2015. július 20., hétfő

3 milliárd forintos juttatásban részesülhet 2200 kormánytisztviselő

Plusz kifizetésként összesen mintegy 3 milliárd forintos juttatásban részesülhet 2200 kormánytisztviselő az európai uniós pályázatok miatti többletmunka honorálásaként – közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.

A Miniszterelnökség hangsúlyozza, hogy a 2007-2013-as uniós ciklus pénzügyi zárása, és a 2014-2020-as időszak pályázatainak kiírása jelentős plusz terhet ró a fejlesztési területen dolgozó minisztériumi alkalmazottakra, hiszen megközelítőleg kétszer annyit kell dolgozniuk, mint tavaly. Közölték, 2200 milliárd forint kifizetése és 2700 milliárd forint keretösszegű pályázat kiírása a feladata annak a 2200 minisztériumi alkalmazottnak, akik a számok teljesülése esetén kétszer 4 havi illetményre válhatnak jogosulttá.
A közlemény szerint a “Miniszterelnökséget korábban sok támadás érte a 10 órás munkaidő miatt”. Az idei kettős feladat további többletmunkát jelent a munkatársaknak, akiknek gyakran este és hétvégén is dolgozniuk kell. A Miniszterelnökség ezt a túlmunkát honorálja a plusz kifizetéssel. Több munkáért, több fizetés jár – emeli ki a Miniszterelnökség.
Kifejtik: míg a jelenlegi kormány több mint 2200 milliárd forint kifizetéséhez kötötte a magasabb bér elérését, addig a Gyurcsány-Bajnai kormányok 2007-2010 között, három év alatt összesen 900 milliárd forint kifizetéséhez rendeltek hozzá évente 4-7 havi prémiumot. Amióta a Miniszterelnökség vette át a fejlesztéspolitikai intézményrendszer irányító szerepét, azóta több pénzt fizettek ki a magyarországi vállalkozásoknak fél év alatt, mint a 2010 előtti rendszer három teljes éve alatt – közölték. (profitline)
Tavalyelőtt is kaptak prémiumot szépen a minisztériumi tisztviselők-pedig AKKOR-a mostani indoklás szerint CSAK fele annyit dolgoztak mint tavaly!

Evakuálni kellett egy falut, többen meghaltak, de ez “nem terrorveszély”

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat tárgyalásokat folytat a Jobb Szektor tagjaival, hogy tegyék le a fegyvert, és adják meg magukat. Július 11-én még evakuálni kellett egy falut, mert tagjaik több halálos áldozattal végződő tűzharcot folytattak a rendőrökkel, majd a közeli erdőkben rejtőztek el. Az UBSZ szerint ez a helyzet nem minősül terrorfenyegetésnek, nincs szükség terrorellenes művelet végrehajtására Kárpátalján.
http://hidfo.ru/2015/07/evakualni-kellett-egy-falut-tobben-meghaltak-de-ez-nem-terrorveszely/

