2016. augusztus 22., hétfő

Juncker: rossz találmány a nemzeti határvédelem

Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker szerint a nemzeti határok a legrosszabb dolog, amit politikusok eddig feltaláltak.
A brit ITV hírcsatorna szerint Juncker hétfőn az Alpbach Európa Fórumon azt mondta, a nemzethatárok a politikusok által valaha feltalált legrosszabb dolgok. A fórumon nyilatkozva a politikus ismételten kijelentette, hogy Európa “szolidaritást kell vállaljon” a menekültekkel – ami alatt ő azt érti, hogy be kell engedni mindet -, és a britek rossz döntést hoztak azzal, hogy kilépnek az Európai Unióból.
Theresa May brit miniszterelnök rövid időn belül nyilatkozatában reagált Juncker kijelentésére. E szerint a britek fontosnak tartják saját határaik ellenőrzését, és ebben a tekintetben a döntés a brit lakosságé, nem az uniós hatóságoké.


http://www.hidfo.ru/2016/08/juncker-rossz-talalmany-a-nemzeti-hatarvedelem/

Soros György fizetett “szövetségesei” támogatják a magyar államiság felszámolását

Niedermüller Péter hidfo.ru
Több magyarországi politikus neve is megtalálható azon a listán, amely Soros György “megbízható szövetségeseinek” neveit és elérhetőségeit tartalmazza. Ezek a “megbízható” személyek többek között sok millió migráns beengedését szorgalmazzák, és a magyar államiság felszámolását is nyíltan hirdetik.
“További döbbenetes részletek derültek ki Soros György kiszivárogtatott aktáiból. A dokumentumok között egy hosszú névsort tartalmazó összeállítást is találtunk, melyen az Európai Parlamentben tevékenykedő, “megbízható szövetségeseknek” nevezett politikusok szerepelnek. Köztük két magyarral az élen.” – írja a 888.hu.
A Soros György féle – számos országban azonos néven működő – Nyílt Társadalom Alapítvány Európai Politikai Intézetének összeállításában azok a politikusok szerepelnek, akik a nyílt társadalom ideológiájának képviseletében mozgósíthatóak az adott európai országban. Ezen a listán szerepel Meszerics Tamás, az LMP képviselője, és Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője. Utóbbi nevéhez egy egész szabadkőműves hálózat köthető; Niedermüller korábban a Galamus-csoportban tevékenykedett, ami szintén az euro-atlanti integrációt és a “nyílt társadalom” ideológiáját képviselte, ám az általuk üzemelt fórum – általános elutasítottsága miatt – beszüntette működését.
Niedermüller Péter később a Demokratikus Koalíció sorában számos alkalommal próbálkozott a magyar állam különféle jogköreinek elvételével, Európai Uniós hatóságoknak történő átadásával. A párt egy igen megdöbbentő kezdeményezése szerint Magyarország át kellene adja Brüsszel kezébe a magyarországi oktatást. Egy másik alkalommal pedig Brüsszel kezébe akarták adni a magyar állami költségvetés felett rendelkezés jogkörét.
Tavaly júniusban a “Freedom House” nevű nemzetközi szervezet kiadott egy jelentést, amiben Magyarország már nem mint szilárd demokrácia, hanem mint nem-konszolidált demokrácia szerepelt. Egy ilyen értékelés a külföldi beavatkozás intellektuális előkészítését jelenti, tehát ez alapján külföldi országok különféle indokkal megpróbálják felülbírálni a magyar kormány egyes döntéseit. Később a Valasz.hu arról számolt be, hogy a Freedom House jelentésének elkészítésében nyolc “magyar szakértő” segédkezett, és mindannyian Soros György által finanszírozott szervezetben működnek, vagy általa pénzelt egyetemen szereztek tudományos fokozatot.
2016 október közepén egy amerikai hackercsoport több mint 2500 fájlt hozott nyilvánosságra a DC Leaks weboldalán, melyek Soros György nevéhez köthető civil szervezetek levelezéseit tartalmazzák. Emellett számos, a nyílt sebből vérző társadalmat képviselő csoport belső dokumentumai is szerepelnek az összesítésben. Ezek bizonyítják, hogy azok a politikusok, akik ma Magyarországon az Európai Egyesült Államok létrehozását támogatják – tehát nyíltan támogatják a magyar államiság felszámolását – Soros György szervezeteiben mint “megbízható személyek” vannak nyilvántartva.http://www.hidfo.ru/2016/08/soros-gyorgy-fizetett-szovetsegesei-tamogatjak-a-magyar-allamisag-felszamolasat/

