2014. november 26., szerda

Folytassa Mr. Goodfriend!

Amit André Goodfriend ideiglenes ügyvivő tesz, egybecseng az amerikai külügyminisztérium elvárásaival – mondta Thomas Melia amerikai helyettes külügyi államtitkár. Szerinte Goodfriend egy igazi profi.
good
Thomas Melia az ATV-ben sugárzott interjúban, arra a felvetésre, hogy egyesek szerint már nincs szó barátságos párbeszédről, és az amerikai kormány beavatkozik a magyar belügyekbe azt mondta, hogy André Goodfriend az egyik legkiválóbb, legtöbbre tartott diplomatájuk, „igazi profi”.
Elégedettek vele
Azt is mondta, hogy André Goodfriend „pont azt a munkát végzi Budapesten, amivel a külügyminiszter és az Egyesült Államok elnöke megbízta, vagyis például kapcsolatot tart emberekkel a kormányon belül és a kormány kívül is”.
Tüntetésre járni kötelesség
Thomas Melia a budapesti tüntetésekre utalva elmondta, hogy a diplomaták bevett gyakorlatának számít, hogy személyesen figyelnek meg nyilvános eseményeket. Szerinte az az állítás, hogy az ideiglenes ügyvivő részt vett a demonstráción, nem teljesen igaz. „André Goodfriend azt tette, ami a munkája, és a főnökei nagyra értékelik Washingtonban”.
Goodfriend marad Magyarországon
Arra a kérdésre, felmerült-e, hogy az ügyvivőt hazahívják, vagy hogy éppen ellenkezőleg, nagyköveti rangba kerüljön, azt mondta: az elnök jelöltje Colleen Bell. Thoma Melia reméli, Colleen Bell jelölését hamar elfogadják a szenátusban, hogy a „nagykövet asszony mielőbb Budapestre utazzon, és André Goodfrienddel együtt a budapesti misszión dolgozzon”.
(Origo)
Bal-Rad komm: Jóbarát Andris Szíriában szerzett tapasztalatokat, és Pesten tökéletesíti tudományát. Fölforgatás, zsarolás, uszítás!
Cukrosbácsi majd akkor lesz, ha már áll a bál a pesti Majdanon.
“…André Goodfriend azt tette, ami a munkája, és a főnökei nagyra értékelik Washingtonban” – és ez itt a lényeg! Hogy a washingtoni FŐNÖK mit akar! Ha estleg elakadna, hát majd jön neki segíteni Victoria Nuland! A cukrosnéni.

Devizavisszásságok

Nem lesz kötelező a forintosítás minden devizahiteles számára, miután Trócsányi László igazságügyi miniszter múlt pénteken kijelentette, a kormány széles körű választási lehetőséget hagyott az ügyfeleknek. Így szabadon dönthetek a devizahitel megtartása mellett azok, akik devizában kapják fizetésüket, vagy 2020 december végéig lejár a szerződésük, de azok is, akik jen- vagy VIP-hitelesek. Önmagában már ez kör is ép elég nagy ahhoz, hogy elborzadjunk: ha a devizahitelek ennyi kárt okoztak a magyar gazdaságnak az elmúlt években, akkor miért hagyunk ilyen sok hiteles számára szabad választási lehetőséget. De a kedden elfogadott törvény még ezen is túl megy, és most már jelentős számú frankhiteles is a maradás mellett dönthet.
A törvény szerint ugyanis akiknél a forintra váltás után esedékes induló kamat meghaladja az eredetileg számítható kamatot, felmentést kérhetnek a forintosítás alól . Namármost, az MNB adataival számolva lakáscélú hiteleknél mindazok, akik 2006 decembere előtt vagy 2008 november után vettek fel frankkölcsönt a kamatokat tekintve mindenképpen rosszabbul fognak járni. 2006 áprilisában például a jegybanki adatok szerint 3,48 százalékon adták átlagosan a bankok a változó kamatozású vagy legfeljebb 1 éves kamatfixálású frankhiteleket. Ennek a hónapnak a végén a 3 havi frank Libor 1,34 százalékon állt, vagyis a kamatfelár 2,14 százalék volt. Ehhez ha hozzáadjuk a háromhavi forint bankközi kamatot (jelenleg 2,1 százalék), akkor 4,24 százalékos kamatot kapunk a forintosítás után. Ez pedig 76 bázisponttal magasabb a kezdeti frankkamatnál. Jól látható az alábbi ábrán, hogy azok a frankhitelesek járnak jobban, akik a legnagyobb csúcsban, 2007 év eleje és 2008 ősze között adósodtak el. Ekkor ugyanis a banki verseny miatt a kamatfelárak jelentősen csökkentek, így a 2,1 százalékos BUBOR-hoz ezt a kisebb kamatfelárat kell hozzáadni. A forintosítás alapvető kedvezményezettjei, már ami a kamatokat illeti, az euróhitelesek, míg vesztesei a jenhitelesek. (Jenhitelekkel kapcsolatos hivatalos adatok jelenleg nem érhetőek el sem az MNB, sem a kereskedelmi bankok részéről) Igaz ugyan, hogy a svájci frankhitelek felfutásának "dandárja" pont 2007 és 2008-ra esett, ezek a hitelesek pedig jól járnak a forintosításával, de még így is nagyon sokan lesznek azok, akik rosszabbul, ezért akár dönthetnek a devizahitelek megtartása mellett is. Ez pedig nagyon nem jó irány.


