2017. június 21., szerda

A Facebook megint gyomlálgatni kezdte a magyar közéletet

A Facebook ismét azzal próbálkozik, hogy ideológiai alapon szűrje a magyar nyelvű politikai tartalmakat. A Zuckerberg-birodalom ezúttal a felhasználók privát üzeneteit cenzúrázza; nem enged olyan üzenetet küldeni, amiben a Kuruc-info egy cikke szerepel.
A nemzeti radikális tábor intézményeinek, zenekarainak Facebook-oldalait szinte mind törölték már Zuckerbergék, kezdve a Kuruc.info 72 ezer követővel rendelkező oldalával sok évvel ezelőtt. Most viszont már maguk az egyszerű felhasználók is a Facebook-cenzúra célkeresztjébe kerültek, korlátozzák még a privát üzenetek tartalmát is.” – áll a Kuruc.info beszámolójában.
A lap egy képet is közölt a Facebook által bevezetett újfajta cenzúráról, amelyen az látható, hogy a közösségi oldal nem enged elküldeni egy privát üzenetet, melyben a felhasználó a Kuruc.info egy cikkének elérhetőségét is továbbította volna.
A Facebook üzemeltetői szerint “ezt nem oszthatod meg”
A megosztások, idézések, említések tiltásával az egyes személyek szólásszabadságának korlátozása van érvényben a legolvasottabb jobboldali hírportál ilyen abszolút tiltása által.” – írták. A lap olvasói segítségét kéri a tiltás megszüntetéséhez. Emellett azt írták, ez egy utolsó próbálkozás a Facebook szolgáltatásainak igénybevételére; a nemzeti radikális szervezetek közt folyamatban van valamiféle egyeztetés annak kapcsán, hogy a továbbiakban a Facebook helyett egy másik közösségi médiát használnának.
„Portálunk egy ideje már fontolgatja, és a nemzeti radikális tábor intézményei közt is elindult egy egyeztetés, hogy a Vkontakte oroszországi közösségi oldalra való átköltözésre buzdítsunk.”
A Facebook korábban számos nemzeti radikális szervezet felhasználóját törölte, vagy tette elérhetetlenné. Az utóbbi hónapok során már kormánypárti sajtóorgánumok letiltásával is próbálkoztak, ám arra mindeddig nem volt példa, hogy liberális, bevándorláspárti weboldalakat tegyenek elérhetetlenné a felhasználók számára – ezáltal egyértelművé téve, hogy ideológiai alapon cenzúrázzák a magyar nyelvű politikai tartalmakat.

http://www.hidfo.ru/2017/06/a-facebook-megint-gyomlalgatni-kezdte-a-magyar-kozeletet/

Hatalmas felháborodás a Youtube migránspárti propagandája miatt


Több százezer negatív szavazatot kaptak a Nemzetközi Menekült Bizottság és a Youtube által közösen készített propagandavideók, melyek a tömeges bevándorlást próbálják elfogadhatóbb színben feltüntetni.
A „menekültek világnapja” alkalmából készült felvételek célja, hogy az emberek megismerjék néhány menekült egyéni történetét, és ezáltal – érzelmi alapon – elfogadóbban viszonyuljanak a bevándorláshoz.
A kitűzött célt azonban láthatóan nem érték el ezek a videók, hiszen többségében jóval több negatív szavazatot kapnak, mint ahányan pozitívan értékelik.
Az egyik, #MoreThanARefugee hashtag alatt terjesztett propagandavideó például 85 ezer „tetszik” jelölés mellett jóval több, közel negyedmillió „dislike”-ot kapott. A kommentelőket ráadásul örömmel tölti el, hogy az emberek többsége elutasítja a migránspárti propagandát.

Örömmel látom, hogy ennyire tömegesen elutasítják ezt a videót. Helyreállt az emberiségbe vetett bizalmam.” – írja az egyik kommentelő, aki erre a válaszra alig egy óra alatt több mint ezer „like”-ot kapott.
http://www.hidfo.ru/2017/06/hatalmas-felhaborodas-a-youtube-migransparti-propagandaja-miatt/

Hadseregnyi rendőr kell védje a fesztiválozókat ebben a befogadó országban

Franciaországban ötvenezer rendőr kell biztosítson egy zenei fesztivált, hogy ne történjen újabb tömeggyilkosság.
Tömeges rendőri jelenlét szükséges Franciaországban ahhoz, hogy békében megtarthassák a „zene ünnepét”, és közben ne történjen újabb tömeggyilkosság. A kormányszóvivő Christophe Castaner közlése szerint a június 21-én országszerte megtartott rendezvényeket közel ötvenezer rendőr fogja biztosítani.
„Nem kell pánikba esnünk. Meg kell erősítsük pozícióinkat. Összesen 48000 rendőrt és a csendőrséget mozgósítottuk a francia állampolgárok biztonságának védelmére ezen a napon. Nincs okunk félelemre.”
Castaner az Europe 1 hírügynökségnek nyilatkozva mondta el ezt, arra a kérdésre válaszként; ésszerű-e tömeges rendezvényeket tartani nem sokkal azután, hogy terrortámadás történt Belgiumban.
A Fete de la Musique évente megtartott zenei fesztivál Franciaországban. A terrorfenyegetés miatt idén a médiában visszatérő jelleggel felmerült az a kérdés, hogy a francia állampolgárok el merjenek-e menni valamilyen rendezvényre.
2015. november 13-án Párizsban éttermeknél, egy koncertteremben és a nemzeti stadion környékén történt az Európai Unióban eddig legtöbb halálos áldozattal járó terrortámadás. A közel-keleti származású terroristák 130 embert gyilkoltak meg a nyílt utcán.

http://www.hidfo.ru/2017/06/hadseregnyi-rendor-kell-vedje-a-fesztivalozokat-ebben-a-befogado-orszagban/