Maffiatevékenység jelei az Európában élő török közösségekben

Fethullah Gülen hidfo.ru
A Politico magazin beszámolója szerint a Németországban, Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban és Svájcban élő török közösségek rendre arról számolnak be, hogy azon tagjaik, akik kapcsolatban állnak Fethullah Gülen mozgalmával, halálos fenyegetéseket kapnak, ismeretlen személyek keresik fel őket, és különböző formájú megfélemlítéseknek vannak kitéve.
A lap egy Berlinben élő török állampolgárt idézve azt mondja, sokan több forrásból is halálos fenyegetést kaptak, emiatt arra kényszerülnek, hogy rendszeres kapcsolatban legyenek a rendőrséggel, és jelentsék az ilyen eseteket, másrészt a fokozott személyes fenyegetettség miatt hatósági segítséget tartanak szükségesnek.
Augusztus elején Belgiumban a török családok tömeges jelleggel kezdték kiíratni gyermekeiket a Gülen alapítványai által finanszírozott iskolákból, mert családjaik, vagy maga az intézmény kapott valamilyen fenyegetést.
Július 15-én egy katonai körök által indított puccskísérlet kezdődött Törökországban, amit másnap reggelre a hatóságok elhárítottak. A puccskísérlet meghiúsításában kulcsfontosságú tényező volt, hogy a török államfő felhívására tömegek vonultak utcára. Ugyanekkor tömeges tüntetések kezdődtek Németország nagyvárosaiban is.
török-tüntetés-nagykövetség-hidfo.ru-
A német sajtó később azzal foglalkozott, hogy ez egy új biztonsági fenyegetés megjelenését jelenti Németországban, mert biztonságpolitikai szakértők szerint a titkosszolgálatok sem minden esetben tudták, hogy ki szervezte az esetenként több ezres török tömegdemonstrációkat.
A sajtónak nyilatkozó szakértők szerint ez azt jelenti, hogy a török közösségek biztonsági kockázattá váltak Németországban, hiszen egyértelművé vált, hogy ismeretlen szervezőerő bármikor utcára vihet több ezer, akár több tízezer török tüntetőt.
Korábban Cem Özdemir, a Zöldpárt vezető-helyettese is arról számolt be, hogy halálos fenyegetéseket kapott, miután megszavazta az örmény népirtást genocídiummá nyilvánító határozatot. Törökország vezetői feltétlen hűséget várnak el a török származású személyektől akkor is, ha már elődeik is Európában éltek. Recep Tayyip Erdogan török államfő maga jelentette ki, hogy árulónak tartja azokat a törököket, akik Európában élnek, de nem Törökország érdekeit képviselik.

http://www.hidfo.ru/2016/08/maffiatevekenyseg-jelei-az-europaban-elo-torok-kozossegekben/

A német kormány várható háborús helyzetre készíti fel a lakosságot

Egy német lap szerint a kormány azt tervezi, hogy kiad egy felszólítást a lakosságnak, miszerint mindenki halmozzon fel tartós élelmiszer és víz tartalékot, egy újabb katasztrofális terrortámadás esetére.
A Frankfurther Allgemeine Sonntagszeitung beszámolója szerint a német kormány a hidegháború óta először arra fogja kérni a lakosságot, hogy egy háborús helyzetnek megfelelő előkészületeket tegyen: a németek víz és tartós élelmiszer tartalékot kell felhalmozzanak, hogy egy esetleges terrortámadás-sorozat bekövetkeztekor legyenek megfelelő tartalékaik.
A lap a belügyminiszter “civil védelmi koncepciójára” hivatkozik, mely a lakosságot arra kötelezi, hogy személyenként tíz napnyi élelmiszertartalékkal kell rendelkezzen.
A lap értesüléseire válaszként a belügyminisztérium megerősítette, hogy Angela Merkel kabinetje szerdán fog tárgyalni egy ilyen tervezetet, de további részleteket egyelőre nem hoztak nyilvánosságra.
A jelentés szerint az emberek fel kell készüljenek egy olyan helyzetre, amikor a puszta létfenntartásuk is veszélybe kerül, emiatt tíz napi élelmiszertartalékot, és legkevesebb ötnapi víztartalékot kell tartsanak otthon.
A lap jelentése szerint a hatóságok egy olyan terrortámadás esetére akarják felkészíteni a lakosságot, amikor egy terrorszervezet a civil infrastruktúrára mér csapást. Egy ilyen helyzetben megbénulhat a szállítmányozás, vagy ellehetetlenülhet a vízellátás, emiatt előfordulhat, hogy a boltokban sem lesz étel, vagy átmenetileg nem lesz elérhető csapvíz. Kiterjedt terrortámadás-sorozat esetén az is előfordulhat, hogy kijárási tilalmat rendelnek el – egy ilyen helyzetben a legnagyobb bevásárlóközpontok is átmenetileg zárva lennének.


http://www.hidfo.ru/2016/08/a-nemet-kormany-varhato-haborus-helyzetre-kesziti-a-lakossagot/


