2015. február 5., csütörtök

A nyugati latorszövetség NEM FOGJA FELADNI OROSZORSZÁG LETIPRÁSÁNAK SZÁNDÉKÁT!

A Süddeutsche Zeitung értesülése szerint átfogó ukrajnai béketervet terjeszt elő kijevi és moszkvai tárgyalásain Angela Merkel német kancellár és Francois Hollande francia elnök. A német kormány cáfolta a lap jelentését, de az ukrán elnöki hivatal már kommentálta is a tervet, amely szerintük reményt ad a tűzszünetre.
Merkel és Hollande csütörtök este kezdtek tárgyalásokat Kijevben, de az általuk kidolgozott terv részleteiről nem közöltek semmit.
Az újság úgy tudja, a béketerv értelmében azonnali fegyvernyugvásról állapodnának meg és arról, hogy az oroszbarát kelet-ukrajnai szakadárok autonómiát kapnának egy, a korábban tervezettnél jóval nagyobb területen – írja pénteken megjelenő számában a német lap, amely szerint Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter már csütörtöki rigai és varsói tárgyalásain is ehhez a tervhez próbált támogatást szerezni.
A tavaly szeptemberi minszki megállapodásoknak a nehézfegyverek kivonására és a fogolycserére vonatkozó része az új tervben is szerepel. A harcoló felek között akkor kijelölt elválasztó vonal azonban ma már nem tartható. A szeparatisták azóta közel 1500 négyzetkilométernyi területet foglaltak el, s ennek egy részét a béketerv figyelembe venné.
Petro Porosenko ukrán államfő számára a lap szerint egyértelművé akarják tenni, hogy ez az utolsó esély arra, hogy Ukrajnát megmentsék egy drámai katonai vereségtől és a gazdasági összeomlástól. Vlagyimir Putyin orosz elnököt ugyanakkor azzal fogják megfenyegetni, hogy a jövő héten újabb szankciókat léptetnek életbe Oroszországgal szemben.
A német kormány még az este cáfolta a Süddeutschen Zeitung jelentését. “Ez a jelentés téves” – mondta a dpa hírügynökségnek Berlinben a kormány egyik szóvivője.
Az ukrán elnöki hivatal ennek ellenére már kommentálta is a béktervet, amely szerintük reményt ad egy tűzszünetre a kelet-ukrajnai régióban. A terv a Donyec-medence egyfajta decentralizációját tartalmazza – jelentette ki csütörtökön Jevhen Perebijnisz ukrán külügyi szóvivő egy tévéinterjúban.
A tisztségviselő megjegyezte, hogy valószínűleg Moszkva a kelet-ukrajnai konfliktus befagyasztását szeretné, a Donyec-medencét olyan képződménnyé változtatva, amely fékezi Ukrajna reformtörekvéseit és közeledését Európához.
“Azok a megbeszélések, amelyeket most folytatunk, azon alapulnak, hogy a Donyec-medence különleges helyzete csakis úgy valósulhat meg, hogy az ukrán vezetés kontroll alatt tartja az ottani folyamatokat, valamint megmarad ellenőrzése az orosz-ukrán határ fölött” – közölte Perebijnisz. Hozzátette, az viszont, hogy milyen szintű decentralizáció menjen végre Ukrajnában, azt az ukrán parlamentben és a vezetésben vitatják majd meg.
(MTI)
Bal-Rad komm: “…Azok a megbeszélések, amelyeket most folytatunk, azon alapulnak, hogy a Donyec-medence különleges helyzete csakis úgy valósulhat meg, hogy az ukrán vezetés kontroll alatt tartja az ottani folyamatokat, valamint megmarad ellenőrzése az orosz-ukrán határ fölött…”-nyilatkozza a kijevi hiénahatalom hadoválója!
Nyilvánvaló, hogy ilyen feltételt (bizony!-KIJEV FELTÉTELEKET SZABNA!) Donbassz nem fogadhat el! Zaharcsenko már a hét elején kijelentette: “Donbassz már soha nem lesz Ukrajna része!” (Márpedig a kijevi junta ezt szeretné elérni.
Ezzel együtt is kénytelen lesz Kijev végrehajtani a NAGYOK döntését, ami viszont Oroszország szempontjából-ha ebbe az egyezségbe belemegy-annyit fog érni, mint halottnak a csók! Egyrészt mert hatalmon marad továbbra is egy russzofób, neonáci NATO-USA-EU-barát kijevi latorhatalom-tömeggyilkosságoktól véres karmokkal, másrészt pedig nyer a Nyugat Oroszországgal szemben. Katonái háborítatlanul települhetnek majd Oroszország ukrajnai határaihoz. MINDEN NYUGATI IGÉRET ÉS FOGADKOZÁS ELLENÉRE!
Teljesen nyilvánvaló, hogy a “HollMerk-béketerv” egy egyeztetett EU-NATO Oroszország-ellenes trükk része. Hiszen Kijevben az amerikai külügyminiszter már a fegyvercsomagot mutogatja-bontogatja, miközben az USA európai helytartó békeénekekkel próbálják kábítani-elandalítani a Kremlt.
Egy viszont biztos!
A nyugati latorszövetség NEM FOGJA FELADNI OROSZORSZÁG LETIPRÁSÁNAK SZÁNDÉKÁT!
Csak remélni lehet, hogy Moszkva felismeri az üveggyöngyöt!

