2014. október 23., csütörtök

Háborog az EB-s zsidóbagázs - Elesnek a be nem fizetett és hajtott adóeuróktól

A 2012-es adatok alapján az Európai Unió tagállamai a beszedhető forgalmi adó mintegy hatodától, több mint 177 milliárd euró költségvetési bevételtől estek el a közterhek be nem fizetése vagy nem megfelelő behajtása miatt - derül ki az Európai Bizottság által ma közzétett tanulmányból.

Képtalálat a következőre: „adó kép”
Nemzeti ellenállás lehet a zsidóknak be nem fizetett adó is,
a nem behajtás meg a saját káruk...

Tagállamokra lebontott adatokból kiderül, hogy a bizottság tanulmánya szerint Magyarország vonatkozásában a feldolgozott adatokkal tanúsítva 2012-ben 12,055 milliárd euró (3700 milliárd forint) áfát szedhetett volna be, vagyis ennyi járt volna az államnak Brüsszel szerint az áfaköteles gazdasági tevékenységek után, ám a magyar államkasszába csak 9,084 milliárd euró (2800 milliárd forint) áfabevétel folyt be. A kettő közötti különbség, az áfarés a bizottság adatai alapján 2,971 milliárd euró, ami valamivel több mint 900 milliárd forint, a teljes beszedhető forgalmi adó 25 százaléka. Az adatok alapján az is kiderül, hogy Magyarország 2011-ben mind abszolút értéken, mind arányait tekintve kevesebb pénztől, 2,736 milliárd eurótól esett el az elvileg beszedhető, 11,252 milliárd euróhoz képest, ami arányaiban 24 százalékos rést jelent. Áfabeszedés tekintetében Hollandia, Finnország és Luxemburg az éllovas az Európai Unióban, ahol 5-6 százalék körül alakul a beszedhető és a ténylegesen beszedett forgalmi adó különbsége. A legrosszabb az áfafizetés és -begyűjtés hatékonysága Romániában, ahol a beszedhető pénz 44 százaléka nem jut el az államkasszába. Szlovákiában 39 százalékos, Litvániában pedig 36 százalékos az áfarés. A bizottság közleménye arra is kitér, hogy 11 tagállamban csökkent, 15-ben pedig nőtt a be nem szedett, vagy be nem fizetett forgalmi adó aránya. A legnagyobb javulást Görögország könyvelhette el, miután Athén 2012-ben 2,5 milliárd euróval több, 9,1 milliárd euró forgalmi adóbevételhez jutott, de még így is tetemes, 33 százalékos áfaréssel küzd.

"A tagállamok nem engedhetnek meg maguknak ilyen léptékű bevételkiesést. Össze kell szedniük magukat, és döntő lépéseket kell hozniuk, hogy visszaszerezzék ezt a közpénzt" - idézi a kommüniké Algirdas Semetát, az Európai Bizottság adóügyekért felelős tagját. A bizottság álláspontja az, hogy a tagállamoknak egyrészt hatékonyabban érvényt kell szerezniük a törvényeknek, be kell szedniük a pénzt, fel kell lépniük az adóelkerülés ellen, másrészt egyszerűsíteniük kell forgalmiadó-rendszereiket, mert az egyszerűbb rendszerben könnyebb eleget tenni az adófizetési kötelezettségeknek, valamint korszerűsíteniük kell az áfa adminisztrációját.

"A tagállamoknak olyan adóreformot kell végrehajtaniuk, amely megkönnyíti a törvényi előírások teljesítését, elrettent az adóelkerüléstől és növeli az adóbeszedés hatékonyságát" - fogalmaz közleményében a brüsszeli testület.

A bizottság a beszedhető maximális áfát a tagállamok áfatörvényeinek előírásai és a fogyasztási adatok, gazdasági mutatók alapján számolja ki.

Felvetődhet néhány kapcsolatos-sarkalatos kérdés;

Miből futja majd így az örök holokauszt túlélésre?
Miből tartjátok fenn majd a zsoldos, cion-atlantista szolga NATO-t?



Hírfigyelő Szolgálat

Soros György akarja irányítani az ukrán helyzet megoldását

Képtalálat a következőre: „soros györgy kép”
Itt a Soros-féle geopolitika

A "magyar"(gyűlölő) zsidó származású amerikai üzletember, aki alapítványt finanszíroz a nyitott társadalom eszméjének terjesztésére, a Nemzetközi Válságcsoport nevű nonprofit szervezet tanácskozásán vett részt Brüsszelben, ahol mellesleg - információink szerint - négyszemközti beszélgetést folytatott pártfogoltjával; Orbán Viktorral (aki ma szintén Brüsszelbe érkezett, az Európai Tanács kétnapos csúcstalálkozójára, délután a királyi akadémia épületében az Európai Néppárthoz tartozó "páholy" vezetőkkel tanácskozik, majd a visegrádi országok miniszterelnökeivel egyeztet, ezt követően, kora este kezdődött az Európai Tanács első munkaülése)
. Megítélése szerint Ukrajnának jelenleg mintegy 20 milliárd dollárra lenne szüksége, és az EU-nak segítenie kell, meg kell előznie Ukrajna pénzügyi összeomlását.

Az ukrán válság kialakulásának okairól Soros - a rendezvény egyik orosz résztvevőjének a felvetésére - elismerte, hogy azokban nem csupán Oroszország, hanem az EU magatartása is szerepet játszott. E szerepek azonban szerinte korántsem azonosak: az általa illiberálisnak, sőt maffiaállamnak minősített Oroszország erőpolitikát alkalmaz, és Ukrajna destabilizálására törekszik, míg az EU abban hibázott, hogy nem érzékelte eléggé az EU-ukrán közeledéssel szembeni törekvéseket, és "alvajáróként" besétált annak az EU-ukrán társulási megállapodásnak a csapdájába, amely "túl keveset kínált Ukrajnának, miközben túl sokat követelt tőle".

A kijevi Majdan, az új Ukrajnát megjelenítő, Európa-barát fiatalok lázadása mindenkit meglepett, és az eseményeket nem várt irányba fordította - értelmezte az ukrajnai válságfolyamatot Soros György. Szerinte a Majdan, vagyis az Európát választó "új Ukrajna" elkötelezettebb a nyitott társadalom eszméje mellett, mint maga az Európai Unió. Az EU-t - mint mondta - a nemzetközi kormányzás kudarcos kísérletének tekinti. Azt azonban elismeri, hogy az erő uralmát képviselő Oroszországgal szemben az unió mutathatja fel a jogállamisági alternatívát.
Eközben;
az Európai Unió 2015 végéig meghosszabbította az Ukrajnának biztosított egyoldalú kereskedelmi kedvezményeket. az EP sajtószolgálatának közleménye szerint a javaslatra 497-en szavaztak igennel, 78-an ellenezték és 56 képviselő tartózkodott.