Assange: nyilvánosságra hozzuk az amerikai kémek célpontjait

Julian Assange, a WikiLeaks alapítója felajánlotta a német országgyűlés szakbizottsága számára, hogy nyilvánosságra hozza az amerikai titkosszolgálatok által megfigyelt német célpontok listáját.
Assange a Der Spiegel magazinnak adott interjúban kijelentette, hogy birtokában van a célpontok teljes adatbázisának, és a közeljövőben nyilvánosságra hozza azt. A német parlament 2014 első felében állított fel szakbizottságot az amerikai kémtevékenység kivizsgálására. Angela Merkel kancellár azonban nem támogatta a részletes jelentés nyilvánosságra hozatalát, és nem hajlandó információkat kiadni arról más országoknak, hogy az amerikaiak mely csatornákat használták az európai célpontok megfigyelésére. Az eddig nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint az amerikaiak a német külföldi hírszerzés kapacitásának felhasználásával figyeltek meg európai célpontokat, emiatt a Bundesnachrichtendienst az információk visszatartásával továbbra is az amerikai titkosszolgálatokat védi európai szövetségeseivel szemben.
Május 6-án az osztrák belügyminiszter magyarázatot követelt arra vonatkozóan, hogy a német és amerikai hírszerzés osztrák hivatalokra és vállalatokra is kiterjesztette megfigyelési programját. Ausztria jogi eljárást indított “ismeretlen tettesek” ellen az ország elleni kémtevékenység gyanújával.
Június 8-án Belgium szövetségi bírósága is hivatalból eljárást indított, mert feltételezéseik szerint a német Bundesnachrichtendienst – az amerikaiak megbízásából – Belgium ellen is kémkedett. A célpontok teljes listája egyelőre nem ismert, de a kiszivárogtatott információk szerint több mint 30 európai országban, több mint 134 internetvonalat figyeltek meg az amerikaiak. Ebből 15 Belgiumon halad át, a hatóságok emiatt indítottak hivatalból eljárást.
Június 16-án Gerhard Schindler, a Bundesnachrichtendienst vezetője teljes átszervezésre vonatkozó terveket jelentett be.
Június 25-én Assange a francia kormányt is arra kérte, hogy indítson jogi eljárást az amerikai kémtevékenység ügyében. Akkor egy francia TV-csatornának adott interjú során kijelentette, hogy az országnak elegendő, kellően megalapozott vád áll rendelkezésére ahhoz, hogy a hatóságok hivatalból is eljárást indítsanak az NSA kémtevékenysége miatt. A WikiLeaks által kiszivárogtatott információk szerint az Egyesült Államok több francia elnök után is kémkedett, és Francois Hollande magánbeszélgetéseit is megfigyelik.
Az amerikai-német kémbotrány április közepén robbant ki, amikor német sajtóorgánumok nyilvánosságra hoztak információkat arra vonatkozóan, hogy a Bundesnachrichtendienst az amerikai titkosszolgálatoknak alárendelve működik, és az amerikaiak felhasználják a német külföldi hírszerzés képességeit arra, hogy európai célpontokat – főként nagyvállalatokat és vezető politikusokat – megfigyeljenek. Az alárendelt viszonyból adódóan az Egyesült Államoknak hozzáférése volt a Deutsche Telekom rendszereihez is. A vállalat állandó adatszolgáltatást biztosított a német titkosszolgálatoknak, melyek viszont az amerikai NSA felkérésére figyelték meg az európai célpontokat.
A kelet-európai sajtó máig próbálja figyelmen kívül hagyni a történteket, mert a térségi liberális sajtóorgánumok gyakran olyan információkat – személyes dokumentumokat, hangfelvételeket – hoznak nyilvánosságra, melyekről feltételezhető, hogy nyugati titkosszolgálatok segítsége nélkül aligha juthattak hozzá. A német-amerikai kémbotrány azzal fenyegeti Washington térségi “szövetségeseit”, hogy miután Németországban kibontakozott a kémbotrány, az Európai Unió keleti országaiban is amerikai kémtevékenységre vonatkozó dokumentumok juthatnak nyilvánosságra.

http://hidfo.ru/2015/07/assange-nyilvanossagra-hozzuk-az-amerikai-kemek-celpontjait/