Bíró Dalma összeállítása

Amerikai szemmel a közel-keleti átrendez(őd)és

Nem született megállapodás az iráni atomprogramról folytatott tárgyalásokon, így meghosszabbították azokat. A bejelentést, amely egy évvel korábban még válságot jelentett volna, most különösebb aggodalmak nélkül fogadták. Az Egyesült Államok és Irán kapcsolatában bekövetkezett változást az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet megjelenése idézte elő - állapította meg George Friedman, a texasi székhelyű Stratfor geopolitikai hírszerző és elemző cég elnöke.
A Geopolitical Weekly című online hetilapban a szerző rámutat: az IÁ ideológiai szempontból nem sokban különbözik a többi radikális iszlamista szervezettől, míg azonban az al-Kaida szórványos, bár kiterjedt terrorszervezet maradt, az IÁ földrajzi entitásként jelent meg Szíriában és Irakban. Ez a tény nem csak a térségbeli államok politikájának és egymáshoz való viszonyának az új helyzethez való igazítását követeli meg, de a regionális hatalmak - közöttük Törökország, Irán és Szaúd-Arábia - álláspontjának felülvizsgálatát is. Irakban - Bagdadtól északra és nyugatra - a szunnita IÁ jelentős erőt képvisel, és fenyegeti Bagdad fennhatóságát, valamint a kurd területeken folyó kőolaj-kitermelést. Szíriában az IÁ hatása még összetettebb: egyfelől erősíti Bassár el-Aszad elnök rendszerét, másfelől gyengíti annak többi ellenzékét.

A szerző rámutat: az IÁ Irakban drámai módon felforgatta azt az erőegyensúlyt, amelynek tartósságában az Egyesült Államok reménykedett még azelőtt, hogy kivonta csapatait az országból. Washington erre a kihívásra azt a megoldást választotta, hogy légierőt és minimális létszámú szárazföldi egységeket küld az IÁ ellen, amíg létre nem hozza azt széleskörű regionális szövetséget, amely fel tudna lépni ellene. Ennek a szövetségnek a kulcsa ma Törökország, a térség legnagyobb gazdaságával és hadseregével rendelkező regionális hatalma, amely szomszédos ország lévén a legsérülékenyebb a szíriai és iraki eseményekkel szemben. A Recep Tayyip Erdogan elnök vezette Törökország stratégiája a konfliktuskerülés, Washington viszont szeretné, hogy Ankara katonákkal részt vegyen az IÁ elleni hadműveletben. Törökország nehéz helyzetben van. Ha az Egyesült Államok oldalán harcba száll az IÁ ellen, akkor csapatai olyan próba elé néznek, amelynek az eredménye kétséges. Törökország az Oszmán Birodalomhoz hasonló szerepben tűnne fel az arab világban, amit szeretne elkerülni. Ez a szerepvállalás Washingtonnak nem sikerült, de viszonylag simán kivonult Irakból.

A Törökország déli részét uraló bizonytalanság és az új szíriai és iraki területi entitás megjelenése ugyanakkor hatalmas veszélyt jelent Ankara számára. Törökország az Aszad-rendszer bukását szeretné, Washington viszont ódzkodik ettől, mert nem szeretne ajtót nyitni egy szunnita dzsihadista rendszer (vagy legalábbis egy dzsihadista anarchia) előtt. Az IÁ megjelenése Irán térségbeli helyzetét is átértékelte. Teherán Irán-barát, síita vezetésű Irakot szeretne, de számolnia kell azzal a veszéllyel, hogy az IÁ képes lehet a bagdadi kormány megbénítására és Irán iraki befolyásának felszámolására. Az IÁ további térnyerésének lehetősége ugyanúgy elfogadhatatlan Irán, mint az Egyesült Államok számára, közös érdekük egymáshoz közelítik őket. Számos jelentés érkezett az IÁ elleni amerikai-iráni katonai együttműködésről, miközben a két országot megosztó legfontosabb kérdés - az iráni atomprogramé - háttérbe szorul. A hétfői bejelentést, amely szerint a tárgyalásokon nem született megállapodás, a határidő kiterjesztése követte, és egyik fél sem tett olyan kijelentést, hogy a kudarc megváltoztatta volna a kialakult általános komfortérzetet.

„Mint már korábban is mondtuk, szállítható atomfegyvert előállítani sokkal nehezebb, mint uránt dúsítani, és Irán a közeljövőben nem lesz atomhatalom” - írta Friedman, aki szerint feltehetően ez lesz az amerikai álláspont is. Az új iráni-amerikai egyetértés természetesen aggasztja Szaúd-Arábiát, a térség harmadik leggazdagabb államát, amely vetélytársat lát Iránban az Arab-öbölben. Rijádot jelentős mértékben érinti az Egyesült Államok növekvő önellátása az energiaforrásokból, mert drámai módon csökkentette a Washingtonra gyakorolt politikai befolyását. A szerző szerint Washington nem bocsátkozik többhaderőnemes hadviselésbe Irakban, a regionális szövetség létrehozása az IÁ ellen pedig meglehetősen bonyolult: Ankara nagyobb engedmények nélkül nem hajlandó részt venni a harcban, Irán az atomprogramjára nehezedő nyomást akarja csökkenteni segítsége fejében, a szaúdiak pedig tisztában vannak az Irán jelentette kockázatokkal. Az IÁ révén Washington ismét a régióval kapcsolatos politika középpontjába került, a nagyobb közel-keleti hatalmak pedig a vele való viszonyuk átgondolására kényszerülnek.

Friedman szerint nem valószínű az IÁ mint területi entitás fennmaradása. Ankara, Teherán és Rijád azt várja, hogy Washington oldja meg a kérdést légicsapásokkal és szárazföldi csapatokkal. Az Egyesült Államok ezekkel nem tudná felszámolni az IÁ-t, de visszakényszerítené a gerillaháborúba és a terrorizmusba. A szervezet léte azonban - még ha ideiglenesen is - rádöbbenti a régiót, hogy nem számolt az aktuális valósággal. „Ankara nem kerülheti el, hogy fokozottabban részt vegyen a konfliktusban, Teheránnak együtt kell élnie az Egyesült Államokkal, Rijádnak pedig komolyan számolnia kell kényes pontjaival. Az Egyesült Államok egyszerűen akkor is hazamehet, ha a térségben végül eluralkodik a káosz. A többiek azonban otthon vannak, és erre döbbentette rá őket az IÁ” - írja végezetül az elemző.
Hírfigyelő Szolgálat

A világ túlsó felén is folyik az erődemonstráció

Hadgyakorlaton vettek részt az 525. vadászrepülő század gépei és hajózói, műszaki szakemberei Japánban. A vadászbombázó repülőgépek az amerikai Elmendorf-Richardson légibázisról repültek át Japánba, a Kadena légibázisra, a november 8-19. közötti Keen Sword hadgyakorlatra.