"Ez azt bizonyítja, hogy az EU igenis meg tud hozni gyors és döntő fontosságú lépéseket" - közölte a javaslat parlamenti jelentéstevője, a litván, néppárti Gabrelius Landsbergis, hozzátéve, hogy ez lehetőséget teremt az ukrán termelőknek és vállalkozásoknak, hogy felkészülhessenek az EU-val kötött szabadkereskedelmi egyezmény alkalmazására 2016 elejétől.

Az unió által biztosított egyoldalú kereskedelmi egyezmények gyakorlatilag azt jelentik, hogy az Európai Unió megnyitja a maga piacát Ukrajna előtt, mintha érvényben lenne a szabadkereskedelmi egyezmény, de Ukrajnának ezt egyelőre nem kell megtennie.

Ukrajna tavasszal írta alá az egyezmény politikai társulásról szóló fejezeteit, míg a szabadkereskedelmi részeket a nyáron szignálta Brüsszelben Petro Porosenko ukrán elnök és az unió vezetői. Eredetileg úgy volt, hogy a teljes egyezmény november 1-jén hatályba lép, ám az Európai Unió, Ukrajna és Oroszország egyeztetéseit követően ez úgy módosult, hogy hivatalosan Moszkva aggályainak eloszlatása érdekében a szabadkereskedelmet megteremtő fejezetek 2015 végéig nem lépnek hatályba, amit a nemzetközi sajtó jelentős része az orosz nyomásgyakorlás sikereként értékelt.

Gölöncsér Miklós


Soros György velünk fizettetné ki az ukrán gázszámlát


A Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) azonnal biztosítania kell Ukrajna számára további 20 milliárd dollárt Soros György szerint, emellett meg kell ígérnie, hogy szükség esetén azonnal további támogatást nyújt. Soros újabb, az európai helyzet kapcsán tett "megnyilatkozásában" kifejtette, hogy az Európai Unió is további összegeket kell adjon az ukrán kormánynak, amit annak függvényében kell megadni, hogy az teljesíti-e az IMF hitel felvételekor tett vállalásait.
Hídfő.net | George Soros
Soros szerint újabb 4 milliárd dollárt kell adni a költségvetési hiány fedezésére, 2 milliárdot kelet-ukrajnai szénbányák felújítására. További 2 milliárdot pedig arra kellene költenie az európai országoknak, hogy Ukrajna tudjon magának gázt venni a télre.
Mindezek olyan elemi követelések, melyek hű képet adnak a valós ukrán helyzetről. Közeleg a tél, és a nyugati befektetők egyre inkább tartanak attól, hogy az ukrán kormány eltávolodik az IMF diktátumainak teljesítésétől. Ahogy közelegnek a fagyok, Moszkva tárgyalási pozíciója egyre erősebb. Soros azon "ajánlása", miszerint az európai országoknak kell kifizetnie Ukrajna téli fűtését, az orosz befolyás csökkentését célozza. A szénbányák felújításának gondolata szintén a téli fűtés és elektromos ellátás megoldása véget született, hogy Kijev még véletlenül se fordíthasson hátat az Európai Uniónak (hacsak Soros nem saját magának akarja elprivatizáltatni, miután az európai adófizetők pénzén felújíttatta).
Az azonban már igen durva elvárás, hogy Soros György az európai országok pénzén akarná az illegitim ukrán kormány költségvetését foltozgatni. Ha az atlantista kormány nem tud megfelelően gazdálkodni a rendelkezésre álló forrásokkal, akkor alkalmatlan az ország vezetésére. Ha Kijev háborút akar folytatni saját népe ellen, azt ne Magyarország pénzén tegye. Elfogadhatatlan, hogy Soros György kérésére Magyarország megsegítse az ukrán kormányt; hogy a mi pénzünkön háborúzzanak, miközben a téli fűtést sem tudják megoldani.
A problémát csak bonyolítja, hogy az Európai Unió akkor és annyi pénzt hajt be a tagállamoktól, amikor és amennyit akar. Az Európai Stabilitási Mechanizmus ugyanis lehetővé teszi mindezt. Az európai bankok korlátlanul hitelezhetnek az illegitim kormánynak, és ha fogytán a pénz, a tagállamoktól akármennyit behajthatnak. Soros ajánlása újból rávilágított, hogy Magyarországnak csak teher az Európai Unió.
Elvárjuk a magyar kormánytól, hogy a költségvetési forrásokat munkahelyteremtésre, az ország élhetőbbé tételére költse, ne a nyugat háborúinak finanszírozására és egy szomszédos országban, fegyveres puccsal hatalomra juttatott kormány támogatására.
Soros (Schwartz) György magyarországi kazárzsidó családból származó amerikai befektető, több évtizedet felölelő befektetői tevékenysége során aktív felforgató tevékenységet folytatott nem csak a kelet-európai országokban, de valamennyi országban, ahol a tradicionális értékek maradványai még fellelhetőek. A rendszerváltást megelőzően alapítványain keresztül támogatta a kormányellenes, liberális ellenzéket. Alapítványain keresztül kitaníttatta és hatalomba juttatta azt a politikai garnitúrát, ami a mai napig kormányon van. A térség más országaiban is aktív felforgató tevékenységet folytat, elsősorban a tradicionális európai értékeket meggyalázó liberális szervezetek és sajtóorgánumok támogatásával. Vagyonával azonban nem csak a "nyílt társadalom" civil képviselőit támogatja; a Kaukázusban működő terrorista szervezetek pénzelésével aktívan részt vett a régió stabilitásának aláásásában. Soros tevékenysége globális, világpolgárként a Föld legkülönbözőbb országaiban támogat a tradicionális társadalmi normák elutasítását propagáló szervezeteket.

http://www.hidfo.net/2014/10/24/soros-gyorgy-velunk-fizettetne-ki-az-ukran-gazszamlat

Európának rég elzúgtak forradalmai...

