Képtalálat a következőre: „soros györgy kép”
Itt a Soros-féle geopolitika

A "magyar"(gyűlölő) zsidó származású amerikai üzletember, aki alapítványt finanszíroz a nyitott társadalom eszméjének terjesztésére, a Nemzetközi Válságcsoport nevű nonprofit szervezet tanácskozásán vett részt Brüsszelben, ahol mellesleg - információink szerint - négyszemközti beszélgetést folytatott pártfogoltjával; Orbán Viktorral (aki ma szintén Brüsszelbe érkezett, az Európai Tanács kétnapos csúcstalálkozójára, délután a királyi akadémia épületében az Európai Néppárthoz tartozó "páholy" vezetőkkel tanácskozik, majd a visegrádi országok miniszterelnökeivel egyeztet, ezt követően, kora este kezdődött az Európai Tanács első munkaülése)
. Megítélése szerint Ukrajnának jelenleg mintegy 20 milliárd dollárra lenne szüksége, és az EU-nak segítenie kell, meg kell előznie Ukrajna pénzügyi összeomlását.

Az ukrán válság kialakulásának okairól Soros - a rendezvény egyik orosz résztvevőjének a felvetésére - elismerte, hogy azokban nem csupán Oroszország, hanem az EU magatartása is szerepet játszott. E szerepek azonban szerinte korántsem azonosak: az általa illiberálisnak, sőt maffiaállamnak minősített Oroszország erőpolitikát alkalmaz, és Ukrajna destabilizálására törekszik, míg az EU abban hibázott, hogy nem érzékelte eléggé az EU-ukrán közeledéssel szembeni törekvéseket, és "alvajáróként" besétált annak az EU-ukrán társulási megállapodásnak a csapdájába, amely "túl keveset kínált Ukrajnának, miközben túl sokat követelt tőle".

A kijevi Majdan, az új Ukrajnát megjelenítő, Európa-barát fiatalok lázadása mindenkit meglepett, és az eseményeket nem várt irányba fordította - értelmezte az ukrajnai válságfolyamatot Soros György. Szerinte a Majdan, vagyis az Európát választó "új Ukrajna" elkötelezettebb a nyitott társadalom eszméje mellett, mint maga az Európai Unió. Az EU-t - mint mondta - a nemzetközi kormányzás kudarcos kísérletének tekinti. Azt azonban elismeri, hogy az erő uralmát képviselő Oroszországgal szemben az unió mutathatja fel a jogállamisági alternatívát.
Eközben;
az Európai Unió 2015 végéig meghosszabbította az Ukrajnának biztosított egyoldalú kereskedelmi kedvezményeket. az EP sajtószolgálatának közleménye szerint a javaslatra 497-en szavaztak igennel, 78-an ellenezték és 56 képviselő tartózkodott.

"Ez azt bizonyítja, hogy az EU igenis meg tud hozni gyors és döntő fontosságú lépéseket" - közölte a javaslat parlamenti jelentéstevője, a litván, néppárti Gabrelius Landsbergis, hozzátéve, hogy ez lehetőséget teremt az ukrán termelőknek és vállalkozásoknak, hogy felkészülhessenek az EU-val kötött szabadkereskedelmi egyezmény alkalmazására 2016 elejétől.

Az unió által biztosított egyoldalú kereskedelmi egyezmények gyakorlatilag azt jelentik, hogy az Európai Unió megnyitja a maga piacát Ukrajna előtt, mintha érvényben lenne a szabadkereskedelmi egyezmény, de Ukrajnának ezt egyelőre nem kell megtennie.

Ukrajna tavasszal írta alá az egyezmény politikai társulásról szóló fejezeteit, míg a szabadkereskedelmi részeket a nyáron szignálta Brüsszelben Petro Porosenko ukrán elnök és az unió vezetői. Eredetileg úgy volt, hogy a teljes egyezmény november 1-jén hatályba lép, ám az Európai Unió, Ukrajna és Oroszország egyeztetéseit követően ez úgy módosult, hogy hivatalosan Moszkva aggályainak eloszlatása érdekében a szabadkereskedelmet megteremtő fejezetek 2015 végéig nem lépnek hatályba, amit a nemzetközi sajtó jelentős része az orosz nyomásgyakorlás sikereként értékelt.