A hírrel kapcsolatban két alapvető kérdés merül fel bennem. Az első, hogy miért éppen most? Az említett stratégia 2012 óta létezik, tehát az ötlet nem új.
Nagyjából három lehetőséget látok. Az első, hogy csak úgy. Elvégre annyit beszélnek a terrorizmusról, az extrém időjárásról, a jelenleg is folyó háborúk és konfliktusok esetleges kiterjedéséről és hasonló veszélyekről, hogy nemzetvédelmi szemmel nézve egy ilyen javaslat ésszerűnek tűnhet a haza védelméért létrehozott posztokon.
A második, hogy bizonyos konkrét veszélyekre szeretnék felkészíteni a lakosságot, de ezeket a konkrétumokat nem szeretnék a nyilvánosság orrára kötni.
A harmadik pedig, hogy megítélésük szerint a lakosság nem fél vagy aggódik eléggé, és egy ilyen kötelező „javaslat” a legolcsóbb, azonnali életeket nem követelő módja annak, hogy ezt elérjék.
A második és egyúttal lényegesen összetettebb és fontosabb kérdés, hogy szükség van-e fizikai felkészülésre. Nem azért, mert a német, a magyar vagy bármelyik kormány azt mondja, hanem úgy egyáltalán. Másképp fogalmazva meg a kérdést, azt szeretnénk tudni, hogy a felkészülés egyenlő-e a hit hiányával.
Úgy gondolom, hogy a válasz a felkészülés mikéntjében és okában keresendő. Ha valaki minden energiáját és forrását arra szenteli, hogy bármi áron biztosítsa saját vagy akár családja fizikai túlélését, valószínűleg rossz helyen keresi a választ. Bizonyos mértékű felkészülést azonban valószínűleg mindenki jónak tart, anélkül, hogy akár tisztában lenne ezzel. Bizonyos dolgokért a legtöbben nem szeretnek naponta a boltba rohangálni. Aki tapasztalt már tartósabb áramkimaradást, valószínűleg beszerzett már néhány gyertyát vagy egyéb ilyen helyzetekben hasznos eszközt, akik pedig olyan területen élnek, ahol extrém időjárási jelenségek teszik izgalmassá az életet, nyilván ennél sokkal többet is megtettek annak érdekében, hogy adott esetben ne kelljen éhezniük addig, amíg legközebb eljuthatnak a közértbe.
Na jó, ezt diktálja a józan ész, de vajon a Bibliában is ezt találjuk?
noahs-ark1
Talán a legkézenfekvőbb példa a nehéz időkre való felkészülésre Noé története. Vajon Isten nem tudta volna bárka nélkül megmenteni Noét és családját, valamint az akkori állatvilágot? Dehogynem. Akkor miért mondta Noénak, hogy építsen bárkát, ami ráadásul csaknem 120 év munkájába került?
Isten egy olyan világba helyezett bennünket, ami bizonyos természeti és fizikai törvények szerint működik, és bizonyos különleges helyzetek kivételével, ezeknek a törvényeknek a szabályai szerint kell boldogulnunk.
Ha nem vetjük el idejében a tavaszi búzát, akkor nem lesz aratás. Még akkor sem, ha úgy gondoljuk, hogy Istent szolgáljuk a vetés helyett. Ezt azért írom ilyen bátran, mert az elméletet, ami szerint, ha küldetésünk elég fontos, akkor Isten biztos behozza majd a lemaradást, tesztelték már. Nem működött. A búza nem lett kész az aratásra 2 hét alatt.
Isten megmondta Noénak, hogy mi következik, ő pedig engedelmesen munkához látott.
Amikor azonban Illés került olyan helyzetbe, hogy hosszú ideig nem juthatott élelemhez, nem azért mert a saját feje után ment, hanem üldöztetés és az egész országot sújtó aszály miatt, Isten saját törvényeit felülírva látta el étellel.2
Vagyis, amikor Isten útmutatásával, vagy egyéb módon megtudjuk, hogy felkészülés híján kénytelenek leszünk nélkülözni vagy akár éhezni és módunkban van felkészülni egy ilyen helyzetre, senki nem mondhatja, hogy a hitünk gyengesége diktálja tetteinket.
A Zsidók 11-ben ezt olvassuk:
„Hit által tisztelte Istent Noé, mikor megintetvén a még nem látott dolgok felől, házanépe megtartására bárkát készített.”3
Minden a szívünk állapotán, a hozzáállásunkon múlik tehát. Noé számára a felkészülés a hit döntése volt. Más esetben egy ilyen bárkaépítés, amennyiben azt a félelem és nem a hit motiválja, éppen a hit hiányát jelentheti.
A felkészülés tehát, feltéve persze, hogy valaki nem válik annak rabjává, önmagában nem egyenlő a félelemmel. Amikor a készülő vihar előtt eltesszük a kerti széket vagy tél előtt kivágjuk a kiszáradt fenyőfát, nem félelemből cselekszünk, csupán jó gazda módjára gondoskodunk arról, amit ránk bíztak.
Mindemellett persze a legfontosabb a lelki felkészülés, vagyis az Ige ismerete, illetve a körülöttünk folyó eseményeknek az Ige szerinti értelmezése, hogy sohase félelemmel tekintsünk a jövő felé, ami a bukkanók ellenére éppen olyan csodálatos, mint Isten ígéretei.
Azt se felejtsük el, hogy egyik legfontosabb feladatunk készen állni, hogy mindenkinek megfeleljünk, aki számon kéri tőlünk a bennünk lévő reménységet.4
Ez különösen igaz a Dániel által „vég idejének” nevezett korra, aminek egyik jellemzője, hogy Isten nélkül senki sem értheti, hogy mi folyik a világban, fordítva viszont annál inkább. Tehát azon legyünk, hogy olajjal teli lámpásainkkal5 „a nép értelmesei” közé tartozzunk, akik „sokakat oktatnak”.6
„Az értelmesek pedig fénylenek, mint az égnek fényessége; és a kik sokakat az igazságra visznek, miként a csillagok örökkön örökké.” (Dániel 12:3)
  1. Róma 8:31 [↩]
  2. Lásd: 1. Királyok 17 [↩]
  3. Zsidók 11:7a [↩]
  4. 1. Péter 3:15 [↩]
  5. Lásd a bölcs és balga szüzek példázatát: Máté 25:1-13 [↩]
  6. Dániel 12:10 és 11:33 [↩]
http://idokjelei.hu/2016/08/keszulni-vagy-nem-keszulni-ez-itt-a-kerdes-a-nemet-kormany-szerdan-donti-el/
Éles társadalmi vitát generált az új polgári védelmi program elfogadása