RAMON CUÉ ROMANO (1914-2001) spanyol jezsuita pap 1957-ben kiadott egy verses kötetet “Sangre de Hungaria” (Magyarország vére) ebben található ez a vers
Fénykép: Bob.
Magadra hagytunk Tégedet

Kicsi húgunk, te drága!
Magadra hagytunk Tégedet.
Míg fényes nappal Rád törtek gyalázva,
S Európa szívéről letéptek rőt kezek.
Keresztútján a művelt világnak
Magadra hagytunk Tégedet.
Hogy körülálltuk földre tiprott tested,
A hulló jaj és forró vér felett,
Melynek árjával bepermetezted
Ruháinkat, - mi csak szónokoltunk és vitatkoztunk,
De senki előre egy lépést se tett,
Csak kezeinket emeltük az égnek,
S magadra hagytunk Tégedet.
Szemünk láttára tapostak a sárba,
Nem távoli őserdők megett,
De Európa szívében, hol drága
Múltunk őre a Fórum és a Parthenon meredt
A dómokra, mely visszhangként hordta
A vádat, amit Dante emelt érted,
Hogy bölcsesség, jog széthullt darabokra
S Beethoven dala kilencszer zokogja:
Az életünk új barbár korba tévedt.
S bár vállainkon húsz évszázad súlya,
Elárultuk múltunkat és újra
Vak félelembe fúlt a tett,
S magadra hagytunk Tégedet.
Bűvölten néztük mozdulatlan
Hogy gázol át törvényen az ellen,
S a szörnyetegnek végső pillanatban
Hogy étvágya beteljen
Áldozatként a szörnyű lakomára
Kis húgunkat dobtuk oda s holnap
Új áldozatra vajon kit sorolnak?
Bűnöd csak az volt, hogy a szabadságot
Kívántad, mint a kék magas
Büszke királya a sas.
És annyi volt hős fiadnak vétke,
Hogy hitvesüket úgy hívták “enyém”,
Hogy anyjukat is úgy hívták “enyém”,
Hogy lányukat is úgy akarták hívni,
S a földbe, melybe búzát s vért vetettek,
“enyém”-nek hívták a hazát, történelmet.
Óh Isten mondd hát vétek ez?
Ezért tiportak le, s mi szabadok
Magadra hagytunk Tégedet!
ű
Kicsiny húgunk, te drága Magyarország!
A lelkünk mélye és a városok
Jazz-hangos éje, karikás-szemű hajnalok
A vádat hordják,
Hogy letiportak s friss véred kiált
A szabad ember foltatlan ruháján
A munkások olajos öltönyén
S a vasárnapi vasalt nadrágokon…
Nincs, ki lemossa véredet,
Mit vád-piros ajakkal égetett
A homlokunkra húszezer halott:
- “Világ porondján fényes nappalon
Megint magunkra hagytatok!” –
És üldözni fog majd e bűnnek árnya:
A béke szavát elfojtja a jaj,
A szabadság új árulást takar.
S ha ajkunk olykor igazságot hirdet
Saját vétkünkkel hazudtol meg minket,
Mert lelkük mélyén érzik már a népek,
Hogy bűneiknek súlyos agyaglába
Megindult és sár tapad nyomába
És árulásuk, árulásba hal,
És nincs nagy nemzet, addig míg e bélyeg
Rajtunk ég, - és homlokunk az égnek
Nem tárhatjuk, hisz láncban a magyar.
Mert Európa szívében előttünk
Fényes nappalon megtörténhetett,
Hogy meggyaláztak szép kicsi húgunk,
S mi magadra hagytunk Tégedet.