A NATO többszörösére növeli a gyorsreagálású erők létszámát

Jens Stoltenberg csütörtökön kijelentette; a NATO abban érdekelt, hogy a Kelet-Európába telepített gyorsreagálású erők számát 13 ezerről 30 ezerre növelje. A NATO-főtitkár elmondása szerint ennek csak egy részét jelentené az úgynevezett "Spearhead" Force (Lándzsahegy), ami összesen 5000 főt számlál majd, és elsődleges célja, hogy az amerikaiaknak legyen egy néhány nap alatt bevethető katonai ereje Kelet-Európában, több mint tízezer kilométerre az amerikai határtól. Stoltenberg szerint ez teljesen összhangban van a NATO nemzetközi követeléseivel, vagyis azzal, hogy a NATO Oroszországot vádolja az ukrán konfliktus gerjesztésével.
2013 augusztusában Szergej Razumovszkij, az ukrán hírszerzés egykori tisztje információkat hozott nyilvánosságra arra vonatkozóan, hogy az Egyesült Államok Ukrajna destabilizálására készül, és ennek előkészületeként mintegy kétezer zsoldost vont össze Bécs környékén. Alig több mint két hónappal később az utolsó legitim ukrán államfő, Viktor Janukovics bejeletette, hogy mégsem írja alá a társulási egyezményt az Európai Unióval. Azonnali reakcióként látszólag civil tüntetések kezdődtek Kijevben. Az álcivil csoportok látható szakszerűséggel folytattak utcai harcot a rendfenntartással, amibe a nyugati befolyás alá került ukrán jobboldali szervezetek is bekapcsolódtak. Február végére a puccs lezajlott, Washington egy nyugatbarát kormányt juttatott kormányra Kijevben, ami azonnal bejelentette, hogy csatlakozni akar a NATO-hoz és az Európai Unióhoz. A liberális sajtó által következetesen "orosz propagandának" minősített tények egy részét mostanra Barack Omaba amerikai elnök is elismerte. Délkelet-Ukrajna többségi orosz lakosságú terület, ahol az emberek nem fogadták el a fegyveres puccsal hatalomra juttatott atlantisták fennhatóságát. Az orosz többségű régiók népszavazásokat követően sorban kinyilvánították függetlenségüket Ukrajnától, később országgyűlési választásokat tartottak, melynek lefolytatását nemzetközi megfigyelők is ellenőrizték. Annak ellenére, hogy Kijevben az atlantisták puccsal jutottak hatalomra, az Ukrajnából kiszakadó országok kormánya pedig választások útján, a nyugati országok Oroszországot vádolják az ukrán konfliktus gerjesztésével.
Stoltenberg szerint a NATO védelmi miniszterei döntést fognak hozni arról, hogy a NATO hat parancsnoki központot telepít a NATO keleti tagállamaiba. A gyorsreagálású erők magukban foglalnak légierőt, szárazföldi haderőt és különleges alakulatokat is, melyek szükség esetén azonnal bevethetőek a NATO keleti határvidékén. Az ukrán kormány megpuccsolása után ez kizárásos alapon Belorussziát és Oroszországot jelenti.
Hídfő.net.ru | NATO gyorsreagálású erők
2014-ben a NATO a walesi csúcstalálkozón döntött arról, hogy létrehoz egy gyorsreagálású egységet, ami a katonai szövetség perifériáján lesz bevethető. Korábban Philip Breedove vezérezredes, az USA európai parancsnokságának vezetője nyilatkozott erről, az amerikaiak már akkor is tényként kezelték a NATO gyorsreagálású erők kialakítását, amikor arról a NATO hivatalosan még nem hozott döntést. A "Lándzsahegy" egy az Egyesült Államok nyomására létrehozott katonai struktúra, aminek egyetlen célja, hogy annak részeként az amerikai csapatok hivatalosan is jelen lehessenek az orosz határ mentén.
A nyugati országoknak szüksége van Oroszország nyersanyagban gazdag területeire, hogy Nyugaton a további erőforrások bevonásával fennmaradhasson az a rablókapitalizmus, aminek létfeltétele az állandó növekedés, és emiatt nyersanyagigénye is egyre nő. A nyugati országoknak bevallottan szüksége van Oroszország nyersanyagaira (ezt még Orbán Viktor is elismeri), azt azonban meg akarják akadályozni, hogy Oroszország maga döntsön saját természeti kincseinek felhasználásáról.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/05/nato-tobbszorosere-noveli-gyorsreagalasu-erok-letszamat

HVIM: "Köszönjük Zaharcsenko! Isten óvja a magyar nemzetet, és Donbass harcosait"

Tegnap este a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) alelnöke, Incze Béla, a szervezet budapesti vezetője Lipták Tamás és egy aktivista egy transzparenst feszített ki Budapesten, a Hősök terén, melyen az alábbi felirat volt olvasható. "Thank You Zaharcsenko! God save the Hungarian Nation, and warriors of Donbass." (Köszönjük Zaharcsenko! Isten óvja a magyar nemzetet, és Donbass harcosait.)
Hídfő.net.ru | HVIM köszönetnyilvánítás
Alexander Zaharcsenko, a Donyecki Népi Köztársaság elnöke egy február 2-án tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a fronton magyar alakulatokkal is szembetalálkoznak, de a bekerített magyar csapatoknak békés elvonulási lehetőséget biztosítottak. "Mi nem harcolunk magyarok ellen, engedtük őket hazamenni."
Az ukrán délkeleti fronton és Kárpátalján eközben terjesztenek egy szórólapot, ami hangsúlyozza, hogy az orosz népfelkelők nem tartják ellenségnek a magyarokat. Az Ukrán Hadsereg magyar nemzetiségű katonáihoz és tisztjeihez címzett felhívás felszólítja a magyar katonákat, hogy ne legyenek eszköz a kijevi rezsim kezében, ne harcoljanak az orosz népfelkelők ellen, mert délkelet lakossága nem ellensége a magyarságnak. Azok a magyar katonák, akik Kárpátaljáról az ukránok erőszakos sorozásait követően, sokan gyakorlatilag kiképzés nélkül lettek a frontra küldve, szabad elvonulási utat kapnak és hazatérhetnek szeretteikhez.
Az ukrán médiapropaganda szerint az általános mozgósítás idején behívott személyek több hónapos felkészítést kapnak, mielőtt a frontra mehetnek. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy a kijevi atlantista kormány a magyar kisebbség összlakossághoz viszonyított arányánál magasabb százalékban soroz be magyar fiatalokat, akiket napokon belül, kiképzés nélkül a frontra küldenek meghalni. Az ukrán kormány etnikai tisztogatást folytat Kárpátalján, eközben a donyecki katonai vezetés lélekjelenléte honfitársaink életét menti meg.
A magyarországi kormány egyelőre nem adta jelét annak, hogy érdekelné az ukrán hadseregbe besorozott magyar katonák sorsa.


http://www.hidfo.net.ru/2015/02/05/hvim-koszonjuk-zaharcsenko-isten-ovja-magyar-nemzetet-es-donbass-harcosait

A radikális atlantisták Brüsszelhez kötnék a magyar gázellátást

Az "Együtt - A Korszakváltók Pártja" nevű képződmény szerint nincs szükség az orosz-magyar gázszerződés újratárgyalására, Magyarországnak inkább az Európai Energia Unióhoz kell csatlakoznia.
Szelényi Zsuzsanna szerint az orosz gáz vásárlásához "politikai ígérvényt is kell tenni." A radikális atlantista párt ehelyett az Európai Energia Unióhoz csatlakozna, és Washington felé tenne politikai ígérvényt. Tehát azt nevezik alternatívának, hogy kiszolgáltatnák hazánkat egy olyan hatalomnak, ami jelenleg Európai Egyesült Államok néven végleg el akarja törölni a térképről Magyarországot.
Hídfő.net.ru | Szelényi Zsuzsanna
Az Európai Energia Unió megvalósításának lehetőségeiről egyébként a Nemzetközi Energiaügynökség január közepén egy kimerítő elemzést adott ki, miszerint még nagyon korai egy Európai Energia Unióról beszélni, annak megvalósítása csak hosszú távon elképzelhető, a következő években semmiképpen nem jelent alternatívát. Ehhez ugyanis előbb egységesíteni kellene Európában a keleti és nyugati hálózatokat, ami nem csak pénz-, de időigényes is. Egy jelenleg még nem létező, a szakértők szerint is csak húsz éves távlatban megvalósuló projektet alternatívának nevezni egy olyan problémára, amit még idén meg kell oldani, pedig nem csak "politikai ígérvény", hanem felelőtlenség.
Kíváncsiak lennénk, hogy a radikális atlantisták mivel biztosítanák a fűtést több millió embernek jövő télen, ha az orosz gázszerződés helyett inkább egy nem létező projekthez csatlakozás mellett dönt a kormány.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/05/radikalis-atlantistak-brusszelhez-kotnek-magyar-gazellatast