A Raptorok egyrészt a japán önvédelmi légierő repülőgépeivel együtt hajtottak végre kiképzési feladatokat, másrészt a Szíriával és Afganisztánnal elfoglalt amerikai kormány küldött nehezen félreérthető üzenetet Kínának. Az F-22 Raptorok nemrég hajtottak végre első, éles bevetéseiket Szíria felett, így az amerikai légierő legfejlettebb, hadműveletekben már alkalmazott, ötödik generációs vadászbombázójának számít. Ez a tény további jelentőséget kap, ha a nemzetközi légtérben repülő amerikai felderítőgépek elleni agresszív és veszélyes kínai fellépésre(???), vagy Délkelet-Kínai tenger felségterületi joga körüli vitákra gondolunk.

Magát a Keen Sword hadgyakorlatot 1986 óta rendezik meg. A gyakorlat során tengeralattjárók és felszíni hajóegységek elleni hadviselést, légiharcokat és légvédelmi feladatokat gyakorolnak. Idén 11 ezer katona, tengerészgyalogos és tengerész vett részt a gyakorlaton.
Gölöncsér Miklós

Amerika nyerészkedni akart az ukrán szénkatasztrófán

Ukrajnának nincsenek tervei arra vonatkozóan, hogy szenet vegyen az Egyesült Államokból, mert túl magas árakra kaptak ajánlatot. Jurij Zjukov helyettes energia- és szénipari miniszter elmondása szerint ehelyett Vietnámmal és Ausztráliával tárgyalnak nagyobb szállítmányokról. Zjukov szerint amikor a nyári időszakban tárgyaltak az amerikaiakkal, 130 dolláros áron akartak szenet eladni Ukrajnának, amit már akkor is túl magas árnak találtak, főleg, hogy a magas ár nem tartalmazná a szállítás és logisztika költségeit. Most, hogy téli időszak van és Ukrajna az energetikai katasztrófa szélén áll, az amerikaiak még többet kérnének.
Hídfő.net.ru | Szén szállítmány
Az ukrán média korábbi jelentései szerint az ország energetikai hálózata nem rendelkezik a tél átvészeléséhez szükséges erőforrásokkal. November elején a hőerőművek teljesítményét 15%-al csökkentették, 19-én reggel pedig két széntüzelésű hőerőművet le kellett állítani. Porosenko azt követően a médián keresztül igyekezett meggyőzni az embereket, hogy a problémát hamar megoldják, mert "a szén könnyen beszerezhető a világpiacról". Éppen csak azt felejtette el említeni, hogy az ukrán hőerőműveknek nem csak szén kell, hanem antracit, - egy igen ritka anyag (92-98%-os széntartalom), ami a világ szénkészletének csak alig több mint 1%-át teszi ki. Emiatt most Vietnámmal zajlanak a tárgyalások, ott ugyanis az átlagosnál magasabb arányban van jelen az antracit. Amit szintén elfelejtett említeni Porosenko, hogy Vietnám maga is Ausztráliából akar szenet importálni, saját használatra, tehát Vietnámnak aligha vannak fölösleges készletei. Az antracit beszerzése terén idén télen gyakorlatilag csak Ausztráliára számíthatnak, mert a lengyelektől nem tudnak szerezni, az amerikaiak pedig - a szükséghelyzetet kihasználva - drágán akarják adni.
A múlt hét folyamán a Centrenegro vállalat szállítmányai elkezdtek megérkezni Ausztráliából, év vége előtt pedig Dél-Afrikából várnak mintegy 320 ezer tonnányi szenet. Az ukrán energiaügyi minisztérium emellett egy 509 ezer tonnás szállítmánnyal is számol, amit a Luganszki Népi Köztársaság területéről várnak, orosz közvetítéssel. A hírek szerint Ukrajna ezen felül Oroszországtól is vásárolna 1,3 millió tonna antracitot még év vége előtt.
Tehát a nyugati országoktól segítségre nem számíthatnak. Az Egyesült Államok ehelyett kihasználja a szorult helyzetet és a küszöbön álló katasztrófából akar extraprofitot csinálni.
Ha Kijev nem tud megállapodni az oroszokkal, az azt a veszélyt rejti magában, hogy Ukrajna elektromos áram nélkül marad egész télen. Porosenko egyébként szintén elrendelte az energiaügyi minisztériumnak, hogy készítsék fel a hálózatot arra, hogy végső esetben Oroszországból fognak elektromos áramot importálni.


http://www.hidfo.net.ru/2014/11/26/amerika-nyereszkedni-akart-az-ukran-szenkatasztrofan