Valaki szerint pánikkeltés, mások szerint nincs abban semmi rendkívüli, hogy a németek vizet és tartós élelmiszert halmoznak fel. Az a néhány évtized volt a rendellenes állapot, ameddig az egyén a fogyasztói társadalommal szemben teljes kiszolgáltatottságban létezett.
Több mint két évtized után a német kormány egy 69 oldalas polgári védelmi program elfogadását tervezi, ami számos intézkedést felvonultat annak érdekében, hogy a lakosság kevésbé legyen kiszolgáltatott állapotban egy fegyveres konfliktus, terrortámadás, kibertámadás, vagy más vészhelyzet esetében. A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung arról számolt be, hogy a német állampolgárok az új intézkedéscsomag részeként legkevesebb tíz napi élelmiszert, és öt napi ivóvizet kell eltartalékoljanak, hogy felkészüljenek a válsághelyzet idején bekövetkező ellátási zavarokra.
A tervezet intenzív vitát váltott ki a német médiában és politikusok körében; voltak ugyanis olyanok, akik szerint ez pánikkeltésnek minősül. Dietmar Bartsch, a Die Linke képviselője a Kölner Stadt-Anzeiger újságnak nyilatkozva azt mondta; ha a kormány felszólítja a lakosságot, hogy rövid idő alatt tartós élelmiszert halmozzon fel, az csak összezavarja az embereket, és pánikot vált ki. A Zöldpárt részéről Konstantin von Notz pedig kijelentette; ő nem lát olyan fenyegető helyzetet, ami miatt az embereknek élelmiszert kellene felhalmoznia.
Burkhard Lischka, a Szociáldemokrata Párt tagja ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet; nincs semmi rendkívüli abban, ha az emberek felkészülnek a jövőre, és vizet, tartós élelmiszert tesznek félre. Elmondása szerint erre az intézkedésre nem úgy kell tekinteni, mint ami rettegést válthat ki az emberekből – mindössze felelősségteljes gondolkodásra vall, ha az emberek felkészülnek egy esetleges nehéz időszakra, és a kormány most pont ezt a felelősségtudatot várja el a társadalomtól.
A Bild napilap szerint ugyanakkor az intézkedéscsomag számos más elemet is tartalmaz, ami pánikkeltésre alkalmas. Eszerint a hatóságok azt tervezik, hogy biológiai és vegyi támadás elleni védőöltözettel is ellátják a teljes lakosságot.
A Bild értesülése szerint emellett a hatóságok speciális kutakat alakítanak ki, melyek a vezetékes ivóvíz elérhetetlensége esetén is biztosítanák a lakosság vízellátását legkevesebb 14 napig.

http://www.hidfo.ru/2016/08/eles-tarsadalmi-vitat-generalt-az-uj-polgari-vedelmi-program-elfogadasa/