Görögország rászabadítja az illegális bevándorlókat Európára

Görögország leállítja a Xéniosz Zeusz Műveletet, melynek célja az illegális bevándorlás korlátozása és a bűnözés visszaszorítása volt Athénban. A bevándorlásügyért felelős miniszter szerint a migránsok fogadására kialakított központok nem törvényesen működnek, és ott embertelen körülmények vannak. A kormány várhatóan áthelyezi ezeket a központokat, emellett beszüntetik a bevándorló kinézetű személyek véletlenszerű igazoltatását is.
Hídfő.net.ru | Afrikai bevándorló Athénban
Múlt heti hírek szerint a januárban kormányra jutott Sziriza beszünteti a parti őrség közreműködését is a tengeren túlról érkező illegális bevándorlók összefogásában. Korábban a parti őrség tömegével fogta el a görög partoknál megjelenő illegális bevándorlókat, akik később az Európai Unió belső területei felé haladtak tovább.
A kormánykoalíció összeállásakor a Sziriza és a Független Görögök párt egy paktumot kötött, mely szerint a Sziriza támogatja a jobboldal külpolitikai törekvéseit, a jobboldal pedig szavazatával támogatja a baloldali belpolitika lépéseit, kormányzóképessé téve így a Sziriza pártot. A bevándorlás kérdése az utóbbi években az Európai Unió legvitatottabb problémájává vált. Egyelőre úgy tűnik, hogy az új görög kormány azzal kíván erősebb pozíciót szerezni az Európai Unióval folytatott tárgyalásokon, hogy Görögország rászabadítja a bevándorlókat a schengeni övezetre, ha a nyugati hitelezők nem mutatkoznak engedékenynek. A kormány lépése azzal fenyeget, hogy Görögországon keresztül tömegével özönlenek majd Európába a főként észak-afrikai bevándorlók, akik a NATO háborúi miatt romokban heverő országokból menekülnek el.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/05/gorogorszag-raszabaditja-az-illegalis-bevandorlokat-europara

A magyar határtól száz kilométerre lobog az Iszlám Állam zászlaja

Kitűzték az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet zászlaját és más jelzéseit egy északkelet-boszniai faluban, amelyet a rendőrség évek óta megfigyelés alatt tart – számolt be a Nezavisne novine című boszniai lap csütörtökön.
Gornja Maocát már egy évtizede figyeli a rendőrség, az 1992–95-ös boszniai háború után ugyanis több tucat, arab országokból származó ember telepedett le benne. Az évek során a település a szélsőséges iszlamista mozgalmak boszniai központjává vált, a vahabita mozgalom egyik vezetője, a Bilal néven ismertté vált Husein Bosnic is sok időt töltött ott.
mor

Husein Bosnicot több társával együtt szeptemberben őrizetbe vette a boszniai rendőrség, a gyanú szerint a férfi terrorista csoportot szervezett, finanszírozott és népszerűsített, valamint szíriai és iraki harcokra toborzott embereket. A boszniai vahabita mozgalom vezetőjének a pere a jövő héten kezdődik.
Az állami nyomozó és védelmi hivatal illetékesei a Nezavisne novine című lapnak azt mondták: lépni fognak a Gornja Maocában történtek, azaz az Iszlám Állam jelzéseinek kitűzése ügyében.
isil
Bosznia-Hercegovina nyáron módosított büntető törvénykönyve tiltja a csatlakozást idegen katonai vagy félkatonai szervezetekhez, és tíz évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatja a külföldi hadszíntéren harcoló zsoldosokat, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel azokat, akik katonai vagy félkatonai osztagokat szerveznek külföldi harcokra, illetve felkészítik, kiképzik az önkénteseket. Négy évre ítélhetők azok, akik nyilvánosan vagy a médián keresztül a külföldi harcokban való részvételt népszerűsítik.
A szíriai összecsapásokban bizonyítottan több tucat bosznia-hercegovinai állampolgár harcol a szélsőséges iszlám szervezetek soraiban, a szíriai és iraki harctérre való távozás előtt közülük többen is előbb Gornja Maocában éltek.

(MTI)

DÖBBENET!


Remélem a levelemet olvasók között senki sincs, akit ez közvetlenül érintene!
De vannak rokonaitok, kollégátok és baráti körötök aki esetleg érint, érintett. Adjátok tovább, küldjétek el a facebook oldalatokra. Mert aki ma kapja meg a hamis!! hírt, annak lehet hogy ez a levél lesz, ami megmenti az életét.



Egyre gyakrabban fordul elõ, mint ahogy azt el tudnánk képzelni, de több orvost kapnak el végül olyan cselekedetért, amellyel megszegik esküjüket, és csalárd módon daganatot diagnosztizálnak egészséges embereken, hogy gyors kenõpénzhez jussanak a kemoterápia mérgek használatával.

Miért is ne hazudnának az orvosok, ha a teljes rák iparág egy gigantikus koholmány az elejétõl a végéig? Csodálkozunk-e, hogy a rák szövetségek szerte a világon sokkal nagyobb pénzügyi támogatásokat szánnak a kemoterápia és a sugárkezelés kutatására, mint a betegség megelõzési technikákra? A betegségek megelõzése nem termel pénzt, de a betegségek kezelése természetesen igen.

Vegyük példaként Dr. Farid Fata prominens rák orvost Michiganban, aki egy évvel ezelõtt a bíróságon elismerte (1), hogy szándékosan és helytelenül diagnosztizált egészséges embereket rákkal. Fata azt is beismerte, hogy a kemoterápiás szereket nyereség céljából adta nekik.

A páciensei meg voltak döbbenve? Még jó, hogy igen. Ki gyanakodna valaha is egy orvosra, hogy meghamisít egy diagnózist azért, hogy pénzhez jusson? Ez lelkiismeretlenség. Mégis ez történik a rákkal és szinte minden betegséggel, hogy az orvosok kenõpénzhez és jutalékhoz jutnak bizonyos gyógyszerek esetében a kezelt betegek volumene alapján. Mint mindent, az embereket árucikként kezelik.

"Sok ilyen gátlástalan orvos olyan, mint a lelkiismeret nélküli üzletember. Az egyetlen különbség az, hogy az egészségünk és a bizalmunk a kezükben van - egy nagyon veszélyes kombináció, ha pénzrõl van szó,"

-mondta Dr. Sayed Mohammed nyugalmazott onkológus, aki bevallja, hogy már több mint egy évtizedel ezelõtt látta ezt a tendenciát.

"Ez az én választásom," - mondta Fata a tárgyaláson meglepõ védekezésként, melyben számos hatóanyagot tartalmazó gyógyszer nevét említette, melyeket a pácienseinek felírt az évek során. Minden felvételen kiejtette ezeket a szavakat:

"Tudtam, hogy ez orvosilag indokolatlan."


Barbara McQuade államügyész (2) azt mondta, azt szeretné, hogy Fata életfogytig tartó börtönbüntetést kapjon. Esetét "a legsúlyosabb egészségügyi csalásnak" tartja, melyet hivatalában látott. Elmondta, hogy Fata nem csak a kormánnyal szemben csalt - amely jellemzõ az ilyen esetekben - hanem a betegeinek is ártott.

Hazugság a statisztikákkal

A prosztatarák a másik jó példa, melyrõl az orvosok hamis prognózisokat adnak anélkül, hogy közölnék a betegekkel a tényeket.

A legtöbb nõnek gyakran azt mondják, hogy a hiszterektómia (a méh eltávolítása) számtalan rák és más különbözõ betegség kezeléséhez vezet. Ez elferdíti az igazságot. Az eddig lezajlott kutatás bebizonyította, hogy az agresszivitástól függetlenül nem javul a túlélés a sok felesleges kezelés hatására.