NAGY IMRE ÁVÓSGYILKOS VOLT





A Magyar Rádiónak nevezett cionista szócső ma délután otromba hazugságot követett el, mivel teljesen hülyének nézik a hallgatókat. Azt hiszik, hogy a hallgatók nem tudnak utána nézni annak, hogy mit mondott az ÁVÓ-s gyilkos Nagy Imrov 1956. október 25-én a rádióban. Mivel ezt a szöveget is kiadták könyvben, csak idézni kell ebből. A történet előzménye Nagy Imre mocskos pályafutása. Most csak az 56-al kapcsolatos pár tényt említünk, hiszen Imrov bácsi szovjet állampolgár is volt haláláig, mint szovjet ügynök. Kommunista pályafutása még 1917-ben kezdődött a szovjetoroszoknál.
Tehát. 1956 nyarán Rákosi elmenekült a Szovjetunóba, mert itt már bűzlött alatta a talaj. Utódjának Gerő Ernő nevű zsidóterroristát nevezte ki, aki a spanyol polgárháborúban az egyik fő kivégző volt. Október 23-án délután sok százezres tömegek vonultak és követeltek a diáktüntetéskor, s látszott, hogy megmozdult a föld. Néhány vezető kommunista, Nagy Imre hívei elhatározták, hogy Nagy Imrét azonnal a fővárosba kell cipelni, hogy csitítsa le a tömegeket, mert aznap a vén bolsevik Badacsonyban volt szüreten. Fölrohantak vele autóval Pestre és elmondták neki, hogy a tömeg előtt kéne beszélnie, de a vén bolseviknak halvány fogalma sem volt arról, hogy mi van az utcákon és nem értette a helyzetet. Az egész történetet egy rádiós (Tóbiás Áron és mások) elmondásából tudjuk. Végül este 8-kor már örjöngött a 200 ezres vagy annál is nagyobb tömeg a parlament előtt és Nagy Imrét akarták hallani, azt gondolták, hogy a nép követelése mellé fog állni. Nagy Imre mikor hallotta a parlament ablakából a tömeg fenyegető morajlását, egyből beszart, erre nincs más kifejezés. Nem mert beszélni. Erre többen, akik fölhozták, hogy mentsék a helyzetet, nagy nehezen rávették, hogy mindenképpen mondjon valami csitító beszédet és szó szerint kilökték, kituszkolták az erkélyre. A vén bolsevik „Elvtársak!” megszólítással kezdte, de azonnal hatalmas hangorkánnal lehurrogták, hogy nem vagyunk elvtársak és még dobáltak is dolgokat az ablak felé. A vén bolsevik eldadogott valami reformokat (az elmondott szövege hozzáférhető, ismerjük. A szerk.) és azzal zárta, hogy menjen mindenki haza, majd a párt megold mindent....Ekkor már örjöngött dühében a tömeg és kötegekben égették a Szabad Nép pártlapot, mert a téren kikapcsolták a közvilágítást. Közben jöttek a hírek arról, hogy „A rádiónál lövik a népet.”
Ma délután az október 25-i beszédéből az alábbit idézték, az akkor, 23-án délután 4 óra előtt ment adásba, amikor a téren már délelőtt megtörtént az ÁVO-s mészárlás, ahol közel félezer halott és több ezer sebesült volt:
„Mint a minisztertanács elnöke bejelentem, hogy a magyar kormány tárgyalásokat kezdeményez a Magyar Népköztársaság és a Szovjetunió közötti kapcsolatokról, többek között a Magyarországon állomásozó szovjet haderők visszavonásáról, a magyar-szovjet barátság, a proletár internacionalizmus, valamint a kommunista pártok és a szocialista országok közötti egyenjogúság és a nemzeti függetlenség alapján.”
Csakhogy a cionrádió elhallgatta, hogy Nagy Imre beszéde így kezdődött: „Magyarország dolgozó népe! Az elmúlt napok során hazánk tragikus eseményeket élt át. Kisszámú ellenforradalmár, felbújtó, Népköztársaságunk rendje ellen fegyveres támadást intézett, amelyet Budapest dolgozóinak egy része , az ország helyzete felett érzett elkeseredése következtében támogatott.”
Tehát Nagy Imre pontosan tudta, hogy 23-án estétől kezdve elkeseredett harcok folynak az egész városban főleg az ÁVO-sok és az oroszok ellen, de ő úgy tesz mintha ez a harc jogtalan lenne és a szabadságharcosokat ellenforradalmároknak nevezi. Hogy került Nagy Imre a vezetésbe? 23-án este 8-kor Gerő Ernő lefasisztázta a népet a rádióban, ami olaj volt a tűzre és akkor már az ÁVO-sok lőtték is a népet a rádió előtt. Gerő nem a rádióban mondta el a beszédét, egyenes adásban, hanem ezt előtte magnóra vették pár órával korábban, az Akadémia utcai pártközpontban és a szalagot vitték a rádióba. Aznap a megrettent pártvezetők Nagy Imrére ruházták rá a hatalmat, hogy ő vigye el a balhét. Nagy 100 %-osan tejesítette az ÁVO-s elvárásokat, azonnal lövetett mindenütt az ÁVO-saival és kihirdette a rögtönítélő bíróságokat. Október 28-ig lövette a pestieket és vidéken is, és csak akkor állt a forradalom mellé, taktikai, időhúzó okokból, amikor a Corvin-közben nem tették le a fegyvert és kiverték az oroszokat a fővárosból. Ez Nagy Imrének és a többi kommunista vezetőnek nagyon nem tetszett. Akkor a fölkelők vezetői bementek a parlamentbe és követelték Nagy Imrétől, hogy oszlassa föl az ÁVO-t. Ezt megigérte, de csak ímmel-ámmal, a gyakorlatban semmi sem történt. Nagy Imre 25-én a parlamentben volt és onnan nézte végig, hogy ÁVO-sai hogy gyilkolják le a pesti ezreket a téren, az ablaka alatt. S ennek a Vörös Patkánynak, ennek a szovjet és zsidóbérencnek csináltak emlékművet a Magyar Vértanúk terén, 1996-ban, Demján Sándor bankár pénzéből. Nagy Imre legfőbb imádója Gyurcsány Ferenc, mert irodája falán is ott volt a képe. Kép: Nagy Imrét kilökik az erkélyre, balra Tóbiás Áron rádiós, következő képen olvassa beszédét és végül a tébolyult kancsal bolsevik megrémült a magyar tömegektől, ott az erkélyen

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/nagy-imre-%C3%A1v%C3%B3sgyilkosr%C3%B3l-hazudott-r%C3%A1di%C3%B3

Őrkutyák kapták el a Fehér Ház kertjébe hatoló négert

article-whitehouse1-1022

“Dominic Adesanya” – ez a neve annak a fekete férfinek, aki behatolt a washingtoni Fehér Ház kertjébe, október 22-én, szerda este, helyi idő szerint 19 óra 16 perckor.

A Fehér Házat védő biztonsági szolgálat K9-es szinten kiképzett éber őrkutyái azonnal észrevették, – s még mielőtt a felfegyverzett biztonsági őrség odaért volna, – elkapták a behatolót. Az hiába próbált védekezni ellenük, míg az egyiket rúgta, a másik már rajta volt hátulról.
Majd odaértek az objektumot védő biztonsági szolgálat tagjai is, – s leteperték és ártalmatlanná tették az őrjöngő férfit.
Adesanya megsebesült az akció közben, – a kutyák megtépték, kórházba kellett vinni. – A két őrkutya; Hurrikán és Jordan, az őket ért rúgásoktól kisebb zúzódásokat szenvedtek. Néhány napon belül ismét szolgálatba állnak.
A 23 éves kigyúrt 'Dominic Adesanya' - az állítólagos 'Amerikai rabszolga'
A 23 éves kigyúrt ‘Dominic Adesanya’ – az állítólagos ‘Amerikai rabszolga’
Az újságírók közvetlenül az esetet követően megkeresték a 23 éves Dominic Adesanya szüleit és családját, kissé utána néztek a fekete férfi előéletének. Édesapja azzal védte fiát, hogy szerinte, “Dominic mentális betegségben szenved, meg paranoiás is, meg hangokat is hall és már többször is kérték a kormányt, hogy segítsenek neki…”
Ehhez képest a négernek volt ideje kigyúrni magát, – szemmel láthatóan izomnövelőket is szedhetett, – miközben a ‘Linkedin’ közösségi oldalon “Amerikai rabszolgaként” aposztrofálta saját tevékenységét. – De állítólagosan már 2 hónapja is beszélni akart az elnökkel ezekben az ügyekben.
Mindenesetre már a lábadozása alatt vád alá helyezik a következőkben: Két rendbeli támadásért rendőrségi kutyák ellen, – hatóság elleni erőszakért, – jogellenes behatolásért a Fehér Ház kertjébe, – valamint a rendőri intézkedéssel szembeni ellenállásért.
A fent leírt esemény közben lőfegyver használatára már nem volt szükség.
Szabad Riport
Források: Fox News, New York Daily News, International Business Times, Euronews

Szlovákia két bázist is felajánlott a NATO-nak

Az afgán hadsereget 2015-2017 között évente 500 ezer dollárral támogatja majd a szlovák kormány.