Török-orosz gázüzlet, és a dollár kiszorítása

Oroszország és Törökország megállapodott, hogy a jövőben fokozzák a Kék Áramlat gázvezetéken exportált gáz mennyiségét, évente mintegy 3 milliárd köbméterre. Az orosz energiaügyi minisztérium vezetője, Alexander Novak jelentette ezt be, miután összeült egy orosz-török kormányközi bizottság.
Hídfő.net.ru | Alexander NovakAlexander Novak, energiaügyi miniszter
Az együttműködés fokozásának már voltak jelei, a Gazprom október elején jelentette be, hogy a két ország megállapodott a Kék Áramlaton át történő gázexport fokozásáról, akkor ez évi 16-ról 19 milliárd köbméterre növelést jelentett. A miniszter bejelentése szerint a 3 milliárd köbméterre vonatkozóan is Törökország jelentette be igényét, nem a Gazprom tett rá javaslatot. A technikai részletek kidolgozását a Gazprom jelenleg a török Botas energetikai céggel együtt folytatja.
A török fél nyilatkozatából azonban más is kiderült. A kormányközi bizottság döntéseiről vélhetően még idővel fognak újabb információk előkerülni, mert a gázüzleten kívül azt is nyilvánosságra hozták, hogy a két ország megállapodott az államközi üzleti kapcsolatokban a nemzeti valuták előnyben részesítéséről. A találkozón a felek megállapodtak arról, hogy a közeljövőben kidolgozzák az erre vonatkozó jogi kereteket. Azt követően a török és orosz vállalatok az egymás közötti kifizetésekben dollár helyet a lírát és rubelt fogják használni. A kormányközi bizottság emellett létrehozott egy munkacsoportot, ami a bankközi együttműködések előkészítését végzi.
A nyilvánosságra jutott kevés információ alapján okkal gondolható, hogy Törökország nyugat és kelet közti egyensúlyi politikája idővel változni fog. A Gazprom szeptemberben hozta hivatalosan is nyilvánosságra, hogy addigra majdhogynem minden ügyfele aláírta a megállapodást, miszerint a jövőben nem dollár használatával, hanem rubelben fizetnek az olajért és földgázért. A Gazprom értelemszerűen nem szokta nyilvánosságra hozni az üzleti titkokat, de mindebből az információból már sejthető, hogy Törökország rubelben vagy saját nemzeti valutájában fizet a Kék Áramlaton érkező gázért (vagy a közeljövőben már abban fog).
Nem lenne meglepő, ha Törökországban ennek hatására megszaporodnának a látszólag civil, valójában Washingtonból kézi vezérléssel irányított megmozdulások. Az Erdogan-kormány éveken át kontroll alatt tartott egy felforgatási kísérletet, nem egy alkalommal ennek érdekében a közösségi hálók használatát is korlátozták. Évekkel ezelőtt Törökországban azonnal tömeges civil megmozdulások kezdődtek, amikor az Erdogan-kormány bejelentette, hogy kivonul a Nabucco projektből. A tüntetéseknek természetesen semmi köze nem volt a gázüzlethez, ehelyett korrupciós ügyekben, stb. történtek kiszivárogtatások, amivel  közösségi hálókon keresztül a kormány ellen uszították az embereket.

http://www.hidfo.net.ru/2014/11/26/torok-orosz-gazuzlet-es-dollar-kiszoritasa

Maradék-Ukrajna: Nagy Honvédő Háború pedig nem is volt!

Az ENSZ Közgyűlésének Harmadik Bizottsága elfogadta a nácizmus dicsőítése elleni harcról szóló határozatot.
Csak három állam – az USA, Ukrajna és Kanada szavazott ellene. Az ENSZ Közgyűlés határozata “mély aggodalmát fejezi ki a náci mozgalom dicsőítése kapcsán, bármilyen formában jusson is az kifejezésre: a neo-nácizmus, a Waffen SS egykori tagjai heroizálása, műemlékek és emlékhelyek építése, nyilvános tüntetések megrendezése formájában”. A dokumentum megállapítja azt is, hogy egyre több rasszista jellegű incidens történik szerte a világon.
A “nagyszerű” híren felbuzdulva a kijevi udvar máris közzétette legújabb tézisét:
Nagy Honvédő Háború pedig nem is volt!

Ennélfogva pedig haladéktalanul be is terjesztik már a jövő héten a Rada elé a verdikttervet: az iskolai tankönyvekből és a tannyagból töröltessék el az ezzel kapcsolatos valamennyi eddigi “hazugság”!
UKRAJNA HŐSI HARCA 1939 szeptember elsején kezdődött, az ország felszadadítása pedig a “D” nappal, azaz a normandiai szövetségesi erők partraszállásával kezdődött meg!
Ha pedig valaki azt hinné, hogy ez csak egy tréfa – ki kell ábrándítsuk! A törvénytervezet már a kijevi Rada előtt van, és SÜRGŐSSÉGGEL FOGJÁK TÁRGYALNI!
Maradék – Ukrajnának most ez ugyanis a legnagyobb gondja!
A “KiberBerkut” nevű hackercsoport pedig feltörte Joe Biden alelnök minapi gyarmatlátogató küldöttsége egyik magasrangú tagjának a hordozható adathordozójáról lecsen anyagot. Közzé is tették az interneten.
A közzétett dokumentumok igen magvas része az amerikaiak “eszközszállítási” listája, és magas rangú ukrán tisztek megkenegetéséről tanúskodnak.

doc1 doc2 doc3 doc4 doc5 doc6 doc7 doc8Az amerikai adófizetők nagyon fognak örvendezni ezek láttán

https://balrad.wordpress.com/2014/11/26/maradek-ukrajna-nagy-honvedo-haboru-pedig-nem-is-volt/

