Bejutottak.
Gorlovka sem úszta meg a délelőttöt a zsoldostüzérség támadása nélkül. Ráadásul Majorszk irányából a valcmanisták tankokkal is lőtték a várost.
rom2
Uglegorszk peremén viszont aknazáport kaptak a nyakukba a latrok, de hasonló élményben volt részük a Bulavinszk mellett ténykedő pribékek is. A beszámoló szerint ezen a két helyen tanyózó zsoldosok közül jónéhányan már nem várják bankjuk értesítését a zsold számlájukra utalásáról.
Mint ahogyan az Avgyejevkából lövöldöző valcmanisták közül is igen sokan lekerültek ma a kijevi zsoldlistáról, hiszen róluk két népköztársasági “Grad” – üteg gondoskodott. Ez a fajta testápolás pedig el tudja venni az ápoltak életkedvét.
Kirovban tucatnyi civil halt meg a valcmanista latortüzérség terrorbombázásától.
Orlovszk, Granyitnoje, Kamenyki és Bojesztolknovenyija környékén kézifegyveres összecsapások vannak.
Nyikisinonál kora reggel tört ki heves harc, de ezt a kitörési kísérletet is feladták a pribékek a népköztársaságiak makacskodása láttán.
Malaorlovkánál viszont intenzív csata dúl. Ugyanez jellemző Veszeloje, Redkodub és Sztrjukovo környékére is.
Gyjebalcsevo vidékéről Szadovom falut lőtte sorozatvetőkkel a valcmanista bérgyilkoshorda. Három falusi súlyosan megsebesült.
rom1
Peszoknál a milicisták rajtaütöttek ma délelőtt egy hiénacsapaton. Négy BTR került a kijevi havárialistára. A zsoldlistról lehúzandók névsora már terjedelmesebb. Tíz lator nevét tartalmazza. Huszonkett pribék pedig ha az összedrótozás után még tud mozogni, vállalhat gyerekfelkészítést Lembergben.
Zolotojeban három civil halt meg a valcmanisták tüzérségi tüzétől.
Szcsasztyje környékéről a bérgyilkosok a milicisták által birtokolt Veszjelaja Gora – hegyet lőtték. Ám a domb mögötti népköztársasági “Grad” – üteg elvette a kedvüket a további lövöldözéstől. Ott most csend van.
Popasznajából szintén tüzérséggel lőtték a pribékek Pervomajszkot. Öt helyi lakos halt meg emiatt.
Krimszkoje birtoklásáért indított harcot délelőtt a milicia. Az eredménye még általunk nem ismert.
Miusznál a népköztársaságiak rohamcsapatai szétszórtak egy latorcsoportosulást ismét.
Csernuhinonál is bánják már a pribékek, hogy ott tábort vertek. Két tankjuk is ócskavassá lett. A személyzet meg a körülötte lévők sorsa elképzelhető. Számszerű latoregyedveszteséget nem ismerünk.
Bahmutka, Frunze, Szokolnyiki, Trehizbenki légterében egymást érik a tüzérségi gránátok már kilenc óra óta.
A szeverodonyecki repülőtéren kialakított latortüzér – erődítmény nem biztos hogy jó ötlet volt a valcmanisták részéről – az ő szempontjukból. Reggel óta folyamatosan lövi őket a népköztársasági tüzérség.
A Sztanyicja Luhanszkaja környéki harc tétje pedig az, hogy a milicistákat a latrok ki tudják – e szorítani a faluból. Reggel óta próbálják eldönteni a kérdést. Az állás – ottani idő szerint délután három órakor – eldöntetlen.

