2017. november 15., szerda

Az éjjel felgyulladt egy menekülttábor Németországban – egy halott

Tűz ütött ki egy Bamberg területén működő menekülttáborban szerdán hajnalban. Az incidens során egy migráns életét veszítette, és legkevesebb tizennégyen füstmérgezést kaptak. A rendőrség egyelőre vizsgálja az esetet, de azt már közölték, hogy biztosan nem gyújtogatás történt.
A BR24 beszámolója szerint 50 tűzoltó és 30 rendőr vett részt a migránsok kimenekítésében. A tűz hajnali 2-kor ütött ki a földszinten. A helyszínre kiérkező tűzoltók hamar eloltották a lángokat, de mire ez megtörtént, egy embert már holtan találtak. A menekülttáborban több mint 160 migráns volt elszállásolva.
A német sajtó szerint folyamatban van a vizsgálat;
a rendőrség még nem tudja, mi okozhatta a tüzet, de a gyújtogatás lehetőségét már most kizárták.
Németországban a menekülttáborok egyre gyakrabban gyulladnak fel, mióta a kormány nem védte meg az ország határait és beengedett több mint egymillió menekültet, ráadásul az integrációs kísérletek is rendre kudarccal végződnek. A hatóságok az internet cenzúrázásával próbálják visszaszorítani a kormány bevándorláspolitikájával szembeni általános elégedetlenséget.

Januárban ismeretlen tettesek egy laktanyát gyújtottak fel Hövelhof közelében, szintén kora hajnalban. Akkor a menekültközpont épülete teljesen leégett, és több mint harminc menekültet kellett füstmérgezéssel kórházba szállítani.


http://www.hidfo.ru/2017/11/az-ejjel-felgyulladt-egy-menekulttabor-nemetorszagban-egy-halott/

Német kémfőnök: harcolni kell az “orosz veszély” ellen

A német Szövetségi Hírszerző Szolgálat (BND) elnöke, Bruno Kahl kedden figyelmeztette a nyugati országokat; készen kell álljanak arra, hogy elrettentéssel fellépjenek az “orosz veszély” ellen.
A BND vezetője, Bruno Kahl szerint a nyugati országok készen kell álljanak arra, hogy elrettentéssel lépjenek fel azzal a “potenciális fenyegetéssel” szemben, amit Oroszország jelent, de eközben közeli kapcsolatot is kell ápoljanak Moszkvával.
“Hogy egyszerűbben fogalmazzunk; ahelyett, hogy az európai biztonság számára partnerként tekintenénk Oroszországra, potenciális fenyegetést kell látnunk benne”mondta Kahl a Süddeutsche Zeitungnak adott interjú során.
A BND vezetője szerint a NATO-tagállamok és a Nyugat készen kell álljanak arra, hogy “ellensúllyal és elrettentéssel hárítsák el a potenciális fenyegetést”. Továbbá, a nyugati országoknak emellett támogatniuk is kell a közeli kapcsolatokat és közvetlen kommunikációs csatornák fenntartását Oroszországgal, arra az esetre, ha az orosz kormány mégis azt mondaná, hogy érdekelt az együttműködésben.
A NATO 2014 óta fokozza katonai jelenlétét Kelet-Európában, amit azzal indokol, hogy Oroszország állítólag beavatkozott az ukrán válságba.
2016 júliusában a katonai szövetség bejelentette, hogy további négy soknemzetiségű zászlóaljat küld Litvániába, Lettországba, Észtországba és Lengyelországba. Az intézkedés indoka, hogy Oroszország hadgyakorlatokat tart saját határain belül, amire az orosz határig terjeszkedő NATO fenyegetésként tekint.

http://www.hidfo.ru/2017/11/nemet-kemfonok-harcolni-kell-az-orosz-veszely-ellen/