Az emlõrák szûrése is eredményezheti a mellrák okozta halálozást, és nem érinti a megelõzését. Annak ellenére, hogy nincs arra bizonyíték, amely támogatná a rendszeres idõközönként ajánlott


Egyre gyakrabban fordul elõ, mint ahogy azt el tudnánk képzelni, de több orvost kapnak el végül olyan cselekedetért, amellyel megszegik esküjüket, és csalárd módon daganatot diagnosztizálnak egészséges embereken, hogy gyors kenõpénzhez jussanak a kemoterápia mérgek használatával.

Miért is ne hazudnának az orvosok, ha a teljes rák iparág egy gigantikus koholmány az elejétõl a végéig? Csodálkozunk-e, hogy a rák szövetségek szerte a világon sokkal nagyobb pénzügyi támogatásokat szánnak a kemoterápia és a sugárkezelés kutatására, mint a betegség megelõzési technikákra? A betegségek megelõzése nem termel pénzt, de a betegségek kezelése természetesen igen.

Vegyük példaként Dr. Farid Fata prominens rák orvost Michiganban, aki egy évvel ezelõtt a bíróságon elismerte (1), hogy szándékosan és helytelenül diagnosztizált egészséges embereket rákkal. Fata azt is beismerte, hogy a kemoterápiás szereket nyereség céljából adta nekik.

A páciensei meg voltak döbbenve? Még jó, hogy igen. Ki gyanakodna valaha is egy orvosra, hogy meghamisít egy diagnózist azért, hogy pénzhez jusson? Ez lelkiismeretlenség. Mégis ez történik a rákkal és szinte minden betegséggel, hogy az orvosok kenõpénzhez és jutalékhoz jutnak bizonyos gyógyszerek esetében a kezelt betegek volumene alapján. Mint mindent, az embereket árucikként kezelik.

"Sok ilyen gátlástalan orvos olyan, mint a lelkiismeret nélküli üzletember. Az egyetlen különbség az, hogy az egészségünk és a bizalmunk a kezükben van - egy nagyon veszélyes kombináció, ha pénzrõl van szó,"

-mondta Dr. Sayed Mohammed nyugalmazott onkológus, aki bevallja, hogy már több mint egy évtizedel ezelõtt látta ezt a tendenciát.

"Ez az én választásom," - mondta Fata a tárgyaláson meglepõ védekezésként, melyben számos hatóanyagot tartalmazó gyógyszer nevét említette, melyeket a pácienseinek felírt az évek során. Minden felvételen kiejtette ezeket a szavakat:

"Tudtam, hogy ez orvosilag indokolatlan."

Fata-t azzal vádolták meg, hogy egy 35 millió dolláros egészségügyi ellátási csalási tervet futtatott, ami azzal járt, hogy orvosilag fölösleges onkológiai és hematológiai kezeléseket számlázott ki a kormánynak. A kormány azt mondja, hogy Fata a programot 2009-tõl egészen mostanáig mûködtette az orvosi vállalkozásain keresztül, többek közt a Michigan Hematológiai Onkológiai Központokban, a Clarkstonban,Bloomfield Hillsben, Lapeerben,

Sterling Heightsben, Troyban és OakParkban lévõ irodák segítségével.

A kormány szerint Fata 1200 pácienssel rendelkezett, és 62 millió dollárt kapott az egészségügyi rendszertõl, és több mint 150 millió dollárt számlázott ki.


Barbara McQuade államügyész (2) azt mondta, azt szeretné, hogy Fata életfogytig tartó börtönbüntetést kapjon. Esetét "a legsúlyosabb egészségügyi csalásnak" tartja, melyet hivatalában látott. Elmondta, hogy Fata nem csak a kormánnyal szemben csalt - amely jellemzõ az ilyen esetekben - hanem a betegeinek is ártott.

Hazugság a statisztikákkal

A prosztatarák a másik jó példa, melyrõl az orvosok hamis prognózisokat adnak anélkül, hogy közölnék a betegekkel a tényeket.


A kemoterápia nem meggyógyítja a testet, hanem lassan elpusztítja!

A kemotárpia növeli a rák növekedését, és a hosszú távú halálozási arányt. A legtöbb kemoterápiás beteg vagy meghal, vagy 10-15 éven belül a kezelés után betegség sújtja. Ez tönkreteszi az immunrendszert, fokozza a neuro-kognitív hanyatlást, megzavarja az endokrin rendszer mûködését és szervi és anyagcsere toxicitást okoz. A páciensek gyakorlatilag tartósan beteg állapotban élnek egészen a halálukig. A rákipar háttérbe szorítja a biztonságot és a hatásos gyógymódokat, miközben támogatja a szabadalmaztatott, drága és mérgezõ orvosságait, melyek kockázatai messze meghaladják az elõnyeit. Ez az, amit a legjobban csinálnak, és simán és egyszerûen azért teszik, mert ez hozza a pénzt.

Az ok egy 5 éves relatív túlélési arány, mely standardot a halálozási ráták értékeléséhez használnak, mivel a legtöbb rákos beteg lejtõre kerül ezen idõszak után. Ez különösen rossz az üzlet számára, és a rákipar tudja ezt. Soha nem mutatják meg a nyilvánosság számára a valódi 97 százalékos statisztikai arányt a hosszú távú áttétes rák kezelésének kudarcáról. Ha mégis közzétennék a hosszútávú statisztikákat a mindenféle rák esetében alkalmazott citotoxikus kemoterápiáról, amely több mint 10 évet ölel fel, és szigorú értékelésen átesett objektív adatokra alapozva készítették el, beleértve a költséghatékonyságot, hatását az immunrendszerre, az életminõségre, a megbetegedésre és halálozásra, akkor nagyon világos lenne a világ számára, hogy a kemoterápia alig, vagy egyáltalán nem járul hozzá a rák túléléséhez. Nincsen ilyen tanulmány, és még soha nem végeztek független vizsgálatot a kemoterápia történelme során. Az egyedüli rendelkezésre álló tanulmányok az ipar által finanszírozott inté
zményektõl és tudósoktól származnak, és egyik sem számszerûsítette a fenti változókat.

Miért? Pénz, kapzsiság és a nyereség mûködteti a rákipart, semmi más. A rákintézménynek vissza kell vonulnia az igazságtól a rák kezelését illetõen, mert soha nem lesz nyereség számukra a betegség felszámolása. Nincs a világon egy irányító testület, amely megóvna bennünket fogyasztókat attól, hogy ki legyünk téve ezeknek a mérgezõ terápiáknak, vagy az ételeinkben és környezetünkben ismert rákkeltõ anyagoknak, mert az szintén megakadályozná, hogy dõljön a profit. Ez egy mamut méretû üzlet, és úgy is kell kezelni. A legerõsebb rákellenes növényeket a világon, mint a kannabisz üldözni kell, és illegálissá kell tenni, mert annyira hatékony a rákos sejtek elpusztításában mellékhatások nélkül. A kannabinoidok olyan hatékonyak a betegségek kezelésében, hogy az amerikai kormányszabadalmaztatta õket 2003-ban.

Ha az ortodox orvostudomány elõször egy "csodafegyvert" használna a vágás / égetés / metszés / méreg kezelést elkerülve, akkor egy 90 százalékos gyógyulási arányt könnyen el lehetne érni. De a tény az, hogy az orvosi közösség vezetõi egyáltalán nem érdekeltek egy ilyen "csodafegyverben". Egy "csodafegyver" a gyógyszergyáraknak több száz milliárd dollárba kerülne, és a betegek kevesebb idõt töltenének kórházakban, és kevesebbszer látogatnák meg az orvost, stb.