Gölöncsér Miklós


Soros György velünk fizettetné ki az ukrán gázszámlát


A Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) azonnal biztosítania kell Ukrajna számára további 20 milliárd dollárt Soros György szerint, emellett meg kell ígérnie, hogy szükség esetén azonnal további támogatást nyújt. Soros újabb, az európai helyzet kapcsán tett "megnyilatkozásában" kifejtette, hogy az Európai Unió is további összegeket kell adjon az ukrán kormánynak, amit annak függvényében kell megadni, hogy az teljesíti-e az IMF hitel felvételekor tett vállalásait.
Hídfő.net | George Soros
Soros szerint újabb 4 milliárd dollárt kell adni a költségvetési hiány fedezésére, 2 milliárdot kelet-ukrajnai szénbányák felújítására. További 2 milliárdot pedig arra kellene költenie az európai országoknak, hogy Ukrajna tudjon magának gázt venni a télre.
Mindezek olyan elemi követelések, melyek hű képet adnak a valós ukrán helyzetről. Közeleg a tél, és a nyugati befektetők egyre inkább tartanak attól, hogy az ukrán kormány eltávolodik az IMF diktátumainak teljesítésétől. Ahogy közelegnek a fagyok, Moszkva tárgyalási pozíciója egyre erősebb. Soros azon "ajánlása", miszerint az európai országoknak kell kifizetnie Ukrajna téli fűtését, az orosz befolyás csökkentését célozza. A szénbányák felújításának gondolata szintén a téli fűtés és elektromos ellátás megoldása véget született, hogy Kijev még véletlenül se fordíthasson hátat az Európai Uniónak (hacsak Soros nem saját magának akarja elprivatizáltatni, miután az európai adófizetők pénzén felújíttatta).
Az azonban már igen durva elvárás, hogy Soros György az európai országok pénzén akarná az illegitim ukrán kormány költségvetését foltozgatni. Ha az atlantista kormány nem tud megfelelően gazdálkodni a rendelkezésre álló forrásokkal, akkor alkalmatlan az ország vezetésére. Ha Kijev háborút akar folytatni saját népe ellen, azt ne Magyarország pénzén tegye. Elfogadhatatlan, hogy Soros György kérésére Magyarország megsegítse az ukrán kormányt; hogy a mi pénzünkön háborúzzanak, miközben a téli fűtést sem tudják megoldani.
A problémát csak bonyolítja, hogy az Európai Unió akkor és annyi pénzt hajt be a tagállamoktól, amikor és amennyit akar. Az Európai Stabilitási Mechanizmus ugyanis lehetővé teszi mindezt. Az európai bankok korlátlanul hitelezhetnek az illegitim kormánynak, és ha fogytán a pénz, a tagállamoktól akármennyit behajthatnak. Soros ajánlása újból rávilágított, hogy Magyarországnak csak teher az Európai Unió.
Elvárjuk a magyar kormánytól, hogy a költségvetési forrásokat munkahelyteremtésre, az ország élhetőbbé tételére költse, ne a nyugat háborúinak finanszírozására és egy szomszédos országban, fegyveres puccsal hatalomra juttatott kormány támogatására.
Soros (Schwartz) György magyarországi kazárzsidó családból származó amerikai befektető, több évtizedet felölelő befektetői tevékenysége során aktív felforgató tevékenységet folytatott nem csak a kelet-európai országokban, de valamennyi országban, ahol a tradicionális értékek maradványai még fellelhetőek. A rendszerváltást megelőzően alapítványain keresztül támogatta a kormányellenes, liberális ellenzéket. Alapítványain keresztül kitaníttatta és hatalomba juttatta azt a politikai garnitúrát, ami a mai napig kormányon van. A térség más országaiban is aktív felforgató tevékenységet folytat, elsősorban a tradicionális európai értékeket meggyalázó liberális szervezetek és sajtóorgánumok támogatásával. Vagyonával azonban nem csak a "nyílt társadalom" civil képviselőit támogatja; a Kaukázusban működő terrorista szervezetek pénzelésével aktívan részt vett a régió stabilitásának aláásásában. Soros tevékenysége globális, világpolgárként a Föld legkülönbözőbb országaiban támogat a tradicionális társadalmi normák elutasítását propagáló szervezeteket.

http://www.hidfo.net/2014/10/24/soros-gyorgy-velunk-fizettetne-ki-az-ukran-gazszamlat