https://balrad.wordpress.com/2014/11/20/donbassz-oda-az-ejszakai-nyugalom/

Út a III. világháború felé

~q191Néhány hónappal ezelőtt volt itt egy poszt, amiben kifejtettem miért kellett Szaddamnak, Gaddafinak meghalni. Mert megpróbálták kőolajuk eladásánál kikerülni a dollárt. Ez mára már minden gondolkodó ember előtt világos. Ennek ellenére érdemes lépésről-lépésre végigmenni az eseményeken, ami nem más, mint az út a III. világháború felé. Miért olyan fontos ez az amerikaiaknak? Mert zöld színnel nyomtatott papír fecnikért valós értékeket kapnak immáron több mint 40 éve. Az amerikai jólét alapja az egész világ piszkos kizsákmányolása. A különböző országok jegybankjainál felhalmozott sok százmilliárd dollárért valamikor javakat vagy szolgáltatásokat kaptak, és ami még rosszabb, ezekért a dollárokért Amerika soha se fog semmit adni, soha se fogja őket visszaváltani bármire.
Van azonban még egy indokom, a különböző magyarországi blogposztok hozzászólásaiból világosan kitűnik, hogy a mélyen beágyazott orosz-ellenesség sugallta vélemények uralják a terepet, és még mindig jócskán vannak usa-barát emberek. Ezek táptalajt képeznek az amerikai propagandának (plusz a magyar média is) és úgy tudják, hogy az agresszív Oroszország támadja Ukrajnát, fenyegeti katonai megszállással a volt szocialista tábor országait. És hogy teljes legyen a káosz, Orbán orosz-barátkozása is negatív tényező. Aki utálja Orbánt, annak törvényszerűen utalni kell Putyint is, mivel újabban Orbán barátja. Erre az egyértelmű utálatra bizonyítékokat lehet találni a legújabb tüntetési hullámban. Itt van tehát az ideje, hogy helyére tegyük a dolgokat.
A petrodollár rendszert, vagyis olajat, csak dollárért, 2000 szeptemberéig senki se kérdőjelezte meg. Ekkor Saddam Hussein bejelentette, hogy az iraki olajat ezentúl dollár helyett euróért adja. Ez a döntés volt az év geopolitikailag legfontosabb eseménye, ennek ellenére a nyugati média közöl mindössze egy tett róla említést. Egy hónap se telt el a “The Project for a New American Century” nevű szerveződés, amely hasonló a CŐF-höz, és amelynek véletlenül Dick Cheney az egyik oszlopos tagja, közzé tett egy esszét. “REBUILDING AMERICA’S DEFENSES – Strategy, Forces and Resources For a New Century” cím alatt. (Az amerikai védelmi rendszer felélesztése – az új évszázad stratégiája, hadi ereje és erőforrásai.) Az esszé kitért arra, hogy ezen célok eléréséhez bizonyára szükség lesz valami katasztrófára, ami katalizálni tudja az eseményeket, ahogy ezt például Pearl Harbor tette. – Egy év kellett hozzá, hogy ez meglegyen a WTC ikertornyok lerombolásával, amit az arab terroristákra fogtak, miközben a beavatottak szerint egy neokon-cionista mestermunka volt.
A 9/11 esemény által begyújtott érzelmeket meglovagolva a Bush adminisztráció megtámadta Afganisztánt és Irakot, miután a Patriot act (lex hazafiság) ellenállás nélkül átment a törvényhozáson.
A letámadások ürügye a nem létező tömegpusztító fegyverekre való hidegvérű hivatkozás volt, pontos tudatában annak, hogy milyen káoszt fog kiváltani az adott országokban. Aztán az olajmezők elfoglalása után az iraki olajat újra dollárért adták.
Nem sokkal Irak lerohanása után a Bush adminisztráció ki akarta terjeszteni a háborút Iránra is, mert az iráni kormány nukleáris fegyvereket készül előállítani.
Washington szavahihetősége azonban a nulla felé tartott, a világ közvéleménye ellenállt, ráadásul a CIA és Mossad nyilvánosságra került jelentései szerint Irán még el se határozta az atombomba megteremtését. Ez azonban nem zavarta Washingtont abban, hogy Iránt demonizálja, amit az Obama adminisztrácio mind a mai napig fenntart. Kérdés, hogy miért? Talán azért mert Irán 2004 óta szorgalmasan dolgozik azon, hogy saját olajpiacot hozzon létre, ahol a dollárnak nem lenne kiemelt szerepe. Iránnak 7 év kellett ahhoz, hogy 2011 júliusában az első olyan szállítmány elinduljon útjára, amelyről itt alkudtak meg.
Miután Washington nem tudta beindítani a háborút Irán ellen, felhasználta az ENSZ-et, hogy Irán ellen szankciót mondjanak ki. A szankció célja az iráni rezsim megbuktatása volt. Bár a szankciók okoztak károkat az iráni gazdaságban, de az ország destabilizálását nem érték el vele, aminek legfőbb oka az orosz segítség volt, amivel   meg tudták kerülni az amerikai bankrendszert.
Közben 2009 februárjában Muammar Gaddafit megválasztották az Afrikai Unió elnökének, akinek első dolga volt, hogy javasoljon egy összevont országot egyetlen közös valutával. Ez a közös, aranyfedezetű valuta, ami nagyon nem volt dollár, okozta a halálát.
A lebonyolítás egyszerű volt. 2011-ben a CIA elkezdte különböző katonai csoportok támogatását, akiknek célja Gaddafi megdöntése volt. A siker érdekében (a mélyen alvó Oroszország mellett) az USA és a NATO elérte, hogy az ENSZ kimondja Líbia felett a „nofly-zone” minősítést, ami lehetővé tette a masszív amerikai légi beavatkozást. Hogy Gaddafi ellen az Al-Kaida szélsőségesei harcoltak, az Washington egyáltalán nem érdekelte, teljes erőbedobással segítette azokat, akik szerintük lerombolták a WTC tornyokat.
[Hogy a vétójoggal rendelkező Oroszország és Kína miért nem akadályozta meg a líbiai katasztrófát, azt nem lehet tudni. Ennyire amatőrök nem lehetnek. Nagy valószínűséggel valamifajta háttér alku történt, amit Putyin utólag kurvára megbánt.]