Akár meg is kérdezheti valaki az onkológusát, hogy miért csak 3 százalékos a túlélési esélye (figyelmen kívül hagyva a statisztikai halandzsát, mint az "5 éves túlélés", és az olyan megtévesztõ kifejezéseket, mint a "remisszió" stb.), amikor az esély a túlélésre több mint 90 százalékos lenne, ha valami DMSO-hoz (5) hasonlót használnának. Felhozva a DMSO-t bármelyik onkológusnak, a legtöbbjük nem igazán akar róla beszélni. Miért? Mivel a DMSO egy természetes termék, nem lehet szabadalmaztatni, és nem lehet nyereséges, mivel tonnaszámra termeli a faipar.

Dr. Farid Fata csak egy következménye a rendszernek. Ahogy õ, több ezer legálisan praktizáló orvos és onkológus van az Egyesült Államoban és külföldön, akik vétkesek ugyanilyen bûncselekményekben, de mivel radar alatt repülnek, soha nem kapják el õket.

Ahogy tovább játsszuk ezt a színjátékot, hogy a nyilvánosság elhiszi, hogy a méreg kezeli a rákot, az emberek meghalnak, és az orvosok nap mint nap pénzt kapnak a pácienseik haláláért. Hébe-hóba elkapnak (a sok közül) egyet, mint Dr. Fata, aki a saját kapzsisága miatt semmisítette meg önmagát. Azt fogjuk állítani, hogy õk törvényen kívüliek, számûzve õket, és a hírnevüket befeketítve azon felfogás alapján, hogy egy egészséges embert soha nem szabad kitenni feleslegesen a kemoterápiának. Így tudunk keményen elítélni és jogilag eljárni azon orvosokkal szemben, akik hamisan írnak fel mérget egy egészséges ember számára, de büszkén fogadjuk el azt az orvost, aki mérget ír fel egy nem egészséges páciens számára pénzért. Na ez az egészen észbontó.

http://www.debmedia.hu/oknyomozo/2015/02/05/tbb_orvos_bevallotta_hogy_szndkosan_diagnosztizlt_egszsges_embereknl_rkot_hogy_pnzt_keressen

Donbassz fronthírei

Megjött a Luhanszki Népköztársaság Fegyveres Erői “Légierejének” étvágya. A tegnapelőtti sikeres rajtaütésben olyan eredményt produkált a “légierő” egyetlen SzU-25-ös csatagépe a “katlan” fölött, amire csak komoly tüzérségi összevont erők lettek volna képesek.
A tegnapelőtti siker inspirálta a prológot. Ma délelőtt ismét lecsapott a luhanszki légierő! Szinte majdnem ugyanott. A Gyjebalcevo-Artyemovszk közötti útnak a “katlanszakaszán” aprított.
ler
A légimatinét Valcman latorjai nem nagyon élvezték. Négy tankjuk, féltucat teherautójuk, és két páncélozott csapatszállítójuk-no meg azok latortartozékai-került fel a mai kijevi havárialistára.
A gyakorlati eredményességnél is fontosabb azonban a luhanszki légierő lélektani hatása. Amíg a junta légiereje nem mer felszállni a banditák támogatására, Nyalókakirály pribékhordái teljesen kiszolgáltatva pisloghatnak mostmár az ég felé is! Mert a végzet mostmár onnan is leselkedik rájuk, és igencsak alapos okkal feltételezhető, hogy még korántsem “lakott jól”! Azaz: várható, hogy újból és újból lecsap!
Nem tudni, hogy volt-e szerepe a légierő csapásának abban, hogy ma délelőtt a jó ideje már szorongatott (Санджаровкa)Szanzsarovkát a népköztársasági erők “menetből” elfoglalták, töménytelen valcmanistát foglyul ejtve. (Azok valószínűleg megadták magukat a milicisták eljövetelének hírére, mert harctevékenységet a jelentés nem említ.)
tankiszti
Peszkinél ma reggel ismét elkezdte molesztálni a milicia Valcman martalócait. Hadd érezzék a törődést a pribékek!
(Azért az mosolyogtató, ahogy az alábbi videon a milicista tanklövész Grisa ügyködik. Lövés-kapsznikidobás-lövés-kapsznikodobás! Kibújás-szemle-visszabújás! Aztán ismét lövés-kapsznikidobás-lövés-kapsznikodobás-kibújás-szemle-visszabújás! És így tovább.

Donyecket, Gorlovkát, Makejevkát ma délelőtt is bombázta a latortüzérség. Ismét csak kizárólag civil létesítményeket és lakónegyedeket. (Az alábbi video a tegnapi donyecki mészárlás után készült. A hároméves kissrácnak szerencséje volt. Ő csak megsebesült.)

A donyecki repülőteret ma délelőtt ismételten támadták Kijev zsoldosai. Tüzérséggel és lövészegységekkel kídérleteztek ismét! Ismét rajtavesztettek.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/05/donbassz-fronthirei/

csam

Nyalókakirály latorhordáinak “dicsőséges tettei” viszik esti donbasszi összefoglalónk prímjét.
(Константиновкa)Konsztantyinovkánál véres belháború tört ki a megadás gondolatával visszavonuló nemzeti gárdisták, és a megrendszabályozásukra siető jobbszektoros büntetőkülönítmény között. A jarosista fasiszta fenevadak a nemzeti gárdisták felségjelzéseit használva ronzottak az önkéntesekre, és a vad lövöldözésben a teljes alakulatotot lemészárolták. Azaz-mindössze féltucatnyi gárdista tudott a vallomásuk szerint eredetileg közel kétszáz fős bagázsból megmenekülni Gorlovka felé, ahol megadták magukat a miliciának. Elmondásuk szerint a nagy kavarodásban jónéhány neonáci patkány is elpusztulhatott.
Donyecket nyár óta nem érte olyan vad tüzérségi támadás, mint ma. A város szinte minden részére hullottak a latorgránátok. 8 civil halt bele a terrorba, és 33-an sebesültek meg.
Avgyejevka-környékén folyamatos harcok voltak ma. A népköztársaságiak szeretnék kiszorítani a városból a valcmanistákat.
(Станицa Луганскa)Sztanyica Luhanszka és Bahmutovka környékén szintén egész napos összecsapások voltak.
Gyjebalcevonál még tovább szűkítette a gyűrűt a milica. Több helyen már a város külső peremeibe is behatoltak. Gyjebalcevoból egyébként dél tájban “kitört” egy kisebb csoport valcmanista, akik megadták magukat.
(Мирный)Mirnyijből 29 helyi civil lemészárlásáról, és mintegy ötven megsebesítéséről kaptunk híreket. Itt a beszámoló szerint a martalócok válogatás nélkül lőttek kézifegyverekkel mindenkire és mindenre. A lakóházakra RPG-gránátvetőkkel lőttek, és felrobbantottak egy benzinkutat is.
Popasznajánál úgyszintén harcok közepette szorította ma a martalócokat a kisebbik “északi katlanba” a milicia. Ma délután egyébként egy még nem pontosított típusú kijevi repülőgép lelövéséről is beszámolt a népköztársasági erők katonai szóvivője, Eduard Baszurin.
(Kаменкa)Kamenykában, (Новогригоровкa)Novogrigorjevkában, (Санжаровкa)Szanzsarovkában (Красный Пахар)Krasznyij Paharban, (Малоорловка)Malaorlovkában és (Новоорловка)Novaorlovkában a népköztársasági erők teljes mértékben átvették az ellenőrzést. Már csak a (Могила Острая)Mogila Osztraja domb egyik felén vannak valcmanisták.
(Стаханов)Sztahanovot és (Троицкое)Troickojet lőtte a latortüzérség.