A liberalizmus megbukott, Európa szembe kell nézzen az elözönléssel

Az emberek kizsákmányolására építő liberális gazdaságpolitika megbukott. Egyre több vállalkozó ismeri fel, hogy a dolgozó ember érték. Népvándorlás van, Európa megszállása zajlik, a civil szervezetek egy része politikai megrendelést teljesít.
Soltész Miklós, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke a Napi Gazdaságnak nyilatkozott a hazánkban kialakult katasztrofális helyzetről. A politikus kifejtette, hogy Európa tudatos betelepítés célpontjává vált, ami nem spontán népvándorlás, hanem egy korszerű eszközökkel szervezett, és valakik számára anyagilag is jövedelmező tevékenység: “Ez részben egy jól felépített üzlet. Nemrég jártam a déli határon, ahol életerős, húsz év körüli fiatalokat láttam a legkorszerűbb információtechnológiai eszközökkel kommunikálni. Pontosan tudják, mit akarnak, s a világhálón konzultálnak a határ menti helyzetről, a később érkezőket folyamatosan tájékoztatják. Ez tudatos betelepítés, Európa megszállása.”
A politikus szerint nagy szükség lenne arra, hogy ne csak Magyarország, hanem az Európai Unió több tagállama hajlandó legyen szembenézni a problémával. Közösen, gyorsan és hatékonyan kell fellépni a népvándorlás leállítása érdekében, de a megoldásra törekvésnek nyomát sem látni a brüsszeli bürokráciában.
A politikus szerint a mostani helyzet minden történelmi korszaktól különböző, mert bár a magyar nép alapvetően befogadó, az elmúlt évszázadok során itt otthonra lelő népcsoportok többsége azonos kultúrkörből jött, a jelenlegi népvándorlással egy számunkra idegen kultúra nyomul be Európába,
“aminek nagyon súlyos következményei lesznek nemcsak Európára, hanem az egész világra nézve. Ebbe gazdaságilag nemhogy egy ekkora méretű ország, de még egy nagyhatalom is belerokkanhat.”
Ennek ellenére, az utóbbi hetek során nem csak balliberális pártok, de egyes civil szervezetek is felszólaltak a “kirekesztés” ellen. Soltész Miklós szerint a kormány elismeri a tisztességes civil szervezetek munkáját, de probléma van “maroknyi nagyhangú” civil szervezettel, melyek egy része politikai megrendelést teljesít. A 2014-es választások utáni kormányzati kommunikáció egyre inkább arra enged következtetni, hogy a kormány egyértelműen megkülönböztetett kategóriaként kezeli azokat a civil szervezeteket, melyek nem a magyar társadalom önszerveződései, hanem idegen politikai erők célkitűzései mentén működnek, és a közeljövőben ezek eltérő bánásmódban is részesülhetnek.
Az utóbbi hónapok során számos kormánypárti politikus ismerte el, hogy a liberális gazdaságpolitika megbukott. Az elmúlt hetek történései pedig arra mutatnak rá, hogy a liberális társadalompolitika nem csak megbukott, de katasztrófa szélére sodorta a társadalom egészét. Emiatt nem csak a liberális gazdaság- és társadalompolitikát, de a liberalizmust mint eszmét lehet – és kell – bukott ideológiává nyilvánítani. Ha a kormány elkötelezett az okozott károk minimalizálása irányába, minden bizonnyal megvizsgálja, van-e olyan működő módszer, amivel más európai országok sikeresen kezelik a társadalombomlasztó erők jelentette problémát. Ráadásul a társadalomellenes erők korlátozása nem feltétlenül jár a civil szféra felszámolásával. Az alelnök becslései szerint Magyarországon tényleg minimális azon civil szervezetek száma, melyek ma külföldi ügynökként működhetnek.
” A problémás viszonyban csupán két tucat civil szervezet érintett a hatvanezerből. Utóbbiak teszik a dolgukat, míg a maroknyi nagyhangú között vannak a politikai megrendeléseket teljesítők.”
Európában van már precedens arra, hogy az állam sikeresen egyensúlyt teremthet a kiegyensúlyozott civil szféra élni hagyása és az idegen erők szolgálatában álló pszeudo-civil szervezetek kiszorítása közt. Oroszországban a külföldről támogatott civil szervezetek idegen ügynökként kell beregisztráljanak, működésüket az államhatalom célzott intézkedésekkel ellehetetleníti.
Európában mindeddig ez az egyetlen működő példa arra, hogyan tudja egy kormány megakadályozni, hogy válsághelyzetben a külföldről támogatott társadalomellenes csoportok tovább rontsák a helyzetet. Magyarország – mint a népvándorlás szerű betelepítés egyik első állomása – most épp ilyen válsághelyzet küszöbén van. Nyugat-Európa fiataljai számolhatnak azzal, hogy unokáik már egy fundamentalista iszlám kormány uralma alatt, a saria törvényei szerint kell éljenek. Hazánk a gyakorlatban is működő példát kell átvegye, és máig Európa-szerte az egyetlen működő gyakorlat a társadalomellenes liberalizmus állami erővel korlátozása.

http://hidfo.ru/2015/07/a-liberalizmus-megbukott-europa-szembe-kell-nezzen-az-elozonlessel/

