Az Európai Unió nem akarja kifizetni Magyarországnak az uniós határvédelem költségeit, de eközben 6 milliárd eurót fizetne Líbiának ugyanerre a célra.
Az Európai Unió előszeretettel osztogatja a tagállamok pénzét nem-európai országoknak a migrációs válság kezelése céljából – derült ki az Európai Parlament elnökének vasárnapi nyilatkozatából. Antonio Tajani szerint Líbiával is kellene egy olyan migrációs egyezményt kötni, mint amit korábban Törökországgal, emellett az egyezménybe más afrikai országokat – Nigert és Csádot – is be kellene vonni.
A 2016 márciusában kötött migrációs egyezmény szerint az Európai Unió 6 milliárd eurót fizet Törökországnak, cserébe azért, hogy a török hatóságok feltartóztassák és saját területükön táborokban elhelyezzék a migránsokat. Tajani ugyanezt az összeget, 6 milliárd eurót ígéri Líbiának és két másik afrikai országnak, cserébe azért, hogy táborokat építsenek a migránsoknak.
Augusztus 31-én a magyar miniszterelnök Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének küldött levelében arra kérte a Bizottságot, hogy utólagosan fizesse ki annak az összegnek a felét, amit Magyarország az EU külső határainak megvédésére fordított. A mintegy 400 millió eurós összeg kifizetését a Bizottság elnöke azonnal visszautasította.
Miközben az Európai Unió saját tagállamának nem akar kifizetni 400 millió eurót az EU egy külső határszakaszának megvédésére, közel-keleti és afrikai országoknak milliárd eurókat fizet ki abból a célból, hogy “csökkentse a migrációs nyomást”. Törökország után nemsokára Líbia, Niger és Csád is kaphat 6 milliárd eurót az uniós költségvetésből.

http://www.hidfo.ru/2017/09/erthetetlen-nekunk-nem-fizetnek-torokorszagnak-es-libianak-adjak-az-unios-penzeket/