Uglegorszk lakosságának kimenekítése tegnap
(Чернухино)Csjernuhinonál heves harcok voltak ma, de a népköztársaságiak visszafogták magukat. A civilek kivégzésével fenyegetőznek a városba beszorított és bekerített bérgyilkosok.
(Селидово)Szelidovo vasútállomására éjjel-nappal ontja a kijevi junta az erősítést. Donyeck ellen készülnek.
(Славяносербск)Szlavjanoszerbszk, (Золотое)Zolotoje és (Новотошковкa)Novotoskovka környékén tüzérségi párbajok voltak ma egész nap.

https://balrad.wordpress.com/2015/02/05/donbassz-ma-19/

Eltörölték a légi útvonalakat Magyarország felett

Megszűnt hivatalosan is a "magyar légtér". Innentől közvetlen katonai irányítás esete foroghat fenn. Európában elsőként a magyar légtérben közlekedő járművek irányítását végző HungaroControl törli el a teljes légi útvonalhálózatot, ezzel lehetővé téve a repülőgépek korlátozások nélküli, szabad légtérhasználatát.

A ma életbe lépett új forgalomszervezési koncepció (Hungarian Free Route, HUFRA) lényege, hogy Magyarország légterében a ki- és belépőpontok között a lehető legrövidebb egyeneseken közlekedhetnek a repülőgépek. Szakértők szerint ezzel a megoldással a hazánk felett átrepülő járatok útvonala egy év alatt összesen csaknem 1,5 millió kilométerrel csökkenhet, így a légitársaságok mintegy 3 millió dollár értékű üzemanyagot takaríthatnak meg, és több mint 16 millió kilogrammal kevesebb szén-dioxid kerülhet a levegőbe.

A HungaroControl közlése szerint Európában már több államban (pl. Portugália, Írország, Dánia, Svédország) is bevezették a „free route” koncepciót, de az útvonalrendszer megtartása mellett, a légitársaságok csak időbeli vagy térbeli korlátozás mellett használhatják azt. A HungaroControl által kidolgozott koncepció ennél jóval nagyobb szabadságot biztosít a magyar légtérben. A HUFRA a szervezet szerint nem csak a légtérhasználók számára szolgál előnyökkel, de a léginavigációs szolgálat kapacitását is optimalizálja, és csökkenti az irányítók leterheltségét, ezzel közvetve hozzájárul a repülésbiztonság további növeléséhez.

A szolgáltatás bevezetéséhez jócskán kellett fejleszteni a magyarok által tervezett légiforgalmi irányító rendszeren, a MATIAS-on.

HVG

Azarov: az USA meg akarta semmisíteni az ukrán katonai-ipari komplexumot

Mikola Azarov volt ukrán miniszterelnök szerint az Egyesült Államok mindig is meg akarta semmisíteni az ukrán katonai-ipari komplexumot, mert az szoros kapcsolatban áll Oroszországéval. Azarov csütörtökön a Rosszija-1 TV-csatornának nyilatkozva kifejtette; az USA egyik elsődleges célja az ukrán katonai-ipari komplexum teljes megsemmisítése, mert azt korábban az orosz hadiipar kiegészítésére használták.
Hídfő.net.ru | Mikola AzarovMikola Azarov
2014 júniusában Petro Porosenko ukrán államfő elrendelte az Oroszországgal folytatott valamennyi katonai együttműködés beszüntetését, amit azzal a váddal kívánt alátámasztani, hogy Oroszország érintett a délkelet-Ukrajnában zajló konfliktusban. Kijev április óta folytat hadjáratot a függetlenséget támogató lakosság ellen, eközben az Egyesült Államok és az Európai Unió szankciókat léptetett életbe Oroszország ellen, amit részben szintén a fenti váddal kívánnak alátámasztani. Miközben a nyugati országok azzal vádolják Oroszországot, hogy a délkeleti milíciákat fegyverrel látja el, a nyugati országok fegyverrel látják el az ukrán kormányerőket, és nyugati csapatok vonultak be Ukrajna területére.
Azarov elmondása szerint a kijevi kormány nem tudja megállítani a háborút, mert nem független cselekvőként működnek, hanem nyugatról kapnak utasításokat, amit mi sem mutat jobban, mint hogy a kijevi kormány készen állt a teljes hazai védelmi ipart csődbe juttatni csak azért, hogy az orosz védelmi iparban visszaesést érjenek el. Oroszország annak érdekében, hogy az ukrán hadiipar "lekapcsolása" miatt elszenvedett visszaesést ellensúlyozza, megkezdte egy kiterjedt program végrehajtását, melynek célja, hogy mindent, amit korábban importból szereztek be a védelmi ipar számára, a jövőben hazai munkaerővel, hazai gyártásban állítsanak elő. Eközben az ukrán védelmi ipar fő nagyvállalatai csőd közelébe jutottak, mert működésüket korábban az orosz megrendelések biztosították. Az ukrán hadiiparra pedig a nyugatnak nincsen szüksége - a nyugati országok saját fegyvergyártó cégeik termékeit adják el az általuk háborúba taszított Ukrajnának.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/05/azarov-az-usa-meg-akarta-semmisiteni-az-ukran-katonai-ipari-komplexumot

Az USA rakétarendszert telepítene Dél-Koreába - Kína tiltakozik

Kína tiltakozását fejezte ki az ellen, hogy az Egyesült Államok rakétarendszereket telepítsen Dél-Koreába, és egyben azt is bejelentette, hogy ez várhatóan tovább rontja majd Szöul és Peking kapcsolatát. Napokkal ezelőtt a kínai védelmi miniszter megbeszélést folytatott dél-koreai vezetőkkel, ahol személyesen is kifejezte fenntartásait ezzel kapcsolatban.
Az Egyesült Államok aktívan beavatkozik nem csak az európai politikába, de a Távol-Keleten kibontakozó területi konfliktusok befolyásolása is az amerikai külpolitika részét képezi. Dél-Korea katonai szempontból az Egyesült Államok előretolt helyőrségévé lett alakítva a koreai háborút követően, az amerikai hadsereg Dél-Koreával rendszeresen tart közös hadgyakorlatokat. Korea amiatt nem egységes, mert az amerikaiaknak érdeke a Távol-Keleten egy ilyen helyőrség fenntartása, ami a NATO terjeszkedésének térségi központját is jelenti.
Hídfő.net.ru | Amerikai rakétarendszer Dél-Korea
http://www.hidfo.net.ru/2015/02/05/az-usa-raketarendszert-telepitene-del-koreaba-kina-tiltakozik

Brüsszel szerint is buktuk: nem csökkentettük az államadósságot

Csütörtök délelőtt publikálta az Európai Bizottság a 2015-ös téli gazdasági előrejelzését, mely alapján több mutatóban is pesszimistábbak lettek az uniós szakemberek hazánkkal kapcsolatban. Az adósságharcot például tavaly el is buktuk.
Az Európai Bizottság több ponton is megváltoztatta az előrejelzését a tavaly novemberben közölthöz képest. Ami viszont ezek közül is az egyik legfontosabb és legérdekesebb, hogy míg tavaly még 76,9 százalékra csökkenő GDP-arányos államadósságot jeleztek előre 2014 vonatkozásában a 2013-as 77,3 után, most 77,7 százalékra rontották a várakozásukat. Vagyis a brüsszeli szakemberek is úgy látják, tavaly elbukhatta a kormány az adósság elleni harcot.
A gazdasági jelentés szerint a romló ráta elsősorban a gyengülő forintnak köszönhető (szerk.: az államadósság közel 35 százaléka ugyanis devizában denominált). 2015-ben azonban ismét csökkenő rátára számítanak a brüsszeli szakemberek köszönhetően az EU-s társfinanszírozási projektek lezárásának. Így az idei évben 77,2, 2016-ra pedig 76,1 százalékos GDP-arányos adósságot várnak.

