Egy békepárti aktivista megpróbálta bizonyítani, hogy a Németországban tartott amerikai atombombák veszély jelentenek a német állampolgárokra, de a bíróság megalapozatlannak tartotta az érvelést, miszerint az atomfegyverek is a terroristák célpontjává válhatnak.
Az aktivista Karlsruhe szövetségi bíróságán azt próbálta elérni, hogy a bíróság kötelezze a szövetségi hatóságokat arra, hogy kérjék az Egyesült Államoktól az amerikai atombombák kivonását Németország területéről. A bücheli létesítményben tárolt atomfegyverek azonban Németországban maradhatnak, mert a bírósági ítélet szerint nem volt kellően megalapozott a kivonás követelésével kapcsolatos érvelés.
Az aktivista szerint az amerikai atomfegyver-arzenál jelenléte az ő élethez való jogát korlátozza, veszélyt jelent vagyontárgyaira és testi épségére. Érvelése szerint Németországban számos terrorcselekmény történt az elmúlt évek során, és az atomfegyverek a terroristák potenciális célpontjává válhatnak. Az aktivista szerint emellett illegális az amerikai atomfegyverek Németországban tartása, mert sérti a NATO egyezményét és a nemzetközi jogot.

A bírósági ítélet szerint az amerikai atombombák jelenléte azonban semmilyen szabadságjogot nem sért, és az aktivistának ugyanannyi joga van, mint bármely másik német állampolgárnak, akik terrortámadás célpontjainak közelében élnek.
A Deutsche Welle szerint emellett azt is kimondta a bíróság, hogy a német szövetségi hatóságoknak nem áll módjában kérni az amerikai atomfegyverek kivonását, mert hatáskörük csak addig a pontig terjed, ahonnan már nemzetközi egyezmények szabályozzák az idegen katonai jelenlétet.

http://www.hidfo.ru/2018/04/nem-vonjak-ki-az-amerikai-atomfegyvereket-nemetorszagbol/