A NATO líbiai beavatkozásának volt egy kellemes hozadéka. Gaddafi nehézfegyverei Törökországon keresztül el lettek juttatva a szír felkelőknek, akik Assad megdöntéséért harcoltak, és úgy mellesleg szuper terroristák, viszont itt hasznosnak bizonyultak (a kezdetben). Mivel a fundamentalista muszlimok nem a falvédőről jöttek le, a hasznos terroristákból alakult meg az ISIS, azt is mondhatjuk, hogy U.S. segítséggel.
Ezek a szíriai lázadók 2013-ban két szarin gázos támadást is bevetettek, amivel Assadot akarták vádolni, és ami alkalmas lett volna arra, hogy „nemzetközi” beavatkozást váltson ki. Szerencsére az ENSZ és orosz vizsgálók feltárták a valóságot, aminek következtében a légi beavatkozás lehetősége megszűnt. Ezt követve az oroszok előálltak egy diplomáciai megoldással.
Végül is megállapítható, hogy Líbia és Szíria esetében a tervezett rezsim csere ürügye az „emberi jogok” voltak, amire különben Amerika nagy ívben tesz – bizonyíték rá az egymilliónál is több iraki áldozat.
2009-ben Katarnak volt egy javaslata, hogy fektessenek le gázvezetéket Szírián és Törökországon keresztül Európába. Ezt azonban Assad ellenezte, majd 2011-ben egyezséget kötött Iránnal, hogy egy másik gázvezetékkel zárják ki Katart és Szaúd Arábiát a hozzáférésből. Nem kell tehát csodálkozni, hogy Assad megbuktatásánál e két ország plusz Törökország olyan nagyon lelkes. De, miért ez a lelkes ellenszenv? Ennek három oka is van.
  • Ez az új gázvezeték jelentősen megerősítené Irán helyzetét, mert lehetővé tenné számukra a gáz közvetlen exportálását anélkül, hogy Washington szövetségeseinek a területén keresztül kellene haladnia.
  • Szíria szoros szövetségese Iránnak. Szíria összeomlása természetszerűen gyengítené Iránt is.
  • Iránnak és Szíriának van egy kölcsönös védelmi egyezménye. Tehát, amennyiben Amerika beavatkozik Szíriába, az megnyithatja az utat egy konfliktus kialakítása felé Iránnal.
2014 februárjában ez a globális sakkjátszma új fejezetet nyitott Ukrajnában, ahol az igazi célpont maga Oroszország volt, és nem véletlenül. Oroszország ugyanis a világ második legnagyobb olaj exportálója, ami önmagában is bosszantó lehet Amerikának, de az oroszok 2008-ban létrehoztak egy energia börzét, ahol rubelért és aranyért lehet vásárolni. Ráadásul az oroszok összefogva a Kínaiakkal az egymás közötti kereskedelemből kiirtották a dollárt. És ha ez nem lenne elég, akkor megemlíthetjük, hogy Oroszország szorgalmasan tevékenykedik egy Eurázsiai Gazdasági Unió létrehozásán, aminek keretein belül létre akarnak hozni egy közös valutát, és ahol létezne egy független energia piac.
Eljött tehát az idő, amikor Ukrajnának döntenie kellett, vagy csatlakozik az Európai, vagy az Eurázsiai Unióhoz. Az EU szerint Ukrajna nem csatalakozhat mind a kettőhöz, míg Putyin szerint semmi akadálya, hogy mind a kettőhöz csatlakozzanak. Janukovics elnök elhatározta, hogy Oroszországot választja.
Janukovics döntésére Amerika azt tette, amihez a legjobban ért. Megdöntötték az elnököt, akinek a helyére beültettek egy bábkormányt. A puccs elég szennyes volt. Bizonyítékok szerint CIA mesterlövészek több embert is megöltek mind a két oldalon, hogy a másik oldal azt higgye, az ellentábor nyúlt először lőfegyverekhez. Washington piszkos játékát elég élethűen írta meg az angol The Guardian.
A puccs azonban nem volt túl sikeres, ugyanis Amerika hamarosan elveszítette az irányítást. A krími referendumban az emberek hatalmas százaléka el kívánt szakadni Ukrajnától és egyesülni akart Oroszországgal. Az átállás simán rendben lezajlott, emberáldozat nélkül. Ennek ellenére Washington azonnal orosz agresszióról kezdett beszélni, amit a nyugati sajtó hűségesen átvett és a mai napig bőségesen tálal olvasóinak, miközben „elfelejtik” hozzátenni, hogy a Krím-félsziget emberemlékezet óta Oroszországhoz tartozott.
Mindeközben Washington azon mesterkedik, hogy Ukrajna belépjen a NATO-ba. Ha ez bekövetkezne, akkor az amerikai haderő közvetlenül az oroszországi határig terjeszkedhetne. Erre azonban jelenleg aligha kerül sor. És mit tesz Washington, ha jobb nem jut eszébe? Szankciót erőszakol ki, demonizálja az ellenfelét, hamis zászlós trükköt dob be, és közben hangosan csörgeti a kardokat. Ez azonban Oroszországgal szemben nem túl sikeres stratégia. A szankciók visszafelé sültek el, Kínát belekergette Oroszország karjaiba, vagy fordítva, és arra késztette Oroszországot, hogy felgyorsítsa de-dollarizációját.
Ezen kívül a nyugati állításokkal szemben Oroszország nem szigetelődött el. OK, A NATO „elszigetelődött” Oroszországtól, de a világ többi része nem (lásd a BRICS országokat).
Nem nagyon tévedek, ha az állítom, hogy ez nem egy második hidegháború, ez a harmadik világháború felvezetése, mert kialakulnak a szövetségek, és elkezdődnek a fegyveres konfliktusok, és csak idő kérdése, hogy a nagykutyák közvetlenül szembe kerüljenek egymással.
Végül nézzük a néhány napja befejeződött G-20 találkozót, ahol volt pofája Obamának közölni Putyinnal, hogy „nem szokás letiporni a szomszédos országokat”, miközben Amerika az elmúlt két évtizedben féltucat országot rohant le. A kanadai, az ausztrál miniszterelnök, de még a német kancellár is megjátszotta a hülyét, és nyomták négyszemközt Putyinnak a tömegeknek szánt propagandát az orosz agresszióról. Micsoda hülye játék a világhatalmak vezetői részéről, miközben az amerikai külügyminiszter helyettes államtitkára egyértelműen bejelentette, hogy 5 milliárd dollárjukba került a kijevi puccs.