Lassabb idei növekedés, kisebb infláció
Tavaly a korábbinál is jobb, 3,3 százalékos lehetett a gazdasági növekedés mértéke, ami az idei évben 2,4 százalékra lassul az EB szerint. Ez egy kicsivel rosszabb várakozás a tavalyi őszi 2,5-nél. 2016-ra további lassulást, 2 százalékra számítanak a szakemberek.
Megjegyzik ugyanakkor, hogy amennyiben a lakossági fogyasztás jobban összhangba kerül a reáljövedelem emelkedésével, még nagyobb gazdasági növekedést érhet el hazánk az előrejelzési horizonton. Szintén pozitív kockázatot jelent a hitelezés eddig vártnál gyorsabb fellendülése is. Ezzel szemben a szakemberek véleménye szerint negatív kockázatot jelentenek a geopolitikai feszültségek, melynek hatására nőhet az ország kockázati prémiuma.
A korábban jelzettnél az infláció is kisebb lehet a friss prognózis szerint, a 2,5 százalékos várakozást 0,8 százalékra mérsékelték a szakemberek. A háttérben alapvetően két tényező húzódik meg: egyrészt az olajárak tartós csökkenése és a történelmileg alacsony inflációs nyomás az eurózónában. 2016-ra 2,8 százalékig gyorsul az infláció Brüsszel szerint.
Jobban zárhatott a költségvetés
A friss prognózis szerint tavaly a költségvetés 2,6 százalékos hiánnyal zárhatott, ami 0,3 százalékponttal jobb a tavaly ősszel előrejelzettnél. A javulás hátterében a brüsszeli indoklás szerint a rendkívüli tartalékok törlése áll. Az idei évi büdzsét illetően 2,7 százalékos deficitet várnak, a kamatkiadások csökkennek, 2016-ra pedig további javulásra, 2,5 százalékos hiányra számítanak.
Közmunka-közmunka
A brüsszeli vélemény szerint az erőteljes gazdasági növekedés hatására a magánszektor foglalkoztatottsága is javult, emelkedett az aktivitás. A munkanélküliségi ráta idén 7,4 százalék körül alakulhat, 2016-ra pedig a közmunkaprogramok további bővülése miatt 6,6 százalékra csökkenhet.
A magánszektorban a bérek dinamikája továbbra is visszafogott lehet a 2015-ös alacsony infláció miatt. A közszférát pedig a bérek befagyasztása, és a kibővített közfoglalkoztatás jellemzi, utóbbi rosszul fizetett munkahelyeket és visszafogott béreket jelent a bizottság véleménye szerint.
(mfor.hu)
Bal-Rad komm: Magyarország államadóssága SOHA VISSZA NEM FIZETHETŐ MÉRTÉKŰRE LETT DUZZASZTVA!
Magyarországnak NINCS GAZDASÁGA!
A magyarországi gazdaság BÉRMUNKÁT jelent.
A magyarországi munkahelyek létesítése többnyire közmunka! Értelmetlen és pénzpocsékoló!
Mindezzel együtt is várjuk Nemmegszorító Kormányunk diadaljelentését.

Döbrögi rejtett munkaerőtartalékai megbénították Dánia vonatközlekedését

Háromtagú magyar banda bénította meg többször is az elővárosi vonatközlekedést a dán fővárosban. Egy héten hatszor is álltak miattuk a vonatok. Bíróság elé állították őket, akár hat évet is kaphatnak a Dániában eddig precedens nélküli ügyben.
Több száz méter rézkábelt lopott el Koppenhága környéki vasútvonalakról egy magyar bűnbanda. A három magyar férfit már bíróság elé állították. Összesen 108 ezer korona (kb. 4,5 millió forint) értékben loptak – értesült a Bors koppenhágában élő magyaroktól.
A három vádlottat akár hat év börtönre is ítélhetik, de eddig még nem ítéltek el senkit ilyesmi miatt.
A kábellopás miatt egy időre megbénult az elővárosi vonatközlekedés, amit 350 ezeren vesznek igénybe nap mint nap Koppenhágában. A dánok értetlenül álltak a számukra eddig ismeretlen jelenség előtt: valaki kábeleket lop, hogy aztán koronára váltsa a hulladéktelepen. Egy hét alatt hatszor álltak a vonatok a sorozatos lopások miatt.
A hatóságok végül a hulladéktelepeket végiglátogatva akadtak a gyanúsítottak nyomára.
A dán lapok nem írták meg, hogy magyarokról van szó, de árulkodó, hogy a hatóságok magyar tolmácsot kértek a kihallgatásokra.
(HVG)
Bal-Rad komm: Rézművesék munkát vállaltak a dán vasutaknál. A dán bűnüldöző szervek pedig MAGYAR tolmácsot kértek. A naivak. Ezek szerint még nincs értesülésük arról, hogy a “magyar” rendőrségnél már vagy tíz éve képeznek rézműves nyelveken beszélő tolmácsokat. A magyar személyi igazolvány korántsem biztos, hogy elegendő etnikai bizonyíték! “Fedőokmány”! Államilag kibocsájtott!
Azért jó lett volna látni a dánok ábrázatát, amikor megtudták, hogy miért nem járnak a vonatjaik?

Putyin elnök délben jön, este megy

Hasonló lesz a Putyin-látogatás menetrendje, mint Angela Merkel esetében láttuk, olvasható a Figyelő Szijjártó Péter-interjújában. Az orosz vezető csak Orbánnal és Áderrel találkozik, befektetőkkel nem. A külgazdasági és külügyminiszter a lap friss számában elmondta azt is, hogy a legfontosabb téma a fel nem használt gázzal kapcsolatos megállapodás lesz.
Szijjártó Péter Figyelőnek adott nyilatkozatából kiderül, hogy Vlagyimir Putyin február 17-én délben érkezik Budapestre, a délutánt tölti itt. Civilekkel és üzletemberekkel nem találkozik, „csak” Orbán Viktorral és Áder Jánossal. Lesz egy közelebbről meg nem határozott koszorúzás is. Ami biztosan nem a Szabadság téren lesz.
A miniszter szerint Paksról most nincs mit tárgyalni, ezért az nem fog szóba kerülni. A legfontosabb, hogy az 1995-től 2015-ig tartó hosszú távú gázszerződés lejártával is biztosítva legyen Magyarország gázellátása. A lap kiemeli, hogy óriási lehívott, de fel nem használt gázmennyiségünk van még ebben a keretben. „Na, hát erről kell megállapodni, hogy mi lesz a le nem hívott gázzal” – válaszolja Szijjártó. A Válasz.hu amúgy korábban úgy értesült, hogy a kormánynak kész forgatókönyve van erre a keretre.
Szijjártó megerősíti, hogy az Oroszországgal szembeni szankciókkal és az ukrán konfliktussal kapcsolatban a legfontosabb igazodási pontunk Németország, a német külügy.