Porosenko beengedné az amerikai haderőt Oroszország határaihoz

Petro Porosenko ukrán államfő szerint Kijev még 2015 végéig újra ellenőrzése alá vonja a Donbassz régiót.
Csütörtökön Porosenko egy javaslatot terjesztett az országgyűlés elé, ami különleges státuszt adna a Donbassz régiónak – Ukrajna határain belül. Porosenko elmondása szerint ezzel megkezdődött Ukrajna decentralizálása, és még év vége előtt ellenőrzés alá vonnák az elszakadó területeket, melyek autonómiát kapnának Ukrajna határain belül. Ugyanakkor, a gyakorlatban ez már nem decentralizálást jelent – az ugyanis feltételezné az érintett területek ellenőrzés alatt tartását -, hanem újraegyesítést, ami az utóbbi másfél év történései miatt csak katonai erővel történhet. A Donbasssz régió katonai erővel visszacsatolása pedig önmagában is sértené a minszki egyezményt, amit Porosenko bejelentése szerint betartanak a kijevi hatóságok.
Porosenko szerint Oroszország “ki kell vonja a csapatokat” a területről, és vissza kell adja a határellenőrzést Ukrajna számára. A határellenőrzés jelenleg az elmúlt egy év során Ukrajna és Oroszország közé ékelődött Donyecki és Luganszki Népi Köztársaság kezében van; Kijev ezeket a területeket akarja megkaparintani, hogy újra hozzáférése legyen az orosz határvonalhoz, ahol a nyugati országok reményei szerint felvonulhatna a NATO haderő.
Június 4-én az ukrán parlament megszavazta azt a törvényt, ami lehetővé teszi, hogy idegen országok fegyveres erői működjenek Ukrajna területén. A törvény szövege szerint Ukrajna az Európai Unió vagy az ENSZ döntése alapján engedhet be idegen haderőt az országba, annak érdekében, hogy az “garantálja az ország területi egységét”.
Petro Porosenko február 18-án kérte az ENSZ és az Európai Unió vezetőit, hogy küldjenek “békefenntartó missziót” Ukrajna területére. Olekszandr Turcsinov szerint a külföldi haderő a Donyeck-medence határáig vonulhatna be, és az Ukrajna által nem ellenőrzés alatt tartott orosz-ukrán határra, vagyis Ukrajna előkészítette a jogi kereteket arra, hogy beengedje a NATO-csapatokat Oroszország határára.
A NATO-haderő egy általános háborús készülődés részeként mostanra jelen van minden országban Oroszország európai határai mellett. Belorusszia az egyetlen ország Oroszország nyugati határai mentén, ahová még nem vonultak be a amerikai csapatok.


http://hidfo.ru/2015/07/porosenko-beengedne-az-amerikai-haderot-oroszorszag-hataraihoz/

Az Orbán-vagyon mögött alapos stratégia alapján felépített rendszer van

Több évtizedes munkával, alapos stratégia alapján felépített rendszer van az Orbán-vagyon mögött, és jóval többről van itt szó erkölcsileg megkérdőjelezhető vagyonosodásnál: alattvalói és vazallusi függésre épített, új állammodellről – mondta Ferenczi Krisztina utolsó interjújában, amit a Népszabadságnak adott három nappal halála előtt.
Ferenczi Krisztina oknyomozó újságíróként dolgozott. Az Orbán-bányákról írt Magyar Hírlap munkatársai 2001-ben az Év újságírójává választották. 2006-ban jelent meg Szüret – Az Orbán-vagyonok nyomában című könyve, majd 2014-ben A Narancsbőr. Idén a Szüretet újra kiadták.
Utolsó interjújában arról beszélt, hogy Orbán Viktor személyes vagyonosodását sokáig még a sajtómunkások is huszadrangú kérdésként kezelték, őt pedig „tapintatosan hülyének nézték”, amiért éppen ezt a területet vizsgálta. Úgy látta: alaposan átgondolt stratégia van a miniszterelnök és köre gazdagodása mögött, amelynek kiviteli tervei valószínűleg még „Simicska Lajos briliáns agyában születhettek meg a kezdet kezdetén”.
Ferenczi Krisztina az utána következőknek azt javasolta: elsősorban azt kellene majd tovább vizsgálniuk, hogyan született meg az Orbán-közeli kör, Mészáros Lőrinc, Garancsi István és a többiek vagyona.
„Ha megyünk is kifelé a jogállamból, azért minden közpénzes tranzakciónak nyoma kell maradjon, és ez alighanem ezután is így lesz. Annak a megértése a legsürgetőbb, hogy kik ők valójában, és mi a szerepük az Orbán-rendszerben, a pénz, a vagyon és a hatalom körforgásában” – fogalmazott.
ferenczi
Szerinte a 25 éves, szisztematikus építkezés és az ellenfelek végtelen kényelmessége, rövidlátó ostobasága vezetett a mostani kormány sokáig szinte korlátlan törvényhozó hatalmához. Orbán Viktort az interjúban nagyon dörzsölt hatalomtechnikusnak nevezte, aki mögött a másik oldal fokozatosan lemaradt. A miniszterelnök és körének felemelkedésében nagy szerepe volt az évtizedes Puch–Simicska-összebútorozásnak is, ami tulajdonképpen nyílt titok már – tette hozzá.
Ferenczi Krisztina úgy látta: ezen folyamatok ellen leginkább az öntudat erősítésével és a hozzáférés növelésével lehet fellépni, meg kell próbálni mérsékelni a kiszolgáltatottságot. Ehhez jó eszköz lehet az internet, amelyet nemcsak a gyerekek, a szülők is használhatnak, információszerzésre, tájékozódásra, ügyintézésre is. “A tájékozódás esélye és az öntudat teheti a legtöbbet a cseléd-Magyarország visszatérése ellen” – fogalmazott.
Ferenczi Krisztina múlt csütörtökön hunyt el. 65 éves volt.
(HVG)

Donbassz


nyaf
Donbassz lefutott hétvégéje igencsak “húzósra” sikeredett! Kiváltképpen a középső (donyecki) és a déli-Mariupol-környéki frontszakaszokon.
Vitán felül áll, hogy Donyeck bombázása nemzetközi hullámokat vert. Még Washingtonban is megmosolyogták a kijevi megmagyarázók helyzertjelentését, miszerint “a szakadárok lövik folyamatosan saját városaikat és falvaikat, így Donyecket is.” Liszenkoék legalábbis ezt próbálják meg beadni Maradék-Ukrajna alattvalóinak, és a nemzetközi közvéleménynek.
Amely közvélekedés igencsak zaklatott állapotba kerülhetett Gorlovka és Donyeck igencsak látványosra kerekedett-és igencsak sok áldozatot követelő-latortüzérségi szorgoskodás miatt.
Az északi fertályon csak Sztanyica Luhanszkánál, és a “Bahmutkán” voltak mára virradóan aknavetőzgetések. Lefülelt latorrádió-forgalmazások szerint az előbbi helyszínek legalább egy, az utóbbin minimum három bérgyilkos dobta fel a talpát. Három leolvadt BTR miatt is nyafogtak a latrok.
Gorlovka egész területe a martalóchorda tüzérségének belövéseitől szenvedett mára virradóan. Akárcsak Golma és Zajcevo.
Donyecktől délre kezd hevülni a térség. Marjinykáért nagyon erőlködnek Valcman pribékjei, de csak a pusztulásuk az eddigi egyetlen eredmény. Mára virradóan is jónéhány lator adhatta ki a páráját Marjinyka környékén.

Donyeck Kujbisev, Vorosilov, és Kijev kerületei romokban.
donb
Szpartakban már olyan komoly kárt a latortüzérség okozni nem tudott mint Donbassz fővárosában, hiszen Szpartakban jószerével már nincs ép lakóépület. Ám mivelhogy a valcmanista bérgyilkoshorda sokadik betörési kisérlete futott zátonyra Szpartaknál, a latortüzérség vad dühvel ágyúzza a település romjait. Szerencsére civilek már nincsenek Szpartakban. Mára virradóan is rendesen megszórták a falut.
A repülőtér sem “panaszkodhat”! Lövik a banditák éjjel-nappal, bár az eredményességére mi sem jellemzőbb, hogy Giviék azért szülinapi bulit tartottak tegnap. A tűzijátékot a latortüzérség “szolgáltatta”!