Antalffy Tibor

Melyik uniót szeressük? Azt amelyik már egyszer bedarálta az országot, vagy azt, amelyik éppen most darálja be az országot???

"Ami Budapesten zajlik, az Arab Tavasz. Facebook-forradalom. Hogy miért annyira fontos a liberálisoknak a minden elleni felháborodás, amire hivatkozva egy EU-barát kormányt lehet pozícióba tolni? Mert 2015. január 1-jén lép életbe a Moszkva által alapított Eurázsiai Gazdasági Unió. Alig több mint egy hónap, és van alternatíva az Európai Unióval szemben. Akkor az Európai Uniót támogató kisebbség igen kellemetlen helyzetbe kerül."

(...) A radikális atlantista Gyurcsány Ferenc hatalomba tolása a brüsszeli diktatúra hazánkra kiterjesztésének kezdetét jelentette.
Ez a radikális atlantista vonal akar most visszakúszni a hatalomba azáltal, hogy a médián keresztül minden elképzelhető problémát felsorolnak, amiből az embereknek - jogosan - elege van. Ha logikusan végiggondoljuk azonban, azt láthatjuk, hogy a problémák igen nagy részéért maga az Európai Unió a felelős. Kvótarendszerrel, túlzottdeficit-eljárással, diplomáciai nyomásgyakorlással tönkretették az országot.

Tehát, a tüntetéssel kapcsolatban a tények: 30 ezer ember (képek alapján inkább 3 ezer), és néhány tucat fizetett személy, aki bemegy a tömegbe egy EU-zászlóval. Közfelháborodás napja van. Mindenki fel van háborodva valamin, de mindenki máson. A liberálisoknak igazából teljesen mindegy, hogy ki és min van felháborodva; a lényeg, hogy legyen egy tömeg, amibe be lehet állni az EU-zászlóval.

A tények másik dimenziója: 2003-ban a magyar választópolgárok 38%-a adta szavazatát az Európai Unióra. Eltelt több mint tíz év. Az idei EP-választásokon a részvételi arány 28,92% volt, ennek kétharmada EU-ellenes pártra szavazott, a maradék 71,08% pedig senkit nem akart küldeni az Európai Parlamentbe.

Ami Budapesten zajlik, az Arab Tavasz. Facebook-forradalom. Hogy miért annyira fontos a liberálisoknak a minden elleni felháborodás, amire hivatkozva egy EU-barát kormányt lehet pozícióba tolni? Mert 2015. január 1-jén lép életbe a Moszkva által alapított Eurázsiai Gazdasági Unió. Alig több mint egy hónap, és van alternatíva az Európai Unióval szemben. Akkor az Európai Uniót támogató kisebbség igen kellemetlen helyzetbe kerül.

http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/hatterhatalom/3456-melyik-uniot-szeressuek