Ha békét akarsz, készülj a háborúra

Az orosz védelmi miniszter indítványozta, hogy minden helyi kormányzó essen át egy katonai képzésen az alapvető logisztikai menedzsmenttel és mozgósítással kapcsolatosan, hogy birtokában legyenek a szükséges gyakorlati tapasztalatnak abban az esetben, ha egy nagy háború törne ki.
"Azt szeretnénk, ha a megválasztott is kinevezett helyi kormányzók, polgármesterek és más regionális vezetők kéthetes képzésnek lennének alávetve a Vezérkari Akadémián, ami a mozgósításra specializálódna, és mozgósítás idején saját régióik irányításának módjára." Szergej Sojgu - védelmi miniszter - elmondása szerint "ugyanez vonatkozik a szövetségi vezetőkre és a végrehajtó hatalom vezetőire". A miniszter hozzátette, hogy nem önkéntes programról van szó, az említett képzést elnöki rendelet fogja kötelezővé tenni.
Hídfő.net.ru | Szergej Sojgu
A védelmi miniszter a keleti régiókban tartott, Vosztok-2014 nevű hadgyakorlatot követően bejelentette, hogy a helyi kormányzók nem állnak készen egy háború megvívására, mert többen közülük a gyakorlat idején nem tudták kellő gyorsasággal elvégezni a tartalékosok mozgósítását.
A Kommerszant üzleti napilap egy meg nem nevezett vezérkari forrásra hivatkozva azt írta, "a helyi hatóságok gyakran nem értik meg a hadgyakorlatok fontosságát és a kisujjukat sem mozdítják a parancsok végrehajtására, egyszerűen azért, mert nem tudják, mit kellene tenniük és hogyan tegyék azt."
Vlagyimir Komojedov (Kommunista Párt), az alsóház védelmi bizottságának vezetője nyilatkozatában támogatta a védelmi miniszter kezdeményezését. "Oroszország nem Svájc vagy Franciaország. Egy nagy ország hatalmas területein a mozgósításnak különleges eljárásai vannak. A helyi vezetőknek - még ha fiatalok is - ismerniük kell ezeket az eljárásokat."
Nyár közepén a védelmi miniszter megszervezte és személyesen felügyelte több mint 400, magas politikai pozíciót betöltő személy tartalékos tiszti képzését. Az állami Duma 286 képviselője és 72 szenátor is részt vett a programban.
Orosz katonai szakértők szerint a NATO két éven belül nyílt katonai offenzívát kezdhet Oroszország ellen. Ennek célja az ország természeti kincseinek megszerzése, amire a nyugati gazdaságnak szüksége lenne a gazdasági növekedés fenntartásához. A nyugati médiában és a közéletben látható oroszellenes propaganda egy újabb nagy háború előszele, amivel a nyugati hatalmak démonizálják az újabb célpontot és felkészítik a lakosságot az újabb háború elfogadására.


http://www.hidfo.net.ru/2014/11/26/ha-beket-akarsz-keszulj-haborura

A “keleti blokk legvidámabb barakkjából” az EU szegényháza!


Forrás: http://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/show.do?dataset=ilc_peps01&lang=en

Amerikai dróntámadás Pakisztánban

Egyes jelentések szerint négy, más értesülések szerint nyolc ember meghalt szerdán egy pilóta nélküli amerikai repülőgép rakétatámadásában Pakisztán Afganisztánnal határos, északnyugati törzsi területén.
A drón két rakétával támadta meg a lázadók táborát az észak-vazirisztáni Dattakhel városban. A település a helyi felkelők és az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kötődő külföldi fegyveresek egyik fellegvára.

Az ázsiai ország egy másik pontján, Pakisztán délnyugati részén fegyveresek szerdán meggyilkoltak négy egészségügyi dolgozót. A szakemberek a gyermekbénulás elleni védőoltás beadását végezték.

Pakisztánban ez már a sokadik eset volt, hogy oltási kampányok résztvevői ellen hajtottak végre támadást. Az országban - néhány vallási vezető és iszlamista felkelők fenntartásait követve - több ezernyi szülő elutasítja, hogy beoltsák gyermekeit.    (metropol. hu)

Portugáliában is kiújulnak a tüntetések

Több ezren tüntettek Portugália fővárosában, Lisszabonban a kormány újabb megszorító intézkedései ellen. A portugál kormány ugyanis döntést hozott arról, hogy a válság idején beiktatott megszorításokat a 2015-ös költségvetésre is alkalmazzák - ami nem lenne indokolt, mert az ország már májusban kilépett a 78 milliárdos nemzetközi mentőöv programból, amire hivatkozva a megszorításokat elkezdték.
A megszorítások folytatása a kormánypropagandával sem összeegyeztethető, a portugál politikusok ugyanis előszeretettel hangoztatják, hogy már kilábaltak a recesszióból. Három éven át folytattak megszorításokat a válságra hivatkozva, és most, hogy a kormány szerint már nincsen válság, a megszorítások folytatódnak; csökkentenék a béreket, a nyugdíjakat és a segélyeket.
A közszféra dolgozói november 14-én kezdtek tüntetni Lisszabonban, a tervezett kiadáscsökkentések megtartása esetére nagyobb szakszervezeti megmozdulásokat helyeztek kilátásba.
Portugália gazdasága a globális pénzügyi válság idején jutott recesszióba, majd IMF-hitelt vettek fel és az Európai Unió is "mentőövet" adott a kormánynak, amiért cserébe Brüsszel által elvárt megszorító intézkedéseket kellett hozniuk, beleértve adóemeléseket is. Ugyan a "mentőöv" programjának már vége, a portugál kormány tovább folytatja a szociális háló leépítését.


http://www.hidfo.net.ru/2014/11/26/portugaliaban-kiujulnak-tuntetesek

1989. november 26. Ma negyszázada annak, hogy a stokira felállva önmagunk dugtuk fejünket a MÁSOK ÁLTAL nekünk megcsomózott hurokba.

