2015. február 5., csütörtök

HVIM: "Köszönjük Zaharcsenko! Isten óvja a magyar nemzetet, és Donbass harcosait"

Tegnap este a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) alelnöke, Incze Béla, a szervezet budapesti vezetője Lipták Tamás és egy aktivista egy transzparenst feszített ki Budapesten, a Hősök terén, melyen az alábbi felirat volt olvasható. "Thank You Zaharcsenko! God save the Hungarian Nation, and warriors of Donbass." (Köszönjük Zaharcsenko! Isten óvja a magyar nemzetet, és Donbass harcosait.)
Hídfő.net.ru | HVIM köszönetnyilvánítás
Alexander Zaharcsenko, a Donyecki Népi Köztársaság elnöke egy február 2-án tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a fronton magyar alakulatokkal is szembetalálkoznak, de a bekerített magyar csapatoknak békés elvonulási lehetőséget biztosítottak. "Mi nem harcolunk magyarok ellen, engedtük őket hazamenni."
Az ukrán délkeleti fronton és Kárpátalján eközben terjesztenek egy szórólapot, ami hangsúlyozza, hogy az orosz népfelkelők nem tartják ellenségnek a magyarokat. Az Ukrán Hadsereg magyar nemzetiségű katonáihoz és tisztjeihez címzett felhívás felszólítja a magyar katonákat, hogy ne legyenek eszköz a kijevi rezsim kezében, ne harcoljanak az orosz népfelkelők ellen, mert délkelet lakossága nem ellensége a magyarságnak. Azok a magyar katonák, akik Kárpátaljáról az ukránok erőszakos sorozásait követően, sokan gyakorlatilag kiképzés nélkül lettek a frontra küldve, szabad elvonulási utat kapnak és hazatérhetnek szeretteikhez.
Az ukrán médiapropaganda szerint az általános mozgósítás idején behívott személyek több hónapos felkészítést kapnak, mielőtt a frontra mehetnek. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy a kijevi atlantista kormány a magyar kisebbség összlakossághoz viszonyított arányánál magasabb százalékban soroz be magyar fiatalokat, akiket napokon belül, kiképzés nélkül a frontra küldenek meghalni. Az ukrán kormány etnikai tisztogatást folytat Kárpátalján, eközben a donyecki katonai vezetés lélekjelenléte honfitársaink életét menti meg.
A magyarországi kormány egyelőre nem adta jelét annak, hogy érdekelné az ukrán hadseregbe besorozott magyar katonák sorsa.


http://www.hidfo.net.ru/2015/02/05/hvim-koszonjuk-zaharcsenko-isten-ovja-magyar-nemzetet-es-donbass-harcosait

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése