2017. január 27., péntek

Sokba kerül a németeknek a migránsok eltartása

A német kormány az utóbbi egy év folyamán több mint 21,3 milliárd eurót költöttek a migrációs válság kezelésére, és további 21,3 milliárdot különítettek el az idei költségvetésből, a pénzügyminisztérium pénteki jelentése szerint.
A Die Zeit beszámolójában az áll, hogy 2016-ban az ország 7,1 milliárd eurót költött a „migráció okainak kezelésére”. Többek közt megháromszorozta a humanitárius segélyek összegét, és további 1,4 milliárdot csoportosított át a válságövezetekben élők támogatására. További 1,4 milliárd eurót költöttek a migránsok fogadására, regisztrálására, a menedékjogot kérők átmeneti elszállásolására, 2,1 milliárdot pedig az újonnan érkezők „beilleszkedésének elősegítésére”. A menedékkérelmek áttekintése több mint 1,7 milliárd euróba került a német adófizetőknek.
A jelentésben az áll, hogy a kormány emellett több mint 9 milliárd eurót költött a helyi hatóságok, önkormányzatok támogatására, szintén a migrációval kapcsolatos kiadásaik miatt.
Németország a 2015-ös nagy migrációs hullám óta a bevándorlók egyik elsődleges célpontja. 2016-ban azonban már „csak” 280 ezer migráns érkezett, a belügyminisztérium adatai szerint főként Szíriából és Afganisztánból.

http://www.hidfo.ru/2017/01/sokba-kerul-a-nemeteknek-a-migransok-eltartasa/

“Egy háború esetén űrszemét lesz az amerikai műholdakból”

Az amerikai légierő tábornoka, John Hyten szerint Oroszország és Kína műholdas technológiái olyan gyors ütemben fejlődnek, ami az űrben nemsokára veszélyt jelenthet az Egyesült Államokra.
A Stratégiai Parancsnokság (STRATCOM) vezetője, John Hyten tábornok azt mondta, Oroszország és Kína műholdas technológiái nemsokára veszélyt jelentenek minden amerikai űreszközre, emiatt „fel kell készülni a háborúra”. „A nem túl távoli jövőben képessé válnak ennek kihasználására, és minden egyes eszköz, amit az űrben működtetünk, veszélyeztetve lesz. Ezt meg kell előznünk, és a háború elkerülésének legjobb módja, hogy készen kell állnunk a háborúra.”
A tábornok elmondása szerint Oroszország olyan műhold-elhárítási technológiákat fejleszt – beleértve lézerfegyvereket is -, melyek egy háború esetén képesek lennének működésképtelenné tenni minden amerikai műholdat, beleértve a katonai és civil eszközöket is. „Ezek többsége utána űrszemétként sodródna tovább” – mondta.
Hyten arra is felhívta a figyelmet, hogy a háborút azért kell megelőzni, mert egy ilyen konfliktus annyi űrszemetet hagyna maga után a Föld körül, hogy amiatt az emberiségnek többé nem lenne hozzáférése az űrhöz.

http://www.hidfo.ru/2017/01/egy-haboru-eseten-urszemet-lesz-az-amerikai-muholdakbol/