1989 november 26 – án volt az akkor még Magyar Népköztársaságban a híres – hírhedt “négyigenes” népszavazás.
négy
1989. november 26-án a következő kérdésekről szavazhatott az ország:
1. Csak az országgyűlési választások után kerüljön-e sor a köztársasági elnök megválasztására?
2. Kivonuljanak-e a pártszervek a munkahelyekről?
3. Elszámoljon-e az MSZMP a tulajdonában, vagy a kezelésében levő vagyonról?
4. Feloszlassák-e a Munkásőrséget?
A négy feltett kérdésből addigra valójában már csak egy maradt. Az első. Az elnökválasztásról döntő kérdés. Az akkori és az azóta eltel 25 esztendő történései is bebizonyították, hogy ez az egy kérdés sem volt döntő jelentőségű. A másik három kérdés pedig a népszavazás időpontjában a “közmegyezés” nyomán már aktualitását is vesztette.
mőr
Ám ennek a “négyigenes” népszavazásnak lett viszont egy olyan hozadéka, amely teljes egészében megpecsételte Magyarország és a magyar nép sorsát! (Bár az igazsághoz mindenképpen hozzátartozik, hogy arról már korábban döntöttek Málta mellett egy hadihajón!)
Ezt a “négyigenes” népszavazást követően vált a voksolást kierőszakoló SZDSZ közismert politikai párttá, és kezdte meg MEGBÍZATÁSA teljesítését. Magyarország szétverését, szétrablását, nyomorba döntését. (Persze hiba lenne csak az SZDSZ “érdemeként” feltüntetnünk az ország elsikkasztását. Az MDF, az FKGP, a KDNP, a Fidesz, és az MSZP ugyanúgy kikarmolta a maga részét a “nemes cselekedetekből”!)
1989 november 26 – án – alig egy hónappal Karácsony ünnepe előtt – csodás karácsonyi ajándékot tett a magyar nép kirablói karácsonyfája alá. A Magyar Népköztársaságot. Szőröstül – bőröstül – mindenestül!
1989 november 26 – án Magyarország önként felállt a stokira, önként beledugta fejét a gondosan előkészített hurokba. Még majd negyedévig utána ide – oda mozgolódott, hogy rendesen rászoruljon az a hurok a nyakra!

https://balrad.wordpress.com/2014/11/26/1989-november-26-fejunket-onkent-a-hurokba/

Így gyógyíthatjuk meg a fogszuvasodást a tojáshéj segítségével!

Lyukas foggal egészen biztosan mindenki küzdött már életében, van, aki szerencsésebb, de akad olyan is, aki egész életében a fogorvosokat kell járja. Nézzünk egy nagyon könnyű megoldást, hogyan előzhetjük meg a fogak szuvasodását.
tojashej
A tojás héját sokszor haszontalannak tarjuk, és egy mozdulattal dobjuk a szemetesbe, pedig számtalan dolog van, amire használhatnánk. Természetes módon erősíthetjük a csontokat, de kezelhetjük a szuvas fogakat is, hiszen nagyon nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, és 27 féle ásványi anyagot is. A tojás héjának ásványi anyag összetétele nagyon hasonlít a fogak felépítésére. Mielőtt azonban használni kezdenénk a tojás héját, győződjünk meg róla, hogy semmilyen szerves anyagot nem tartalmaz, és a csirkék nem kaptak antibiotikumos kezelést.
Így készítsük elő a tojás héját
A tojást mossuk meg, majd főzzük 5 percig, így szüntethetjük meg a héjon található kórokozókat. Hagyjuk megszáradni, majd bontsuk le a héjat, és kávédarálóban zúzzuk porrá. Ha szeretnénk minden nap a szükséges kalciummennyiséghez hozzájutni, együnk egy fél teáskanál porított tojáshéjat. A kalcium D-vitamin jelenlétében szívódik fel a legjobban, ezért tartózkodjunk minél többet a napon, és fogyasszunk sok májat.
Fogkrém tojáshéjból
Ha azt szeretnék, hogy megszabaduljunk a lyukas fogaktól, készítsünk fogkrémet a tojás héjából. Szükségünk lesz egy negyed csésze porított tojáshéjra, 2 evőkanál szódabikarbónára és 2 evőkanál kókuszolajra. Ízlés szerint adhatunk hozzá néhány csepp borsmentaolajat. Egy tálkába keverjük jól el a hozzávalókat, majd tegyük egy jól záródó üvegecskébe, és használjuk a fogkrémet a megszokott módon.
Miért jó a tojáshéj?
  • összetétele hasonló a csontok és fogak felépítéséhez
  • magnéziumot, foszfort, szilíciumot, nátriumot, káliumot, vasat, ként és más esszenciális ásványi anyagokat tartalmaz
  • nagyon hasznos a gyerekek számára, mert a szervezet megköti a kalciumot, és segíti az egészséges csontszövet kialakulását
  • ha rendszeresen beillesztjük napi étrendünkbe a tojáshéjat, megelőzhetjük a vérszegénységet