Peszkit és az ott folyó háborúskodást már fölösleges is említeni.
Egész éjszaka ágyúzta és sorozatvetőzte a latortüzérség Jaszinovataját, Zseljeznaja Balkát, Nyizsnyeje Lozovojét, Kalinovkát, Makejevkát és Jakovlevkát.
A Mariupol-frontszakaszon fölöttébb érdekes fejlemények várhatók. Az események kisértetiesen kezdenek hasonlítani a tavalyi ilovajszki latorirtásra. Valami hasonló dolog készül mostanság is, csak valamicskével nagyobb mértékű haváriára készülhet Kijev. Amely bejelentette, hogy esze ágában sincs visszavonni nehézfegyverzetét. Bizony könnyen előfordulhat, hogy párezer martalós vízibaleset áldozata lesz. Közel van ott Sirokino, meg az Azovi-tenger. Repesz, golyó, vízbefulladás. Válogathat a bérgyilkoshorda.

Az öregek üzenete a latroknak: “Álljatok hát ki szemtől-szembe velünk!”

https://balrad.wordpress.com/2015/07/20/donbassz-42/



Régebbről tudott doloig, hogy a Donyecktől délre fekvő Volnovaha a valcmanista latorhorda hatalmas fegyverraktára. Ingerlően nagy fegyverraktár.
Ma délelőtt donbasszi partizánok ütöttek rajta az egyik depon. Jobbára RPG-kel dolgoztak. Nyálazhatja a ceruzát a pipák berajzolásához a zsoldlistán Nyalókakirály kincstárnoka. SOK TUCATNYI lator pusztult el a ma délelőtti akcióban.
Marjinykánál ma ismét pórul jártak a népköztársaságiak. Kénytelenek egy csomó sebesült valcmanista latort pátyolgatni.

Kijevben ezenközben javában dúl a “Kámaszutra szexfesztivál”! A világon elsőként Maradék-Ukrajna fővárosában rendeztek ilyesmit. Tízezrek látogatták meg idáig a ma este záruló-zömmel szabadtéri-“fesztivált”!
https://balrad.wordpress.com/2015/07/20/szomszed-tortenesek/

Cameron alapvető változásokra számít az iráni politikában

David Cameron brit miniszterelnök szerint a nyugati országok alapvető változtatásokat akarnak Irán politikájában, miután sikeresen megállapodtak az atomprogram kontroll alatt tartásáról.
Cameron szerint a nyugati országok elsősorban Irán Közel-Kelet-politikájának módosítását várják. A hétvége folyamán a brit miniszterelnök megbeszélést folytatott Hasszán Rohani iráni elnökkel, és közölte vele a szíriai és jemeni helyzettel, valamint a térségi terrorizmussal kapcsolatos politikában elvárt változtatásokat. A brit kormányfő egyben azt is közölte, hogy a végleges megállapodást követően újranyitják a teheráni brit nagykövetséget.
Cameron szerint az atomprogrammal kapcsolatos megállapodás egyenes következménye, hogy Irán a nyugati országok elvárásainak megfelelően változtatni fog térségi politikáján, mert az Irán számára is “sokkal jobb, mint az alternatíva”. A brit kormányfő az NBC hírügynökségnek nyilatkozva egyértelműen kijelentette, hogy az alternatíva mit jelent;
“a nyugati országok katonai beavatkozást kezdtek volna Irán ellen, ha az nem hajlik az együttműködésre.”
A kormányfő elmondása szerint az atomprogrammal kapcsolatos megállapodás nem csak az iráni atomfegyver megépítésének megakadályozását és a katonai beavatkozás elmaradását jelenti, hanem a gazdasági szankciók eltörlését, ami “pozitív hatással lesz a Közel-Kelet biztonságára és gazdasági fejlődésére”.
Szombaton Hamenei ajatollah, Irán legfelsőbb vezetője bejelentette, hogy Irán nem hajlandó változtatni biztonságpolitikáján és térségi politikáján a nemzetközi befektetők miatt. Az iráni politika radikális változásának azonban mostanra egyre kevesebb akadálya van; az elméletben a legfelsőbb vezető irányítása alatt álló ország politikusai mostanra számos megállapodást aláírtak a nyugati befektetőkkel, akik Teheránban állandó képviseletet működtetnek. A nyugati országok részéről mutatkozó agresszív nyomásgyakorlás hatására megállapodás született többek között arról, hogy Iránban amerikai és brit vállalatok kitermelési engedélyt kapnak, és Irán vegyes tulajdonú vállalatokon keresztül fog olajat, földgázt exportálni a nyugati országokba.
A Közel-Keleten zajló geopolitikai átrendeződés első áldozata a volt szaúdi uralkodó volt, és egy ilyen helyzetben Hamenei ajatollah is könnyen végezheti úgy, mint a világ más országainak kompromittálódásra nem hajlandó vezetői (pl. Hugo Chavez).


