2017. november 17., péntek

Brüsszel elkezdi korlátozni a gyülekezési jogot

A közelmúltban több nyilvános tömegrendezvény is a rendőri erőkkel való erőszakos összecsapásba torkollott, emiatt Brüsszel elrendelte az online közösségi média megfigyelését, hogy kiszűrhesse azokat a tömegdemonstrációkat, melyek veszélyt jelenthetnek a közrendre.
A brüsszeli rendőrség megkezdi az online közösségi média folyamatos megfigyelését, hogy képes legyen beazonosítani azokat a gyülekezéseket, melyek veszélyt jelenthetnek a közrendre. Jan Jambon belügyminiszter csütörtökön köszönetét fejezte ki a rendőri erőknek a közelmúltban történt erőszakos tömegdemonstrációk során tanusított helytállásukért, és azt javasolta, hogy a továbbiakban a rendőrség tartsa megfigyelés alatt az online közösségi hálózatokat, hogy ezáltal lehetővé váljon a hasonló incidensek megakadályozása.
A miniszter szerint a zavargások résztvevőinek “nincs helye a társadalomban”, és “ők egy rákos daganat, amit el kell távolítani“.
A döntés azt követően született, hogy egy “Vargass92” néven működő celeb hatósági engedély nélküli tüntetést hirdetett Brüsszelben, melynek eredményeként erőszakos összecsapások történtek a tüntetésen résztvevők és a rendőri erők közt. A zavargások alatt rendőrök is megsérültek, emellett a városban folytatott rongálás komoly anyagi károkat okozott.
“Vargass92”
Egy korábbi incidens során egy marokkói futballklub Belgiumban élő (marokkói származású) szurkolói kezdtek spontán felvonulást Brüsszelben, melynek eredményeként szintén erőszakos összecsapások zajlottak a városban.
Az utcai harcok során több mint húsz rendőr megsérült, emellett leégett autók, kivert kirakatok látványa kísérte az utcán vonuló migránstömeget.

http://www.hidfo.ru/2017/11/brusszel-elkezdi-korlatozni-a-gyulekezesi-jogot/

Erdogan: az USA támogatja a terroristákat Szíriában

Recep Tayyip Erdogan török államfő azzal vádolja az Egyesült Államokat, hogy támogatja az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet, és szembefordult szövetségeseivel a szíriai háborúban.
A török államfő szerint Washington áll az Iszlám Állam nevű terrorszervezet mögött, emellett az amerikaiak nem tartották be korábbi ígéreteiket, miszerint visszavonják a kurd fegyveres csoportokat a terroristák uralma alól felszabadított területeken.
“Ők [az Egyesült Államok] azt mondták, harcolnak a Daesh ellen, de ehelyett mit tettek? Dollárban fizetik a terroristákat. Nem akarunk szövetségre lépni velük Afrinban. Az Egyesült Államok ismétlődő jelleggel megszegte a velünk kötött megállapodásokat. Mandzsibban és Rakkában – amikor felajánlottuk, hogy dolgozzunk együtt, azt ígérték, ne aggódjunk, a szíriai Kurd Demokratikus Unió Párt egyetlen tagja sem marad a városban” – mondta, hozzátéve, hogy az Egyesült Államok megszegte korábbi ígéreteit, és a kurdoknak adja át a felszabadított területeket.
Korábban a török elnök azt mondta, Ankara nem fogja megengedni, hogy az Egyesült Államok egy “terrorista pufferzónát” hozzon létre a török-szíriai határon, emiatt török katonai beavatkozás kezdődhet Afrin ellen.
A török elnök közleménye azt követően hangzott el, hogy Törökország és Oroszország egy közös cselekvési tervet fogadott el Afrin felszabadítása kapcsán, ami Erdogan elmondása szerint “új lehetőségeket nyit meg Törökország számára.”
Erdogan korábban számos alkalommal kijelentette, hogy az Egyesült Államok támogatja a terroristákat, miután Washington hivatalosan is elismerte, hogy együttműködik a Szíriai Demokratikus Erőkkel, ami főként a Törökországban terrorszervezetként nyilvántartott Kurdisztáni Munkáspárthoz köthető személyekből áll.

http://www.hidfo.ru/2017/11/erdogan-az-usa-tamogatja-a-terroristakat-sziriaban/