Twice

Szerbia még év vége előtt megkezdi a Déli Áramlat építését

Szerbia a tervezettnél korábban megkezdi a Déli Áramlat elsődleges szakaszának építését - kedden Szlavjenko Terzic, az ország moszkvai nagykövete bejelentette, hogy a projektet vélhetően Bulgáriában is megvalósítják, így nem kérdéses, hogy a vezetékhálózat Szerbiában folytatódik, ahol elágazik majd: egyik ága Magyarországon át Ausztriába, másik ága Magyarországon át Szlovéniába és Olaszországba halad tovább.
Szerbia ezen felül megkezdi a horvát leágazás alapozását is, ami jelenleg tervezési fázisban van.
Hídfő.net.ru | Déli Áramlat
Terzic szerint Szerbia még év vége előtt megkezdi a Déli Áramlat építését, és olyan gyorsan haladnak majd a munkálatokkal, amennyire lehet. A Déli Áramlat nemzetstratégiai minősítést kapott Szerbiában, és mostanra minden, a projekt megkezdéséhez szükséges szerződést megkötöttek. Terzic elmondása szerint mindennel készen állnak, éppen csak bulgáriai szomszédjaikra várnak, hogy ők is végleges döntést hozzanak. Bulgária jelenleg elutasítja a Déli Áramlat projektet. Ez a vélemény azonban gyakorlatilag havonta változik, attól függően, hogy Brüsszel épp mekkora nyomást gyakorol a bolgár kormányra. Terzic szerint a projekt végleges megvalósításáról akkor születhet döntés, ha Brüsszel és Moszkva megállapodásra jut ezügyben, mert Brüsszel folyamatos nyomásgyakorlással próbálja ellehetetleníteni az építési munkálatok megkezdését.
A Gazprom amiatt kezdett a Déli Áramlat projekt tervezésébe, hogy diverzifikálja a gázexportot Európába. Az ügynek senki által ki nem mondott politikai és gazdasági vonatkozásai is vannak; abban az esetben ugyanis, ha az orosz gáz csak egy vagy két vezetékrendszeren keresztül jut el Európába, az egy-egy ország pozícióit olyan mértékben erősítheti, hogy az európai erőegyensúly felborulhat miatta. Az ukrán konfliktus során a Jobb Szektor azzal fenyegetőzött, hogy ha a kijevi kormány nem hajtja végre a követeléseit, szabotálni fogja az országon keresztülhaladó gázvezetékeket. Egy ilyen lépés egész Európa energiaellátását veszélyeztetné. A nem kellő mértékű diverzifikálás kormányok esetében is igen nagymértékű zsarolási potenciállal bír, az ukrán helyzet emiatt is kényes kérdés az európai országoknak. Kijev dönthet az Európába irányuló gáztranzit blokkolása mellett is, ha a kormányok hozzáállását nem tartja megfelelőnek. Mivel nincs tucatnyi alternatív útvonal, egyetlen szakasz kiesése is gondokat okozna az energiaellátásban. A Déli Áramlat megépítése egy ilyen eset megismétlődésének valószínűségét csökkenti.
A Gazprom a Déli Áramlatot a Fekete-tengeren, Dél- és Közép-Európán keresztül építi meg. Az első építési munkálatok 2012 decemberében kezdődtek, a gázszállítás megkezdése pedig 2015 végére várható. A hálózat várhatóan 2016-ra ér el Ausztriáig, teljes kapacitású működését pedig 2018-ban kezdi meg.


http://www.hidfo.net.ru/2014/11/26/szerbia-meg-ev-vege-elott-megkezdi-deli-aramlat-epiteset

Repül a fűcsomó… “Optimalizált” libalegelő a Fradi – pálya

Három hónap alatt tropára ment az FTC-stadion talaja. Pedig a kivitelezők tökéletes gyepet ígértek.
A múlt keddi, Magyarország–Oroszország barátságos focimeccs után mindkét szövetségi kapitány megjegyezte: nehéz talajon zajlott a küzdelem. Az aréna átadása óta nem volt fagy, nem volt özönvíz, nem mondhatni, hogy az időjárás a felelős.
fra1
Hát akkor ki/mi? Ezt próbáltuk kideríteni, de választ sehonnan nem kaptunk (az üzemeltető Lagardère Unlimited Stadium Solutions Kft. speciel egy hete ígérte: hamarosan…). Mondjuk, ekkora blama után mi is inkább hallgatnánk.
Fürjes Balázs kormánybiztos az átadáskor még azt mondta: a gyep az egyik legmodernebb technológiával készült. A Groupama Aréna honlapján pedig konkrétan azzal büszkélkednek, hogy egy gyepneveléssel foglalkozó skót laboratórium vizsgálatai alapján választották ki a megfelelő talajtípust, amit kifejezetten Budapest, azon belül is a stadion környékének időjárási viszonyaihoz optimalizáltak. „Így a fű sokkal jobban bírja a megterhelést, nem szakadnak ki belőle darabok”.
fra2
De igen, kiszakadnak. Valami hiba csúszott a kivitelezésbe. Nem baj, zajlanak a stadionépítések, lehet gyakorolni. Meg a felesleges anyagokat szépen hazavinni.
240 millió forintba került
Az eredeti talaj elszállításával, munkálatokkal, anyaggal, kivitelezéssel együtt manapság átlagosan 120 millió forintba kerül egy-egy NB I-es játéktér (15 ezer forint/négyzetméter).
Ez a Fradi stasionja esetében dupla összeget emésztett fel.

(Bors)

Donbassz: “laza” miliciák

Észak – Donbasszban a jelek szerint kizárólag a lakosság sanyargatásában és irtásában merült ki tegnap a délután és a késő este közötti időszak valcmanista ténykedése.
pus
Este 11 óra körüli időpontban Sztancija Luhanszkaja környékén felállított latortüzér ütegek lődöztek Luhanszk külvárosaira. Ugyanezt tették Novoajdar közelében is.
Fél éjfélkor a népköztársaságiak “Grad” ütegei nyitottak tüzet a Gyjebalcsevo és Csjernuhino környéki latorállásokra.
A megpiszkált pribékek pedig erre válaszul Verguljevkát kezdték lőne Gyjebalcsevoból.
obsz
Kirov tegnap délutántól egészen éjjel kettőig folyamatosan a valcmanisták célterülete volt. A jelentések szerint több tucatnyi városlakó esett áldozatul a kijevi barbarizmusnak. A fél város romokban – lángokban.