http://hidfo.ru/2015/07/cameron-alapveto-valtozasokra-szamit-az-irani-politika/

Rendszert bontana az Európai Unió Magyarországon

Rendszerbontó népszavazás néven aláírásgyűjtési kampányt folytat az Új Magyar Köztársaság egyesület. A kampány célja, hogy populáris témák elővételével tömegbázissal lásson el Brüsszel érdekeit kiszolgáló szervezeteket.
A szervezők négy kérdésben akarnak népszavazást kiírni; hogy a választók támogatják-e a tankötelezettség korhatárának 18 évre emelését, az ingyenes iskolai étkeztetést, a kötelező kamarai tagság eltörlését, és annak kapcsán, hogy országgyűlési képviselő ne kaphasson nyugdíjat a mandátuma betöltése alatt. A populáris kérdésfelvetések önmagában rendszerbontó erőt nem jelentenek, de a kezdeményezést mégis “rendszerbontó népszavazásnak” nevezik.
új magyar köztársaság logó álcivil hidfo.ruEnnek hátteréről talán a szervezők által használt logó árul el legtöbbet. Az Új Magyar Köztársaság egyesület jelképe egy kokárda, mögötte az Európai Unió öt csillagával. A logó a francia forradalom mintájára kezdődő budapesti tüntetésekre való visszahivatkozás, mögötte az Európai Unió jelképével; összességében ez budapesti kormányellenes megmozdulásokra utal, ami mögött félig láthatóan Brüsszel áll. A logó elrendezése alapján azt mutatja, hogy az Európai Unió pajzsként tolja maga előtt a magyarországi kormányellenes megmozdulásokat.
Az Új Magyar Köztársaság egyesület kampánya a Demokratikus Koalíció már ismert politikai stratégiája mentén működik;
  • külső hatalom érdekképviseletének felvállalása belpolitikai előnyhöz jutás érdekében,
  • a szervezet népszerűsítése az éppen aktuális belpolitikai témák felhasználásával,
  • külpolitikai céljaik elfogadtatása populáris belpolitikai célok megfogalmazásával.
A kezdeményezést támogatásáról biztosította a Bajnai Gordon féle, jelenleg strómanokkal működtetett “Együtt”, a Fodor Gábort jelentő “Magyar Liberális Párt”, a Bokros Lajos féle “Modern Magyarországért Mozgalom”, és a kis pártként is felbomlóban lévő LMP-ből kiszakadt “Párbeszéd Magyarországért”.
A Nézőpont Intézet múlt hónapban végzett közvélemény-kutatása szerint Magyarországon az összes baloldali liberális párt támogatottsága együttvéve sem haladja meg a választókorú lakosság egyharmadát. Az egyesület részéről tehát egy marginális kisebbség legitimációs kísérletét láthatjuk, ami a népszavazás megtartása esetén bizonyos mértékű civil támogatást szerezne a Magyarországon Brüsszel érdekeit képviselő pártok kormányellenes megmozdulásaihoz. Amennyiben a népszavazás megtartására az OVB döntése miatt nem kerül sor, az némileg kevesebb civil résztvevővel ugyan, de szintén jó ürügyet biztosít számukra, hogy a kormány diktatórikus voltára hivatkozva Budapesten zavargásokat kezdjenek – mögöttük az Európai Unióval, ahogy az a logójukon is látható.

http://hidfo.ru/2015/07/rendszert-bontana-az-europai-unio-magyarorszagon/