A szerdai ülésen a kormány megtárgyalta Szlovákia, a NATO közgyűlésen tett ígéreteit, amelyre szeptember elején került sor. Szlovákia felkínálta, hogy modernizálja a poprádi logisztikai központot és amennyiben szükséges, a NATO használatába állítja azt. Ugyancsak a NATO céljainak átengedi a szliacsi (Sliač, Zólyomi járás) repülőtér és a lesti (Lešť, Zólyomi járás) kiképzőközpont használatát.

A közgyűlésen elhangzott, hogy a kormány elejét veszi a hadsereg költségvetésének csökkentését is, és 2020-ig a GDP 1,6 százalékát fordítja majd a katonaságra. 2016-ig a hadsereg költségvetésének 20 százalékát modernizációra fordítja az állam. A 2015-2017 közötti időszakban fél millió dollárt folyósít Szlovákia az afgán hadseregnek, valamint 2014 után 66 katonát biztosít a NATO-nak nem harcászati missziókban.
Új Szó-Kitekintő

Peking és Teherán egymásra kacsint

Peking kész Iránnal a pragmatikus együttműködésre, a hadseregek közötti kapcsolatok szorosabbra fűzésére - közölte a kínai védelmi miniszter, amikor fogadta az iráni haditengerészet parancsnokát, Habibollah Sayyari ellentengernagyot.

Csang Van-csüan elégedetten szólt az eddigi együttműködésről, amelyet egyebek mellett a kölcsönös látogatások, kiképzések jellemeznek. A tárcavezető utalt a flották közti "gyümölcsöző" cserekapcsolatokra és a hadihajók egymásnál tett kölcsönös látogatására is.

Az iráni flottaparancsnok a Hszinhua hírügynökség híre szerint kifejezte, hogy országa nagy jelentőséget tulajdonít a Kínához fűződő kapcsolatainak és a jövőben is azok fejlesztésére törekszik.

A múlt hónapban először vett részt kínai hadihajó, szám szerint kettő, iráni haditengerészeti gyakorlaton. A szakértők ezt a két ország hadserege közti jó kapcsolatok nyílt vállalásának tartják. Úgy vélik, ezek egyrészt Irán Perzsa-öbölbeli jelenlétének megerősítését szolgálják, másrészt kifejezik Kína készségét a kelet-ázsiai régión kívüli szerepvállalásra.

Kína az iráni olaj legnagyobb felvásárlója Indiát, Japánt és Dél-Koreát megelőzve. Peking az iráni nukleáris kérdésben kezdettől a tárgyalásos megoldást szorgalmazza, és rendre azt ismétli, hajlandó az érintett felekkel együttműködni annak érdekében, hogy mielőbb egy "méltányos, kiegyensúlyozott és kölcsönösen kedvező" megállapodás szülessen. Peking már többször kifejezte, nem szeretné, ha Teherán nukleáris fegyverhez jutna, de elismeri jogát az atomenergia békés célú, polgári alkalmazására. Kína az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjaként részt vesz az iráni atomprogramról folyó hatoldalú tárgyalásokon.
MTI