Donyeckből a tegnapi nap eseményeiról szóló jelentés azt emeli ki, hogy az utóbbi hónap legkegyetlenebb tüzérségi tüze zúdult a városra, további súlyos infrastruktúrális károkat okozva. Egy helyi járatú autóbuszt talált el tegnap egy latorgránát. Két utas a helyszínen meghalt.
A harctéri jelentések a felsoroltakon kívül nem emelnek ki egyéb más helyszíneket az összecsapások közül, megjegyezve, hogy a “megszokott halyeken” is voltak összecsapások.
Összességében véve éjjel két órától viszonylagos csend lett – van Donbasszban. A Bal-Rad információs csatornáitól érkező elemzések szerint a népköztársasági erők mindössze néhány helyen mértek tüzérségi válaszcsapásokat, ám támadó jellegű tevékenységet seholsem folytattak. Ugyanakkor megjegyzik, hogy a milicia felszereltsége és létszáma alapján akár megsemmisítő csapást is képes lenne mérni a valcmanista hordára.
A kijevi udvar pedig ismét a “vájtfülű” világ nevetsége tárgyává vált. A negyvenezer Donbasszban tartózkodó, és Kijev ellen fenekedő rettenetes orosz haderőről és annak készülődéséről előadott hazugságaikat kénytelenek voltak annak tarthatatlansága okán hét és fél ezres létszámra redukálni. Tegnapra ez is túlzónak bizonyult, ezért aztán előálltak a Donbasszból hazafelé vonuló orosz hadsereg meséjével. (Meg kellene ugyanis tudni magyarázni, hogy hol is van, és mit is csinál a csak Kijev által vizionált félelmetes armada. Amit még az EBESZ mindenféle kereső – kutató eszközökkel felszerelt mefigyelői sem láttak.)
A Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság kormányai ugyanakkor tegnap javaslatot fogalmaztak meg nyugati és orosz békefenntartó erők Donbasszba vezényléséről. Nyilvánvaló, hogy ez az elgondolás az atlantista latrok ínyének nem tetszik. (A CSAK nyugati “békefenntartók” már igencsak kedvükre való lenne, de hát az meg nem kivitelezhető.)
Informátoraink szerint a diplomácia ténykedés és a miliciák jelenlegi csendessége a “mi mindent megtettünk – de minden hiábavaló volt!” állapota lehet, ami egyfajta megelőző állapot.
Hogy mit előz meg?
Erre talán hamarosan választ kaphatunk. (Mindenestre a közeljövőben esedékes egy Putyin – Nyalókakirály randi!)

https://balrad.wordpress.com/2014/11/26/donbassz-laza-miliciak/


Ma délelőtt Nyalókakirály latorsereglete némi éjszakai pihenőt követően ismét vad dühvel kezdte lőni tüzérséggel Donyecket.
csík
Avgyejevkától és Peszokból lövik sorozatvetőkkel és ágyúkkal a város északi és északkeleti kerületeit. Az avgyejevkai latrokat a milicisták tüzérsége támadja.
Intenzív tüzérségi tűz alatt állnak Donyeck “Kujbisev” “Kijev”, Szpartak”, “Lenin” és “Petrovszkij” kerületei. Délig összesen nyolc civil haláláról érkeztek jelentések Donyeckből.
bef
A város repülőterét “Grad” – vetőgépekkel lövik Peszki irányából, de ugyanebből az irányból lövi a valcmanista latortüzérség Donyeck “Putyilov” kerületét is.
Krasznogorovka és Tonyenkoje környékén újabb és újabb latortüzér – ütegek tűntek fel ma délelőtt, amelyek éppen “berendezkednek”!
Orlovkát és Adminposzjelok településeket gyújtógránátokkal lövik a zsoldosok.
Gorlovka alig egynapi szünet után ismét valcmanista ostromot él át.
A Jenakijevo déli védelmi ívét szintén lövi a latortüzérség. Két népfelkelő megsebesült.
tömb
Ebből a védelmi ívből viszont a népköztársaságiak tüzérsége veri a Gyjebalcsevo környéki banditákat.
Olhovatkánál aknavetőkkel és vállról indítható rakétagránátokkal semmisítettek meg egy latorposztot. A beszámoló szerint itt legkevesebb hat lator harapott aszfaltba.
Krasznogorovka és Berjozovo zsoldosállásait tarackokkal lötte ma délelőtt a milicia tüzérsége.
Dokucsajevszk irányába viszont egy viszonylag erős népköztársasági alakulat indult délben. Ezer fő, 15 harckocsi, 20 egyéb páncélozott jármű és tüzérségi lövegek, valamint egy “Grad” – üteg. Információnk a társaság céljait illetően nincsenek.
Novotroickoje és Nyikolajevka térségéből a népfelkelők sorozatvetőkkel lövik a pribékeket, azok viszont ugyancsak sorozatvetőkkel lőtték ezt megelőzően Jelenovkát. A városban négy civil meghalt a támadás következtében, három pedig súlyosan megsebesült.
sv1
Orlovo – Ivanovka latorjai a Sztozskovo és Petropavlovka környéki milicista állásokat lőtték tüzérséggel. Két milicista elesett.
Nyikisinonál reggel nyolc órakor kissé “rakoncátlankodta” valcman bérgyilkosai, de kilenc órára lehiggasztotta őket a milicia. De most legalább engedélyt kértek elhullott hordatársaik összeszedésére. A milicisták hat vagy nyolc egyed begyűjtését tapasztaltál.
Kamenykánál reggel erősen kezdtek a bérgyilkosok, de délre lezsibbadtak. Ebben szerepet játszhatott a népköztársaságiak tüzérsége is. Bár két milicista is elesett az ottani összecsapásban, és odaveszett egy “Ural” is.
Krasznyij Partizán térségében a népköztársaságiak rohamcsapattal támadták a pribékhordát. Állítólag “fölöttébb eredményesen”
Luhanszk környékén délelőtt csendes volt a táj. A kijeviek ÖT BEVONULÓ OROSZ KONVOJT vizionáltak ismét a környéken, amelyben nyolcvan harckocsit is látni véltek.
Trehizbenki, Krjakovka és Frunze környékein tüzérségi párbajok vannak. Szcsasztyje környékéről a latortüzérség a Veszjela Gora – hegy milicista tüzérségi állásait kezdte lőni délelőtt, án helyzeti hátrányuk hamarosan megmutatkozott.
Sztanyicja Luhanszkajánál megmerevedett a front. Zajlik a lőszerpocsékolás, de egyik fél sem bír a másikkal.
híd
Nyalókakirály banditái egész délelőtt sorozatvetőkkel lőtték Verhnyjaja Olhovát, Makarovot és Nyizsnyjetoplojét.
Mariupol környékén viszont néhány helyi gazda döntött úgy, hogy kihasználva a nyugalmat, szántogatnak egy kicsit.

https://balrad.wordpress.com/2014/11/26/novorosszija-mariupol-kornyeken-egyes-gazdak-folytatjak-a-szantast/