2017. október 13., péntek

Külügyminiszter: képmutatás, amit a nyugat-európai országok művelnek

Az Európai Unió bizonyos országai képmutató politikát folytatnak; támogatják a Moszkva-ellenes szankciókat, de eközben maguk is fokozzák a gazdasági együttműködést Oroszországgal – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken egy olasz lapnak nyilatkozva.
“Oroszország viszonylatában széleskörűen elterjedt a képmutatás Európában. Számos ország jelentős megállapodásokat köt Moszkvával a gazdaságban és energiaszektorban, de eközben próbálják ezt nem közszemlére tenni… Szentpétervárott a legutóbbi Nemzetközi Gazdasági Fórumon többen beszéltek németül, mint amennyien oroszul. Számos vállalat, különösen német, holland, osztrák cégek fontos megállapodásokat kötöttek a Gazprommal. Ez tény.” – mondta az Il Sole 24 Ore olasz napilapnak adott interjú során.
A külügyminiszter kifejtette, hogy Magyarország pragmatikus megközelítést képvisel Oroszországgal szemben, és ugyanezt várja el az Európai Uniótól. Hozzátette: Közép-Európa a történelem során mindig csak veszített a Nyugat-Európa és Oroszország közti konfliktusokon.
“Számunkra a legelőnyösebb, ha hatékony és pragmatikus együttműködés alakul ki Nyugat-Európa és Oroszország közt. Így amikor azt mondom, Németország és Oroszország közt szoros gazdasági kapocs van, ezt nem tartom egy negatív dolognak. Inkább irigyeljük őket” – mondta.
A külügyminiszter megjegyezte; a Magyarország és Oroszország közti gazdasági együttműködés folyamatosan fejlődik. 2017 első hét hónapjában hazánk orosz exportja 40%-kal nőtt a korábbi év azonos időszakához képest. Szijjártó ugyanakkor hozzátette, hogy Magyarország több mint 7 milliárd dollár értékű bevételtől esett el a Moszkva-ellenes szankciók miatt.
Az interjú során a külügyminisztert azzal kapcsolatban is kérdezték, hogy a migránsok befogadásának elutasítása miatt a nyugat-európai országok megvonnák az uniós források kifizetését. Szijjártó ennek kapcsán kijelentette, hogy az uniós fejlesztési források nem humanitárius segély, ezek kifizetését nemzetközi szerződések szabályozzák, és a fejlesztési források magyarországi felhasználása során többek közt a német, brit és olasz vállalatok is jelentős profitra tesznek szert, így ezek megvonása kontraproduktív lenne.

http://www.hidfo.ru/2017/10/kulugyminiszter-kepmutatas-amit-a-nyugat-europai-orszagok-muvelnek/

Itt a Soros-terv, bárki által olvasható

Szél Bernadett, az LMP társelnöke közérdekű adat-igénylést nyújtott be, elmondása szerint azért, hogy kiderüljön, valóban létezik-e a Soros-terv. G. Soros terve azonban évek óta nyilvánosan elérhető az interneten, hiszen a szerző maga tette közzé ezt az írást.
G. Soros 2015 szeptember 26-án publikálta a migrációra vonatkozó saját elképzeléseit a Project Syndicate nevű weboldalon (ITT, erre a szürke linkre kattintva lehet elolvasni, Szél Bernadett számára sincs titkosítva).
“Az Európai Uniónak átfogó tervre van szüksége a válság kezelése érdekében, ami gondoskodik a menekülthullámok hatékony irányításáról, hogy ezáltal a menekültek biztonságban és rendezett módon megérkezzenek, olyan ütemben, ahogyan Európa befogadó-képessége azt lehetővé teszi” – írta Soros, majd elkezdte részletezni, hogy ő szerinte milyen lépésekből kell álljon a terv.
Soros kifejtette, hogy az Európai Unió befogadó-képességét fokozni kell, hogy minél több menekült érkezhessen és a bevándorlás biztonságosabbá váljon.
G. Soros tervét hat pontban foglalta össze. Ezek:
  • 1. Az EU évente minimum egymillió menedékkérőt kell befogadjon “az előrelátható jövőben”. A befogadott menekülteket szét kell osztani az uniós tagállamok közt. (Soros itt visszautal arra, hogy egy szerdai csúcstalálkozón végre elfogadták a migránsok elosztásának tervét.) Az EU minden migránsnak 15000 eurót kell biztosítson lakhatásra, orvosi ellátásra és oktatásra. Ennek költségét hitelből kell fedezni.
  • 2. Az EU rengeteg pénzt ki kell fizessen Libanonnak, Jordániának és Törökországnak, hogy támogassa azokat a menekülteket, akik jelenleg ezekben az országokban élnek. Az EU emellett többek közt amerikai hitelből évente 8-10 milliárd eurót kell adjon a frontországoknak, a migránsok segítése céljából.
  • 3. Az EU azonnal el kell kezdjen felépíteni egy közös menekültügyi hivatalt, majd a határvédelem jogát el kell venni a tagállamoktól és átadni az Európai Uniónak (közös határőrizet). Egyetlen uniós hivatalban központosítani kell annak megállapítását, hogy ki jogosult a menedékjogra és ki nem az. A menedékjogra nem jogosult migránsokat olyan módon kell “visszafordítani”, hogy ne sérüljenek a jogaik (a jogvédők nézetei alapján ez eleve lehetetlenné teszi kényszer alkalmazását).
  • 4. Az EU biztonságos bevándorlási útvonalakat kell létrehozzon a menedékkérőknek. Ez azzal kell kezdődjön, hogy a frontországokból (Görögország és Olaszország) a célországaikba szállítja őket. (Jól érti az olvasó: Soros szerint a migránsok eldöntik, melyik európai országban akarnak élni, és egy uniós hivatal oda el kell juttassa őket.)
  • 5. Az EU által felvett hiteleket arra (is) kell fordítani, hogy létrejöjjön egy globális standard a menedékkérők és migránsok kezelésére vonatkozóan.
“Ez az átfogó terv ötödik eleme”
– írta G. Soros, még mindig tervnek nevezve, amit a publicisztika kezdő soraiban is tervnek nevezett.
  • 6. “Annak érdekében, hogy az EU évente egymilliónál több menekültet és migránst tudjon befogadni, mozgósítani kell a magánszektort: NGO-kat, vallási szervezeteket és vállalkozásokat“. (Soros szó szerint írta az NGO-k mozgósítását). “Ezt elősegítendő, támogatókat és megfelelő IT kapacitást kell bevonni.”
A publicisztika után az oldal feltünteti, hogy “George Soros a Soros Fund Management és az Open Society Foundations (Nyílt Társadalom Alapítványok) elnöke.” Ez az a donor-szervezet, amin keresztül többek közt a Magyarországon működő NGO-k is több száz millió forint támogatásban részesülnek. A szerző saját maga közölte az Európai Uniónak ajánlott migrációs tervet, amit mindvégig tervnek nevezett (az angol szövegben “plan”).
Szél Bernadett és számos más politikus ezek után tagadja a Soros-terv létezését, ami a nyelvismeret vagy a tájékozottság hiányáról árulkodik, vagy esetleg arról, hogy ők maguk is részesülnek a Soros által említett “NGO-k, vallási szervezetek és vállalkozások” számára elérhető anyagi juttatásokból.

http://www.hidfo.ru/2017/10/itt-a-soros-terv-barki-altal-olvashato/