1956 - újraértékelés, következtetések és tanulságok

1956 - tíz évvel egy rendszerváltási folyamat befejeződése után, és tíz évvel egy olyan geopolitikai átrendeződést követően, mely méretét tekintve kizárólag a világháborúhoz és a napjainkban is zajló folyamatokhoz hasonlítható. Mindezek egy olyan összefüggésbe helyezik az akkor lezajlott eseményeket, melyek elkerülhetetlenné teszik, hogy minden hatalom, minden kormány, ideológiák és érdekek mentén újraértelmezze (vagy félremagyarázza) az emlékezetet. Az események szubjektív emlékeinek elhalványulásával is vannak azonban olyan tények, melyek minden regnáló hatalom számára kínosak. Az utóbbi években a magyar társadalomban éles jobbratolódás zajlott le, ami lehetővé tette egy újabb tabu feltörését, a zsidóság szerepének kiértékelését a kommunista rezsimben és a forradalom leverésében. Nem az egyetlen tabu ez, de az egyetlen, amivel az ellenzék emlékezetpolitikai alternatívát akar nyújtani, így ezt a vonatkozást kell elsőként összefüggéseibe helyezni.
Alig több mint tíz évvel egy újabb világháború, egy rendszerváltás és egy geopolitikai átmenet után az ország egy stabilizációs időszak kellős közepén volt, ami már önmagában is felveti kérdést, hogyan és mi ellen történhetett olyan horderejű népi önszerveződés, ami azóta is példa nélküli. Lényeges ebből a szempontból, hogy hogyan zajlott ez a stabilizációs időszak, milyen eszközökkel és milyen mértékben érintette az a lakosságot. A rendszerváltás nem egyszeri dolog, nagy vonalakban elmondható, hogy egy-két generációnként minden országban rendszerváltás vagy rendszerváltozás következik be. Ami 1956-ban történt, az egy totalitárius rendszer által okozott mérhetetlen szenvedés elleni elkeseredett ellenállás volt, ami egyenes következménye az eseményeket megelőző elmúlt 20 évnek. Nagyon is lényeges, hogy ez egy rendszerváltás és geopolitikai átmenet utáni konszolidációs időszak volt; ilyen időszakokban ugyanis a hatalom minden elérhető eszközt felhasznál a rendszer stabilizálására, nem válogat a módszerekben és személyi állományt tekintve is azzal dolgozik, aki garantálhatóan nem az elmúlt rendszerek funkcionáriusa. Figyelembe véve, hogy a második világháború mozgatórugója a nemzetiszocializmus (illetve annak torzult formája), egy ilyen rendszerváltás és geopolitikai átmenet egyenes következménye, hogy 1945 után az a rendszer, amely a nemzetiszocializmussal - ideológiai okokból - végleg le akar számolni, nagymértékben támaszkodik a nemzetiszocializmus veszteseire, arra a társadalmi rétegre, ami garantáltan nem fogja visszasírni a rendszerváltás és átmenet előtti állapotokat. Törvényszerű, hogy a stabilizációs időszakban a hatalmi struktúra igen nagy mértékben támaszkodott a hazai zsidóságra, elsősorban amiatt, mert mindez biztosítékul szolgált arra, hogy a hatalmi elit nem fog visszatérni a rendszerváltást megelőző időszak ideológiai felépítményéhez, ami a szovjet rendszert alapjaiban megkérdőjelezné. Egy az elmúlt rendszer kárvallottjainak tömeges hatalomra juttatásával dolgozó rezsimtől nem is várható más, minthogy egy alapjait tekintve is totalitárius, bosszúszomjas terrorállam legyen.
1956-ban egy olyan hatalmi struktúra létezett Magyarországon, mely a zsidóság bosszúvágyának hatalomra juttatásával biztosította a nemzetiszocializmus soha vissza nem térését, - a zsidóság nemzetiszocializmussal szembeni bosszúszomját és a közelmúlt emlékezetét használta fel arra, hogy minden felkelést és visszarendeződési kísérletet, melynek alapja a magyarságtudat és népi összetartozás, brutális eszközökkel elfojtson és megakadályozzon. Tény, hogy a magyarországi kommunista rezsim hatalmi struktúrájában a zsidóság szinte kizárólagos többségben volt, és mindez egyenes következménye a rendszerváltást megelőző állapotoknak. Ennél hatékonyabb eszközt nem is találhatott volna a hatalom arra, hogy a nemzetiszocializmus visszatérését megakadályozza, s így az országot a szovjet blokkon belül hosszú távon stabilizálja. Az egyéni bosszúvágy és nagyhatalmi érdek sajátos fúziója volt ez, melynek egyenes következménye egy cionbolsevista terrorállam, ami az '56os felkelést kérlelhetetlenül vérbe fojtotta. Egy a 30-as évek eseményeit megbosszulni akaró társadalmi réteg, ami a kezébe adott hatalmat azóta is a 70 évvel ezelőtti sérelmekért kapott kompenzációnak tartja, a bosszú eszközeként használja azt, ahogy történt az 1956-ban és történt a '89-es rendszerváltáskor.
Vannak más tények is, ami '56 kapcsán tabunak számít a mai magyarországi politikában. Tény, hogy ez az ellenállás jórészt Budapesten kívül szerveződött, hajtóereje a munkásréteg volt voltak. Debrecenben bontakozott ki legelőször paraszti származású diákoknak köszönhetően, majd Miskolcon a gépgyári munkások körében. Ezen felül Veszprémben, Jászberényben, Szolnokon történtek csak jelentősebb megmozdulások, ami azt igazolja, hogy a felkelést a munkások (az iparban dolgozók) vették a kezükbe (ezek mind a kezdődő iparosítás vidéki központjai voltak), vagyis a felkelés ha névlegesen igen, gyakorlati vonatkozásait tekintve azonban nem kifejezetten a rendszer kommunista vonatkozásai ellen irányult. Egy olyan népréteg által mozgatott felkelésről van szó, amely névlegesen a kommunista ideológia kedvezményezettje. Hogy ez a népréteg Magyarországon a kommunizmusnak nem kedvezményezettje volt, az a fentiekre vezethető vissza. A szovjet hatalom kiszolgálói törekedtek arra, hogy a magyar hatalmi elit ne olyan személyekre épüljön, ami származásuknál fogva lehetővé tenné a nemzeti érzelmekre alapozott önszerveződést és így a nemzetiszocializmus visszatérésének bástyája legyen. Tehát a nagyhatalom az alapján válogatta meg a kedvezményezettek rétegét, hogy mindegy milyen ember, csak származása miatt ne kerülhessen a magyar szélsőjobboldal befolyása alá.
A szovjeteket nem érdekelte, ki van a hatalomban és mit művel a belpolitikában, egyetlen egy szempont volt csak, hogy a Szovjetuniónak az az apró része, ami Magyarország, ne kerüljön újra nyugati fennhatóság alá. Egy ilyen stabilizációs időszakban a szélsőjobboldal ugyanolyan destabilizáló tényező volt, mint ahogyan ma is az (példaként itt a Kijevben lezajlott eseményeket említhetjük).
Ugyanakkor az is tény, hogy a felkelés központi irányítását Budapesten a liberális nyugati rendszerrel szimpatizáló értelmiség próbálta megszerezni, vagy szerezte meg. Ezek a csoportok a liberális bal- vagy jobboldali irányzatokhoz kötődtek. Mindez magában hordozta a népfelkelés bukását, ugyanis a liberális atlanti rendszer országai október 27.-i tanácskozásukon a magyar eseményekbe való be nem avatkozás mellett döntöttek, és erről a Szovjetunió vezetését is tájékoztatták. Ennek ellenére az atlantisták nyílt propagandában (Szabad Európa Rádió) a további teljes ellenállásra buzdítottak, segítséget ígérve, amit soha nem adtak meg. Ennek egyenes következménye volt a reménytelen ellenállás folytatása, a magyar nép segítséget várt a nyugattól, ahonnan végül csak árulást kapott. A Nyugat elárulta a magyar népet, fejünk fölött rendelkeztek az ország sorsáról, miközben a további ellenállásra buzdítottak, mert akkor a magyar nép kiváló eszköz volt a nyugati tömb abszolút ellensége, a Szovjetunió destabilizálására. A nyugat árulása azt jelentette, felhasználtak minket saját politikai játszmájuk eszközeként, és ezzel odavetették a magyar népet egy olyan totalitárius terrorállam kegyetlen brutalitásának, amely célzottan olyan személyekkel volt feltöltve, hogy a magyar néppel semmilyen szolidaritást ne érezhessenek. Ebben a harcban hősök születtek, de a tényeket máig nem szabad kimondani, vagyis, hogy;
1. a hatalmi struktúra célzottan nem-magyar elemekkel volt feltöltve, hogy a Szovjetunió így megakadályozza a nemzetiszocializmus visszatérését,
2. a nyugat elárulta Magyarországot. Harcra buzdítottak és segítséget ígértek, de ugyanakkor közölték is a népet elnyomó totalitárius diktatúrával, hogy semmilyen segítséget nem fognak adni
Városi harcban az orosz csapatok egy hét alatt teljesen felszámoltak minden ellenállást, anélkül, hogy nehéztüzérséget, vagy légierőt vetettek volna be, ami a katonai stratéga igen magas színvonalát jelzi. Amit a nyugat árulása jelentett a magyarság számára, az a nép legjavának módszeres kiirtása. Valós népirtás volt ez, a Nyugat ígéretei miatt tettre kész, hősi jellemű fiatalok veszítették életüket. A hősi jellemek elvesztek, rengeteg értékes ember fiatalként életét vesztette a harcokban. Fiatalként hősi halált halt magyarok, akik a gyermekvállalásig soha el nem jutottak. A nép legjavának genetikai öröksége '56-ban elveszett, melynek eredményeként a magyar nép máig képtelen egy olyan elit kitermelésére, mely az életét adná a hazáért. Az önfeláldozásra, az életáldozatra való hajlam '56-ban elveszett. Akik megmaradtak és a nyugat buzdításában részt vettek az ellenállásban, a nyugat segítségének elmaradása miatt emigrációra kényszerültek. Szintén kiváló jellemek, tudósok, a magyar nép kiválóságai menekültek el a nyugati országokba, hogy tevékenységüket ott folytassák. Ez ugyanannak a folyamatnak a nagyon kezdeti szakasza, amit a nyugat ma is tovább folytat Magyarországon. Ma agyelszívásnak nevezik ezt a jelenséget: a kiváló szakemberek az ország elhagyására kényszerülnek, általuk a Nyugat gazdagszik, a magyarság pedig a nyugat által egyre szegényebb.
Ahogy a következményekből is látható, a nyugat célzott eugenikai programot és agyelszívást hajtott végre a magyar népen azzal, hogy '56-ban a harc folytatására buzdított, majd árulást követett el. A nyugat árulása a magyar nép kiválóságainak módszeres kiirtása volt, amit az emigrációval egy agyelszívási folyamat követett. A nyugat kihasználta, hogy a szovjet rendszer, fennhatóságának hosszú távú bebiztosítására egy nemzetidegen, a nemzetiszocializmus miatti bosszúszomját hatalmi pozícióban a magyar lakosságon kiélő hatalmi garnitúrát emelt fel. Ennek máig láthatjuk következményeit. 1956 hagyatéka, hogy a magyarság a hősi jellemeket elvesztette, kiválóságaink nyugatra menekültek, ami a mai napig tartó folyamat. 1956 a magyar szellemi elit elleni tisztogatás volt, ami máig lehetővé teszi a magyarság birkaként terelését. 1956-ban a nyugat megmutatta igazi arcát, és azt sem mondhatjuk, hogy a forradalom sikerével jobb lett volna, mert 1989-ben megkaptuk, amit a forradalom sikerén is kaptunk volna, és nyilvánvalóan nem jobb.
1956 tanulsága pedig, hogy amit akkor elveszítettünk, azt vissza kel szerezni. A hősi jellemet, a kiváló szakembereket és tudósokat benn kell tartani ebben az országban, a nyugattal pedig minden kapcsolatot felszámolni, amíg még nem késő. Ez lenne a mindenkori magyar kormány feladata, minden más amit mondanak, csak porhintés.