Elölről kezdhetik a devizahitelesek: hiába volt 8 évnyi törlesztés?

Hiába fizettem vissza milliókat az elmúlt években, még az elszámolás és a forintosítás után is nagyobb lesz a tartozásom, mint amekkora hitelösszeget annak idején felvettem – hallani egyre több devizahitelestől. Bár tényleg sokakat érhet kellemetlen meglepetés, nem feltétlenül van így: két példán szemléltetjük a helyzetet.
Az első példában szereplő adós frankban adósodott el 2007 februárjában. 5 millió forintot vett fel, és összes eddigi törlesztőrészletként 3,7 millió forintot fizetett ki eddig. A frankerősödés hatására azonban a tartozása januárra felkúszott 7,6 millió forintra. Ne feledjük: ha nem történtek volna árfolyamváltozások, akkor sem 5 – 3,7 = 1,3 millió forint lenne az adós tartozása, hanem magasabb, hiszen az (időközben megemelkedett) kamatokat is fizetni kell: a törlesztőrészletnek csak egy (igaz, egyre emelkedő) része csökkentette magát a tőketartozást.
Az elszámolásoknak köszönhetően a példában szereplő frankhiteles tartozása a januári 7,6 millió forintról 5,6 millió forintra csökken, ami a januári frankerősödés előtti, decemberi helyzethez képest 16%-os tartozáscsökkenést jelent. Nem jelent azonban csökkenést az eredetileg felvett hitelösszeghez képest, hiszen mint fent láttuk, 5 millió forintos hitelösszeget vett fel az adós. Bár a forintosítás nem a mostani piaci, hanem 256,5 forintos frankárfolyamon történik, ez messze nem bizonyult elégséges árfolyamkedvezménynek ahhoz, hogy az adós csökkenést érezzen az eredetileg felvett hitelösszeghez képest.
Elölről kezdhetik a devizahitelesek: hiába volt 8 évnyi törlesztés?
Más a helyzet, ha például egy euróhitelest nézünk, hiszen bár nála magasabb volt a kamat, jóval kisebb volt az árfolyamemelkedés, így a forintban számolt tartozás sem nőtt meg olyan drasztikusan. A második példánkban szereplő adós szintén 2007 februárjában vett fel 5 millió forintot, csak euróban. Ahogy a lenti ábrán is látható, a törlesztések ellenére neki sem igazán csökkent az elmúlt hét évben a forintban számolt tartozása, de legalább nem is növekedett meg annyira, mint frankhiteles társáé.
Ugyanakkor az euróhiteles hasonló kamatemelést szenvedett el, mint a frankhiteles, így azzal számoltunk az egyszerűség kedvéért, hogy a decemberi állapothoz képest ő is 16%-os visszatérítést kap az elszámolások során. Ennek köszönhetően az ügyfél jelenlegi 4,9 millió forintos tartozása az elszámolásokat követően 4,0 millió forintra fog csökkenni. Figyelembe véve, hogy ez az ügyfél (a frankénál magasabb kamatok miatt) már 4,3 millió forintnyi törlesztőrészletet fizetett be, ez sem tűnik jelentős előrehaladásnak, de legalább 1 millió forinttal alacsonyabb lesz a tartozás, mint amennyit eredetileg felvett a példában szereplő euróhiteles.
Elölről kezdhetik a devizahitelesek: hiába volt 8 évnyi törlesztés?
(portfolio)
Bal-Rad komm: “Hitelesügyben” fiskális szemléletű, JÓ MEGOLDÁS-NINCS! A hitelesválság alapvető oka GAZDASÁGI TERMÉSZETŰ!
MAGYAR tulajdonú, értékteremtő GAZDASÁG NÉLKÜL a magyar valuta spekulációknak volt-van kitéve.
Most a “forintosítással megoldódott” az örvény további kiterjedése, ám a munkahelyek bizonytalansága, a mélybe taszított munkabérek az adósokat továbbra is fokozott veszélyeknek teszik ki!
Ugyanakkor KONKRÉT ÉS KITERJEDT PROBLÉMAMEGOLDÁS még mindíg nincs a legnagyobb bajba jutottak-a bedőlt hitelesek megmentése érdekében. Nem is beszélve a végrehajtások és árverezések alatt álló ügyekről!
Összességében véve a forintosítási “bulival” a bankok nem jártak rosszul, a hiteleiket eddig fizetni tudók ismét a startvonalra kerültek, viszont a hiteltulajdonos gazdagjaink akár egy esztendő alatt ki fogják tudni fizetni tartozásaikat!
Hát akkor kik jártak jól?
HÁT- NEM A KISEMBEREK!

Túszként fogvatartott lakosság Donbasszban!

Valcmanista “szívküldi” Donbassz falvainak és városainak…
…és meg is érkezett!
megjött
dénégy
Donbasszban ugyan “csendes üzemmódra” váltott a milicia, ez a csendesség nem jellemző Valcman latortüzérségére. Martalóchordái ugyan nem jeleskednek a csatatereken-ott igencsak szorít a kapca-ám a tüzérség vígan lőtte mára virradóan is Donyecket, Gorlovkát, Makejevkát. Hogy csak a nagyobb “célpontjaikat” említsük. Értek is el “sikereket”!

Kevésbé mondhatják el ugyanezt a donyecki reptér ellem mára virradóan két hullámban is kísérletezgető pribékek. Merthogy megint kisérletezgettek. Jelentések szerint nagyon sok lator nem érte meg a napfelkeltét.
A népköztársasági erők álta gyűrűbe zárt Gyjebalcevoból képtelenség evakuálni a civileket. A bepánikolt bérgyilkoshorda egyszerűen túszként tartja fogva a város lakosságát.
(Станицa Луганскa)Sztanyica Luhanszkánál tegnap kora este kezdődött, és éjfél tájt ért véget a tüzérségi csata.
(Счастье)Szcsasztyjéból a népköztársaságiak tüzérsége dolgozott az éjjel. “Ajdarkilövési” akció volt. (Чернухино)Csjernuhino és (Авдеевкa)Avgyejevka latortüzérei is dolgoztak az éjjel.
(Марьинкa)Marinykánál a népköztársaságiak tüzérsége totálra szétlőtt mára virradóan egy valcmanista blokkposztot. Ott legkevesebb harminc lator haraphatott fűbe a kb. száz fős bandából.
(Смолянкa)Szmoljankánál és (Красный Пахарь)Kracnyij Pahar térségében csak kora reggel csitultak el a harcok.
Mariupol előtt (Широкино)Sirokinonál próbálkozott tegnap késő délután Nyalókakirály bűnbandája. Komoly árat fizettek az elfojtott próbálkozásért.
Ugyancsak Mariupol térségében tegnap este AZ EBESZ (!) LELŐTT egy latordrónt.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/05/tuszkent-fogvatartott-lakossag-donbasszban/