Az Európai Unió külügyminiszterei július 17-én döntenek arról, hogy civil missziót küldenek Irakba, amely segédkezni fog az ország biztonsági reformjának megvalósításában.
“A Tanács döntést fog hozni egy új civil biztonsági és védelempolitikai misszióról Irakban, hogy támogassa a biztonsági szektor reformját. Erre az iraki kormány kérésére kerül sor, egy fontos időszakban, azt követően, hogy Moszul városa felszabadult a Daes uralma alól” – mondta egy neve elhallgatását kérő tisztviselő a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva.
Júniusban Federica Mogherini, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője azt mondta, az Európai Unió fontolóra veszi annak lehetőségét, hogy a következő két hónapban civil szakértőket küldjön Irakba, elősegítve ezzel a biztonsági szféra reformját.
Haider Abadi, Irak miniszterelnöke hétfőn jelentette be hivatalosan a terrorszervezet feletti győzelmet Moszulban, ami az ország második legnagyobb városa, és több mint három éven át tartották ellenőrzés alatt a Daes fegyveresei.

http://www.hidfo.ru/2017/07/az-eu-civileket-kuld-irakba/