http://www.hidfo.net/2014/10/23/1956-ujraertekeles-kovetkeztetesek-es-tanulsagok
Alekszander Zaharcsenko igéretet tett. A Donyecki Népköztársaság “vonalas kommunistának” kikiáltott miniszterelnöke ma reggel – mondjuk így – eligazítást tartott.
zah
Szlavjanszk, Kramatorszk, Mariupol – és hát a köztes térségek településeinek – felszabadítását igérte. Figyelmeztetett: roppantul kemény harcok fognak következni.
Zaharcsenko ráadásul egy ma délelőtti sajtótájékoztatóján kijelentette: “a fegyvernyugvást Kijev egyáltalán nem tartotta be! Mi többé – kevésbé tartottuk magunkat a megállapodáshoz, de ennek most vége! Tegnap már lepisszentettük őket!”
Zaharcsenko bejelentése meglehetősen sokat sejtető!
Az éjszakai nyugalom után fel is “pezsdült” egy kisséé az élet Donbassz egyes frontszakaszain.
A Gorlovka nyugati peremén lévő milista blokkposztot tüzérséggel támadták a valcmanisták. Egy önvédelmis elesett.
Volnovahától Dokucsajevszk lakott területeit is lőtte a latortüzérség. A helységben hat lakóház megsemmisült. Szerencsére emberéletet nem követelt a támadás, viszont hárman súlyosan megsebesültek.
A “Cserkasszi” latorzászlóalj egyik összpontosítását viszont felfedezték a népköztársaságiak. Egy “Grad” üteg el is végezte a melót.
ham Szétlőtt, kiégett amerikai Hummerek
Nyikisinonál ma reggel újra kezdődött a kimennénk – nem engedünk! – huzavona! Így aztán a latrok továbbra is maradnak.
Tehetetlen dühükben a bérgyilkosok tüzérséggel kezdték lőni Nyikisino romjait, Gorodiscsjét és Kruglikot.
Sztrjukovo és Fascsovka milicista blokkposztjai ellen itézett latortüzér – támadásokban két milicista halt meg ma délelőtt, egy súlyosan megsebesült.
Egyáltalán nem háborús hír, de jó hír: Luhanszk – régióban elkezdték a fogyatékkal élők, és a családfenntartó nélkül maradt kisgyermekesek számára a szociális járadékok folyósítását. Hétfőtől már kézbesíti a posta a nyugdíjakat is. Novembertől pedig megkezdik a hatóságok Újoroszország útlevelének kiadását az igénylők számára.

http://balrad.wordpress.com/2014/10/23/nagy-dobasra-keszulnek-a-donbasszi-onvedelmi-erok/


Alekszej Mozgovoj a DNR-LNR miliciák parancsnoka ma délután Zaharcsenko miniszterelnök kijelentéseivel egybevágó “parancsismertetőjén” bejelentette: a népköztársasági erőknek rövid időn belül el kell érniük a régióhatárokat, és mind a Donyeck, mind a Luhanszk – régiók teljes területeit fel kell szabadítani a kijevi latorhatalom megszállása alól!
kar1
Kijev álnok és durva módon, folyamatosan megszegte a megállapodásokat. Emberek ezrei haltak meg a junta szószegő, agresszív magatartása miatt! Ennek végetvetünk! – jelentette ki Mozgovoj.
Erre mintegy refrénként Jurij Birjukov helyettes hadügyér amiatt síránkozik, hogy minden elfogyott, ami kell egy háborúhoz. Minden számottevő erő Donbasszban! Ám ha ott elveszítünk egy csatát – vége a dalnak! Elveszítjük a háborút is!

Ma dél tájban Mariupolnál harckocsik bevetésével összecsapások kezdődtek.http://balrad.wordpress.com/2014/10/23/valami-lesz/


A napokban indulhat az új ukrán offenzíva

Alexander Zaharcsenko, az Ukrajnából kiszakadó Donyecki Népi köztársaság miniszterelnöke szerint a napokban, de legfeljebb egy hét múlva elindulhat egy új ukrán offenzíva. Arra a kérdésre, hogy mire alapozza ezt az állítást azzal válaszolt, hogy az ukrán hadsereg kezdetektől nem tartja be a fegyvernyugvásban megállapodott visszavonási határozatot. Abban ugyanis megállapodtak a hadviselő felek, hogy valamennyi nehézfegyvert visszavonják a kijelölt határtól 15 kilométer mélységbe. Ennek ellenére az ukránok nehézfegyvereket gyűjtenek össze azokon a pontokon, ahonnan várhatóan az offenzívát fogják kezdeni.
Hídfő.net | Alexander Zaharcsenko
A feltételezés szerint az ukránok célja Donyeck elfoglalása lesz, és ezt egy négy irányból végrehajtott támadással akarják majd végrehajtani. Ennek megfelelően halmozták fel a fegyvereket, valamint Debalcevonál és a donyecki reptér közelében nagy mennyiségű harcjárművet gyűjtöttek össze. A megállapodások szerint először visszavonták ezeket, de egy hét eltelte után folyamatosan kezdték összevonni a fent nevezett gyülekezési körzetekben. Mivel értelmetlen az ellenség közelében feleslegesen állomásoztatni nehéz fegyverzetet, valamint nagy mennyiségű utánpótlást, ennek csak egy jelentése lehet; fel kívánják használni.
Zaharcsenko nem csupán feltételezések alapján nyilatkozott, hanem véleményét alátámasztják lehallgatott ukrán katonai rádióforgalmazások is. Az ukránok az elmúlt napokban több támadást indítottak Donyeck irányába, ennek célja valószínűleg a védelem felmérése.
Egyes jelentések szerint ezeken a gyülekezési körzeteken 10 zászlóaljat gyűjtöttek össze. Az ukrán hadsereg fegyverzeti állománya kevés lenne ahhoz, hogy az egész DNK területét lerohanja, és látható volt a legutóbbi ilyen jellegű offenzíva csúfos kudarca. Ezért valószínűbbnek tartják, hogy a támadást egy nagyobb körzetre fogják korlátozni, és ez Donyeck városa lesz. Annak ellenére, hogy a fegyverszünet hírére többen visszatértek, a város rakétákkal és tüzérséggel lövetése szinte egy napra sem nyugodott el. Most pedig készülnek az ostromra.
Egy nappal korábban Zaharcsenko úgy nyilatkozott, felkészülnek a támadásra (akkor még nem árulta el, hogy Donyeck elleni támadást várnak) azonban hősiesen fognak harcolni, megtörik az újabb offenzívát, és végül visszafoglalják Kramatorszkot, Szlavjanszkot és Mariupolt is.


http://www.hidfo.net/2014/10/24/napokban-indulhat-az-uj-ukran-offenziva

Csak szólunk, hogy nem kell keresni tovább a devizát

Mielőtt a deviza alapú uzsorás hitelek forintosítására és a teljes banki profit realizálására sor kerül, az utolsó utáni pillanatokban közösen vegyük sorra a tényeket és a kifosztásunk alapjául szolgáló pénzügyi terméket, illetve ennek legfontosabb tulajdonságait !
A finom devizafedezetek, illetve devizaforrások megtalálhatóak a hiteleink mögött. (Ezért a kijelentésemért a teljes anyagi és büntetőjogi felelősséget is vállalom.)
deviza-hitelekA fejtörést és a nagy dilemmát a magyar uzsora áldozatoknak az okozza és okozhatja, hogy ha volt deviza, akkor volt-e árfolyamkockázata a Banknak, na az nem volt és ez itt a lényeg !
A vicces az lehet, ha itt egyáltalán még van kedve valakinek nevetgélni, hogy ezeknél a szerződéseknél a Bank számára már tökéletesen mindegy (később ezt is részletesen kifejtem), hogy a magyar devizahiteles milyen árfolyam és milyen fedezeti értékű ingatlan mellett dől majd be, ki lehet jelenteni, hogy a Bank számára az árfolyamváltozás és annak mértéke közömbös. A kölcsön nyújtásának és a kölcsön nyilvántartásának a szempontjai “különváltak”, mert a kölcsön “nyújtás” jellemzően hitelbírálat és a fedezetek értékelése és elzálogosítása mellett történt, míg a kölcsön “nyilvántartása” korlátlan, azaz a fedezetektől és a jövedelemtől függetlenül is lehetséges.
Ennek az egyedüli oka, hogy az ügylet valamennyi kockázatát átruházta, átalakította, transzferálta, kezelte.
A hazai devizahitelezésben az AIG szerepének a megítélése – mely véleményem szerint a kitiltási botrányt is előidézte – súlyos és aggálykeltő. Az aggályainkat, kifogásainkat és a várható következményeket, továbbá az okirati bizonyítékainkat, az ügyben “valamennyi” érintett részére jeleztük.Amerika, az érdekeit, befektetéseit és az AIG jó üzleti hírnevét védi, ennek a lehetséges következménye a kitiltási botrány is. A befektetéseire a Magyar Állam hasonlóképpen vigyáz, most éppen a forintosításon keresztül. (később ezt is részletesen kifejtem). Az Amerikai adófizetők 183 milliárd (!) dollárját égették el, ennek a cégnek a megmentése során. A hazai pénzintézetek, az amerikai üzleti partner segítségével “kockázatmentesen” folytathatták áldatlan hitelezési tevékenységüket.
A kiszolgáltatott magyar ügyfelek számára nyújtott tájékoztatás, leírhatatlanul primitív módon történt. A pénzügyi intézmények erőfölénye miatt a kölcsönszerződések elemei, részletei és kockázatai terén a felek között hatalmas információs különbség van.
Az egyik szerződő fél, az ügyfél, aki az esetleges kockázatokat a megfelelő tájékoztatás hiányában maximum csak tudomásul vehette, míg pénzintézet ezeket és valamennyi felmerülő kockázatát kezelte és természetesen mindezt, az ügyfél költségén. A termék árazásának a tisztességtelensége is ide vezethető vissza, az átláthatatlan árazás és tájékoztatások, ezeknek a szerződéseknek a lényegi momentumai.
A hazai pénzintézetek magatartásával és gyakorlatával kapcsolatban, az okirati bizonyítékok alapján elsősorban a csalás és egyéb bűncselekmények alapos gyanúja merül fel.
Falus Zsolt Ferenc
Elnök
Bankcsapda Egyesület
Grell Antal
Elnökségi tag
Bankcsapda Egyesület
magyartudat.com